Gość: aaaa IP: *.ds2.agh.edu.pl / *.ds2.agh.edu.pl 06.11.04, 00:20 czy ktos wie w jakich godzinach jest otwrte dla zwiedzajacych oceanarium i ile bilety??? i jeszcze wystawa fotografii w magdze, w jakich godz??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podroznik111 Re: OCEANARIUM 06.11.04, 16:01 bilety po 10 ulgowe a 15 normalne . Nie warto iśc . serio nie dalabym centa za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: OCEANARIUM IP: *.ae.krakow.pl 07.11.04, 00:01 Wybieram sie dzisiaj wiec napisze cos na ten temat jak juz stamtąd wroce. A co do biletow i godzin otwarcia wystawy w w centrum mangha: sama jestem ciekawa, wiec jesli ktos byl to prosze o odpowiedz na pytanie oraz o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryga Re: OCEANARIUM IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 07.11.04, 00:33 Bede wdzieczna za info odnosnie oceanarium. Bo od tyg sie wybieram... ale jakos dotrzec tam nie moge :P Za to bylam na wystawie w centrum Mangha i wg mnie rewelacja!!! Bilety : ulgowe - 4 zl, normalne 7 zl -->> mam tu na mysli wystawe fotografii National Geographic... Co do godz otwarcia to od wt-niedz od 10-18 :) Polecam sie na przyszlosc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:29 mnie sprzed oceanarium odstraszyla gigantyczna, wychodzaca az na zewnatrz kolejka... odczekam i pojde na spokojnie... kto juz byl niech sie podzieli wrazeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:55 Byłem, skuszony plakatami, szumnymi zapowiedziami i się rozczarowałem :( Niestety osoby odpowiedzialne za to przedsięwzięcie poszly na ilość, a nie na jakość. Rybki naprawdę wyglądają smutno w pustych akwariach, w których nawet brakuje podłoża i straszą gołe szyby, lepiej było narazie pokazać połowe teych gatunków a w lepszej scenerii: z żywą skałą, koralami itp, do tego jeszcze martwych rybek unoszących się w akwariach (ja naliczyłem 7). PS. W sobotę ok. 14 ruch był średni, najgorsze są jednak typy robiące fotki rybkom swoimi super "wypasionymi aparatami w komórkach"... i tak nic na tych fotkach nie wyjdzie, ale okazja pokazać kto ma lepszy telefon jest... a przez takie pół godzinne gonienie za rybką z telefonem robią sie zatory przy akwariach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: OCEANARIUM IP: *.crowley.pl 08.11.04, 18:48 Gdzie znajduje się to oceanarium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Re: OCEAŃARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:57 Tu raczej chodzi o oceanarium przy Muzeum Przyrodniczym na ul. Św. Sebastiana, tuż obok urzędu wydającego paszporty. Odpowiedz Link Zgłoś
sofo.gazeta.pl Re: OCEANARIUM 10.11.04, 16:30 Slyszałam ,ze gdzies w okolicach Wawelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: OCEANARIUM IP: *.ds2.agh.edu.pl / *.ds2.agh.edu.pl 08.11.04, 22:47 No cóz, udalo mei sie byc tu i tu, moze zaczne od nationale geogrphic- wystawa zachwyca!!przedstawione rózne kultury swiata i rozne scenerie: od widoku na syberia, hiamlaistow, az po dzieci uczace sie przed chinska szkola, czy francuska aktorke. mIle mnie zaskoczyla obecnosc zdjec autorstwa polskich fotografów i polskich scen. szczegolnie te z karkonoszy, oswietlona choinka, wilk czy zubry w puszczy bialowieskiej, ale tez duze wrazenie wywarlo to dziecko na metalowej karuzeli w tle z wielkomiejskim blokowiskiem. No i te opisy wydaja sie byc bardzo trafnie dobrane do fotografii. Jesli chodzi o oceanarium, to pierwsze pytanie w czym to niby przypomina oceanarium??? kilkanascie akwariów z ascetycznie wypelnionymi wnetrzami i czesto 'umarlymi' rybkami??? ja po plakatach, reklamach i zapowiedziach znacznie inaczej to sobie wyobrazalam.... moze to i sa jakies unikatowe gatunki ryb(szczerze powiedziawszy nie znam sie na tym),ale te 'rekiny', ahhh az sie ich wystraszylam.... fakt ze jest fajnie zrobione od strony estetycznej, fajny klimat sie tworzy w srodku,ale nie bardzo mi sie spodobalo.prawde mowiac to nawet szkoda mi bylo, bo ulgowy bilet az 10zl, a nie warto bylo. mnostwo ludzi i wycieczek, ciasnota, zaduch i nawet na spokojnei nei mozna poogladac i poczytac o tych okazach. cóz to jest ocena subiektywna, wiec wyboru pojsc czy nie niech kazdy sam dokona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:42 ludzie, jestescie okropni - poczytajcie sobie, ze pracownicy muzeum robia wlasciwie co moga, dofinansowanie zadne. nawet jesli nie jest tam najciekawiej, jest to cos innego ze bilety drogie - na pewno nie byla to tania inwestycja, a zwrocic sie powinna - jak zacznie przynosic zyski - na pewno znowu cos zorganizuja a ze rozreklamowane - no coz - gdyby napisali, ze zapraszaja do ogladania akwariow z malymi rybkami - pies z kulawa noga by nie zajrzal - to tak jak z przepysznie rozplywajacym sie batonikiem, ktory w rzeczywistosci smakuje jak trociny ze zmielonymi orzechami :) a z drugiej strony - czy na samo haslo - OCEANARIUM NA UL. SEBASTIANA - nie przyszlo wam do glowy pytanie GDZIE SIE TAM TAKOWE POMIESCI? W Kamienicy czy w Ogrodzie Ksieży Misjonarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanek Re: OCEANARIUM IP: 195.136.143.* 09.11.04, 13:58 Cieszę się że coś robią, tylko jak się coś robi to trza to robić z głową i pomyśleć że może najpierw otworzymy jedną salę, ale za to ładną, taką która rzuci ludzi na kolana, a tak z całym szacunkiem dla "oceanarium" ładniejsze akwaria są w sklepach z akwarystyką morską czy też domach akwarystów. Nie można być bezkrytycznym i klaskać bo przecież oni coś robią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: OCEANARIUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:25 zgadzam sie a jak chcesz popatrzec za friko to w zoologii na sw Marka maja chba dwa lub trzy nie liczac akwariow a co do wystawy to bylem w zeszlym roku i kicha ja mam lepszew domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: OCEANARIUM IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:00 Przesadzacie i to bardzo. Tak, mysleliscie, ze bede tam wielkie rekiny,delfiny,ryby pily, moze i wieloryby.Przeciez wiadomo ze czegos takiego nie zoabczycie! W oceanarium jest bardzo fajnie, ale jesli nie uchodzisz za szpanera ze to dla ciebie beznadzieja itp. Odpowiedz Link Zgłoś