Dodaj do ulubionych

byłem ostanio u was

IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 21.12.04, 23:21
Dzielnica nawet ładna. W moim rankingu b. dobre miejsce do zamieszaknia. Perła w drugo ligowej kategorii podgórze. Interbud to ma tam chyba z tysiąc samochodów dostawczych. Nawet sobie przypomniałem szuwarową, jakies czas temu chodzołem tam na pingla do klubu i na basen. No i dawniej namietnie jeździłem na rowerku górskim.le co tu dużo kryć ja i wszyscy moi znajomi traktowali ten teren jak kolonię, a nie jak miasto, rozumiecie tereny rekraacyjne i tyle. Sprawdzułem w UMK lokalizacja została klepnietą, by się rzydko wyrazic, a argumenty, o spadku cen nieruchomości mozna zdaniem mojego prawnika wsadzić do kosza. Takie jest zycie. Jak likwidowali mi kino Wolność, a budowali banadycką dyskotekę, tam gdzie teraz jest bingo na placu iwalidów to nie protestowałem, choć stada wiochmenów tu zjezdżały, araz była strzelanina, i kilka nalotów policji.
Obserwuj wątek
    • ruczaj.x I ZNOWU TEN SAM PAN... TROSZKE SIE POWTARZA 21.12.04, 23:29
      wczuł się w role nasz kochany poeta od siedmiu boleści...

nie możesz sobie zamiast tego pograć w jakąś grę planszową?

Dla pana informacji NIC NIE ZOSTAŁO klepnięte i raczej nigdy już nie będzie,
      30 grudnia reprezentacja protestujących będzie rozmawiała z prezydentem i radnymi o możliwych sposobach rozwiązania tego kryzysu.

pozdrawiam
      • Gość: kraken Re: I ZNOWU TEN SAM PAN... TROSZKE SIE POWTARZA IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 21.12.04, 23:31
        majchrowski to kwasniewski krakowa zyczę powodzenia
        • ruczaj.x dokładnie 21.12.04, 23:45
          Dokładnie dlatego nie będzie chciał się ładować w konflikt z całą dzielnicą. Przecież jeśli niezmieni tej decyzji ludzie go zwyczajnie rozniosą, a o następnej kadencji może zapomnieć już dzisiaj.
          Ma przecież dużo lepszą alternatywe kupna na wolnym rynku o wiele tańszych używanych mieszkań, więc po co się ładować w bagno?
          Jest rozsądnym politykiem, wie ile może stracić.

Musi myśleć też o tym co będzie jeśli dojdzie do realizacji projektu i nasze obawy się potwierdzą (co jeśli wezmiemy pod uwage poprzednie inwestycje tego typu jest pewne).

pozdr.
          • Gość: kraken Re: dokładnie IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 21.12.04, 23:49
            ruczaj x jesteś naiwny, a z polityką miałeś niewiele wspólnego, jego to wa... li. Kim jestes dla niego, co nie może przez was prostest spac, chyba zartujesz, złe studia chłopie, tu kłania się makiwelizm
            • ruczaj.x ja być może jestem dla niego nikim... 21.12.04, 23:57
              ale 2000 podpisów które mam już mogą go troszke zainteresować...
              a jeśli dodamy, że 90% mieszkańców jest stanowczo przeciwna temu pomysłowi...

Zastanów się, który polityk szedłby w stronę konfiktu, jesli ma sensowną (i sugerowną przez wszystkich ekspertów) alternatywe.

• Gość: kraken Re: ja być może jestem dla niego nikim... IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 22.12.04, 00:01
                chcesz mieć spokój kup sobie, albo zbuduj, domek pod krakowem, takie świątniki zapraszają krakusów
                • ruczaj.x tak właśnie zrobie... 22.12.04, 00:07
                  ale za kilka lat... na razie chciałbym sobie w spokoju pomieszkać na moim wymarzonym osiedlu
                  • Gość: kraken Re: tak właśnie zrobie... IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 22.12.04, 00:16
                    a ja chcę mieć dom z basenem przestań jojczyć, to co ty chcesz to jest nic
              • amb25 Re: ja być może jestem dla niego nikim... 22.12.04, 08:26
                Jak nie lubię komentarzy Krakena tak niestety tu muszę przyznać mu rację.
                Majchrowski miał w Krakowie chyba 70% poparcie, utrata poparcia jednej
                dzielnicy a właściwe kilku tysięcy ludzi - nie znaczy właściwie nic. W zamian
                będzie miał głosy tych co dostali mieszkania. Akurat odda je przed wyborami,
                mieszkańcy slumsów nie od razu odczują "dorodziejstwo" jakie im wyrządził. Na
                początku będą wniebowzięci.
                Jedne czego może się wystraszyć to szum medialny - skutki tej inwestycji
                ujawnią się w pełni za kilka - kilkanaście lat. Ale to już nie będzie jego
                problem.
                Jemu, jak większości polityków nie chodzi przecież o dobro społeczeństwa ale o
                swoją karierę polityczną i tego musimy być świadomi. Tu będzie wchdził wgrę
                tylko czysty rachune ekonomiczny - co zskam ja - prezydent - a co stracę. Na
                razie, w doraźnej perspektywie, budując te slumsy może więce zyskać.
    • inezja21 Kolego,nie masz co robić? 22.12.04, 08:45

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka