Dodaj do ulubionych

Krakowscy studenci będą protestować

IP: *.byu.edu 16.11.04, 00:06
wsrod studentow sa potrzebujacy, ale jeszcze wiecej wyludzaczy. kiedy sam bylem
studentem to wielu ludzi z lepiej sytuowanych domow (np. rodzice - profesorzy uniwersyteccy)
wyludzalo stypendia socjalne, sztucznie zanizalo sobie dochod, meldowalo sie fikcyjnie u
babci w odleglym miescie, udawalo ze rodzice sa rozwiedzeni, co nie bylo prawda, itd. itp.
Prawda jest taka ze 90% Polakow to zlodzieje i oszusci. Jesli studenci sa tacy biedni to
dlaczego tak niewielu bierze pozyczki z banku na studia?
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Krakowscy studenci będą protestować IP: *.byu.edu 16.11.04, 00:14
      a, zapomnialem dodac o marihuanie i alkoholu. na to to wam drodzy studenci
      nigdy nie zabraknie, co ?
      • Gość: wolfgang Re: Krakowscy studenci będą protestować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 00:40
        Brak mi słów na taki komentarz. Sam nigdy nie korzystałem z żadnych socjałów ale
        znam mnóśtwo osób, których by nie było stać na stancje, które zrezygnowały ze
        stołowek, u których w pokojach stoją komputery P133,którzy ubierają się naprawdę
        skromnie. Na piwo starczy. Jak ktoś lubi maryśke, to też. Takie jest życie. Nie
        jesteśmy krajem Trzeciego Świata. Normalnego człowieka u nas powinno być stać i
        na wydatki obligatoryjne i na wydatki "dla rozrywki".
        Wyłudzaczy wbrew pozorom nie jest tak wielu. Większość, z tego co widzę w
        akademikach, naprawdę potrzebuje tej pomocy.
        • Gość: crust Re: Krakowscy studenci będą protestować IP: *.lexmedia.com.pl / 195.116.80.* 16.11.04, 11:25
          Znam gościa co wyłudzał. Jeździł dobrym samochodem i specjalnie przyjeżdzał do
          kraka po 30 zł (na paliwo). Poza tym niech mi ktoś powie jak przeżyć z dochodem
          0 zł. Moze bedzie z tego propozycja dla 3 swiata. Poza tym karty stołowkowe
          były dobry towar do sprzedania..
    • Gość: Agata Re: Krakowscy studenci będą protestować IP: *.site.krakow.pl 16.11.04, 07:58
      Zastanawia mnie ciągle dlaczego biedny student spoza Krakowa ma dostać dopłaty do obiadu i wszyscy lamentują, że biedak nie będzie miał co jeść. W każdym akademiku i mieszkaniu studenckim są kuchnie i nie rozumiem czemu miałby biedak sobie nie ugotować czegoś.

Sama jestem z Krakowa, ale nie mieszkam z rodzicami i sama muszę ugotować, bo stołówki, nawet z dopłatami są za drogie i niesmaczne. DO ROBOTY, lenie, do garów, a nie na ulicę protestować!!

Poza tym, zastanawai mnie, czy w domu nie jedzą, że nagle poza domem trzeba im to jedzenie dofinansować??

Agata
    • Gość: Student z Krakowa Chodzi nam przede wszystkim o dopłaty do obiadów. IP: *.net.autocom.pl 17.11.04, 13:11
      Chodzi nam przede wszystkim o dopłaty do obiadów. Już teraz widać, ze studenci
      przeważnie nie jedzą ciepłych posiłków. Stołówki przy takiej koniunkturze
      pewnie poupadają, a wtedy gdzie student bedzie jadał? Może się to odbić na
      zdrowiu, tym samym na nauce. nie codzi nawet o taki sam poziom dopłat, ale
      niech będzie taniej! (Na razie zbieranie podpisów i np. dojście do posłów, a
      niekoniecznie demonstracja.)
    • mariuszek20 Toruń popiera! 19.11.04, 02:08
      na UMK jest podobnie. Przy czym dla mnie najwiekszym problem jest to, że jestem
      z rodziny rolniczej i przez to nie mam żadnych szans na stypendium! Popieram
      protesty i chetnie zajmę się organizacją ich u siebie. Aby zintegrować akcję,
      proszę o kontakt na mojego maila, może uda sie coś zorganizować w skali całego
      kraju!
    • Gość: Mix Re: A że ucza ich agenci totalitaryzmu IP: 193.59.173.* 19.11.04, 10:14
      - tez będa protestować? czy im wszystko jedno, byle lepszy dostep do żłoba?
    • Gość: asystent Re: Krakowscy studenci będą protestować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:38
      Dzięki temu studenci będą robić mniej balang i mniej chlać gorzały co dla
      nikogo nie jest tajemnicą. Zaczną się w końcu uczyć a nie bawić za państwowe
      dotacje .
    • Gość: Tracy studenci są biedni IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.11.04, 09:53
      A jką mamy gwarancję że po skończeniu studiów znajdziemy pracę i spłacimy
      pożyczkę? Wielu studentów chętnie podjęłoby pracę, gdyby uczelnie były bardziej
      elastyczne w programie zajęć a pracodawcy nie traktowali ich jako taniej siły
      roboczej. Studenci wkładają w naukę dużo pracy, inwestują w swój rozwój, więc
      chyba nie są darmozjadami. Ale ich sytuacja finansowa często nie pozwala na
      godne życie i rozwijanie sie. Pańsywo powinno wspierać przyszłą inteligencję kraju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka