Gość: aga IP: *.access.uk.tiscali.com 05.10.04, 19:13 Czemu ostatnie mam tak czesto w nocy skurcz prawej lydki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary85 Re: skurcz lydek 07.10.04, 02:50 Nieważne,która łydka;mnie też czasami łapią skurcze w nogach i drętwieją mi ręce,ale w takich przypadkach zażywam preparaty zawierające duże ilości magnezu;mnie pomaga "Aspargin"-polecam.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: skurcz lydek IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 07.10.04, 16:13 Racja, to brak magnezu albo potasu. Mi dokuczały skurcze ścięgna w stopach, kiedyś w obu jednoczesnie i pojawiały się co 10-15 minut. Wzywałam pogotowie, bo krzyczałam z bólu. Dostałam środki rozkurczowe, ale nie pomagało.U mnie magnez i potas wypłukały środki moczopędne. Odkąd co rano łykam tabletkę magnezu i potasu, popijając musującym magnezem, mam spokój. To już ponad 3 m-ce bez bólu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: skurcz lydek IP: *.elpos.net 07.10.04, 21:57 Jeśli to jest tylko jedna łydka to zwróć uwagę czy pod kolanem tej nogi nie zbiera Ci się jakiś płyn-tzw torbiel.To często się dzieje w takim schorzeniu jak torbiel podkolanowa.Magnez i potas super robi na skurcze mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś