astrofru 16.05.05, 15:33 jak ktoś coś wie o verteksie to niech się wiedzą podzieli. uprzejmie proszę oczywiście Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makaryna Re: Vertex 16.05.05, 16:40 Swietnie, ze zalozylas watek....tez nad tym myslalam, dzieki. Kiedys mi sie obilo o uszy, ze Vertex to sprawa karmiczna... Sprawa vertexu powraca znowu w zwiazku z poznaniem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=23897288&a=23897288 Otoz mam juz dane i wychodzi, ze vertex mamy w zerowej koniunkcji (12 min. roznicy), poprocz zerowego vertexu na dsc. w momencie poznania.... Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Vertex 18.05.05, 17:00 czesc Fru pare dni temu gdzies czytałam, ze w porównawczej niesamowitym wskaznikiem jest kiedy vertex jednej osoby jest w koniunkcji albo opozycji ze Swiatłami drugiej, o znalazlam www.cafeastrology.com/index.html search.freefind.com/find.html?id=33624028&pageid=r&mode=ALL&n=0&query=vertex Odpowiedz Link
mmk7 Re: Vertex 18.05.05, 22:07 A mnie jeszcze interesuje, co oznacza Uran w koniunkcji z Vertexem? Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Vertex 19.05.05, 12:39 w porównawczej wychodzi na to, że jest to tzw challenging factor, grupuja tam rozne aspekty, nadajac im wage punktowa gdzie +4 to najsilnijeszy harmonijny synastryczny aspekt a -4 to tzw red alert, kobyły w stylu Saturn w koniunkcji z Marsem. Uran w kon z vertexme ma kategorie -3 znalazlam to na tej astrology cafe wiesz, ty masz chyba taka sama kon urodzeniowa Ksiezyca z Plutonem o ile pamietam dobrze, i siedzi nam tam teraz Jowisz.. jak to znosisz? Odpowiedz Link
mmk7 Re: Vertex 19.05.05, 22:14 Miałam na mysli natalnego Urana na Vertexie Tak, mam tę koniunkcję - Jowisz nieco się odsunął i teraz robi mi kwadraturę do Słońca, ale jeszcze wróci. Bezpośrednią koniunkcję zniosłam fatalnie - wszystkie Plutonowe cechy doszły do głosu. Teraz męczę się z efektami, a wkrótce powtórka... Ale zastanawia mnie to, że taką samą koniunkcję w 1993 r. bardzo korzystnie wspominam. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Vertex 20.05.05, 22:53 a mnie rozsadza energia i power. Mam ochote na rzadzenie i wrecz wymuszanie swojej własnej woli, zwłaszcza na moim beztestosteronowym szefie Generalnie czuje wzrost obesesji wszelkiej masci ale tez duzo energii, czekam az mi Jowisz wejdzie w Pazdziernku na MC, teraz jest na końcówce 8 domu... ostatnio na Jowiszu na MC dostałam sie na oblegany filologicznie kierunek chociaz zdawałam na inny strasznie to było pokręocne wszystko...i to z odwołaniam którego nie pisałam, na początku byłam załamana a jak sie pozniej okazało na dobre mi wyszło no poczekamy... a jest jakis taki aspekt nazywany małżęnskim, że no nie ma innej rady tylko na kobierzec on prowadzi? mam podwójne nelsony słońce-uran w trygonie i sekstylu, koniunkcja słońca z wenus i inne kon Jowisza, miedzy innymi z Księzycem. pozdrawiam Odpowiedz Link
dori7 Re: Vertex 20.05.05, 00:48 Ja tez uprzejmie posze ) Chodzi mi zwlaszcza o opozycje i koniunkcje Vertexa ze swiatlami. Odpowiedz Link
kaby23 Re: Vertex 20.05.05, 12:12 znalazlam strone z roznymi artykulami, m.in. o vertexie: www.azastrologers.org/articles.htm krotki,ale zawsze cos, pozdrawiam Odpowiedz Link
makaryna Ascenden i vertex 05.10.05, 21:17 Jak podejsc do podwojnej scislej (13 i 18 minut) koniunkcji Vertex/ascendent w synastrii ? Co to moze oznaczac ? Odpowiedz Link