Dodaj do ulubionych

Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic?

04.07.11, 08:06
na posterunku nie przyjmuje się zawiadomień o przestępstwie

To po co ten posterunek? Żeby policjanci ze strażnikami mogli pić kawę z widokiem na rynek?

Zlikwidować w takim razie, wraz z przysługującymi etatami. Nikt nie zauważy różnicy, a będą oszczędności.
Obserwuj wątek
    • Gość: anty na tym posterunku oni zawsze się tak zachowują? IP: 93.159.164.* 04.07.11, 08:16
      w zeszłym roku, jak ukradziono mojej żonie dokumenty, nie przyjęli zgłoszenia tylko wysłali gdzieś tam (na Szeroką czy jakoś). To są kpiny. A oni żądają przywilejów emerytalnych. Za taką robotę?!!!! i arogancję władzy????
      • Gość: smark Re: na tym posterunku oni zawsze się tak zachowuj IP: 213.155.180.* 04.07.11, 09:57
        Już jesienią będą się mogli wykazać tym, co robią naprawdę dobrze od 1945 roku, a naprawdę dobrze potrafią jedynie tłumić rozruchy. Pałki w dłoń! Na obywatela! Tym razem w imię Boże.
        • Gość: pm Re: na tym posterunku oni zawsze się tak zachowuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:57
          no tak, ale ten reżyser ma za sobą ludzi, jest znany, ma siłę przebicia... a ile jest historii zwykłych ludzi, których olano, którym nie udzielono pomocy? dobrze chociaż, że na fali tej sprawy, może coś się zmieni w tym pseudoposterunku...

czyli jak rozumiem, człowiek, który pił alkohol, i został pobity, nie jest 'przedmiotem' zainteresowania policji? najpierw musi wytrzeźwieć? a bandyci przez ten czas pobiją następnych? no żałosne...
      • Gość: doświadczyłem Re: na tym posterunku oni zawsze się tak zachowuj IP: *.ghnet.pl 04.07.11, 11:54
        Krakowska policja == banda niekompetentnych leni. Doświadczyłem tego dwukrotnie w Krakowie.
        Raz dresy mieszkające pode mną osobiście poproszone przeze mnie o ściszenie muzyki, która wręcz wstrząsała kamienicą o 3 w nocy (wcale nie chciałem dzwonić na policje, tylko załatwić to po ludzku) prawie mnie pobili i obrzucili stekiem gróźb- "że mnie zaj**ią jak będę wracał po ciemku do domu" itp. Zgłosiłem na policję zakłócanie ciszy nocnej i grożenie mi śmiercią. Poprosiłem o interwencje i odnotowanie tego faktu. "Policjanci" pojawili się... po 2 godzinach (dresy pół godziny przed ich przyjściem wyłączyły już "muzykę"). Nie weszli nawet do kamienicy. Zadzwonili tylko do mnie domofonem, z pytaniem czy dalej ktoś zakłóca ciszę nocną. Poprosiłem ich w związku z tym, że grożono mi śmiercią o interwencję, by dresy wiedziały, że policja o tym wie i żebym to ja nie musiał się bać, że kiedyś mnie dopadną za rogiem. Odmówili tłumacząc, że skoro nikt już nie zakłóca ciszy nocnej, nie mają podstawy do interwencji.
        W drugim przypadku na ulicy Batorego biły się ze sobą dwa dresy. Jeden z nich popchnięty wpadł na samochód postronnej kobiety, wybijając szybę i zasypując kobietę siedzącą w środku gradem odłamków szkła. Kobieta od razu zadzwoniła na policję. W między czasie dresy widząc co się dzieje zaczęły oddalać się w kierunku ulicy Karmelickiej. Policja przyjechała po... ponad godzinie.
        Niestety w tym kraju jesteśmy całkowicie bezradni wobec hołoty. Socjalistyczny ustrój swojej broni nosić nie pozwala, jak na policje można liczyć wszyscy wiedzą. No i Ci zapracowani "stróże prawa" idą odpoczywać na emeryturę w wieku lat 35...
        • Gość: k Re: na tym posterunku oni zawsze się tak zachowuj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.11, 14:35
          Gość portalu: doświadczyłem napisał(a):

Zwróć jeszcze uwagę jak drogówka pilnuje porządku na drodze. Tak, że nikt nie przestrzega przepisów drogowych. Nie wiem po jaką cholerę ich się zatrudnia, wyrzucić wszystkich bez wyjątku z roboty na zbity ryj.
          • Gość: Kamil Re: na tym posterunku oni zawsze się tak zachowuj IP: 178.73.49.* 04.07.11, 14:44
            wszystkich to nie, bo znam policjantow z drogowki ktorzy sa oddani swojemu zawodowi i nie pokazuja blachy jak sa sami zatrzymywani za przekroczenie predkosci. Takich Policjantow ja szanuje i bede szanowac. Ale cala reszta tak masz racje do nagan i do przytemperowania. Oni dlatego sa tacy rozpasani bo ich szefowie przymykaja oko. Gdyby w normalnym urzedzie tez tak bylo ze szef by wszystkie skargi na pracownikow olewal to urzednicy by petentom na glowy wchodzili. W urzedach jest roznie ale jednak boja sie przelozonych w policji zas nie bo wiedza ze i tak nic im sie nie stanie.
    • Gość: identyfikator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wels5 Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? 04.07.11, 08:21
      Strażnik miejski wraz z policjantem przebywali w nocnym, błogim spokoju a tu nagle jakiś facet zawraca im d. /głowę/. Doprawdy skandal.
    • Gość: Pedro Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 04.07.11, 08:22
      norma.
      • Gość: czytelnik Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.net.stream.pl 04.07.11, 10:09
        skandal!!!!!
        • Gość: warszawiak Kraków-w 3/4 to plugawe dresiarskie blokowisko... IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 04.07.11, 11:11
          To Nowa Huta wchłonęła Kraków a nie odwrotnie. Pełno w tym mieście kiboli - nożowników, beznadziejna komunikacja i drogi, brak terenów zielonych, no i to piekne centrum, współcześnie opanowane przez dresiarstwo. Nie dziwią mnie wcale takie zajścia
          • Gość: krakus Re: Kraków-w 3/4 to plugawe dresiarskie blokowisk IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 11:50
            Przesadnie ujęte, ale coś w tym jest...
            • Gość: JuroKrK Re: Kraków-w 3/4 to plugawe dresiarskie blokowisk IP: *.nsystem.pl 04.07.11, 22:58
              W-wie nasrało terenów zielonych: palmę, łazienki no i stadion Legii. Miasto wolne od kiboli i dresów. Hahaha!!!
          • Gość: ax Re: Kraków-w 3/4 to plugawe dresiarskie blokowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 14:54
            Dresiarstwo pojawia się tam, gdzie ludzie są biedni, słabo wykształceni, bez stałej pracy i bez perspektyw. Dlatego najpierw zaczęło rządzić w Nowej Hucie, gdzie po 1990 bezrobocie było największe z wiadomych względów. Później podobne procesy społeczne (pauperyzacja, spadek poziomu wykształcenia) zaczęły zataczać coraz szersze kręgi, również dlatego, że w Krakowie jest mało normalnych miejsc pracy, zwłaszcza dla "inteligentów". Wykształcona młodzież od dawna ucieka stąd do Warszawy lub za granicę.
          • Gość: zygi Warsiawa stolycą Polski Be IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 18:46
            pedały i krawaciarze
            • Gość: milicjant Re: Warsiawa stolycą Polski Be IP: *.multimo.pl 06.07.11, 18:41
              nie chciało się siejącej grozę i śmierć milicji,
              to macie teraz swoją wymarzoną policję... ;-D
              • spokojny.zenek Re: Warsiawa stolycą Polski Be 06.07.11, 20:06
                A co? Milicja przyjmowała zawiadomienia od pijanych nie potrafiących powiedzieć o co im chodzi i poza komisariatami?
                :-))
                • Gość: wawiakIIgi Re: Warsiawa stolycą Polski Be IP: *.204.82.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 22:57
                  To, czy pan reżyser był w takim stanie, że nie potrafił wyłożyć o co mu chodzi, to tylko twoje domniemania i zeznania broniacych swej d.py policajów i strażników wiejskich.
                  A że "za milicji" trudniej było oberwać po ryju w centrum Krakowa, to fakt.
                  I nie pisz mi zenuś, że oni nie zeznawali tylko: blebleble.
                  • spokojny.zenek Re: Warsiawa stolycą Polski Be 06.07.11, 23:02
                    Gość portalu: wawiakIIgi napisał(a):

> A że "za milicji" trudniej było oberwać po ryju w centrum Krakowa, to fakt.

Pewnie. Za peerelu to w ogóle cuda były...

• Gość: wawiakIIgi Re: Warsiawa stolycą Polski Be IP: *.204.77.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 23:14
                      Tjaaa, a Gierek "ukrad nam 20 miljardów dolków i Stacha wydała je na fryzjera w Paryżu"...
                      A gierkówke zbudowali więźniowie polityczni. :-(
                      Wojsko tam tylko stało i pilnowało roboty.;-)
    • Gość: Komorowska PO- panstwo oszukane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:26
      Mozna krasc..mozna obrazac..mozna pobic.. nie mozna leczyc..nie mozna ratowac ..nie mozna edukowac.
      • Gość: PW Może uzasadnij jaki to ma związek z PO? IP: *.polskieradio.pl 04.07.11, 08:42
        Bo myślę, że żaden.
        Po prostu stworzono służby dla bandy facetów, którzy nie lubią pracować za to chcą wcześniej przejść na emeryturę. Jak PO chce im te przywileje odebrać, to podnosi się wielkie larum, a Jarek obiecuje im jeszcze więcej.
        Dlatego akurat mundurówka to elektorat PiS'u... takie same pracusie jak szef i jego ś.p. brat.
        • anteas Re: Może uzasadnij jaki to ma związek z PO? 04.07.11, 09:32
          To sroko twoje po takie dobre, to czemu jeszcze tych wszystkich reform które obiecywało, w tym reformu służby mundurowej nie zrobiło? Jak się dopchało do koryta, to zapomniało o obietnicach. Tak samo jak pis nie chce ruszyć leklarzy, pielęgniarek, mundurowych, urzędników i innych grup nacisku. A ilość urzędników to jeszcze powiekszyło; wiadomo, trzeba gdzieś ulokować krewnych, znajomych i przyjacół, którzy nic robić nie potrafią, więc niech pracują w biurach administracji publicznej i przekładają piapiery z prawej strony biura na lewą i odwrotnie. A za przybicie jednej pieczątki opłata skrbowa conajmniej 5 złotych. To jest właśnie twoje ukochane po którego tak zarzarcie bronisz.
          A policja to ma lepiej niż za pis, w tedy coś robić musieli, a teraz to nawet zawiadomienia o przestępstwie nie chcą przyjąć. Wiadomo, jak chcesz być pokrzywdzony, to koniecznie musisz być trzeźwy jak niemowle.
          • Gość: z Powiem krótko: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 10:55
            pitolisz jak potrzaskany, takie uwagi można byłoby przykleić każdemu rządowi z ostatnich 20 lat. Tyle że akurat z mundurówkami to masz ewidentne zaćmienie umysłu (jeśli takowy posiadasz), bo właśnie w mundurówkach PO zrobiła częściowe reformy i obecnie trwają negocjacje ze ZZ na temat wieku emerytalnego we wszystkich służbach mundurowych.
            • Gość: aaa Re: Powiem krótko: IP: *.scansafe.net 04.07.11, 13:09
              > pitolisz jak potrzaskany, takie uwagi można byłoby przykleić każdemu rządowi z
              > ostatnich 20 lat. mentalność małego dziecka przyłapanego na kradzieży lizaka ze sklepu: "a Jasio też kradnie!"
              Tyle że akurat z mundurówkami to masz ewidentne zaćmienie umy
              > słu (jeśli takowy posiadasz), standardowa formuła rozmowy na polskim forum: "po pierwsze - obraź swojego rozmówcę".
              bo właśnie w mundurówkach PO zrobiła częściowe re
              > formy i obecnie trwają negocjacje ze ZZ na temat wieku emerytalnego we wszystki
              > ch służbach mundurowych. - typowy brak logiki, choroba cywilizacyjna naszego społeczeństwa, co kogo obchodzi czy były reformy czy nie , liczy się efekt który jest taki jak w artykule. czyli logika pracownika który uważa że jak coś sp..lił to i tak mu sie należy , bo tak.
        • Gość: jaga53 Re: Może uzasadnij jaki to ma związek z PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:55
          Za właściwe działanie komórki organizacyjnej, nieważne w milicji, sądzie, prokuraturze , itd. odpowiadają szefowie tych komórek.Odpowiedzialność jest hierarchiczna.Ryba psuje się od głowy. Jeśli zwierzchnicy są nadawani z partii lub po znajomości obsadzani na stołkach, a nie wg ich prawdziwych kwalifikacji, to mamy efekt bylejakości działania. Nie tylko w policji.
          Poza tym jak wygląda kontrola pracy w tych komórkach, ale tak od góry do dołu? Czy znowu obowiązuje niepisane prawo - kruk krukowi oka nie wykole i - mierny ale wierny.
          Może PO i rząd premiera PO czekają, żeby obywatele sami zweryfikowali skuteczność zarządzania państwem od szczytu władzy do dołu.
        • Gość: producent Re: Może uzasadnij jaki to ma związek z PO? IP: *.play-internet.pl 04.07.11, 09:56
          dostal po ryju bo zle glosowal ale zrozumial by bylo bezpiecznie na kogo ma gloswac
      • Gość: moherek Re: PO- panstwo oszukane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.11, 09:21
        To w sumie tak samo jak za rzadow Kaczynskiego.
        do tego jeszcze rzesza ulaskawien prezydenckich...

PO chociaz wiek emerytlanym mundurowym podniosl.
        • nirelle Re: PO- panstwo oszukane 04.07.11, 10:05
          Gorzej. Wiek emerytalny podnosi rząd PO bo żąda tego Unia. Prezydent Komorowski, proporcjonalnie do czasu piastowania urzędu, wydał więcej ułaskawień niż prezydent Kaczyński. Jak nie wiesz to nie pisz, bo to wygląda na agitkę anty-PiS-owską.
      • q-ku wszystko Ci się kojarzy z PO? 04.07.11, 09:27
        tu jest mowa o leniwych policjantach a nie o Twoich ulubionych partyjniackich skojarzeniach
        policja byłą taka za PIS, SLD i jest za PO
        i jeszcze trochę pobędzie
        • Gość: z Re: wszystko Ci się kojarzy z PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 10:56
          Bidula pewnie do szafy i lodówki nie zagląda, żeby Tuska nie zobaczyć ;P
    • Gość: Agent Tomek Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 08:26
      To nieładnie pokazywać przechodniom środkowy palec.
      • Gość: Pedro Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 04.07.11, 08:32
        poniekąd jest to prawda. Trzeba wiedzieć kiedy można wyskoczyć. Teraz ten Pan już wie że na policję nie ma co liczyć więc następnym razem spróbuje uniknąć konfrontacji. Bo bandyci już się przekonali że moga mu przyłożyć w środku miasta i nikt im nic nie zrobi.
      • mnbvcx Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n 04.07.11, 08:33
        tak, zrobil blad taktyczny. ktos powinien go ubezpieczac z odbezpieczonym pistoletem, bo to polska wlasnie.
      • Gość: Big Zbig Środkowy palec to wykroczenie! IP: *.susi.pl 04.07.11, 11:14
        Mnie za środkowy palec pokazany gorączkującemu się kierowcy policja postawiła zarzut (wybryk nieobyczajny). Na szczęście sąd oddalił, bo wybryk nieobyczajny musi być publiczny (a widziała tylko jedna osoba).
        • Gość: Agent Tomek Re: Środkowy palec to wykroczenie! IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 16:13
          Ponieważ tam było co najmniej dwóch kolesi to był wybryk nieobyczajny. Zapewne chcieli przeprowadzić zatrzymanie obywatelskie reżysera-chuligana tyle że nieskuteczne. Sprawa się wyjaśnia.
    • Gość: milagmunden Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.adsl.highway.telekom.at 04.07.11, 08:34
      A co za bezczelnosc.Obojetnie czy pijany czy nie,obowiazkiem Policji jest pomoc.
      • Gość: 154toni Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.116.10.109.rev.sfr.net 04.07.11, 08:38
        Glosujcie nadal na PO??????
      • Gość: braw Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.ists.pl 04.07.11, 09:28
        gdyby był trzeźwy to i tak wpisaliby ze był pijany, wiedzą co trzeba wpisać zeby im nic ni zarzucono. Ot nieroby, prywatnie musieliby zasuwać , a w budzetowce prawdiwy cytat z posterunku na rynku: "-pijemy kawe? -e nie juz nie moge, cztery już dziś wypiłem".
        Praca to przeszkadzacz w pracy. I tak byli wkurzeni bo musieli notatke spisac, a normalnie to by go olali, odeslali gdzie indziej. Notatka i tak napewno powstalka grubo po fakcie z data wstecz. Wszyscy o tym wiedza i nikt z tym nic nie robi. To jest przerazające, bo bezkarność zachęca bandytów.
    • Gość: Fajdak Wyborcy PiS IP: 78.133.192.* 04.07.11, 08:34
      Sfrustrowani wyborcy PiS wychodzą na ulicę.
    • Gość: pączek Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:36
      reżyser? i co z tego?
      policja wszystkich traktuje równo - olewa bez względu na zawód.
      • Gość: :( Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: 193.164.157.* 04.07.11, 11:13
        Zgłosiłem na policję faceta który się włamywał, dzwoniłem dwa razy , nie przyjechali dopiero jak się okazało że podpalił dom zacząłem być przesłuchiwany. Okazało się że to jakiś seryjny podpalacz którego nie mogą od dwóch lat złapać!!!
        Ja sobie nie wyobrażam co się będzie działo jak te wybudowane przez Majchrowskiego stadiony zapełnia się bandytami kibicami???
        Trzeba będzie z kałachem chodzić!!!
        • Gość: jpg Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.toya.net.pl 04.07.11, 13:00
          Jak się szczelnie wypełnią, trzeba będzie zamknąć wyjścia i podpalić. Te stadiony to może nie taki głupi pomysł. A podpalaczy policja będzie bardzo intensywnie szukać przez kolejnych 10 lat, do emeryturki.
    • Gość: 154toni Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.116.10.109.rev.sfr.net 04.07.11, 08:37
      A moze trzeba takie artykuly z gazet tlumaczyc na obce jezyki i wysylac do zagranicznych gazet???? Aby wiedzieli jak jest w POLSCE
    • Gość: waldi_46 Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 08:39
      jaka władza taka policja . za komuny to nie siedzieli tylko patrolowali ulice teraz gó... robią . odebrać darmozjadom przywileje .
    • i33il33 Ale po 15 latach ciężkiej pracy pójdą na emerytury 04.07.11, 08:39
      W policji też są oszczędności bo na paliwo nie ma,bo na remonty samochodów i ogumienie też brakuje a pojeździć trzeba aby namierzyć tych bandziorków.
      Za taką policję to ja dziękuję.
      • Gość: Grzesiek Re:Ale po 15 latach ciężkiej pracy pójdą na emery IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 08:56
        Te zdrowe byczki po 15 latach "pracy" idą na emeryturę. I później przez 40 lat utrzymuj takiego byczka płacąc mu co miesiąc emeryturę. Żadna gospodarka tego nie wytrzyma.
        Kobieta w wieku 60 lat przechodząc na emeryturę otrzyma 25-30% pensji. A taki niespełna 40 letni byczek po 15 latach pracy otrzyma 40% ostatniej pensji. I jeszcze jak będzie przechodził na emeryturę otrzyma pensje wyższą, bo mu szef zrobi prezent, aby pobierał wyższą emeryturę.
        Żadna gospodarka tego nie wytrzyma.
        • i33il33 Re:Ale po 15 latach ciężkiej pracy pójdą na emery 04.07.11, 09:29
          Mało tego,bo Ty go dosłownie musisz utrzymywać bo pracując w tym zawodzie składek do ZUS-u nie ma odprowadzanych i na emeryturze korzysta z twoich odłożonych pieniędzy,dlatego Tusk musiał zrobić skok na OFE aby było z czego wypłacać im emerytury/renty.Pieniądze złożone w OFE należały do tego kto się składał a nie do wszystkich darmozjadów.
      • Gość: andgad Re: Ale po 15 latach ciężkiej pracy pójdą na emer IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 10:29
        Tak niestety postępuje większość Policjantów w RP. Mam pytanie ilu sprawców Policjanci zatrzymali na gorącym uczynku? Bardzo mało bo trzeba się narazić. Większość policjantów to udający, że pracują!
    • Gość: mniej chlać mniej chlać reżyserku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:41
      pokazać środkowy palec młodzieży o 1.30 w nocy? z głową chyba też nie wszystko w porządku ?
      • Gość: ax Re: mniej chlać reżyserku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 14:59
        Taaak... Powinien się im nisko pokłonić, gdy wyzywali go od najgorszych. To przecież kibole, a kibole to patrioci.
    • Gość: kwakwa Sam sobie winien IP: 193.109.212.* 04.07.11, 08:43
      Pan "wielki" reżyser zamiast wejść z powrotem do lokalu pokazuje środkowy palec. Myślał, że będą mu chcieli tego palca polizać? Jak się tak zachowuje to nie dziwne, że się po ryju dostaje.
      • stefanpajonk Re: Sam sobie winien 04.07.11, 09:53
        Też tak uważam, o 1:30 to raczej młodzież nie spaceruje tylko rządne bitki byczki, chodziło o wygląd podejrzewam że światły reżyser miał na sobie różową bluzkę w kwiatki, to i policja dziwnie popatrzyła że gość szuka awantury.
        • Gość: złośliwiec Re: Sam sobie winien IP: 93.159.164.* 04.07.11, 10:17
          "rządne"? waszmość musisz być "patriota" bo problemy z ortografią masz i zaangażowanie zastępuję myślenie?
      • Gość: drewniak Re: Sam sobie winien IP: 178.73.49.* 04.07.11, 10:54
        No pewnie. Sam się prosi o kłopoty, bezczelnie, a potem pretensje do policji.
    • darekm03 Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? 04.07.11, 08:46
      A może mały sondaż?
      Kto z Was wypiwszy uprzednio pół butelki wina o godz. 1.30 pokazałby środkowy palec trzem młodym mężczyznom?

• Gość: exfederale Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.unused.derbynet.waw.pl 04.07.11, 09:00
        Spotkałem już takich kozaków. Potem płaczą, ze zęby wybite, nosy połamane, krew się leje, i trzeba szukać sprawców. A ja mówię, że kara za głupotę musi być.
        • ponury_swiniarz Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n 04.07.11, 10:21
          Jaka kara za glupote? Ktos co robi uwagi, wysmiewa sie z ciebie, masz prawo zareagowac a nie podkulic ogon jak ciotka. Ja zawsze reaguje i zawsze konczy sie na pyskowce. Trzeba bylo wrocic do lokalu i liczyc na ochrone, bo ochroniarze czesto skorzy sa do bitki.
        • Gość: ttt tia.. ja też takich spotkałem IP: 193.109.212.* 04.07.11, 10:44
          2 młodych kretynów skomentowało kiedyś nogi mojej koleżnaki w bardzo wulgarny sposób i też krew się połała i płacz był .... na szczęście nikt mnie nie szukał ale teraz widzę, że nikt nawet palcem by nie ruszył ;)
    • Gość: bareja Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:47
      "Poza tym na posterunku nie przyjmuje się zawiadomień o przestępstwie, można je złożyć w komisariacie przy Szerokiej"

"taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy znajduje się we Wrocławiu"
      • tadeusz542 milicja obywatelska była ostra ale policja jest do 04.07.11, 08:55
        Milicja Obywatelska była trochę za ostra za to człowiek nie bał się chodzić samotnie po nocy.
        Obecna Policja jest mówię to z pełną odpowiedzialnością : Do Dupy i to w całości do dupy .
        Jaki idiota wymyślił ,że nie przyjmuje się zawiadomień od nietrzeźwych, skoro ataki na ludzi głównie dotyczą nietrzeźwych.
        Może zamiast uczyć policjantów pchania radiowozów szkolilibyście ich w tym jak rozmawiać z ludźmi będącymi w stanie podniecenia które towarzyszy każdemu stresowi.
        Trudno oczekiwać nawet od trzeźwego kamiennego spokoju w chwili w której zmuszony jest do skorzystania z usług Policji.
        Kurcze , chyba zamiast określenia "Idiota" zacznę używać określenia "policjant"
        • Gość: krzysiek Re: milicja obywatelska była ostra ale policja je IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 09:20
          skoro masz takie wyrobione zdanie o poziomie intelektualnym policjantów to może spróbuj dostać się do niej zobaczymy czy zdasz testy wcale nie jest łatwo
          • Gość: a to dobre Re: jesteś nie na czasie. kryteria obniżona już IP: *.23.54.194.generacja.pl 04.07.11, 10:35
            dobre kilka lat temu.
            tak poza tym - nigdy nie rozmawiałeś z żadnym krawężnikiem?
          • Gość: ark Re: milicja obywatelska była ostra ale policja je IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 11:13
            Heeehee - może dla ciebie trudne i własnie o tym mówimy, dlatego nie powinieneś być w policji...
        • Gość: Agent Tomek Re: milicja obywatelska była ostra ale policja je IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 10:33
          Od razu widać że nie pamiętasz czasów milicji. Opowieści o bezpieczeństwie na ulicach możesz spokojnie włożyć miedzy bajki. Jedyna różnica to taka że informacje o pobiciach rozchodziły się poczta pantoflowa, a nie za pomocą internetu, więc żyłeś nieświadom zagrożenia. Jedyna nowością w tej dziedzinie są noże, siekiery i maczety, kiedyś faktycznie ograniczało się to do pięści i trzewików.
    • bronimir Teraz urzędują razem. 04.07.11, 08:48
      Policjant i naukowiec ze straży miejskiej. Właściwie to straż powinna oddać lokale miastu, policjantów mało, komisariaty za duże i nie obsadzone. Tak korzyść będzie dwustronna, policjant nie będzie się nudził a strażnik nie będzie się musiał szwendać po ulicach. A ludzie? Ludzie sobie poradzą, wezmą sprawy w swoje ręce i maczetami pogonią bandytów.
    • Gość: normalny no i słusznie, stresuje pracujących spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 08:48
      policjantów, czy ten ochlapus myśli że jest sam na świecie, i życie to nie Miami Vice panie reszyzer moczymordka, rządzić i rozkazywać to se możesz na planie (jeśli w ogóle kręci jakieś filmy) a nie komisariacie
      • Gość: miska Re: no i słusznie, stresuje pracujących spokojnie IP: *.acn.waw.pl 04.07.11, 08:55
        popieram w 100 % Twoja wypowiedź ......koleś przykozaczył środkowym palcem a potem z płaczem na policję , oczekując iz za biurkiem siedzi obsada CSI MIAMI i migiem znajdą sprawców ;) niech się cieszy że bardziej mu tej reżyserskiej mordki nie obili ....cwaniaczek jeden teraz siedzi i się żali gdzie popadnie ...
    • krzak164 o naiwni!! Policjant nie zagwarantuje nam bezpiecz 04.07.11, 08:51
      eństwa. Policjant może co najwyżej dać nam mandat za szybką jazdę, strażnik miejski da nam mandat za złe parkowanie. I po to oni są. Może my wolelibyśmy żeby policja łapała przestępców lub chuliganów, ale to tylko nasze pobożne życzenia. Policjant ma odsiedzieć swoje 15 lat do emerytury i pójść do firmy ochroniarskiej lub założyć własny biznes. Zdaje się, że nie musi wtedy Zusu płacić. TO MY SAMI MAMY DBAĆ O SIEBIE. Kto normalny o 1:30 pokazuje środkowy palec 3 kolesiom. Cyba Kliczko.
    • Gość: skoob Pomijając zachowanie służb, IP: 78.133.163.* 04.07.11, 08:52
      jak się jest takim szczypiorkiem, to się środkowego palca trzem lumpom nie pokazuje...
    • Gość: zaza Re: Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja n IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 08:53
      policja to rzadkie ale duże stado nierobów
    • Gość: Grzesiek Byczki po 15 latach idą na emeryturę IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 08:55
      Te zdrowe byczki po 15 latach "pracy" idą na emeryturę. I później przez 40 lat utrzymuj takiego byczka płacąc mu co miesiąc emeryturę. Żadna gospodarka tego nie wytrzyma.
      Kobieta w wieku 60 lat przechodząc na emeryturę otrzyma 25-30% pensji. A taki niespełna 40 letni byczek po 15 latach pracy otrzyma 40 % ostatniej pensji. I jeszcze jak będzie przechodził na emeryturę otrzyma pensje wyższą, bo mu szef zrobi prezent, aby pobierał wyższą emeryturę.
      Żadna gospodarka tego nie wytrzyma.
      • Gość: omm Re: Byczki po 15 latach idą na emeryturę IP: *.acn.waw.pl 04.07.11, 09:04
        zamiast narzekac sam idź do policji ,popracuj 15 lat na ulicy i idź na wczesniejszą emeryturę nie widze problemu :) .......pozatym przypuszczam że gdyby ktos tobie ryja obił podobnie jak ten kozak od środkowego palca poleciałbyć do byczków o pomoc
        • Gość: złośliwiec Re: Byczki po 15 latach idą na emeryturę IP: 93.159.164.* 04.07.11, 10:21
          "popracuj 15 lat na ulicy" no wiem, że tam cienko z wynagrodzeniem i tzreba dorabiać, ale żeby aż tak....?
          • Gość: facio Re: Byczki po 15 latach idą na emeryturę IP: 80.79.208.* 04.07.11, 10:46
            I po 15 latch takiej dodatkowej pracy nie moze nawet usiasc.
    • Gość: Albert Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.Red-217-126-135.staticIP.rima-tde.net 04.07.11, 08:56
      Oto cala Polska rzadzona przez PO. Nigdy sie nie zastanawialiscie dlaczego PO na wyborach otrzymal ponad 90% glosow w zakkladach karnych?
    • Gość: eles 1949 Reżyser pobity w centrum Krakowa. A policja nic? IP: *.static.tvk.wroc.pl 04.07.11, 08:57
      Za Wyspiańskim : " a to milicja właśnie . . . " Głęboko gdzieś mają swoich chlebodawców czyli obywateli . A może by tak zainstalować kamerki na komisariatach, izbach zatrzymań . . .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka