Dodaj do ulubionych

W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno

09.12.10, 08:08
"Donald Tusk zapowiedział: - Wprowadzimy program, dzięki któremu każde dziecko w publicznej szkole podstawowej będzie miało prawo zjeść obiad bez pokazywania zaświadczeń, kwitków, udowadniania, że jest wystarczająco biedne"

Donald Tusk zapowiedział. Donald tusk dużo zapowiadał, tylko zrealizować nie potrafi. Ale taki obywatele mają rząd, jaki sobie parlament wybrali. W każdym razie, ja na tego (...) nie głosowałem.

"zapowiadają, że znów zaczną stukać do klasztornych bram"

I tak to jest. Nadaje się na kościół, a jak trzeba pieniędzy, to właśnie tam się leci. Czy wy ludzie nie potraficie pojąć, że kościół to nie organizacja harytatywna tylko religijna?

"Kuchnię prowadzi ajent, więc miasto nie refunduje - jak w szkołach ze stołówkami - tzw. wsadu do kotła. Stąd dość wysoka cena posiłku"

No i wszystko staje się jasne. Do braku pieniędzy dochodzi niegospodarność? Bo rozumiem, że szkole "mie opłaca" się utrzymywać stołówki. Jakoś dziwne, że ajentowi "się opłaca". Czy może to znajomy pani dyrektor? W szkole musi się opłacać, więć lepiej żebrać niż pomyśleć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Eche 8 zł za obiad to wyrzucanie pieniędzy do sedesu IP: 46.113.31.* 09.12.10, 08:31
      proszę pogadać z Pajacykem za ile oni to robią.
    • Gość: skosem żebrać? IP: 193.193.65.* 09.12.10, 08:33
      Myślę, że obrażasz ludzi. Ludzi, którzy pracują dla dzieci, często dając własne pieniądze.

Pisząc, że ajent to znajomy dyrektorki, sugerujesz, że cos ona ma z tego? Jeżeli takie Twoje myslenie, to powinna cię oddac do prokuratury, bo to, co mówisz jest pomówieniem.

W wielu szkolach zklikwidowano stołówki - a gmina nie daje pieniędzy na etaty (kuchnia to 3-4 dodatkowe etaty dla gminy) - a ajemnt to czyste oszczędności.

Myśl zanim cos palniesz, bo walisz jak gołąb o parapet.
      • Gość: ajent Re: żebrać? IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 15:45
        zadano pytanie czy to znajomy pani dyrektor, a nie stwierdzono faktu o którym ty piszesz
        nikt nikogo nie pomawia, chyba szybciej twoją wypowiedź można zakwalifikować jako pomówienie
        • lucusia3 Re: żebrać? 15.12.10, 16:12
          No można zapytać w różny sposób.
          Na przykład ja zapytam Ciebie: czy już nie obmacujesz dzieci w wieku przedszkolnym?
          Przecież nie mówię, że kiedykolwiek cokolwiek komuś zrobiłeś, a tylko pytam.
          Pytania "sugerujące" są taką samą potwarzą jak powiedzenie wprost, tylko zostawiającą
          potwarcy lepsze samopoczucie. Zupełni niesłusznie. Grzeszysz przeciw 10-ciorgu przykazań:
          "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu".
    • Gość: skoob A Norbertanki się podzieliły kasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 11:47
      Czy nie?
    • Gość: hm W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno IP: *.zax.pl 09.12.10, 21:42
      Podajcie adres tej stołówki ajenta, który daje zupę, kompot i tak wypasionego kotleta jak na zdjęciu za 8 zł. I jeszcze zarabia. Min. 50 tyś biednych emerytów ruszy tam, by wydać 240 zł na pożywny posiłek, a ajent zostanie wciągu miesiąca milionerem :)
      • Gość: tomek Re: W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.10, 08:39
        wiem o jednej krakowskiej szkole, gdzie zarządzający stołówką wykupuje obiady po cenie "szkolnej" dla całej swojej rodziny (rodzina się chwali, jaki to "gospodarny" ten zarządzający)
        mam nadzieję, że w opisywanym gimnazjum takie historie się nie zdarzają i kasa pana Edwarda trafia do naprawdę potrzebujących;
      • Gość: skosem Re: W garnku w Gimnazjum nr 2... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 19:24
        ul. Studencka 13.
    • Gość: przetarg stołówka ? IP: 173.224.217.* 10.12.10, 08:34
      "zaradna" ta szkoła, dała stołówkę szkolną ajentowi.
      Stołówka szkolna powinna być obsługiwana przez szkołę i dotacja by się znalazła
      z urzędu miasta, a dzieci nie byłyby głodne.
      Może któryś urząd raczy sprawdzić tak drogie obiady.
      A czy w ogóle był organizowany przetarg na prowadzenie tej stołówki ?
    • halon51 W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno 10.12.10, 16:43
      ja czegoś nie rozumię ,przecież od żywienia dzieci jest ojciec i matka i oni winni zapewnić dziecku śniadanie przed wyjściem do szkoły i drugie śniadanie do szkoły a nie państwo i Premier,dożywianie dzieci powinno dotyczyć tylko sytuacji losowych ,piszę to bo jestem zbulwersowana ciągłym atakowaniem organów państwa że nie zapewnia posiłków w szkołach,przepraszam ale ja pochodzę z wielodzietnej rodziny/8 dzieci/ rodzice dbali oto byśmy zjedli posiłek przed wyjściem z domu ,kromeczka chleba była na drugie śniadanie ,nie pieniądze,w domu choć skromny ale był świeży obiad,tylko ojciec pracował,jedliśmy to co mama przygotowała .
    • Gość: mjtp W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno IP: 46.134.59.* 10.12.10, 21:27
      i co wierzycie caritasowi? bo ja nie! te czarne świnie sami wpie...ją a na potrzeby potrzebujących dają ochłapy.!
    • Gość: Andriew W garnku w Gimnazjum nr 2 widać dno IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 11:01
      Śmiechu warte żeby ajentowi załatwiać uczniów na dożywianie.W SP 1 na Marka jest stołówka dotowana z UM i jakoś funkcjonuje.Zawsze w Wyborczej coś o gimnazjum się ukazuje.A szkoła zupełnie przeciętna i przeładowana,że palca nie wciśniesz.Współczuję takiej dyrektorki.
      • Gość: skosem O! jasna aniela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 14:36
        znasz panią dyrektor! Znasz jej osiągnięcia. W następnym konkursie stawaj na dyrektora Dwójki.

Zgadzam się z Tobą, że to przeciętna szkoła i strasznie przeładowana - pchają się do niej strasznie, przemeldowują nawet. Jeżeli jeszcze jakaś krakowska szkoła ma ponad 40 olimpijczyków - to to jest świetna przeciętność. Jeżeli jakaś państwowa szkoła ma lepsze wyniki nauczania - to jest to cudowna wiadomość. Takie mamy przeciętne szkoły w Krakowie. Niech żyje przeciętność.

(Pan Bóg Cię opuścisz, breszysz i łżesz, rzucasz potwarze - nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Nie zazdrość.)
        • Gość: ja z Krakowa Olimpijczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 20:05
          w gimnazjum nr 2... Jeżeli chcesz wiedzieć u jakich profesorów uczelni wyższych biorą prywatne korepetycje to służę informacją...
          • Gość: skosem bardzo proszę, chcę wiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 02:11
            :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka