Dodaj do ulubionych

WIELKIE DERBY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 11:05
W najbliższą niedzielę w Krakowie odbędą się wielkie derby piłkarskie. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało. Czy znów odbędzie się Bitwa na Błoniach? Czy znów strach będzie chodzić po ulicy? Q..rwa nie rozumiem tego...zamiast cieszyć się z piłkarskiego świeta i tego ze dwie krakowskie drużyny grają o najwyższe cele, ludzie w Krakowie zamierają i chowają się po domach bojąc wyjść na ulice. Od lat kibicuje Wiśle...ale gdy Cracovia walczyła o awans do ekstraklasy i gdy już awansowała trzymam również kciuki za nią. W derbach będę kibicował Wiśle ale to nie znaczy ze źle życzę Cracovi. Dlaczego niemożliwa jest walka wyłącznie na doping?? Dlaczego "kibice" zamiast koncentrować się na przygotowaniu oprawy meczu i dopingu ostrzą tasaki i chowają kije?? Mam nadzieje że tym razem wygra sport i prawdziwy kibic. A jak ktoś chce się bić niech się umówi na "ustawkę" z dala od ludzi i leje sie po mordach ile tylko bedzie chciał.
Jak waszym zdaniem będą wyglądały te derby? A jak powinny wyglądać?
Obserwuj wątek
    • m_73 Re: WIELKIE DERBY!!! 27.09.04, 11:13
      Problem w tym, że w większości na mecze piłkarskie nie chodzą kibice, a jakieś pojebusy, których jedyną rozrywką jest wszczynanie awantur, rozboje, napady a nawet morderstwa. I póki nie wyplenimy ścierwa spośród zwykłego społeczeństwa póty mecze będą okazją do sparingów wśród pseudo-kibiców.
      • skot2 Re: WIELKIE DERBY!!! 27.09.04, 13:58
        A miałem iść oglądać mecz w pubie ale chyba zrezygnuję...... To że na mecz
        chodzą same pojebusy nie jest tak do końca prawdą, aczkolwiek stanowią oni
        większość... niestety!
    • Gość: kibic Re: WIELKIE DERBY!!! IP: 80.244.143.* 27.09.04, 14:55
      Ja tez kibicuje Wisle i jezdze na wszystkie mecze chociarz mam toche drogi bo
      jestem z okolic Brzeska ale to nie o to chodzi chodzi o to iz mam własnie obawy
      czy jechać na derby bo musze dojść z dworca na Reymonta a po drodze to róznie
      moze być z tymi KIBOLAMI
      • Gość: Piascik Re: WIELKIE DERBY!!! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 27.09.04, 16:34
        Ja jestem fanem futbolu i chodze regularnie na mecze. Przyznaje, ze na
        trybunach pojawiaja sie chorzy umyslowo ludzie, ale sa to nieliczne jednak
        wyjatki. Media jednak wola mowic o nich, niz o normalnych kibicach, dlatego tez
        jak ktos mowi, ze na stadionach sa tylko (lub w wiekszosci)huligani to wiem, ze
        realia meczowe zna tylko z prasy i telewizji. Zapraszam na stadiony,
        przekonacie sie jak jest naprawde. Mi jeszcze nie zdazylo sie, abym zostal
        pobity, lub chocby zaczepiony na stadionie.
        • Gość: lol Re: WIELKIE DERBY!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 16:39
          no pewnie, ze cie jeszcze nie pobili, skoro chodzisz na mecze w usa, tam chyba nie leja za
          kibicowanie, prawda??
          • peteen Re: WIELKIE DERBY!!! 27.09.04, 16:44
            leją z kibiców...
            ;c)
            na derby się nie wybieram, ze strachu, ofkorz, serce jest za remisem, rozum
            mówi wisła 2:0...
            • seven Re: WIELKIE DERBY!!! 27.09.04, 16:56
              ja mysle, ze bedzie duzo bramek, bo i jedni i drudzy srednio sie bronia (niestety) i musza
              nadrabiac z przodu. 4-2 bym typowal . zreszta co tam derby, najwazniejszy jest czwartek
          • Gość: Piascik Re: WIELKIE DERBY!!! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 27.09.04, 16:49
            Obecnie jestem w usa, ale juz w pazdzierniku wracam do Polski i oczywiscie na
            stadiony.
            W usa nie leja za kibicowanie, ale tutaj sport to rozrywka taka jak kino. Nie
            wiaza sie ze sportem zadne wielkie emocje. Nikt tu nie mowi, ze kocha jakis
            klub. W europie zdaza sie, ze klub to cale zycie jakichs ludzi, lub
            przynajmniej wazna czesc ich zycia. Pewnie stad biora sie u nas bitwy miedzy
            kibicami i te wszystkie chece.
    • Gość: provokator Re: WIELKIE DERBY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:32
      To nie prawda że na stadiony przychodzą same "pojebusy"!! Większość ludzi przychodzi aby oglądać mecz, kibicować nawet wrzeszcząc coś w strone kibiców drużyny przeciwnej. Problem polega na tym ze o meczu ludzie ze stadionu sie rozchodzą a zostają nieliczne bandy które pod pretekstem derbów szukają zadymy.To jest dokłądnie ta sama banda która sie panoszy na krakowskich osiedlach i to z nimi trzeba zrobić porządek. A na samym stadionie naprawde jest spokojnie i nic złego mnie jeszcze nie spotkało....z dworca też spokojnie w obie strony obejdziesz...tylko chowaj szalik ;) Powodzenia
    • cyberghost1 Re: WIELKIE DERBY!!! 27.09.04, 18:37
      Hehe a ja proponuje profilaktyke ;)) Kiedyś grupa pseudokibiców wybrała się na mecz pociągiem do Katowic z zamiarem zadymy. A że w pociągu rozrabiali to skład zatrzymano w okolicach Krzeszowic wpadła policja spałowała kiboli i wyrzuciła z pociągu. Jednak sami nie bardzo wiedzieli co z nimi zrobić bo babulinki z sąsiednich domów zaczęły się skarżyć "ze jak tu ta chołota zostanie to obruci wioske w pył" Na to policjanci spałowali kiboli jeszcze raz zapakowali spowrotem do pociągu i póściał na mecz. Całe spotkanie siedzieli jak trusie.
      A jak to nie pomoże to propunuje oddział "Świętych z Bostonu" ds. rozwiązywania problemów z dresami i kibolami......to napewno pomoze ;)
      • Gość: tygiel no fajnie.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.09.04, 21:22
        faszystko widac ze na wyjezdzie nigdy nie byles i kibicowanie znasz od strony teorii

wyobraz sobie eisteinie ze na wyjazdy jezdza tez normalni ludzi

ale nasza policja stosuje wlasnie akceptowane przez ciebie metody

- odpowiedzialnosc zbiorowa -

wchodzi do pociagu i rozdaje paly na prawo i lewo, niewazne czy ten ktos jest
        chuliganem czy nie

super fajnie - witaj w panstwie prawa ;) lol

acha a jak mi napiszesz ze po co w takim razie jedzie na mecz ?

no to wtedy ci podziekuje ze w tym kraju istnieje cos takiego jak wolnosc

a niektorym w tym watku proponuje przyjsc na jakis mecz

badz Cracovii badz Wisly i zobaczyc jak to wyglada

z racji ze na Wisle same karnety i bilety u konikow wiec zapewne latwiej wejsc
        na Cracovie

macie bardzo mylne - tvn'owsko - uwagowe - pojecie o otaczajacej rzeczywistosci
        w tej materii

pozdro

PS ide na derby kibicowac Cracovie a nie wszczynac awanture, podobnie moi znajomi,
        • cyberghost1 Re: no fajnie.. 28.09.04, 14:24
          Po pierwsze nie nazywaj mnie faszystą bo bardzo daleko mi do takich poglądów.
          Po drugie na mecze wyjazdowe Wisły nieraz jeździłem-fakt nie pociągami z grupą zapitych "pseudokibiców" którzy i tak na stadion nie zostali wpuszczeni.
          Po trzecie nie bierz wszystkiego tak serio...moja poprzednia wypowiedź była podszyta szyderczym uśmieszkiem i pokpiwaniem również z Policji. Bo kim oni są? Wielu z nich gdyby nie fakt że odrabiają wojsko w prewencji stali by razem z szalikowcami i napie... kamieniami w policje. "Młodzi policjanci, młodzi kibice - kretyni kontra kretyni". Nie chcesz chyba zwalić wszystkiego na Policje? Fakt że sa niedoszkoleni, nieprzygotowani i maja problemy z zachowaniem zimnej krwii ale gdyby nie zadymy na meczach to ich by tam wcale nie było...może zajeliby sie łapaniem złodzieji (fakt ze pewnie z marnym skutkiem).
          "Państwo prawa" to w Polsce termin pusty...więc go nawet nie używaj. A wolność to także prawo przeciętnego człowieka do tego zeby mógł chodzić po ulicy bez obawy że ktoś mu zaraz przypie.... butelką tylko dlatego że jest zadyma kibiców a Policja w imię źle przez Ciebie rozumianej "odpowiedzialności zbiorowej" nie interweniuje bo być moze w tłumie stu bandytów jest jeden kibic przypadkowo zaplątany w zamieszanie.

W niedziele będziemy zasiadać po przeciwnych stronach i kibicowac swoim drużynom. Mam nadzieję ze po derbach będzie sie mówiło wyłącznie o tym że było to wspaniałe pikarskie widowisko a nie o tym ile szyb zostało wybitych i ilu ludzi pobitych. Wisła-Cracovia 3:1 ;) Ale trzymam kciuki za Cracovie w kolejnych meczach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka