25.07.16, 11:38
Czyżby sami niewierzący, lub udający katolików cwaniacy i manipulatorzy brali udział w tych ŚDM?. Szpitale polowe, helikoptery, karetki, ochrona, przesuwanie słupów wys. napięcia , wszystko za społeczne pieniądze a wiara w Opatrzność Bożą gdzie?. Czyżby tej wiary w Boga i jego Opatrzność w ogóle nie było i trzeba było się zabezpieczać w ziemski, prymitywny sposób dający Bogu do zrozumienia, że w Jego opiekę się nie wierzy?. Zatem po co ten światowy spęd młodzieży katolickiej, która biorąc udział w takiej "szopce" potwierdza swoją obecnością brak wiary?. Może na te pytania odpowie pierwszy pośrednik na Kraków z Panem B. Pan Dziwisz, bo ja, jako katolik takiej odpowiedzi i wyjaśnienia wymagam.
Obserwuj wątek
    • gienek-emeryt Re: ŚDM 25.07.16, 20:32
      Ktoś cię źle poinformował, Pan Bóg to nie jest superpolicjant pilnujący ludzkich zachowań, Pan Bóg dał ludziom wolną wolę, ale niektórzy źle ją wykorzystują.
      • ministrant1-pl Re: ŚDM 26.07.16, 01:36
        Wpisz swoją odpowiedź
        Jeżeli jest tak jak piszesz to na ch.... wszyscy katolicy prześcigają się w modłach o to, tamto, czy owo a nie biorą pod uwagę, że jak piszesz "Pan Bóg to nie jest superpolicjant pilnujący ludzkich zachowań i, że Pan Bóg dał ludziom wolną wolę" więc dlaczego ludzie na polecenie kleru się wygłupiają. Dlaczego ludzie zatem zachowują się irracjonalnie i w takt klerykalnej muzyki wykonują coś w rodzaju tańca Św. Wita, bez sensu i bezrozumnie?.?.
        • gienek-emeryt Re: ŚDM 26.07.16, 10:06
          Przecież jedno nie kłóci się z drugim, moja wolna wola i pragnienie by Bóg mi w czymś dopomógł.
        • pawelioso Re: ŚDM 31.07.16, 23:52
          Szopka, czy nie, powinniśmy się cieszyć, że wszystko przebiegło bez zakłóceń (miałem wcześniej pewne obawy).
    • zgr-edo Re: ŚDM 16.10.16, 08:07
      a rozliczenia jak nie było, tak nie ma. Podatnicy zapłacą za fanaberie wdowy po Wojtyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka