Dodaj do ulubionych

XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze

IP: *.toya.net.pl 20.04.11, 23:58
V to śrenie LO. Taka prawda. W zadnym wypadku nie jest OGÓLNOKSZTAŁCĄCE. Wiem o czym piszę, bo mam dużo znajomych z "piątki" i ludzie po matfizach i biolchemach nie są w stanie wymienić dat rozbiorów Polski a chrzest był:"Hmm, 996 albo 966, coś z 6 na końcu, na bank." i niewinna minka, bo przecież nauczyciele dawali im totalnej fory z przedmiotów niekierunkowych. Za to koledzy i koleżanki z humanów i matfizów nie byli w stanie podać podstawowych różnic pomiędzy komórkami zwierzęcymi a roślinnymi, czy uzgodnić banalnego równania. To się tyczy wszystkich "topowych" liceów, które dostają zdolną młodzież, nad którą nie trzeba pracować i wyniki będą tak czy siak. Dobre LO to takie, które ze średnich i słabych uczniów zrobi maturzystów, którzy zdadzą maturę na 75-100%(średnia z matur).
Obserwuj wątek
    • Gość: wenge Zawiść czy kompleksy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 02:45
      Strategia V LO to przede wszystkim szacunek do człowieka i indywidualności jednostki - rzecz niespotykana w innych liceach, w których ucznia traktuje się jak przedmiot ( maszynę?) . Pozwala się tam uczniowi "rozwinąć skrzydła" w tym w czym jest dobry - dlatego w tym liceum jest tylu olimpijczyków , dajac "luz" w innych przedmiotach i bardzo dobrze !!!
      Ale nie bluźnij - nie znając daty chrztu Polski nie skończyłbyś nawet pierwszej klasy w tym liceum - o czym świadczy drugi artykuł o V LO gdzie historycy zostali przez uczniów uznani za najlepszych profesorów.
      Tradycja "poziomu" V LO sięga lat 70-80 i jest ciągle "utrzymywana", a więc czasów kiedy zapewne "nie byłeś nawet w planie rozwoju rodziny".
      Równie dobrze można podważać sposób i poziom kształcenia UJ .
      • Gość: studentka UJ Re: Zawiść czy kompleksy?? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 08:22
        A poziom UJ też sobie pozostawia wiele do życzenia :P
      • Gość: guess_who??? Re: Zawiść czy kompleksy?? IP: *.dhcp.inet.fi 24.04.11, 19:06
        70-80 alez mi historia... ja akurat skonczylem liceum nie w krakowie a w oswiecimiu i to bardzo dobre liceum... gdzie poziom jest trzymany od lat... nie wspominajac o nauczycielach legendach.
    • Gość: Fedorczyk VLO-piekne dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 04:06
      V liceum ma najpiekniejsze dziewczyny w Krakowie. sa w konkursach pieknosci,modelingu, to takze sportowa szkola.I LO to typowe kujony...
      • Gość: absolwentkaVLO piękne i mądre :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 09:31
        gratuluję i pozdrawiam serdecznie!
        • Gość: Ptaszek Re: piękne i mądre :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.11, 01:23
          Co racja to racja! Takich piękności jak w V LO to pozazdrościć... Szczególnie human;) Żeby nie było chodzę do innego liceum...
      • zzzname Re: VLO-piekne dziewczyny 26.04.11, 09:13
        Hehe sportowa szkoła, za moich czasów nie udało nam się wygrać chyba żadnego meczu gwiazdkowego z II LO. ;)
    • Gość: gość XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze IP: *.52.374a.static.theplanet.com 21.04.11, 09:38
      Piątka ma olimpijczyków z informatyki,a jej strona internetowa jest jak sprzed 20 lat.wielkie i małe litery naprzemian,uszkodzenia,nieczynne strony.Zabrakło zmysłu estetyki, wyczucia i życiowej wiedzy praktycznej ????
      • Gość: webmaster Re: XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierws IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 10:55
        za stronę internetowa punktów nie przyznają :-)
    • Gość: inka XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze IP: 81.219.150.* 21.04.11, 12:44
      Wszystko fajnie i ranking super tylko najwazniejszego zabrakło- progów punktowych rekrutacji z poprzednich lat. wiem,że do biol chem V było 184 w pierwszej rekrutacji. Mam koło 165 i nie wiem jak wysoko mam celować? Te progi są takie tajne? bo nigdzie nie ma zestawienia?
      Na dniach otwarych też słyszałam podobno próg był... a moze...
    • Gość: xoler XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze IP: 80.50.54.* 21.04.11, 19:33
      Mówcie co chcecie. Uwielbiam Nowodworek i uważam, że to najlepsza szkoła w Krakowie! :-)
    • Gość: . XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze IP: *.multi-play.net.pl 22.04.11, 15:36
      Uczniowie pracują na sukces (czytaj - premię) Pana dyrektora i całego grona pedagogicznego. Byle tylko miał ta dziewięćdziesiąt parę punktów z matury, reszta nikogo nie obchodzi, ot polski system szkolnictwa.
    • Gość: zbeeq VII rządzi !! IP: *.home.aster.pl 23.04.11, 23:08
      Ja tam skończyłem VII LO im. Zofii Nałkowskiej i dla mnie to jest świetna szkoła. Świetna i doświadczona kadra nauczycielska, sympatyczny dyrektor, fajne położenie szkoły( naprzeciwko MS AGH :]). Będąc niewyróżniającym się uczniem w skali klasy, czy też szkoły spokojnie zdałem maturę na takim poziomie, że teraz jestem na UJ. Tęsknię za tą szkołą ;/
    • Gość: ja XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 23:24
      Mówcie sobie co chcecie, ale najlepszym liceum jest "ósemka" :) Świetna zdawalność matur, miła atmosfera, fajni ludzie, a przy tym wysoki poziom.
      • Gość: ja2 I v II IP: *.securenet-server.net 25.04.11, 15:52
        W osemce klasy I chodza na druga zmiane i koncza o 20. Przez 1/3 zycia szkolnego chodzic na popołudnie,dziekuje ale nie. My wybieramy dwojkę i jedynke. Mają dużo olimpijczykow z przedmiotow, ktore nas interesują,trzeba sie uczyc, ale dziecko chce sie uczyc.
        • Gość: ja Re: I v II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 00:06
          Lekcje kończą się najpóżniej o 19 i to nie przez cały tydzień. U nas ludzie też się uczą co nie skreśla wielu pozytywnych rzeczy, mamy bardzo dobre wyniki, a w rankingu różnica miedzy ósemką i dwójką jest naprawdę niewielka.
    • Gość: V V i długo nic IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 14:45
      V, V, V
    • szary212 XVI ranking liceów "Gazety". V LO znów pierwsze 14.07.11, 17:08
      Kończyłam II LO w latach 80. , kiedy V dopiero startowała z poziomem; załapał sie wtedy młodszy brat przyjaciółki, i baaardzo potem chwalił; świetny wyrósł z niego i zdolny facet; po V Lo są m.im G. Turnau i K. Janowska, ale znakomite jest tez VII LO - poznałam wiele osób na studiach po tej szkole, i wielki szacunek;); w dodatku trzyma poziom od wielu lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka