Dodaj do ulubionych

Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie?

• Gość: Wolne Błonia Absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 07:51
      W imię doraźnych politycznych sojuszy z PSL dopuszczono do zajęcia i zgnojenia jednego z niewielu zielonych i DARMOWYCH miejsc wypoczynku dla krakowian. To wszystko przy urągliwym śmiechu działacza PSL Soski , który szczyci się , że "miesczaństwo krakowskie było przeciw" ale on i tak przekonał Prezydenta Majchrowskiego.
      Dodatkowo, Soska złożył wniosek o dopłaty bezpośrednie za rolnicze użytkowanie Błoń, te pieniądze trafią do jego kieszeni. I co Pan na to Panie Prezydencie? Wiedział Pan o tym, czy się Pan zdziwił i poczuł zrobiony w bambuko?
      Smutne to - nie przenośmy wsi do miasta i na odwrót. A Soska niech rozróby robi u siebie - pod Olkuszem.
      • Gość: rob Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 08:29
        Wieś sama się tutaj przeniosła w postaci najazdu wiejskich studencików. Może niech na ten temat też się wypowiedzą prawdziwi krakowianie. Przyjeżdżają z małych pipiduów jak na ziemię obiecaną, a potem zgadzają się na charytatywną pracę za 1000zł byleby tu pozostać ... Robią syf, piją ... i jakoś nikomu to nie przeszkadza :-)
      • agniesiek Re: Absurd 09.09.11, 09:23
        niewielu zielonych i darmowych? to ty chyba słabo znasz kraków. wymienię planty, park krakowski, park jordana, bulwary ciągnące się kilometrami po obu stronach wisły i tak dalej i tak dalej. błonia to akurat najmniej ciekawe z tych miejsc, w sam raz dla owiec. teraz będą ciekawsze.
        • Gość: lilo Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 10:09
          agniesiek napisała:

> niewielu zielonych i darmowych? to ty chyba słabo znasz kraków. wymienię planty
          > , park krakowski, park jordana, bulwary ciągnące się kilometrami po obu stronac
          > h wisły i tak dalej i tak dalej. błonia to akurat najmniej ciekawe z tych miejs
          > c, w sam raz dla owiec. teraz będą ciekawsze.

na plantach wypoczywa się głównie na ławeczkach, park krakowski jest tak syfiasty i 100 razy bardziej zasrany niż błonia (mieszkam tuż przy nim...), park jordana fakt, jak i bulwary to jedne z lepszych miejsc, tylko w weekendy zawsze jest tam tłok...
          • agniesiek Re: Absurd 09.09.11, 12:32
            na plantach można odpoczywać też na trawie, gazeta nawet o tym pisała - że można, ale nikt o tym nie wie.
            a bulwary są długie. pod wawelem jest tłok, ale już za mostem kotlarskim w stronę dąbia pięknie i w miarę pusto.
            • Gość: lilo Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 12:35
              no ja bym nie powiedziała, że pusto
              na plantach można tylko, że trawa w większości jest tam w cieniu, czyli poza bardzo gorącymi okresami ziemia jest zimna i mokra, a to jakoś nie zachęca do siedzenia tam na kocykach
          • Gość: Kocham Kraków Re: Absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:04
            masz Lasek Wolski niedaleko tydzień można po nim chodzić całkowicie darmo.
            • Gość: lilo Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 14:18
              nie odróżniasz wypoczynku na łące, od wypoczynku w lesie?
              za dużo w galeriach handlowych przebywasz.
              Skoro tak kochasz Kraków, powiedz: jakie wymierne korzyści przyniesie miastu praktycznie darmowy wypas owiec na terenie Krakowa?
              • Gość: Kocham Kraków Re: Absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:23
                Lasek Wolski ignorancie to wielki obszar zielony nie składający się wyłącznie z lasu, widać że w Krakowie to ty tylko bywasz. Co do korzyści to nie wszystko musi rozpatrywać się w tych kategoriach.
                • Gość: lilo Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 14:31
                  lasek wolski to lasek, łąki to są pod kopcem

Brawo, nie umiesz wymienić jednej korzyści dla miasta, a jeden radny zyska większe poparcie w swoich wioskach i kasę świetny interes zrobiliśmy.
                  I tak pod względem gospodarczym wszystko rozpatrujemy względem korzyści
                  • Gość: Kocham Kraków Re: Absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:57
                    Korzyścią miasta jest miedzy innymi zadowolenie i dobre samopoczucie mieszkańcu w tym moje. Po ilości wpisów wnioskuję, że forumowicze również dobrze odbierają tą inicjatywę.

Co do Lasku Wolskiego, jego położenia i zawartości to już się może nie kompromituj i nie wypowiadaj na ten temat, dla twojej wiadomości mogę ci podpowiedzieć, że w centrum Lasku Wolskiego znajdują są między innymi klasztor O.O. Kamedułów, Kopiec Niepodległości im. Józefa Piłsudskiego, kilkanaście dużych polan wypoczynkowych oraz Ogród Zoologiczny. Łączna powierzchnia 462 ha. Rzeczywiście to tylko lasek.
                    • Gość: lilo Re: Absurd IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 15:14
                      mówimy o części niedaleko błoń (o czym sam pisałeś). Jak mam wsiadać w samochód, żeby pojechać dalej to ja wole pojechać do podkrakowskich dolinek, gdzie jest zdecydowanie ładniej. Klasztor przez większość czasu jest zamknięty (dla kobiet bodajże raz w roku otwierają, a kopiec mnie nie kręci. poza tym, chodzenie po lasku, w szczególności tej dalszej części wiąże się często ze spotkaniem zboczeńców jak i dzikich zwierzątek (które pojawiały się jesienią i zimą nawet na ul. Malczewskiego, a ja mam wątpliwą przyjemność spotkania stadka dzików...
                      jakoś głosy mieszkańców są podzielone..
                      poza tym interes robi tutaj też baca, który również za darmo może tutaj w niezbyt dobrych warunkach sanitarnych produkować swoje wyroby, nie płacąc za to miastu, nie płacąc pewnie też państwu, bo raczej z kasą fiskalną nie przyjechał i nie dostaniesz paragonu za oscypek. Ale to oczywiście popierasz. Dajmy na to nie tak dawno zamknięta knajpa sprowadzająca znanych artystów z całego świata, miała miesięczny czynsz za wynajem od miasta 40tys (już ze zniżką na działalność artystyczną, do tego spore podatki i spore zyski dla miasta), ale miastem kulturalnym już jesteśmy to promujmy się jako teren wiejski...
    • Gość: Maxxx Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 07:59
      Heh, mam wrażenie że zwolennicy tego pomysłu, porównujący poziom zanieczyszczenia odchodami owiec do psów nie specjalnie mają pojęcie o czym piszą. Owca to roślinozerca, srający kombajn, przodem wchodzi tyłem wychodzi, constans. Do tego wełna wokół dupska non stop usrana, ociera się to to o inne wełenki i wszystkie owieczki przybierają charakterystyczny kolor. Darń zryta raciczkami, po deszczyku błotko zmieszane z gównem, bez gumofilców nie przejdziesz. Posuwa się takie stadko, a z ziemi zostaje jeden wielki syf! A wali od takiego stadka jak od galery! Lato się kończy, trawka już nie będzie miała czasu się zregenerować, owieczki zeżreją co będzie do zeżarcia a łąka będzie się nadawała tylko do przeorania. A jak się jeszcze okaże że Pan kandydat na senator bedzie zachłanny, to zwiezie tego inwentarza nie 20, nie 30, ale 100 albo 200 i wtedy dowiecie się całej prawdy o tej wspaniałej promocji:P
      • Gość: góral Dobrze że sprowadzą te owce bo takim jak ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:46
        to się pastwisko z chlewem i owca ze świnią już mylą, co do zapachów - to wolę ten od owiec niż w zatłoczonym autobusie MPK
        • Gość: lilo Re: Dobrze że sprowadzą te owce bo takim jak ty IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 10:59
          Kiepskie w tych górach macie szkoły. Świnie są wszystkożerne i są czystymi zwierzakami, tylko jak mają być czyste jak trzymacie je w malutkich oborach, w błocie po kostki i w gó...e, bo uważacie, że po co świniom sprzątać...
    • Gość: oko Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:10
      Władze Krakowa to "jurni juhasi" wydzajac zgode na tak nowatorski pomysł.
      krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,10256555,Owce_rzadza__I_co_wy_na_to__krakowianie_.html
      • Gość: oko Re: Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 08:27
        Oj ,ale sie porobiło!Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł-a co?
        www.youtube.com/watch?v=YdIB8fUCTbw
        www.youtube.com/watch?v=ObLeRPLyguc&feature=related
    • Gość: najmilsza@ Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 08:14
      A jaka to różnica kto depcze owce czy pielgrzymi :)
    • Gość: rob Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 08:27
      Ha Ha Ha.

Tak jak się spodziewałem ... "Krakowianie" są oburzeni :-) Jesus ! Na prawdę po co te debile się tym przejmują ... Błonia są GIGANTYCZNE, ale wszyscy nagle muszą się wypasać na tej części co będą owce.

CO KOMU Przeszkadzają te owce ?

Skończcie już z tymi głupimi artykułami ...

a na trawniku w Nowej Hucie żyją żuczki gnojniki - czy krakowianie zgadzają się na ich obecność ?

ŻENADA !!!
    • jimir Rządezą wiejskie barany!!!!!! 09.09.11, 08:49
      Nie tylko Soska jest wieśniakiem z PSL, który do gadania powinien mieć co najwyżej w swojej rodzinnej oborze a nie w jakimkolwiek mieście zwłaszcza w Krakowie.
      KRAKOWIANIE NIE GŁOSUJCIE NA TYCH WIEŚNIAKÓW, PROSTAKÓW Z PSL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ICH MIEJSCE JEST PRZY TRZODZIE CHLEWNEJ NA WSI GDZIE WOLA BOŻĄ ZOSTALI TAM ZRODZENI!!!!!!!!!!!!
      Inna sprawa to Radni i Prezydent Krakowa.
      Prezydentowi się dziwię, ale Radni ? no cóż to też dzieci Wsi, ciemnej, zapyziałej.
    • barbaramd Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 08:55
      Widziałam stado owiec na zielonym zboczu wzgórza w samym Rzymie. Super!
    • filakia Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? 09.09.11, 08:59
      Zabawny to pomysł. :-))
    • Gość: iHS Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.pzu.pl 09.09.11, 09:00
      Cieka-wos-tka! Nikt jakoś się nie zająknął o koszcie rekultywacji błoń przy cyklicznie robionych tam muzycznych spędach, kiedy zadeptane, zasikane i zarzygane jest więcj niż pół błoń - ale rozumiem że promocja miasta wśród dresów które na takie spędy chodzą jest wazniejsza niż wśród ludzi któryz lubią przyrodę. Czesto przechodzę obok i jakoś nie widzę tych tabunów bawiących się dzieci, zajmujących całą powierzchnię błoń - sadzę , że połowa błoń to dla tych pięciu maluchów więcej niż dużo. Pomysł razem z żoną uwazam za kapitalny - dzieci też będą zachywcone tym że mogą pogłaskać owieczkę. Opinie pod artykuł wybrane według jednego wzorca, nie ma żadnego komentarza na plus - kurna, zawsze miałem sentyment do GW, ale badzcie kurna choć trochę profesjonalni, bo takie głupawe agitki tylko denerwują.
    • Gość: stt Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 09:36
      coś mi się zdaje, że pomysłodawca chce zrobić ido góralskie dudki i tyle; po co Krakowowi barany, mamy swoje i to dużo; jak Kraków Krakowem to nigdy nie pasły sie barany na Błoniach. A więc kolejna bzdura i polityczne barany
    • Gość: krk Małomiasteczkowa mentalność IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 09:39
      Ktoś, komu przeszkadzają te owce musi mieć bardzo wątłe poczucie swojej "miastowości"...
    • Gość: Owca Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 09:52
      Ja uważam, ze to świetny pomysł - właśnie dlatego że mam dzieci i chętnie je zabiorę na błonia żeby im te owce pokazać.
      Dziwi mnie, że w artykule przedstawiono tylko negatywne opinie mieszkańców.
      Myślę również, że błonia są na tyle duże, ze miejsce na kocyk dla studenta też się znajdzie. Poza tym (z wikipedii): "Przywilej wypasu na Błoniach został nadany podkrakowskim wsiom jeszcze przez królową Jadwigę i żaden magistrat nie próbował go znieść".
    • hrubygazda jaka promocja? jaka edukacja? 09.09.11, 09:54
      Witaj !
      Jaka promocja/ Jaka edukacja to chyba kpina panowie z PSL. Na dodatek jeżeli miałoby to pokazać Polską tradycje to dlaczego z owieczkami gonią owczarki niemieckie a nie podhalańskie?
      Więc ani promocja , ani edukacja tylko KASA
      • agniesiek Re: jaka promocja? jaka edukacja? 09.09.11, 12:34
        o proszę, utajona opcja niemiecka.
    • Gość: k Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 09:55
      mam rozumieć, że regulamin błoń został zmieniony i już wolno tam bez niczego puszczać psy bez smyczy i kagańca?
      Poza tym od kiedy owczarki niemieckie są symbolem górali?
    • Gość: tidablju Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.11, 10:02
      Znakomity pomysł. Bardzo oryginalny. A artykuł tendencyjny. Same negatywne opinie? Nie wierzę. Do tego argumenty mało przekonujące. Dzieci nie mają się gdzie bawić? - Przecież nie całe Błonia są zajęte. Koncerty? - A ileż to koncertów jest zaplanowanych na wrzesień - październik mających zapełnić całe pola? Brak higieny? - A odchody innych zwierząt? Przecież przez Błonia już teraz nie da się przejść "czystym" butem. Kto przypilnuje watry? - A co tam się ma niby zapalić?
    • Gość: fak(t) I co my na to? IP: *.compower.pl 09.09.11, 10:03
      Zwisa mi i powiewa. Owce, psy czy bydło na koncertach. To i tak najbardziej zasrany trawnik europy.
    • Gość: mocker Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: 212.39.34.* 09.09.11, 10:13
      ja tez wole owce niz np sr.... psy
      fajny pomysl
    • Gość: krakus majchrowski zaoszczędzi na koszeniu trawy IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.11, 10:13
      majchrowski zaoszczędzi na koszeniu trawy na Bloniach-:)))))) gorzej jak jakis pies pogoni te owce na ulice i dojdzie do tragedii
    • Gość: maj Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: *.ip.netia.com.pl 09.09.11, 10:21
      Krakowianie ! Zobaczcie kto wami żądzi - To WIOCHA która tu przyjechała i jest już w Urzędach Miasta
    • Gość: PanZły Owce rządzą. I co wy na to, krakowianie? IP: 78.133.245.* 09.09.11, 10:25
      To jest jakaś absolutna kpina!

2 miesiące ?! Błonia będą zadeptane, obs...ane i śmierdzące.

paranoja..
    • cortez.the.killer Czy ktoś sprowadzi wilki?. 09.09.11, 11:00

-
    • Gość: Przemy48 Wrzeszcie znaleźli dobre miejsce dla BYDŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 11:03
      Widać sami politycy z PSL wraz z swoim bydłem znaleźli dla siebie dobre miejsce do zycia .
      Gdyby jeszcze dołączyli do nich ich koalicjanci z PO było by wspaniale .
      Niestety to utopia i to całe bydło doskonale pasie się w Radzie Miasta sięgając co raz głebiej do kieszeni nas mieszkańców - podwyżki oplat za przedszkola , strefy parkowania , biletów i długo dalej by wyliczać .
      • Gość: oko Re: Wrzeszcie znaleźli dobre miejsce dla BYDŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 10:07
        Oj ,ale sie porobiło!Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł - a co?
    • Gość: hetero sapiens Owce rządzą? Nie. Rządzą barany. IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 11:06
      I tyle.
      • Gość: oko Re: Owce rządzą? Nie. Rządzą barany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 10:05
        "hetero" wyluzuj-Oj ,ale sie porobiło!Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł - a co?
    • kawerna Taka nagonka przypomina najlepsze lata PRLu 09.09.11, 11:41
      Rozumiem, że senatorem RP z okręgu 31. ma zostać pan Kazimierz Czekaj i Gazeta się o to bardzo stara...
      • Gość: oko Re: Taka nagonka przypomina najlepsze lata PRLu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 09:44
        Oj ,ale sie porobiło!Władze Krakowa to "jurni juhasi" i mają swojego bace wydajac zgode na tak nowatorski pomysł - a co?
    • Gość: PaulinkaC1 Owce i restauracje ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.11, 11:41
      A zwrócił ktos uwagę na to że dookoła błoń znajdują sie restauracje i punkty gastronomiczne? życzę smacznego wszystkiem którzy będą jeść w okolicach :/ jedzonko z wełną owczą i pyłem z odchodów :/ współczuję dzieciom które nabawią się alergii..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka