Gość: gosć IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 14:20 z matury 78,88 % średnia z przedmiotów rozszerzonych to słaby wynik. Tzn. inaczej - wynik nienadzwyczajny jak na szkołę o tylu olimpijczykach i takiej reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosć Re: Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnop IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 15:37 Popatrzcie na wynik matury z przedmiotów rozszerzonych najlepszych szkół w Polsce. V LO najgorzej z nich. Nawet Łódź jest za przeproszeniem Łodzi lepsza. Pozycję w rankingu ciągnie im olimpiada z matematyki i informatyki. Gdzie reszta? 1 LO nr XIV im. Polonii Belgijskiej Wrocław dolnośląskie 87,30% 2 Liceum Akademickie UMK Toruń kujawsko-pomorskie 88,43 % 3 III LO z Oddz. Dwujęz. im. Marynarki Woj. RP Gdynia pomorskie 83,26% 4 V Liceum Ogólnokształcące im. A. Witkowskiego Kraków małopolskie 78,88 % 5 XIII Liceum Ogólnokształcące Szczecin zachodniopomorskie 80,84 % 6 XIV Liceum Ogólnokształcące im. St. Staszica Warszawa mazowieckie 89,57 % 7 LO nr III im. Adama Mickiewicza Wrocław dolnośląskie 89,58% 8 I Liceum Ogólnokształcące im. M. Kopernika Łódź łódzkie 80,12 % 9 II LO z Oddz. Dwujęz. im. Stefana Batorego Warszawa mazowieckie 95,22 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listek Re: Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnop IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.13, 16:04 Jeśli szkoła ściąga wybitne talenty matematyczne i w tej dziedzinie się specjalizuje, to trudno wymagać, żeby wszyscy uczniowie pisali maturę z języka polskiego na 95%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 16:33 a posadzka w holu wciąż nie wymieniona, wyślizgane płytki dalej straszą. myślałem, że po tylu latach odkąd skończyłem ten przybytek to już to mogli wyremontować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja słynni absolwenci V LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 16:46 przy okazji sukcesu nie wypada zapominać o tym że jednym z absolwentów tego Zakładu był Janusz Waluś... ;-) Kto nie wie niech sobie wygoogla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Re: słynni absolwenci V LO 10.01.13, 19:28 podaj link bo w wyszukiwarce wyskakuje zakopiańczyk, polski emigrant w RPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja Re: słynni absolwenci V LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 19:31 to własnie on... Odpowiedz Link Zgłoś
teczowa-szmata Re: słynni absolwenci V LO 10.01.13, 19:36 Na wiki napisane jest ze mieszkał w Radomiu, z zawodu szlifierz. Po takiej elitarnej szkole zostaje sie szlifierzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja Re: słynni absolwenci V LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 19:23 owszem...był szlifierzem...kryształów :-) jego tata produkował kryształy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: słynni absolwenci V LO IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 19:40 Wszędzie znajdą się czarne owce. Piątka miała wielu wspaniałych absolwentów, choć nie brakowało też tych mniej wspaniałych. Natomiast co to ma wspólnego z rankingiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja Re: słynni absolwenci V LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 19:25 nic nie ma wspólnego :-)) czasem warto się usmiechnąć...szczególnie że te rankingi są lekkim nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc dziwne - gazeta widmo IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 21:30 No to chciałem kupić dziś Perspektywy. W trzech (sic!!!!) kioskach kioskarze nie wiedzieli, co to jest. To chyba gazeta widmo, odradzająca się raz w roku podczas rankingu. Gdzie w Krakowie kupię Perspektywy - kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnop IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 10:19 Ja w te rankingi nie wierzę. Moja żona kończyła rzeczoną Piątkę w Krakowie i spędziliśmy trochę czasu porównując jakość nauczania tej szkoły z taką przeciętną, do której chodziłem ja. Okazuje się, że jakość nauczania w rankingowej Piątce wcale rewelacyjna nie jest. Cała sztuka polega na umiejętnej rekrutacji celujących uczniów, którzy będą ciągnęli szkołę do góry. Potem przychodzi ranking, który jest pewną rekomendacją danej szkoły i koło się zaczyna kręcić coraz szybciej i szybciej. Tak więc jest wielu olimpijczyków (którzy byliby olimpijczykami bez względu na szkołę, którą wybrali!) ale też sporo zdolnych leniuchów - zazwyczaj dzieci ustawionych rodziców, którzy się nie uczą, wagarują itd. Nauczyciele nie są rewelacyjni - są tacy sami jak w innych liceach, tylko mają lepszy materiał do obróbki. Nawiasem mówiąc historie i cuda, które się działy w Piątce, a opowiadała mi je moja żona nie miałyby prawa bytu w przeciętnym liceum, które kończyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posesjant Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnopol... IP: 149.156.55.* 11.01.13, 13:28 Powinienem być dumny z "mojego" Technikum Łączności. Nie analizuję parametrów rankingu, ale jeśli "Łączność" jest na szczycie to nie chcę myslec co dzieje się niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Najlepsze licea i technika w Polsce - ogólnopol... IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 23:28 Chodzę do piątki. Nie jestem olimpijką, nie jestem też kimś z zagrożeniami - jestem przeciętnym uczniem. Uwielbiam tą szkołę, za uczniów i nauczycieli, za atmosferę, za budynek, za bibliotekę, za Panią Pielęgniarkę... V nie jest idealna, często jest w niej trochę bałaganu organizacyjnego, ale odkąd do niej chodzę, aż żal mi chorować w roku szkolnym, czy z innego powodu opuszczać lekcje. Szkoda, że został mi tylko rok w jej murach. Odpowiedz Link Zgłoś