Dodaj do ulubionych

REFERENDUM FILANTROPII SPOŁECZNEJ, zamiast Ruczaju

IP: *.pl / 212.244.43.* 02.01.05, 23:18
Ponizszy apel dedykowany jest wszystkim przeciwnikom protestów mieszkańców
Ruczaju.

Jestem pełen podziwu dla sporej grupy krakowian, którzy chcą pomagać biednym
ludziom w potrzebie. Macie do nas na Ruczaju pretensje że protestujemy. ALE
JEST ROZWIĄZANIE, KTÓRE NAS I WAS ZADOWOLI!!!!

Miasto posiada bardzo dużo działek porozrzucanych po całym Krakowie, mnóstwo.
PRAWIE KAŻDY Z WAS GRANICZY Z TAKĄ DZIAŁKĄ!!!!
BARDZO ROZSĄDNE I WYKAZUJĄCE SIĘ DOBROCIĄ wyjście to przeprowadzenie
referendum: "gdzie w Krakowie jest najwięcej filantropów, którzy chcą pomagać
biednym" i właśnie W MIEJSCACH GDZIE ICH JEST NAJWIĘCEJ!!! miasto powinno
wybudować bloki socjalne. Przecież tam ci ludzie otrzymają od swych rodaków
najlepszą, bo płynącą z szczerych chęci pomoc. I jestem pewien, że jeśli
wasze chęci są szczere to na pewno u was powstaną te bloki.

Panie Prezydencie i szanowne władze miasta, nie wolno tworzyć osiedli
socjalnych, eksperci i doświadczenie pokazują, że jest to KRZYWDA WYRZĄDZONA
DRUGIEMU CZŁOWIEKOWI, ale pojedyńcze bloki na porozrzucanych po całym
Krakowie terenach miasta GDZIE JEST NAJWIĘCEJ LUDZI DOBREJ WOLI pozwolą wam
rozwiązać problem.

A ludzie Pana Prezydenta i Pan Prezydent okażą największą troskę o biednych
kiedy TO W ICH SĄSIEDZTWIE POWSTANĄ TE BLOKI, aby świecić przykładem dla
reszty mieszkańców.

Dlaczego my mieszkańcy Ruczaju mamy cierpieć, dlaczego trzeba nas tak
poniewierać, szykanować, obrażąć, dlaczego mamy być wzgardzani?
Panie Prezydencie zwracam się z prośbą o załatwienie sprawy uczciwie,
poprzez referendum filantropii społecznej.

PAŃSKIE DZIAŁANIA MUSZĄ MIEĆ POPARCIE WŚRÓD MIESZKAŃCÓW, NIE MOŻE PAN DZIAŁAC
W SPRZECZNOŚCI Z OPINIĄ SPOŁECZNĄ. DLATEGO KONIECZNE JEST PRZEPROWADZENIE
REFERENDUM FILANTROPII, ABY WSZYSCY MIESZKAŃCY KTÓRZY CHCĄ POMAGAĆ
NAJUBOŻSZYM MIELI DO TEGO OKAZJE I W ICH SĄSIEDZTWIE POWINNO POWSTAĆ SZEREG
BLOKÓW SOCJALNYCH.
Obserwuj wątek
    • ruczaj.x dobre :) 02.01.05, 23:28
      Dokładnie na forum jest tylu "wspaniałych, dobrych Krakusów". Mam dla Was świetny pomysł, porozumcie się, być może mieszkacie gdzieś niedaleko siebie. Powinście zaoferować swoje okolice. To jawna niesprawiedliwość, że całą chwała za pomaganie najbiedniejszym spadnie na naszą okolice. Wy też możecie dać coś od siebie.
      U was mieszkańcy komunałek będą się czuli jak u siebie. Tyleż w Was dobroci.
      • Gość: Kinga Też mi się podoba IP: *.NET / 81.21.203.* 02.01.05, 23:31
        Prawdopodobnie niewielu będzie chętnych.
        Wszyscy by chcieli wyciągać drewienka z ogniska czyimiś rękoma.
    • mogw Zacznijmy od Kobierzyna 03.01.05, 09:32
      Czytam te Wasze wypowiedzi i widze sprzecznosci zjednej strony protestujecie
      przeciw zageszczeniu blokow w jednym miejscu a inne posty wskazuja ze
      najwazniejsze to pozbyc sie problemu

Szanowni Panstwo troche wiecej odwagi powiedzcie otwarcie ze najwazniejsze zeby
      mieszkania socjalne zniknely z kobierzyna a to czy one beda w kupie czy nie to
      macie w d...pie i niech ludzie to wiedza a nie ze bedziecie tu sciemniac i
      powolywac sie na autorytety bo tak jest Wam wygodniej bo macie argumenty a
      liczy sie WAsz prywatny interes

A jak jest inaczej i faktycznei zalezy Wam na rozproszeniu tych mieszkan to
      zacznijcie od siebie to co juz wsominalem KONKRETY.
      Ile blokow jest wstanie przyjac kazda ulica w kobierzynie? na ile mieszkan
      socjalnych pozowolicie w swoich blokach?
      Zbierzcie listy ze zgadzacie to bedzie dobry gest i moze zaczniemy Wam wierzyc
      ze macie dobre intencje

Zreszta pisalem juz na ten temat
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=18964519
      • ruczaj.x Ty pisałeś, a ja Ci odpisałem... 03.01.05, 09:43
        nie wiem po co się powtarzasz.
        policzyłem Ci... 66 maksymalnie 100 (i to już by była gruba przesada)
        • o13y a może 03.01.05, 09:59
          jednak tę Wolę Justowską co ją raczył Pan Prezydent wymienić na spotkaniu z
          Wami :-)))
          Wszak filantropii powinni oddawać sie głównie ludzie majętni
        • mogw Wylicza Pan jak male dziecko 03.01.05, 10:05
          Ale udowodnilem Panu ze Pana wyliczanki sa idiotyczne jak mozna wziasc ilosc
          mieszkancow i podzielic przez ilosc mieszkan, przeciez dobrze wiemy ze sa
          dzielnice gdzie tych mieszkan nigdy nie bedzie bo to jest albo centrum miasta
          albo nie ma miejsca albo za prestizowe dzielnice
          Dlaczego boja sie Panstwo otwarcie powiedziec ze chca sie pozbyc problemu ze
          swojej okolicy i podlozyc swinie innym dzielnicom !!!!!
          Konkrety Panie RUCZAJ KONKRETY a nie gadanie i gadanie
          Skoro Pan chce u siebie tylko 66 mieszkan to gdzie Pan proponuje ulokowac
          pozostale niech sie Panstwo pochwala ktorej dzielnicy szykujecie prezencik :)))

Co by nie gadac jak by nie liczyc Kobierzyn z Ruczajem musi przyjac tych
          mieszkan pewnie z 500- 700 reszta gdzies w Hucie, prokocimiu czy podogorzu to
          jest logiczne i ma jakis sens

• ruczaj.x zauważam w pana postach jakieś 03.01.05, 10:31
            dziwne ciążenie na południe Krakowa w temacie lokowania mieszkań socjalnych.

Jak rozumiem pan mieszka na północy, stąd ten obiektywizm w rozdzielaniu.

Znaczy się co w Kobierzynie czy Polanie Żywieckiej można, a w 'bardziej prestiżowych' dzielnicach już nie. Chce Pan powiedzieć, że jesteśmy jacyś gorsi.
            Zapewne w główce zakodowane, że prawdziwy Krakówek zaczyna się na północ od Wisły i na zachód od Parku Lotników, a tu czasy się zmieniają.

Pyta Pan której dzielnicy szykujemy prezencik... a ja powtarzam po raz setny (już chyba)... wszystkim gdzie się tylko da.
            Tworzenie osiedla nędzy to wg mnie zwyczajne przestępstwo i nie będzie korzystne ani dla biednych, ani dla mieszkańców okolicznych ulic.

Oj dziwna ta pańska logika, bardzo dziwna.
            • mogw wszedzie gdzie sie da to znaczy gdzie ? 03.01.05, 10:39
              Ale Pan kreci :)) wszedzie to znaczy gdzie konkretnie przeciez nie ulokuje Pan
              mieszkan komunalnych na rynku, srodmiesciu czy Woli
              Wiec chcac nie chcac ruczaj z kobierzynem musza czesc tych mieszkan przyjac
              zakladajac ze ktos sie godzi na koncepcje rozrzucenia ich po miescie
              I obaj wiemy ze musi tych mieszkan w rejonie Kobierzyna byc troche bo w innym
              wypadku to jest wypychanie problemu od siebie i przezucanie na innych
              A podzialu lepsi, gorsi zaczynaja dokonywac Panstwo a nie ja
              KONKRETY KONKRETY
              • ruczaj.x wszedzie to znaczy we wszystkich dzielnicach... 03.01.05, 11:05
                może poza tymi najdroższymi (no ale w takim wypadku odpada nam Salwator i stare Miasto, Kazimierz).
                CAŁY OLBRZYMI KRAKÓW dalej pozostaje do dyspozycji.

Dla przypomnienia mamy:
                Tonie, Witkowice, Górka Narodowa, Azory, Bronowice, Mydlniki, Pradnik Biały, Prądnik Czerwony, Krowodrza, Śródmieście, Grzegórzki, CAŁA szeroko pojęta Nowa Huta (szczególnie teren za hutą im. Sędzimira), Olsza, Rybitwy, Płaszów, Pleszów, Wola Duchacka, Kurdwanów, okolice autostrady, Góra Borkowska, Łagewiniki, Ludwniów, Prokocim, Piaski, Bieżanów, Rżąka, Borek Fałęcki, Kliny, Kobierzyn, Polana Żywiecka, Skotniki, Pychowice i wreszcie Ruczaj.
                Wybór jest bardzo duży... więc zlituj się.

Przypuszczam, że jak ktoś nie rusza się nigdy z okolic Starego Miasta to jego optyka może być nieco zaburzona.

Już napisałem, że nie mamy problemu z rozsądną ilością mieszkań socjalnych...
                które zresztą już mamy na os. Ruczaj-Zaborze
                (kilka bloków, stąd właśnie bierze się wątpliwa sława tego osiedla - to właśnie umiejscowanie kilku bloków komunalnych doprowadziło do tego stanu).

66 max 100 kropka rozproszone po kilku ulicach, nie ma innej drogi, i dobrze o tym wiesz

pozdrawiam serdecznie

chyba nie potrafie bardziej konkretnie :D
              • ruczaj.x tak jak myślałem... jest pan... 03.01.05, 11:41
                kolejnym "wcieleniem" eksperta do spraw kobierzyńskich prowokacji, widzę, że sprawa jest dla Was naprawdę istotna.

Zupełnie świeży nick i ta bolesna monotematyczność, chociaż w tym wcieleniu sili się pan na argumenty, naprawdę jestem pełen podziwu.

tinyurl.com/4lnje
                Oczywiście nie zmienia to faktu, że z przyjemnością z Panem podyskutuje, majgorsza była by cisza w tej sprawie, nieprawdaż?

pozdrawiam serdecznie... i dużo szczęścia w nowym roku! :D
          • oryginal Re: Wylicza Pan jak male dziecko 03.01.05, 20:12
            Przepraszam, a czym żesz są te "prestiżowe dzielnice"?
            Proponowałabym wściąść sobie do kilku autobusów, pojeździć po mieście, a
            zobaczy Pan połacie niewykorzystanych terenów. Większość z nich należy do
            miasta, a nawet jeśli nie należy to ceny ich są duuuużo niższe od cen działek
            choćby właśnie na Ruczaju. Na początek proponuję autobus 115. Od pierwszego
            przystanku, do ostatniego. A potem proponowałabym wybrać się kawałeczek drogą
            na Kielce. Po lewej Kuźnica Kołątajowska, ale już za chwilę... dziko, pusto i
            tanio.
            Proszę mnie nie zrozumieć źle. Wcale mi nie chodzi o to by cały ciężar mieszkań
            komunalnych przerzucić właśnie tam. Trochę tu, trochę tam, a wyjdzie i taniej,
            i bezpieczniej, i rozsądniej.
            • Gość: Z Pszczelnej Re: Wylicza Pan jak male dziecko IP: *.gw-rozdroze.lama.net.pl 03.01.05, 20:34
              Ale Majchrowski się uparł i koniec. Nawet nie potrafi z klasą porozmawiać z
              protestującymi i zachowuje się jak bufon. Przegra wybory z kretesem, bo zalazł
              tysiącom ludzi za skórę (tym co pójdą na wybory, bo tzw. "potrzebujący wsparcia
              gminy" i tak na wybory nie pójdą, bo jak ktoś tu już napisał, mają wszystko w
              d....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka