Dodaj do ulubionych

Opinie - architekt Kinga Śliwa

IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 20:34
Uznałam ze zamkniety juz wątek warto odnowic coby inni klienci pani Kingi nie byli zaskoczeni a raczej mieli pełna swiadomość wspołpracy z tego rodzaju architektem. Pani Kinga ma bardzo ciekawe pomysły i projekty to trzeba przyzanac i złego slowa tu nie powiem- strona internetowa bardzo interesująca i to ona przekonala mnie do rozpoczecia wspołpracy..niestety dalej już nie było rozowo - kontakt z pania Kinga fatalny - niestety tak jest jak ktos probuje pracowac w kilku miastach w Polsce na raz, robiąc projekty masowo. Nawet dośc ważne szczegoły projektu są wykonywane przez pracownikow ( tak tak Kinga tylko sie z wami spotyka - reszte robia pracownicy) ktorzy popelniaja mnustwo błedów, wymiarowych, kosztorysowych, ilości, rozrysy itp. Pani Kinga poprostu nad tym juz nie panuje i nie ogarnia - biorąc architekta klient oczekuje ze bedzie mial duzo latwiej przy pracach wykończeniowych a niestety nasza wspołpraca pokazała ze dostarczyło nam to duzo stresow i dodatkowej pracy i co najważniejsze kosztow. Jesli chcecie skusić sie na projekty pani Kingi zalecam bardzo dokladne i szczegółowe spisanie umowy i dokaldnych terminów. Sprawdzajcie po kilka razy to co dostajecie i nie ufajnie informacja/wymiara / kosztorysom i iloscia w nich zawartych. Nieda sie robic projektow masow tak żeby klient był zadowolony..jak dobrze poszperacie w necie to niestety nie tylko ja mam takie doswiadczenia..i odczucia co do współpracy z sławną Pani projektant Kinga Sliwą.
Obserwuj wątek
    • Gość: jac Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: 109.206.193.* 09.07.13, 12:49
      dzieki za info
      a właśnie planowaliśmy rozpocząć współpracę

czyli generalnie nie polecasz??
      • Gość: gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 17:42
        Czytając twoją opinie o pani kindze mam wrażenie ,ze to ja ją pisałam .W moim przypadku nawet projekt nie dobrnął do końca.
    • Gość: Mark Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.14, 13:48
      Podpisuję się pod tym w 100000 %
      • Gość: ed Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.14, 21:20
        Pani Kinga musiałaby się sklonować ,żeby podołać wszystkim zleceniom ,które przyjmuje dlatego robią to ludzie byle jak ,niedokładnie a ona o kasę woła
    • Gość: Nie polecam! Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 24.04.14, 18:34
      Zglosilismy się z mężem do Biura Pani Śliwy w ubiegłym roku.Prace nad projektem szły jak po grudzie.Co innego zakładaliśmy,co innego otrzymaliśmy.Kompletny brak porozumienia z architektem (nie pania Śliwą lecz innym projektantem z tego biura).Nie chcemy nikogo oczerniać ale szczerze nie polecamy!Szkoda nerwów!!!!!
    • Gość: Polecam Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.14, 08:46
      Ja nie mogę się zgodzić z prezentowanymi tutaj opiniami. Znajomi polecili mi pracownie p. Śliwy, ponieważ byli zadowoleni z prac projektowych. Miałam kontakt zarówno z p. Kingą, jak i z projektantem z pracowni. Projekt w pełni spełnił nasze oczekiwania a wnętrza podobają się wszystkim naszym znajomym:). Zdarzyły się drobne poślizgi terminowe, natomiast efekt wynagradza wszystko. Ja osobiście mogę polecić tę pracownię.
      • Gość: gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 00:56
        Dziwię się ze w ogóle robią jeszcze na kimś wrażenie jej wnętrza. Styl jaki reprezentuje ta pani odszedł do lamusa jakieś 10 lat temu.
    • Gość: polecam Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 23:21
      Ja polecam tego architekta. Projekt, który Pani Kinga dla mnie wykonała pod względem estetycznym jak i praktycznym oceniam bardzo dobrze. Pani Kinga posiada niezliczoną gamę pomysłów, bogate doświadczenie. Mój projekt został wykonywany szybko i solidnie. Polecam !!!
      • Gość: polecony Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 08:09
        co ty, Kinga, piszesz o sobie w 3 osobie???
        :)))
    • Gość: Piotr Stachura Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 10.05.14, 23:12
      Alex, czy tak naprawdę boli Ciebie, że ktoś ciężko pracuje by utrzymać rodzinę. Zazdrościsz?
      Miej jaja, bądź choć przez chwilę prawdziwym facetem, nie ukrywaj się za fikcyjnymi nickami. Przedstaw się z prawdziwego swojego imienia i nazwiska, napisz oświadczenie woli co Tobie się podoba, a co nie, dlaczego, udokumentuj swoje argumenty. Podaj kontakt do siebie. Chętnie z Tobą porozmawiam, gdyż ja nie zgadzam się z Tobą, jestem zadowolony z pracy Pani Kingi.
      Piotr Stachura
    • Gość: Jest OK :) Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.14, 08:59
      Pani Kinga jest cool! Wypasnie urządzila moj kwadrat. Na 1 000 000 % polecam tego architekta.
      • Gość: Kraków Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.14, 19:46
        Może i pani Kinga robi dobre projekty( co widać na jej stronie),problem w tym,że nie dla wszystkich starcza jej czasu.Podpisując umowę nawet nie zdajesz sobie sprawy,że p.Kingi nie zobaczysz na oczy a projekt zostanie wykonany przez jej pracowników których prac wcześniej nie widziałeś.
        • Gość: Anka Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 23:39
          Ciekawe, a te projekty na stronie to kto robi - sama Pani Kinga - czy Jej
          pracownicy? Robią dobre
          projekty w zespole. Dlatego Kochani nie wypisujcie bzdur!
          Zrealizowalismy z Panią Kinga i jej ekipą dom pod Krakowem, zarówno
          szefowa jak i zespół to są zdolni, kreatywni i sumienni ludzie. Pani
          Kinga poświęciła naprawdę duzo czasu i uwagi dla nas i na rozmowy z wykonawcami,
          spotkania w biurze i na budowie były konkretne i przyniosły
          efekt...dlatego dziwię się, ze wymyślacie historie
        • Gość: xenia Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.14, 21:19
          szczera prawda
    • Gość: Zadowolony Re: Zadowoleni IP: *.play-internet.pl 31.05.14, 17:16
      Ja również polecam studio projektowe Pani Kingi Śliwy. Miałem przyjemność współpracować z ekipą remontową od Pani Kingi "Draco". Ich pracę oceniam na wysokim poziomie. Nie są najtańsi, ale za jakość trzeba zapłacić. Mój numer telefonu: 535-959-811
    • antygona72 Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 05.06.14, 17:21
      Pod wpływem toczącej się dyskusji przyjrzałam się realizacją na stronie internetowej. Wniosek jaki mi się nasuną to, że wszystko jest na jedno kopyto i po prostu mi się nie podoba (ale może mam inny gust, nie cierpię brązów, beżowego i kremów, że o półkach w ścianach nie wspomnę). Takie aranżacje można spotkać w sklepach meblowych BRW. Jedyne co ewentualnie mnie by się podobało to propozycja metamorfozy, ale tu też pani architekt nie wiem po co, na wizualizacji łazienki wstawiła brązowe płytki podłogowe.
      • Gość: q Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 20:25
        Fakt, każdy ma inny gust. Bez problemu znalazłem interesujące propozycje. A kwestia kolorów - myślę, że na etapie ustaleń z projektantem można sobie zażyczyć, że np. nie chce mieć zielonego.
        • Gość: Perła Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.14, 21:05
          Na etapie ustaleń z projektantem można zażyczyć sobie wszystko.Problemy pojawiają się gdy projektant nic nie robi sobie ze wskazówek klienta i kompletnie nie można się z nim dogadać.W biurze panuje dziwny zwyczaj: kto inny wysłuchuje twoich wskazówek a kto inny wykonuje projekt.Może dlatego efekt końcowy nie jest zadowalający.
          • Gość: Klient [...] IP: 80.50.149.* 16.09.14, 19:29
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: tomp Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.ceti.net.pl 03.01.15, 23:09
              Witam wszystkich, jeśli ktoś z was udzielających się w tym wątku, zrealizował swój projekt z biurem p. Kingi, bardzo proszę o przesłanie wizualizacji oraz zdjęć po ich realizacji. Chciałbym sam ocenić czy warto. Z góry dzięki. Mój mail: tomasz.pyral@gmial.com
              • Gość: Piotr Stachura Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 03.01.15, 23:18
                Chłopie warto :) Najlepiej samemu przyjechać na nieruchomość i ocenić. Pani Kinga jest najlepszą profesjonalistką w swojej branży. Piotr Stachura
                • anet.asu Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 08.01.15, 22:46
                  ps. zapomnieliśmy chyba najważniejszym...na początku pani Kinga faktycznie; pięknie słodzi, ale, ale, na tym się kończy współpraca...
                • Gość: Gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.182.udn.pl 30.05.15, 21:43
                  Jedno z gorszych doświadczeń w moim życiu -to co powinno cieszyć ( urzadzanie swojego wymarzonego domu) zmienia się w szarpanie o każdą rzecz. Nie polecam , projekt mojego domu trwał 9 miesięcy i nie obyło sie bez interwencji prawnika. realizacja wyprzdzała projekty, później trzeba było wszystko zmieniać. Traktowanie klienta ( za jego własne pieniadze) jak natręta, oczywiście po spisaniu umowy i wzieciu pieniędzy. Szkoda zdrowia. Za połowę tych pieniędzy mozna zrobić sto razy lepszy projekt w napewno lepszej atmosferze. Pania Kinge widzieliśmy dwa razy - przy podpisaniu umowy i przy odbiorze pieniedzy. Całą robotę odwalają pracownicy i trzymaja to jakoś w kupie choc z trudem- Pani Kinga nie zielonego pojęcia jak przeiega realizacja projktu za który wzięła pieniądze. Można by jeszcze wiele pisać. Jak dla mnie masakra.
              • anet.asu Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 08.01.15, 22:08
                Zdecydowanie nie polecam. Strata czasu a przede wszystkim pieniędzy!!! Zero profesjonalizmu, jedynie można liczyć na jej (pani Śliwy) pracowników, ale to jakbyś trafił w totka, a chyba nie tędy droga! nie polecam!!! ps. jest wielu innych zdolniejszych projektantów.
                Pozdrawiamy aneta i marek s.
                • Gość: Marta Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: 195.150.96.* 15.01.15, 09:16
                  Ja mam osobiście inne doświadczenia. Postanowiłam zatrudnić p. Kingę do przygotowania projektu mojego mieszkania. Byłam generalnie sceptycznie nastawiona do współpracy z architektami wnętrz, gdyż musiałam zrezygnować z usług pierwszego wybranego architekta. Pani Kinga była drugą osobą, którą zaprosiłam do współpracy. Muszę przyznać, że mile się rozczarowałam. W moim przypadku wszystko było ok i jestem zadowolona.
    • Gość: Krakow Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.connectic.pl 01.06.15, 13:15
      Ja mam takie same doświadczenia jak poprzedniczka - absolutnie nie polecam tej firmy. Zero profesjonalizmu. Pisałam np. do nich maila ze swoimi uwagami - to nawet nie otrzymałam odpowiedzi czy ten mail doszedł czy też nie, czy przyjęli moje uwagi. Projekt mojego pokoju robiony był kilka miesięcy - mówiłam jedno, prosiłam o daną kolorystykę, w projekcie dostałam zupelną odwrotność. Prosiłam przy ustaleniach o szafkę - szafki oczywiscie nie było i moznaby tak wymieniać. Myślę ze projekt domu bądź mieszkania to powinna być czysta przyjemność tym bardziej ze bierze się firme ktora powinna znać się na rzeczy, ale niestety z tą firmą tak nie było. Było to męczące i uciążliwe doświadczenie. Właścicielka czyli p. Kinga jest osobą nieprzyjemną, kompletnie nie zna się niestety na podejściu pro klient. Spotkania z nią również pozostawiały wiele do życzenia.
    • Gość: wera Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.15, 22:49
      Jak dla mnie jeden wielki BRAK profesjonalizmu. W ogóle nie są dotrzymywane terminy, wszystkie prace wykonywane przez robotników/fachowców były robione źle, ponieważ nie mieli materiałów na podstawie, których mieli pracować. Kasa wylana w błoto !! W każdym sklepie - czy to z płytkami czy to z panelami są oddzielni fachowcy, którzy gratisowo są w stanie stworzyć projekt łazienki czy kuchni, warto korzystać z ich rad - bezpłatnie. Ja tak robiłam, gdy już nie mogłam liczyć na ich terminy i nie mając siły prosić się o każdy szczegół. GORĄCO NIE POLECAM !!
    • Gość: Animowany gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 15:42
      Mój projekt pani Kinga zrobiła doskonały.
      Mieliśmy bardzo dobry kontakt.
      Sądzę ,że to bardzo niedobrze tak mówić o takim wspaniałym architekcie, a to dobrze, że zarabia w wielu miejscach w Polsce.
      • Gość: Artur Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.fiberway.pl 27.10.15, 18:49
        Ty Śliwa, znowu o sobie piszesz na forach? Ps. nie polecam tej pani, a miałem kontakt, który trwał chwile, na szczęście chwile.
        • Gość: Tel.607-645-222 Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 27.10.15, 22:21
          Ty "Artur”, ja jako jeden z wielu zadowolonych klientów Pani architekt wnętrz Kingi postanowiłem wstawić się za nią i odpisać na Twojego posta. Osobiście jestem zadowolony z projektów kilku moich inwestycji. Ta Pani to prawdziwa artystka w swojej dziedzinie, nie podchodzi do pracy szablonowo jak inni projektanci. Pewnie będziesz myślał, że to ona teraz piszę dlatego proponuje spotkanie, chętnie wysłucham Ciebie dlaczego nie polecasz sprawdzonego fachowca i ukrywasz się pod anonimowym nickiem jako Gość Artur :) Przecież każdy jest świadomy, że w naszym kraju ludzie zazdroszczą sukcesów innym. Pisanie nie prawdy jest krzywdzące, a co jak o Tobie ktoś tak będzie pisał? Ja podziwiam Panią Kingę za wytrwałość, ciężką pracę, utrzymanie rodziny i firmy. Na koniec pouczę Ciebie, że niegrzecznie jest się zwracać do kogoś po nazwisku.
          • Gość: Gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.15, 15:05
            No w tym miejscu się z Panem nie zgodzę, oczywiście każdy pisze o swoich doświadczeniach i Pan ma do tego prawo. Ja też. Nie ujmuję tej Pani umiejętności, ale nie miałam okazji ich poznać - wręcz przeciwnie. Jej firma, a właściwie jej pracownicy i to dosłownie - kto w danym momencie był pod ręką - robiła mi projekt. Dla mnie jest to osoba nieprofesjonalna, jedyne w czym jest dobra to branie pieniędzy. Dla mnie okres współpracy z tą Panią to koszmar i nikomu tego nie życzę. Za swoje własne pieniądze zszarpaliśmy kupę nerwów, a i tak realizacja projektu odbiegającego bardzo często od naszych wizji , nie ma się nijak do rzeczywistości. Często nie zgadzały się rozrysy np. kran w łazience wychodził pól metra poza wanną. No aż takich rozbieżności nie powinno być. Można by tu mnożyć przykłady. Na koniec dodam ,że naszą wspólpracę musiał zakończyć prawnik, bo pewnie do tej pory nie mieszkalibyśmy w naszym domu.
    • Gość: lek. Ewa Wojas ODR Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.146.76.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.15, 23:07
      Jestem lekarzem i chciałam wybudować i urządzić dom moich marzeń koło Krakowa. Liczyłam na profesjonalizm biura Pani Śliwy Kingi. Niestety zaliczam się do tych pokrzywdzonych i niezadowolonych konsumentów na tym forum. Bardzo dużo mnie to kosztowało zdrowia i czasu, nie wspominając o zagadnieniu finansowym. Pani Kinga Śliwa miała problem z ustaleniami z ekipą budowlaną, którą sama poleciła.
      Musiałam dokupować materiały, a mieli zająć się tym jej wykonawcy, później dowiedziałam się, że te same produkty mogłam kupić w innym miejscu za mniejsze pieniądze i projekt miałabym w cenie zakupu materiałów budowlanych. Przepłaciłam na materiałach i na drogich wykonawcach niedbale wykonywujących swoją pracę. Wszystko to z polecenia Pani architekt wnętrz Kingi Śliwy.

Chciałam również odnieść się do wcześniejszej wypowiedzi "Animowany gość":
      Jeżeli sądzi Pan, "że to bardzo niedobrze tak mówić o takim wspaniałym architekcie" to proszę przyjechać do mojego domu i zobaczyć pokaz ich pracy...
      "a to dobrze, że zarabia w wielu miejscach w Polsce" - źle, że wzbogaca się na braku wiedzy konsumentów i może takie dobre opinie pisać osoba, która z tego ma korzyści materialne. Przypuszczam, że Pan z Panią Śliwą Kingą pracuje.
      "Mam nadzieję, że dużo osób będzie kupować projekty u Kingi" - tutaj wydało się, że jest Pan jej bliskim znajomym i na tym zarabia.

Jako człowiek, który niosę pomoc ludziom nie polecam jakiejkolwiek współpracy z biurem Pani Kingi Śliwy!
      Kochani wybór należy do Was....

• Gość: Nie polecam Domini Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.ip.its.cz 09.07.15, 22:50
      Ja miałem podobne doświadczenia z firmą. Już więcej nie skorzystam z tego biura, a praca Pani architekt Kingi pozostawia wiele do życzenia. Dominik Baranowski
    • Gość: Pipi Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 11.11.15, 00:58
      Mógłbym tutaj dużo napisać ale to nie ma sensu. Jak ktoś miał od samego początku złe zamiary i liczył tylko na dobrą zabawę i wykorzystanie drugiej osoby pod różnymi względami, to wszystkie wspólne marzenia, wyjazdy szybko umierają. Kobiety się nie zmieni, jeżeli ona sama nie będzie tego chciała.
      • Gość: Gość Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.15, 16:07
        O widzę kolejny zadowolony. Jak czytam te posty -zwłaszcza te pochlebne to mi się wierzyć w to nie chce. Robiła nam projekt domu, a właściwie jej pracownicy- każdy co innego - co z tego wyszło łatwo sie domyśleć.Wiele rzeczy wychodzi w momencie , kiedy nie da się nic zmienić, a po to płacimy tyle kasy za "fachowca"żeby wszystko było przemyślane i funkcjonalne. My zakończyliśmy wspólpracę poprzez prawnika, bo inaczej się niedało- z tego co wiemy po nas byli kolejni "zadowoleni".Jeśli się myśli ,że ze mną będzie inaczej - gratuluję optymizmu.Gdyby ktoś chciał bliższych informacji proszę napisać maila na tej stronie - odezwę się i odpowiem na wszelkie pytania.
        • Gość: Piotr Stachura Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa IP: *.play-internet.pl 11.07.16, 22:29
          Dla zainteresowanych wyrażę swoją opinię telefonicznie pod numerem 888-600-090, zapraszam do kontaktu Piotr Stachura
    • krytyk2018 Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 15.06.18, 10:06
      Miałem nieprzyjemność przez krótką chwile współpracować z firmą tej Pani i zdecydowanie odradzam. Z tego co czytam na tym forum model współpracy jest stały, czyli ktoś tam robi projekty na zapleczu, a Pani Śliwa wraz z mężem dają temu "twarz". Współpraca nie efektywna i frustrująca, kiedy wielokrotnie powtarzane wymagania są ignorowane.
      • artdesignkingasliwa Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 02.08.18, 17:38
        Z chęcią odnieślibyśmy się merytorycznie do przedstawianych zarzutów. Niestety anonimowy wpis na to nie pozwala. W kwestii wykonywania "na zapleczu" to nasza firma jest studiem projektowym, w którym dodatkowo pracują projektanci a projekty są efektem pracy zespołowej.
    • piotr.stachura Re: Opinie - architekt Kinga Śliwa 04.03.26, 18:56
      Zdecydowanie odradzam współpracę z Kingą Śliwą bez bardzo dokładnego zabezpieczenia się umową! To nasze osobiste doświadczenie i przestroga dla innych inwestorów.
      Współpraca z Panią Kingą Śliwa zapowiadała się obiecująco. Bardzo dobre relacje mieliśmy od czerwca 2025 r. Kinga obiecała, że przygotuje projekt inwestycji czterech mieszkań. Czekaliśmy od listopada do grudnia, kiedy miała się tym zająć. W międzyczasie doszły konsultacje innej inwestycji mojej żony – salonu kosmetycznego w Głogoczowie.
      Pani Kinga po wcześniejszych obietnicach stwierdziła, że zajmie się tylko jednym mieszkaniem i nic nie podobało jej się w projekcie wykonanym przez wcześniejszego architekta. Powiedziała, że nie będzie dostosowywać się do istniejącego projektu mieszkania i zaproponowała przesunięcie ścian, co wiązałoby się ze zmianą instalacji wodnej, kanalizacji, wyburzeniem i budową ścian od nowa.
      Postanowiła, że zajmie się salonem kosmetycznym. Przez dwa miesiące obiecywała, że wyśle projekt oraz wybierze materiały. Dopiero po dwóch miesiącach „na kolanie” przy mnie narysowała projekt od nowa. Obiecała, że szybko przygotuje projekt mebli i od razu przekaże go do wyceny swojemu stolarzowi. Kiedy dowiedziała się, że mamy własnych stolarzy, zrezygnowała z wykonania projektu.
      Przez trzy tygodnie zwodziła nas, twierdząc, że projekt jest już gotowy i ciągle „jutro” go wyśle. W końcu wymyśliła, aby spotkać się w poniedziałek w Leroy Merlin, żeby pokazać materiały na meble, a projekt wyślę przed Naszym spotkaniem przed weekendem. Codziennie przypominałem jej o tym i prosiłem o przesłanie projektu.
      Dodatkowo prosiliśmy w końcu o wycenę, gdyż Pani Kinga nie chciała poruszać tego tematu. Napisała, że najpierw jest koncepcja, potem projekt, a na końcu nastąpi rozliczenie. Niestety w weekend nic nie otrzymaliśmy. Napisałem, że jestem niezadowolony z tego, jak Nas traktuje. Ona odpisała, żeby ją zostawić w spokoju, twierdząc, że mamy oczekiwania, a nie zapłaciliśmy jej nic.
      Dzień przed naszym spotkaniem w Leroy Merlin Pani Kinga napisała do żony w niedzielę i odwołała spotkanie i całkowicie zakończyła współpracę, tłumacząc to moim zachowaniem – faktycznie prosiłem jedynie, aby wywiązała się z wcześniejszych obietnic. Niestety, Pani Kinga jedno mówiła, a drugie robiła, szkodząc nam, ponieważ wcześniej moglibyśmy zakończyć inwestycje i zacząć zarabiać. Ponieśliśmy straty finansowe w postaci nie zarobionych pieniędzy oraz ogromny stres związany z jej działaniami.
      Pani Kinga zablokowała z nami kontakt. Natomiast w nocy ktoś, kto powołał się na znajomość z nią, zaczął grozić mojej rodzinie, aby zostawić ją w spokoju.
      Skontaktowałem się z innymi klientami, którzy również potwierdzili, że mieli problemy przy współpracy z nią, dlatego zdecydowanie odradzam współpracę z Kingą Śliwą !!!

Zalecam:
      -bardzo precyzyjnie określić harmonogram z karami umownymi dla architekta !
      -dokładnie weryfikować każdą pozycję kosztorysu, gdyż sklepy do których zabiera Was architekt zazwyczaj będą droższe bo płacą architektowi prowizję za przyprowadzenie Klientów.
      -samodzielnie porównywać oferty wykonawców, gdyż wykonawcy od architekta zawszę będą drożsi bo muszą oddawać od 10-20% prowizji za załatwienie roboty
      -analizować każdy zapis umowy przed podpisaniem.
      .
      Na koniec proszę każdego kto miał nieprzyjemności z Kingą Śliwą o kontakt do mnie telefoniczny 539-911-646
      Już są osoby niezadowolone, może złożymy wspólny pozew!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka