Dodaj do ulubionych

Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-)

IP: *.crowley.pl 24.04.05, 21:14
Hej Szukam sąsiadów z Mojego Eldorado. Chiałem pożyczyć trochę cukru:-)

4 Budynek już ma dach, a nasz 2 pnie się w górę.

Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:40
      Witam Sąsiada :)Bedę mieszkać w budynku nr 2 we wschodnim skrzydle. czekam z
      niecierpliwością na dach na naszym bloczku. I mam nadzieję, że nie ma opóźnienia
      • Gość: marek Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 07.05.05, 15:50
        moja szefowa tam bedzie mieszkac z rodzina.. ale nie bojcie sie.. to rowna
        babka ;))
        • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 14.05.05, 20:26
          Właśnie wracam z "budowy". Osiedle zaczyna nabierać kształtów - wyglada super.
          Kameralnie, cicho, zielono. Przekonuje się, że tak fajnej lokalizacji na próżno
          szukać gdzie indziej i że wybrałam słusznie. A wszysko 15 min. od centrum...
          • Gość: aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.ghnet.pl 15.05.05, 17:29
            A ja za nic nie zamienie Ruczaj na Huciane spaliny. I tez tylko 15 minut od centrum.
            • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 15.05.05, 22:44
              Przyjedź i zobacz lokalizację naszego osiedla, a gwarantuje, że szczęka Ci
              opadnie. Ruczaj to niezłe bagno. Można sąsiadom z bloku obok ręke przez okno
              podać...
              • olka_krakow Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 16.05.05, 10:14
                Widze te lokalizacje na codzien, bo pracuje w poblizu. A na Ruczaju, co do tych
                sasiadow, to jest roznie. Ja, akurat, nie mam blokow naprzeciwko. I tez nie
                zmienilabym Ruczaju na Hute.
                • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 16.05.05, 10:20
                  Choć administracyjnie to dawna Nowa Huta to jednak bliżej stąd do Rynku Głównego
                  niż Placu Centralnego. Do Śródmieścia będzie dokładnie 5 metrów od bramy
                  wjazdowej na osiedle :-)
                • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:38
                  Dyskusja nad wyższością Ruczaju nad ul. Markowskiego (i odwrotnie) juz sie
                  odbyła na tym forum i chyba nie ma co do niej wracać, bo jest bezsensowna.
                  Delikatnie chciałabym zwrócic uwagę, że to jest wątek sąsiedzki...
    • lady_of_june Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 16.05.05, 12:04
      Witam serdecznie przyszłych sąsiadów,
      Moje mieszkanie powstaje, a właściwie juz powstało we wschodnim skrzydle
      budynku nr 3. Mam prośbę, aby w tym wątku zabierali głos przyszli mieszkańcy
      osiedla. Dyskusja nad wyższością jednej lokalizacji/dzielnicy nad drugą
      odbywała się nie jeden już raz i nie ma sensu klonować jej w każdym wątku.
      Jeżeli ktoś kupił mieszkanie w danej lokalizacji, to znaczy chyba, że taka mu
      najbardziej z jakiś powodów odpowiada(ła) i bezsensowna jest już dyskusja na
      poziomie przedszkola, gdzie jest/będzie lepiej/gorzej. Czekam na wpisy
      przyszłych lokatorów i niech ten wątek wreszcie sensownie się rozwija w dobrą
      stronę.
      Pozdrawiam cieplutko :-)
      • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:00
        Święta racja.
        Czy ktos może z Przyszłych Mieszkańców ma jakies wiadomości o terminie odbioru.
        czy wrzesien jest realny?
    • Gość: punto 5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 06.06.05, 15:18
      ostatnio pokazalo sie kilka ogloszen rozwieszonych w parku o kupnie mieszkania
      czy ktos wie w jakiej cenie chca kupic i czy ktos juz sprzedal i ile za m kw.
    • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 14.06.05, 20:05
      Jak tam samopoczucie po wczorajszym spotkaniu na AP?
      • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 08:36
        bulwersujaca jest sprawa wind w budynku 1 i 2 nabywcy mieszkan w tych klatkach
        bez wind chca by inni pokryli im koszty montazu wind.ktore nie byly
        przewidziane w projekcie i kosztach budowy.Ja bylem jednym z [ierwszych,ktorzy
        wplacili na mieszkanie /w czerwcu 2003 r/ mialem wtedy szeroki wybor wybralem
        jednak mieszkanie od strony wschodniej bo tam byla winda a w awimie
        informowali,ze klatki od strony zachodniej nie maja wind.Jezeli ktos wybral
        lepsza strone mieszkania to jego sprawa i nie moze teraz od innych zadac by mu
        dokladali do mieszkania bo " wiedzialy galy co braly".Kto sadzi tak jak ja to
        niech sie wypowie.
        • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:22
          Zgadzam sie w 100%. Nie po to kupowałam o wiele tańsze mieszkanie na parterze,
          żeby teraz zrzucać się na windę. Mam nadzieję, że głosowanie, które sie odbyło
          w poniedziałek nie jest miarodajne.
          • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 14:09
            Cieszy mnie to,ze podzielasz moje zdanie.Glosowanie nie bylo prawomocne,gdyz
            nie bylo wystarczajacej liczby glosujacych i chyba juz nie bedzie takze przy
            nastepnych glosowaniach na ten temat.
            • Gość: krisssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 15.06.05, 14:35
              A co bedzie z dziurą po windzie w tych budynkach? Czy ma tak zostać, czy AWIM
              ma jakieś plany w stosunku do tej sprawy. Czy nie uważacie, że ludzie z AWIMU
              zachowywali się nieraz nieprofesjonalnie i arogancko? Ja bedę mieszkał w jednej
              z tych klatek. Uważam, że wina jest najbardziej po stronie AWIM-u oraz biura
              projektowego. Nie rozumiem sytuacji, że w budynku 3 jest zaplanowana winda, a 2
              nie ma i trzeba zmieniać projekt. Nie wiem, ale gdyby palące tematy były
              poruszane wcześniej to zarząd i prezesura miałyby problemy na wotum zaufania.
              Uważam, że Zarząd jest do bani. Prezes nie potrafi (obawia się, czy wstydzi)
              zabrać głos. Ja też jestem wstydliwy, ale nie pcham się do funkcji których nie
              potrafiłbym dobrze wykonywać. Wygląda to jak towarzystwo wzajemnej adoracji.
              Pozdr.
            • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 15.06.05, 21:55
              Ja świadomie wybrałem klatkę bez windy. Choć pewnie nowoczesne windy są ciche to
              jednak mam uraz. Kilkanaście lat mieszkania pod maszynownią dźwigu zrobiło swoje :-)

Śmieszni są ludzie którzy teraz po kilkunastu miesiącach orientują się, że windy
              nie będzie. Na przyszłość sugeruję czytać umowy i plany ze zrozumieniem.
              Myślę, że cześć ludzi manipuluje faktami i chce ugrać coś dla siebie z naszej
              wspólnej kasy.

Pozdrwiam windziarzy i schodziarzy :-)
        • Gość: loooc Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: 213.17.128.* 15.06.05, 14:48
          nie ukrywam iz ja rowniez w glosowaniu "sondazowym" oddalem glos za solidarna
          oplata
          na chlodno oceniam to jednak troszke inaczej - Awim jaki jest taki jest ale nie
          sadze ze kogokolwiek wprowadzil w blad w kwestii wind
          tak sadze i zastanawiam sie czy masowa panika iz "nie wiedzielismy" nie jest
          troszeczke pod publike
          ciekaw jestem wielce jak to sie skonczy
          no i pozdrawiam wszystkich przyszlych sasiadow

• Gość: loooc Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: 213.17.128.* 15.06.05, 14:42
      witam i ja szanownych sasiadow nie tylko rzecz jasna z budynku 3

• Gość: kaska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 07:47
        jestem zbulwersowana tupetem i beszczelnoscia tych,ktorzy usiluja wyludzic od
        nas pokrycie kosztow wind,ktorych nie bylo w planach budowy.Ze nie bylo to jest
        niezaprzeczalny fakt awim mnie tez o tym informowal,gdy wybieralam mieszkanie,a
        zreszta wystarczy popatrzec na plany,ktore kazdy dostawal przy podpisaniu umowy
        chocby przedwstepnej,lub ogladnac plany budynkow na stronie internetowej
        awimu.Dlatego apeluje do wszystkich:nie dajmy sie manipulowac
        cwaniakom,glosujmy jednomyslnie przeciw tym manipulacjom.
        • olka_krakow Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 16.06.05, 09:40
          A po co im windy w 3 pietrowych blokach???
          • Gość: Edward Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 12:02
            kupilem mieszkanie w bud.B2 na Ip w tej klatce bez windy i uwazam,ze jej nie
            potrzebuje i nie mam zamiaru za nia placic.
            • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:02
              I słusznie :) Ciesze się z tych głosów bo na walnym wyglądało na to że wszyscy
              entuzjastycznie podeszli do pomysłu zrzutki na windy. Ale pewnie na końcu
              zosytali juz tylko zainteresowani montażem wind i stąd moje wrażenie
              • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 16.06.05, 18:00
                To dlatego, że było ledwie ponad połowę spółdzielców z których większość to
                bezpośrednio zainteresowani budową wind. Reszta po prostu olała i nie przyszła.
                • Gość: krisssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 16.06.05, 19:10
                  Ponawiam pytanie. Jakie macie propozycje co do szybu windowego. Rozumiem, że
                  windy tam nie będzie.
                  pozdrawiam wszystkich, zwłaszcza sąsiada z piętra, Pana Edwarda.
                  • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 07:40
                    Szyb zostal wykonany w kosztach budowy i to jest prezent dla tych co maja
                    mieszkania w tych klatkach,mozecie go wykorzystac finansujac sobie winde/takie
                    byly intencje wnioskodawcow/lub wejscia do niego zostana zaslepione.
                    • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.chello.pl 22.06.05, 22:54
                      Witam Sąsiadów !!!
                      To już kolejny wątek, który zaczynamy na tym forum. Mam nadzieję, że
                      pozostaniemy "mu wierni" ;-)Nie wiem jak Wy, ale ja po każdym Walnym chodzę jak
                      bomba zegarowa i mam ochotę komus WALNĄĆ !!! I z całą przykrością muszę
                      stwierdzić, że nie jest to niczyja wina tylko nas samych, że robią z nami co
                      chcą. Jeśli chodzi o windy to jak już zapewne wiecie problem "poddany zostanie
                      dyskusji" na najbliższym Walnym :-)Ale fakt pozostaje faktem - ja osobiście
                      będę przeciwko finansowaniu tych wind z mojej kieszeni, bo po pierwsze mam na
                      co wydawać pieniądze( jak każdy z nas), a po drugie lokatorzy w wiadomych
                      klatka wiedzieli co kupują. Wiem, że to głupio tak zaraz na początku okazać
                      się "wrednym sąsiadem", ale niestety biznes to biznes.....cukru mogę zawsze
                      pożyczyć, ale już i tak "zgodziliśmy się" na znaczne obniżenie standardu
                      naszego osiedla więc w imię czego mam dopłacać do czyjegoś widzimisię ???
                      Do zobaczenia w lipcu na Walnym :-)
                      • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 23.06.05, 09:18

Cieszy mnie to,ze popierasz moje zdanie.>na walnym musimy zabrac glos i
                        uswiadomic wzystkich,ktorzy by chcieli glosowac za wspolnym finansowaniu tych
                        wind ,ze jest to prymitywna manipulacja.Najpierw wystepuja z wnioskiem o zgode
                        na finansowanie wind przez zainteresowanych/mieszkancy tych klatek/a pozniej
                        udaja pokrzywdzonych,nieswiadomych,oszukanychitp.a od nas chca wyludzic
                        pieniadze .
                        • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:03
                          niestety ja na walnym nie będę (urlop), ale będę trzymać kciuki za przeciwników
                          zrzutki na windy
        • Gość: Tuco Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.10.05, 20:15
          Ja natomiast jestem zbulwersowany Pani głupotą! W ramach sprostowania chciałbym
          jeszcze napomknąć o dwóch rzeczach...po pierwsze - posądzanie kogokolwiek o
          wyłudzenia korzyści majątkowej jest przestępstwem, a po drugie to zapraszam do
          wspólnej "obdukcji" naszych planów i umowy zakupu mieszkania na których winda
          sie znajduje razem z podpisami prezesów AWIM-u.

Pozdrawiam.
          • Gość: ???? Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:11
            Dlaczego nie piszecie na nowym forum. Tu już prawie nikt nie zagląda. A co do
            wind to nie było o nich mowy w umowach (wstępne rysunki wcale nie zobowiązują
            AWIMU). Wind nie będzie!!! Przestańcie wkurzać wszystkich gadaniem o nich.
            Wszystkim jest przykro ale życie jest ciężkie.
    • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 10:15
      Odebnralem wczoraj pismo z awimu o walnym.Od razu zagotowalem,pisza o dyskusji
      nad finansowaniem skrzyzowania a pieciez pieniadze na ten cel byly
      zabezpieczone/.taka informacje podali na walnym w ub.r./Bulwersujacy jest takze
      punkt dotyczacy glosowania nad finasowaniem wind w klatkach ,w ktorych ich nie
      ma.Jeszcze raz podkreslam,ze ci,ktorzy wykupili tam mieszkania dokladnie
      wiedzieli,ze nie beda mieli wind /plany,a takze ich pierwszy wniosek,w ktorym
      prosili o zgode by moc je sami finansowac/.Nastepny bulwersujacy fakt to to,ze
      zwolanie walnego generuje duze koszty,ktore takze musimy pokryc a powinni je
      pokryc ci,ktorzy chca miec te windy.Dlatego apeluje do wszystkich nie dajmy sie
      manipulowac cwaniakom,ktorzy chca wyludzic od nas pieniadze.
      • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 25.06.05, 16:04
        Skrzyżowanie - chyba chodzi o to by jednak nie było przystanków bo będzie
        taniej. Ja jednak uważam, że lepiej zrobić więcej i drożej wraz z przystankami.
        Ale chyba nie ma być dopłat, tylko spółdzielnia dołoży?

Ciekawe ile ludzi przyjdzie na walne w wakacje? Kworum nie będzie i po kłopocie.
        • totem2 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 27.06.05, 13:30
          Spółdzielnia nam niczego nie dołoży. Spółdzielnia to my. A przystanki można
          sobie podarować. Do Ugorka jest 10 minut spacerkiem, do AWF (jeśli powstanie
          furtka na wschodnim końcu osiedla) nawet mniej. Wybudowanie przystanków za
          naprawdę duże pieniądze skróci ten czas o 3-4 minuty, IMHO bez sensu. Zresztą
          to, że się zrobi miejsce na wysepki wcale jeszcze nie oznacza, że powstanie tam
          przystanek. Zwłaszcza, że przystanki tramwajowe w Krakowie i tak są za gęsto.
          Jak wreszcie Tajstera wywalą (razem z Majchrowskim - wcześniej nie ma szans) to
          może ZDiKiem zacznie rządzić ktoś przytomny i zagęszczanie przystanków się
          skończy. To co zrobili pod AP woła o pomstę do nieba.
          • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:02
            Ale przecież przegłosowaliśmy już budowę wysepek w marcu 2004 na walnym. Miało
            to zwiększyc cenę za metr, ale większość była za.
            • totem2 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 27.06.05, 14:22
              Ja byłem przeciw, ale większość tak chciała :) Moim zdaniem jeśli jest szansa na
              zmianę tej decyzji to warto spróbować.
              • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 12:02
                Ja uwazam,ze na przystanek tramwajowy warto zainwestowac chocby z uwagi na
                dzieci,ktore beda dojezdzac do szkoly/ja nie mam dzieci/,natomiast w zadnym
                wypadku na windy,ktore sobie ktos ubzdural.Nawet nie nalezy wyrazac zgody na na
                to by windy tam byly bo to wydluzy czas oddania budynku B2/musi byc zeswolenie
                architektury a to trw conajmiej 3 miesiace/.
                • Gość: sun Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.abc.com.pl 29.06.05, 12:55
                  Jeżeli chodzi o szkołę, bo myślisz chyba o dzieciach z podstawówki, to stoi ona
                  w połowie drogi do przystanku na Wieczystej, ładnie położona (5 min. pieszo),
                  gimnazjum jest przy ul. Ułanów, również ładnie położone (5-10 min. - przez
                  teren Muzeum - 3 min.). Do żadnej z tych szkół nie trzeba przechodzić przez
                  dużą, ruchliwą ulicę, czego nie można powiedzieć o Al. JPII. Nasuwa się jeden
                  wniosek - może w takim razie sfinansujmy jeszcze sygnalizację świetlną, żeby
                  było bezpiecznie, wiaty na przystankach, żeby nie wiało, ławki, żeby nogi nie
                  bolały, kosze na śmieci itd, itp. "Duże dzieci" chyba dadzą radę dojść do
                  przystanku na Wieczystej. Tak naprawdę, to dzieciom najmniej raczej
                  przeszkadzałby brak przystanku w tym miejscu. Nota bene wybudujemy i
                  przystosujemy skrzyżowanie za nasze pieniądze, ale nie mamy gwarancji, że
                  przystanek tam kiedykolwiek powstanie :( Windom mówię stanowcze nie. Przy
                  wyborze mieszkania od razu odrzucałam klatki, w których nie były planowane
                  windy i decydowałam się na podaną cenę mieszkania, bo właśnie taka mi
                  odpowiadała. Każdy musi się liczyć z tym, że w przypadku długoterminowej
                  inwestycji, jaką jest budowa domu czy mieszkań moga wystąpić nieprzewidziane
                  wydatki i wzrost kosztów, a co za tym idzie wzrost ceny za m2, ale absolutnie
                  problem wind pod tę kategorię nie podpada.
                  Pozdrawiam przyszłych (mam nadzieję, że już niebawem) sąsiadów
                  sun
                  • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 13:23
                    Przekonales mnie co do przystankow i przyznaje Ci racje.Ciesze sie,ze
                    podzielasz moje zdanie dot.wind i mam nadzieje ,ze takich bedzie wiekszosc.
                    • Gość: sun Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.abc.com.pl 29.06.05, 13:41
                      ~am :)
                      • Gość: krisssssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.05, 14:17
                        Ja mieszkał będę w klatce bez wind. Od razu o tym wiedziałem. Będąc na dniach
                        otwartych zorientowałem się, że jest dziura na windę. Stwierdziłem, że jeżeli
                        nie zaplanowano tam wind to szkoda tej przestrzeni. Napisałem pismo w sprawie
                        adaptacji tego szybu na komórki lokatorskie. Stwierdziłe, że fajnie by było
                        mieć coś takiego blisko mieszkania. Było by ich 5. Stwierdzono, że tam mają być
                        windy w przyszłości. Napisałem, aby głosować w tej sprawie na walnym, zgodnie z
                        statutem spółdzielni. Znowu odrzucono. Teraz dostaje info w sprawie
                        finansowania. Dodam, że nie chciałem tego za darmo. Byłem skłonny sfinansować
                        przeróbke itd, oraz dołożyć jeszcze, a więc normalnie kupić po cenie rynkowej.
                        Ostatnio dowiedziałem się, że nie byłem jedyny. Dodam, że te zmiany
                        proponowałem w lutym już. Nie rozumie dlaczego walne zaplanowano na czerwiec,
                        jeżeli było wiadomo, że będzie smród z tego powodu i jest kilka ważnych spraw
                        do powiedzenia. Ktoś ubzdurał sobie windy w budynku, gdzie 3 piętro ma 2
                        mieszkania. Pozdrawiam.
                        • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 29.06.05, 15:30
                          Zloz taki wniosek w poniedzialek na walnym.Na pewno wiekszosc cie poprze,ja
                          uwazam,ze taki komorki maja sens,a robienie wind dla kilku mieszkan ma tylko
                          sens wtedy jak je sobie sfinansuja/oczywisnie parter i Ip nie beda chcieli tego
                          finansowac bo po co/i jezeli to nie przedluzy oddania budynku.
                          • Gość: krissssssssssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.05, 19:56
                            Niestety nie będę teraz na walnym. Chciałem to zrobić ostatnio, ale zjedzono by
                            mnie chyba. Tak jak napisałem wczesniej, napisałem pismo, aby na walnym był to
                            punkt do głosowania, tak jak nakazuje prawo. No niestety. Jeśli ktoś by chciał
                            to niech złoży taki wniosek. Zobaczymy co zarząd na to. No i spóldzielcy. Jak
                            widze większość to nie interesuje co się stanie z tym szybem. A uważam, że
                            warto by to zagospodarować, bo można by troszeczke pieniędzy zarobić, a jak
                            piszą tutaj ludzie to chyba każdy pieniędze liczy. Proszę policzyć. Nawet np.
                            1.5tys na czysto z komórki X 10(po 5 w kazdej klatce) to już robi się 15 tys, a
                            więc dołożyć do lepszych bram wjazdowych czy też pilotów do nich.
                            Pozdrawiam
                    • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.06.05, 22:14
                      A ja głosowałam za przystankiem. Wolałabym wieczorem jak najszybciej dojść do
                      domu, a nie spacerować od przystanku przez park.
                      • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.chello.pl 30.06.05, 08:40
                        Przez park tak czy inaczej będziemy chodziły, ale faktycznie wolałabym skrócić
                        tą drogę jak się tylko da-dojście ani od Wieczystej ani od AWF nie jest
                        sympatyczne. No chyba, że faktycznie zostanie zrobiona furtka od strony
                        Politechniki. A windom mówię nie !!! To tak jakbyśmy zagłosowali za wspólnym
                        pokryciem kosztów wszystkich indywidualnych przeróbek w mieszkaniach, także
                        lepszych zabezpieczeń w oknach na parterach czy dodatkowych zamków w drzwiach
                        wejściowych !!! Tak samo wyrażenie zgody na samofinansowanie przez lokatorów
                        tych klatek nie jest do końca dobrym pomysłem, bo wpłynie to na termin oddania
                        CAŁEGO osiedla a nie tylko tych konkretnych klatek- czyli możemy zapomnieć o
                        odebraniu mieszkań w tym roku !!!Tak przynajmniej mi się wydaje, ale może się
                        mylę ......?????? Pozdrawiam Kaśka
                        • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 30.06.05, 09:11
                          Do AWF trzeba przejść przez cały park, a do przystanku przy Wieczystej przez
                          niezbyt ciekawy chodnik przy którym rosną krzaki. Myślę, że przystanek jest
                          bardzo potrzebny.
                          • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.crowley.pl 30.06.05, 09:12
                            A jeśli go nie zrobimy teraz to potem przez lata będziemy prosić gminę o jego
                            realizację.
                        • Gość: kelling Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.su.krakow.pl 21.07.05, 09:36
                          a ja mam nadzieję, że nie będzie żadnej furki od Politechniki, nie będzie tylko
                          jedno główne z ochroniarze, po co męta mają wchodzić na osedle boczną furtką
      • Gość: kaka Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:31
        Jeśli chodzi o przystanek to warto powalczyć z miastem. W najbliższej
        przyszlości będzie remont Muzeum Lotnictwa. Ma tam powstać "rekreacyjne centrum
        Krakowa". Projekt został już zaprezentowany w Dzienniku Polskim. Restauracje,
        sale konferencyjne, samoloty podwieszone pod dachem nowego budynku. Jednym
        słowem będą tam przyjeżdżały tłumy. Tak czy siak będą w końcu musieli zrobić
        przystanek. Wydaje mi się, że jak już wybudujemy im drogę( którą prawdopodobnie
        zniszczą ciężarówki z budowy muzeum), będziemy znosić hałas najpierw przy
        remoncie a potem w trakcie różnych imprez to możemy przynajmniej liczyć na
        przystanek. Nie ma się co spieszyć. Miasto chyba liczy na to, że AWIM odwali
        całą robotę.
        Pozdrawiam.
    • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 08:33
      im mniej czlonkow bedzie na walnym tym lepiej.przystanki i skrzyzowanie bylo
      przeglosowane,jest pzrewidziana tylko dyskusja,natomiast brak kworum zalatwia
      definitywnie sprawe ubzduranych wind.
      • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 10:12
        Jeszcze raz ja.Policzylem,ze tylko 8 osob bierze udzial w dyskusji na tym
        forum.Jezeli znacie innych czlonkow sp.,ktorzy sie nie wypowiadaja zacheccie
        ich.A moze ktos napisal by krotki apel do uczestnikow walnego o rezygnacji z
        glosowania za windami podajac przytaczane argumenty i wywiesil go na drzwiach
        sali obrad/ja nie dysponuje drukarka/.
        • Gość: kaka Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:16
          Witam. Również będę mieszkał na Markowskiego. Uważam temat wind za absurdalny.
          Wnioskodawcy mnie rozbrajają. Oskarżać AWIM o oszustwa? Bez przesady. Wszyscy
          widzielismy umowy. Każdy wiedział co podpisuje. Cóż. przykro mi, że te dwie
          klatki bedą bez wind ale nie mam zamiaru dopłacać do interesu. A na walne
          przyjdę bo może się okazać, że jednak kworum będzie i wtedy zagłosuję przeciw.
          A z sali zawsze można wyjść:).
      • Gość: loooc Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: 213.17.128.* 30.06.05, 16:58
        Tez jestem za przystankami. Duzo wazniejszym jednak wydaje sie przerobienie
        skrzyzowania celem ułatwienia skretu na Markowskiego. Teraz jest troche
        niebezpiecznie, ba bardzo niebezpiecznie.
        A co do najblizszego walnego - marne sa szanse aby zebralo sie kworum, szkoda
        wiec zawracac sobie tym głowe.

Aaa jeszcze jedno - widział ktos moze drzwi wejsciowe, ja nie mialem
        tej "przyjemnosci" ale zona mowi ze sa okropne.
        • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 17:40
          Ja widzialem.Z zewnatrz takie sobie / nie mamy wplywu na wybor/ plyte
          wewnetrzna mozna sobie wybrac sa cztery do wyboru.Podobno drzwi sa dostosowane
          do wystroju klatki.Jezeli beda sie komponowac do jej wystroju to sa do
          przyjecia.
          • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.chello.pl 30.06.05, 21:35
            Właśnie odnośnie drzwi - własnie usłyszałam,że najprawdopodobniej ten problem
            lokatorzy też będą chcieli "ruszyć" na walnym. Mnie osobiście wydaje się, że
            jeśli faktycznie taka była "wizja" Pani Architekt i pomyślała całościowo o
            projekcie to być może nie będzie aż tak źle. Przypomnijmy sobie
            wszyscy "stare,komunistyczne" drzwi w blokach z wielkiej płyty- zaręczam, że te
            są o niebo lepsze;-) A kolorów do wyboru jest 6 :-) Dzisiaj je oglądaliśmy.
            Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie. U nas ,w bloku B4, była propozycja
            zmiany na "ładniejsze"- wiązało sie to z kosztami rzędu 1000.- od sztuki, a
            zabezpieczenia były takie same. Na serio nie wiem czy to ma jakiś większy sens.
            Pozdrawiam Kaśka
            • Gość: krissssssssssssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 30.06.05, 22:52
              Ja osobiście wolałbym lepsze drzwi. Lepiej dodać 700 zł. i mieć co co się
              podoba w mieszkaniu. Za ponad 2 tys można kupić DIERRE. Są świetne. Jeśli ktoś
              chce to niech sobie porówna, zobaczy jak się zamykają te, a jak Dierre. Bez
              porównania. Ja na nie będę musiał patrzeć co dzinnie po kilka razy. Uważam, że
              nie postarali się. Słoje w poprzek. Kto to widział. Nigdzie nie widziałem tak
              słoi. Wygląda to okropnie. Z moją drugą połową nie byliśmy zachwyceni.
              Pozdrawiam
              • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.ists.pl / *.ists.pl 01.07.05, 01:08
                Jutro jadę oglądać drzwi. Jeszcze nie widziałam, może sa fatalne. Myslę że na
                ten temat nie ma co sie spierać- ja ktos chce dołożyc 1000 na lepsze drzwi-
                niech dokłada. Chyba nie ma co tego przedyskutowywac na walnym :)
                • Gość: Edward Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 01.07.05, 09:15
                  Ludzie nie widziwiajcie.Drzwi sa w porzadku.Z zewnatrz sa fornirowane,ulozenie
                  sloi nie ma znaczenia jezeli komponuje z wystrojem klatki.Architekt na pewno to
                  dopasowal.Na etapie koncowym takich wybrzydzen bedzie wiele bo kazdy ma inny
                  gust.Musimy zaufac architektom bo nigdy nie dojdziemy do ladu.Natomiast od
                  wewnatrz kazdy moze dokonac wyboru w/g wlasnego gustu.Skupmy raczej uwage by
                  nie generowac niepotrzebnych kosztow typu dodatkowych wind,spelniania roznych
                  widzimisie poszczegolnych czlonkow,niepotrzebnych zebran itp.Przeciez za chwile
                  np.mieszkancy parterow moga sobie zazyczyc okien antywlamaniowych,innym beda
                  sie marzyc marmurowe wystroje klatek i tak dalej i tak dalej.Nie dajmy sie
                  zwariowac.
                  • Gość: Aska Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:00
                    No właśnie! Ja na przykład jestem z parteru i płaciłam za windy w moim budynku,
                    z których nie będę korzystać. Sądzę że w rewanżu sąsiedzi mogliby zrzucić się
                    na moje okna antywłamaniowe. mam nadzieje na szybki odzew ludzi z parteru. jak
                    się zbierzemy, to zwołamy walne w połowie lipca!
                    Pozdrawiam :)
                    • Gość: Grzesiu Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 01.07.05, 12:14
                      wykupilem mieszkanie dwupokojowe w B2 na trzecim pietrze z winda z bardzo
                      ladnym widokiem na park,jednak ze wzgledow rodzinnych z checia zamienilbym go
                      na rownorzedne w innej klatce,bloku,lub pietrze.Moze znajdzie sie ktos chetny.
                      • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 10:17
                        Mysle,ze dzisiaj na walnym ci co sa przeciwni finansowaniu wind zabiora glos i
                        zaapeluja do wahajacych sie o glosowanie przeciwko tym wind.
                        • Gość: kaka Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:54
                          Uważam, że i bez apeli się obejdzie. Nie mają szans. Trzeba tylko pilnować
                          kworum. Ja i ci których znam wychodzą jeśli by było blisko wymaganej liczby
                          spółdzielców.
                          • Gość: lokatorB3 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.compower.pl 05.07.05, 22:14
                            Witam przyszłych sąsiadów :) No i po Walnym... Nie było Kworum... a co za tym
                            idzie nie przegłosowano wind :)
                            • Gość: krissssssssssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.polkomtel.com.pl 06.07.05, 00:37
                              wita. Niestety nie mogłem być. Czy coś ustalono? Były jakieś ciekawe rzeczy
                              poruszone? Przystanki itd?
                              Pozdrawiam
                              • skybas Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 08:30
                                Nie bylo kforum
                                • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 10:35
                                  Chwala tym co nie przyszli.Uniknelismy glosowania.Jestem pelen podziwu dla
                                  Panaz AWIMU,ktory umiejetnie odpieral chamskie ataki szczegolnie goscia z
                                  dlugim nosem i upierdliwej baby.Za wszelka cene starali sie oni wpierac,ze im
                                  obiecano windy.Tak sie zdarzylo,ze siedzialem obok nich i krew mnie zalewala
                                  jak ich sluchalem.Wreszcie nie wytrzymalem i powiewdzialem temu z dlugim nosem
                                  by sie zamknal i pozwolil mowic gosciowi z AWIMU.Chyba sprawa wind jest juz
                                  zalatwiona odmownie i dobrze.
    • tin.a Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 10:36
      Witam sąsiadów!
      Dopiero wczoraj na forum dowiedziałam się o wątku. Dobrze, że jest tu parę osób,
      które nie dają sobie zamydlić oczu jakimiś bzdurami.
      Pozdrawiam :-)
      • tin.a Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 10:44
        B3, skrzydło zachodnie.
        • lady_of_june Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 10:56
          Bardzo dobry pomysł, żeby przedstawiać się trochę bardziej konkretnie - B3,
          skrzydło wschodnie. Pozdrawiam serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów :-)
          • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.chello.pl 06.07.05, 11:29
            Witam!!!
            Czy w związku z brakiem wymaganej liczby członków spółdzielni na minionym
            Walnym mamy oczekiwać kolejnego zaproszenia na AP, w celu
            dalszego "przedyskutowywania" powyższego problemu ?? :-) Jak wam się wydaje ???
            Mam nadzieję, że nie, bo nasi "osiedlowi naciągacze" powinni już chyba zdać
            sobie sprawę z dwóch rzeczy: po pierwsze-jaki jest stosunek pozostałych
            lokatorów do ich pomysłu, a po drugie- że Walne też kosztuje i to my za nie
            płacimy. Ale z drugiej strony nie wiem, bo niektóre osoby są
            wyjątkowo "nierozumiejące" ;-)Acha, no i jeszcze jedno pytanie - czy ktoś wie
            coś więcej na temat drzwi wejściowych, czy w tej materii planujemy jakies
            zmiany ????
            Pozdrawiam Kaśka ( z B4, ale to juz pisałam wcześniej)
            • Gość: kaka Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:28
              Witam. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Wczoraj padł pomysł, żeby już po
              przekazaniu osiedla wspólnocie, jeśli zostaną środki (a wychodzi na to,że tak
              będzie) sfinansować z nich windy. Mnie się to wcale nie podoba. Wolałbym
              zdecydowanie, żeby te pieniądze poszły na coś innego( infrastrukturę osiedla,
              lepsze ogrodzenie itp). Jeśli ktoś wie to niech napisze co mówi prawo
              spółdzielcze o podejmowaniu decyzji w ramach wspólnoty. Ja jak i wiele osób na
              pewno sie już na te cholerne windy nie zgodzi.
              Pozdrowienia.
              • lady_of_june Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 12:40
                Sprawa wind na obecnym etapie jest już zakończona. Mam nadzieję, że najbardziej
                zainteresowani w sprawie też to już zrozumieli. Natomiast jeżeli chodzi o
                środki, które zostaną/nie zostaną po ostatecznym rozliczeniu, to nie dzielmy
                jeszcze skóry na niedźwiedziu, bo troche czasu do oddania osiedla zostało (i,
                odpukać, nigdy nie wiadomo, do czego trzeba będzie jeszcze dołożyć), a za kilka
                miesięcy znów znajdą się tacy, którzy będa upominać się o wypłatę, bo przecież
                była mowa, że pozostały środki i ktoś im coś obiecał. Poczekajmy jeszcze te
                kilka (jakże się cieszę) miesięcy i wtedy, jak będzie przedmiot dyskusji, to
                będziemy podejmować w tej sprawie decyzję.
                • lady_of_june Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 12:42
                  Jeszcze jedno. Na obecnym etapie, na razie, należy się cieszyć, że nie wróży
                  nam to dopłat i oby tak zostało.
              • tin.a Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 06.07.05, 12:43
                Mam nadzieję, że potrzebna jest na to zgoda wspólnoty. Wtedy głosowanie
                rozstrzygnie o tym czego chce większość... Ponieważ tzw. rezerwa finansowa to po
                prostu pieniądze wszystkich spółdzielców.
                • Gość: LokatorB3 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: 85.128.48.* 06.07.05, 13:51
                  W sprawie zagospodarowania środków które ewentualnie zostaną będzie głosowanie
                  na ostatnim walnym, więc jakby coś to mam nadzieję że przeznaczy się je na
                  ważniejszy cel niż windy...
                  A tak pozatym to zaplanowaliście sobie już co jak i gdzie będzie stało i w
                  jakim kolorze? czyli krótko mówiąc macie już plan na urządzenie mieszkania? Ja
                  to chyba muszę wybrać się do kilku sklepów i pooglądac różne aranżacje bo jak
                  narazie jestem zielony... A może znacie jakieś sklepy, miejsca, lub strony
                  internetowe warte polecenia, gdzie można sobie podejżeć jakieś ciekawe pomysły?

B3 skrzydło wschodnie

pozdrawiam
                  • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 14:20
                    Tez nie mam narazie zadnego pomyslu.Poczekam jak mieszkanie bedzie wykonczone.Z
                    zakupami nie ma sie co spieszyc,bo teraz wszystko bez problemu mozna kupic nie
                    tak jak ja 6 lat temu urzadzalem mieszkanie.Wracajac do wind to chce
                    podkreslic ,zebylem pierwszy na tym forum,ktory pisal o probie wymuszenia na
                    nas ich finansowania.Jednak nie mam nic przeciwko temu/mysle ze inni tez/by po
                    odebraniu osiedla ci co chca miec te windy sami je sobie zainstalowali na swoj
                    koszt ,ale tylko wtedy gdy nie opozni to juz odbior osiedla i nie bedzie
                    obciazac pozostalych.Nie moze byc tak by grupa spoldielcow wymuszala na innych
                    swoje zachcianki.Mysle,ze sprawa wind nie popsuje dobrych relaci miedzy
                    sasiadami i w przyszlosci wszyscy bedziemy dzialac dla dobra naszego
                    osiedla.Srodki ,ktore by zostaly ,jezeli wiekszosc by sie zgodzila mozna by
                    bylo przeznaczyc np.na ogrodzenie,lub inny wspolny cel.Proponuje takze
                    zastanowic sie nad miejscami postojowymi wewnatrz osiedla po to by przynajmiej
                    na jedno mieszkanie bylo zarezerwowane jedno miejsce postojowe.Dotyczy to
                    szczegolnie tych co nie mieli juz szczescia wykupic garazu lu miejsca
                    parkingowego.
                    • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:44
                      Mam pytanie co do miejsc postojowych. Na projekcie widać, że są. Czy to
                      znaczy,że AWIM w ramach inwestycji je wykona czy mamy się o nie martwić sami. I
                      jeszcze jedno: doszły mnie słuchy,że mamy mieć głowne bramy wjazdowe i garażowe
                      automatyczne. Czy to prawda? Ktoś widział lub wie jakie są szczególowe plany
                      AWIMU co do zagospodarowania osiedla zanim przekaże gop wspólnocie?
                      • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 15:54
                        miejsca postojowe maja byc zrobione w ramach tzw.malej architektury,a bramy
                        rzeczywiscie mialy byc automatycznieotwierane.mnie jednak chodzi o to bysmy
                        dazyli do zabezpieczenia miejsc postojowych na zewnatrz szczegolnie dla tych co
                        nie mieli mozliwosci wykupu miejsc w parkingach podziemnnych z uwagi na
                        ograniczona ich ilosc.Moze to byc np.w formie wydzierzawienia tych miejsc np.za
                        odplatnoscia na rzecz wspolnoty lub inna forma.
                        • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:16
                          Wydaje mi się, że jest to rozsądny pomysł. Mam tylko nadzieję, że będzie tych
                          miejsc na tyle żeby zostało tochę dla osób, które przyjadą kogoś odwiedzić.
                        • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado IP: *.chello.pl 06.07.05, 21:38
                          Z tego co ja zrozumiałam miejsca postojowe dla lokatorów są przewidziane i
                          lokatorzy płacili za nie, dla odwiedzajacych także są "wspólne" miejsca
                          postojowe i jakoś patrząc na osiedle nie bardzo widze miejsce, aby utworzyć
                          kolejne. Ale może jako kobieta niedokładnie orientuję się w przestrzeni ;-)
                          Czego, oczywiście nie wypieram się :-) Może tylko nie "betonujmy" każdego
                          wolnego skrawka ziemi na naszym osiedlu, bo jakoś nie widzę w pobliżu miejsc na
                          np. piaskownicę czy jakieć huśtawki dla naszych dzieci - to "młode" osiedle i
                          zapewne za jakiś czas pojawą się miluśińscy :-)
                          Pozdrawiam Kaśka
                          • lady_of_june Re: Moje Eldorado 06.07.05, 22:21
                            Z tego, co pamiętam, to plac zabaw dla dzieci jest przewidziany naprzeciw
                            budynku B2 i B4.
                            • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado IP: *.chello.pl 06.07.05, 22:24
                              To wiem, ale widzę, że pojawiają się głosy o wydzieleniu dodatkowych miejsc
                              postojowych....... a poza tym kawałkiem wolnej przestrzeni jakoś nie widzę
                              miejsca, które mogło by się nadawać pod wyżej wymienione miejsca postojowe :-)
                              • lady_of_june Re: Moje Eldorado 06.07.05, 22:32
                                Miejsce przed budynkami od strony parku w planie jest wolne od ruchu
                                samochodowego, więc raczej nie widzę takiego zagrożenia :-)
                                • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado IP: *.chello.pl 06.07.05, 22:40
                                  Zgadza się, że tam nie jest przewidziany ruch samochodowy, ale innego miejsca
                                  chyba już nie ma :-)
                              • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 08:36
                                Nie ma mowy o dodatkowych miejscach parkingowych.Planuje sie tyle miejsc
                                parkingowych pod budynkami i na zewnatrz ile jest mieszkan,czyli teorytycznie
                                na jedno mieszkanie przypada jedno miejsce parkingowe.Mnie chodzilo o to by
                                kazdemu mieszkaniu to miejsce zabezpieczyc/ja mam wykupione pod budynkiem
                                B2,wiec nie mysle tu o sobie ale o tych co je nie maja/.
                                • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado IP: *.chello.pl 07.07.05, 11:05
                                  W takim razie przepraszam za zamieszanie, po prostu źle zrozumiałam Twój post :-
                                  ) Właściwie to mnie zdziwił, bo ponoć każde mieszkanie miało przewidziany albo
                                  garaż, albo miejsce postojowe..... Ale praktyka mnie uczy, że czasem nasi
                                  współlokatorzy mają różne pomysły i stąd mój odzew....:-) Z postów wydajesz się
                                  osobą bardzo zdroworazsądkową, ale cóż nasi niektórzy Spółdzielcy powoli
                                  doprowadzają mnie do lekkich fobii i dlatego taka, a nie inna, była moja
                                  reakcja. Jeszcze raz przepraszam.
                                  • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 11:28
                                    Nie masz za co przepraszac.Po to jest to forum,by kazdy mogl sie
                                    wypowiedziec.Ja 5 lat temu kupilem mieszkanie na malym nowym osiedlu/bardzo
                                    ladnym/,ktore jest totalnie dewastowane/ludzie chodza po klombach,stawiaja
                                    samochody gdzie popadnie,smieca itp.Dlatego uregulowanie drobnych spraw ma duze
                                    znaczenie dla nas wszystkich po to by nasze osiedle byla ladne i zadbane/a moze
                                    byc naprawde ladne/.Jest ono napewno atrakcyje ze wzgledu na polozenie b.blisko
                                    centrum i sasiadujacy park.Mysle ze warto bylo ryzykowac przy wnoszeniu oplat
                                    na ponad rok przed pozwoleniem na budowe by moc mieszkac w tak atrakcyjnym
                                    miejscu.Wypowiedzi na tym forum powinny zblizyc przyszlych mieszkancow i
                                    dlatego dobrze by bylo jakby tych wypowiedzi bylo jak najwiecej i na rozne
                                    tematy nas interesujace.Pozdrawiam B2 skrzydlo wshodnie.
        • Gość: bisz Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.autocom.pl 06.07.05, 19:47
          Witamy sąsiadów!
          Również od niedawna czytamy forum.
          Cieszy przewaga rozsądku i niepowodzenie 'windziarzy' ;)
          Pozdrawiamy.
          B3-skrzydło wschodnie
          • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:55
            Przed chwilą zadzwonił do mnie pracownik agencji nieruchomości Ober-haus z
            pytaniem czy nie chce sprzedać mieszkania na osiedlu Moje Eldorado. Nie chciał
            powiedzieć skąd wie i skąd ma numer telefonu. Czyżby ktoś z AWIMU udostępniał
            dane spółdzielców!!!!???
            • Gość: loooc Re: Moje Eldorado IP: 213.17.128.* 07.07.05, 14:25
              Ja natomniast dostalem sms (wyslany z bramki) z informacja - kupie mieszkanie
              na nosiedlu Moje Eldorado za rozsadna cene.
              Jak z Awim'u wyciekl moj numer ? - pytam...
              • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:29
                Dzwoniłem do AWIMU i twierdzą, że ktoś wypuścił nasze numery podczas dni
                otwartych. W sumie możliwe bo na protokołach podawałem, żeby był kontakt w
                razie problemu. Powinien ktoś za to wylecieć z roboty. A już na pewno ten
                bałwan z Ober-Haus.
                • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 14:48
                  Ja taki telefon mialem ze trzy tygodnie temu.Dzwonila pani,ktora twierdzila
                  jednoczesnie przepraszajac,ze tel.dostala na budowie i proponowala 5000zl/m.Ile
                  wam proponowano?
                  • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:03
                    Ten facet z Ober-Haus chciał, żeby zaproponować cenę. Ale 5000?? Może za
                    fortepian?
                    • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 15:15
                      Za dwupokojowe w B2
              • totem2 Re: Moje Eldorado 07.07.05, 15:00
                To raczej nie AWIM. Dostałem identycznego SMSa, a nie przypominam sobie żebym
                podawał w AWIMie numer mojej komórki. Raczej ktoś pospisywał numery z protokołów
                z dni otwartych któregoś z wykonawców instalacji.
                • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 08.07.05, 10:46
                  Ja co tydzien w soboty przychodze na budowe,chyba mozna bo nikt nie ma o to do
                  mnie pretesji,moge na biezaco obserwowac postepy prac a takze kontrolowac
                  jakosc ich wykonania w moim mieszkaniu.Moze to byc takze mozliwosc nawiazania
                  kontaktow miedzy przyszlymi sasiadami.
                  • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:41
                    Mnie też interesuje B2. Jak tam z tynkami na drugim piętrze? Widziałem, że okna
                    są. Będzie gorzej schnąć. A tak na marginesie to nie macie wrażenia, że prace
                    (może z wyjątkiem okien) prawie stoją. Może robią dużo w środku ale tego nie
                    wiem.
                    • lady_of_june Re: Moje Eldorado 08.07.05, 13:48
                      Ja też odniosłam takie wrażenie, ale tak naprawdę, to efekty były najbardziej
                      widoczne, jak rosły mury. Teraz przy pracach wewnątrz budynków trudno
                      spodziewać się, że co tydzień zobaczymy duże zmiany, ale jak się dobrze
                      przyjrzeć, to widać, że coraz więcej mieszkań jest wytynkowanych, wstawionych
                      okien. B3 jest już prawie cały ocieplony, wytynkowany i pomalowany - to cieszy
                      i widać powolutku koniec :-) Z tego co słyszałam przy wyborze drzwi
                      zewnętrznych, to na przełomie lipca i sierpnia mają zacząć je wstawiać.
                      • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:05
                        No tak. Zgadza się tylko, że inwestycja powinna być gotowa z końcem września a
                        jakby nie patrzeć mamy połowę lipca. W B1 i B4 jeszcze masa roboty. A do tego
                        dojdą klatki schodowe, windy, garaże, ogrodzenie i masa innych rzeczy. Nie chce
                        się czepiać ale na walnym słyszałem, że wykonawca obiecał zwiększyć ilość
                        ludzi. Bywam tam teraz dosyć często i po piątej ciężko wypatrzyć kogoś
                        pracującego.
                        • lady_of_june Re: Moje Eldorado 08.07.05, 14:37
                          Ja też bywam często i przyznaję Ci rację, że o ile podczas prac murarskich
                          ekipy działały długo, tak teraz wydaje się, że dość szybko kończą, a dzień
                          długi, więc mogliby zwiększyć swoje szeregi i tym samym przyspieszyć. Pocieszam
                          się jednak, że jak skończą B3, to swoje siły przeniosą na pozostałe i tym samym
                          pójździe im sprawniej i szybciej. Nie chciałabym przeprowadzać się na sankach :-
                          )
                          • Gość: krissssssssss Re: Moje Eldorado IP: *.polkomtel.com.pl 08.07.05, 22:14
                            Zaczeli robić fundamenty pod ogrodzenie od strony muzeum. W B3 na 1 pietrze
                            zaraz będą wylewki robić, centralne juz jest.
                            • totem2 Re: Moje Eldorado 08.07.05, 22:52
                              Tadam, setny wpis w naszym wątku :)

Czy ktoś wie jakie będą grzejniki w pokojach? Może już gdzieś wiszą?

B3E

• Gość: krissssssssssss Re: Moje Eldorado IP: *.polkomtel.com.pl 10.07.05, 18:44
                                Wiszą na 1 piętrzew B3, ale nie pamiętam jakie.
                                pozdr.
    • Gość: KaśkaGM Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.chello.pl 10.07.05, 20:40
      Nie ma sprawy - wal jak w dym, nigdy nie odmówimy sąsiedzkiej pomocy...... :-)
      Czy ktoś wie, czy na B4 robią cos z tynkami wewnętrznymi ???
      • Gość: Lokator B3 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.compower.pl 12.07.05, 14:07
        Od strony muzeum lotnictwa za ogrodzeniem na wysokości budynku B3 są jakieś
        powojenne porozwalane schrony. W tej chwili to zostały już tylko płyty betonowe
        wystające z ziemi i pełno dziur między płytami.Wygląda to niezbyt ciekawie. W
        lecie kiedy jest pełno zieleni nie widać tego ale na jesień i w zimie niezbyd
        ciekawie to wygląda. Pozatym pewnie nasze pociechy szybko uznają to za
        doskonałe miejsce do zabawy a to może być dla nich niebezpieczne. Wiecie może
        coś czy teren ten będzie uprzątnięty?
      • Gość: Lokator B3 Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.compower.pl 12.07.05, 14:10
        Od strony muzeum lotnictwa za ogrodzeniem na wysokości budynku B3 są jakieś
        powojenne porozwalane schrony. W tej chwili to zostały już tylko płyty betonowe
        wystające z ziemi i pełno dziur między płytami.Wygląda to niezbyt ciekawie. W
        lecie kiedy jest pełno zieleni nie widać tego ale na jesień i w zimie niezbyt
        ciekawie to wygląda. Pozatym pewnie nasze pociechy szybko uznają to za
        doskonałe miejsce do zabawy a to może być dla nich niebezpieczne. Wiecie może
        coś czy teren ten będzie uprzątnięty?
        • Gość: Grzesiu Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 15:13
          ostatnio pojawily sie ogloszenia o kupnie i o sprzedazy mieszkan na tym pieknym
          osiedlu.Jak ktos wie po ile sprzedaja to niech napisze jestem zainteresowany.
          • Gość: answer Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:51
            Sporo dają, sporo. Słyszałem, że po 5000 za m2 a nie ma chętnych do sprzedaży.
            Ja bym poniżej 5500 nie zszedł. Poczekamy
            • Gość: kaka Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:11
              Witam. Widziałem wczoraj ogłoszenie o sprzedaży mieszkania (na drzewie w
              parku). Ciekaw jestem czy ktoś specjalnie omija kolejkę w AWIMie, żeby
              spróbować powalczyć o jak najwyższą cenę czy też jest to osoba z B1 lub B2.
              Oczywiście z wiadomych klatek. Jeśli wiecie w którym budynku i ile za m2 to
              napiszcie.
              • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 10:25
                o jaka kolejke Ci chodzi?
                • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:02
                  Ludzie z AWIMu tierdzą, że jest 260 osób na liście oczekujących. Mieszkanie
                  powinno sie sprzedać bez dodatkowych ogłoszeń.
                  • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 12:03
                    Teraz rozumiem.Jezeli ktos chce sprzedac to zglasza do awimu i awim wzkazuje
                    kupca z listy oczekujacych tylko po jakiej cenie.
            • olka_krakow Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 18.07.05, 13:01

> Sporo dają, sporo. Słyszałem, że po 5000 za m2 a nie ma chętnych do
              sprzedaży.
              > Ja bym poniżej 5500 nie zszedł. Poczekamy

Poczekajcie, jak sie wprowadzicie, to zobaczycie jak Wam ceny mieszkan pojda w
              dol, bo to z kazdej strony slychac sasiada, slychas kible, rury, dzieci
              sasiadow itp. Za 5500 za metr to wole mieszkanie w kamienicy na Krupniczej,
              ktore wykanczam ;)

• Gość: answer Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:18
                > Poczekajcie, jak sie wprowadzicie, to zobaczycie jak Wam ceny mieszkan pojda
                w
                > dol, bo to z kazdej strony slychac sasiada, slychas kible, rury, dzieci
                > sasiadow itp. Za 5500 za metr to wole mieszkanie w kamienicy na Krupniczej,
                > ktore wykanczam ;)
                >

Jasne. Na Krupniczej w kamienicy. Bomba. Tylko uważaj na szczury, stare, zgnite
                mury, wilgoć itp. I najpierw sprawdź jak jest budowane nasze osiedle zanim
                stwierdzisz, że będzie wszystko słychać. A tak na marginesie to w kamienicy
                sąsiadów nie słychać bo już pewnie umarli mając ze 100 lat jak ta kamienica. No
                i kibli też nie słychać bo są na zewnątrz i to drewniane :)
                • olka_krakow Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) 19.07.05, 10:30
                  A tu sie grubo mylisz, bo nawet nie ogladales odnowionych kamienic, bo szukales
                  mieszkania, jak widac, w tanszych lokalizacjach. To znaczy, nie chce tu
                  rozprawiac nad wyzszoscia lokalizacji, ale czy naprawde tak bardzo ufasz
                  swojemu developerowi? W dzisiejszych czasach wszyscy buduja tak samo.
                  Przekonasz sie o tym po wprowadzeniu sie. A co do wilgoci, to w wyremontowanej
                  kamienicy jej nie ma, a w nowych budynkach, szczegolnie w mieszkaniach
                  naroznych oraz z poddaszami prawie zawsze jest obecna ;) Wystarczy poczytac
                  wypowiedzi na forum.
                  • Gość: krisssssssssssssss Re: Moje Eldorado = Szukam sąsiadów :-) IP: 192.11.224.* 19.07.05, 13:00
                    Czy o to tu chodzi, aby przekomazac sie. Prosze popatrzec na tytul.
                    pozdr.
                  • Gość: answer Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:12
                    Po pierwsze wcale nie ufam developerom i dla tego zdecydowałem się na AWIM bo
                    to sprawdzona firma. Po drugie na tym osiedlu dach jest trochę inaczej robiony
                    (ze specjalnego, izolujacego betonu). Poza tym pięciokomorowe okna + POROTHERM.
                    100 lat temu takich pustaków nie było. Możesz spytać sąsiadów jak zorganizujesz
                    wywoływanie duchów. I jeszcze jedno. Nasze 'nowiutkie' osiedle jest praktycznie
                    w parku, będąc w centrum miasta. Na krupniczej masz widok na zaszczurzone
                    podwórko lub na ulicę. Pooddychać będziesz mogła ewentualnie na plantach, tyle
                    że z kolesiami pijacymi tanie wino. I nie uważam, że warto wydawać masę
                    pieniędzy na stare jak świat mieszkanie choćby było na samym rynku.
                    Nie obraź się ale wg mnie właśnie tak to wygląda.
                    • Gość: monika Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.ghnet.pl 19.07.05, 21:39
                      A ja tam i tak wole domek na Polanie Zywieckiej - to tez centrum - nawet do
                      urzedu Stare miasto naleze ;),a w takim super mieszkaniu od super developera juz
                      mieszkalam.Nie ufala bym za bardzo tym developerom. No i wcale to nie jest
                      centrum........jak dla mnie to New Huta i wcale bym nie dala w tej lokalizacji
                      5000 tys za metr.
                      • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.nfb.pl 19.07.05, 22:08
                        Polana Żywiecka? Czy to ta, gdzie wycinają właśnie ostatnie drzewa?
                        Ul.Markowskiego administracyjnie należy do dzielnicy Czyżyny. Stąd bliżej do
                        Rynku/Dworca niż np z Czerwonego Prądnika czy Górki Narodowej.
                        • Gość: krisssssssssssssss Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: 192.11.224.* 20.07.05, 08:55
                          Powariowali z tymi docinkami.
                      • Gość: ANSWER Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:32
                        Masz racje. 2,5km od dworca to nie centrum. W sumie jak masz mieszkać w starej
                        dziurze wybudowanej 100 lat temu to Ci się nie dziwię. Wtedy tak było. A może
                        mury tej kamienicy pamiętają słomę na drogach? I jeszcze jedno. Jak się
                        zdecydujesz gdzie chcesz mieszkać to wtedy napisz. Bo jak na razie to mi
                        wygląda na niezły kit. Jeszcze pare postów i przeniesiesz się na płytę rynku.
                        Tam sa niezłe mieszkania po 30000 za m2. Nie masz już jednego? Na pewno masz.
                        Przez internet można napisać wszystko. A może Ci chodzi o coś innego? Czyżbyś
                        była w kolejeczce? Jak nie to znajdź sobie forum swoich sąsiadów jeśli któregoś
                        (prapra)wnuk jeszcze żyje. Jeżeli w ogóle istniał.
                        • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 11:15
                          Szkoda zasmiecac tego forum takimi prymitywnymi dyskusjami.Przeciez zdecydowana
                          wiekszosc nawet nie mysli o sprzedazy mieszkania.Tych ,ktorzy chca sprzedac to
                          jest znikoma ilosc i niech sobie sprzedaja za ile chca .Natomiast potencjalni
                          kupcy beda wypisywac tu rozne bzdury w celu obnizenie wystawianych cen.dlatego
                          nie dajmt sie wciagac w takie dyskusje.
                        • Gość: answer Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:09
                          Olka_Kraków? Żadnych nowych prób? Czyżby szczury z Krupniczej odgryzły Ci palce?
                          • olka_krakow Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków 26.07.05, 16:10
                            Aaaaaaaaaa, jednak zazdroscisz mojej lokalizacji. Jestes wyjatkowo nieuprzejmy,
                            no ale coz huta to huta. A tak w ogole, to uszanuj tytul tego watku i prosby
                            ludzi zeby pisac wylacznie na temat. Jezeli nie masz z kim porozmawiac, to
                            zainstaluj sobie gadu ( to taki komunikator) Swojej lokalizacji (jednej i
                            drugiej) nie zamienilabym na inna w Krakowie. I Tobie zycze tego samego po
                            wprowadzeniu sie.
                            • Gość: answer Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:52
                              Aaaaaaaaaaa jednak sprawdzasz forum i to codziennie. No nie wierzę. Ktoś z
                              Krupniczej interesuje się zwykłym osiedlem. Popatrz, popatrz. No w sumie jak
                              sąsiedzi nie żyją to nie masz z kim pogadać. Ale sieci to chyba tam nie
                              będziesz miała. Jedno zwarcie i kamienica spłonie.
                              A teraz poważnie. Uważam, że jesteś ewidentnie zainteresowana mieszkaniem na
                              naszym osiedlu i bardzo Ci pasuje krytykowanie jeśli jesteś potencjalnym
                              kupcem. Nie sprawia mi przyjemności rozmowa z Tobą, szczególnie na tym forum a
                              chciałem sprawdzić jak często tu zaglądasz (za często jak na osobę
                              niezainteresowaną). Wiem już wystarczająco dużo. A! I jeszcze jedno. Wcale nie
                              uważam się za osobę bardziej nieuprzejmą od Ciebie. Do niezobaczenia
                              • olka_krakow Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków 26.07.05, 17:01
                                W Krakowie mam wystarczajaca ilosc mieszkan, i uwierz mi nie potrzebuje wiecej.
                                A forum Architektura przegladam codziennie z innych powodow, ale nie zdradze
                                jakich ;)

• Gość: krissssss Re: Moje Eldorado do Olka_Kraków IP: *.polkomtel.com.pl 27.07.05, 08:38
                                  Zmieniamy temat. Jak towarzystwo chce się opluwać to nie sobie założy swoje
                                  forum. Mam pytanie do przyszłych mieszkańców.
                                  Czy wierzycie w to, że zdążą oddać na czas mieszkania?
                                  Przecież zostało dużo pracy jeszcze. Zostało 2 miesiące. Kiedy będą odbierać?
                                  Na początku było do końca września, teraz w AWIM-ie mówią, że mieszkania zaczną
                                  oddawać na początku października. Ja wto nie wierze. Pomyślcie sobie, że firma
                                  która montuje drzwi ma w ciągu tak krótkiego czasu ponad 200 drzwi.
                                  pozdr
                                  • tin.a Re: Moje Eldorado 27.07.05, 12:10
                                    no, cóż...
                                    • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 09:26
                                      Obawiam sie ,ze to bedzie przelom listopada-grudnia.Pytalem sie na budowie to
                                      powiedzieli mi,ze na koniec pazdziernika beda gotowe budynki bez
                                      infrastruktury,a przeciez nadzur budowlany nie odbierze osiedla jezeli nie
                                      bedzie w pelni wykonczone.Jezeli rzeczywiscie beda takie opoznienia to musimy
                                      walczyc o kary umowne.Obawiam sie tez ,ze przyspieszenie prac wplynie na ich
                                      jakosc/bedac na budowie w zeszla sobote stwierdzilem u siebie w mieszkaniu duze
                                      skoszenia wnek okiennych po tynkowaniu bo nie chcialo sie komus dokladnie
                                      odmierzyc/.Dlatego mysle celowe jest od czasu do czasu sprawdzenie jakosci prac
                                      we wlasnych mieszkaniach.
                                      • Gość: rav Re: Moje Eldorado IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 30.07.05, 20:55
                                        Witam Wielce Szanownych Sąsiadów. Wpisuję się pierwszy raz na listę dyskusyją,
                                        niedawno dowiedziałem się że takowa istnienie. Przejrzałem wczesniejsze wątki i
                                        mam następujący pomysł. Gośc z AWIM-u, bodajże P. Krzysiek powiedział, że przy
                                        wejściu do osiedla, które oczywiście ma być ogrodzone, będzie stać jakiś cieć
                                        czy ochroniarz. Myśle że to bdb idea, powinniśmy postulować, by płot był jak
                                        najwyższy, a ochroniarzy jak najwięcej. Będziez też "zona" ogólnodostępna z
                                        powodu lokali komercyjnych od str. ulicu przy fortepianie i bloku I. Myślę
                                        więc, żeby lepiej nie było żadnych furtek od str. Politechniki. Obecnie
                                        mieszkam w blokach, które nie są ogrodzone, i mimo 2 ochroniarzy są stale
                                        włamania do piwnic. Im mniej roznosicieli reklamówek, akwizytorów itp tym
                                        lepiej, powinien ich cieć przeganiać kopniakami. Do przystanku tramwajowego
                                        przy skrzyżowaniu z Meissnera nie jest daleko, co za różnica czy ktoś idzie tam
                                        czy do AWF-u, zresztą, może niedługo będzie osiedlowy przystnek???? Co do
                                        dopłat do wind to jestem przeciw. Serdecznie pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów.
                                      • Gość: rav Re: Moje Eldorado IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 30.07.05, 21:10
                                        Aha, jeszcze jedno! Dowiedziałem się, że miejsc do parkowania NA ZEWNĄTRZ od
                                        budynków, tzn nie licząc garaży i miejsc postojowych, będzie mniej od liczby
                                        mieszkań. Szkoda, bo można by do jednego mieszkania przypisać 1 takie miejsce,
                                        i umożliwić oznakowanie go np przez wymalowanie nru rejestracyjnego auta. Może
                                        da się zmienić plan małej architektury, by wystarczyło tych miejsc dla
                                        wszystkich po 1?? Może się zdarzyć, że ktoś zrezynuje bo nie ma auta?? Nie
                                        wiecie czy są takie możliwości? Przewiduję, że z parkowaniem będą problemy.
                                        • totem2 Re: Moje Eldorado 01.08.05, 13:07
                                          Miejsc do parkowania jest tyle ile mieszkań, ale łącznie - na zewnątrz i w
                                          budynkach. Na powiększenie ilości miejsc na zewnątrz nie ma szans. Nie ma na to
                                          miejsca. Niestety w miarę przybywania "drugich" samochodów zrobi się ciasno i
                                          nic na to nie poradzimy. Ale i tak jest nieźle. Jak to może wyglądać można sobie
                                          obejrzeć na Słomczyńskiego.
                                      • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:16
                                        Niestety to prawda z tym spóźnieniem. AWIM twierdzi, że miesiąc ale bez
                                        przekonania. Pani Góra powiedziała, że 'może uda się wyrobić na czas' tylko, że
                                        raczej nie wierzyła w to co mówiła. Pytałem także znajomego architekta, który
                                        po rozeznaniu sytuacji na budowie stwierdził, że jest minimum 2 miesiące
                                        spóźnienia. Super. Ciekaw jestem jakie kary są przewidziane dla wykonawcy i jak
                                        to się będzie miało do końcowej ceny mieszkania?
                                        • Gość: punto5 Re: Moje Eldorado IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 12:20
                                          Uwazam,ze za niedotrzymanie terminu musza byc naliczone kary umowne.To czy byly
                                          mrozy wykoanawca powinien zalozyc przy ustalaniu terminu.Tym bardziej,ze stali
                                          sie nieprzyjemni.Bylem w sobote na budowie i kierowniczka wyslala za mna goscie
                                          zeby mnie pogonil.Oczywiscie nic nie wskoral bo uwazam, ze mam prawo
                                          przynajmiej raz wtygodniu sprawdzic jak postepuja prace nie tylko w moim
                                          mieszkaniu ale takze na calym osiedlu bo przeciez jest to budowane m.in. za
                                          moje pieniadze.Dlatego zwracam sie do wszystkich co czytaja to forum chodzcie
                                          na budowe i nikt nie ma prawa nam tego zabronic.
                                          • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado IP: *.nfb.pl 01.08.05, 23:54
                                            Jakoś tego nie widze by 200 osób przychodziło "pilnować" terminu. A złodzieje?
                                            Każdy może się podać za mieszkańca. A i tak będzie problem przy
                                            wykończeniu/wprowadzaniu. Może zatrudnić jakąś ochronę wtedy?
                                            • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:41
                                              W momencie gdy AWIM odda klucze mieszkańcom ochrona już musi działać.
                                              Przypuszczam, że tak właśnie ma być. Problem polega na tym, zeby to nie było w
                                              grudniu.
                                              • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado IP: *.nfb.pl 02.08.05, 16:55
                                                Masz racje styczeń lepszy ;-)
                                                • Gość: rav Re: Moje Eldorado IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 03.08.05, 13:06
                                                  w chwili oddania kluczy powinno już być porządne ogrodzenie...
                                                  • Gość: info Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 15:33
                                                    Forum przeniesione. Nowy wątek zaczyna się z poziomu 'Architektura'. Pierwszy
                                                    wpis Punto5

Pozdrawiam
                                              • kate210 Re: Moje Eldorado 20.08.05, 22:39
                                                Witam wszystkich szczęściarzy, którzy wykazali się właściwym refleksem i
                                                zakupili mieszkania w AWIM w odpowiednim czasie. Ja się spóźniłam. Nie tracę
                                                jednak nadzieji i poszukuję sposobności odkupienia jakiegoś.Może ktoś coś wie
                                                na ten temat? Słyszałam, że czasem ktoś decyduje się na sprzedaż, choć często
                                                odbywa się to poprzez psożytnicze pośrednictwa. Będę ogromnie wdzięczna za
                                                jakąś wiadomość. Pozdrawiam, Kasia.(602280879)
                                                • Gość: projector Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:09
                                                  w parku obok osiedl amozna znalezc ogloszenia
                                                  o dziwo - dzisiaj spotkalem tam dwa o sprzedazy mieszkania
                                                  byc moze sa jeszcze aktualne (45m i 60m)
                                                  • Gość: M. W. M. Re: Moje Eldorado IP: 83.143.129.* 22.08.05, 12:49
                                                    Przygotuj się na około 1000zł przebicia na metrze.
                                                  • Gość: kaka Re: Moje Eldorado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:20
                                                    Witam. Forum przeniesione na nowy wątek. Czemu tu piszecie?. Nowe z poziomu
                                                    architektura. Pierwszy wpis punto5.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka