Dodaj do ulubionych

Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 07:24
Powoli, powoli - środowisko jest, jakie jest. Jeżeli Pan mec. opiera swoje wywody na informacjach z internetu, to zapewniam p. mecenasa, że jest dość kiepski. To samo można powiedzieć o lekarzach, adwokatach...

Współczuję rodzinie tej nauczycielki - ale w żadnej mierze praca w przedszkolu nie jest poniżeniem, wręcz upór i opór nauczycielki przed tą pracą pokazuje, że coś nie bardzo było z jej psychiką. A dyrektor kiepska i tyle, tylko że człowiek stracił życie.

Obserwuj wątek
    • Gość: krakowianin Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.noc.fibertech.net.pl 21.04.12, 09:22
      Tragedia rodziny , A wójt masakra lokalna sitwa....Wójt , dyrektor szkoły, proboszcz ...
      Nie potrafił poznać 100 osób ... żenada... i teraz kobietę zatrudnia u siebie przy funduszach unijnych...... Panie Polaczek daleko Ci do Prawdziwego gospodarza..... Gospodarz wie co się dzieje u niego na podwórku...... A Kolekcje kapeluszy wyrzuć do kosza...
      • Gość: uh Pewnie suka szwagierka. IP: *.elartnet.pl 21.04.12, 17:42
        • Gość: aria Witaj w Polsce IP: *.cable.smsnet.pl 21.04.12, 21:24
          tak jest w państwówkach a co dopiero się dzieje w Lewiatanowych biznesach...

• Gość: niezdziwiona Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: 178.219.119.* 22.04.12, 08:09
        Wójt nie wiedział....A w mojej gminie na Dolnym śląsku sam burmistrz potrafi mobingować i zwalniać ludzi >Oczywiście nie robi tego osobiście. Ma do tego swoich ludzi którzy potrafią dla niego kłamać nawet w sądzie.M oże też się boją mobbingu?Mają przecież dobre posadki.rodzinę ulokowaną po różnych spółkach gminy .
    • Gość: wicek Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: 178.73.48.* 21.04.12, 09:42
      Zapomnieli napisać, że Wójt od wielu, wielu lat zatrudnia męża Pani Dyrektor w Urzędzie Gminy. Jedna wielka lokalna "mafijka". Ludzie pewnie stamtąd wybierają go, bo są prostymi ludźmi i są nieświadomi jego przekrętów i kiepskiej jakości prowadzonej polityki. Tyle lat na jednym stanowisku? to już patologia.
    • yuly Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 10:08
      Polskie prawo to zenada. @ lata w zawiasach, zakaz pełnienia funkcji przez 5 lat... A potem swołocz wroci na stanowisko i będzie robić to samo. Dziwić się, że ludzie sami wymierzają sprawiedliwość. A pan wójt niech się wytłumaczy z zatrudnienia togo bydlęcia w swoim urzędzie.
      • Gość: sadu racja, najlepiej kulke w leb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 14:10
        za wszystko, od razu sie spokojniej zrobi wsrod tluszczy, bo sie zbisurmanilo swolocz od tej demokracji
    • Gość: pracownik ARiMR Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 12:06
      To samo było w ARiMR Kielce. Psychopaci są wszędzie i niszczenie pracowników sprawia im przyjemność. Pracownik też odebrał sobie życie.
      • Gość: Wyboina Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.238.64.17.ip.abpl.pl 21.04.12, 14:21
        Może nie psychopatka ale w rybnickim ZUSie też zwolniono swego czasu Annę Bieniek za mobing. Opowiadania jej byłych podwładnych są nieprawdopodobne, dyrekcja bardzo długo to tolerowała.
      • Gość: layBoy To takie ludzkie glisty IP: *.diggersawarness.com 21.04.12, 21:52
        Są tacy w innych dziedzinach życia i wcale nie od dziś.

Pamiętam takiego jednego, na jednej z wielkich budów socjalizmu.
        Przywoływał swoich podwładnych rykiem byka, któremu inseminator wsadza
        w odbytnicę elektrodę, by się spuścił.

Powodem wściekłego ryku były kompleksy - podwładni byli bardziej wykształceni od rzeczonego wołu.

Wół miał nalany, czerwony, czyli po prostu pijacki, pysk i zwalistą posturę spaśnego wieprza.

Ciekawym czy rozpozna swój portret i zgłosi się z protestami.

Zapewne dzisiaj dożywa swoich lat na zasłużonej emeryturze, w jakiejś obórce.
        Właściwie to powinien już zdechnąć, z przepicia, i dostarczyć skóry przemysłowi obuwniczemu.
    • olias Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 12:10
      śmieszna kara. ale .. przyjdzie czas na inny Trybunał. ten ostateczny.
      Smieszny jest też tryb wybory dyrektora szkoły.robią to nauczyciele (czytaj nauczycielki) w głosowaniu jawnym (zawsze ktoś zaproponuje by jawnie) efekt - wygrywa osoba która NIE powinna być dyrektorem. To normalne gdy pracownicy wybierają kto ma nim rządzić.
      Co dalej? w takiej sytuacji iw tak sfeminizowanym środowiska musi być podział na "te inne" i psiapsiółki'. A poziom nauki? a kogo to obchodzi?
      • Gość: Gabriela Olszowska Re: Szykany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 13:23
        Wybór dyrektora szkoły jest opisany w rozporządzeniu, obecne konkursy są wg tego rozporządzenia: przedstawiciel RP to 1 osoba tylko, 2 z RR, 3 z OP, 2 KO - i związki zawodowe po jednym reprezentancie z każdego działającego. Ciężar odpowiedzialności za zły wybór ciąży też na OP. Dyrektora szkoły można i należy odwoływać. I warto to robić.

Nie powinny psiapsiółki wybierać, bo to nie miss balu. To brak profesjonalizmu. Dyrektorowanie to ciężki chleb i trzeba szukać najlepszych, by się oni pojawili w szkołach, trzeba też im godziwie zapłacić. A z tym jest bardzo różnie.

Gdyby to ode mnie zależało - zrobiłabym konkurs otwarty dla publiczności.

Bywa różnie - generalnie im mniejszy OP, tym bardziej to intratne stanowisko. Bywa różnie po Polsce.

Proszę, by nie generalizować i nie robić z dyrektorów szkół morderców.

Przykłady naruszeń prawa należy piętnować i głośno nazywać po imieniu. Szkoła to nie folwark prywatny.
        • Gość: Gabriela Olszowska Re: Szykany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 13:24
          1 z RR - przepraszam za pomyłkę.
      • Gość: layBoy Wójt IP: *.diggersawarness.com 21.04.12, 21:16
        "Wójt Janusz Potaczek nie ma sobie nic do zarzucenia. - Od oceniania mnie są mieszkańcy. Skoro czterokrotnie wybrali mnie na to stanowisko i osiem razy dostałem kapelusz dla najlepszego wójta w Małopolsce, o czymś to świadczy - denerwuje się."

Nie wszystko o tobie wiedziano, łobuzie. Na przykład to, że jesteś taki dwulicowy.
    • seven Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza 21.04.12, 12:39
      > A dyrektor kiepska i tyle, tylko że człowiek stracił życie.

konkurencja na forum gazety jest bardzo duża, nawet jeśli by brać pod uwagę tylko okolice krakforum, ale jak dla mnie to się kwalifikuję na podium najgłupszych tekstów, jakie tu przeczytałem w ostatnim czasie. brakuje na końcu jeszcze tylko dopisku "no trudno".
      • Gość: Gabriela Olszowska Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 14:34
        Nie znamy szczegółów sprawy, stąd też nie należy ferować wyroków typu śmierć za śmierć, wszyscy dyrektorzy to kanalie. To moje zdanie.

Dyrektor - zła, fatalna, kiepska, itp. - to wyraźnie widzimy. Nie gniewaj się na wypowiedź poprzednika. Trochę inaczej przeczytałam ten post.

Brak odwagi OP - też wyczuwalny. Niechęć do zabierania stanowiska przez OP - wyraźny, a więc przyzwolenie na rozbuchane i nieludzkie traktowanie ludzi oddanych pod tzw. władztwo kierownicze. Brak klasy, brak odpowiedzialności za powierzonych sobie ludzi. Brak kompetencji kierowniczych,

Obok tego porażający skutek - śmierć człowieka, prawdopodobnie zaszczutego. Stąd proces, wg mnie słuszny.

Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego praca w przedszkolu miała być wg nieżyjącej nauczycielki degradacją. Tego nie rozumiem i nie bardzo przyjmuję. Praca jak praca - ma kwalifikacje nauczyciel do niej, to może pracować na tym stanowisku. Może to twarde postawienie sprawy, ale zgodne z obowiązującym prawem.

Wielu nauczycieli ma podwójne, a nawet potrójne kwalifikacje - i nie chce pracować zgodnie ze swoją drugą czy trzecią specjalizacją.

To jest w porządku czy nie?

Nie wolno szykanować, nie wolno zastraszać, ubliżać - ale wolno przesunąć na inne stanowisko zgodnie z kwalifikacjami.

• Gość: też nauczyciel Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 15:57
          TAKICH PAŃ DYREKTOREK JEST WIELE ....WŁADZA JEST STRASZNA JEŻELI JEST W RĘKACH OSZOŁOMA ,WARIATA ,ZBOCZEŃCA ITP .Ta kobieta która ,,zabiła ,, tą nauczycielkę jest marną pchłą którą należy wyeliminować ,ZRESZTĄ ILU IDIOTÓW KTÓRYM SIĘ WYDAJE ŻE DYREKTOROWANIE TO JEST DOŻYWOTNIE TRZEBA BY WYELIMINOWAĆ .???????????????
        • Gość: Gabriela Olszowska Re: Szykany, samobójstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 16:24
          Może tak. Jeżeli masz dowody - to trzeba działać. Działać, a nie krzyczeć na forum. Nie wiem zresztą, dlaczego na mnie.

Zapewniam Cię, że to samo dotyczyłoby dużej liczby nauczycieli, lekarzy, policjantów, szewców i innych przedstawicieli wielu profesji.

Trzeba odważnie wybierać najlepszych - jak to zrobić - nie wiem. Jednym z elementów jest dobra płaca i bardzo wysokie wymagania + szybka możliwość odwołania.

To dobry kierunek - warunek jeden wg mnie szybka wylotka nieudanych nauczycieli. To też poważny problem polskiej szkoły.

BTW - tę - to jedyna poprawna forma biernika tego zaimka. Czasem drobiazg, a jednak mówi, kto zacz.
          • Gość: też nauczyciel Re: Szykany, samobójstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:22
            ja na nikogo nie krzyczę ...ja zwyczajnie się buntuję przeciwko takim różnym pańciom nieudolnym mającym tylko poparcie ,,u władzy,,...mnie kiedyś spotkało takie szykanowanie ze strony wiejskiej dyrektorki /przedszkole nr 95 w Krakowie /ale to było dawno i nie warto takim babskiem zawracać sobie głowę
            • Gość: Gabriela Olszowska Re: Szykany, samobójstwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 17:31
              Dokładnie - gonić wariatów, gonić - z dala od dzieci. Wypraszać nieudanych dyrektorów i nauczycieli.

To da się zrobić, by nie dochodziło do tragedii -
    • Gość: Giez Ona musi umrzeć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 12:45
      W ten czy inny sposób.Ta kobieta nie ma prawa żyć.Niszczyła i maltetowała innych.
      Trzeba urządzić na nią nagonkę w mediach.Aż się wypisze z tego interesu.
    • Gość: społeczeństwo Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 21.04.12, 13:24
      Tak wypppp na zbity pysk psychopatkę i morderczynię! Głupie pytanie! No chyba że się pan obawia o własne życie, bo chyba jest powód, tak to jest jak promuje sie psychopatów!
    • rockawy Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 13:53
      Wojt to zwykla kanalia . Lajza ,zeby po czyms takim mial czelnosc zatrudnic te suke dyrektorke ,ktora zaszczula nauczycielke . Co za cwoki go wybieraja?????
      Gdyby cwok od kapeluszy mial troche honoru sam podalby sie do dymisji .Tfu!!!
      Religii pewnie w tej szkole uczyl ksiadz i gdzie wiec byl swietojebliwy????????
      Co ma do powiedzenia na temat klecha ??? Prasa go nie rusza ,bo nie wypada?????
      Wrok 2 lata to smiech na sali .
      • Gość: znamto Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: 178.219.119.* 22.04.12, 08:22
        A może ta nauczycielka była z innej religi?
    • Gość: Koryto Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.1.20.195.pp.com.pl 21.04.12, 14:07
      Jej dzieci pewnie już są starsze, ale wnukowie nie będą miały kolorowe w szkole mają taką udaną 'babcię'. Pozazdrościć jej psychiki, nie każdy by wytrzymał piętno czyjejś śmierci na sumieniu. Ciekawe, że odnajduje się w nowej pracy. Komentarz wójta pokazuje, że również nie grzeszy intelektem, ani wyczuciem. Wspólczuję mieszkańcom gminy.
    • rum11 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 14:49
      Dwa lata to za malo za takie podłości jakich się dopuszczała dyrektorka względem nieżyjącej już niestety nauczycielki.To są skutki liberalizmu,gdzie zostały zachwiane zdrowe proporcje,kto i co i za co odpowiada.Nauczyciela sami sie nie szanują to jak ich mają szanować uczniowie którzy to obserwują.Wprowadzenie absolutnej nietykalności w relacji nauczyciela względem ucznia doprowadziło do totalnego rozzuchwalenia się dzieci i młodzieży w stosunku do nauczycieli.Nauczyciele bojąc się,że zwierzchnik zarzuci mu nieudolność i niekompetencje pedagogoczne, boją się cokolwiek robić,zeby zdyscyplinować młodzież.Ten skrajnie niedobry tragiczny przypadek miejmy nadzieję jest nieliczny,ale z pewnością dyrektorzy nie zagłaszają wyżej problemów,gdyż znów oni się boją,że np,Kuratorium im zarzuci niekompetencję,itd.Wszyscy wszystkich i wszystkiego się boją a myszy po stole harcują.Pytanie co zostało z nauki błogosławionego s.p.Ojca Świętego Jana Pawła II który nawoływał-Nie lękajcie się,no co zostało?
    • Gość: Ellena Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.tktelekom.pl 21.04.12, 15:24
      Dyrektorka szkoły jest winna morderstwa I stopnia do tego z premedytacją. Wójt, który ją zatrudnia jest winny współudziału ewentualnie popierania takich praktyk. Kara za morderstwo to dożywocie dla dyrektorki. Bez prawa ubiegania się o przedterminowe zwolnienie, bez prawa do kontaktów ze światem zewnętrznym bez prawa do odwiedzin osób bliskich. Ponadto dyrektorka powinna ciężko pracować w więzieniu i z tej pracy powinna dożywotnio wypłacać rentę dzieciom ofiary dokonanego przez nią morderstwa. Kara dla wójta 25 lat więzienia i dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych. Dodatkowo każdą swą pensję wójt winien oddać na fundusz dla dzieci tragicznie zmarłej kobiety by miały dobry start w dorosłe życie
    • Gość: iskram Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 15:55
      Szokiujące , a z drugiej strony nauczycielka ,a nie znała swoich praw , sitwa sitwą każdą idzie zaskoczyć !!!!!!!!
    • Gość: mazurek25 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 16:23
      Niestety, takich sytuacji jest dużo- zastraszanie, mobbing, nadmiar obowiązków, układy
      Szkoda osoby, życia!
      Współczuję rodzinie!
    • anna22290 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 16:34
      nie panie wojcie nie mial jej pan wyrzucic na bruk wreszcie nie kazdy potrafi ZABIJAC I STOSOWAC TAK SKUTECZNY MOBING NALEZY SIE JEJ NAGRODA pomyslal pan juz o jakims AWANSIE PODWYZKACH NAGRODACH
    • Gość: jozi Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 21.04.12, 17:01
      Ta pani dyrektor to nie żadna pani ,tylko zwyczajne podłe bydle!!!! nie obrażając tego zwierzaka,nigdy nie powinna obejmować żadnego stanowiska kierowniczego!!!.
      Moja żona też pracuje w szkole w Rudzie Śląskiej jako kucharka i ma tam taką pani dyrektor która myśli że jest alfą i omegą z nikim się nie liczy a pracowników traktuje jak śmieci!!!.
      Najwyższy czas aby ktoś się tym zainteresował ?!!! Dość nieludzkiego traktowania !!!

• Gość: zdegustowany Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.acn.waw.pl 21.04.12, 18:06
      Ten wójt powinien pierwszy wylecieć z posady. Zatrudnił potwora, bo "po 15 latach współpracy co miał zrobić?" Co za zwierzę. Na pole z nim. Przez takich jak on cierpią nauczyciele, rodzice i dzieci. Co za dziad. Pewnie miał układy z tą panią.
    • Gość: lidka Re: Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skaza IP: *.ghnet.pl 21.04.12, 18:24
      pozostaje tylko mieć nadzieje, ze mieszkańcy gminy wyciągną wnioski i po wyborach i Pan wójt, i Pani dyrektor, i szacowny mąż pozostaną zdani sami na siebie.
    • Gość: gąbka Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 18:33
      A p .kurator zachwycal sie ta dyrektorką !!!!!podobnie jak innymi jej podobnymi.tak, tak....
    • Gość: bankier Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.04.12, 18:53
      kto zatrudnił tę koorwę na stanowisku dyrektora szkoły ?

warto zwolnić dyscyplinarnie za zaniedbania!
    • Gość: gosc Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.toya.net.pl 21.04.12, 20:29
      Ale takich dyrektorów jest dużo...w Łodzi tez....a są chwaleni przez przełożonych i władze
    • Gość: nieWiejska Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.12, 21:06
      Z autopsji wiem,ze na wsiach prawo jest zupelnie inne.Wiecej podlosci,
      bo to bardziej prymitywni ludzie.Niestety tak.
      A poza tym,skad tyle skurw.......nstwa w ludziach teraz...?
      I co to wszystko jest warte,funta klakow nie jest warte,by miec osobe na sumieniu do konca zycia tak jak ta dyrektorka..................,swinia i tyle.Nie zasluguje na nic wiecej.
      • Gość: layBoy Wójt Pętaczek IP: *.diggersawarness.com 21.04.12, 21:39
        "Jeśli 15 lat współpracowałem z tą osobą, to miałem ją wyrzucić na bruk?! - pyta wójt Potaczek."

I kanalia.
        • Gość: podatnik! Po wyroku powinna natychmiast zostać zwolniona z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:17
          państwowej posady! Takie coś nie zasługuje aby pobierać pieniądze z kasy budżetu państwa!
          Jeśli ten wójt nie zrobi z nią porządku powinien interweniować wojewoda!
          Zresztą z tego co wiem wojewoda już się zainteresował tą sprawą!
    • gajane4 Szykany, samobójstwo. Dyrektorka szkoły skazana... 21.04.12, 23:12
      Prawd jest kilka. Nie wiem nic o kwalifikacjach samobójczyni, ale zarówno poziom intelektualny jak i elementarne przygotowanie do zawodu nauczyciela i wychowawcy oraz ich niebywałe lenistwo tych nauczycieli których działalność obserwuję tuż pod Warszawą (Stara Milosna) urąga wszelkim normom. Gdyby nie Karta Nauczyciela ci ludzie dawno znaleźli by się poza szkołą. Ale z drugiej strony wyrok 2 lat więzienia (pewno w najlepszym razie zakończy się zawieszeniem) dla tej osoby przekracza granice wyrozumiałości. Z trzeciej, jak to jest że wójt nauczycieli nie zna, ale tej k...wie pracę u siebie zabezpieczył?
    • Gość: skopać? dzieiw się mężowi ofiary!! A wpier...ol dej IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.12, 07:41
      szmacie dać to była za ciężko?? Owce nie ludzie, jeżeli jakaś menda czy gnój mają ślubną by tykał to klęska dla tykacza....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka