Gość: Voytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 14:06 Szubienica ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krinelon Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 14:35 Ofiara nożowników pochodzi z Włoszczowy, a nie z Włoszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof.z UJ Na szubienice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 14:45 wczesneij wykastrowac -powiesic na szubienicy przed miasteczkiem studenckim lub na Runku w Wieliczce- nie ma innej sprawiedliwosci.. tylko takie kary jak w islamie wprowadza porzadek.. a Gowin teraz niech zaplaci poszkodowanym z wlasnej kieszeni i wszyscy inni sprawiedliwi z PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify Re: Na szubienice IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.13, 15:14 zmielić ku... żywcem w rozdrabniarce do drewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad dobry pomysl, tylko zeby nie zdechl za szybko IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 10:14 tak ze dwa, trzy dni na palącym słoncu bylo by super dla lepszego efektu poobdzierac ze skory tu i owdzie i posypac sola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.ghnet.pl 12.05.13, 15:04 Mogli ich wpuscic - zachowywali sie spokojnie, pewnie im niegrzecznie odmowil a ci sie zdenerwowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eol Re: Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.play-internet.pl 12.05.13, 15:43 tak, Aniu. a noże mieli dlatego że kanapki lubią na mieście sobie zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.net.cybernetwmw.com 12.05.13, 16:07 słyszał kiedy o ironii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienożownik Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 15:47 I znowu agresja ze strony wytwórców noży - kiedy to się skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny wrzesien wprowadzic dyktature IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 16:03 Tylko Maciarewicz jako Minister Spawiedliwosci zrobi porzadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca powstańców o tak.... IP: *.147.249.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.13, 19:10 porządek cmentarny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: o tak.... IP: *.fbx.proxad.net 12.05.13, 21:19 chyba nawet taki lepszy by byl od obecnego... Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów 12.05.13, 16:21 Sarkastycznie piszecie ale zeby cos zmieniło sie kara musi być adekwatna i odstraszająca. Kara śmierci jest niehumanitarna i trudno z tym dyskutować - amerykanie co rusz odkrywają po testach genetycznych, ze ktoś zgładzony w majestacie prawa n-lat temu byl niewinny; Kara ucięcia reki czy genitaliów też już nie wchodzi w rachubę w Europie choć to nauczyło ludzi Europie, np. w krajach skandynawskich gdzie skutecznie stosowano np. nie ruszać rzeczy zgubionych przez kogoś i leżących na widoku; Natomiast nie rozumiem czemu nie przywrócić kary pracy przymusowej - np. w kamieniołomach - w końcu trzeba zapłacić za leczenie poranionych, usunięcie skutków dewastacji (przez dewastantów), wikt i opierunek skazanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof_uw Tez mnie to zawsze zastanawialo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 19:17 dlaczego wiezniowie nie pracuja? Co stoi na przeszkodzie? Jest tyle ciezkich, niebezpiecznych i upokarzajacych prac do wykonania, w sam raz dla skazancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Tez mnie to zawsze zastanawialo IP: *.ists.pl 12.05.13, 19:29 Jesteś gotów zapłacić za przeszkolenie takiego więźnia do pracy niebezpiecznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: Tez mnie to zawsze zastanawialo IP: *.fbx.proxad.net 12.05.13, 21:21 jak nie jest w stanie sam zaplacic, niech pracuje bez przeszkolenia, w koncu nikt mu nie kazal popelniac przestepstwa Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz "24-latek pochodzący z Włoszczowej" 12.05.13, 16:23 Dobrze, że nie z Warszawej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Re: "24-latek pochodzący z Włoszczowej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 16:47 Jest kłopot z takimi nazwami brzmiącymi trochę jak przymiotniki - dla ludzi z innej okolicy. Nie wszystkie odmieniają się jednakowo i wg wzoru Warszawy. W Małopolsce jest miejscowość Limanowa; nie wiem, co na to językoznawcy, jednak "tutejsi" mówią: "mieszkam w Limanowej". Gdyby powiedzieli "w Limanowie", mógłbyś pomyśleć, że mieszkają w miejscowości "Limanów", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: "24-latek pochodzący z Włoszczowej" 12.05.13, 17:06 Akurat "Limanowej" jest poprawnie, bo Limanowa odmienia się przymiotnikowo. Natomiast Włoszczowa odmienia się rzeczownikowo, jak "Warszawa" - i było o tym dość głośno parę lat temu, gdy Włoszczowa stała się sławna przy okazji budowy dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: "24-latek pochodzący z Włoszczowej" 12.05.13, 18:11 Nie dworca, tylko peronu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof_uw glosno bylo nie przy budowie, tylko przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 19:18 wymuszonym postoju skladu Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: "24-latek pochodzący z Włoszczowej" 12.05.13, 19:26 Peronu. Ważne, że odmianę zapamiętałem ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.fema.krakow.pl 12.05.13, 17:04 Koneczne jest zaostrzenie kodeksu karnego i praktyki. Niestety wszelkie próby zreformowania skostniałego i skorumpowanego w naszym kraju wymiaru sprawiedliwości są natychmiast dyskredytowane. Jeżeli sytuacja się nie zmieni, będziemy mieli do czynienia z eskalacją takich wydarzeń. W tym wypadku sprawcy przynajmniej nie są nieletni. Mam nadzieje, że sędziowie wykorzystają górne możliwości widełek kar, no i że proces nie będzie trwał ileś tam lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.gemini.net.pl 12.05.13, 22:22 Pracowdawca wie, czym się zajmujesz w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
lukilukk Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów 12.05.13, 17:37 Przez trzy miesiące powinni być wystawieni na widok publiczny, tabliczka z wypisaną winą. Można pluć, kopać. Jak wytrzymają to do końca życia roboty publiczne w pasiaku z podobnym jak na tabliczce napisem o winie na plecach. To że są winni nie podlega dyskusji i taka kara znacznie lepiej przysłuży się społeczeństwu i poszkodowanym niż kara śmierci albo kiblowanie 25 lat w zakratowanej celi za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz1069 Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu grozi... 12.05.13, 19:21 Jestem zasmucony. Wszystkich przerosła powstała sytuacja. Największy żal mam do was Magnificencje. To Wasza intelektualna bezradność odpowiada za to że gawiedź piła radośnie piwo i balowała w sytuacji, gdy w tym samym czasie wasi studenci walczą o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Re: Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.ghnet.pl 12.05.13, 19:26 Dwudziestojednoletni facet uczniem liceum? To chyba jakieś wieczorowe dla dorosłych, względnie profilowane z dna rankingu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margherita Re: Są kolejne ofiary nożowników z juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 19:46 Teraz, kiedy już nie ma czego zbierać, to chyba rzeczywiście tylko szubienica zostaje... Tylko KTO ich tak wychował?! Jak można było dopuścić do tego, żeby coś takiego wyrosło? Przecież to nie jest tak, że grzeczne dziecko nagle bierze nóż i usiłuje kogoś zabić. Oni już byli notowani. Trzeba reagować przy pierwszym wyczynie takiego delikwenta. I to nie jakimś żałosnym spisaniem, tylko oddelegowaniem do robót publicznych w rodzaju sprzątania, sadzenia drzew i krzewów, etc. I wtedy jest szansa, że 9 na 10 takich delikwentów więcej nic złego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraqs Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu grozi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 21:02 Licealiści?!?... A to dobre! Szczególnie gratulujemy pedagogom 21 - (!) latka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clanowy Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu grozi... IP: 37.114.166.* 12.05.13, 21:04 Z waszych informacji wynika....? Zostawcie w końcu kibiców w spokoju, pachołki tuska i nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt demokracja IP: *.fbx.proxad.net 12.05.13, 21:18 cos kulawa ta demokracja, ktora w zalozeniu ma byc wladza ludu wiekszosc ma racje, to chyba jest jej esencja skoro wiec wiekszosc, duza wiekszosc, jest za wprowadzeniem kary smierci dla ludzkich smieci i innych zwyrodnialcow, to chyba glosu ludu TRZEBA posluchac!!! bo jesli nie-to chyba to NIE JEST demokracja ja prosty czlowiek jestem ale na moj rozum tak powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: demokracja IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 22:17 Nie rozum Misiu, tylko mały rozumek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: demokracja IP: *.gemini.net.pl 12.05.13, 22:19 Wstąpienia do Unii Europejskiej i do Rady Europy to może mniejszość chciała, co? Odpowiedz Link Zgłoś
toosiu Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu grozi... 12.05.13, 21:38 Za usiłowanie zabójstwa grozi kara od 8 lat do dożywotniego pozbawienia wolności (art 14§1 wzw 148§1kk), więc nie wiem skąd informacja o maksymalnym zagrożeniu karą 25 lat pozbawienia wolności. Nie wiem też jaka jest kwalifikacja wobec drugiego sprawcy, ale nie wydaje mi się, żeby groziła mu jedynie kara 3 lat pozbawienia wolności. (Sam udział w bójce której skutkiem był ciężki uszczerbek na zdrowiu zagrożony jest karą od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytanie nie boli Re: Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu gro IP: *.internetia.net.pl 12.05.13, 23:37 Proponuję przeczytać kodeks karny raz jeszcze, tym razem dokładniej. Wtedy się okaże, że najwyższe wymiar kary pozbawienia wolności dla przestępcy młodocianego wynosi 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
toosiu Re: Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu gro 13.05.13, 21:15 Tak się składa, że kodeks karny znam bardzo dobrze :) Poproszę o konkretny artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Krakowscy licealiści z zarzutami. Jednemu grozi... IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 23:15 21 lat - uczeń, zapomnieli napisać, że jeszcze doi cycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: Krakowscy licealiści? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.13, 07:19 mocno przerośnięty ten licealista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale cyrk licealiscie buhahahhahahahaha IP: *.30.38.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.05.13, 23:56 inteligenci ad 2013 r. czytelnicy GW i widzowie TVN oraz uczestnicy imprez rezyserowancyh przez jakuba wojewodzkiego . rodzice pewnie z pis albo zlep[iej nowoczesni z PO .\ burdel panstwo trwa w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś