Dodaj do ulubionych

W Krakowie staną pojemniki na psie odchody

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 22:18
Tylko najbardziej mnie ciekawi czy właściciele czworonogów będą pomimo takich
udogodnień skłonni po nich sprzątać. Przecież najlepiej udać, ze to nie moje
psisko i pójść sobie dalej...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Cyba żartujesz IP: 195.150.18.* 30.09.04, 09:37
      Nikt nie będzie zbierał psich kup, tak jak żadna mamusia nie zbiera kupy
      swojego dziecka ktore przed chwilą wysadziła na trawniku.
      Psie gówno na trawniku mi nie przeszkadza natomiast nie do przykecia sa takie
      sytuacje jak na Lobzowskiej gdzie cały chodnik jest zasrany. Ale jak chcemy to
      ukrucić to musimy wszyscy reagowac na takie sytuacje.
    • Gość: Witek Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 30.09.04, 11:42
      Większość z nas ma ochote mieć pupilka (np. pieska), jednakże zapominamy, że jest to organizm żywy
      i po jego toalecie, trzeba po nim sprzątać.
      Slalom alpejski pomiędzy psimi "kupami" trzeba robić na wielu ulicach w Krakowie a nie wspomnę o
      trawnikach czy parkach. Woreczki i kubły na psie odchody są propozycją dla rozumiejących problem
      właścicieli pupilków.
      Ale co z takimi co mimo tego nie rozumieją pewnych zasad? Tu władze miasta
      powinny zrobić krok dalej:stworzyć lokalne przepisy o obowiązku odpowiedzialności za
      zanieczyszczanie terenu przez psy spoczywające na jego właścicielu. Podobno mamy bezrobocie:
      a zatrudnić 50 nowych osób i niech razem ze Strażą Miejską monitorują tereny "podwyższonego,
      minowego ryzyka".W razie złapania "na gorącym uczynku" właściciel powinien być bezwzględnie
      ukarany mandatem w wysokości 300 zł.Fotoradary się sprawdziły-nie da się załatwić aby nie płacić.Tu
      też nie powinno być taryfy ulgowej. Przy dobrych wiatrach za rok Kraków mógłby być bez użycia
      saperów rozminowany, tego Państwu i sobie życzę.
      • Gość: agata z usa Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.appliedbiosystems.com 30.09.04, 18:34
        na calym cywilizowanym swiecie wlasciciele psow sprzataja po swoich
        czworonogach. tu w usa, jezlei cie zlapia ze tego nie zrobisz, placisz wysoka
        kare $200-300, ludzie sprzataja po swoich psach bo... tak jest przyjete.
        wartoby to zastosowac w polsce... nie dlatego, ze moge dostac kare, ale
        dlatego, ze tak nalezy
        • Gość: dolfuss Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.kim.pl 30.09.04, 19:44
          U nas jest już takie prawo, tylko każdy ma je w nosie. Kilka madacików i byłby
          efekt. A tak przechodzę przez Rynek, widzę na środku jakąś panią z pieskiem
          który robi ... na środku. Pytam się co z tym zrobi i dostaję operdzel bo jestem
          czepialski
    • Gość: EL-042 Plagiatorzy! IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 03.10.04, 22:19
      Nie ściągajcie po Łodzi akcji rozprawiania się z psimi odchodami. Kraków musi
      pozostać zasranym miastem.
    • Gość: krakauer Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody IP: *.ae.krakow.pl 06.10.04, 12:34
      Nie podzielam niepokoi p.Doroty. Jako wlasciciel psa z wielka zyczliwoscia
      przyjalem pojawienie sie koszy na odchody. Sa one praktykowane na zachodzie
      Europy od wielu lat. A u nas...............zawsze ktos cos wiedzial, tylko
      niedokladnie. Otoz. drogie wladze miasta, kosze maja sens, jezeli wisza na nich
      woreczki (nie przezroczyste jakie na ogol uda nam sie wyzebrac w sasiednim
      sklepie, tylko czarne) Jak niby mamy te odchody zbierac? rekami?? I tak stoja
      te kosze, wlasciciele czworonogow chetnie by dostosowali sie do przepisow,
      tylko te torebki....
      A i miejsca ustawienia koszy nie sa najbardziej fortunne. Brak ich np na tylach
      Rady Miasta Krakowa p[rzy ul. Poselskiej, gdzie z niewyjasnionych powodow
      puszczaja psom wszelkie zwieracze i zostawiaja na trawniku najwieksza kolekcje
      kup jaka mi sie zdarzylo zobaczyc w jednym miejscu. A moze wladze powinny
      zbadac powody takiego zachowania sie psow?? Pies ma swoj rozum...........
    • yabol428 Re: W Krakowie staną pojemniki na psie odchody 06.10.04, 14:13
      Typowy temat zastępczy. Jakby nie było ważniejszych spraw.
      W dodatku widziałem plakaty tej akcji - co to jest za pisownia "qp"? Jakieś
      sztuczne silenie się na oryginalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka