Dodaj do ulubionych

Cilest - ważne pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:17
Właśnie mój ginekolog zapisał mi Cilest, wprawdzie nie ze względu na zabezpieczenie przed ciążą (nie mam chłopaka, btw mam 19 lat) ale ze względu na problem z trądzikiem.
Czy Wam Cilest pomógł na cerę? Czy mocno szkodzi?
Z góry bardzo dziękuję za odp smile
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:38
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27128
      • Gość: ania Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.smgr.pl 13.07.07, 22:46
        czy mocno szkodzi?? na pewno tak jak wszystkie tabletki zdrowe to to nie
        jest... ja w niedziele zaczynam trzecie opakowanie wiec doswiadczona nie jestem
        ale u mnie wyglada to tak... ze skutkow ubocznych to tylko mdlosci ale do
        przezycia takie mam nadzieje, ze juz niedlugo mnie opuszcza sad( z cera
        problemow nigdy nie mialam i nie mam ale po cilescie zaobserwowalam troszke
        malych pryszczykow na czole, ktorych bez cilestem nie mialam!! takze u kazdego
        cos innego... pozdrawiam!!
    • Gość: emka Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.bulldogdsl.com 14.07.07, 09:02
      Dla samych problemów skórnych NIE WARTO, lepiej idź do dermatologa lepiej się
      potruć nawet antybiotykami-jedną czy dwoma seriami niż kilka miesięcy Cilestem.
      Piszę z doświadczenia.
      • Gość: Prosząca o pomoc Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:12
        Ale ja już brałam 2 serie antybiotyków, czyli zsumowując trułam isę antybiotykami jakieś pół roku albo i więcej.....
        A już nie potrafię sobie z tym poradzić....
        • Gość: emka Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.bulldogdsl.com 15.07.07, 18:25
          Dla samego trądziku bym się Cilestem nie truła. Ja tam żadnych efektów
          dodatkowych w postaci polepszenia się cery nie zauważyłam-brałam w celach
          antykoncepcyjnych (i bokiem mi Cilest wyszedł). Koleżanka brała ze względu na
          trądzik i też d...a zbita.
          • Gość: arszana Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.u.pppool.de 15.07.07, 19:51
            ja na polepszenie cery, bo mialam nieciekawa, bralam diane i rzeczywiscie
            buzka jak malowanie... po roku brania diane dostalam cilest, cera nie
            pogorszyla sie, gdy po jakims czasie odstawilam ( choc nie mialam zadnych
            efektow ubocznych po pigulkach, ktore by mi dokuczaly) okres pojawil sie po 3
            miesiacach, a moja skora na twarzy przypominala wojne na polwyspie balkanskim,
            szok, nie moglam sie w szkole pokazac, minelo, a i owszem, a teraz nie biore
            antykow, ale problem z cera wciaz mam,wiec to niestety srodek zaradczy na czas
            brania, nie wyleczy.. ale decyzja nalezy do ciebie. kazdy organizm inaczej
            reaguje.
    • Gość: emka Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.bulldogdsl.com 15.07.07, 21:30
      Diane...też brałam,żadna rewelacja,żadnych zmian skórnych na lepsze choć nigdy
      problemów większychnie miałam. Ale te tabsy to dopiero mają dawkę hormonów-
      końską.
    • Gość: zielona Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.07.07, 21:59
      Jeśli chodzi o mnie, to Cilest bardzo mi pomógł w trądziku. Cera była bez
      problemu, nie mówiąc o załagodzeniu dolegliwości, które zawsze towarzyszyły mi
      przy miesiączce. Pryszcze po prostu zginęły.
      • mek40 Re: Cilest - ważne pytanie 18.07.07, 21:10
        JEŻELI CHODZI CI O CERE TO SPRUBÓJ CIPREST TAM PISZE ŻE TO NA TRĄDZIK I JEST
        POŁOWE TAŃSZY BO JEST REFUNDOWANY
    • Gość: agniecha0071 Re: Cilest - ważne pytanie IP: *.tvk.torun.pl 20.07.07, 19:02
      Ja tez miala problemy z pryszczami.Po porodzie maj 2005 zaczelam brac DIANE
      35,po jakims poł roku zmienilam bo lekarz mowil zeby jak najkrocej sie tym truc
      a poza tym wydawalo mi sie ze znowu mam od nich pryszcze.Chcial mi tez dac
      Cilest ale chcialam cos tanszego i wzielam RIGEVIDON.Bralam go az do teraz.Z
      jakies dwa tygodnie temu skonczylo mi sie opakowanie i narazie nie biore,buzka
      ładna sie zrobiła takze teraz sie zastanawiam nad jakos inna metoda
      antykoncepji bo tabletek mam dosyc.A do samych prezerwatyw nie mam az tak
      zaufania nie wiem czemu.dodam ze u dermatologa sie tez leczyla ale nic nie
      pomagalo.Pewnie jakies drogie lekarstwa by pomogły ale nie stac mnie na nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka