judaszowy 18.04.12, 18:09 pewnie synalkowie jakiegoś policjanta - ja trzymam kciuki za górala, sam bym ich chętnie pociął - tylko na zawsze !!! maczetą na drobne kawałeczki - GÓRAL 3maj się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kajman Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:11 Skoro atakował ich na ulicy gdy uciekali to faktycznie troche zaszalał Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi 19.04.12, 13:09 Problem polega na tym, ze w takim momencie czlowiek jest pod wplywem szoku i adrenaliny. Wlacza sie instynkt, ktory nakazuje wyeliminowac zagrozenie w 100%. Normalny czlowiek to nie policjant, ktory jest przez lata szkolony jak sie zachowywac w takiej sytuacji. Napadaja mnie, boje sie o swoje zycie, jestem gotow zabic by przezyc. Pod wplywem szoku i adrenaliny trudno jest na chlodno kalkulowac, kiedy zagrozenie minelo, czy zastosowane srodki sa adekwatne czy napastnik nie ma np. noza czy broni w kieszeni. Tyle lat temu wyjechalem z Polski a to nadal jakis bantustan z prawem skonstruowanym tak, zeby na kazdego znalezc paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wezar Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.ghnet.pl 18.04.12, 18:16 kurde ktoś ci napie... w drzwi nie chcesz go wpuścić, wiec ktoś ci rozbija szybę i przez nią wchodzi, ja bym ugościł dobrą butelką wina i wręczał dary takie jak telewizor, pieniądze. a tak serio jak bym miał taką sytuacje i to też bym napie...ł nożem na oślep, bo albo oni albo ja. a prokuratorowi życzę żeby podczas niedzielnego spaceru ktoś mu wręczył trzy ciosy w plecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Policja jest pro... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 18:19 ręce mi opadają i brak słów. Policjanci chyba zapominają, po co są w tym kraju. Nie po to, żeby przechodzić na emeryture w wieku 45 lat, ale żeby stać na straży prawa i porządku oraz bronić obywateli. Olali sprawę kilkakrotnie, twierdząc, "że nie było podstaw". Teraz gdy stała sie tragedia, oskarżają człowieka, bo on chciał się bronić. Atakował napastników, gdy oni rzucili sie do ucieczki? Widocznie nie miał pewności, że nie wrócą ale na pewno wiedział, że policja mu nie pomoże. Mam nadzieje, że sąd pozostanie nieuległy, po raz już podjął dobrą decyzję. Na miejscu tego faceta, zrobiłbym dokładnie to samo. Tyle, że skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sprawazlewa Jak gospodarz pójdzie siedzieć, to goście 18.04.12, 18:22 Jak gospodarz pójdzie siedzieć, to goście wprowadzą się do jego domu i nawet nie będą musieli pukać! I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi 18.04.12, 18:22 Dobrze by było, żeby Policja w Polsce wreszcie przestała komentować zgłoszenie telefoniczne w prasie. Póki co to my, zwykli szarzy obywatele III RP płacimy za policjantów składki na ich emerytury resortowe i mamy prawo oczekiwać REAKCJI na KAŻDE nasze zgłoszenia nawet jakby się nam coś wydawało. Te komentarze to jest tylko przyzwolenie na to żeby nie dzwonić, bo a nuż Policja uzna, że to złośliwy i nieuzasadniony alarm, założy sprawę o wykroczenie na przestępca tylko się cieszy. Na samym końcu bandyta dostaje czapkę niewidkę, bo ludzie boją się nieuzasadnionego dzwonienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskudny Stary Ron Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 18:26 Jak cie atakują to uderz/potnij ich tylko trochę bo nie można pozwolić żeby napastnikom działa się krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakmen Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.60.citypartner.pl 18.04.12, 18:31 Zaiste DZIKI KRAJ. Życzę panu prokuratorowi Lisowi wjazdu na chatę przez okno. Bandyci górą!!! Dobrze że chociaż sąd okazał się przytomny w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... 18.04.12, 18:40 Jakby zareagowali na wcześniejsze wezwania to by nie doszło do dramatu. Teraz policja zwala winę na ofiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.centertel.pl 18.04.12, 18:41 wcale mnie to nie dziwi, taka jest prokuratura, jak mnie napadli w domu w nocy, i zgłosiłem napad i miałem obdukcję z pobicia palką przez agresorów to prokuratura skierowała zarzut że brałem udział w bójce i sąd wszytkich uniewinnił, bo bójki nie było, bo tylko ja zostałem pobity a oni nie i sprawa zamieciona pod dywan, no ale trzeba mieć dojścia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssdd2 Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 18:58 Ten kraj to dżungla. Jak to możliwe, żeby takie rzeczy działy się w cywilizowanym kraju. Chyba to oczywiste, że mogło kolesia ponieść, ale jeżeli jest napad i nie wiadomo w jakim celu bandyci przyszli to nie ma innego wyjścia. Jestem bardzo ciekawy takiej politycznej debaty w tej sprawie i co by poszczególne partie powiedziały. W Izraelu jest bardzo dobre prawo. Jeżeli zostałeś napadnięty w domu masz prawo zabić bandytę nawet w promieniu (z tego co pamiętam) 12 metrów od granic działki/mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi 18.04.12, 19:06 A cóż to za naiwniaczek? Takie i gorsze rzeczy dzieją się we wszystkich "cywilizowanych" krajach, a sprawa granic obrony koniecznej jest tematem sporów od stuleci. Odpowiedz Link Zgłoś
daroma48 Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi 18.04.12, 19:27 Właśnie taka jest POLICJA, najlepiej nic nie robić, żeby bronić OBYWATELA!!!! To Góral jest winny, że się bronił, pieprzona policja jeszcze mają chamy czelność obwiniać Górala, że się bronił. A Góral powinien skur- Odpowiedz Link Zgłoś
metastasis Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... 18.04.12, 19:28 Pewnie nie znamy wszystkich szczegółów ale dla prasy powinno sie wypowiadac precyzyjnie - prokurator prowadzący chce przesłuchać bandytów (nie żadne ofiary). Ciekawe czy prokuratura złożyła wniosek o aresztowanie bandytów? Jak się włamuje do kogoś do domu i to dwóch na jednego to siedzący w środku człowiek ma prawo sądzić że chca go zabić - i bronić się adekwatnie do tego zagrożenia. Brawo sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeSrak A ci co napadali? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 20:59 A ci co napadli rozumiem nie są o nic oskarżeni? Dostaną jeszcze rentę i odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal w afekcie IP: *.aster.pl 18.04.12, 21:07 Działał w afekcie, prokurator moze mu skoczyć PS Dlaczego usuwacie komentarze, wzywające na pomoc Ministra Gowina? Co sądzi o tym minister Gowin , moze jakiś wywiadzik? Co sądzi o tym Palikot? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubrut Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... 18.04.12, 21:17 Jak jeszcze długo bandyta będzie miał przewagę nad ofiarą !? - i to wszędzie - na ulicy i w sądzie !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkazusa Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 21:28 Powinien ich zastrzelić to by nie uciekali i obrony koniecznej by nie przekroczył. Tak to wygląda w stanach www.huffingtonpost.com/2012/01/04/mom-kills-intruder_n_1183336.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belf Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 21:52 Też tak uważam. Chociaż tamci tez górale. Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Błąd, pozwolił im uciec... 18.04.12, 22:10 Obrona jest skuteczna tylko wtedy, kiedy napastnik i jego rodzina pokolenie w przód i w tył przestaje oddychać. W innym przypadku jest to tylko odroczenie kolejnego ataku. Podręcznik przetrwania, strona 78. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv 100% racji IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 09:39 przed tym "przestanie oddychać" jeszcze by się przydał dwutygodniowy program rozrywkowy w dzwiekoszczelnej piwnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 22:30 Czy jest jakaś instrukcja do zadawania ran niezagrażających życiu w czasie obrony koniecznej napadniętego powiedzmy 1 na trzech?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskigupek my home is my castle IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 22:34 Kto przychodzi z wizytą przez okno zawsze musi sie liczyć z możliwością utraty życia, w najlepszym przypadku zdrowia. Brednie o przekroczeniu obrony koniecznej , bo w amoku ktoś goni na ulicę swojego napastnika są absurdem. Jeśli on nie pogoni, nieruchliwa policja tego nie uczyni. Dlaczego pojawiła się po karetce pogotowia? Odpowiedz Link Zgłoś
properpan Re: my home is my castle 18.04.12, 23:10 "Dlaczego pojawiła się po karetce pogotowia?" Doskonałe pytanie. Tutaj bym się skoncentrował. Wynika z tego po trosze, że policja ponosi winę. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Jak bandytów można nazywać "poszkodowanymi"? 18.04.12, 22:53 I to jeszcze przez prokuraturę?! To są jakieś jaja! Rozumiem, ze jak ktoś wtargnie mi do domu to mam walczyć na pięści z napastnikami, bo prokuratorzy to debile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 23:09 A jakby go zabili, policja by ich puściła wolno, bo sam się nadział na własnoręcznie trzymany nóż... i przynajmniej nie musieliby odstawiać szopki nazwanej śledztwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAaa Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 23:17 Mam nadzieje, że teraz ci bandyci się włamią prokuratorowi do domu, a góral zostanie uniewinniony. Jak się włamuje do czyjegoś domu to trzeba się liczyć że można oberwać, niech się cieszą że góral spluwy nie miał. Polska to ogólnie dziki kraj, w USA jak ktoś ci się włamie na posesje to możesz go zastrzelić i nic ci za to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scag Re: Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi IP: *.hsd1.ct.comcast.net 19.04.12, 03:10 Gość portalu: AAAAaa napisał(a): > Polska to ogólnie dziki kraj, w USA jak ktoś ci się włamie na posesje to możesz > go zastrzelić i nic ci za to nie grozi. Nie do konca tak jest, niemniej jednak nie do pomyslenia jest, zeby stawiac jakies zarzuty OFIERZE napadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Napadli go w domu, więc chwycił za nóż. Grozi m... IP: 212.160.172.* 19.04.12, 07:40 Wnioski można wyciągnąć następujące. Nie wzywać policji. Zabić napastników a zwłoki zakopać w ogrodzie by użyźniały glebę... Odpowiedz Link Zgłoś