Dodaj do ulubionych

Wyjechali na wakacje wszyscy nasi duszpasterze?

05.08.11, 16:15
Petę nieobecny, nikt do kurii nie zachodzi, nikt nie powie co tam w ponurym gmaszysku na Franciszkańskiej...

Mnie nie chcą wpuścić, ale wcale mnie to nie dziwiszuje. A ja chciałem się dowiedzieć, co tam słychać w sprawie wielebnego Natanka, nie tak dawno suspendowanego przez Jego Flurescencję?

Coś się dzieje tak w ogóle? Czy młyny kościelne mielą powoli, czy może raczej odłożyli sprawę ad acta et ad usrantem mortas, aż się sama rozwiąże?

To oburzające, by o działalności Natana i natanizmie dowiadywać się z bezbożnych mediów, a przecież w pustelni nie śpią, i działają - otóż wielebny znów zażył coś dobrego, i efekty od razu widać - wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/kontrowersyjny-ksiadz-pokazal-nowa-flage-polski,1,4814042,region-wiadomosc.html (ma sobie chłop good stuff, trzeba przyznać...).

A może ktoś z was wybiera się na rekolekcje do Grzechyni? Pojechałbym, zapisałbym się do tych legionistów chodzących w czerwonych kapotach z Jezusem na plecach, ale jakoś samemu straszno...
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Wyjechali na wakacje wszyscy nasi duszpasterz 05.08.11, 16:24
      totus.tytus napisał:
      Petę nieobecny,
      -----------------------------------
      a i jego alter ego czyli czujne oko i duza gumka tez nie na wszystko reaguja..
      Lato, ot..
      • swarozyc Re: Wyjechali na wakacje wszyscy nasi duszpasterz 05.08.11, 16:25
        Podobno jest tez ramadan..
        Szwedzkie muslimy na polnocy maja przeyebane: slonce dlugo swieci a oni gloduja..
        • totus.tytus ale to nie te komPeteencje 05.08.11, 16:48
          choć może Kuryja któraś miłosierna, lub duszpasterstwo muzułmanów wyśle jakąś paczkę głodującym?

To co z tego, że nie ma takiego duszpasterstwa... jeśli nie ma, to będzie. Każde środowisko, nawet hodowcy motyli rasowych, wyścigowych i pocztowych ma mieć swojego duszpasterza. Innowiercy też wymagają opieki duszpasterskiej, i to nawet bardziej niż swojacy. A kiedy dowiem się, że powołano "duszpasterstwo ateistów" wraz z kapelanem krajowym, wtedy następnego dnia nastąpi koniec świata. Albo wyjadę stąd, tylko dokąd?
          • swarozyc Re: ale to nie te komPeteencje 05.08.11, 17:11
            na Antarktyde, tam nie ma xiendza, ale sa pingwiny..
          • cortez.the.killer Uprzedźmy ich!.Nie pozwólmy by padł 05.08.11, 17:21
            ostatni niezakleszony bastion!!.Sami stwórzmy"Duszpasterstwo Ateistów".!!!
            Będziesz kapelanem??.:))
            • peteen wy się tu nap..... 05.08.11, 17:50
              a tymczasem Andrzej L. wzioł i umar...

głupia sprawa

ps. pędżę do kurii dowiedzieć się co z tym fantem zrobić
            • totus.tytus Non sum dignus, Domine... ale na życzenie 05.08.11, 18:59
              i zgodnie z wolą Ludu Nie-Bożego, to rozpatrzyłbym propozycję. Poniekąd nawet kuszącą...
              • szto_tawariszczi Re: Non sum dignus, Domine... ale na życzenie 05.08.11, 20:37
                indagowani przeze mnie towarzysze - emeryci z Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego

odrzekli, że ich wnuczki /obecne asy CBA i prokuratury/ mają

przypadkowe nagranie /włączone GaduGadu na laptopie/

ostatnich słów tow. Leppera : "towarzysze!!! nie strzelajcie !!!! za cooooo......."

• swarozyc Nie wierze w ta smierc.. 05.08.11, 21:25
                  Polska to katolicki kraj..
                  a samobojstwo to grzech smiertelny(sic!)
                  • totus.tytus prawdziwy relatywizm moralny to dopiero ujrzysz 05.08.11, 23:35
                    na pogrzebie p. Leppera.
                    Samobójstwo w istocie jest grzechem śmiertelnym, i stanowi ważny powód odmowy przez "księdza" pochówku denata w tzw. "poświęconej ziemi" (cokolwiek to oznacza).

A tymczasem p. Andrzej był uznawany za osobę wierzącą (ponoć nawet "głęboko"?)... oj, będzie ciekawie na uroczystości. Smutnej, bo smutnej, ale jednak ciekawie będzie. Czy będzie "ksiądz", czy sztandary?

Ot, chichot Losu... wszak to Balcerowicz miał przecież odejść, a jednak pozostał.
                  • nnike Re: Nie wierze w ta smierc.. 08.08.11, 01:42
                    www.youtube.com/watch?v=mfM5Lz09Vbg&feature=player_embedded#at=14
                • krzychut Re: Non sum dignus, Domine... ale na życzenie 05.08.11, 22:20
                  szto_tawariszczi napisał:
                  "towarzysze!!! nie strzelajcie !!!! za cooooo..

Tjaaa...
                  piśnie przebacza.
    • skks Re: Wyjechali na wakacje wszyscy nasi duszpasterz 05.08.11, 22:36
      A tak przy okazji tego jakże ślicznego wąta...
      Czy krakowianie wiedz, że oddali czarnym na działalność komercyjną "Białe Morza"?
      No nie za darmo, nie!!!
      Te głupie 8o i jeszcze kilka hektarów za:

aż 4mln zł....
      Ile to wychodzi a ar? Komercyjnego?

i jeszcze w prezencie Miasto zrobiło Plan zagospodarowania....

Ehhhh, gdzie ja żyje,,,,
      • cortez.the.killer Ciekawe skąd wzięli te cztery wolne bańki?. 06.08.11, 08:57
        Dostali za 1%,za złotówkę,za nic?.
        • swarozyc Re: Ciekawe skąd wzięli te cztery wolne bańki?. 06.08.11, 11:17
          wierni w pocie czola..
          ukradli..
        • totus.tytus Jego Fluorescencja Xiondz Dyrdymał 06.08.11, 14:16
          takie drobne wozi w swojej ubogiej limuzynie duszpasterskiej.

A w ogóle jestem w szoku: niedługo miną 24 godziny od publikacji wątku, i jeszcze nie został usunięty... koniec świata? Cenzor umarł i pogrzebion?
          • zgr-edo [...] 07.08.11, 09:48
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • skks Re: Jego Fluorescencja Xiondz Dyrdymał 07.08.11, 10:36
              Nie kpij, nie narzekaj - miej wyrozumiałość dla ludzkich słabości.

I tak jest lepiej:
              W 90-tych latach ubiegłego wieku /gdy "rzondziła" Komuna, Unioniści to w tych spędach lazło i pól miliona ludzi.

Dziś walcuje nie więcej niż 150 tyś.
              Widać, że ludkowie mądrzeją. Idą tylko Ci co muszą bo potrzeba serca albo chęć zdania matury - no bo "Xionc niedopuści".

Ale młodzież robi się coraz odważniejsza:)
              Lecz istnieje i problem z tym związany: mało pielgrzymów - to mało kasy w Świątyniach Pana i przyjdzie nam wszystkim z podatków się zrzucić na utrzymanie jedynie słusznej religii i całego Kościoła Świętego.
              • zgr-edo a jednak, nie zapielgrzymił 07.08.11, 16:07
                wykasował posta, drań jeden.
                Narzekałem i kpiłem ? ee, raczej im współczułem. Kiedyś faktycznie szło ich więcej, ale byli to raczej starsi ludzie, a tutaj, ku memu przerażeniu, szli młodzi ludzie którzy w tym czasie powinni tańcować w Kostrzyniu, albo korzystać z życia, wypoczywając w moich rodzinnych stronach nad morzem albo jeziorami . Do Częstochowy można pojechać, nie trzeba iść z laczka, blokować dróg i zanieczyśzczać środowiska .
                Wolałbym aby władze w końcu wprowadziły podatek wyznaniowy, a nie finansowały tej podejrzanej instytucji z moich podatków.
                • szto_tawariszczi Re: a jednak, nie zapielgrzymił 07.08.11, 16:26
                  zapielgrzymił

na drogę dostał odpowiednie wyposażenie - netbooka z huałejem
                  od Nadredaktora....
    • zgr-edo Re: wrócił ! 07.08.11, 17:13
      ale urwał ! a potem się wszyscy dziwią ,że wszyscy omijają to forum
      www.youtube.com/watch?v=BRnwM2xo_-A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka