Gość: Diana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:18 Tylko najbardziej mnie ciekawi czy właściciele czworonogów będą pomimo takich udogodnień skłonni po nich sprzątać. Przecież najlepiej udać, ze to nie moje psisko i pójść sobie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Cyba żartujesz IP: 195.150.18.* 30.09.04, 09:37 Nikt nie będzie zbierał psich kup, tak jak żadna mamusia nie zbiera kupy swojego dziecka ktore przed chwilą wysadziła na trawniku. Psie gówno na trawniku mi nie przeszkadza natomiast nie do przykecia sa takie sytuacje jak na Lobzowskiej gdzie cały chodnik jest zasrany. Ale jak chcemy to ukrucić to musimy wszyscy reagowac na takie sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 30.09.04, 11:42 Większość z nas ma ochote mieć pupilka (np. pieska), jednakże zapominamy, że jest to organizm żywy i po jego toalecie, trzeba po nim sprzątać. Slalom alpejski pomiędzy psimi "kupami" trzeba robić na wielu ulicach w Krakowie a nie wspomnę o trawnikach czy parkach. Woreczki i kubły na psie odchody są propozycją dla rozumiejących problem właścicieli pupilków. Ale co z takimi co mimo tego nie rozumieją pewnych zasad? Tu władze miasta powinny zrobić krok dalej:stworzyć lokalne przepisy o obowiązku odpowiedzialności za zanieczyszczanie terenu przez psy spoczywające na jego właścicielu. Podobno mamy bezrobocie: a zatrudnić 50 nowych osób i niech razem ze Strażą Miejską monitorują tereny "podwyższonego, minowego ryzyka".W razie złapania "na gorącym uczynku" właściciel powinien być bezwzględnie ukarany mandatem w wysokości 300 zł.Fotoradary się sprawdziły-nie da się załatwić aby nie płacić.Tu też nie powinno być taryfy ulgowej. Przy dobrych wiatrach za rok Kraków mógłby być bez użycia saperów rozminowany, tego Państwu i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata z usa Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.appliedbiosystems.com 30.09.04, 18:34 na calym cywilizowanym swiecie wlasciciele psow sprzataja po swoich czworonogach. tu w usa, jezlei cie zlapia ze tego nie zrobisz, placisz wysoka kare $200-300, ludzie sprzataja po swoich psach bo... tak jest przyjete. wartoby to zastosowac w polsce... nie dlatego, ze moge dostac kare, ale dlatego, ze tak nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolfuss Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.kim.pl 30.09.04, 19:44 U nas jest już takie prawo, tylko każdy ma je w nosie. Kilka madacików i byłby efekt. A tak przechodzę przez Rynek, widzę na środku jakąś panią z pieskiem który robi ... na środku. Pytam się co z tym zrobi i dostaję operdzel bo jestem czepialski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EL-042 Plagiatorzy! IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 03.10.04, 22:19 Nie ściągajcie po Łodzi akcji rozprawiania się z psimi odchodami. Kraków musi pozostać zasranym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.ae.krakow.pl 06.10.04, 12:34 Nie podzielam niepokoi p.Doroty. Jako wlasciciel psa z wielka zyczliwoscia przyjalem pojawienie sie koszy na odchody. Sa one praktykowane na zachodzie Europy od wielu lat. A u nas...............zawsze ktos cos wiedzial, tylko niedokladnie. Otoz. drogie wladze miasta, kosze maja sens, jezeli wisza na nich woreczki (nie przezroczyste jakie na ogol uda nam sie wyzebrac w sasiednim sklepie, tylko czarne) Jak niby mamy te odchody zbierac? rekami?? I tak stoja te kosze, wlasciciele czworonogow chetnie by dostosowali sie do przepisow, tylko te torebki.... A i miejsca ustawienia koszy nie sa najbardziej fortunne. Brak ich np na tylach Rady Miasta Krakowa p[rzy ul. Poselskiej, gdzie z niewyjasnionych powodow puszczaja psom wszelkie zwieracze i zostawiaja na trawniku najwieksza kolekcje kup jaka mi sie zdarzylo zobaczyc w jednym miejscu. A moze wladze powinny zbadac powody takiego zachowania sie psow?? Pies ma swoj rozum........... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody 06.10.04, 14:13 Typowy temat zastępczy. Jakby nie było ważniejszych spraw. W dodatku widziałem plakaty tej akcji - co to jest za pisownia "qp"? Jakieś sztuczne silenie się na oryginalność. Odpowiedz Link Zgłoś