Gość: sałatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:36 moja ulubiona to green way na mikołajskiej 14 - porcje są duże, można pęknąć a ceny nie wygórowane (w każdym razie proporcjonalne do porcji) www.greenway.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kati_p Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 24.09.04, 14:27 proszę bardzo: 1. Vega ul. Krupnicza, ul. Gertrudy -polecam !!! :) 2. Smaki Swiata ul. Szpitalna - ładnie, drogo 3. Momo ul. Dietla - nie byłam, ale ponoć tak sobie ...hm... coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 10.10.04, 02:36 kati_p napisała: > 1. Vega > ul. Krupnicza, ul. Gertrudy -polecam !!! :) A ja nie. Zależy co się lubi. Jedzenie w Vedze jest bez smaku, takie dla niemowlaka w sam raz. Zero przypraw. Mnie to mdli ale nie każdy jak ja lubi np. indyjską kuchnię. > 2. Smaki Swiata > ul. Szpitalna - ładnie, drogo Nie są już wegetariańscy. Niestety mają też owoce morza :-( Ale jest baardzo smacznie, można wydziwiać, nawet zrobią coś poza kartą. Często zmieniają menu. Gorąco polecam. Moim zdaniem nie jest drogo ale tanio też nie :- ) > 3. Momo > ul. Dietla - nie byłam, ale ponoć tak sobie Tak sobie - potwierdzam. Fajne ciasta, naleśniki. Zupy bez smaku. Karta zmienia się raz na sto lat. Dobre jedzenie wegetariańskie z kuchni indyjskiej można zjeść w... Cholera, skleroza! Nie pamiętam nazwy. Róg Dietla i Augustiańskiej (od niej wejście). Poza tym zostaje nieśmiertelna pizza. A w Green Way raz byłem. I wystarczy! Każda z w. wym. jest moim zdaniem lepsza (za to co zrobili z bakłażnem należy się 2,5 roku więzienia o zaostrzonym rygorze). Odpowiedz Link Zgłoś
cortezzo Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 10.10.04, 20:06 www.smakiswiata.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 15.10.04, 14:18 Vege na Gertrudy zdecydowanie odradzam!!!!! Owszem schabowego nie uświadczysz, ale to żarcie jest bezpłciowe Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 21.12.04, 19:49 na Krupniczej jest tak samo. miły wystrój, sałatki i ruskie ujdą w tłumie, ale reszta do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka2002 Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 15.12.04, 15:15 Tez nie polecam specjalnie Vegi, a po Greenway'u zawsze mam jakies sensacje zoladkowe. Czy w Smakach porcje sa przyzwoite, czy dla wychudzonych wegan? W gruzinskich knajpach wszystko jest niby tanie, ale musisz tego wziac za 30 zl zeby sie najesc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie IP: *.blich.krakow.pl 15.12.04, 19:20 Greenway, z tego co mi wiadomo, pochodzi z mojego rodzinnego Trojmiasta. Teraz jest i owszem nedzny, ale ok. 5 lat temu moglem bez znudzenia, dzien w dzien, stolowac sie tylko i wylacznie tam - dokladnie w Gdansku przy ulicy Garncarskiej. "Stara" pitte jadlem przez ponad rok prawie codziennie i byla po prostu przepyszna! Doskonala! Zalujcie ci,ktorzy nie mieli jej w ustach. Lecz coz - skonczylo sie i juz pewnie nigdy nie wroci. A tutaj Momo jest ok. Vega nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Vega... 17.12.04, 08:25 fascynujące :) Ja naprawdę lubię Vegę. Może jak na studencką kieszeń są trochę za drogie sałatki, ale cała reszta OK. Dla mnie nie jest problemem wziąc sobie sól i doprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Vega... 18.12.04, 01:47 kati_p napisała: > Dla mnie nie jest problemem wziąc sobie sól i doprawić. Przyprawy (prawie wszystkie) daje się na początku lub w trakcie gotowania. I to w odpowiedniej kolejności nawet. Nic nie pomoże solenie :-))) A na próbę ugotuj ziemniaki bez soli i posól na talerzu - zobaczysz jak to smakuje (gorzej nawet niż w Vedze :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: wpisujcie wegetraiańskie jadłodajnie 18.12.04, 01:44 margaretka2002 napisała: > Czy w Smakach porcje sa przyzwoite, czy dla wychudzonych wegan? Ważę 90 kilo i jak zjem zupę, np. dahi shorbę, palak panir z nanem i koniecznie khir na deser to ledwo mogę wstać od stołu. Jedząc częściej w Smakach trudno być wychudzonym :-) Odpowiedz Link Zgłoś