Gość: m IP: *.crowley.pl 17.01.05, 22:43 UW zbierze plankton żeby tylko mieć klub? Wzorem Jagieliński i jego klub sejmowy! Od bohatera do zera. Smutny koniec partyjki "moralnych autorytetów". Resztę dobije ujawnienie listy kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radnybk Moje pożegnanie 17.01.05, 22:45 Jak widać przestałem być już członkiem Unii Wolności.Z żalem ale zrobiłem ten krok . Pewnie i o powodach kiedyś opowiem . Teraz żal serce ściska bo to było 12 lat ,trochę sukcesów ,dużo porażek a wiele,wiele porządnych i prawych ludzi .Może nie skutecznych ,może trochę naiwnych ale bardzo porządnych,przyzwoitych a takich teraz bardzo mało . Żegnam się z nimi także na tym forum bo mimo łez i problemów dobrze mi z nimi było . Ale wszystko ma swój kres.Żegnaj Unio ! . Piekna byłaś Pani ale ktoś zbrukał Twoje oblicze . Może kiedyś się odnajdziemy ,Pa - Bogdan Kośmider Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Moje pożegnanie 18.01.05, 00:46 Panie Radny, niestety wkrótce - ale z przyczyn realnych - udam się w Pańskie ślady. Niech to starczy za komentarz.Ale wytrzymaliśmy długo. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Moje pożegnanie 18.01.05, 00:53 Pozdrawiam towarzysza smutnej sytuacji .Ale tak trzeba,dalej się nie da .Ta Pani to chyba nie jest ta do której wzdychalismy i którą podziwialiśmy . Znając propocyję - i Mazowieckiego nie ma ,i Lassoty,i Balcerowicza .Ale są inni ,tylko mnie z nimi nie po drodze . Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Moje pożegnanie 18.01.05, 02:10 Ale jednak W.Sz. BK nie rozumiem, jak taki jasiu tak trwał w tej Unii, i jeszcze go tego przez was wyeksponowany. Jak przeca inteligentni ludzie, tak długo go tolerowali. Pomroczność? Na co liczyliście? Otwiera się przed tobą taka pustka, jak przed całym społeczeństwem. Tylko oni nie wiedzą na kogo głosować, a Ty nie wiesz z kim. Jednak pomimo demokracji występują braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy II rBK Re: Moje pożegnanie IP: 149.156.52.* 18.01.05, 09:01 Głowa do góry! Założymy sobie własne koło. Niech Pan nie pęka: jest praca, są problemy i jest ukochane miasto nasze! Też to przeżywałem, gdy przechodziłem do SKL. Bogusław Kośmider to firma solidna, nie to co Okoński Jan. Inteligent, MAGISTER, elegancik - byznesmen, niemal: Pan Platforma się jawi potężna, wielka - niemal - ogromna Z każdym dniem młódź (duchem) twórcza do mojej Partii podąża Tutaj Ci Drogi Kolego dobrze będzie - już chłodzę szampana Z atencją witamy Drogiego Radnego, Przyjaciela i Szanownego Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak errata 18.01.05, 12:18 forma obowiązująca w tych kręgach (Jasiowych): "BIZMESMEN" Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a może moje powitanie? 18.01.05, 11:40 zacznij działać na własną rękę, ale - na boga - nie pchaj sie do platformy! coraz częściej dochodze do wniosku, że już czas wejść do polityki... to co bogdan, zwołujesz jakieś spotkanie? hm_taka i peteena już masz, a nie lekceważ mocy krakforum... czekam na pocztę od ciebie, sprawa jest poważna Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: a może moje powitanie? 18.01.05, 23:15 Czarno widzę. Boguś nigdy nie był dobrym organizatorem działań z elektoratem. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: a może moje powitanie? 18.01.05, 23:50 Skontaktuję się jak się trochę uspokoi(ję) .A organizacja spotkań z elektoratem? Kiedyś mi się udawało ,było i dwie setki ,więc jak się zaprę ? Zobaczymy, kontakt pod koniec tygodnia ..Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Donoszę uprzejmie, że jeden już nie wytrzymał. 21.01.05, 15:31 To tak jak w ocenzurowanej prognozie pogody w TL po śmierci Stalina. Nie mogła się ukazać, bo napisali w prognozie pogody :"Na wschodzie minus jeden" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Co za bełkot. A słyszałem, że kośmider to intelige IP: 213.134.139.* 18.01.05, 17:26 ntny facet. Chyba nie on pisał. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Co za bełkot. A słyszałem, że kośmider to int 18.01.05, 23:53 Pani smoku,itd,itd .Jeżeli moje pożegnanie to żenada to inaczej pojmujemy język polski . I przywiązanie .I lojalność . I wierność zasadom . I prawo do obrony . I chyba rzeczywiście dobrze zrobiłem,jeżeli UW broni się w tym stylu .Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Co za bełkot. A słyszałem, że kośmider to int IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:03 Otóż drogi Panie Radny BK - co Pan miał wspólnego z UW przez ostatnie kilka lat ? Kiedy Pan uczestniczył w jakielkolwiek akcji Unii ? Czy reprezentował Pan może krakowską Unię podczas obchodów świąt państwowych (3 maj, 11 listopad, wstapienie Polski do UE)? A może był Pan na tradycyjnym "sianku" przed świętami Bożego Narodzenia lub sam Pan zrobił w tym okresie cokolwiek, aby wzmocnić Unię ? Otóż odpowiedź na te wszystkie pytania brzmi NIE. I dlatego pańskie żale w stosunku do krakowskiej Unii są nie na miejscu. Aby stawiać wymagania innym, należy najpierw stawiać wymagania przed sobą. Ja natomiast mam nieodparte wrażenie, że główne wymagania jakie Pan realizował i realizuje nadal, to wymagania Pańskiego chlebodawcy Grzegorza.H. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Co za bełkot. A słyszałem, że kośmider to int 19.01.05, 14:58 Otóż droga Pani Radna , na ostatnim sianku nie byłem ale w ciągu ostatnich 2 lat zainicjowałęm i zrealizowałem kilkanaście pomysłów programowych któe były sygnowane jako inicjatywa Unii Wolności ,że przypomnę uwolnienie czynszów czy wsparcie przedsiębiorczości już nie mówiąc o kilkudziesięcią poprawkch do różnych uchwał ,które też jako UW robiłem,i tak to przedstawiały media. Jedni chodzą na sianko a drudzy robią poprawki czy nowe uchwały.I jedno i drugie jest potrzebne.Ale ocenianie kogoś tylko na podstawie obecności lub nieobecności na sianku lub innych uroczystościach jest takim sobie przykładem na wielkość . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Dość 19.01.05, 15:31 Tak sobie mówimy co nam ślina na język przynosi .I piszemy ,i oskarżamy .A ja już od dłuższego czasu u Pana Grzegorza H nie pracuję,choć nadal Go szanuję i poważam. I tak wyglądają wszystkie te oskażenia,ktoś coś komuś powiedział ,ktoś coś nie zrozumiał albo sobie dopowiedział i mamy oskarżenia.A potem je sobie zbierzemy ,dolejemy emocjonalnego sosu i podejmiemy decyzję,najlepiej pod nieobecność obwinionego . A potem oskarżymy Go,że jest taki i owaki i zrobimy klakę . Tylko to jest równia (pochyła) z której nie ma odwrotu i sami na siebie będziecie ze wstydem patrzeć . No może nie wszyscy bo niektórzy zawsze mają dobre samopoczucie,jak na Titanicu.Kiedyś to był mój Titanic ,teraz już nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny pp. Wazne!!!!Sprostowanie!!! IP: *.univ-lyon2.fr 19.01.05, 17:16 Przegladnalem cala korespondencje na ten tamat i bardzo bym chcial uscislic pewne rzeczy, ktore wiem. 1.Faktycznie niezrecznie i bardzo nieelegancko rozwiazano sprawe Ranego Kosmidera-ale kazdy kto byl blizej UW wie ze on od dawna mial ochote przejsc do UW 2. Jan Okonski nie jest "kupcem",to jest gosc ktory skonczyl prawo na UJ (absolutorium...czego nigdy nie kryl).Choc to prawda ze bym Prezesem Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej...poza tym srodowiska kupieckie wydaja sie byc bliskimi srodowiskom libralnym UW i PO wiec to chyab nic zlego byc "kupcem" w tego typu partii... 3.Jan Okonski jako jeden z niewielu, rowniez z Panem Radnym Boguslawem Kosmiderem zostali w UW gdy wszytskie "szczury" z tonacego statku uciekly do PO...co bardzo sie ceni dla obu tych Panow 4.Co by nie mowic o stylu przewodniczenia partii w Regionie przez Okonskiego trzeba mu przyznac ze dobry wynik Onyszkiewicza to w duzej mierze dzieki pracy okonskiego, to on organizowal mu kampanie i spotkania...o czym otwarcie mowil Onyszkiewicz.Faktycznie Okonski nie jest moze przykladem wyzyn intelektualnych pokroju Sp. Kuronia czy Mazowieckiego ale jest sprawnym ogranizatorem. 5.Podobnie to wlasnie Okonski zainteresowal sie Cracovia gdy byla w III lidze,i wszytscy olali Cracovia oprocz kibicow. A teraz prosze spojrzec na Cracovia jak sie rozwija, jak milo patrzec...i jest w tym zasluga Okonskiego, choc oczywiscie bez pienedzy prof. Filipiaka nic by nie bylo. Wiec wiecej pokory i sprawiedliwosci Pani i Panowie zanim kogos oplujecie.pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Wazne!!!!Sprostowanie!!! 19.01.05, 19:24 Oj Panie Obiektywny... ten hałas, który dał się słyszeć bierze się stąd, że ręce mi opadły. 1. Jeśli dobrze rozumiem, to radny Kośmider miał ochotę przejść z UW do UW.Czy tak? 2. Natychmiast po powstaniu Platformy miał ochotę zapisać do niej całą małopolską Unię pewnien Wicewojewoda, którego nazwisko jakośmi uleciało.Mówił o tym publicznie, jako o dobrym rozwiązaniu. 3. Środowiska sklepikarzy, które same siebie nazywają Kongregacją Kupiecką nie dość , że nie wydają się być bliskie poglądom liberalnym, to jescze nie są.Choć zdarzają się wyjątki.Środowisko Kongregacji jest utopione po uszy w dniach chwały, kiedy wszystko się sprzedawało na pniu, a wolny rynek nie istniał. Młodzież nie wie niestety o co chodzi, bo dla niej to historia - a dla mnie życie. Kongregacji znacznie bliżej jest i zawsze było do epoki Edwarda Gierka, bo wtedy było najlepiej. 4. Kośmider, odmienia się tak jak "Świder", co Pewnie Pan wie, skoro przejrzał Pan CAŁĄ korespondencję... 5. Na dobrym wyniku Onyszkiewicza świat się nie kończy, zasługą Jasieńka jest przegrana Lasoty w wyborach, bo pomiędzy turami zaczął głosić,że będzie "pierwszym po Bogu", co skutecznie zniechęciło wyborców. Zrobiono w tej sprawie badania. Ale Pan z pewnością to wie (przecież...)Ciekawe dlaczego. Przypominam, Lasota przegrał niespełna 1500 głosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Bez manipulacji Pan nie potrafii?! Do tego dość pr IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 20:04 ostawej. 1. Wypominać zwykłe przejęzyczenie to poziom onetowych pyskówek (nic przeciw onetowi!). 2. Kongregacja nie jest liberalna, ale czemu pominął Pan informację o wykształceniu Okońskiego? Łatwiej przejechać się po Kongregacji niż odeprzeć orgument o kłamliwym wizerunku. 3. Kośmider - Świder: kolejny kluczowy przykład świadczący przeciw argumentom Pana adwersarza. 4. O Cracovi Pan zapmniał, bo to nie pasuje do Pańskiego obrazu świata. 5. "A w Ameryce murzynów biją". Przegrana Lassoty jest winą Okońskiego. Niechżesz Pan zachowa powagę. Dysponuje Pan badaniami, czy może ma jakieś rodzinne powiązania z Delficką Pytią? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Bez manipulacji Pan nie potrafii?! Do tego do 19.01.05, 20:14 Zamiast kopać - trzeba czytać. 1. Ja nie wiem, czy to przejęzyczenie. Bo niby skąd mam wiedzieć. 2. Informację o wykształceniu Okońskiego pominąłem, bo nie ma związku z tematem po pierwsze (każdy - na Boga - ma jakieśwykształcenie. O tym, że mówi biegle po francusku też nie napisałem.Czy to wada formalna mojej wypowiedzi?), a nie widziałem jego dyplomu po drugie. To, że nigdy tego nie krył nie jest niestety dla mnie argumentem za, raczej argumentem neutralnym. Proszę spojrzeć na aktywność Rokity (nie znam osobiście) to prędko Pan zrozumie, czym się wyróżnia absolwent tego Wydziału. Sam indeks wiosny nie czyni. 3. Argument jest zdecydowanie na miejscu: jeśli się publicznie używa czyjegośnazwiska, to dobrze jest ustalić, jak się je odmienia. Nie zrobiła tego Gazeta, nie zrobił i mój przedmówca. Zacietrzewienie odebrało Panu spostrzegawczość. 4. O Cracovii nie zapomniałem, natomiast Pan zapomniał przejrzeć inne moje posty. Zachęcam. Czy nazwa IVACO coś Panu mówi? 5. Przegrana Lasoty 1495 głosami jest winą Okońskiego. Zachowuję powagę i dysponuję badaniami.Mam powiązania rodzinne - ale nie z Pytią. "Delficka" jako przymiotnik pisana jest z małej litery. Chyba, że uznamy jąza nazwę własną. 6. Widział Pan może kiedyś scenę (w kinie, TV lub w oryginale), w której bullterier naciera na sztachety? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Bez manipulacji Pan nie potrafii?! Do tego do 19.01.05, 20:17 Ponadto słabością Pańskiej argumentacji jest skłonność do używania epitetów. Kwestia wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Naprawdę Pan nie rozumie, że manipuluje informacja IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 21:28 mi? Czy po prostu uważa Pan, że tak trzeba? Określenie „kupiec”, jakiego niektórzy używają w odniesieniu do Okońskiego, ma zaświadczać o jego braku wykształcenie, czy też powagi, jaką posiada „biznesmen”. Argument przytoczony przez obiektywnego o skończeniu studiów jest wiec logiczny i na miejscu. A prezesura w KK była wspomniana przez osobę do postu, której się Pan odnosi, jako rzecz wątpliwa w życiorysie Okońskiego, choć przez autora tłumaczona liberalną postawą KK. Pominą więc Pan zasadniczy argument rozwijając krytykę KK, aby tworzyć negatywny wizerunek Okońskiego. TO PRZYKŁAD KLASYCZNEJ MANIPULACJI, bez epitetów, koniec kropka. A jak Pan nie wierzy proszę wysłać do Markiewicza z TV lub zapytać jakiegokolwiek specjalistę od retoryki. Pomyłki się zdarzają, a Pan wykorzystał "UW do UW", aby uniknąć niewygodnej dla Pana kwestii. Manipulacja niewinna, lecz poręczna. Zbytnio skupia się Pan na tych literkach i znowu nie zauważył, że fragment o nazwisku był przykładem Pańskiego kolejnego dyskredytowania oponenta, przy pozorze rzeczowej dyskusji. Ja posiadam inne informacje o przyczynach przegranej Lasoty, ale żeby wyjść poza przerzucanie się "tajnymi informacjami" ustalmy, że pokazywanie się jednego z głównych polityków partii podczas kampanii prezydenckiej nie jest niczym nagannym. A na marginesie skoro Pan posiada informacje co spowodowało wahnięcie wyniku o 1500 głosów, to doradzam założenie firmy badającej opinię publiczną. Jak dotąd nikomu na świecie nie udało się uzyskać tak precyzyjnych i jednoznacznych wyników. Nadal mam wrażenie, że rozmawiam z Pytią. Nie podobają się Panu moje epitety. Proszę wskazać, które są niekulturalne. No i przejrzeć własne wypowiedzi. Ja przeglądnąłem Pańskie, choć o IVACO słyszałem wiele. Zauważyłem, że wymyśla Pan komuś od Leppera (Po kolejnym niezrozumieniu intencji wypowiedzi, którą Pan komentuje. "Inteligencik" było ironiczne w stosunku do miary, jaką Pan mierzy innych. A że ma Pan wysokie mniemanie o sobie, inni do standardów nie dorastają. Marzec 68’ nie ma nic do rzeczy). A mnie się wydaje, że to Panu bliżej do prezesa, który z pewnością zawiąże z Panem speckomisję do spraw radnego Okońskiego. Zaczniecie Państwo od afery IVACO. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Naprawdę Pan nie rozumie, że manipuluje infor 20.01.05, 01:36 Dla wygody postronnego czytelnuika posłuzę się wersalikami dla wyodrębnienia moich kwestii. OK? Gość portalu: UWi napisał(a): > mi? Czy po prostu uważa Pan, że tak trzeba? Sąjeszcze inne, poza wymienionymi, powody,dla których nie zamierzam przyjmować Pańskiego tonu. Nie bardzo wiem co mam odpowiedzieć posiadaczom prawdy objawionej nt Pana Jana. > Określenie „kupiec”, jakiego niektórzy używają w odniesieniu do Oko > ńskiego, ma > zaświadczać o jego braku wykształcenie, czy też powagi, jaką > posiada „biznesmen”. Argument przytoczony przez obiektywnego o skoń > czeniu > studiów jest wiec logiczny i na miejscu. TAKIE JEST WŁASNIE WYOBRAŻENIE pAŃSKIE I OSÓB PANU/PANI PODOBNYCH O ZAWODZIE KUPCA. TAKI STAN RZECZY UTRZYMUJE SIĘ JAKO NIEWĄTPLIWY SUKCES DZIAŁALNOŚCI NIEJAKIEGO HILAREGO MINCA - Z PEWNOŚCIĄ PAN WIE O KIM MOWA. PAN HILARY ZDEPRECJONOWAŁ JAKIEKOLWIEK PRZEJAWY PRYWATNEJ INICJATYWY GOSPODARCZEJ A Z SAMEGO TERMINU "PRYWATNA INICJATYWA" UCZYNIŁ OBELGĘ. DLA MNIE KUPIEC TO JEST KTOŚ. ALE MUSI BYĆ KUPCEM, A NIE SKLEPIKARZEM. MUSI BYĆ WYKSZTAŁCONY, OBYTY, POWINIEN MIEĆ TRADYCJE RODZINNE, BO TO NIGDY NIE ZAWADZI. ALE JAK WIDZĘ PANU TERMIN KUPIEC KOJARZY SIĘ Z KIMŚ POŚLEDNIEJSZEJ KATEGORII, O KTÓREGO WYKSZTAŁCENIU TRZEBA WSPOMINAĆ JAKO O CZYMŚ DLA TEJ GRUPY NIEZWYKŁYM. DLA MNIE WYSZTAŁCENIE KUPCA NIE JEST NICZYM NIEZWYKŁYM. JEST PONIEKĄD OCZYWISTOŚCIĄ. A prezesura w KK była wspomniana przez> > osobę do postu, której się Pan odnosi, jako rzecz wątpliwa w życiorysie > Okońskiego, choć przez autora tłumaczona liberalną postawą KK. > Pominą więc Pan zasadniczy argument rozwijając krytykę KK, aby tworzyć > negatywny wizerunek Okońskiego. NIE POMINĄŁEM ZASADNICZEGO ARGUMENTU, ALBOWIEM NIE UWAŻAM BY TEZA WYMAGAŁA ARGUMENTOWANIA. JUŻ POPRZEZ SAMO POSTAWIENIE MI TAKIEGO ZARZUTU POPEŁNIA PAN/PANI BŁĄD RZECZOWY.(FAŁSZ) > TO PRZYKŁAD KLASYCZNEJ MANIPULACJI, bez epitetów, koniec kropka. MIŁO MI DOWIEDZIEC SIĘ, ŻE ISTNIEJE KLASYCZNA MANIPULACJA. SŁYSZAŁEM O ROZMAITEJ KLASYCE, ALE O KLASYCE MANIPULACJI JESZCZE NIE. A jak Pan nie > wierzy proszę wysłać do Markiewicza z TV lub zapytać jakiegokolwiek specjalistę od retoryki. JAJKOŚ SOBIE RADZĘ I BEZ RED MARKIEWICZA, - TO ZAPEWNE TEN SAM AUTORYTET, KTÓRY WIELE-WIELE LAT TEMU PROWADZIŁ W TVP CYKLICZNY PROGRAM PT"DEMOKERATYCZNY (CZY TEŻ SOCJALISTYCZNY)SAVOIR VIVRE". KAŻDY MA MISTRZÓW NA SWOJĄ MIARĘ. > Pomyłki się zdarzają, a Pan wykorzystał "UW do UW", aby uniknąć niewygodnej dla Pana kwestii. W JAKI SPOSÓB ROZPOZNAJE PAN/PANI, ŻE JAKAŚ KWESTIA JEST DLA MNIE NIEWYGODNA - I TO Z TAKĄ PEWNOŚCIĄ WYNIKU? JA NP NIE MAM TEJ PEWNOŚCI. CO WIĘCEJ - MAM PEWNOŚĆ, ŻE ŻADNA KWESTIA W TEJ WYMIANIE ZDAŃ NIE JEST DLA MNIE NIEWYGODNA (FAŁSZ). Manipulacja niewinna, lecz poręczna. > Zbytnio skupia się Pan na tych literkach i znowu nie zauważył, że fragment o > nazwisku był przykładem Pańskiego kolejnego dyskredytowania oponenta, przy > pozorze rzeczowej dyskusji. NIE ZNAM OPONENTA I NIE ODWAZYŁBYM SIĘ GO DYSKREDYTOWAĆ. MA NATOMIAST DOŚĆ NIECODZIENNE POGLĄDY NT UZYWANIA NAZWISK W POPRAWNEJ FORMIE. OBRAZUJE TO POZIOM JEGO a.WYKSZTAŁCENIA, b. ZACIETRZEWIENIA.OBCOWANIE Z CUDZYMI NAZWISKAMI WYMAGA CO NAJMNIEJ POPRAWNOŚCI. PROSTE? > Ja posiadam inne informacje o przyczynach przegranej Lasoty, ale żeby wyjść > poza przerzucanie się "tajnymi informacjami" ustalmy, że pokazywanie się > jednego z głównych polityków partii podczas kampanii prezydenckiej nie jest > niczym nagannym. ZACHOWANIE NIE MUSI BYĆ NAGANNE PO TO, BY BYŁO SZKODLIWE. PAN JAN NIE ZADAŁ SOBIE TRUDU USTALENIA, JAKI TO MOŻE MIEĆ WPŁYW NA WYNIK DRUGIEJ TURY. PISZĄC "to" MAM NA MYSLI JEGO ROZGŁASZANE NA PRAWO I LEWO PRZEKONANIE, ŻE PO WYBORACH BĘDZIE KIMŚ WAŻNYM W POBLIŻU PREZYDENTA MIASTA. Z RACJI PROWADZONYCH PO FRANCUSKU INTERESÓW PANU JANOWI TAKIE PRZEKONANIE PUBLICZNOŚCI JEST, LUB BYŁOBY NIEZWYKLE NA REKĘ - ORAZ UWIARYGODNIĆ GO MIAŁO W OCZACH JEGO ZAGRANICZNYCH I KRAJOWYCH PARTNERÓW. NIE POSIADAM TAJNYCH INFORMACJI, POSIADAM JAWNE INFORMACJE (FAŁSZ) > A na marginesie skoro Pan posiada informacje co spowodowało wahnięcie wyniku o > 1500 głosów, to doradzam założenie firmy badającej opinię publiczną. Jak dotąd > nikomu na świecie nie udało się uzyskać tak precyzyjnych i jednoznacznych > wyników. Nadal mam wrażenie, że rozmawiam z Pytią. CHOPIE, JA NI MAM DO CIEBIE CIERPLIWOŚCI! 1500M GŁOSÓW TO NIE JEST "WAHNIĘCIE SIĘ WYNIKÓW", TYLKO ZMIANA POGLĄDU PRZEZ CZĘŚĆ ELEKTORATU W OSTATNIEJ CHWILI. DOKŁADNIE POMIĘDZY OTWARCIE KOPCA KOŚCIUSZKI PO REMONCIE A DRUGĄ TURĄ. A SKĄD PAN/PANI WIE, ŻE NIE KORZYSTAM Z WYNIKÓW BADAŃ WŁASNEJ FIRMY? O PRZYCZYNACH TAKIEGO WYNIKU WSZYSCY WIEDZĄ - TYLKO PAN NIE.DOKUMENTY POZWALAJĄCE NA DOKONANIE TAKIEJ ANALIZY SĄ POWSZECHNIE DOSTĘPNE. PRZED NASTĘPNYM SPOREM ZACHĘCAM DO LEKTURY. PRZYPOMINAM NP ŻE DZIENNIK POLSKI OPUBLIKOWAŁ WYNIKI Z WSZYSTKICH KOMISJI - TERAZ ZESTAWIAMY JE Z WYNIKAMI GŁOSOWAMIA DO RADY MIASTA - W OBWODACH, W KTÓRYCH STARTUJE PAN JAN, DOKONUJEMY KILKUNASTU JESZCZE INNYCH PORÓWNAŃ, I WYKORZYSTUJĄC DOŚĆ ELEMENTARNĄ WIEDZĘ USTALAMY CO - I KOMU ZASZKODZIŁO.NIE JEST MIŁO PORZUCAĆ WŁASNE POGLĄDY, WIĘC NIE ZAMIERZAM PANI/PANA DO TEGO SKŁANIAĆ, ALE TRUDNO SIĘ ROZMAWIA W OBLICZU NEGACJI MATEMATYKI. Nie podobają się Panu moje epitety. Proszę wskazać, które są niekulturalne. ZACHĘCAM DO LEKTURY SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO I USTALENIA PPNAD WSZELKĄWĄTPLIWOŚĆ, CZY ISTNIEJĄ KULTURALNE EPITETY. KULTURALNY EPITET TO DLA MNIE SPORA NOWOŚĆ. No > i przejrzeć własne wypowiedzi. > Ja przeglądnąłem Pańskie, choć o IVACO słyszałem wiele. Zauważyłem, że wymyśla > Pan komuś od Leppera NIE WYMYŚLAM NIKOMU OD LEPPERA. CZYTAŁ PAN/PANI NIEUWAZNIE.(FAŁSZ) (Po kolejnym niezrozumieniu intencji wypowiedzi, którą Pan > > komentuje. "Inteligencik" było ironiczne w stosunku do miary, jaką Pan mierzy > innych. NIE WIEM SKĄD PAN/PANI POSIADA INFORMACJE O MIERZE, JAKĄ MIERZĘ INNYCH. POLITYK TO OSOBA WYBRANA W PIĘCIOPRZYMIOTNIKOWYCH WYBORACH, JEŚLI NIE POTRAFI ZACHOWAĆ SIĘ PUBLICZNIE, TO LEPIEJ, BY BYŁ STRÓŻEM A NIE POLITYKIEM. A że ma Pan wysokie mniemanie o sobie, inni do standardów nie > dorastają. W JAKICH JEDNOSTKACH MIERZY PAN/PANI MOJE MNIEMANIE O MNIE? Marzec 68’ nie ma nic do rzeczy) W ODNIESIENIU DO TERMINU "INTELIGENCIK" MARZEC MA MNÓSTWO DO RZECZY, ALE PAN/PANI NAJZWYCZAJNIEJ W ŚWIECIE NIE WIE DLACZEGO. I DLATEGO STARA SIĘ PAN/PANI MARGINALIZOWAĆ TEMAT. CHODZI O PEWIEN SPOSÓB PUBLICZNEGO TRAKTOWANIA OSÓB OD NAS MĄDRZEJSZYCH, KTÓRYCH POZIOM JEST DLA NAS NIEDOSTĘPNY, A KONIECZNIE CHCEMY JE KOPNĄĆ. ODWOŁUJEMY SIĘ WTEDY DO OPINII GAWIEDZI. GAWIEDŹ TO FAJNY PUNKT ODNIESIENIA. . A mnie się wydaje, że to Pan u bliżej do prezesa, który z pewnością zawiąże z Panem speckomisję do spraw > radnego Okońskiego. PRZYKRO MI , ALE MAMY INNE ZNAJOMOŚCI - JA NP NIE WIEM KTO TO JEST "PREZES" Zaczniecie Państwo od afery IVACO. TO PAN NAZWAŁ SPRAWĘ ivaco A F E R Ą. DZIEKUJĘ ZA WSPARCIE. CBDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Niech Pan nie kręci z Mincem, bo nie o Pana stosun IP: *.ghnet.pl 20.01.05, 12:11 ek do określenia kupiec chodzi, ale ludzi, na których powołał się autor postu, jaki Pan komentował. Jeśli Pan tego nie rozumie, ani słowniki, ani matematyka Panu nie pomoże. Bezpodstawne przypisywanie mnie złego mniemania o kupcach jest kolejną manipulajcą. Nie wiem skąd Pan wziął tę "tezę", ale ta jak najbardziej wymaga dowodu, co w sporze czyni się przy pomocy argumentów. "Klasyczny" może oznaczać typowy i tak zostało tu użyte. Ja wiem, że zaglądanie do słownika jest poniżej Pańskiego poziomu, ale niech więc Pan innych nie obarcza tą pracą. Jasne, Pan sobie radzi bez kogokolwiek, ponownie zresztą pomijając część mojej sugestii. Pan ma pewność a ja argumenty. Jeśli zamiast odpowiadać na zarzut zwraca się uwagę na literówkę, to postępowanie, takie zaświadcza o tym, że poruszana kwestia jest dla Pana niewygodna. Takie są zasady prowadzenia sporu, po prostu, niezależnie, co Pan o sobie myśli, bo ludzie mają dostęp do słów, które Pan wypowiada, o słowa te zaświadczają o Pańskich przekonaniach i intencjach. Epitet to wyraz określający rzeczownik używany w celu wzmocnienia plastyki opisu oraz dla jego emocjonalnego zabarwienia. Jednak nie wie Pan wszystkiego. Błąd w nazwisku zaświadcza o braku umiejętności odmiany nazwisk i o niczym innym. Jego podkreślanie zaświadcza o chęci zdyskredytowanie uczestnika dyskusji. Z Pańskich wypowiedzi widać jaką Pan miarę stosuje. Z ironią w sprawie "inteligencika" już Panu raz wytłumaczyłem. To, że Pan również zasługuje na określenie Potwierdził Pan choćby w kolejnym zdaniem, odwołując się do obraźliwego terminu gawiedź. Inteligencja drogi Panie nie potrzebuje kontrastu w postaci "prostactwa". Zostawmy już te analizy. Nie będę sprawdzał wierzę, że jest Pan geniuszem. Dodam tylko, że słyszałem także o innych przyczynach od członków sztabu Lasoty (Kraków mały i różne rzeczy można usłyszeć). Widziałem też kilka analiz z innych wyborów i cóż żadna nie charakteryzowała się taką pewnością stwierdzeń. Zapewne dlatego, że nie proste rachunki idzie, ale ich interpretację. Ale zgoda. Skoro zachowanie Pana Okońskiego faktycznie zaszkodziło w wyborze Lasoty na prezydenta, to facet ten czegoś się nauczył i przy wyborach do PE, odsunął się całkowicie w cień. Mało znam ludzi, którzy potrafią się uczyć z własnych doświadczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak "Kręcić z Mincem" jako obraz wiedzy historycznej.. 21.01.05, 03:41 Drogi Interlokutorze, ponieważta enuncjacja pozbawiona jest odniesienia się do wątków niewygodnych dla Pańskiego idola, to po co ciągnąć tę rozmowę. Mało umiejętnie - albo też bez świadomości, próbuje Pan /Pani wyprowadzić mnie z równowagi.Bardzo to pociesznie wygląda, szczególnie dla rzesz nowych członków Unii Wolności, którzy dzięki temu mają natychmiast okazję zorientowaćsię, w co "idą". Życzę zdrowia na nowej drodze życia . Ta rozmowa dała mi wiele uciechy, ponieważ atakując mnie wkłada Pan/Pani jednocześnie wiele wysiłku w dowiedzenie prawdziwości tego, o czym piszę. Nawet stróż w Magistracie wie, że Pański idol jest CZŁOWIEKIEM DO WYNAJĘCIA. Co za tym idzie dalsza polemika mi ubliża. Niewiele Pan/Pani z niej zrozumiał/a, proszę więc już nie replikować. Zdolność biegłego czytania i pisania to nie jest wiedza i doświadczenie. Do zobaczenia za , powiedzmy, 20 lat. PS: 1. nie zrozumiał Pan/Pani ANI SŁOWA z wątków: o Mincu, o Onyszkiewiczu, o Markiewiczu, o epitecie, o IVACO, o studium B, o przekupstwie, o taktyce zajmowania spalonej ziemi (bardzo szkodliwa w polityce). W miejsce refleksji osobistej cytuje Pan/Pani rzeczy zasłyszane. Odrobinę mnie to męczy, ponieważ z tego powodu w mętnych barwach widzę przyszłość polskiej polityki, którą Pan/Pani zamierza tworzyć. Unia w Małopolsce przeżyła już raz taką woltę sprokurowaną przez ludzi, którzy obstąpili po wygranych wyborach p. Kracika, a następnie prędko zrejterowali do Platformy. W wolnej chwili, ale już bez mojego udziału - błagam - proszę na własny użytek wywołać z pamięci przykład takiej osoby, z którą Pański idol się nie zgadza, a potrafi z nią współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Brak argumentów i inwektywy świadczą o Pana zaśle IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 14:29 pieniu i nienawiści. Pan wszystko rozumie inni nic. Nie było moją intencją Pana denerwować, co przyzna każda osoba, która choć w minimalnym stopniu posiadła umiejęntności komunikowania się. Ale widzę, że szlag Pana trafia, bo na ślepo mnie atakuje, przywołuje wątki, o których nie było mowy. Za sumę naszej dyskusji niech posłuży to, że po wielu dniach dyskusji nie wiem Pan czy rozmawia z kobietą czy mężczyzną, mimo że język polski pozwala na prostą identyfikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Filu-lilu. 21.01.05, 14:43 Ma Pan/Pani jakieś dziwne informacje. Do identyfikacji płci rozmówcy potrzebna jest wiedza medyczna - a nie językowa. Deklaracja nie dostarcza wiedzy, tylko informacji o zamysłach anonimowego przecież rozmówcy. Zaś co do komunikowania się, to nie jest wykluczone, że była Pan/Pani moim studentem. No i mogło wypaść zabawnie.Padł Pan/Pani ofiarą nieporozumienia. Ponieważ najwyraźniej nie rozumie Pan/Pani mojej prośby o brak odpowiedzi, co nota bene łatwo było przewidzieć, więc zmienimy nieco taktykę rozmowy.Czas - start Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Proszę się pochalić tytułem! Albo lepiej nie, bo t IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 14:50 o wstyd, aby pracownik naukowy, o swojej rację musiał zaświadczać dyplomem. Pan oczywiście do studentki dzwoniącej do Pana i informującej, że nazywa się Marta, na wszelki wypadem zwraca się droga studentko lub studencie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Proszę się pochalić tytułem! Albo lepiej nie, 21.01.05, 15:16 Studentka dzwoniąca do mnie zwykle może mieć na IMIĘ Marta. Ale to oczywiście bez różnicy. Podobnie jak odmiana nazwisk przez przypadki. Znać rękę mistrza. Dla Pana/Pani kariera naukowa pełni , jak widzę, rolę zastępczej nobilitacji. Tym sposobem dołączył Pan/Pani do licznego grona Polaków, którzy mylą nobilitację z karierą naukową, a o tytułach naukowych wypowiadają się "na kolanach". W polskiej praktyce istnieje tylko jeden tytuł naukowy. O czym Pan/Pani zapewne wie. Prawda? Dla wyjaśnienia: nie jestem ani Pachem (profesor Andrzej Pach z Katedry Telekomunikacji AGH to zasłuzony członek Unii Wolności, proszę o więcej szacunku dla starszych kolegów), ani Handlem, albowiem nie sposób być całym handlem na raz. To, co widzi Pan/pani pod moimi tekstami, to tzw sygnaturka, a nie podpis. Nie nazywam się ani Pach, ani też Handel. Dla Pani/Pana użytku nazywam się "hm_tak".Więcej informacji n/t sygnaturki znajdzie Pan/Pani w portalu Gazety Wyborczej.Tekst, który posłuzył mi za taką własnie sygnaturkę, jest wyimkiem ze sztuki zmarłego niedawno Prof Schaeffera. Zapewne doskonale sięPan/Pani orientuje , o kogo chodzi. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi ... bo to nie Pan użył swojej pozycji jako argumen IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 15:23 tu. Tak, to ja. Dalej twierdzę, że ma Pan trudności z rozumieniem wypowiedzi. Wybór podpisu (czy sygnaturki) świadczy o Panu. A wybiera się go nie ze względu na źródło, ale przekaz, z którym się identyfikujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: ... bo to nie Pan użył swojej pozycji jako ar 21.01.05, 15:43 A zatem, jeśli dobrze zrozumiałem, to lepiej ode mnie wie Pan/Pani, co kierowało mną przy doborze sygnaturki? A to ciekawe. Słowem, że NAPEWNO nie kierowałem się źródłem , ale Z PEWNOŚCIĄ przekazem, z którą się identyfikuję? A skąd Pan/Pani to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: ... bo to nie Pan użył swojej pozycji jako ar 21.01.05, 15:50 Oczywiście, że to nie ja uzyłem swojej pozycji jako argumentu, więc byc może zrobił to Pan/Pani. Dobrze jest odróżnć tezę od sugestii, to jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Wskazanie, że być może był Pan/Pani moją studentką, lub też studentem nie jest argumentem, ponieważ nie dotyczy sporu. Pan/Pani próbuje mnie po prostu zdyskredytować POZA SPOREM, sugerując, że nie potrafię się komunikować. To "argumentum ad hominem" - i nie wymaga komentarza. Z rozpędu pomylił Pan/Pani metajęzykowe poziomy rozmowy. To się czasami zdarza w ferworze. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Brak argumentów i inwektywy świadczą o Pana z 21.01.05, 14:57 Miło mi popznać Pana/Pani opinię o tym,że brakuje mi argumentów. Inwektywy przysługują adresatom, albowiem , jak nas uczy Św. Tomasz z Akwinu "...Sprawiedliwość jest to oddanie każdemu tego, co mu się słusznie należy". Nie jest to oczywiście jedyna idea sprawiedliwości.To ,że zdenerwowanie mnie nie było Pańską intencją może oznaczać,że próbuje mnie Pan/Pani zdenerwować WBREW swoim intencjom, albo zgoła wbrew woli. Czego wolałbym nie zakładać. Zmuzony jestem zmartwić Pana/Panią, ale nie każda osoba "(...)która choć w minimalnym stopniu posiadła umiejętności komunikowania się(...)" przyzna to, o czym Pan/Pani sądzi - że przyzna.Przynajmniej część przyzna coś innego. Nie atakuje Pana/Pani na ślepo,albowiem nie wiem dokładnie co to znaczy w Pana/Pani mniemaniu. Nie upłynęło wiele dni dyskusji z moim udziałem - jest Pan/Pani źle poinformowany. A niby skąd mam wiedzieć, z kim rozmawiam? Czy mam wnioskować z odmiany przez rodzaje? Czy to znaczy,że pisząca przez kilkadziesiąt lat do tygodnika "Przekrój" Pani Ipohorska (dziś już niestety nie żyjąca), powszechnie znana jako JAN KAMYCZEK, była mężczyzną? Czy Konstatnty Ildefons Gałczyński, podpisujący się "Karakuliambro" był może rodzaju nijakiego? Zajmująca teza. Muszę to przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Niech Pan odróżni pseudonim od formy gramatycznej IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 15:03 stosowanej w tekście. Te uparte Pan/Pani jest śmieszne. A ciągłe przywoływanie powszechnie znanych autorytetów, nie dla poarcia swoich tez, a jedynie umieszczenia w swojej wypowiedzi raz jeszcze zaświadcza o tym, że brak Panu argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Niech Pan odróżni pseudonim od formy gramatyc 21.01.05, 15:54 Oczywiście, że Pani Ipohorska używała w tekście rodzaju męskiego. Pudło. Trzeba uważać. Z faktu,że używa Pan/Pani w tekście rodzaju męskiego nie wynika, że jest Pan/Pani mężczyzną, a jedynie,że sięPan/Pani w takim rodzaju wypowiada. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Niech Pan odróżni pseudonim od formy gramatyc 21.01.05, 15:55 Zapomniałem dodać, że gdyby nie Pan/Pani, to chyba NIGDY nie odróżniłbym pseudonimu od formy gramatycznej. Jestem bardzo zobowiązany za to wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Brak argumentów i inwektywy świadczą o Pana zaśle IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 14:29 pieniu i nienawiści. Pan wszystko rozumie inni nic. Nie było moją intencją Pana denerwować, co przyzna każda osoba, która choć w minimalnym stopniu posiadła umiejęntności komunikowania się. Ale widzę, że szlag Pana trafia, bo na ślepo mnie atakuje, przywołuje wątki, o których nie było mowy. Za sumę naszej dyskusji niech posłuży to, że po wielu dniach dyskusji nie wiem Pan czy rozmawia z kobietą czy mężczyzną, mimo że język polski pozwala na prostą identyfikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Wątki, o których nie było mowy 21.01.05, 16:00 przywołuję, ale, co umknęło Pana/Pani napiętej uwadze, przywołuję je w dialogu z INNYM UCZESTNIKIEM FORUM. Nie wiedziałem, że to Pan/pani ustala tu, z kim i które wątki mozna poruszać. Znać rękę mistrza. Proszę koniecznie przenieść te zasady wprost do Unii Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elaine Re: Wazne!!!!Sprostowanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:54 hm_tak- miło, że Pan/Pani pamięta o tych różnych "szczegółach". Mam na myśli to na przykład- dlaczego przegrał Lassota. Właśnie przez to, że Okoński po miescie rozgłaszał kim to on nie będzie. Bez żadnego uzasadnienia zresztą. Okoński jest jak Lepper. To przykre- ale zawsze takie indywidua pociagają za sobą pewną liczbę ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Wazne!!!!Sprostowanie!!! 20.01.05, 00:53 Własnie dlatego trudno jest mi argumentować w sporze z miłymi skądinąd przeciwnikami, którzy nie posiadają mnóstwa informacji. Korzystanie z informacji, które dla przeciwnika są zaskoczeniem zabiera mnóstwo czasu, potrzebnego wkrótce po tym do uprzytomnienia sobie braku informacji - i prawdziwości, lub przynajmniej prawdopodobieństwa informacji nie pasujących do naszej koncepcji. I tak dookoła wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elaine Moje wyrazy poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:12 dla Pana Bogusłama Kośmidra. Nie przypuszczałam, że nawet taka osoba jak Pan będzie musiała się bronić przed naporem gawiedzi. Niestety- jak widac taki jest ten świat. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Moje wyrazy poparcia 19.01.05, 23:30 Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i ten świat nie zginie więcej ,nie- jak śpiewał Cz.Niemen .Nawet nie zdawałem sobie sprawy ze skali poparcia jakie dostałem na skrzynki i osobiście .Wszystkim serdecznie dziękuję ,i Pani też. I bardzo dużo jest członków UW co mnie zaskauje ale może i nie . A gawiedź? Pani Elu (?) to tak naprawdę jest 2 lub 3 osoby tylko piszące różnymi nikami . Mam nadzieję ,że robią to z przekonania ale prawda jest bezwzgledna - 2-3 osoby bronią decyzji Okońskiego ,tylko ... > A może to dobry sygnał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elaine Re: Moje wyrazy poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:57 Nie, nie jestem "panią Elą" i bardzo chętnie pisałabym pod dziesiecioma nickami, ale jaki to ma sens? Pamiętam tylko jak Pan potrafi pracować. Jak szybko, jak merytorycznie i jak daleko był Pan od wszelkich głupawych rozgrywek w tym gorącym okresie kiedy niektórzy już rozdzielali stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdzic A czy to nie zasługa Jasia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:31 A mnie sie wydaje, że to Okoński działa na rzecz PO. Jego traktowanie ludzi i bezgraniczne zadufanie w jedynie słuszną swoją rację zniechęca ludzi do wysiłku na rzecz UW. A z tego tylko cieszy się PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Pan Okoński to człowiek z zasadami. IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 00:07 To dzięki niemu UW jest w Krakowie silna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Moze i z zasadami ale bez klubu.... IP: *.77.classcom.pl 18.01.05, 00:37 mnie to wyglada na klasyczne wyciecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi To kiepski z Pana politolog. IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 10:36 Proszę spytać radnych z innych klubów, czy argumenty UW są prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smetana Okoński z zasadami ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 00:40 Chyba se jaja robisz !!.Okoński z zasadami ? Chyba chemicznymi !!!. Dawno już zrezygnowałem ze współpracy z tym gościem. Ciągłe konflikty ,podżeganie jednych na drugich ,własne interesy i gęba pełna frazesów. Że Unia W się na nim nie poznała . Teraz wzorcowo pociągnie ją na dno . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Możesz mieć takie doświadczenia, ale fakty świadcz IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 10:39 ą o czymś innym. Dobra współpraca z MC, rozrastająca się partia, duża aktywność małopolski, zaufanie centrali do Pana Okońskiego. Kiedy tak ostani raz było w UW? Odpowiedz Link Zgłoś
gamling Re: Możesz mieć takie doświadczenia, ale fakty św 18.01.05, 13:16 > o czymś innym. Dobra współpraca z MC, rozrastająca się partia, duża > aktywność Ze co prosze? Jaka dobra wspolpraca z MC? To co powiesz o czasowym wyprowadzeniu sie MC z biura UW nie tak dawno? O zagrywkach personalnych Okonskiego, podpuszczaniu jednych na drugich? O odejsciu z MC Dominiki, Bartka, Marcina, Karola, i innych - to byli ludzie ktorzy tworzyli MC w tym miescie, a zrezygnowali bo czasami mieli inne zdanie niz Okonski wiec byli przez niego niszczeni z kazdej strony. W tej chwili mozez albo byc po stronie Jaska i robic to co mu pasuje albo wycofac sie calkiem, innej drogi nie ma. Praktycznie wszyscy mlodzi, wartosciowi ludzie, ktorych znam jeszcze z czasow Kola Uczelnianego odeszli i bynajmniej nie do platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Dwudziestoparolatka trzasnęła drzwiami biura IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 18:50 partii o 15 letniej historii, bo pokłuciła się z jej szefem, a potwór Okoński doprowadził do wyboru Onyszkiewicza w Krakowie. MC działa obecnie wzorowo, a partia rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unitka MC ROŚNIE W SIŁE !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:12 ostatnio MC bardzo nabralo na znaczeniu. Istnieja dobre stosunki miedzy Unia a MC i wcale nikt tu nie podlizuje sie Okonskiemu!! Pare osob ze starej kadry wraca bo widzi ze MC rosnie w sile i dziala WZOROWO. A to wszystko dzieki nowemu przewodniczacemu MC w Krakowie ktoremu zalezy na rozwojowi MC.Widac to po ostatnich akcjach np.z Ukraina, dzialalnosc obserwatorow, demonstracje oraz konkursy w malopolsce, niebieskie imprezy. WIEC NIE MOWICIE ZE UNIA UPADA bo mysle ze jako jedna z mlodziezowek MLODE CENTRUM najsprawniej dziala i dzialac bedzie!! A do Unii zapisuje sie coraz wiecej ludzi, niedlugo nas sali braknie. Ciesze sie ze sa jeszcze ludzie ktorzy wierza w Unie i maja swoje idealy ktorym sa wierni, a nie przechodza do platformy z tego wzgledu ze jest ona na TOPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny pp. Obektywny!!! IP: *.245.119-80.rev.gaoland.net 20.01.05, 12:34 Witam Serdecznie, dzieki za sprostowanie...i przepraszam za blad w nazwisku Pana Boguslawa Kosmidera. Przez moj blad od razu zostalem oceniony jako osoba o niskim poziomie wyksztalcenia(do wiadomosci Pana o pseudominie "hm_tak"- posiadam wyzsze wyksztalcenie,ukonczymel UJ...bez rewelacyjnej sredniej ale jednak wyzsze). Nie wiem skad w naszej dyskujsi tyle zlosci i agresji...w moim poscie chcialem tylko sprostowac zeby bylo jasne o kim dokladnie mowimy.Dlatego pisalem iz przewodniczenie KKK przez Okonskiego,ktorej tradycje siegaja XVII wieku z tego co pamietam to przeciez nie jest powod do wstydu... 2)Sparwa IVACO, natomist slusznie poruszona nie jest wina jedynie Okonskiego,ten pomysl poprostu nie wypalil...kwestia gruntow i jej uregulowania przez Gmine i siostry Norbertanki. Zreszta do dzis ten temat przewija sie przy okazji modernizacji stadionu.Chodzilo mi o to ze jesli decydujemy sie oceniac czujes osiagniecia lub ich brak-trzeba przedstawic je dokaldnie. Jak to jest ze jak nie wyszedl pomysl z IVACO, na forum oskrza sie o to Okonskiego a gdy pisze o tym ze przylozyl cegielke do dzisiejszych sukcesow Cracovii, ktora w 2 sezony przeszla z III do I ligi...wtedy sie milczy. Co by nie mowic o tym Panu Okonskim to trzeba przyznac ze nie boi sie wziac za przedsiwziecia ktore bylu juz na dnie:przyklad Cracovii w III lidze i UW...od ktorej tak wiele osob w owym czasie odeszlo do PO. 3) Co do sprawy sposobu a jaki oceniono-skazano Boguslawa Kosmidera to faktycznie sprawa wydaje sie bardzo niewlasciwie rozwiazana, i odpowiedzialnosc niewatpiliwe spoczywa na Okonskim jako Przewodniczacym.Jedno mnie dziwi,jak pisal Radny BK w "sadzie kapturowym" brala tez udzial Pani Brygida K., ktora jest Doktorem Prawa na UJ...wiec jakos trudno mi uwierzyc aby pozolila na tak niedemokratyczna i sprawiedliwa procedure. Znam te osoba (mialem z nia zajecia jako student) i wydaje mi sie ze ona nie pozowlila by na cos takiego... wiec moze Pan BK,cos jednak tam kombinowal. Gdyby to byl tylko Okonski to bym mogl uwierzyc...ale jesli byla tam Pani Brygida K. to trudno mi uwierzyc w skrzywdzenie radnego BK. 4) Warto tez przedstawic fakt z zycoirysu Okonskiego gdy byl poslem, jako jeden z niewielu nie byl poslem zawodowym i pobieral duza nizsza diete od innych poslow zawodowych...dzis taki zwyczaj nalezy do zadkosci,przepisuje sie majatki i firmy na zony a samemu pobiera dosc wysokie diety poselskie...Wiec zastanowmy sie chwile czy opluwanie Okonskiego jest do konca sluszne... Poza tym zycze wszytkim wszytkiego dobrego!!!Dla Pana Radnego BK, duzo dobrego_moze odejscie z UW bedzie powodem nowych celow i nowych wyzwan w zyciu.pozdrawiam!Probujacy byc Obiektywnym; Odpowiedz Link Zgłoś
andrewdomanski Re: Możesz mieć takie doświadczenia, ale fakty św 20.01.05, 16:25 Koło Uczelniane... aż się łezka w oku kręci. szkoda, ze wszyscy (Bartek, Dominika no i ja) bylismy zbyt podobni do Okonskiego by cos zmienic. pozdr,doman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTAJ TO! Buhahahahahahahahahahaahahahaha haahahaha! IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 16:32 Gość portalu: Smetana napisał(a): > Chyba se jaja robisz !!.Okoński z zasadami ? Chyba chemicznymi !!!. Dawno już > zrezygnowałem ze współpracy z tym gościem. Ciągłe konflikty ,podżeganie jednych On przede wszystkim jest głupi jak but. I tak jak piszesz - gęba pełna frazesów. Przekupa jedna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok kim przeciwniecy Okońskiego? Po poziomie postów IP: 213.134.139.* 18.01.05, 17:45 widać. Wulgarne komentarze i ślepe zacietrzewienie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: kim przeciwniecy Okońskiego? Po poziomie post 19.01.05, 19:39 Aniele - to jest tekst w sam raz do programu z Lepperem. Polemika z Okońskim to jak kopanie się z koniem. Z pewnych względów mam w tej mierze większe doświadczenie. Publiczna dysputa z udziałem Pana Jana nieodmiennie zamienia się w pyskówki.Taki folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Pan Okoński to człowiek z zasadami. 18.01.05, 00:44 Ależpiękne zdanie: Pan (fałsz - jaki tam z niego Pan), Okoński (prawda), to (prawda) człowiek (prawda) z zasadami (fałsz) to dzięki niemu (fałsz)Unia jest (fałsz) w Krakowie (fałsz) silna (fałsz). Znać rękę miłośnika krzyżówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemikmlody Re: Pan Okoński to człowiek z kwasami IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 01:52 i ryb też milośnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Boli prawda o Panu Okońskim? Proszę spojrzeć IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 10:34 na wynik wyborów UW do PE oraz porównać aktywność UW z innymi regionami. Mówi prosto, porywczo, ale szczerze w odróżnieniu od Pańskich małych insynuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTAJ TO! NAWET MNIE NIE ROZŚMIESZAJ IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 16:38 Gość portalu: UWi napisał(a): > na wynik wyborów UW do PE Popatrz: np. ja głosowałem na Onyszkiewicza. Mimo, że to kolega partyjny Okońskiego. Bo go lubię i w końcu mu się to należało, a przede wszystkim na hasło "nicea o muerte" nie chciałem głosować. A na Okońskiego W ŻYCIU bym nie zagłosował, bo jego miejsce jest na śmietniku. Dziwie sie, że jakakolwiek partia może tolerować takie coś w swoim łonie. Ale to problem Unii Wolności, nie mój :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Proste. Okoński takim jadem jak ty nie zionie. IP: 213.134.139.* 18.01.05, 17:33 Gdyby nie mordercza praca Okońskiego nie było by Onyszkiewicza w krakowie, potem nie dostałbysię do parlamentu, wreszcie jego biuro w krakowie byłoby martwe. Ale jak prosto pluć na Okońskiego, w końcu nie odpowieda standardom inteligencika. Wstyd drogi Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Proste. Okoński takim jadem jak ty nie zionie 19.01.05, 19:46 Panie Smoku - Pan Okoński nie odpowiada ŻADNYM standardom. Polemika z nim, albo z jego marnie przygotowanymi poplecznikami nie odpowiada mi umysłowo.Onyszkiewicz to jest KTOŚ. Onyszkiewicz to jest Mąż Stanu. Nie znam go tak długo jak Pan, bo dopiero od 1977. A Pan Jan to jest łowca okazji. Jako szef Unii w Małopolsce (Panie, za co?)nie czyni nikomu wielkiej łaski tym,że robi kampanię Janusza Onyszkiewicza. Bo to poseł Unii do Parlamentu Europejskiego. Do polemiki jest Pan po prostu za słabo przygotowany, ponieważ nie wie Pan wielu rzeczy. A użyte słowo "Inteligencik" zbliża Pana do Andrzeja Leppera i pomysłów z r. 1968. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Bez manipulacji Pan nie potrafii?! Do tego dość pr IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 20:00 ostawej. 1. Wypominać zwykłe przejęzyczenie to poziom onetowych pyskówek (nic przeciw onetowi!). 2. Kongregacja nie jest liberalna, ale czemu pominął Pan informację o wykształceniu Okońskiego? Łatwiej przejechać się po Kongregacji niż odeprzeć orgument o kłamliwym wizerunku. 3. Kośmider - Świder: kolejny kluczowy przykład świadczący przeciw argumentom Pana adwersarza. 4. O Cracovi Pan zapmniał, bo to nie pasuje do Pańskiego obrazu świata. 5. "A w Ameryce murzynów biją". Przegrana Lassoty jest winą Okońskiego. Niechżesz Pan zachowa powagę. Dysponuje Pan badaniami, czy może ma jakieś rodzinne powiązania z Delficką Pytią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Powyższy post DO: "Ważne sprostowanie" IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 20:05 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTAJ TO! PROSTE, ŻOŁNIERSKIE SŁOWA Ob. "UNITY" IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 22:04 Gość portalu: smok napisał(a): > Gdyby nie mordercza praca Okońskiego nie było by Onyszkiewicza w krakowie, Nie rozśmieszaj mnie. Jeśli naprawdę tak uważasz i rzeczywiście jesteś członkiem UW, to znaczy że jest to partia wyjątkowych idiotow i należy za wami czym prędzej spuścić wodę. Onyszkiewicz to pierwsza liga, klasa i... głosowałem na niego POMIMO tego, że jest w tej samej partii, co jakiś Okoński. Który zresztą występuje tutaj na dość natrętnej zasadzie: czepiło się ***** tramwaju i wrzeszczy "JEDZIEMY". A jeździe sobie. Byle daleko i nie wracajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elaine Re: Boli prawda o Panu Okońskim? Proszę spojrzeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:02 "Mówi > prosto, porywczo, ale szczerze " No pięknie- tylo o kim to? O lepperze? Swój chłop, taki prosty... no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy II r BK Re: Pan Okoński to człowiek z zasadami. IP: 149.156.52.* 18.01.05, 08:44 Tak. Wyłącznie siła i mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy II r BK Re: Pan Okoński to człowiek z zasadami. IP: 149.156.52.* 18.01.05, 09:04 Tak, tak. Siła. I mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Pan Okoński to człowiek z zasadami. 19.01.05, 19:34 Ach jaka silna jest Unia w Krakowie - ach jaka silna.Tylko nie bardzo mogę ją znaleźć. Unia w Krakowie jest silna, bo : 1.Jasieniek grzecznie poparł Studium B - wynalazek Pana Obtułowicza, wybitnego Architekta - i Pana Gołasia.Dzięki tej konspiracji nie mamy w Krakowie Planu Zagospodarowania, bo po co. W mętnej wodzie wszak lepiej się ryby łowi. 2. Bo stanął na czele nagonki na radnego Burkata - niezrzeszonego, kiedy ten wykrył przekręty przy mostach. Przypadek? 3. Bo to, co przedmówcy nazywają poparciem Cracovii, opierało się głównie na popieraniu interesów spółki IVACO, któej historię wszyscy pamiętają - i której celem (jednym z wielu) było utopienie handlu na Placu na Stawach w zamian za hiperek przy Dunun -Wąsowicza. Amnezja?? To odnośnie do interesów KUPCÓW. Miasto miało niby-płacić za coś-tam 300.000 DM odszkodowania.Ale jakoś nic o tym nie słychać. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.01.05, 09:36 Bardzo sie ciesze ze wreszcie w radzie miasta pojawi sie ugrupowanie majace w nazwie "Unia Wolnosci" !!! To krok w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
martens24 Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 18.01.05, 09:41 a będzie miał nazwę UW-FKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:42 A ja bardzo przepraszam, ale nic z tego nie rozumiem. Inni pewnie też. To może ktoś wreszcie napisze co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0717 Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.mpk.krakow.pl 18.01.05, 09:47 No coś podobnego. To ci heca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-))))) Ostatnie pożegnanie.Głosy z zaświatów. Boki zrywać IP: *.crowley.pl 18.01.05, 10:27 Jak widać, droga w polityczny niebyt jest długa i kręta. Może to i dobrze - mamy niezły ubaw :-) Odpowiedz Link Zgłoś
witd Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 18.01.05, 11:53 Jak komuś po drodze z Rokitą i Fijakiem (a poprzez nich z LPR-em i PIS-em), to prosze bardzo. Szkoda tylko, że tak późno. Unia w końcu powinna się cześciej pokazywać zarówno ze swoją nazwą, jak i swoją przyzwoitą twarzą. Jak pokazały wybory do PE części ludzi zaczęło brakować elementarnej uczciwości i przyzwoitości w życiu publicznym. Mam nadzieję, że takim ludziom jak Brygida Kuźniak, wspartym np. przez Onyszkiewicza, Frasyniuka, Geremka uda się odbudować Unię w Krakowie. Do takiej partii z chęcią znów się przyłączę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arspan Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:51 A mnie te ostatnie wydarzenia utwierdzają,że z UW już koniec . Jeżeli pozbywają się takich ludzi jak radny bk ,który jako jedyny coś w tej Unii w radzie robił to już jest rzeczywiście koniec . A z tą przyzwoitą twarzą ?.Jeśli to jest twarz Okońskiego to nasze poglądy na przyzwoitość znacznie się różnią . I to nie są tylko moje poglądy ale wielu ,wielu ,bardzo wielu którzy na unie głosowali. I nie pomogą Onyszkiewicz czy Geremek ,oni są tam a Okoński i jego szwindle tu i to ludzie widzą .Aż się dziwię radnemu bk że tyle wytrzymał. Czyżby jakieś długoletnie umartwienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Jakieś dowody? Na uczciwość Bk zaś nieuczciwość Jk IP: 213.134.139.* 18.01.05, 17:54 ??? Wszyscy widzą? Oooo to przekonujące. Wszyscy wiedzą o nielojalności Bk, ale on przecież magister, a Okoński to tylko kupiec. Cóż widzę, że własna kompleksy i uprzedzenia przesłaniają realną ocenę rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Jakieś dowody? Na uczciwość Bk zaś nieuczciwo 19.01.05, 00:07 Chyba rzeczywiście coś się w tej Unii pokićkało.Dowody na uczciwość ??? A może trzeba przedstawić dowody na nieuczciwość ? . Oskarżony ma się bronić a nie udowadniać ,żę jest uczciwy .Może mam udowodnić że nie jestem słoniem ? Ludzie ,opamiętajcie się . Unia Wolności - partia poszanowania prawa - żąda udawadniania niewinności i podejmuje wyroki zaocznie? .Myślę,że trzeba zakończyć tą dyskusję ,żeby nie dawać okazji do kompromitowania się w sumie bardzo mi bliskiej organizacji .Mazowiecki chyba by padł na miejscu . Ale jego już w UW nie ma .I może dlatego wszystko tak wygląda . A do PO nie idę , choć nie jest to dowód na nic ,także nie jest to dowód na kulistośc ziemi . Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy II r BK Re: Jakieś dowody? Na uczciwość Bk zaś nieuczciwo IP: 149.156.52.* 19.01.05, 09:09 Tam w UW był taki wojewoda, który nie może do Francji, bo go zamkną. Szanowny Panie Radny BK! To nie jest ważne, czy wejdzie Pan do PO. Pana wybór. Już ten jad, jaki sączy się na Pana (za co, do cholery!) jest wystarczającym powodem do kilku słów szacunku i otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
witd Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 19.01.05, 10:29 Pragne zwrócić uwagę, że nie powoływałem się na twarz radnego Okońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Messerschmidt Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:56 Może Ty nie ale on sie powołuje na takich jak Ty. Kiedyś byłem wiernym wyborcą tej partii,nawet ostatnio na Onyszkiewicza i wcześniej na Lassotę.Jestem daleko od bieżących problemów politycznych,ale to co tu widzę na forum świadczy rzeczywiście,że Unia ,przykro mówić,ale sparszywiała. Styl prowadzenia tej rozmowy ,argumenty ,w tym ten kapitalny - że radny wykluczony ma udowodnić swoją niewinność to jakaś paranoja. I na dodatek,jak przeczytałem,nawet nie miał okazji udowodnić swojej niewinności - bo go nie wysłuchali - to już jest szczyt politycznej paranoi .I to w wykonaniu UW - wstyd,naprawdę wstyd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Skoro Pab BK i Pan nie rozumiecie języka P wyjeśni IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 17:03 am. Teksk smoka nie stanowił żadania dowodu uczciwości od radnego Kośmidera, ale stanowił odpowiedź na anonimowe pomówienia Okońskiego. Skoro bowiem autor postu twierdzi, że Okoński realizuje swoeje interesy a Kośmider musi to wytrzymywać to wypadałoby przedstawić dowody na to, że Kośmider to człek kryształowy a Okoński łamie prawo. Smutne, że osoby powołujące się na UW a do tego na Mazowieckiego nie rozumieją prostego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Gdzie Pan dostrzegł te parszywe ataki na Bk?? IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 17:07 Oprócz tego, który wynika z Pańskiego niezrozumienie tektstu. Ja nadal widzę ludzi Unii czytających i argumentujących i ich zaciekłych wrogów. To Okoński jest obrażany na tym forum. No chyba, że postępuje Pan zgodnie z zasadą, że ludzi, których nie lubimy można z czystym sumieniem zbluzgać. My w Unii tak nie myślimy i tym różnimy się od większości naszych przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Zapraszamy ! Dużo przyjemniej odbudowywać niż się IP: *.ghnet.pl 18.01.05, 18:52 przyłączać. Odpowiedz Link Zgłoś
excaliburek Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 19.01.05, 11:05 Czy ta pani kuzniak to ta która prowadziła nabór ławników ? Jezeli tak,to gratuluje , nie potrafiła zrobic prawidłowo naboru ,afera a ona niewinna? Rzeczywiscie ,mozna polegac.Wolne zarty !!! A elementarna uczciwość? Raczysz zartować ,z takimi ludzmi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Brawo UW. Dla dwulicowców nie ma miejsca w polityc IP: 213.134.139.* 18.01.05, 17:40 e. Ucziwy człowiek jak zmienia poglądy odchodzi i odważnie wyjawie swoje powody. Słabi zrzucają winę na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Brawo UW. Dla dwulicowców nie ma miejsca w po 18.01.05, 23:42 Łatwo Ci mówić pod nikiem,szczególnie że co chwilę pod innym .A wychodzić nie chciałem ,wielokrotnie uczciwie mówiłem co mi się nie podoba i broniłem Unii a nie Okońskiego .Nie zmieniałem poglądów tylko mi się personalia nie podobały .A jak bym zmienił to pierwszy wiedział by o tym klub .Ale nie dali mi szansy .I tyle.Po 12 latach w UW i 10 latach w klubach radnych związanych z UW chyba miałem do tego prawo .I tu jest wina moich byłych kolegów,pardon koleżanek . Ale oni wg Ciebie,pardon Wy - bo wiem do kogo piszę,(program rozpoznał adres) uznaliście ,że do tego Wasz kolega nie ma prawa . Moralność Kalego ! Do PO nie odchodzę więc proszę mi nie insynuować ,choć coraz bardziej to PO realizuje program Twojego Miasta - Unii Wolności w Radzie . Rozumiem ,że chcecie gnoić - to sobie gnojcie , na tym forum mam jakiś autorytet ale nie będę prosił innych o równie atrakcyjne potępianie Unii i koleżanek z klubu . Dla części z Was mam ,mimo wszystko szacunek i nie zmuszajcie mnie abym zmienił pogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajmoy II r BK Re: Brawo UW. Dla dwulicowców nie ma miejsca w po IP: 149.156.52.* 19.01.05, 09:12 Świetne! to: KOLEŻANEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega królika Re: Brawo UW. Dla dwulicowców nie ma miejsca w po IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.05, 10:40 No. Też się ubawiłem chociaż nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Panie bk, niech Pan nie zwodzi, ale uczciwie odp IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 17:37 owie. Jakie to powody? Pisze Pan o ciężkiej pracy dla Krakowa, która uniemożliwia Panu wyłuszczenie przyczyn rozstania UW, ale ma Pan dość czasu na pisanie na forum. To Pan jako jeden z pierwszych zamieścił list pożegnalny. Tyle czasu ile Pan tu spędził wystarczyłoby do napisania sporego oświadczenia. W sprawie pracy w dla UW. Jako radny dostaje Pan pensję za pracę w Radzie. Praca każdego z członków partii rzutuje na jej wizerunek, ale trudno to uznać za zaangażowanie w działania UW. Proszę sobie uświadomić, bo pewnie dawno Pan nie był w biurze, że Partia to nie przewodniczący z kilkoma innymi członkami zarządu, ale dziesiątki ludzi pracujących bezinteresownie również na Pana. Proszę ich dostrzec zanim pochwali się Pan osiągnięciami w miejscu pracy. I wreszcie, niech Pan nie udaje skrzywdzonego niewiniątka. Nie mówię, o sprawie Pańskiego wykluczenia, bo faktycznie nie miejsce, aby o tym dyskutować. Rzecz w tym, że zamieszcza Pan na forum obraźliwy dla UW tekst po odejściu z partii, a potem stawia się w roli ofiary. Może Pan nie zauważył, ale tak ja jak i ludzie jednoznacznie identyfikujący się z Unią piszą o sytuacji w partii i o Panu Okońskim, nie o Pańskim zachowaniu. Fragment tekstu "... ale ktoś zbrukał Twoje imię" jest zwykłą obraźliwą insynuacją. Proszę się więc nie dziwić, że Pańskie dawniejsze koleżanki i koledzy bronią swoich wartości, które ulokowane są w 15 latach tradycji UW - partii która konsekwentnie trwa na scenie politycznej - i zauważyć, że nie atakują Pana. Widzę, że woli Pan jednak odpowiadać na zaczepki. Cóż, to zawsze bardziej medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: Panie bk, niech Pan nie zwodzi, ale uczciwie 19.01.05, 18:19 Szanowna Pani !.Oświadczenia dałem i przesłałem nawet na skrzynkę UW w Krakowie.Jeżeli nie dane było odczytać prześlę jeszcze raz.List pożegnalny umieściłem i więcej było w nim żalu i wzruszenia niż insynuacji .Jeżli Pani nie czuje zbrukania - to proszę pozwolić mi to odczuć inaczej . Na forum jestem często i w wielu sprawach ,chyba jako jeden z niewielu . Też bronię wartości ale wartością jest też prawo do obrony ,którego zostałem pozbawiony.Jeżeli Pani tego nie dostrzega,jeżeli Pani uważa ,że organizacja z wartościami może dopuszczać do tego typu zachowań - to chyba wyznajemy inne wartości.I to też jest zbrukanie .I też ze względu na akceptowanie takich zachowań Unia wygląda jak wygląda. A zaczepki ? Cóż,może wyglądam misiowato ale umiem reagować . I nie dziwcie się ,że mnie to zabolało. Pewnie i Panią zaboli jak za parę miesięcy Okoński Panią wywali z Klubu lub z czegoś innego i dowie się Pani od kolegi a nie od osoby właściwej.Zawsze w wielu środowiskach broniłem UW , swoją osobą dawałem przykład że trwa i może coś zdziałać .ALe po tym wszystkim już tak nie sądze.Sorry ,ale zaoczne sądy , insynuacje i pomówienia to trochę za dużo jak na tak wspaniałą organizację . Kończę już dyskusję ,bo ona nie prowadzi do niczego.Państwo akceptujecie takie zachowania a mówicie o wartościach . I nie widzicie sprzeczności . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Niech Pan nie ucieka, tylko odpowie na zarzuty!! IP: *.ghnet.pl 19.01.05, 19:15 Nie piszę o sytuacji jaka Pana spotkała, ale o Pańskim zachowaniu na forum i lawirowniu (być może nieświadomym) w dyskusji. Sam Pan wspomniał, że kiedyś wyjaśni powody odejścia z UW. Proszę mnie więc nie odsyłać do oświadczenia i wypowiedzi zamieszczonych w gazetach. W sfrormułowaniu, którego Pan tu użył kryje się jednoznaczna sugestia, że kiedyś ujawni Pan znacznie więcej. Uczciwość wymaga od polityka, aby informacje, które są ważne, a do wyłuszczenia możliwe przedstawił. Pan zaś zasłania się brakiem czasu. To mało przekonujące i niestety mało poważne. Skoro uważa Pan, że ludzie, którzy Pana wykluczyli z klubu zbrukali imie UW proszę się nie bać i nazwać ich po imieniu. Rozumiem także emocje, ale opluwanie instytucji, z której się zostało wykluczonym jest zachowaniem delikatnie mówiąc nie eleganckim. A co do formy? Pan to widzi tak, Okoński inaczej. Mieli Panowie możliwość obszernych wypowiedzi w gazetach i dalszy komentarz jest zbędny. Pan natomiast pisze o zbrukaniu, o insynuacjach, a jeśli przeglądnąć niniejsze forum to pojawiają się wypowiedzi obraźliwe, ale jako żywo nie ma żadnych insynuacji. Czy ktoś zamieścił sugestie czy informacje, które nie znalazłyby się w oficjalnej wypowiedzi Pana Okońskiego? Podobnie jak straszenie mnie, że wkrótce Pan Okoński skądś mnie tam wywali. To ma być spór? A fragmentu o zaczepkach niestety znów Pan nie zrozumiał. Chodzi o to, że wybiera Pan sobie posty na która opłaca się odpowiedzieć. Na spokojne argumenty członków i sympatyków UW po prostu Pan nie odpowiada. "UW wygląda jak wygląda" - Pańskie słowa. Proszę przeczytać kilka komentarzy o UW i Panu Okońskim i im zaprzeczyć. Pan jednak tego nie zamierza robić. Przecież do wypowiedzi "UW wygląda jak wygląda" każdy dopisze, co mu będzie pasowało, a weryfikacji tego żadnej przeprowadzić się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Na co mam odpowiadać ? 19.01.05, 23:24 Szanowna Pani Zosiu (?) ,chyba program się nie myli ? . Nie otrzymałem żadnych zarzutów więc nie mam na co odpowiadać . Nikt ,nigdzie i nigdy nie postawił mi żadnych zarzutów,ani ustnie ani pisemnie.Rozumie to Pani ??? . I bez zarzutów zostałem skazany .Nie czuję się ofiarą tylko raczej Was widzę jako ofiary godzące się na manipulację . Nie tak widziałem Unię a ponieważ tak zobaczyłem - więc nie uznaję tych ludzi i takie działanie za godne szacunku . Nie zgodzi się Pani ? A godzi się Pani na skazywanie bez zarzutów ,zaocznie ,na podstawie insynuacji.A zgodziła by się Pani na odwoływanie z funkcji bez żadnego powidaomienia i uzgodnienia ? Przez kolegę klubowego ? Proszę mi nie imputować niczego tylko odpowiedzieć .A informacje wyłuszczę ,kiedy przyjdzie na to czas . A ludzi ,którzy zaocznie mnie skazali ,bez przedstawienia zarzutów i bez wysłuchania odpowiedzi są dla Pani znane : Okoński ,Kuźniak ,Łopacińska i Fijałkowska . Kiedyś przynajmniej niektórych darzyłem dużą sympatią a wszystkich szacunkiem ,mimo różnic w poglądach .A teraz ? Sama niech sobie Pani odpowie . I proszę mi nie mówić o elegancji w imieniu instytucji ,która robi sąd kapturowy i skazuje bez postawienia zarzutów i wysłuchania odpowiedzi . Jeżeli to nie jest brukanie wartości to nie ma wartości . I to na tyle . Dalsza dyskusja będzie po nazwiskach i bez zmiłowania .jeżeli tak ma być to pewnie włączą się "przyjaciele UW" ,a jak widać jest ich dość sporo . Do partii mam szacunek i nie chcę jej "brukania" ale Okoński ???.Mam zaprzeczać ,że jest jak jest ?.Pani raczy żartować .Kto sieje wiatr zbiera burzę .I tu mamy tego bardzo konkretny przykład.Myślę,że Okoński nawet nie zdaje sobie sprawy ,jaką burzę spowodował.I nie chodzi tu o moją osobę tylko samego jego .On tego i tak nie zrozumie ale wiele osób i owszem . Szkoda Unii ,bardzo porządnej organizacji . I na koniec : życzę jak najlepiej ,widzę jak najczarniej,ale dla Unii nie dla Okońskiego i jego kapturowego sądu . I wiem że tak bedzie !!!!!!!!!. PS.Do PO nie przechodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Nie jestem Panią Zosią. Widzę, że wciąż nie rozumi IP: *.ghnet.pl 20.01.05, 00:55 e Pan, że chodzi o sposób w jaki stara się Pan zdyskredytować UW i rozładować swoje emocje kosztem ludzi, których Pan nawet nie zna i którzy pracują dla tej samej partii i z tych samych powodów, dla których Pan kiedyś się na wiele lat do niej przyłaczył. "Zbrukana UW", "Kiedyś wyjawię powody", "Akceptujecie sądy kapturowe". Czy ktoś tu wyciągnął choćby jedną plotkę czy informację przeciwko Panu? (o PO było w artykule). Pan natomiast nie zważając na to kto Pana atakuje wszyskto przypisuje spiskowi Unitów i wciąż zarzuca, że Pana oczerniają. A nikt tu tego nie robi. Proszę odróżnić zarzuty i insynuacje, których na tym forum nie ma (Z wyjątkiem Hajdarowicza, ale to się zdarza Panu zapawne nie po raz pierwszy i być może ktoś skożystał z niniejszego sporu. Politycy notorycznie są na forach oskarżania o takie sprawy), od ocen. Ktoś wierzy Panu inny Pana przeciwnikom i nas ocenia, raz kulturalnie innym razem wulgarnie, ale raz jeszcza zwracam Pana uwagę na to, że nikt tu Panu nie przywołuje przeciw Panu oskarżeń, które nie byłyby znana z komenowanego artykułu. Moje pretensje dotyczą sposobu, w jaki Pan rozpoczął dyskusję i prowadzi ją odpowiadając na kolejne posty (nie moje nawet). Jak wspomniane już, "kiedyś powiem, ale nie mam czasu bo sprawy osiedlowe czekają". Chce Pan w ten sposób dyskutować czy budować swój wizerunek? Nie mam czasu ochoty zupełnie wystarczy. Twierdzi Pan, że Okońskiego bronią trzy osoby i to dobrze, ale jednocześnie wypisuje się Pan z partii i twierdzi, że zbrukana toczy się po równi pochyłej. Naprawdę nie dostrzega Pan, że przeczy sam sobie. Cenię Pańskie zdolności i wiedzę potrzebną do pełnienia funkcji radnego, ale logika obowiązuje nie tylko przy układaniu budżetu, lecz także w postępowaniu oraz dyskusji i niestety świadczy przeciw Pana wyjaśnieniom, które szczątkowo tu i tam się pojawiają. Dodam, ze piszę pod nickiem, bo nie z Panem zamierzałem dyskutować, ale z ludźmi którzy pomawiają przewodniczącego w sposób bezczelny. A że występują anonimowo nie widzę powodu do pisania pod własnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Kończmy tą dyskusję,bo nic z niej nie wynika 20.01.05, 01:24 Szanowny Panie/Pani/ .Niestety Unia się sama dyskredytuje,sama taka dyskusja i argumenty z różnych stron o tym świadczą. Jeżeli nie są zrozumiałe pojęcia- sądy kapturowe , insynuacje itd ,jeżeli są akceptowane sposoby rozprawiania się z przeciwnikiem bez zarzutów/proszę wybaczyć ale media komentowały sprawę a nie przedstawiały zarzuty / to ludzie broniący Unii sami wystawiają sobie świadectwo . Z logiki miałem piątkę ale nie chce mi się udowadniać pańskich sprzeczności . A dyskusję będę prowadził jak będę chciał i ani Okoński ani inni ludzie nie będą mi tego narzucali. Z Państwem trochę nie chce mi się dyskutować bo godzicie się na takie postępowania Okońskiego na które ja mówię - basta. Szczerze mówiąc i ta dyskusja i cała reszta utwierdza mnie w przekonaniu ,że dobrze zrobiłem . O dokonaniach Okońskiego porozmaiwamy po wyborach , i nie będzie to dla Was miła rozmowa .A skorzystać pisze się przez "rz",nawet o 1 w nocy .Choć to jest błąd z natury sympatyczny.Niestety w tej dyskusji takich nie było więcej.I proszę nie kontynuować tej dyskusji bo nie odpuszczę . I tych 2-3 ludzi nie pomoże.A sprawy osiedlowe ?.Kończę pisać uchwałę ws pozyskiwania mieszkań ale to przecież nudne i mało widowiskowe . A partia toczy się po równi bo zaakceptowała,w imię pewnej sprawności ,sposoby działania któych nie można akceptować .Kończmy to i dobranoc . Od jutra zajmuję się już innymi sprawami i proszę nie prowokować .... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Wodzu prowadź. 20.01.05, 14:21 Gość portalu: UWi napisał(a): >Dodam, ze piszę pod nickiem, bo nie z Panem zamierzałem dyskutować, ale z >ludźmi którzy pomawiają przewodniczącego w sposób bezczelny. A że występują >anonimowo nie widzę powodu do pisania pod własnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Nie jestem Panią Zosią. Widzę, że wciąż nie r 21.01.05, 03:47 Dzień dobry, Ja także nie jestem Panią Zosią, co odrobinę nas upodabnia.Zanim następnym razem napisze Pan/Pani, że ktoś "(...)pomawia Przewodniczącego w sposób bezczelny(...), proszę łaskawie zadać sobie trud przejrzenia wyników głosowań w sprawach dla miasta kluczowych, przez ostanie dwie kadencje. Może statystyka poczynań Pana Przewodniczącego przemówi Panu/Pani do wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy dygresja osobista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:23 Wiesz co, hm_tak? Wygląda na to, że masz słuszność, a w dodatku przedstawiasz ją w sposób klarowny, bardzo wiele wyjaśniający oraz błyskotliwy. I za to Cię nie lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen nikt nie lubi tych, którzy maja rację... 21.01.05, 11:29 niestety, najczęściej prawda wychodzi na jaw dopiero po latach... i po co wtedy hm_takowi, czy radnemubk smutna i gorzka satysfakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Tak trzymaj Okonski!!! IP: *.univ-lyon2.fr 21.01.05, 14:13 Tak Trzymac Panie Okonski,wreszcie jakis zdecydowany glos wsrod UW!!!Nie pozwolmy rozbijac dalej UW,nawet jesli sie trzeba bronic w malo demoktaryczny sposob, bo wiemy dobrze jak bardzo Randy BK chcial przeciagnac do Platformy.Gratuluje zdecydowanej postawy.za Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Tak trzymaj Okonski!!! 21.01.05, 14:27 Ach naturalnie - ja także jestem za . Mam natomiast pewien kłopot formalny: nie mogę się doszukać, w Krakowie tego, co właściwie należałoby rozbić. To tak jak z kulkami na mole - strasznie trudno trafić. Okazuje się, że nawet nieskazitelny kryształ topazu ma doskonałą łupliwość w ilus-tam kierunkach - mimo skali twardości "8". A co dopiero małopolska Unia Wu. Bracia geolodzy - czy ja czegoś nie pokręciłem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: Tak trzymaj Okonski!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:35 Ja bardzo przepraszam, ale czy to znaczy, że radny.bk chciał przeciągnąć do platformy radnego.jo? Pytam, bo trochę się gubię. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Tak trzymaj Okonski!!! 21.01.05, 14:37 Witam, model postępowania Pańskiego Ukochanego Przywódcy został opisany bodaj w "Flecie z mandragory". W kolejnych zamachach stanu (wojskowych)władzę obejmowali kolejno generałowie, pułkownicy, kapitanowie, porucznicy i KAPRALE. Kiedy już na czele junty stanął kapral, to nie wygłaszał odezw w telewizji - jak jego poprzednicy,tylko wszedł do studia i do włączonej kamery pogroził pięścią, kierując do narodu zdanie w rodzaju: "Nuuuaniechżeszmitylkoktórytoju żjajemuk...awaszamać!!". I tak sobie myślę, że nastały w Unii Małopolskiej rządy kaprali. A że na przykładach GrecjiChileArgentyny mogliśmy się w ciągu kilkudziesięciu ostatnich lat przekonać o losach rządów wojskowych, więc przywołajmy tu maksymę Fryderyka Wielkiego, króla Prus*): "Na bagnetach mozna siedzieć - ale niedługo" Pozdrawiam jak zwykle niezwykle serdecznie. *)O tym kto to był Fryderyk Wielki oraz co to były Prusy (nie mylić ze znanym klubem piłkarskim "Borussia Moenchengladbach"!)opowiemy przy innej okazji. HT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Rzeczywiście przestańmy, gdyż Pan już nie kontrolu IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 14:44 je śmieszności swoich "enuncjacji". Panie Pach i Handel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Zanim Pan napisze kolejną głupotę proszę wskazać IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 14:40 gdzie w pomówieniach Okońskiego pojawiają się głosowania. "Czepiło się gó.. tramwaju i krzyczy jedziemy", urywki o moczu itd... to oczywiście fragmenty komentrzy dyskusji nad budżetem. Niech Pan czasem posłucha, co mówią inni, zamiast uparcie bronić swojej wizji świata. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Zanim Pan napisze kolejną głupotę proszę wska 21.01.05, 15:02 Młodzieńcze, wprawdzie nie wiem, o co chodzi, ale sądząc po zacietrzewieniu i doborze cytatów, to pewnie masz rację.Oczywiście słowo "głupota " nie jest obraźliwe. Prawda? Znać rękę mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Nie rozróżnia Pan oskarżenia o mówienie głupot IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 15:15 od nazywania kogoś głupcem. Kogo i czego Pan uczy?? Dziadku, płeć poznajesz jedynie na gruncie medycznym, a wiek wyczuwasz przez pojawiające się na Twoim ekranie pixele? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Nie rozróżnia Pan oskarżenia o mówienie głupo 21.01.05, 15:24 Nic mi nie wiadomo o tym ,jakobym miał wnuki, ale kiedy jużtak będzie, to będąznacznie lepiej wychowane. Wiek poznaję po analizie stylu, to nie jest nadzwyczajnie kłopotliwe. Ale widzę młodzieńcze, że puszczają Ci hamulce, czego łatwo się było spodziewać po wielbicielach Jana O. Teraz łatwiej przychodzi mi zrozumiec, skąd to zacietrzewienie: z doboru podobnych sobie. No to do ataku!! Ponieważ jest między nami co najmniej 20 lat różnicy, a za każdy rok pomyłki na niekorzyśc mojej tezy mogę postawić duże piwo, więc trzeba użyć trudnej cnoty pokory, i uznać, że mogę się do Pana/Pani zwracać per "młodzieńcze", albo "młoda damo". Śmiało - to nie boli. Oczywiście wielbiciele gawiedzi mogą to uznać za obrazę. Ale nie stresuje mnie to przesadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Nie rozróżnia Pan oskarżenia o mówienie głupo 21.01.05, 15:39 Piksele po polsku piszemy przez "k" i "s", a nie przez "X" Znać rękę mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWi Widzę, że nie ogarnia Pan już całości sporu. IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 15:16 Proszę więc napisać ostanie słwo, nie będę odpowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Widzę światłość... 21.01.05, 15:25 "ha, ha - fugas chrustas" jak napisał stary Fredro. Pa. A jednak się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy w sprawie szydła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:39 Nie bardzo chcę się tu wcinać, bo temat bardziej wyczuwany, niż znany. Ale jeżeli to powyżej, to jest ta sławna merytoryczna, fachowa i inteligencka wymiana poglądów działaczy Unii z działaczami Platformy, to ja bardzo przepraszam, zabieram swoją teczkę i zapisuję się do ZBOWiD-u. A w ogóle, to chyba znaczy (a jednak!), że ktoś wyjść musi, aby coś wyjść mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: w sprawie szydła 18.01.05, 23:56 Kiedyś to wytłumaczę.Teraz ani czasu ,ani ochoty . I wolę się zająć problemem Ruczaju niż rozdrapywać mało przyjemne sprawy .Ale i na to czas przyjdzie .Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy II rBK Re: w sprawie szydła IP: 149.156.52.* 19.01.05, 09:16 Popieram. Prezydent się wije, urzędnicy - mataczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy II r BK Re: w sprawie szydła IP: 149.156.52.* 19.01.05, 09:15 A to: CÓŚ - to potwór z Loch Ness? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: w sprawie szydła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 12:29 Może być, bo to też zjawisko nieodgadnione i paranormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 19.01.05, 13:00 w UW nie ma już co kończyć, a po otworzeniu teczek jej archeo-monumenty rozpadną się w proch a złoty róg jaki mieli, to był największy róg świata Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO 19.01.05, 19:53 A czy już się na niej odnalazłeś, że jesteś taki pewny wyniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy królika Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: *.entropia.betanet.pl / *.betanet.pl 20.01.05, 23:21 Ludzie zastanówcie się - zbliżają się wybory - nie ma co dorabiać historii do zwyłej walki o stołki i kasę. Chłopaki mieszają, awanturują się i obrzucają błotem - a to dopiero początek. A z tego tylko cieszy się lewica. Brrrr. Obrzydzenie mnie do was wszystkich bierze - miernoty i karierowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczona Re: Kto kogo wykańcza? - rozgrywki między UW a PO IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.01.05, 10:37 Od dawna trwa nagonka na UW. Chciałam być wierna, odporna na "ataki wrogów" i głosować jak zawsze na swoją partię, ale tego już nie wytrzymam. Członkowie z Samoobrony to prawdziwi inteligenci w porównaniu z szanownymi dyskutantami tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak To nie jest atak na UW 22.01.05, 11:27 Miła Pani Zrozpaczono (Zrozpaczona?) proszę nie daćsię ponosić czarnym myślom. Ci, którzy na tym forum napadająna Unię Wolności w stylu rodziny Giertychów są zawsze obecni w polskiej praktyce internetu.Prosze pod byla jakim pretekstem - np na Forum Kielce - wpisać hasło "Wszystkiemu winni Żydzi". pięćdziesiąt postów murowane. Pisane bzdur i korzystanie z domniemanej anonimowości Forum ośmiela różnej maści wilkołaków. Ale to objaw choroby. Tu, na tym Forum nikt poważny na UW nie naopada, natomiast Ci, którzy włożyli w UW lata obywatelskiej aktywności nie mogą bezczynnie patrzeć, jak to, co zostało z Małopolskiej Unii zamienia się w folwark pana janka. proszę więc może spojrzeć na to, jako na liczne próby ocalenia UW przed wpływami czrnych buciorów depczących wszystko, przed awsanturami krzykaczy z nadciśnieniem, którzy tylko krzykiem próbują uzyskać cokolwiek. Pozdrawiam HT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotny wilk Re: To nie jest atak na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:57 PO+SKL+inne grupy już szykują się do przejęcia władzy!Ale różnie z tym bywa!? Jak to mówił mój przyjaciel adwokat " możesz mieć w ręku papier toaletowy ale nie zdążysz dobiec do WC" i wtedy jest smród!!!Oj panie premierze oj panie doktorze ministrze in spe!!! Ale się będę śmiał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyton tańczący z dzidami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 15:07 "Znajomy adwokat" - chodzi może o tego znanego obrońcę uciśnionego intelektu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepocieszona Re: To nie jest atak na UW IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.01.05, 12:02 Szanowny hm-taku, napisałam dość emocjonalnie i być może dlatego głupio. Spróbuję jeszcze raz. Znajomych i mniej znajomych, forumowiczów ogólnopolskich i kogo się da namawiam do głosowania na UW. Trochę w ślepo, bo niewiele informacji o działaniu tej partii i jej ewentualnym programie dociera do mnie. Mobilizowała mnie do tej bardzo skromnej działalności pro pamięć o dawnych osiągnięciach tej partii, (choć błędy i zaniechania też pamiętam), jak i powszechne i niesprawiedliwe w moim przekonaniu, na nią ataki. Tak więc ataki mnie nie załamują, a wręcz przeciwnie zachęcają do obrony. Natomiast załamała mnie dyskusja powyżej prowadzona, jak rozumiem, przez byłych i obecnych członków. W sumie odniosłam podobne wrażenia, jak kubapowiatowy i znajomykrólika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forummaniak A ja przeciwnie. Dyskusja super! Tyle, że mnie pol IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.01.05, 12:33 lityka "drek" obchodzi, więc nie mogłem się dołaczyć... klikać, klikać, klikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy Re: To nie jest atak na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 21:43 Ja Panią bardzo przepraszam, ale pomimo, że u nas wszyscy się mniej więcej znają, to jednak nie wszyscy jesteśmy znajomymi tego samego królika. A ogólnie, to wiadomo - stara miłość nie rdzewieje. Szczególnie, gdy konkurencja jest żadna. Dlatego tak, tęskniąc sobie (samym) stawiamy pytanie…, czy wzdychamy do realnego obiektu, czy już tylko do nierealnego i wyidealizowanego wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy porozmawiajmy o konkretach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:41 Szanowny hm_taku, ja bardzo przepraszam, ale mam pytanie. A właściwie prośbę, nawiązującą do jednej z Twoich wcześniejszych wypowiedzi. Czy nie zechciałbyś wykonać pewnej pracy i pokrótce scharakteryzować nam istniejące w mieście obozy (nie persony), pod kątem ich stosunku do kluczowych (gospodarczo i społecznie) kwestii obywatelskich? Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Kubo luby 28.01.05, 16:26 Pan siem od mnie domagasz rozwinięcia tematu , któren się nadaje na porządny dochtorat, a mnie to ma zająć stronkę? Takich cudów nie ma. W tym mieście - gó..e z powodów centralizacji ale i chęci upupienia lepszych od siebie - ogromnie brakuje pieniędzy. Jeśli już jakieś się pojawią, to wraz z nimi pojawia się korupcja i bieganina za tym ,by te pieniądze posiąść. Do tego Krakusy są leniwe przeważnie, i żyją w przekonaniu, że im się nalezy. Przyzwoita diagnozę krakowskiej niemożności dał prof. Banach w jednym z ostatnich nrów "Polityki" pisząc o źródle domniemanego krakowskiego centusiostwa. I tak jesteśmy wolni od wielu przywar paralizujących niejedno miasto w Polsce - np ANTYSEMITYZM nie ma u nas wielkiego wzięcia.Za to Festiwal Kultury Żydowskiej jest nieodmiennie wielkim wydarzeniem. Ostatnim razem antysemityzm jako świadectwo braku informacji i choroby psychicznej jednoczesnie dał o sobie w Krakowie znać wobec inwestycji Tishmana. Zgodnie współdziałali ze sobą wtedy (żeby szkodzić)pewien były brygadzista z ZNTK w Nowym Sączu i Wielki Wibroakustyk.N adziśtyle, muszę lecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubapowiatowy nie ma lekko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:32 Ja bardzo przepraszam, ale kto mówił o stronce? Może być serial, nawet brazylijski, bo to w sumie dobra konwencja, na którą zresztą sam wpadłeś. Gratuluję, doceniam, dziękuję w imieniu forumnistów (wielu?) i wraz z nimi czekam na kolejne odcinki. Piszesz (w kontekście okresowego ożywienia wywoływanego zapachem kasiorki), że krakusy są z urodzenia leniwe. To może w tym jest jakaś nasza szansa, żeby nie powiedzieć – misja?! PS 1. „Wielki Wibroakustyk” – To Brzmi Bardzo Poważnie. Ten brygadzista już trochę mniej (chociaż był chiński myśliciel nazwiskiem Pa Fa Wag), ale z drugiej strony, to wojny wygrywają tabory. I rezerwa. Odpowiedz Link Zgłoś