Dodaj do ulubionych

JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.05.04, 21:31
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:07
      nie jestem lekarzem ale z własnego doświadczenia wiem, że suchość skóry... to
      tylko, że tak powiem, odwodnienie na niewielką skalę... potem chyba jakieś
      zaburzenia pracy serca (brak potasu czy magnezu czy jakichś innych
      minerałów?)... w skrajnych przypadkach chyba i halucynacje (czytałam o kimś kto
      zgubił się na pustyni)...
      • patyczako Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 22:45
        chwytasz skore dwoma palcami...chwile przytrzymujesz i jezeli od razu nie
        odskoczy to znak ze jestes odwodniona...
        • Gość: mkol Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:49
          Tak dokładnie to widać na starcach wszyscy są odwodnieni a żyją więc się nie
          martw.
          • anula36 Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 22:52
            pierwsze objawy to po prostu uczucie pragnienia, potem czesto bole glowy, duze
            odwodnieneimoze zaburztyc prace nerek.
            Lepiej sie nei odwadniac:)
    • Gość: Amigo Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.04, 23:17
      Jednym z pierwszych objawow jest suchy jezyk.Czytalam kiedys.Pozdrawiam
    • kaimek Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 28.05.04, 23:22
      Poza suchością skóry z ust czuć wyraźny, mocny zapach amoniaku; chory jest
      apatyczny, przestaje interesować się otoczeniem. Wiem o tym z książki i z
      autopsji. Pa.
      • Gość: mkol Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:31
        Może pomyliłeś amoniak z acetonem?
        • kaimek :)))))) 28.05.04, 23:56
          No, oczywiście, że pomyliłam! Przepraszam! Za uszami Opole, gadający mąż, a ja
          nie wiem, co wybrać i piszę głupoty :)))
    • spector1 Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 29.05.04, 12:18
      Na odwodnienie musza zwracac uwage takze zdrowe, mlode osoby, podczas
      dluzszego wysilku fizycznego (zawody, trening, wycieczka w plenerze).
      Przy wiekszym odwodnieniu ( moze to nastapic w ciagu 1-2 godzin) nawet przy
      upale +40 st przestaniemy sie pocic i bedziemy miec zimne dreszcze.
      Jest to juz b.niebezpieczny dla zycia stan, ktory moze zakonczyc sie udarem
      slonecznym.
      Kiedys przesadzilem i wszedlem w taka faze, na szczescie nic mi sie nie stalo
      ale z perspektywy czasu wiem, ze podjalem zbyt wielkie ryzyko.
      Kazdy wie, ze nalezy pic odpowiednia ilosc plynow( zadne pepsi, coca, fanta
      czy wszelkie gazowane i slodzone aspartamem).
      Aby lepiej organizm wchlanial wszelkie plyny nalezy go do tego odpowiednio
      przygotowac. Wystarczy na codzien jesc mniej slonych potraw a w dniu wyprawy w
      plener do plynow dodawac troche soli.
      Nawet w napojach dla sportowcow jest jej za malo bo dba sie o smak a nie
      skutecznosc.
      Spector

• Gość: Agnieszka Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:00
        Ja jak byłam odwodniona to miałam suchą skórę i słabłam bardzo często i ciągle
        mi sie chciało spać.
        • Gość: Hans Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.fornfyndet.se 29.05.04, 20:53
          Jak przedziwdzialac,jezeli niemamy wody pitnej i jestesmy gdzies na
          odosobnieniu doczolgac sie do najblizszej wody zdjac majtki i siac popa gola do
          wody.organizm sam naciagnie wody ile trzeba droga odwrotna,w takiej metodzie
          nie dostaniemy problemow zoladkowych itp.Jest to metoda wojskowa uzywana tutaj.
          Mowa o przezyciu.Pzdr.Hans
      • Gość: Krystyna Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU IP: *.gress.com.pl 05.06.04, 21:21
        W ubieglym roku w upalny dzien bardzo malo pilam i oczywiscie pocilam sie, pod wieczor zaczelam odczuwac dretwienia rak i mrowienie nog,niepokoj , przestraszylam sie bardzo , ze cos sie dzieje. Moj syn sportowiec od razu stwierdzil ze sie odwodnilam i ze moga byc takie objawy , po wypiciu okolo 1,5 l wody niegazowanej objawy zniknely.
    • conveyor Re: JAKIE SĄ OBJAWY ODWODNIENIA ORGANIZMU 06.06.04, 08:31
      Objawy odwodnienia: suche sluzowki, zapadniete galki oczne, skora ujeta w fald nie rozprostowuje sie szybko, przyspieszenie akcji serca, obnizenie cisnienia tetniczego. Zapach acetonu z ust to nie objaw odwodnienia ale spiaczki ketonowej w przebiegu cukrzycy.

------------------
      Forum bez cenzury
      Prawdziwy Mężczyzna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka