Dodaj do ulubionych

Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świade...

• enixx Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 11.06.04, 16:18
      Konczylam "dziesiatke" kilka lat temu, za czasow dyr.Dorosza. Ta szkola nigdy
      nei byla jakas specjalnie tolerancyjna ani przyjazna uczniom, ale takie akcje
      sie nie zdazaly... Z tego co wiem, pani Zapala nie cieszy sie popularnoscia
      takze wsrod nauczycieli, moze to wiec jest chec zamanifestowania wszystkim kto
      tu rzadzi?
      przy okazji: pozdrowienia dla prof Kohut :)))
      • Gość: _ ;) IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 16:27
        pan Dorosz byl super dyrektorem!!! wtedy nikt sie do nikogo nie czepial... no
        moze p.Staron czasem..... :) ale ogolnie bylo git. a Pudel... ;) wiesz jak ktos
        chodzi w kapciach po szkole... to ;)))))

do pozdrowien dla pani Kohut sie przylaczam!!! :D
    • Gość: absolwentka x lo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.crowley.pl 11.06.04, 16:30
      no Johny zawsze mial ciekawe fryzury, dlaczego nie zwrocili mu uwagi wczesniej?
      tylko na zakonczeniu roku..., mogla dyrekcja sobie juz podarowac...
      • Gość: moi Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 16:32
        Karolu... dobrze to ujelas... "ciekawe" ;D;D;D;D:D:D hehehe;D
        • Gość: Ablowentka_Xlo :D IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 11.06.04, 16:38
          w ogole to wspolczuje tym, co sie jeszcze ucza w Xlo... bo Pudel napewno nie
          bedzie zadowolona... i komus sie za ten artykul oberwie... tak jak bylo
          ostatnio :/ ... pewnie sie wszystko skupi standardowo na biednych zbiorowkach
          (ktore pozdrawiam)... ehhhh... Dopoki pudel bedzie w Xlo lepiej nie bedzie... A
          grono pedagogiczne za Pudlem nie przepada, uczniowie tez nie... i nikt JEJ nie
          chcial u nas tfu znaczy w bylej mojej szkole... ale jakos sie udalo Jej
          dostac... ciekawe jak???? hm?
    • Gość: Saba Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 16:43
      Jestem pedagogiem z ponad 30 letnim stażem więc zupełnie z innej epoki,ale
      strasznie sie wstydzę za dyrekcje X LO
      • uczen.x.lo Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 11.06.04, 16:55
        www.forum-xlo.prv.pl/
        ZAPRASZAM
        cala prawda o x lo!
    • Gość: no name Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:21
      co za w morde szarpany,nietolerancyjny,zacofany kraj
    • Gość: rms@ap.krakow.pl jestem z Tobą Jasiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 17:59
      :-)Pani dyrektor nie miała racji. Pozdrowienia.
    • Gość: Absolwentka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.ppp.tiscali.fr 11.06.04, 19:08
      Kiedys w dziesiatce sprawdzalo sie kolor skarpetek, dlugosc wlosow (u
      chlopcow), obecnosc przyszytej tarczy na ubraniu, kapcie, ale bylo to naprawde
      kiedys... Po przeczytaniu artykulu okazuje sie, ze w rzeczywistosci nic sie nie
      zmienilo. Szkoda, ze zamiast pochwalic to co sie ma w glowie, to gani sie za to
      co na glowie. Tak jakby to mialo w ogole jakies znaczenie.
      Rece i biust opadaja (dredy pewnie tez)
    • Gość: snf Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.06.04, 19:27
      Nowa dyrektorka w zadnej poprzedniej szkole w ktorej przynajmniej uczyla nie
      miala dobrej opinii i to wiedziala wiekszosc licealistow zanim tu przyszla!!!
      Odkad jest to nie tylko przeszkadza to uczniom ale i nauczycielom co niektorym,
      gdyz probuje sobie zrobic wlasna prywatna szkole pod jej zasady...

apropos problemu... sam jak odbieralem swiadectwo przy niej rok temu to mialem
      czerwone wlosy bo powiedzmy sobie szczerze mialem w dupie ta szkole skoro ja
      juz konczylem... jasiek nie od dzis kombinuje z wlosami i w szkole napewno dalo
      sie to zauwazyc juz wczesniej wiec troche nie rozumiem polityki Zapaly co
      chciala uzyskac wyrzucajac go w ostatni dzien... rzeczywiscie szkoda ze sie nie
      postawiles bo wiem ze potrafisz;P ...ale artykul w glownym celu ma pokazac
      osiagniecia Jaska jako czlowieka na tle szkoly ktora naprawde duzo uzyskala
      dzieki niemu i wielu nauczycieli jest mnu wdzieczna natomiast dyrektorka ktora
      pilnuje swojej wlasnej dupy nie ma o tym pojecia... wiec wyszlo na to ze szkola
      mu podziekowala w zajebisty sposob... niestety taka szkola, takie zasady i zero
      tolerancji... to dobra reklama Xlo... oczywiscie zajebisci ludzie i niektorzy
      nauczyciele natomiast ogol do dupy...

pozdro joshua!!!
      • uczen.x.lo ----==ZAPRASZAM na NIEOFICJALNE forum X LO==---- 11.06.04, 20:28
        www.forum-xlo.prv.pl/
        NIEOFICJALNE forum X LO, w przeciwieństwie do oficjalnego "pod opieką" Zakały
        bez cenzury i "poprawności" :). kulturalne!

ZAPRASZAM
    • Gość: uczennica Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.autocom.pl 11.06.04, 20:44
      ludzie nie przychodźcie tu do XLO dobrze wam radzę
    • Gość: Ras Aman let's chant down Babylon IP: 142.33.248.* 11.06.04, 21:56
      jah greetings,

sry guys that i am writing in english but i am not really good in writing in
      polish altough i am from poland. I live in Germany and now in Canada. I had my
      dreads done in Olsztyn i must say that i had big problems with poeple accepting
      me and respecting me in Poland. Which i am very sad about because i loce my
      country and people (although i can't write in Polish). In Gerrmany live wasn't
      easier 9thats where i go to school) teachers were disrespecting me and it hab
      influence on my grades. The best i have ever seen in redards to dreads is here
      in Canada people are open and accepted me. Well i am must really say i am sry
      for u dude that u had to have this experience i know myself it isn't good. I
      can't really say anymore about cause i am so chocked it just shows hoe people
      in poland are behind and how tough live can be for normal people becuase all
      are the same so all are normal. I jus know Jah is watching over us all and Jah
      will bless u.

jah guide

Ras Aman
    • Gość: marcin Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.04, 22:04
      tak sie składa że osobiscie miałem do czienia z panią Marią Zapałą była moją
      polonistka w krakowskim technikum kolejowym w roku szkolnym 1996/97.nie
      wspomoinam jej mile:)pzrypominam sobie ze u nas tez była podobna sytuacja raz
      nie chciała wpóśćic kolegi na lekcje bo był w bojówkach i miał krok w kolanach
      i to sie jej nie podobało.jak widac X-tka tez jej nie wyrobiła cóz ktos trafnie
      skomentował ona jest nie reformowalna:)pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych
      uzcniów pani Marysi a uczniom X zycze wytrwałosci.a pani dyrektor gratuluje
      pomysłu na swiętną reklame przed rozpoczynającą sie rekrutacja do szkoły
      napewno uczniowie bedą walic dzrwiami i oknami:)
    • Gość: Peres Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 11.06.04, 22:18
      Skandal !!! X LO pokazało znów swoje prawdziwe oblicze ! Powinni to wziąść pod
      uwagę wszyscy nowi kandydaci ! A Pani Dyrektor chyba jeszcze żyje w czasach
      byłej komuny ! Niestety era granatowych fartuszków i krótko przyciętych
      fryzurek już dawno się skonczyła ! A z takiego ucznia to powinna być szkoła
      dumna obojętnie co ma na głowie - ważne co w głowie z tego wynika odwrotnie niż
      u Pani Dyrektor. Mam nadzieję, że kuratorium podejmie jakieś zdecydowane
      działania w tej sprawie.
    • Gość: r. co za kurew... IP: *.rezist.com 11.06.04, 23:15
    • Gość: Aramir Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:21
      Dlaczego tego pseudo-ucznia obejmuje statut szkoly? Przeciez jego rok szkolny zakonczyl sie 30 kwietnia, po czym zlozyl podpis o UKONCZENIU szkoly. Matury nie zdawal w szkole, tylko przed PANSTWOWA KOMISJA EGZAMINACYJNA POWOLANA w X LO. Nie zgadzam sie i gleboko potepiam dzialanie dyrktorki "wspanialego strzalu w dziesiatke".

Pozatym co ona ma do tego, co zrobil ZE SWOIM CIALEM? Mogl co chcial. Nie liczy sie "opakowanie", tylko wnetrze (w tym wypadku wiedza, osiagniecia). Dlatego FULL SUPPORT dla Jaska!
    • Gość: UczenX l.o. Moje podsumowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:31
      Jestem aktualnie uczniem X l.o. Czytajac wasze dywagacje na tym forum
      zauwazylem jedna sprawe: wszyscy, badz prawie wszyscy nie widzicie prawdziwego
      problemu i wagi tego incydentu. Dyskutujecie na temat: dredy a przynaleznaosc
      do subkultur(ocen i uzasadnij swoja wypoiedz).Czepiacie sie slowek napisanych
      przez poprzednikow.
      Czytajac wasze opinie zauwazylem ze glownie wypowiadaja sie ludzie starsi,
      ktorzy juz ukonczyli szkole średnia.
      Sprawa Jaska powinna stac sie poczatkiem ujawniania nieczystych zagran i
      nieuczciwych poczynan(w tym korupcyjnych).

Nie wiecie jaka atmosfera panuje teraz w X l.o. wiec przedstawie ja wam:
      Od czasu gdy Pani Dyr. Mgr(heh)Maria Zapala obiela stanowisko w X l.o. bodaj
      najwiekszym liceum w Krakowie zaczelo sie zle dziac.(chcialbym tu wzmiankowac
      ze poprzednio Pani Dyr. Mgr(heh)Maria Zapala pelnila funkcje dyrekotora(o ile
      wiem) w Liceum Spozywczym(nie pamietam czy to bylo dokladnie liceum wiec prosze
      sie nie czepiac)). 1 wrzesnia 2002 zaczol sie siac postrach przy
      ul.Wroblewskiego. P.dyr.M.Z. doslownie zterryzowala nauczycieli -to nie sa
      wiadomosci wyssane z palca tylko podsumowanie wypowiedzi nauczycieli. Zagrozono
      im wyrzuceniem z pracy. Wnoszono liczne protesty. Na uroczystum rozpoczeciu
      roku w Kinie Kijow p.dyrektor rozdala co wazniejszym nauczycielom nagrody za
      prace w "elitarnym Dziesiatym Liceum". W moich oczach bylo to po prostu
      przekupstwo!
      Mijaly dni...p.drektor po uregulowaniu spraw z nauczycielami, zabrala sie za
      uczniow "elitarnego Dziesiatego Liceum". Chciala za wszelka cene pokazac
      mlodzierzy miejsce w szeregu(baa w łancuchu pokarmowym).Zaczelo sie od
      zamkniecia głównych drzwi dla uczniow( i tylko dlanich). Od tego momentu
      uczniowie prawie 1200 osobowej szkoly wchodza bocznym wejsciem o malej
      przpustowosci(sa problemy zarowno z wyjsciem jak i z wejsciem w czasie
      przerw).Nastepnie przerobiono sale lekcyjna w "elitarnym Dziesiatym Liceum"(w
      ktorym jest problem z pomieszczeniem sie) na NOWY,WYGODNY,DUZZZY gabinet p.dyr.
      i jej sekretarek.W tym czasie podzielono Sekretariaty. W chwili obecnej sa dwa.
      Dla pani dyr. i calej reszty. Choc zalozenia byly takie ze jeden bedzie dla
      ucznow a drugi dla gosci ect.
      Pani dyr. czeso tez obczerniala ucznow, wiec ten wybryk nie jest dlamnie
      nowoscia. Nie chce tu podawac nazwisk poniewaz nie chce aby osoby te musialy
      powtornie przezywac to samo.
      Uczen jest naprawde traktowany jak smiec. Pewnie wielu z was powie ze gdyby
      ktos popuscil mlodziezy to wylezliby oni nauczycielom na glowe. Nierozumiem
      czemu uwaza sie nas mlodzierz jedynie za huliganow, zlodzieji i awanturnikow?!
      Juz mam dosc tych starych pann ze swojimi kotami ktore tylko czekaja na
      przyjscie do szkoly by polepszyc sobie humor wyzywaniem sie na uczniu. TAKA
      JEST PRAWDA.Staram pisac to co sam doswiadczylem, badz bylem poczesci swiadkiem.

Jesli juz pisac prawde to pisac. Bardzo zaciekawila mnie sprawa podrecznikow
      akceptowanych przez szkole. Zaglebiajac sie w ten temat dowiedzialem sie ze
      za !wymuszeniem! na uczniach kupna odpowiednich ksiazek wydawnictwa
      oferuja "drobne upominki"(wakacje,telewizory ect.) Zaciekawil mnie fakt moich
      podrecznikow, ktore prawde mowiac byly kiepskie i wogule nie uzytkowane. Po
      roku nagle zmiana wydawnictwa i zmiana ksiazki... Wydalo mi sie bardzo dziwne.
      Czyzby nauczyciele tak pochopnie podejmowalui decyzje?!... wiecie o co mi
      chodzi.

...

Mowiac szzczerze nie chce mi sie juz pisac. Jestem zbyt zmeczony. Ale chcialem
      podsumowac to wszystko.

To nie pierwsza afera p.dyr. kilka bylo opisywanych w Dzienniku Polskim b.
      wiele nie ujzalo swiatla dziennego, jednak po tym wszystkim nikt nic nie
      zrobil. Czy to pani kurator czy ktos inny. Nie mam nadzieji czy ten incydent
      wplynie jakos na dyktature p.dyr. Jednak moge sie wypowiedziec jako
      wychowaniek "zakladu zamknietego" Xl.o. ze mam juz dosc!! Apeluje o POMOC! My
      (uczniowie) nic nie mozemy zrobic. Niemoge uajwniac szczegulow bo moglyby
      wplynac na moje byc albo nie byc jesli chodzi o sprawy edukacyjne. Jednak
      odwazylem sie tu przemowic.Szkoda ze tak malo moich kolegow i kolezanek uwaza
      to ze nic sie nie da zrobic. :[

Ja musze w tym tkwic.

• Gość: Q Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:47
      gdyby mial DREDY to pewnie splynelo by jak po kaczce, ale to co on ma na
      zdjeciu to karykatura fryzury i BARDZO DOBRZE, ze go wywalila - w tancu czeszac
      sie tak pokazal, ze ma reszte ludzi na zgromadzeniu gdzies bo juz mu nic za to
      niezrobia
      • Gość: Z Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.citynet.pl / 149.156.98.* 14.06.04, 21:18
        A do której klasy chodzisz? ortografii nie znasz? Trudno zrozumieć Twój bełkot!
    • Gość: ABSOLWENTKA Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony IP: *.ksk.net.pl / *.ksk.net.pl 12.06.04, 00:46
      Taka zawsze była X-"motto" nauczycieli, to; udowodnić uczniom,że nic nie są
      warci - pranie mózgu przez 4 lata:) żałuje, że poszłam do tej szkoły-dobrze,że
      ten artykuł sie ukazał - a jego bohaterowi życze powodzenia w życiu!!!
    • Gość: barba Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 00:46
      Niech Ci, którzy potępiają Jaśka wskażą granicę, którą PODOBNO przekroczył.
      Jest taka wogóle wyznaczona?? Wydaje mi się, że w statucie raczej nie ma słowa
      o fryzurze, jest tylko o "stosownym stroju". Czy "stosowny strój" to dres?? A
      może bluzka z dekoldem jednej z nauczycielek, dzięki któremu wiadomo, że nosi
      push-up D albo E?? Podejrzewam, że pani dyrektor na pytanie "CZEMU NIEBO JEST
      NIEBIESKIE" odpowie BO TAKIE SĄ PRZEPISY. To jest brak samodzielnego myślenia,
      w przeciwieństwie do Jaśka! Najlepszych wychowawców poznaje się po tym, że
      przymykają oczy na wszystko we właściwym czasie. To zakończenie było takim
      czasem - trochę dystansu do tych przepisów, które "są raczej wskazówkami,
      wytycznymi". Chcąc, niechcąc Jasiek świetnym akcentem zakończył edukację w X
      l.o. a dyrektorka swoją sztywną postawą tylko mu w tym pomogła - teraz prawie
      cały Kraków wie co Jasiek robił przez poprzednie lata, a duuużo tego było. Są
      wyjątkowi ludzie, którzy giną w masie identycznych i podobnych. Jasiek, dzięki
      dyrektorce jest wyjątkowy już nie tylko dla swoich znajomych. Pozytywnie czy
      negatywnie wypowiadają się na jego temat czytelnicy artykułu, ale mówią o nim.
      Tu właśnie należą się podziękowania dla dyrektorki, gdyby nie ona, Jasiek nadal
      byłby wyjątkowy tylko dla swoich znajomych.

P.S.
      Co do warunków w szkole: jest "świetnie"! Metr kwadratowy przypada na jednego
      ucznia na przerwie, nie można siedzieć na "trawniku", bo się pogniecie a ławek
      starczy dla wszystkich, w końcu jest ich AŻ 10 ;) i broń Boże przed bólem, bo
      tabletki przeciwbólowej nie uświadczysz a jeśli już to "przynieś na jutro z
      domu". Podniebienie dyrektorki ucierpiałoby, gdyby posiłki na maturze nie były
      z "Wierzynka", maturzyści są w końcu bogaci i co tam 70zł! w tą czy w tamtą -
      "grosze"! Ale mistrzowski był pomysł z jej gabinetem. Czy ona naprawdę nie
      wymyśliła, że narazi się tym przede wszystkim uczniom?? I to na początku
      jej "tyranii" w X l.o. Jak pokochać taką dyrektorkę.....
      • Gość: gri.zzz. Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 01:32
        Wybryki Pani Dyrektor faktycznie ciesza sie taka ogromna slawa...wiec moze
        warto byloby cos z tym zrobic? Czyzby ktos to juz wczesniej powiedzial?
        Szkoda, ze w naszym kraju dyskryminuje sie oryginalnosc, jakkolwiek by się ona
        przejawiała...zwlaszcza, że chodzi o kogoś, komu nie ma się nic do zarzucenia
        jeżeli chodzi o wzorową postawę (tak zakładam po przeczytaniu artykułu). Powoli
        każdy młody chłopak staje się dresem i to jest n o r m a l n e. A Ci, ktorzy
        chcą wyrazić siebie w jakiś inny sposób niż poprzez dres są tak traktowani(to
        prawie jak rasizm?). Może gdyby czasem popierano inwencję twórczą polskie
        społeczeństwo wyglądałoby inaczej.
        Gratulacje wyprowadzenia tej sprawy na forum dla Jaśka i wyrazy współczucia
        dla całej reszty z X l.o.
    • Gość: bastik Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.autocom.pl 12.06.04, 16:57
      tak.....jezeli chodzi o stroj......przechodzic sie po pokoju nauczycielskim i
      czuc na sobie wzrok tylu nauczycieli ....nie jest milo...mhm.. wiem cos o tym...
      szkoda ze w tej szkole nie biora sie za to , co jest potrzebne...
      ale to przeciez nauczyciel ma zawsze racje... :/
    • Gość: absolwent "10" Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.ipt.aol.com 12.06.04, 18:12
      Mysle ze pora wkoncu zmienic niektorych pedagogow "10"! Dosc ze upokarzaja
      uczniow na kazdym kroku to nawet absolwentow nie zostawia w spokoju! TO NIE
      JEST PIERWSZY TEGO TYPU INCYDENT W TEJ SZKOLE!!! Tam na akademie nie mozna
      nawet przyjsc w eleganckich spodniach bo, jak mowia, uczennicy nie przystoi
      taki ubior
    • Gość: Aneta Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 195.205.214.* 12.06.04, 20:32
      Oburzające!!!!!!!!! Jesteśmy z Tobą, Jasiek!
    • Gość: kredka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: 62.233.163.* 12.06.04, 22:21
      niee... X L.O. to nie szkoła dla ucznia. Tam wszystko musi ładnie wyglądać.
      Ładnie w mniemaniu 'najwyższej władzy'liceum. A pani Dyrektor bynajmniej nie
      należy do osób chołdujących postępowi. Dla niej liczy się dobre wrażenie,dobra
      oprawa.Zero solidności. Niestety. Dzięki Jaśkowi wiele osób ma możliwość
      dowiedzieć się jak naprawdę wygląda ta "elitarna szkoła"...
      Cóż. Cieszą się Ci, dla których styczność z "dziesiątką" to już przeszłość. A
      ja cieszę się razem z nimi. Nie, wręcz popadam w euforię.
    • Gość: Vella Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 12:38
      Szczerze mówiąc nie dziwię się. Smarkacz przebrał się specjalnie na zakończenie
      roku, chciał zaszokować no i mu się udało. Dostał czego chciał. Jak widać w tej
      szkole nie gonią WSZYSTKICH ogolonych czy z dredami. Co innego własny styl a co
      innego prowokacja!
      • Gość: Maniek Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 13.06.04, 12:47
        JAZDA :D I po co mu bylo cudować z włosami? Swoja droga Szanowna Pani Zapała mogłaby być osobą bardziej tolerancyjna:/

Pozdrawiam wszystkich z X-tki :P
        • Gość: Gość Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:45
          Bylem na tej uroczystosci i bylem tez wyrozniony kiedy zobaczylismy Jaska, masz
          racje cala sala patrzyla na niego, ale nam bylo wstyd. Czekalismy na reakcje.
          Spelniono nasze oczekiwania. Kolego przesadziles.
      • frau_kules Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 13.06.04, 23:43
        Gość portalu: Vella napisał(a):

> Szczerze mówiąc nie dziwię się. Smarkacz przebrał się specjalnie na
        zakończenie
        >
        > roku, chciał zaszokować no i mu się udało. Dostał czego chciał. Jak widać w
        tej
        >
        > szkole nie gonią WSZYSTKICH ogolonych czy z dredami. Co innego własny styl a
        co
        >
        > innego prowokacja!

niemniej nauczyciele a zwłaszcza dyrektorka powinni podejść do sprawy trochę
        inaczej. ty czujesz że była to prowokacja i ja w pewnym sensie też tak uważam.
        grono pedagogiczne - czy też tylko pani dyrektor - nie wiem - dało się złapać
        jak ostatnie gamonie. powinni się uśmiechnąć i odpuścić.
        ośmieszyli się moim zdaniem, pokazali uczniom jak są tępi. jeden zero dla
        jaśka, a wystarczyłoby jedno życzliwe, mądrze sformułowane zdanie, i chłopak
        zapamiętałby do końca życia że nie robi się jaj z pogrzebu ;) (czytaj: zadanie
        pedagogiczne panią dyrektor przerosło, sposób reakcji na pewno nie spowodował
        skruchy, zawstydzenia i chęci poprawy)
        pogratulować, pogratulować. bycie pedagogiem powinno być obostrzone
        restrykcjami jak prawo jazdy, a pewne przewinienia powinny powodować coś w
        rodzaju powtórnego egzaminu, albo miotła do łapy i przekwalifikujemy się!
    • Gość: absolwent X LO Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:25
      "Pała" (Zapała) zawsze dawała nam poczuć kto naprawde jest w szkole ważny, więc
      te miłe słowa skieruję właśnie do Niej: "TY SUKO, NIE MIELIŚMY ŻADNYCH PRAW W
      TEJ SZKOLE!!! KAŻDY Z NAS BYŁ GNOJONY NA KŻDYM KROKU!!! DOBRZE ZE CZASAMI
      WSTAWIŁ SIĘ ZA NAMI JAKIŚ NAUCZYCIEL LUB KTORAS Z WICEDYREKTOREK!! MYSLE ZE
      KAZDY KTO PAMIETA "SATREGO DYREKTORA" W PEŁNI SIE ZE MNA ZGODZI" Wiec Panie
      Dyrektorze nie pozwol gnebic uczniow XLO!!!! Dla wielu jest Pan dalej naszym
      dyrektorem!!
      • Gość: po X LO Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 03:51
        Pan prof. Dorosz na dyrektora!!!!!!!
    • Gość: MnM Dobra tradycja XLO IP: 195.150.64.* 13.06.04, 22:39
      20 lat temu, gdy w XLO dyrektorował zupełnie kto inny, moja koleżanka została
      wyrzucona z lekcji za makijaż, którego nie miała. Przez Panią Dyrektor.
      Ale nawiasem mówiąc, prawdziwej osobowości dredy nie są potrzebne, by została
      zauważona. Podobnie prowokacje nie są w szkole potrzebne - wystarczy ją
      traktować wyłącznie jako miejsce zdobywania wiedzy.
    • szarabajka Re: Wzorowy uczeń X LO wyproszony z rozdania świa 14.06.04, 03:08
      Prostactwo i mentalność pani dyrektor wzieły górę nad rozsądkiem i szacunkiem
      do ucznia.Walczmy!!!!Dresiarstwo to niebezpieczna subkultura,ale ich się ze
      szkoły nie wygania...Dziwne?Chyba nie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka