Dodaj do ulubionych

prywatne gimnazja w Krakowie

26.11.12, 19:00
Prosze o opinie na temat trzech prywatnych gimnazjów:
Akademickie na ul. KArmelickiej
Gimnazjum nr 8 na ul Grodzkiej
Gimnazjum Salwator na ul. Senatorskiej
które z nich uważacie za najlepsze, jakie plusy / minusy, czy znacie kogoś kto tam chodz?
A może polecicie jakiej inne dobre gimnazjum?
Pozdarwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: T. Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 17:25
      A gimnazjum Michałowskiego?
      • Gość: T. Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 19:32
        Warto pójść do Gimnazjum Michałowskiego? Byłem tam już na rozmowie i nie wiem.
    • pastylka23 Re: prywatne gimnazja w Krakowie 29.11.12, 14:21
      Polecam Gimnazjum nr 7 na Basztowej,przykładają dużą uwagą do nauki języków i do całej reszty też:) plusem klasy do 16 osób,
      • Gość: Marek_G Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.14, 11:38
        Szkoła nie warta polecenia, zapisałem swojego syna do gimnazjum nr 7 ponieważ oferta edukacyjna i pedagogiczna była bogata, a cena jak na prywatne gimnazjum przystępna, niestety cały program zawarty na stronie okazał się być zwykłym kłamstwem zarobkowym. Syn bardzo opuścił się w nauce, kadra nauczycielska nie interesowała się postępami syna co poskutkowało koniecznością wykupienia korepetycji(problemamy z wynikami testu gimnazjalnego).
        Warunki lokalowe ubogie, szkoła wielkosci duzego mieszkania
    • wojciech_rzehak PG nr8 ul. Grodzka - nabór zakończony 30.11.12, 07:15
      W połowie listopada zakończyliśmy nabór do naszego gimnazjum na przyszły rok szkolny. Otworzymy trzy klasy pierwsze. Proszę ewentualnie telefonować w grudniu (12 423 03 72), będzie możliwość zapisania dziecka na listę rezerwową, ale to, niestety, wszystko.
      Łączę ukłony, wicedyrektor szkoły.
    • Gość: mama Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.12, 16:45
      Moje dzieci chodziły do 7 na Basztowej - polecam. Stawiają i na dydaktykę i na wychowanie. Bardzo przyjazna atmosfera, przy dużych wymaganiach stawianych uczniom.
      • Gość: mama Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.14, 11:41
        Na stronie rzeczywiscie pisali o klasach do 18 osob a mój syn chodził do klasy 24 osobowej ;/
    • Gość: Al jeśli zależy Ci na jakości nauczania IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 20:54
      polecam Społeczne Gimnazjum nr 7 na Stradomskiej 10. Mój syn skończył, jesteśmy bardzo zadowoleni, a szkolnictwo społeczne odpowiada mi bardziej (ideowo) od prywatnego.
      plusy gimnazjum - klasy 16-18 osób,bardzo bogata oferta językowa (z językiem polskim włącznie), autorskie programy edukacyjne, szczególnie w przedmiotach ścisłych, nastawienie na socjalizację dzieci (udział a akcjach pomocowych, koło AI, sprawny samorząd) i co najważniejsze - podmiotowe traktowanie dziecka
      swoją drogą zazdroszczę młodemu takiej szkoły...
      • Gość: gość 16 IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 17:46
        A ja polecam publiczną 16. To naprawdę dobra szkoła z fajną atmosferą i dobrymi nauczycielami.
        Po co płacić za szkołę prywatną, skoro dobrą szkołę można mieć za darmo?

Mam znajomego, który ukończył akademickie gimnazjum. Był z tej szkoły zadowolony.
        • Gość: Tom Re: 16 IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 10:53
          Potwierdzam dobrą opinię 16 gimnazjum!
        • Gość: herman Re: 16 IP: *.netdirekt.com.tr 26.12.12, 23:51
          Gimnazjum 16 to zwykla szkoła rejonowa,i ma takie same problemy,jak osiedlowa rejonowka.
          Tylko czesc uczniow jest spoza rejonu.
      • noriko1 Re: jeśli zależy Ci na jakości nauczania 24.04.15, 02:08
        też polecam tę szkołę, chociaż mam czasem zastrzeżenia do dyscypliny i atmosfery wśród dzieciaków. Poziom wysoki, ego młodzieży jeszcze wyższe, a już rodziców --hoho. świetne języki, fajna tradycyjna kadra.
    • Gość: Kruszynka Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.230.88.2.lubocka.net 25.12.12, 14:58
      PG nr 8 na ul. Grodzkiej sama uczęszczałam do tej szkoły. I wiem jedno swojego dziecka tam nie puszcze. w szkole się liczy ile kto ma pieniędzy i w jakich ubraniach chodzi.. Nauczyciele w szczególności Pani P. od matematyki nie uczy tylko tępi uczniów. Miała kilkakrotnie kuratorium na głowie lecz Pan dyrektor M. uratował jej "życie" .. Jestem bardzo sceptycznie nastawiona na PG, ponieważ sama widzę że tam się "zepsułam".. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)
      • Gość: mama Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.2.ftth.classcom.pl 08.11.14, 20:37
        Mój syn chodził do gimnazjum i liceum przy ul. Grodzkiej (uczeń w gimnazjum ze średnią powyżej 5,2) w liceum - stypendysta małopolski /przez 1 rok/ w programie dla szczególnie uzdolnionych (ścisłe przedmioty) . Potwierdzam, że Pani od matematyki nie uczy tylko tępi uczniów. Mojego syna /pasjonata matematyki/ również zniechęciła do kontynuacji zainteresowań a obiecane konsultacje to czysta fikcja. Co do pozostałych nauczycieli - uważam że to górna półka. Wspaniali wykładowcy , wychowawcy. Nieprawdą jest to że w szkole liczy się ile kto ma pieniędzy lub w jakich ubraniach chodzi (oj oj a młodzież różny ma styl ). Odzież miała być czysta i schludna. Co do pieniędzy - na terenie szkoły funkcjonuje jeden sklepik i ceny dla wszystkich są tam jednakowe. Może miał szczęście że trafił na dobrych wychowawców /gimnazjum, liceum/ którzy wpoili całej klasie odpowiednie wartości. Aha, z powodu braku pieniędzy nie był nigdy na żadnej wycieczce klasowej i nigdy nie było z tego powodu żadnego problemu. Ja - polecam.
        • noriko1 Re: prywatne gimnazja w Krakowie 24.04.15, 02:09
          czy to prawda, że pani od etyki przeklina na lekcjach?
          • Gość: uczeń reja Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.16, 13:02
            nie, nic takiego nie ma miejsca.
            • Gość: uczeń reja Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.16, 13:04
              Pani od Etyki to akurat jedna z niewielu nauczycielek z powołaniem w tej szkole
              • entuzjazmkontrolowany Re: prywatne gimnazja w Krakowie 22.07.16, 12:38
                A inni nauczyciele? Jakiś ranking :) Ewentualnie dobre rady/przestrogi dla nowych?
                • Gość: janpawełii Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.08.16, 14:57
                  Pan od historii to najlepszy nauczyciel, na jakiego trafiłem przez wszystkie lata swojej nauki. Byli koledzy z klasy na pewno mogliby to potwierdzić :) Aż żałuję, że nie chodzę już do tej szkoły...
    • Gość: rodzic Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.ists.pl 07.03.13, 17:52
      Z całą pewnością odradzam prywatną szkołę i gimnazjum nr 2 w Krakowie przy ul. Wrocławskiej. Szkoła nastawiona tylko na wyciąganie pieniędzy, kusi rodziców kolorowymi ścianami i pięknie wypisana ofertą np. wyjazdów, na które (znając je z opowieści starszych kolegów) nie ma chętnych. Z kolei z wyjazdów zagranicznych korzysta tylko właścicielka, jej córki oraz kasiaści rodzice którzy sami je sponsorują i ewentualnie ich dzieci. Nie do opisania pazerność prezeski, brak kultury i jakichkolwiek zasad, która co roku publicznie wręcza "nobla" kolejnej ze swoich córek. Dzieci taktowane są tam jak przedmioty na których można się dorobić. Jedynie grupka rodziców z których właścicielka miała dodatkowe korzyści finansowe mogła liczyć na lepsze traktowanie dzieci. Brak podejścia pedagogicznego i wychowawczego, przy wyjątkowej umiejętności tuszowania bezradności wobec problemów. Ciągłe braki nauczycieli, zwalnianie się rozgoryczonych nauczycieli (ostrzegających rodziców przed tą szkołą) i przyjmowanie nowych, zupełnie niedoświadczonych i nieświadomych panujących tu priorytetów to norma w tej szkole. Nauczyciele przerabiają z uczniami tylko część materiału i aby sprostać wymaganiom dzieciaki od najmłodszych klas korzystają z prywatnych korepetycji z większości przedmiotów.
      Mimo kolorowej oprawy i starań agencji PR niewiele ma wspólnego z" Edukacją" .
      Zresztą wystarczy przeczytać na forach opinie o tej szkole ale pochodzące od rodziców i uczniów, a nie te laurki które wypisuje sobie sama właścicielka.
      Ojciec, który przeniósł córkę do publicznej szkoły.
      • Gość: Me Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.14, 23:03
        Potwierdzam to wszystko co napisał Pan o Wrocławskiej to prawda. Też stamtąd mam nadzieję, że w porę uciekłyśmy...
        Jak dla mnie godnym polecenia gimnazjum prywatnym jest to akademickie przy ul. Karmelickiej. Ale niekoniecznie dla słabszych uczniów jest bardzo dużo nauki - za to świetni nauczyciele.
        Druga moja córka kończyła Grodzką i była zadowolona, może nie z Pani z matematyki, ale z atmosfery...
        • Gość: mama Re: prywatne gimnazja w Krakowie IP: *.net.cybernetwmw.com 31.03.15, 20:15

Witam jaka jest wysokosc czesnego w liceum na grockiej w krakowie

• noriko1 Re: prywatne gimnazja w Krakowie 24.04.15, 02:10
      zwykle dobre są gimnazja, które mają też licea, bo kadra licealna uczy też młodsze dzieci. To widać wyraźnie w wynikach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka