Gość: XXX IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.05.04, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mi Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:07 nie jestem lekarzem ale z własnego doświadczenia wiem, że suchość skóry... to tylko, że tak powiem, odwodnienie na niewielką skalę... potem chyba jakieś zaburzenia pracy serca (brak potasu czy magnezu czy jakichś innych minerałów?)... w skrajnych przypadkach chyba i halucynacje (czytałam o kimś kto zgubił się na pustyni)... Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 22:45 chwytasz skore dwoma palcami...chwile przytrzymujesz i jezeli od razu nie odskoczy to znak ze jestes odwodniona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkol Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:49 Tak dokładnie to widać na starcach wszyscy są odwodnieni a żyją więc się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 22:52 pierwsze objawy to po prostu uczucie pragnienia, potem czesto bole glowy, duze odwodnieneimoze zaburztyc prace nerek. Lepiej sie nei odwadniac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.04, 23:17 Jednym z pierwszych objawow jest suchy jezyk.Czytalam kiedys.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaimek Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 23:22 Poza suchością skóry z ust czuć wyraźny, mocny zapach amoniaku; chory jest apatyczny, przestaje interesować się otoczeniem. Wiem o tym z książki i z autopsji. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkol Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:31 Może pomyliłeś amoniak z acetonem? Odpowiedz Link Zgłoś
kaimek :)))))) 28.05.04, 23:56 No, oczywiście, że pomyliłam! Przepraszam! Za uszami Opole, gadający mąż, a ja nie wiem, co wybrać i piszę głupoty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 29.05.04, 12:18 Na odwodnienie musza zwracac uwage takze zdrowe, mlode osoby, podczas dluzszego wysilku fizycznego (zawody, trening, wycieczka w plenerze). Przy wiekszym odwodnieniu ( moze to nastapic w ciagu 1-2 godzin) nawet przy upale +40 st przestaniemy sie pocic i bedziemy miec zimne dreszcze. Jest to juz b.niebezpieczny dla zycia stan, ktory moze zakonczyc sie udarem slonecznym. Kiedys przesadzilem i wszedlem w taka faze, na szczescie nic mi sie nie stalo ale z perspektywy czasu wiem, ze podjalem zbyt wielkie ryzyko. Kazdy wie, ze nalezy pic odpowiednia ilosc plynow( zadne pepsi, coca, fanta czy wszelkie gazowane i slodzone aspartamem). Aby lepiej organizm wchlanial wszelkie plyny nalezy go do tego odpowiednio przygotowac. Wystarczy na codzien jesc mniej slonych potraw a w dniu wyprawy w plener do plynow dodawac troche soli. Nawet w napojach dla sportowcow jest jej za malo bo dba sie o smak a nie skutecznosc. Spector Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:00 Ja jak byłam odwodniona to miałam suchą skórę i słabłam bardzo często i ciągle mi sie chciało spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.fornfyndet.se 29.05.04, 20:53 Jak przedziwdzialac,jezeli niemamy wody pitnej i jestesmy gdzies na odosobnieniu doczolgac sie do najblizszej wody zdjac majtki i siac popa gola do wody.organizm sam naciagnie wody ile trzeba droga odwrotna,w takiej metodzie nie dostaniemy problemow zoladkowych itp.Jest to metoda wojskowa uzywana tutaj. Mowa o przezyciu.Pzdr.Hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.gress.com.pl 05.06.04, 21:21 W ubieglym roku w upalny dzien bardzo malo pilam i oczywiscie pocilam sie, pod wieczor zaczelam odczuwac dretwienia rak i mrowienie nog,niepokoj , przestraszylam sie bardzo , ze cos sie dzieje. Moj syn sportowiec od razu stwierdzil ze sie odwodnilam i ze moga byc takie objawy , po wypiciu okolo 1,5 l wody niegazowanej objawy zniknely. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 06.06.04, 08:31 Objawy odwodnienia: suche sluzowki, zapadniete galki oczne, skora ujeta w fald nie rozprostowuje sie szybko, przyspieszenie akcji serca, obnizenie cisnienia tetniczego. Zapach acetonu z ust to nie objaw odwodnienia ale spiaczki ketonowej w przebiegu cukrzycy. ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś