Dodaj do ulubionych

Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!!.

26.06.04, 16:57
Przed momentem pochowano jednego z najwybitniejszych Polaków.
Jacek Kuroń bo o Nim mowa,żył i poświęcił swoje życie i majątek dla
potrzebujących i cierpiących.Był dla poniektórych niewygodny ,bo Jego dobroć
i przekonania obnażały elementarne braki jego "współtowarzyszy"jak się teraz
sami z dumą nazywają !!.
Boże Jesteś okrutny!!!!
Zabierasz dobrych ,poczciwych ludzi,
pozostawiając przy życiu nieudaczników
i złodziei!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 daj nam Boże takich komunistów więcej , IP: *.comnet.krakow.pl 26.06.04, 17:23
      jeżeli oczywiscie istniejesz. Kościół kat. nawet po śmierci ateisty robi sobie
      reklamę. Kuroń nigdy by nie pozwolił na umieszczanie symboli religijnych nad
      swoim grobem. To prowokacja wobec przedstawicieli innych wyznań.
      • Gość: Stary71 Re: daj nam Boże takich komunistów więcej , IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.06.04, 18:50
        Gość portalu: H56 napisał(a):Kościół kat. nawet po śmierci ateisty robi sobie
        > reklamę. Kuroń nigdy by nie pozwolił na umieszczanie symboli religijnych nad
        > swoim grobem. To prowokacja wobec przedstawicieli innych wyznań.
        -----------------
        Trzeba by wiedzieć na pewno, czego sobie Jacek Kuroń życzył. Ja nie wiem. To
        prawda, że w tej materii pożądana jest szczególna delikatność. Nie należy
        jednak popadać w przesadę, bo wtedy można każdy krzyż w dowolnym miejscu uznać
        za prowokację.
        • longwehicle Re: daj nam Boże takich komunistów więcej , 26.06.04, 23:58
          Widzieliście transmisję z pogrzebu,znam symbolikę każdego szczegółu
          siermiężnego grobu Jacka,wiem czemu Maciek był ubrany jak na piknik,tu nic nie
          było wbrew woli Jacka!!!!.A te drewniane kraty/nad trumną/- teraz Wiecie czemu
          pisałem ,że Czuł się oszukany!!!.Kwachu nie odebrał sobie przyjemności
          skwitowania krat drwiącym uśmieszkiem,myślał ,że kamera tego nie zobaczy.
          • zielonki Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:08
            Włączyłem TVtubę akurat w momencie nadejścia kwacha. Poczułem autentyczny
            niesmak, pomimo pełnej świadomości, że on jako Prezydent RP składa autentycznie
            wieniec też w moim imieniu.
            Nie wiem czy pamiętacie że to właśnie Kuroń, ze względu na swe socjalne poglądy
            był najbardziej znienawidzonym przez władze prl-u Polakiem. Propaganda wręcz
            ziała nienawiścią do tego człowieka. Teraz w dwuszeregu maszerowali za kwachem
            pastusiaki i inne pokraki.
            Fuj.
            • longwehicle Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:15
              Miał być dla nich "kiełbasą wyborczą"-dlatego ten krzyż,pokazał im wała po
              śmierci.Nie było w protokole ,tego pięknego jakże polskiego symbolu-brzozy
              płaczącej.Tak Mu się podobał Krzyż katyński na Rakowicach.
              • zielonki Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:19
                Dlatego czułem to, co bardzo subtelnie nazwałem niesmakiem.
                • longwehicle Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:33
                  Czyż nie Widziałes na filmach,w jakich celach trzymano więżniów,właśnie takich
                  głebokich okratowanych dołach.Kolejny wał którego pokazał komuchom,liczyli ,że
                  urządzą z tego piknik ,manifestację- dostali potwornego kopniaka w dupę!!!.
                  Ale o Bogu nie mówmy,Jacek K. chciał patrzeć w niebieskie niebo,czegoś tam
                  szuka!!!.Ja wiem czego!.
                  • zielonki Re: daj nam Boże więcej takich Polaków 27.06.04, 00:46
                    Chyba masz rację. Nie skojarzyłem.
                    hm.
                    • zielonki Re: daj nam Boże więcej takich Polaków 27.06.04, 00:48
                      Tak. Ta jego przedwczesna śmierć przecież też nie wzieła się znikąd.
                      Nad tą ziemianką STALI OPRAWCY !!!
                      Boskie!
                      • zielonki Re: daj nam Boże więcej takich Polaków 27.06.04, 00:50
                        Faktycznie rodzina stała z boku. Nie podeszła pierwsza jak to jest na ogół!
                        • longwehicle Re: daj nam Boże więcej takich Polaków 27.06.04, 00:58
                          Nie Mylisz się,Rodzina miała oglądać Jego triumf nad rzeczywistością!!
                          Zapamiętać oprawców na całe życie!!.A im na widok symboliki nagrobka mylił się
                          wyuczony w pochodach 1 majowych krok!!.
                          • zielonki Re: Defilada oprawców 27.06.04, 01:04
                            Jacek jesteś super.

Mazowiecki tylko trochę wyskoczył i zrozumiałem, że on też czuje ten kierunek.
                    • longwehicle Re: daj nam Boże więcej takich Polaków 27.06.04, 00:50
                      Zrozumcie,żyłem ze świadomością że mój głos nic nie zmieni,a głosując w dobrym
                      kierunku też mogę "przyłożyć łapę do złego"!.
            • Gość: dryf polityczny Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.04, 00:25
              zielonki napisał:
              ..że on jako Prezydent RP składa autentycznie
              wieniec też w moim imieniu.
              ------------------------------------------------------
              mnie prezydent nie reprezentuje, nie potrzebuję kogokolwiek do reprezentowania
              mojego truchła..sam sobie jestem sterem i żeglarzem...
              • tempe Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:31
                a gdyby twój bezpośredni kapitan np. utonął?
                zostałby Ci prezydent, którego sam sobie wybrałeś

nie do reprezentowania
                • longwehicle Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:35
                  Koła ratunkowego by Ci nie rzucił,rzekłby tylko :..."top się s.......".Ja też
                  go nie wybierałem!!.Magistra z bożej łaski!!.
                  • tempe Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:44
                    to zależy - czy byłaby przy tym prasa

ja też go sobie nie wybierałem
                    ale czytając posty
                    Ty go sobie nie wybierałeś biernie
                    ja czynnie
                • Gość: żurawik pokładowy Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.04, 00:38
                  nie znoszę podległości...nie wybierałem prezydenta ..bo go nie potrzebuję.. dla
                  załogantów nie ma sytuacji, ze kapitan utonął..on ostatni schodzi z pokładu..
                  • tempe Re: daj nam Boże tylko takich komunistów . 27.06.04, 00:41
                    sensem istnienia pierwszego oficera
                    jest że kapitan tonie
                    doszantuj sobie
                • zielonki Re: daj nam Boże tylko takich obywateli. 27.06.04, 00:40
                  Kapitana się nie wybiera.
                  • tempe Re: daj nam Boże tylko takich obywateli. 27.06.04, 01:14
                    prawda
                    alem go nie wybrał
                    i zielonki takoż

-
                    cel trafiony ale chybiony
              • zielonki Re: daj nam Boże tylko takich obywateli 27.06.04, 00:33
                Jesteś niestety w błędzie.
                Jest prezydentem przecież wszystkich Polaków. Nie słuchasz uważnie.
        • zielonki Re: daj nam Boże takich komunistów więcej , 27.06.04, 00:38
          A ja wiem. W ostatnich latach uczestniczył w mszach. Najbardziej znany był jego
          czynny udział w mszy we Lwowie. Pozatym określanie Kuronia komunistą jest dużym
          nadużyciem pojęciowym. Napewno do takich nie należał i jest to ubliżające w
          jego przypadku. Chyba że się nie rozumie słowa komunizm. A na to wygląda.
          • Gość: komuch prawy Re: daj nam Boże takich komunistów więcej , IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.04, 00:45
            Dżek był cool..uczestniczenie w celebrach róznych instytucji nic nie
            znaczy...istotnym jest by ustrzec sie hipokryzji , nie tylko politycznej..
            • Gość: Czerwona Czerń Re: O co mu własciwei chodzi ? IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:45
              ? :-((
    • Gość: Antypod Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 27.06.04, 02:28
      > Boże Jesteś okrutny!!!!

Bo to bog judajski YHWH, co ma kontakty z CIA KGB UB i ASIO :-((
      • Gość: icek Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.04, 02:39
        metumtam, tipesz אידיוט, מטומטם, טיפש
      • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 06:17
        Antypod,Rzucałeś chyba bumerangiem i nie Złapałeś go!!!;o{)).
        • Gość: Antypod Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 27.06.04, 06:23
          wazne, ze trafilem :-))
          • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 06:25
            W drodze powrotnej we własną głowę!!!;o{)).
          • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 06:29
            Nie Mieszaj Jacka K. z jakimkolwiek Bogiem!!!.On zabrał tajemnicę swego
            pojednania na ostatni szlak!!
            • Gość: H56 Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! IP: *.comnet.krakow.pl 27.06.04, 10:33
              Panowie, macie zapewne bardzo dużo racji w swoich wywodach ,ale z Zielonkami
              pozwolę sobie się nie zgodzić.Jeżeli oglądałeś pogrzeb ,to powinien żeś
              zauważyć,że klika razy padło stwierdzenie że był komunistą i to z ust
              najbliższych mu osób. To był człowiek lewicy, on nie walczył o zmianę ustroju
              ale o socjalizm z ludzką twarzą. Nie oszukujmy się przecież Solidarność to nie
              był związek prawicowy. Ludzie prawicy i inteligencja wyczuła swój czas i po
              plecach roboli dorwała się do władzy, szkoda tylko ,że o tych robolach
              zapomniała. Podejrzewam ,że rząd z prezydentem zaproponowali rodzinie
              pogrzeb na koszt państwa z całym ceremoniałem i ta sie zgodziła.Nie przewidując
              jakie bedą tego skutki. Nie podobało mi sie to,że tak dużo osób wywodzących sie
              z dawnego PZPR siedziało w pierwszych ławach podczas uroczystości,chcąc sie
              pokazać w mediach, pod kamery pchali się także ludzie prawicy którzy na pogrzeb
              przyszli tylko w celach propagandowych. Opozycja rzadowa przygotowała kilka
              niespodzianek, takich jak msze, kraty, krzyż, piknik pod śmietnikiem, rodzi się
              jakaś nowa tradycja./strach pomyśleć co będzie jak nie daj Boże oczy zamknie
              papież/ Wypowiedzi kilku polityków prawicy nasączona była jadem i nienawiścią
              do drugiej strony, co głupio wygladało na trumną osoby walczącej o pojednanie
              i tolerancje wobec innych. Kuroń powinien zostać patronem lewicy a jego postawa
              w niesieniu pomocy innym wzorem do naśladowania. Czy ktoś zauważył twarz Maćka
              Kuronia ? można było na niej wyczytać " wybacz tato ! gdybym wiedział, że tak
              będzie, nigdy bym do tego nie dopuścił "
              • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 14:30
                Każde z Nas ma trochę racji,stworzono żenujące widowisko z pogrzebu Jacka K.!!.
                Symbolika tego pogrzebu to jedno,a rozdziobujące ceremonię pod siebie KRUKI i
                WRONY,to drugie!!!.Nigdy więcej takich cyrków -kupa błaznów a widzowie za
                płotem!.Zapamiętaliście obecnych na ceremonii,im można udzielić w następnych
                wyborach ograniczonego kredytu zaufania!!.Przyjaciele Jacka K.przyszli w dwie
                godziny po ceremonii!.
              • zielonki Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 18:06
                Po pierwsze primo jak wyżej wspomniałem nie oglądałem od początku. Do głowy mi
                nie przyszło, że można ceremonię pogrzebową transmitować w TVP z dopiskiem "na
                żywo". Włączyłem tą skrzynie z nudów i co ja widzę?
                Po drugie secundo jest oczywiste że kuroń był człowiekiem lewicy. Jednakże jak
                wspomniałem nazywanie go komunistą jest uwłaczające. Lecz, żeby zrozumieć to
                trzeba sobie określić definicję komunisty. Dla mnie jest to ideologia rolowania
                naiwnych biedaków w celu przejęcia władzy - koniec ideologii. Później trzeba
                się posiłkować sugestiami że dobrze to będą miały następne pokolenia i tak
                można przez kilka pokoleń do póki ludek się nie kapnie, że ich ktoś roluje.
                Po trzecie tercium związki zawodowe są z definicji lewicowe, jeśli za kryterium
                uznamy światopogląd gospodarczy. Jeśli zaś kryterium uprościmy do np. wyznania
                wiary to można długo błądzić.
                • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 18:45
                  Nie Popełniłeś Fo-pa!!.Jacek K.nie był nigdy komunistą,przypięto mu taką
                  meteczkę dla sobie tylko wiadomych celów!!.On był Ojcem"
                  Solidarności",pierwszym kamieniem który wywołał lawinę ,już nie do
                  opanowania!!!.Ale te kolejne sunące kamienie z perfidią potem Go zasypały.
                  Jacek K.był "rycerzem miłosierdzia"-pozytywistą,można by rzec ,socjalista na
                  swój sposób.Kwestia wiary,to naprawdę jego Tajemnica,napewno na łożu śmierci
                  nastąpiło pojednanie.Oddał życie dla ludzi,nie możemy Go zapomnieć ,tak jak by
                  wielu tego chciało!!!.
                  Mam Go głęboko w moim chorym sercu!!.
                  • zielonki Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 19:35
                    Tak w ogóle to widzę, że się zgadzamy. Nie wiem tylko, czemu u Ciebie taki
                    mentorski ton? Znam jednego dobrego sercologa.
                    Pzdr.
    • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 20:26
      Ja już swój wyrok znam!!,niedługo będę musiał go odsiedzieć tak jak Jacek K.
      Sercolodzy już nic nie zrobią,zresztą mam to gdzieś!!.Piję ,palę i
      te....sporty,a co tam !!.Pogodziłem się już z tym .Mojej generacji to łatwo
      przychodzi,nie uciekasmy przed przeznaczeniem !. ;o{)).
      • zielonki Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 20:34
        No to jeszcze masz 20 lat circa.
        Spooooro jeszcze do wy...palenia.
        • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 20:39
          Ooooo nie, ja wieku Jacka-poczciwca nie dożyję,mnie już miesiące pozostały!!.
          • skks Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 21:23
            Daj se Ty spokój z takim gadaniem! To co ja mam powiedzieć?
            Kręgosłup boli, żyć się nie kce, 18-tki mnie nie chcą:))
            • stary71 O! to, to właśnie! 27.06.04, 21:28
          • stary71 Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 21:27
            Nie poganiaj Pana Boga :)))
            Poza tym, krucafiks, ledwo wlazłem na to forum, nawet zalogowałem się (młodszy
            okazał mi wreszcie odrobinę cierpliwości), a już miałbym kogoś q..wa żegnać?
            Dobrze się nam gada, smak na piwo przychodzi...eee
            • skks Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 21:36
              No właśnie a kto POP UW bedzie tworzył?
              Taż wiesz, że robimy zebranie organizacyjne!
              Przy piwie!
              • stary71 Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 23:29
                no, to jeśli bym Wam się miał do czego SPRZYDAĆ...
              • longwehicle Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 27.06.04, 23:34
                Czyżby się odnalazł człowiek -guma!!!
                Witaj skks!!!.
                • skks Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 28.06.04, 00:01
                  Zawsze był:))
    • Gość: Antypod a oto co naprawde wywalczyl ten Kurvon IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 01:02
      Byl jednym z niewielu prawdziwych komunistow, a 'prawdziwy' znaczy tez naiwny.
      Skorzystali na tym liberalowie, a teraz patrzec jak zaczna sprowadzac Czarnych
      do Polski; juz przygotowuja grunt:

' "bitch" na polski to rzeczywiście "suka", ale w slangu amerykańskim oznacza
      pewien trend życia. Określa białe dziewczyny, które bez żadnego skrępowania
      żyją z czarnymi chłopakami, to kultura hip-hopu - objaśnia. Dodaje, że Tally
      Weijl ubiera odważne dziewczyny. - Nasze klientki są półnagie, seksowne i
      frywolne. '
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2150589.html ;)
      • stary71 Szczeniactwo!!! 28.06.04, 01:48
        Nie mieści sie w dobrych obyczajach przekręcać nazwiska, a już obrzydlistwem i
        szczeniactwem jest przekręcenie w taki sposób, jak Ty to zrobiłeś. To po
        pierwsze.
        Po drugie - słowo "prawdziwy" nie jest synonimem słowa "naiwny" w żadnym języku.
        Po trzecie - jeżeli natomiast antonimem słowa "naiwny" jest słowo "cwany", to
        moja sympatia jest po stronie ludzi naiwnych.
        Po czwarte - jeśli tak rozumieć naiwność, to istotnie Kuroń odznaczał sie ta
        cecha, ponieważ mimo wielu trudnych przejść i doświadczeń wierzył w ludzi i
        starał się zrozumieć motywy ich działania, uznając ich słabości i błędy za
        rzecz właściwą ludzkiej naturze, od których nikt nie jest wolny. To właśnie
        budzi niechęć tych, co sądzą pryncypialnie; dlatego Klymenystra zwróciła uwagę
        na rozdźwięk pomiędzy recytowanym na pogrzebie Kuronia poematem Herberta -
        rzecznika pryncypialności - a postawą samego Kuronia. Istnieje tu konflikt,
        wyrażony bodaj przez panią de Staehl słowami: "zrozumieć - znaczy wybaczyć".
        Nie wszyscy się na to godzą - to jasne - ale taka postawa jest zakorzeniona w
        tradycji chrześcijańskiej (porównaj: "kto jest bez grzechu, niech pierwszy
        rzuci kamieniem").
        Dalsza część Twego postu jest nieco na siłę przyspawana do czołowej tezy - nie
        wiadomo, dlaczego to akurat liberałowie skorzystali na naiwności Kuronia,
        dlaczego mieliby sprowadzać - i w jakim celu - Czarnych do Polski i w ogóle -
        co z tym wszystkim Kuroń ma wspólnego. Przypuszczam jednak, że nie miałeś czasu
        uzasadnić swego stanowiska.
        Co do sprawy koszulek ekspedientek - jest ona rzeczywiście tłumaczona przez
        polskich rzeczników firmy w sposób wskazujący na kompletne wymóżdżenie i
        właściwie nie wymaga komentarza. Tłumaczenia te potraktowałeś poważnie, a to
        tylko medialny bełkot ludzi, którym wydaje się, że ich słowa wyrażają jakąś
        treść. Idą w zaparte, ponieważ sami nic z tego nie rozumieją poza tym, że
        powinni bronić interesu firmy. Zobaczysz, że stracą pracę.
        Co ma z tym wspólnego Jacek Kuroń - jeszcze raz powiadam - nie mam pojęcia. I
        Ty chyba też. Na wszelki wypadek powstrzymaj się od zniewag.
        • zielonki Re: Goowno 28.06.04, 02:07
          Nie widzisz, że to półgłupek co po robocie u bauera wyskoczył do e-cafe.
          • Gość: Antypod Re: Goowno IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 12:48
            zazdrosc przyslania ci rozum, zielony ludziku
        • Gość: Antypod JESTEM WSCIEKLY, he he he IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 12:47
          >Nie mieści sie w dobrych obyczajach przekręcać nazwiska, a już obrzydlistwem i
          szczeniactwem jest przekręcenie w taki sposób, jak Ty to zrobiłeś. To po
          pierwsze.
          A: Zrobilem to, bo "JESTEM WSCIEKLY"; parafrazuje tu Adama Michnika, ktory jawi
          sie byc najwybitniejszym wychowankiem Jacka Kuronia. Popieralem Kuronia przez
          cale lata 70-te, a on mnie oszukal, bo kiedy dopuszczono go wreszcie do stolu,
          to on zamiast dokonczyc dziela, ktore rozpoczal, zajal sie wygodnickim
          kuchcikowaniem.

>Po drugie - słowo "prawdziwy" nie jest synonimem słowa "naiwny" w żadnym
          języku.
          A: "Prawdziwy" komunista to dla mnie "naiwny" polityk, a Kuron byl naiwny do
          tego stopnia, ze bedac juz liberalem (jako czolowy apologeta reform Unii
          Wolnosci), wciaz myslal i twierdzil, ze jest socjalista, oszukujac w ten sposob
          miliony jeszcze bardziej naiwnych od niego. A moze on byl cwany, a nie naiwny?

>Po trzecie - jeżeli natomiast antonimem słowa "naiwny" jest słowo "cwany", to
          moja sympatia jest po stronie ludzi naiwnych.
          A: A jesli Kuron byl jednak cwany, a nie naiwny?

>Po czwarte - jeśli tak rozumieć naiwność, to istotnie Kuroń odznaczał sie ta
          cecha, ponieważ mimo wielu trudnych przejść i doświadczeń wierzył w ludzi i
          starał się zrozumieć motywy ich działania, uznając ich słabości i błędy za
          rzecz właściwą ludzkiej naturze, od których nikt nie jest wolny.
          A: Kumple Kuronia maja prawo go oceniac pozytywnie, a dla mas liczy sie
          rezultat jego polityki, ktory jest tragiczny.

>To właśnie budzi niechęć tych, co sądzą pryncypialnie; dlatego Klymenystra
          zwróciła uwagę na rozdźwięk pomiędzy recytowanym na pogrzebie Kuronia poematem
          Herberta - rzecznika pryncypialności - a postawą samego Kuronia.
          A: W powyzszej kwestii zgadzam sie z Herbertem, a poglady Herberta o Michniku
          sa na szczescie powszechnie znane.

Istnieje tu konflikt, wyrażony bodaj przez panią de Staehl słowami: "zrozumieć -
          znaczy wybaczyć". Nie wszyscy się na to godzą - to jasne - ale taka postawa
          jest zakorzeniona w tradycji chrześcijańskiej (porównaj: "kto jest bez grzechu,
          niech pierwszy rzuci kamieniem").
          A: W tradycji chrzescijanskiej jest tez zakorzenione pojecie o pijaku jako
          dobrym z natury czlowieku, pojecie biorace byc moze poczatek w Ewangeliach.
          Jezus byl trunkowy, Piotr tez (moge przytoczyc odpowiedni fragment mowiacy o
          tym jak Piotr, pozniejszy swiety, upil sie mlodym winem w Pentecost i
          narozrabial), a Judasz... abstynentem!! Oj, dobry Kuron abstynentem nie byl na
          pewno...

>Dalsza część Twego postu jest nieco na siłę przyspawana do czołowej tezy - nie
          wiadomo, dlaczego to akurat liberałowie skorzystali na naiwności Kuronia,
          A: Liberal Balcerowicz oraz inni jemu podobni reformatorzy, a takze cale
          liberalne juz dzis SLD oraz przede wszystkim skorzystal wielki kapital, ktory
          wzial sie z wielkiego nietzschego, czyli z wielkiego oszustwa.

>dlaczego mieliby sprowadzać - i w jakim celu - Czarnych do Polski i w ogóle -
          co z tym wszystkim Kuroń ma wspólnego.
          A: Dowiesz sie w swoim czasie, jak juz bedzie za pozno.

>Przypuszczam jednak, że nie miałeś czasu uzasadnić swego stanowiska. Co do
          sprawy koszulek ekspedientek - jest ona rzeczywiście tłumaczona przez polskich
          rzeczników firmy w sposób wskazujący na kompletne wymóżdżenie i właściwie nie
          wymaga komentarza. Tłumaczenia te potraktowałeś poważnie, a to tylko medialny
          bełkot ludzi, którym wydaje się, że ich słowa wyrażają jakąś treść. Idą w
          zaparte, ponieważ sami nic z tego nie rozumieją poza tym, że powinni bronić
          interesu firmy.
          A: To nie tylko "kompletne wymóżdżenie", a rowniez nowe myslenie, takie o jakie
          chodzi, czyli liberalne.

>Zobaczysz, że stracą pracę.
          A: Nie wydaje mi sie. To dopiero poczatki nowego myslenia. Wejdzie ci to kiedys
          w krew.

>Co ma z tym wspólnego Jacek Kuroń - jeszcze raz powiadam - nie mam pojęcia. I
          Ty chyba też. Na wszelki wypadek powstrzymaj się od zniewag.
          A: Moje zniewagi nie szkodza, tak jak zaszkodzil Kuron.

Pozdr
          Czarny

• stary71 Re: JESTEM WSCIEKLY, he he he 28.06.04, 17:53
            Antypodzie!
            Twoja odpowiedź utrzymana jest w pojednawczym tonie, co stwarza podstawę do
            dyskusji, niestety chyba zbyt długiej i szerokiej, jak na możliwości tego
            forum. Powiem więc tylko, że zgadzam sie z Tobą, co do "początków nowego
            myślenia"; dodam, że wątki te i im podobne prymitywizują się w warunkach
            przyśpieszonego kursu kapitalizmu, który aktualnie jest w Polsce przerabiany.
            Mam wrażenie, że temu właśnie sprzeciwiali sie zawsze tacy ludzie jak Kuroń. On
            istotnie pozostał - jeśli nie komunistą, to człowiekiem o wyostrzonej
            wrażliwości socjalnej. O wiele gorsi są ci, którzy częściej zmieniają poglądy
            niż gacie. Jeżeli to, co zrobił po okrągłym stole sprowadzasz tylko do
            kuchcikowania, to mam wrażenie, że się mylisz. Na pewno nie był cwany. Gdyby
            był - uniknąłby represji. O jego dokonaniach lepiej jednak, żeby Ci powiedział
            ktoś na co dzień siedzący w tej problematyce.
            I jeszcze jedno - mam nadzieję, ze nowe myślenie, którego zdaje sie nie
            akceptujesz - nie wejdzie mi w krew. Na pewne rzeczy jestem za stary. Co prawda
            nie zaliczam się do pryncypialistów, ale są wartości, którym jestem wierny. Są
            ludzie, którzy mogliby o tym zaświadczyć. Niestety możliwe jest także i to, że
            gdzieś (na Antypodach?) znajdzie się ktoś, kto całkowicie wywróci sens moich
            skromnych poczynań i uzna mnie za wroga tego, o co walczę. Nic na to nie
            poradzę.
            Pozdrawiam
            • longwehicle Re:Zejdżmy już z Jacka K.-przewraca się w grobie!! 28.06.04, 21:02
              Panowie sytuacja i okoliczności przemawiają za zakończeniem dyskusji na temat
              czy był komuchem ,czy tez nie,czy poszedł do nieba czy do KC?.Basta -Dajmy
              spokój Jackowi K. A co Macie do powiedzenia na temat ostatnich rewelacji
              GW.odnośnie sponsora radia M. oraz naszego niepokonanego wodza z biało-
              czerwonym zwisem męskim -Andrzeja L.???.
              • Gość: Antypod Re:Zejdżmy już z Jacka K.-przewraca się w grobie! IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.06.04, 01:25
                Samoobrona zajela pozycje opuszczone przez socjalistow, takich jak Kuron,
                ktorzy zasilili szeregi liberalow. Samoobrona wiele zawdziecza Kuroniowi i
                Lepper tego nie ukrywa. Przeslal Kuroniowi zyczenia na 70-te urodziny. Dzieki
                naszym madrym socjalistom-dezerterom, mamy dzis w Polsce silna partie zlozona z
                awanturniczych troglodytow, nie majaca zadnego odpowiednika w UE i
                cywilizowanym swiecie. To jeszcze jedna spuscizna po Jacku Kuroniu.
                • stary71 Antyp.!Zbyt długo przebywasz w pozycji głową w dół 29.06.04, 02:08
                  • longwehicle Re: Antyp.!Zbyt długo przebywasz w pozycji głową 29.06.04, 05:12
                    S71!!
                    Masz rację pobyt na południowej półkuli szkodzi,głowa cały czas w
                    dół,konsekwencją jest nadmierne ukrwienie i zatory!!!.
      • longwehicle Re: a oto co naprawde wywalczyl ten Kurvon 28.06.04, 03:52
        Nie wchodż nigdy na forum po rzucaniu bumerangiem.Masz wtedy łeb ciężko obity
        tym sprytnym urżadzeniem,ale łeb jest po...pusty i obolały przez dłuższy
        czas!!!.
        • Gość: Antypod Re: a oto co naprawde wywalczyl ten Kurvon IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 12:49
          polecam bumerang na kaca
    • kremoofka Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! 28.06.04, 12:56
      Long,
      a nie przyszlo Ci do glowy, że moze Bog zabiera do lepszego?
      ...
      • Gość: Antypod Re: Zegnaj Jacku-kornik wygładzi Twój życiorys!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 28.06.04, 13:07
        to poglad tych co pala trawe... wszyscy jestesmy kuroniem czyli universal
        mind... pewnie jacek teraz pije z gwinta z hendrixem i morrisonem
        • zielonki Re: Zegnaj antypodzie 28.06.04, 15:46
          Nie męcz się już tak bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka