16.05.05, 15:33
jak ktoś coś wie o verteksie to niech się wiedzą podzieli. uprzejmie proszę
oczywiście smile
Obserwuj wątek
    • makaryna Re: Vertex 16.05.05, 16:40
      Swietnie, ze zalozylas watek....tez nad tym myslalam, dzieki.
      Kiedys mi sie obilo o uszy, ze Vertex to sprawa karmiczna...

Sprawa vertexu powraca znowu w zwiazku z poznaniem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=23897288&a=23897288
      Otoz mam juz dane i wychodzi, ze vertex mamy w zerowej koniunkcji (12 min. roznicy), poprocz
      zerowego vertexu na dsc. w momencie poznania....
    • arcoiris1 Re: Vertex 18.05.05, 17:00
      czesc Fru wink
      pare dni temu gdzies czytałam, ze w porównawczej niesamowitym wskaznikiem jest
      kiedy vertex jednej osoby jest w koniunkcji albo opozycji ze Swiatłami drugiej,
      o znalazlam

www.cafeastrology.com/index.html
      search.freefind.com/find.html?id=33624028&pageid=r&mode=ALL&n=0&query=vertex

• mmk7 Re: Vertex 18.05.05, 22:07
        A mnie jeszcze interesuje, co oznacza Uran w koniunkcji z Vertexem?
        • arcoiris1 Re: Vertex 19.05.05, 12:39
          w porównawczej wychodzi na to, że jest to tzw challenging factor, grupuja tam
          rozne aspekty, nadajac im wage punktowa gdzie +4 to najsilnijeszy harmonijny
          synastryczny aspekt a -4 to tzw red alert, kobyły w stylu Saturn w koniunkcji z
          Marsem. Uran w kon z vertexme ma kategorie -3

znalazlam to na tej astrology cafe

wiesz, ty masz chyba taka sama kon urodzeniowa Ksiezyca z Plutonem o ile
          pamietam dobrze, i siedzi nam tam teraz Jowisz.. jak to znosisz?
          • mmk7 Re: Vertex 19.05.05, 22:14
            Miałam na mysli natalnego Urana na Vertexie smileTak, mam tę koniunkcję - Jowisz
            nieco się odsunął i teraz robi mi kwadraturę do Słońca, ale jeszcze wróci.
            Bezpośrednią koniunkcję zniosłam fatalnie - wszystkie Plutonowe cechy doszły do
            głosu. Teraz męczę się z efektami, a wkrótce powtórka... Ale zastanawia mnie
            to, że taką samą koniunkcję w 1993 r. bardzo korzystnie wspominam.
            • arcoiris1 Re: Vertex 20.05.05, 22:53
              a mnie rozsadza energia i power. Mam ochote na rzadzenie i wrecz wymuszanie
              swojej własnej woli, zwłaszcza na moim beztestosteronowym szefiewink Generalnie
              czuje wzrost obesesji wszelkiej masci ale tez duzo energii, czekam az mi Jowisz
              wejdzie w Pazdziernku na MC, teraz jest na końcówce 8 domu... ostatnio na
              Jowiszu na MC dostałam sie na oblegany filologicznie kierunek chociaz zdawałam
              na inny strasznie to było pokręocne wszystko...i to z odwołaniam którego nie
              pisałam, na początku byłam załamana a jak sie pozniej okazało na dobre mi
              wyszło wink

no poczekamy... a jest jakis taki aspekt nazywany małżęnskim, że no nie ma
              innej rady tylko na kobierzec on prowadzi?
              mam podwójne nelsony słońce-uran w trygonie i sekstylu, koniunkcja słońca z
              wenus i inne kon Jowisza, miedzy innymi z Księzycem.
              pozdrawiam

• dori7 Re: Vertex 20.05.05, 00:48
      Ja tez uprzejmie posze smile)
      Chodzi mi zwlaszcza o opozycje i koniunkcje Vertexa ze swiatlami.
    • kaby23 Re: Vertex 20.05.05, 12:12
      znalazlam strone z roznymi artykulami, m.in. o vertexie:
      www.azastrologers.org/articles.htm
      krotki,ale zawsze cos,
      pozdrawiam
    • makaryna Ascenden i vertex 05.10.05, 21:17
      Jak podejsc do podwojnej scislej (13 i 18 minut) koniunkcji Vertex/ascendent w synastrii ?
      Co to moze oznaczac ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka