20.04.05, 09:38
napiszcie, gdzie chodzicie do kościoła - gdzie jest najbliżej ( niekoniecznie
samochodem ...) naszego osiedla ?
Obserwuj wątek
    • ballerinapl Re: kościól 20.04.05, 12:03
      Jest kosciolek na ulicy Skosnej - Z Europejskiego jakies 7 minut piechotą. Jest
      tam calkiem milo, czasami tylko proboszcz ma dni glebokiego moralizowania
      parafian, ale generalnie jest tam "przyjemnie" - jesli mozna tak mowic o
      kosciele :)
      Pozdr
      • nawoja1 Re: kościól 20.04.05, 12:18
        bardzo dziekuję
      • barvia Re: kościól 05.05.05, 21:53
        Kościół parafialny rzeczywiście jest przy skośnej , ale od ponad roku nie udało
        mi sie dotrzec tam pieszo w 7 minut, 20 owszem, mierzyłam odkegłośc z
        os.Europejskiego jest 2 km
        :)) pozdrawiam
        • ballerinapl Re: kościól 05.05.05, 23:39
          Eeej to nie wiem ktoredy chodzisz :) Z Chmielenca dawniej szlo sie 7 szybkim
          marszem ale teraz zamiast drogi do kosciola mamy bajoro. Nie chce mi sie przez
          nie chodzic wiec chodze Bobrzynskiego pod OE i spod OE na Skosna i nawet sobie
          raz policzylam, moim krotkonoznym chodem szlam 7-8 minut.
          Wszyscy mi mowia ze strasznie biegam ale kurcze, zeby az tak? :) Pozdr
          • barvia Re: kościól 06.05.05, 06:20
            :))) no pewnie biegasz nie chodzisz, a może Ty chodziarzem jesteś?; chodze z OE
            przez ul. Czerwone Maki, Lubostroń, Skośną - innego dojścia nie mam, tez nie
            chodzę wolno, ale nie da sie szybciej pokonać dwukilometrowego dystansu;
            pozdrawiam
        • ginger2 Re: kościól 09.05.05, 12:50
          He,he,he!!!
          Mnie tez nie udalo sie zejsc ponizej 15 minut, a nie chodze wolno.
          7 minut z Chmielenca...hmm...chyba musimy pogratulowac wyniku;), ale z
          Europejskiego nie ma skrotu, zwlaszcza teraz kiedy trwaja prace przy Rzymie i
          Barcelonie, a i Szwei zamknieta.

besitos
          ginger2
          • ballerinapl trasa OE:kosciol 09.05.05, 21:20
            Nie nie nie :) Nie z Chmielenca, z Chmielenca duzo wiecej, 7 bylo od OE :) Do
            Was dochodzi sie jeszcze drugie 7. Czytajmy ze zrozumieniem :) Z Chmielenca
            szlo sie niecale 10 jak mielismy droge w kierunku Lubostronia. Teraz mamy
            poligon :)
            Aczkolwiek zauwazylam wczoraj idac w slocie i wietrze ze szlam dluzej, wiec
            moze wtedy byly sprzyjajace warunki atmosferyczne na szybki spacer... W kazdym
            razie nie bylam pijana idac wtedy kiedy wyszlo mi 7 minut wiec pozostane przy
            swojej wersji :) Nawet jesli ktos idzie wiecej to to mily spacerek, oczywiscie
            jesli pogoda nie jest taka jak wczoraj abrrr..
            Pozdr!
            • barvia Re: trasa OE:kosciol 10.05.05, 19:16
              :))) ballerino żebyś mogła sprawdzić, czy to my chodzimy w tempie ślimaczym,
              czy też Ty niczym Korzeniowski - to zmierz swój czas wyruszając sprzed budynków
              z kwartału paryż; trasa Czerwone Maki-Luboistroń-Skośna-Kobierzyńska -brama
              Kościola ze stopperem w ręku. My innej drogi nie mamy. pozdrowionka :)
              • ballerinapl Re: trasa OE:kosciol 11.05.05, 20:57
                cholera, nie wiem ktory to Paryz ale sprobuje :)
                • barvia Re: trasa OE:kosciol 11.05.05, 21:36
                  :))) paryż (celowo piszę z malej litery bo to nie jak miasto) to pierwszy od
                  strony miasta kwartał dwóch budynków na OE przy ul. Bobrzyńskiego [numery
                  budynków 39 i 41]; baaaaaardzo jestem ciekawa jaki Ci czas wskaże stoper.
                  Oglądałaś stronkę naszej parafii?, link załączony pod postem
                  zatytułowanym "Ktos na tym forum pytał o...."; jezeli nie to polecam;
                  pozdrawiam:)
    • julaa Re: kościól 20.04.05, 15:46
      a gdzie jest parafia Osiedla?
      • kaq Re: kościól 20.04.05, 19:35
        Właśnie tam
    • barvia Re: kościól 06.05.05, 17:58
      OE - czyli budynki zlokalizowane przy ul. Bobrzyńskiego - oddane juz "londyn"
      i "paryż" należą do parafii Matki Bożej Królowej Polski, podam Tobie i
      iwszystkim zainteresowanym adres stronki internetowej:
      www.kobierzyn.diecezja.krakow.pl
      Bardzo ciekawie prezentuje historie parafii, jak różwniez aktualności.
      pozdrawiam
    • tomi33 Re: kościól a sex 07.05.05, 12:54
      napisz do Urbana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka