Dodaj do ulubionych

OCEANARIUM

IP: *.ds2.agh.edu.pl / *.ds2.agh.edu.pl 06.11.04, 00:20
czy ktos wie w jakich godzinach jest otwrte dla zwiedzajacych oceanarium i
ile bilety???
i jeszcze wystawa fotografii w magdze, w jakich godz???
Obserwuj wątek
    • podroznik111 Re: OCEANARIUM 06.11.04, 16:01
      bilety po 10 ulgowe a 15 normalne . Nie warto iśc . serio nie dalabym centa za
      to.
    • Gość: reni Re: OCEANARIUM IP: *.ae.krakow.pl 07.11.04, 00:01
      Wybieram sie dzisiaj wiec napisze cos na ten temat jak juz stamtąd wroce. A co
      do biletow i godzin otwarcia wystawy w w centrum mangha: sama jestem ciekawa,
      wiec jesli ktos byl to prosze o odpowiedz na pytanie oraz o opinie.
      • Gość: Fryga Re: OCEANARIUM IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 07.11.04, 00:33
        Bede wdzieczna za info odnosnie oceanarium. Bo od tyg sie wybieram... ale jakos
        dotrzec tam nie moge :P
        Za to bylam na wystawie w centrum Mangha i wg mnie rewelacja!!! Bilety :
        ulgowe - 4 zl, normalne 7 zl -->> mam tu na mysli wystawe fotografii National
        Geographic... Co do godz otwarcia to od wt-niedz od 10-18 :) Polecam sie na
        przyszlosc :D
        • Gość: Emilka Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:29
          mnie sprzed oceanarium odstraszyla gigantyczna, wychodzaca az na zewnatrz
          kolejka... odczekam i pojde na spokojnie... kto juz byl niech sie podzieli
          wrazeniami
          • Gość: Yanek Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:55
            Byłem, skuszony plakatami, szumnymi zapowiedziami i się rozczarowałem :(
            Niestety osoby odpowiedzialne za to przedsięwzięcie poszly na ilość, a nie na
            jakość. Rybki naprawdę wyglądają smutno w pustych akwariach, w których nawet
            brakuje podłoża i straszą gołe szyby, lepiej było narazie pokazać połowe
            teych gatunków a w lepszej scenerii: z żywą skałą, koralami itp, do tego
            jeszcze martwych rybek unoszących się w akwariach (ja naliczyłem 7).

PS. W sobotę ok. 14 ruch był średni, najgorsze są jednak typy robiące fotki
            rybkom swoimi super "wypasionymi aparatami w komórkach"... i tak nic na tych
            fotkach nie wyjdzie, ale okazja pokazać kto ma lepszy telefon jest... a przez
            takie pół godzinne gonienie za rybką z telefonem robią sie zatory przy
            akwariach.
    • Gość: asia Re: OCEANARIUM IP: *.crowley.pl 08.11.04, 18:48
      Gdzie znajduje się to oceanarium?
      • zielonki Re: OCEAŃARIUM 08.11.04, 19:08

• Gość: Yanek Re: OCEAŃARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:57
          Tu raczej chodzi o oceanarium przy Muzeum Przyrodniczym na ul. Św. Sebastiana,
          tuż obok urzędu wydającego paszporty.
      • sofo.gazeta.pl Re: OCEANARIUM 10.11.04, 16:30
        Slyszałam ,ze gdzies w okolicach Wawelu.
    • Gość: aaaa Re: OCEANARIUM IP: *.ds2.agh.edu.pl / *.ds2.agh.edu.pl 08.11.04, 22:47
      No cóz, udalo mei sie byc tu i tu,
      moze zaczne od nationale geogrphic- wystawa zachwyca!!przedstawione rózne
      kultury swiata i rozne scenerie: od widoku na syberia, hiamlaistow, az po
      dzieci uczace sie przed chinska szkola, czy francuska aktorke. mIle mnie
      zaskoczyla obecnosc zdjec autorstwa polskich fotografów i polskich scen.
      szczegolnie te z karkonoszy, oswietlona choinka, wilk czy zubry w puszczy
      bialowieskiej, ale tez duze wrazenie wywarlo to dziecko na metalowej karuzeli w
      tle z wielkomiejskim blokowiskiem. No i te opisy wydaja sie byc bardzo trafnie
      dobrane do fotografii.

Jesli chodzi o oceanarium, to pierwsze pytanie w czym to niby przypomina
      oceanarium???
      kilkanascie akwariów z ascetycznie wypelnionymi wnetrzami i czesto 'umarlymi'
      rybkami???
      ja po plakatach, reklamach i zapowiedziach znacznie inaczej to sobie
      wyobrazalam....
      moze to i sa jakies unikatowe gatunki ryb(szczerze powiedziawszy nie znam sie
      na tym),ale te 'rekiny', ahhh az sie ich wystraszylam....
      fakt ze jest fajnie zrobione od strony estetycznej, fajny klimat sie tworzy w
      srodku,ale nie bardzo mi sie spodobalo.prawde mowiac to nawet szkoda mi bylo,
      bo ulgowy bilet az 10zl, a nie warto bylo. mnostwo ludzi i wycieczek, ciasnota,
      zaduch i nawet na spokojnei nei mozna poogladac i poczytac o tych okazach.
      cóz to jest ocena subiektywna, wiec wyboru pojsc czy nie niech kazdy sam dokona
    • Gość: Syla Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:42
      ludzie, jestescie okropni - poczytajcie sobie, ze pracownicy muzeum robia
      wlasciwie co moga, dofinansowanie zadne.

nawet jesli nie jest tam najciekawiej, jest to cos innego

ze bilety drogie - na pewno nie byla to tania inwestycja, a zwrocic sie
      powinna - jak zacznie przynosic zyski - na pewno znowu cos zorganizuja

a ze rozreklamowane - no coz - gdyby napisali, ze zapraszaja do ogladania
      akwariow z malymi rybkami - pies z kulawa noga by nie zajrzal - to tak jak z
      przepysznie rozplywajacym sie batonikiem, ktory w rzeczywistosci smakuje jak
      trociny ze zmielonymi orzechami :)

a z drugiej strony - czy na samo haslo - OCEANARIUM NA UL. SEBASTIANA - nie
      przyszlo wam do glowy pytanie GDZIE SIE TAM TAKOWE POMIESCI? W Kamienicy czy w
      Ogrodzie Ksieży Misjonarzy?
      • Gość: Yanek Re: OCEANARIUM IP: 195.136.143.* 09.11.04, 13:58
        Cieszę się że coś robią, tylko jak się coś robi to trza to robić z głową i
        pomyśleć że może najpierw otworzymy jedną salę, ale za to ładną, taką która
        rzuci ludzi na kolana, a tak z całym szacunkiem dla "oceanarium" ładniejsze
        akwaria są w sklepach z akwarystyką morską czy też domach akwarystów.
        Nie można być bezkrytycznym i klaskać bo przecież oni coś robią...
        • Gość: wodzu Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:25
          zgadzam sie a jak chcesz popatrzec za friko to w zoologii na sw Marka maja chba
          dwa lub trzy nie liczac akwariow
          a co do wystawy to bylem w zeszlym roku i kicha ja mam lepszew domu
    • Gość: greg Re: OCEANARIUM IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:00
      Przesadzacie i to bardzo. Tak, mysleliscie, ze bede tam wielkie
      rekiny,delfiny,ryby pily, moze i wieloryby.Przeciez wiadomo ze czegos takiego
      nie zoabczycie! W oceanarium jest bardzo fajnie, ale jesli nie uchodzisz za
      szpanera ze to dla ciebie beznadzieja itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka