Gość: Kret IP: *.netcontrol.pl 01.06.05, 21:29 A czy jak ja nie lubie gejów i lesbijek to mogę liczyc na jakiś pubik z naklejką że tam nie są mile widziani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a moze Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.06.05, 21:31 A może nalepki dla piegowatych? i grubych? a takie nalepki w ciapki dla pryszczatych? Te niebieskie z gwiazdą dawida dla Żydów? A takie fajne z książycem dla wyznawców Allaha? A może jeszcze nalepki z piłką dla lokali przyjznych sportowcą..? GŁUPOTA!!! Po takich akcjach robie się coraz mniej tolerancyjny dla tych gejów i lesbij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:21 dokładnie. co za kretynizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Grześ to jest juz skandal !!! IP: *.autocom.pl 01.06.05, 22:31 jeszcze troche a qwejda na na glowe !!! oni se juz za bardzo pozwalaja !!! jakies marsze tolerancji, teraz to... co bedzie nastepnym razem ??? jak tak dalej pojdzie i bedziemy se pozwalalai to homo - nie wiadomo beda rzadzic naszym krajem bo bedzie ich pelno w sejmie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ A gdzie lokale przyjazne IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:58 ekshibicjonistom? Onanistom? ------------------------------------------- Jeśli ktoś lubi - niech współżyje nawet z gumową kaczuszką. Jego sprawa. Tylko proszę, niech robi to w swoich czterech ścianach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giotto Re: A gdzie lokale przyjazne nekrofilom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:15 W pobliżu zakładów pogrzebowych można by było założyć lokale przyjazne nekrofilom. To przecież nie choroba tylko inne preferencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmęczona Re: A gdzie lokale przyjazne idiotom? IP: *.ceti.pl 02.06.05, 14:22 Przydałyby się lokale przyjazne dziennikarzom. Gdzie głupota byłaby powodem do zniżek i rabatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeDokrata A gdzie lokale dla pedofilów!!! IP: *.chello.pl 02.06.05, 16:11 Małe dupeczki i tyłeczki to tez inne preferencje seksualne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil A gdzie, a gdzie? Szukajcie teczowych nalepek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:23 Teczowa naklejka to symbol ogolnej tolerancji, nie tylko pederastow. Kochasz zwierzeta, martwa nature albo dzieci - wal smialo do Baraku. Co wieczor konkurs na najwieksza perwersje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: A gdzie, a gdzie? Szukajcie teczowych nalepek IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.06.05, 19:02 ja jebie! jestescie tacy suabi, ze az czuowiekowi sie niedobrze robi. jak sie nie podoba, to nie chodzcie, krzyz wam na grob. ale buzie w kubeu jesli ktos ma ochote pedauow i lesby w swoim lokalu goscic. polakom gratulujemy - wspourodakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M a my gratulujemy poprawnej polszczyzny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 20:47 i pewnie teraz powiesz, że takie pisanie jest trendy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muot na buaznów Re: A gdzie, a gdzie? Szukajcie teczowych nalepek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:47 Zjebauo ci się L na klawiaturze? Nie musisz uzywa Ł skoro i tak nie używasz ąęóżź ect.Pisz pacanie L zamiast U, bpo jestes nieczytelny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olec ___________SUPER - Latwo bedzie BOJKOTOWAC Kutasow IP: *.res.east.verizon.net 02.06.05, 22:48 rozpoczynam jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez z USA Re: ___________SUPER - Latwo bedzie BOJKOTOWAC Ku IP: *.hsd1.tx.comcast.net 03.06.05, 03:40 Nie rozsmuwszaj mnie, nadawco TEZ z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
makesz Re: ___________SUPER - Latwo bedzie BOJKOTOWAC Ku 03.06.05, 22:35 Gość portalu: olec napisał(a): > rozpoczynam jutro Z pewnością lokale zbankrutuja gdy jeden obwieś o podejrzanej facjacie się w nich nie pojawi buahaha ;>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kto inny Re: A gdzie, a gdzie? Szukajcie teczowych nalepek IP: *.chello.pl 03.06.05, 23:39 M&M i muot, sądze że inny krój czcionki albo kolor też byłby dla Was nieczytelny, tak to niestety bywa z ograniczonymi :( nie potraficie wymyślić i napisać nic na temat dyskusji to czepiacie sie pisowni - gó..arstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
makesz Re: A gdzie, a gdzie? Szukajcie teczowych nalepek 03.06.05, 22:32 Gość portalu: fil napisał(a): > Teczowa naklejka to symbol ogolnej tolerancji, nie tylko pederastow. > Kochasz zwierzeta, martwa nature albo dzieci - wal smialo do Baraku. > Co wieczor konkurs na najwieksza perwersje! wow :))) jak ja kocham miłość bliźniego i zrozumienie problemów innego czlowieka. Jednak jak ktoś sam ma problemy a najwyraźniej je masz trudno ci zrozumieć życie innych. W końcu jaranie się zajebistym, wozem z wypasionym sprzętem audio i blacharą/dojarą w środku to też jest inna preferencja ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidomy_kot Re: A gdzie lokale przyjazne nekrofilom? IP: 195.205.146.* 03.06.05, 23:30 moj Boże ,i ty nazywasz sie człowiekiem!? wstyd mi, że ja równiez nim jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
makesz Re: A gdzie lokale przyjazne 03.06.05, 22:22 Gość portalu: LZ napisał(a): > ekshibicjonistom? Onanistom? > > ------------------------------------------- > Jeśli ktoś lubi - niech współżyje nawet z gumową kaczuszką. Jego sprawa. Tylko > proszę, niech robi to w swoich czterech ścianach. Jak ktoś nienawidzi ludzi to niech to pokazuje w swoich czterech ścianach ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: to jest juz skandal !!! IP: *.gw-ssm.lama.net.pl 02.06.05, 12:01 To ja tam do tych tęczowych lokali nie pójdę -AGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: to jest juz skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:20 Skrytożerczym konsumentom kakao(a) mówimy tęczowe nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzegrzolkaa Re: to jest juz skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:55 banda ksenofobow nie majacych za grosz tolerancji! NIestety taka jest wiekszosc z was! Moze czas wypir**** na jakis czas za granice np do oslawionej ostatnio anglii i zobaczyc ze tam lodzi GOWNO OBCHDZI czy ty jestec homo czy hetero! Idioci. MAm nadzieje ze wasze dzieci beda homo, ciekawe co zrobice- wyrzucicie z domu bo wasze ciasne mozgi nie moga pojac ze ktos po prostu moze kochac inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
mmos Przecież dlatego chcą pubów dla nekrofilii i zoofi 02.06.05, 16:02 Więc czemu nie zrobić pubów dla nekrofili i zoofili. Przecież kochanie się z owieczką też może być przyjemne no i ta ekscytująca nowość doznań. Jakby to dobrze rozreklamować to by na pewno chwyciło i pare procent zoofili by się znalazło. Akurat ostanio byłem na zachodzie i tam rzeczywiście g..no kogo obchodzi kto kim jest. Ale tam w ogóle coraz bardziej g..no kogoś obchodzi ktokolwiek inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: to jest juz skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:42 Szczerze powiedziawszy mnie również nic!!!! nie obchodzi czy ktoś jest homo czy hetero, póki nie usiłuje wszystkim naokoło udowodnić, że on jest najważniejszy na świecie i wszyscy powinni chodzić na paluszkach bo on jest homo, jest rudy czy nie daj Boże ma odstające uszy. I ciekawe co to znaczy, że jest przyjazny gejom i lesbijkom? Już wiem, że podczas wizyty w Krakowie będę się dobrze rozglądał, aby przez przypadek nie wejść do takiego "przyjaznego" lokalu. Nie bardzo mi się uśmiecha oglądać korzystające z tej "tolerancji" parki tej samej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: to jest juz skandal !!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.06.05, 22:45 Wstyd mi za moje miasto. Tolerancja moim zdaniem nie polega na tym żeby przeginać pałę w drugą stronę, a te nalepki takim własnie przegięciem są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia niech nas nie prowokują, :). IP: *.chello.pl 03.06.05, 08:08 chodźmy i zabijmy ich w imię chrystusa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merykara Re: to jest juz skandal !!! IP: 130.192.51.* 03.06.05, 10:54 UWAZASZ SIE ZA OSOBE TOLERANCYJNA? TO CZEMU UWAZASZ ZE KOCHAJA INACZEJ? NA CZYM POLEGA ROZNICA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edo super-hiper IP: *.it-net.pl 02.06.05, 18:25 w sejmie jest nas pełno od dawna ćwoku.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
makesz Re: to jest juz skandal !!! 03.06.05, 22:20 Gość portalu: fajny Grześ napisał(a): > jeszcze troche a qwejda na na glowe !!! oni se juz za bardzo pozwalaja !!! > jakies marsze tolerancji, teraz to... co bedzie nastepnym razem ??? jak tak > dalej pojdzie i bedziemy se pozwalalai to homo - nie wiadomo beda rzadzic > naszym krajem bo bedzie ich pelno w sejmie !!! A łyżka na to "niemożliwe", kurde to geje myślą sobie: "Co za czasy!!! Rządzą nami jacyś heteryczni maniacy, którzy wszystkich chcą na swoją modłę widzieć. Skandal!!! Na dodatek pełno ich kurde w Sejmie, nie do pomyślenia. A tak cudownie było w czasach greckich i rzymskich ehh..." Nie ma to jak sie ktoś rozumem zamieni z muszlą klozetową ;>. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidomy_kot Re: to jest juz skandal !!! IP: 195.205.146.* 03.06.05, 23:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidomy _kot Re: to jest juz skandal !!! IP: 195.205.146.* 03.06.05, 23:28 wiesz co palancie...,moze załoszysz swoją organizację i wszystkich gejów będziesz palił na stosach..,a raczej do gazu ich wyślesz bo to szybsza metoda dla takich idiotów jak ty!Pamiętaj ,że nie będziesz pierwszy.Była juz takia jedna znana grupa-NDSAP sie nazywała...,wypracuj sobie swoje nazwisko,jak kiedyś zrobił to Hitler.... Właśnie dlatego chce uciekac z tego kraju,pomimo tego ,że nie jestem gejem... Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszbartnicki Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką 02.06.05, 19:30 pomysl ok!ale nie w tym kraju,w lokalu tolerancja, na zewnatrz nie!wiec boje sie o lokale i ludzi w nim przebywajacych,cos im sie moze stac!Tolerancja w naszym kraju?niestety nie, moze za jakies 50 lat sie cos zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ripper A może "MIĘSKO - ŚWIEŻA DOSTAWA"? IP: 149.156.184.* 02.06.05, 09:47 Po co jakieś tęcze przylepiać, jak w przedszkolu. "MIĘSKO - ŚWIEŻA DOSTAWA" i od razu wiadomo o co chodzi, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auslander Monaco ___________CELINSKI ?? IP: *.res.east.verizon.net 02.06.05, 22:54 bist du ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez z USA Re: ___________CELINSKI ?? IP: *.hsd1.tx.comcast.net 03.06.05, 03:43 Przestan NUDNY podpisywac sie n nickami. To jest nudne. I tak wiadomo, ze piszesz z USA (prawdopodobnie East Coast). Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką 02.06.05, 11:20 Dokładnie to samo chciałam napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manos Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: 213.77.26.* 02.06.05, 16:07 moj drogi - ty po prostu nigdy nie byues dla nich tolerancyjny a naklejki to swietny pomysl, przynajmniej bedzie wiedomo w ktorej knajpie nie siedza dresiarze :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qandango Ale głowa! To pomysł na biznes, gratulacje! IP: *.nb.aliant.net 02.06.05, 23:43 No bo w czym to niby są dyskryminowani homosie w innych lokalach? Powiedzmy szczerze: w niczym, jedynie w tym, że nie są tam mile widziane prowokacje obyczajowe (ale to dotyczy wszystkich). Natomiast zapewne gotowi są zapłacić nieco więcej, byle pozwolono im na to i owo, być może na małą demonstrację właśnie u Baraka, no i właśnie dostali sygnał, że tam "można". Sprytnie wykoncypowane, przyznaję. Rozumiem, że nie najlepiej było z biznesem, że teraz kolej na handel zasadami. Powodzenia. Proszę też dokupić trochę parawaników, niechże mają trochę intymności. Podpowiadam też inne pomysły na naklejki, proszę iść za ciosem: "Nie sikam klientom do piwa - właściciel", "Nie bijam staruszek - j.w.", itd. w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:34 I to jest wlasnie robienie roznic! Ja szanuje kazdego czlowieka z racji tego, ze jest czlowiekiem, osobą... i nie potrzebuję zadnych parad ani oznakowan. Robienie wlasnie czegos takiego stwarza podzialy i roznice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayek Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:58 otóż to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eremita jajka sobie robicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:56 zawsze myślałem, ze lokale sa po prostu dla ludzi ze nigdy i nigdzie (w Krakowie) nie prowadzi sie segregacji ze względu na orientację seksualną nigdy sie nie spotkałem z czymś takim, a "parę" pubów zwiedziłem przez ostatnie 15 lat po co to? na co to?? ehhhhh..... :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Homofaszyść w natarciu! IP: *.mim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:10 Homofaszyści atakują. Sięgają po wypróbowane metody naszych niemieckich sąsiadów, którzy już w latach 30-tych zeszłego stulecia pod wpływem pewnego niedorobionego malarza malowali na sklepach gwiazdy oznaczające tyle, co "Nur fur Juden". Brawo, tak trzymajcie homofaszyści! Sami się wpędzacie do getta. Mam tylko nadzieję, że nasz naród jest trochę od was mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heteryk Re: Homofaszyść w natarciu! IP: 80.51.176.* 01.06.05, 22:14 A mnie sie ten pomysl podoba.Uwielbiam gejow razem z moja dziewczyna...-)Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faakju [...] IP: *.bctel.ca 01.06.05, 22:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_vel_pior [...] 01.06.05, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w z tego co widzę ty mądrzejszy nigdy nie będzisz !! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 11:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Widmo homofaszyzmu krąży nad nami! IP: 149.156.184.* 02.06.05, 13:58 I ty powiedz stop homofaszystom! Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: jajka sobie robicie? 02.06.05, 16:10 Po to aby geje lub lesbijki wiedzieli, że nie dostaną po ryju lub też nikt ich nie wyprosi jeśli zechcą np. potrzymać się za dłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.bci.net.pl 01.06.05, 22:53 Znakomity pomysł !!! Dzięki tym nalepkon będę wiedział do której knajpki nie należy zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:24 a ja dzieki temu nie trafię w tej kanjpce na Ciebie i tobie podobnych homofobów! Czyli git. I o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hill Zagluszarka sumienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:38 Ale to jest piramidalnie chore! Wyobrazacie sobie naklejki "przyjazny dla Afroamerykanow", muzulmanow, katolikow, kobiet - to tez grupy dyskryminowane. To, ze knajpka jest przyjazna np. niepelnosprawnym oznacza konkretne udogodnienia, brak progow, przestrzen dla wozka. Jakie, przepraszam, ma miec udogodnienia knajpa przyjazna gejom? Hmmm... To, ze nie mozna tam spojrzec krzywo na panow lub panie trzymajace sie za rece? Ale takie reguly dyskrecji i uprzejmosci powinny obowiazywac we wszystkich miejscach publicznych! Wydaje mi sie, ze przez te wszystkie parady, akcje, tecze, ustawy - geje domagaja sie rozpaczliwie zewnetrznego potwierdzenia, ze to jak zyja jest OK. I wpadaja w histerie, kiedy ktos w jakikolwiek sposob probuje im poddac w watpliwosc godziwosc ich stylu zycia. Kto nie otrzymuje potwierdzenia z wlasnego sumienia, histerycznie zabiega o zewnetrzna akceptacje tego, co robi. Idzie w takie miejsca, gdzie wszyscy powiedza 'jestes cacy ty i twoje czyny.' Taki mechanizm jest mozliwy, nie mowie, ze u wszystkich - ale jest. Malo kto glosno sie do jego istnienia przyzna. Sumienie przemawia w ciszy. Akcje, parady, szum medialny moze sluzyc jako zagluszacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: Zagluszarka sumienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:30 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.ae.krakow.pl 02.06.05, 11:00 racja jak bedzie oznaczenie to bede taki lokal omijal z daleka zeby jakis kochajacy inaczej nie zachaczyl mnie w kakao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:40 widac twoj umysl przezarty jest tylko mysla o seksie. widzisz w gejach seksualne zwierzaki bo patrzysz na nich przez pryzmat swej własnej, ograniczonej umysłowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:16 dokładnie...jeśli się chcą odznaczać to niech sobie ośle uszy poprzyklejają, a nie robią takie jaja. Jak chcą być uważani za normalnych członków społeczeństwa, to niech się zachowują jak normalni, jak każdy inny człowiek. Te nalepki to poroniony pomysł...jak dla mnie to niektóre knajpy przestanę odwiedzać...może szkoda bo nie widziałam jeszcze Baraki, ale jak takie numery dają, to może jednak żadna strata ;) P.S. Tak jak Kret, poproszę o ajkieś miłe knajpy oznaczone, że miło są witani heteroseksualni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geyek Totalny kretynizm IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:45 To co robia to robia ciotki, ktorzy nie mogą zaakceptowac siebie, a jeszcze oczekuja akceptacji inny i poklasku - bardzo idiotyczne !@!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x o co Wam biega...?? 02.06.05, 00:56 totalnie nie kojarze tematu gejów i lesbijek, są mi obojętni, żyj i pozwól żyć innym ale tak naprawdę po co WAM te parady, naklejki... Zróbmy parade ludzie lubiących szpinak... a później knajpy przyjazne skrytym szpinakożercom, a co... PO CO TO WSZYSTKO? CZY NIE MOŻECIE POPROSTU ŻYĆ TAK JAK CHCECIE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beethoven Was Deaf Re: o co Wam biega...?? IP: *.chello.pl 02.06.05, 02:59 Pomysł nie całkiem warty krytyki. Po pierwsze inicjatywa wyszła od samych dyskryminowanych, czyli jest im pomocna i ich zdaniem bardziej przyczynia się do znoszenia podziałów niż ich tworzenia. Idioctwem jest robienie wybiegów w kierunku "piegowatych" lub "Żydów", bo to są zupełnie różne zjawiska. Ludzie w knajpach chcą być ze sobą blisko, móc swobodnie okazywać sobie uczucia bez obawy wywołania agresji wśród innych. Oczywiście ideałem byłaby sytuacja, gdyby takich lokalów NIE TRZEBA BYŁO znakować, bo każdy z nich spełniałby te normy. Nalepki są więc złem koniecznym i pojawiają się na drzwiach ze względu na waszą (zwracam się do części komentujących) nienawiść. Kiedy pojawi się tolerancja, znikną oznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus biega o to zeby czuc sie bezpiecznie i NORMALNIE IP: *.net.autocom.pl 02.06.05, 08:54 w koncu homoseksualizm jest zachowaniem niezgodnym z natura i budowa czlowieka jesli ktos musi np. calowac kogos tej samej plci to niech to robi ale dlaczego ja mam to ogladac skoro mnie to brzydzi ?? homoseksualisci na calym swiecie maja swoje kluby gdzie sa wsrod swoich... a moze jeszcze nalepka dla "kloszardow" ??? lekki fetorek moczu przy sasiednim stoliku ! czemu nie - przeciez to tez ludzie, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
agisz007 Re: biega o to zeby czuc sie bezpiecznie i NORMAL 02.06.05, 12:39 A ja niecierpię jak ktoś się obściskuje i obmacuje w miejscach publicznych!!!!! I nie ma dla mnie znaczenia czy to hetero czy homo. Pewne granice obowiązują wszystkich. Do pubu czy restauracji idzie się po to by coś dobrego zjeść i wypić i posiedzieć ze znajomym(i), nie po to by patrzeć jak inni wokół okazują sobie demonstracyjnie uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hill Re: o co Wam biega...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 14:50 Beethovenie, no daj spokoj! Geje maja swoje kluby. Jak sobie wyobrazasz egzekwowanie tolerancji w "teczowych" knajpach? Ze ochrona bedzie reagowac szczegolnie na nietolerancyjne zachowanie wobec gejow? Spojrzenia, gesty itp.? To przeciez sfera zwyklych zasad dobrego wychowania w kazdym lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beethoven Was Deaf Re: o co Wam biega...?? IP: *.chello.pl 02.06.05, 03:04 >> CZY NIE MOŻECIE POPROSTU ŻYĆ TAK JAK CHCECIE???? << Nie mogą, bo grozi to zdziwionymi spojrzeniami, obracającymi się za nimi głowami przechodniów, wyszydzeniem, zatrzymaniem przez Policję lub Straż Miejską, zwyzywaniem, bądź pobiciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak a jakie maja byc spojrzenia ??? IP: *.net.autocom.pl 02.06.05, 08:49 w koncu homoseksualizm jest zachowaniem niezgodnym z natura i budowa czlowieka jesli ktos musi np. calowac kogos tej samej plci to niech to robi ale dlaczego ja mam to ogladac skoro mnie to brzydzi ?? homoseksualisci na calym swiecie maja swoje kluby gdzie sa wsrod swoich a moze jeszcze nalepka dla "kloszardow" ??? lekki fetorek moczu przy sasiednim stoliku ! czemu nie - przeciez to tez ludzie, no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opuj Re: o co Wam biega...?? IP: *.aster.pl 02.06.05, 09:49 > >> CZY NIE MOŻECIE POPROSTU ŻYĆ TAK JAK CHCECIE???? << > > Nie mogą, bo grozi to zdziwionymi spojrzeniami, obracającymi się za nimi głowam ... czyli chodzi o to, aby zmusic wiekszosc do zaakceptowania tego , co ich brzydzi ?! musza patrzyc na cos odrazajacego z miloscia i radoscia w oczach bo tego chca "normalni inaczej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beethoven Was Deaf Re: o co Wam biega...?? IP: *.chello.pl 02.06.05, 13:07 >> czyli chodzi o to, aby zmusic wiekszosc do zaakceptowania tego , co ich brzydzi ?! musza patrzyc na cos odrazajacego z miloscia i radoscia w oczach bo tego chca "normalni inaczej" ? <<< A jeśli mnie brzydzi patrzenie na grubasów, laserowe niunie ze sztuczną blond fryzurą i opalenizną albo fagasów w garniturkach z żelem na głowie, to wolno mi z nich szydzić w imię niedyskryminowania moich poglądów ? Opis, który podałeś w swojej wypowiedzi wskazuje na to, że jesteś homofobem, bowiem miłość dwojga ludzi nie może brzydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaak zależy, co się robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:06 jeśli ktoś będzie publicznie uprawiać seks - homo- czy hetereseksualny - to pewnie, że zostanie wezwana policja. A ja tylko proszę o troszkę szacunku dla zwykłych ludzi, którzy nie życzą sobie oglądać obściskujących się facetów czy kobitki. Mam przyjaciół homoseksualistów, bardzo ich lubię, i cenię to, że nie całują się w mojej obecności. Ja też mojego męża nie całuję przy innych. OStentacyjne okazywanie uczuć homoseksualnych może być podniecające, podobnie jak seks grupowy czy seks w przebieralni, ale pozostaje pytanie - po co? Ja na pewno do knajpek z nalepkami nie będę zaglądać, bo spodziewam się, że homoseksualiści będą tam manifestować swoje uczucia. A jako że homoseksualizm nie jest wypisany na twarzy, to chyba nikomu nie grozi złe traktowanie w knajpie tylko za swe skłonności. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: o co Wam biega...?? 02.06.05, 13:41 Nie mogą, bo grozi to zdziwionymi spojrzeniami, obracającymi się za nimi głowam > i > przechodniów, wyszydzeniem, zatrzymaniem przez Policję lub Straż Miejską, > zwyzywaniem, bądź pobiciem. Ale w tym rzecz, że ludzie łatwiej się przyzwyczajają, a za tym - tolerują i, być może, akceptują, do tego, co widzą częściej, co im spowszednieje. A homoseksualiści wyraźnie nie chcą spowszednieć - aby napić się kawy będą teraz chodzili do specjalnie oznakowanych lokali, bo tam można "schować się" przed niewłaściwymi spojrzeniami. Równocześnie zaś będą widowiskowo te spojrzenia przyciągać organizując kolejne parady. Wiwat konekwencja. Trudno się oprzeć wrażeniu, że ktoś tu chce koniecznie zwrócić na siebie uwagę irytując wszystkich naokoło. Co zaś do, słusznego stwierdzenia, że do kawiarni i pubów chodzi się nie po to, aby się tam poobściskiwać, wobec czego problem nie powinien istnieć, jedna uwaga - ależ jedynym wyróżnikiem homoseksualzmu jest właśnie seks. Stąd więc te "przyjazne" lokale są potrzebne do poprzytulania się publicznego, co może i poprawić nastrój przytulającym się - "ha, możemy to zrobić publicznie, jest normalnie!" Tyle, że to jedynie wypracowane złudzenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LGfriend Re: o co Wam biega...?? IP: *.77.classcom.pl 02.06.05, 10:39 Chodzi właśnie o to, że geje i lesbijki w Polsce nie mogą żyć tak jak im się podoba... Jeśli wydaje ci się, że jest inaczej to zastanów się jak by się skończyła próba okazywania sobie np. miłości przez parę gejowską trzymającą się za ręce i przytulającą się na ulicach Krakowa..... I nie chodzi tutaj o żadną perwersję tylko o to co na codzień pokazują pary hetero. Wyzwiska to chyba najlżejsza z form jakie moi rodacy tacy jak ty, wyznający zasadę ŻYJ I POZWÓL ŻYĆ INNYM, stosują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak Re: o co Wam biega...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:09 po prostu innych to razi i może warto, by homoseksualiści zaczęli szanować prawa innych i powstrzymali się od ostentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: o co Wam biega...?? 02.06.05, 13:45 Jeśli wydaje ci się, że jest inaczej to zastanów się jak by się > skończyła próba okazywania sobie np. miłości przez parę gejowską trzymającą się > > za ręce i przytulającą się na ulicach Krakowa..... I nie chodzi tutaj o żadną > perwersję tylko o to co na codzień pokazują pary hetero. Wyzwiska to chyba > najlżejsza z form jakie moi rodacy tacy jak ty, wyznający zasadę ŻYJ I POZWÓL > ŻYĆ INNYM, stosują... Zamknięcie się w "przyjznych lokalach" raczej tego nie zmieni, śmiem sądzić. Bo na ulicy i tak "oberwiesz". Swoją drogą, nie wiem po jakich okolicach Krakowa Ty chodzisz, bo w centrum i na Kaziku widziałęm sporo homo, jak to napisałeś, "okazujących sobie uczucia" i nikt w nikogo niczym nie rzucał. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewako prawicowiec Re: o co Wam biega...?? IP: *.client.insightBB.com 03.06.05, 10:23 Nawet w tolerancyjnych krajach na zachodzie, geje nie manifestuja swoich uczuc publicznie w wszystkich dzielnicach miasta. Np. w Chicago (gdzie mieszkalem przez wiele lat) pary gejow trzymajacych sie za rece sa czestym zjawiskiem ale w Boys' Town - dzielnicy gejowskiej, ale w innych czesciach miasta takie zachowanie jest baaaardzo zadko spotykane, a juz w ogole w dzielnicach etnicznych. Czarni sa znani z niecheci do gejow w gettach - tam za takie afiszowanie jacys gangowcy by manto sprawili. W malych miasteczkach w USA (mieszkam w takim) manifestowanie uczuc homoseksualnych tez jest zadkie, co nie oznacza, ze sa tam przesladowani, ale geje najbardzij afiszuja sie w duzych miastach, w dzilnicach gejowskich i wiedza, ze choc ludzie ich toleruja to wcale nie patrza przychylnie na ich umizgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Dobrze, będę wiedział gdzie nie iść. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 07:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:07 Czy wyście już zupełnie zgłupieli - to mi przpomina gwiazdy dawida którymi hitlerowcy znakowali ludzi i budynki , czy geje czymś różnią się od innych żeby tworzyc dla nich jakies specjalne strefy? A czy lokale bez nalepki to będą lokale nieprzyjazne? Panie Blumsztejn wracaj pan do Warszawy bo ilośc głupot które zamieszczasz pan w coraz mniej mojej "Gazecie wyborczej" przekracza wszelkie dopuszczalne normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: GAZETA WYBIÓRCZĄ JEST CHORA PSYCHYCZNIE IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.06.05, 08:27 łacznie z jej naczelnym w Wawie i krakowie, takie pierdoły wypisują. Znaleźli sie wielcy kosmopolici chyba prędzej z kosmosu niż z ziemi, takie pierdo..ly wypisywać. I tak osoby tej samej płci to dla mnie zboczeńcy i nie normalni ktorym nalezy sie szacunek i leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nini Re: GAZETA WYBIÓRCZĄ JEST CHORA PSYCHYCZNIE IP: 195.205.228.* 02.06.05, 13:57 Znaczy, wszystkie osoby tej samej płci co ty? Dobre. To się nazywa chorobliwy strach przed konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opuj Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.aster.pl 02.06.05, 09:53 > Panie Blumsztejn wracaj pan do Warszawy bo ilośc głupot... dlaczego do Wawy ? te glupoty powstaly w "inteligentnym" Krakowie ;) btw: moze na tablicy wjazdowej do Krakowa wlepic tecze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.autocom.pl 05.06.05, 22:02 Gość portalu: opuj napisał(a): > dlaczego do Wawy ? te glupoty powstaly w "inteligentnym" Krakowie ;) Bo pan Blumsztajn jest zameldowany na stałe właśnie w Warszawie, a do Krakowa został tylko oddelegowany do pracy (to są jego własne słowa)... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.06.05, 08:23 ja tam sie nie pokaże w takich tęczowych lokalach, ani grosza nie dam im zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Znaki zarazy. Będę omijał te miejsca! IP: *.crowley.pl 02.06.05, 08:48 No to Baraka straciła klienta. Niech sobie kampanie ideologiczne prowadzą bez mojego finansowego wsparcia. To świetny pomysł z tym oznaczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giotto Tęczowy znak - UWAGA HIV / AIDS ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:07 Dziękujemy za tę inicjatywę. Będziemy unikać zarażonych lokalów. Zwłaszcza tych na Kazimierzu. Kazimierz strefą skażoną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Tęczowy znak - UWAGA HIV / AIDS ! 02.06.05, 17:11 Naucz się pisać kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.crowley.pl 02.06.05, 08:49 A ja chciałbym poznać listę lokali, w których nie będę musiał oglądać obściskujących się facetów. Proponuję na witrynach takich miejsc wywieszać uśmiechnięte słoneczko - znak radości! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 I takie głupoty właśnie powodują nietolerancję... 02.06.05, 09:12 - czy widzieliście naklejki "lokal przyjazny dla blondynów" albo "lokal przyjazny dla osób pow. 1,80 m wzrostu"? to już nie jest tolerancja tylko chęć zwrócenia na siebie uwagi i jeszcze mocniejszego zaakcentowania swojej odmienności... dlaczego akurat bycie gejem ma być rozpoznawalne, naklejkowywane, pokazywane w paradach - w czy bycie gejem jest lepsze od bycia np. łysym??? w niczym!!! więc dlaczego domaga się dodatkowych przywilejów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: I takie głupoty właśnie powodują nietolerancj IP: 158.75.4.* 02.06.05, 09:56 Nie jest powiedziane, ze na fali rownosci kochajacy inaczej niedlugo nie beda np. dostawac dodatkowych punktow chociazby podczas rozmow o prace. To sie na Zachodzie nazywa 'equal opportunity'. Niewazne: kompetentni czy nie, wazne, ze pasuja do profilu poprawnosci politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Buraczane spoleczenstwo IP: 217.167.147.* 02.06.05, 10:47 Raczej nie "na zachodzie" tylko w USA. Smutny to kraj w ktorym ludzie musza uciekac sie do pietnowania samych siebie, zeby otaczajace ich buraczane spoleczenstwo przejrzalo na oczy. Zal czytac te ziejace nienawiscia posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak Re: Buraczane spoleczenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:21 Wojtek, ale o co chodzi? Wilde'a "leczono" prądem, a teraz homoseksualiści mogą mieszkać ze sobą, pracować, uprawiać seks, nikt ich nie ciąga po sądach ani szpitalach. A że nie wypada całować się na ulicy, trzymać się za ręce? Innych to razi, więc można by się powstrzymać. A ludzie i tak są podli i zawsze znajdą wyzwisko - czy "głupia blondyna", czy "ten pedał", to dwie strony tego samego chamstwa. I nie zmienią tego żadne nalepki czy punkty. A efekt jest taki, że najbardziej dyskryminowany staje się heteroseksualny, żonaty, dzieciaty, biały mężczyzna - nie ma on żadnych przywilejów, żadnych nalepek, żadnych punktów, a tylko musi na to wszystko harować. I zaczyna się buntować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Przyjazne dla wysokich? Niegłupie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:58 zbig72 napisał: > - czy widzieliście naklejki "lokal przyjazny dla blondynów" albo "lokal > przyjazny dla osób pow. 1,80 m wzrostu"? Widzieć nie widziałem, ale podobno w USA powstają już hotele i motele "przyjazne dla wysokich", tzn. mają łóżka długości co najmniej 2 m (czy ile to tam w stopach i calach) i wszystkie drzwi z framugami też wyżej niż 2 m, żeby goście sobie guzów nie nabijali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.06.05, 22:57 A przy tych tęczach doklejać zakaz pochylania się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trolllllll puknijcie się w czoło 02.06.05, 09:10 i tam sobie naklejcie w/w nalepkę. I co jeszce niedługo wymyślimy? Tęczowe kondomy? Kina i teatry "pedał-friendly"? Albo tramwaje i autobusy oraz pociągi? Też oznakujmy! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pędzel Już wim które knajpy omijać z daleka IP: 193.111.22.* 02.06.05, 09:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: 212.160.172.* 02.06.05, 09:21 Znakomicie, będzie wiadomo co omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.nll.se 02.06.05, 09:39 Zadna restauracja ani pub stosujace ten sposob selekcji nie moze liczyc na moja przychylnosc i p i e n i a d z e!!! Ani moje ani gosci, ktorzy dosc czesto do Krakowa przyjezdzaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliwy Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:51 Naklejki, znaczki, gwiazdy dawida itp. segregacje, to pachnie tekstem, który na pewno znamy: "nur fur deutsche"... Niby tacy ci odmieńcy do przodu a sami tworzą sztuczne bariery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.rezel.enst.fr / *.enst.fr 02.06.05, 09:58 Chciałam tylko zaznaczyć, że takie oznaczenia, w postaci wielokolorowej flagi pojawiają się w pubach w innych państwach.. ale bynajmniej nie znaczą "Les&Gay Friendly" tylko "Klub WYŁĄCZNIE dla Gay&Les". Uważam, ze nadawanie innego znaczenia ogólnoświatowemu (a przynajmniej europejskiemu) symbolowi może być nieco mylące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asaaja Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:33 Bo jakby napisali "wylacznie dla gejow" to nikt by nie wszedl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seweryna Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 02.06.05, 12:08 ...poza gejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) No i dobrze, wiadomo, które miejsca omijać IP: *.hsd1.ut.comcast.net 02.06.05, 10:20 ... bo się czymś zarazić można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo To chyba niedobry pomysł IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 10:31 Homoseksualiści chyba wiedzą gdzie się dobrze czują..Myśle że właściciele na tym stracą, bo znaczna część heteroseksualna zacznie omijać takie miejsca. Powód - niekażdy chce być podrywany przez osobę tej samej płci. A przyjście do takiej knajpy będzie sugerowało że jest się homoseksualistą. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:04 Albo jest się tolerancyjnym albo nie. Po co komu ta nalepka? Nalepka ma oznaczać, że lokal jest przyjazny dla osób innej orientacji, ale co to ma znaczyć w praktyce? Że co? Że mogą trzymać się za ręce, całować, bo nie rozumiem. Albo jest się człowiekiem i przychodzi się na kawę badź schabowego, albo nie. Tolerancja to postawa, a nie nalepka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:25 Ja też nie wiem, co to ma oznaczać. Będę się bała tam wejść z moim mężęm i dzieckiem, bo nie wiem, co tam zastanę - uprawiające seks homoseksualne pary czy może lesbijki chcące mnie poderwać? Proszę o naklejkę "przyjazne dla normalnych rodzin z dziećmi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seweryna Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 02.06.05, 12:09 ...a to pachnie paranoją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.crowley.pl 02.06.05, 12:31 Szlag mnie trafia, szczególnie gdy widzę posty w stylu "jestem tolerancyjny, ale...". Nie jesteś tolerancyjny/-a, jeśli przeszkadzają ci całujący się faceci albo kobiety. Czy nachalnie podrywająca kobietę lesbijka jest bardziej odrażająca, niz nachalnie podrywający kobietę podpity facet? Czy obmacująca się heteroseksualna parka powinna budzić mniejsze obrzydzenie, niż obmacujący się mężczyźni? Co ma do tego płeć???!!! Nieobyczajne zachowania w miejscach publicznych są godne napiętnowania bez względu na orientację, ale trzymanie się za ręce czy niewinne pocałunki nie powinny nikogo gorszyć. A jeśli gorszą, to już problem zgorszonego. Przy takim powszechnym podejściu do naturalnych zachowań gejów i lesbijek tęcze na drzwiach są smutną koniecznością. Do raaak - Moje dzieci nieraz widziały całujące się pary tej samej płci i potraktowały to z dziecięcą sympatią i otwartością, czego wielu dorosłym życzę. Wytłumaczyć dzieciakom istotę homoseksualizmu to zasr... obowiązek rodziców, bo maluchy - prędzej czy później - i tak się z tym zetkną. Zapytają rówieśników "o co chodzi?" i wtedy dopiero przeżyją szok! Poza tym - to wolny kraj. Każdy ma prawo naklejać sobie na drzwiach co chce, organizować manifestacje jakie chce, wydawać gazety jakie mu się podoba. Nikt nikogo nie zmusza do odwiedzania lesbijskich knajp, chodzenia w różowych pochodach albo czytania gejowskich pism. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 02.06.05, 13:17 czemu tolerancja mylona jest zawsze z akceptacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak tolerancja to nie akceptacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:06 Brawo, dokładnie tak, tolerancja to jedno, a akcpetacja drugie. Tyle, że homoseksualiści mylą te pojęcia. Tolerancję już mają, a teraz domagają się akceptacji - i twierdzą, że cały czas chodzi o tolerancję. "Daj kurze grzędę, jeszcze wyżej będę". Tak naprawdę przeciwko zoofilii też nic nie mam, jeżeli kogoś podnieca owca, to jego/jej sprawa, mogę tolerować, ale nie akceptować. Akceptacja wiąże się właśnie z upublicznieniem i uprzywilejowaniem - taki status mają teraz np. samotne matki (dodatki na dzieci, przywileje przy przyjmowaniu do żłobka czy przedszkola ich dzieci itd.). Homoseksualistów tolerujmy, ale akceptacji się sprzeciwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beethoven Was Deaf Re: tolerancja to nie akceptacja IP: *.chello.pl 02.06.05, 19:44 >> Brawo, dokładnie tak, tolerancja to jedno, a akcpetacja drugie. Tyle, że homoseksualiści mylą te pojęcia. << A możesz mi wyjaśnić tą objawioną Ci różnicę pomiędzy akceptacją, a tolerancją, bo z Twoich wypowiedzi wynika, że "tolerancja" to postawa wyrażająca się : "bądźcie sobie jacy chcecie, ale nie manifestujcie publicznie swojej postawy, nie demonstrujcie swoich poglądów, ukrywajcie się z własnymi emocjami, siedźcie w domu i nie pokazujcie się na oczy myślącym inaczej". W podobny sposób "tolerowani" byli średniowieczni Żydzi mieszkający w gettach. Zaś to co rozumiesz przez "akceptację" jest tolerancją w rzeczywistości. Jednym słowem Ty i Tobie podobni będąc homofobami uważacie się za osoby tolerancyjne - to mnie najbardziej przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: tolerancja to nie akceptacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:27 chyba Cie coś w głowę uderzyło jak to postanowiłeś napisać. Nie mam nic do osób innej orientacji - niech sobie chodzą do knajp niech się tzrymają za ręce or whatever ale to nie znaczy, że ich akceptuję - ja jestem wobec nich tolerancyjny, bo tak czy siak nie mieści mi się to w głowie, ale wytłumaczcie mi bo nie rozumiem czemu homoseksualiści obnoszą się ze swoją orientacją zamiast zachowywać się normalnie - bo jak twierdzą to jest normalne. Po co im marsze, po co im nalepki na knajpach ? Jeżeli zostaliby wyproszeni z jakiegoś lokalu to mogą jego właściciela zaskarżyć, a w sytuacji zaistniałej nie tworzymy nic innego jak segregację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewako prawicowiec Re: tolerancja to nie akceptacja IP: *.client.insightBB.com 03.06.05, 10:49 Tobie myla sie pojecia. Poczytaj zwykla encyklopedie czy slownik a zobaczysz, ze podane definicje tolerancji i akceptacji sa trafne, a twoje porownania sa za przeproszeniem histeria cioty. Kto wam zabrania wychodzic na ulice, chodzic do klubow gejowskich ukrywania sie . Owszem w wielu miejscach ludzie krzywo patrza jak sie publicznie umizgujecie, ale powiem ci tak jest nawet w tolerancyjnych krajach - owszem w dzielnicach gejowskich jest luz dla gejow, ale w innych czesciach miasta wcale sie tym nie afiszuja. Nikt gejow w gettach nei zamyka, zazwyczaj robia to sami bo nie moga sie pogodzic, ze ludzie na nich krzywo patrza, ale tak zawsze bedzie. Jak jako bialy wejde do czarnego getta (mieszkam w USA) to tez sie na mnie krzywo patrza. Zreszta uszanujcie, ze ludzie czesto krzywo sie patrza nakazde umizgi nawet hetero, ale faktem jest ze na homo jeszcze gorzej. Trudno stanowicie najwyzej kilka procent spoleczenstwa. Cywilizacja cywilzacja, ale czlowiek jest jednak zwierzeciem a wsrod zwierzat odmincy sa czesto "zadziobywani". A swoja droga wy nie chceci tolerancji ale wlasnie akceptacji a wrecz jakies nobilitacji. Tolerancja wlasnei polega na tym ze cos sie toleruje ale nie koniecznie lubi i akceptuje. Ja nie lubie muzulmanow, i draznia mnei zakwefione muzulmanki jak w Kopenchadze, i patrze nanie krzywo i wolno mi, ale ich toleruje, czyli nie atakuje, wyzywam w twarz, zabraniam czegos itp. To jest tolerancja , a mowienie jacy jestescie cacy, lubie was to akceptacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:01 No tak, znów mamy przekręcenie argumentów. Tolerancja różni się od akceptacji i trzeba umieć rozróżniać te pojęcia. Tak, przeszkadzają mi publicznie całujący się faceci, a napastowanie przez pijaną lesbijkę jest dla mnie bardziej odrażające od napastowania przez pijanego faceta. Dlaczego homoeseksualiści nie są tolerancyjni względem mnie? Ale szczerze mówiąc nie widzę tego na ulicach i dobrze, a do takich knajp nie będę zaglądać, by nie narazić się na widoki, których nie chcę oglądać. Dalej - pisałam o wystawianiu dzieci na widok seksu, a nie pocałunków. Jeżeli moje dziecko zetknie się z całującą się parą homoseksualną, to będę musiała jej to wytłumaczyć, a może nawet zanim się zetknie. Trzeba dobrze przeczytać czyjś post, zanim zacznie się z nim polemizować. I racja, to wolny kraj, więc dobrze, że geje i lesbijki oznaczają swoje lokale. Wtedy będzie wiadomo, gdzie NIE chodzić. Ale cały czas nie wiem, co oni chcą robić w tych lokalach, przecież chodzi się tam na "kawę lub schabowego" i co ma do tego orientacja seksualna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hill Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:10 Zgorszenie to tez problem gorszacego niestety. Zawsze trzeba zachowywac sie tak, zeby ten najwrazliwszy,najniewinniejszy nie zostal skrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewako prawicowiec Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.client.insightBB.com 03.06.05, 10:38 Hm, ja tam widze roznice miedzy calujacymi sie facetami a calujaca para hetero. To pierwsze mnie nieco brzydzi, a jestem tolerancyjny, i w niejednym klubie gejowskim bylem i znam wielu gejow (pracowalem jako barman w knajpach i restaracjch w USA gdzie wielu kelnerow to geje), ale tam widzalem jakie moge zachowanai zobaczyc. Wielu hetero ma jednak bardziej rozwiniete uczucie wstretu i nic na to nie poradzisz. To tak jak na widok tatara czy flaczkow niektorym robi sie niedobrze a malo komu robi sie niedobrze na widok ciastka. To tak analogia pokazujaca, ze hetero i homo calujacy sie to wcale nei to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beethoven Was Deaf Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.chello.pl 02.06.05, 13:33 >> Ja też nie wiem, co to ma oznaczać. Będę się bała tam wejść z moim mężęm i dzieckiem, bo nie wiem, co tam zastanę - uprawiające seks homoseksualne pary czy może lesbijki chcące mnie poderwać? Proszę o naklejkę "przyjazne dla normalnych rodzin z dziećmi". << Chyba, że Twoje dziecko jest homoseksualne, o czym (jeśli jest) możesz jeszcze nie wiedzieć. Ciekawe co wtedy zrobi "tolerancyjna" mama. No bo chyba nie będziecie korzystać z tej samej łazienki i kuchni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raak Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:12 A gdzie ja pisałam o łazience lub kuchni? Pisałam o seksie i napastowaniu, przeczytaj uważnie, widocznie masz jakieś majaki. A jeśli mnie i moje dziecko spotka nieszczęście i będzie homoseksualne, no to trudno. Zdarzają się gorsze sprawy, upośledzenia i tak dalej, trzeba będzie jakoś z tym żyć, zapraszać parę na obiady i wspólne wakacje, tak jak to rodzice normalnie robią ze swoimi dziećmi. Dość się nasłuchałam od mojego przyjaciela geja o przykrościach ze strony matki, by to samo fundować mojemu dziecku. Nie uzależniam mojej miłości od orientacji mojego dziecka. Na razie moja córka wyraźnie woli facetów i mam nadzieję, że jej tak zostanie. To trudny problem dla rodziców, homoseksualne dziecko, i chyba nie wypada się z tego naśmiewać. I nie oczekuj, że rodzice kiedykolwiek powiedzą "super, zawsze marzyliśmy o tym, by nasze dziecko było homoseksualne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: 195.136.33.* 02.06.05, 17:10 >>> A gdzie ja pisałam o łazience lub kuchni? <<< To Ty myślisz, że oni "ten seks" będą uprawiać na stole w knajpie ? Poza tym - napisałaś, że masz przyjaciela geja. On zna Twoje zdanie na swój temat i jeszcze nie dał Ci po ryju ? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morda Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.nyc.res.rr.com 03.06.05, 01:38 Homoseksualizm nie jest geneyczny, ale jest osobista preferencja czlowieka, i nie wystepuje naturalnie w przyrodzie. Jak dziecko mama nauczy ze seks pomiedzy dwoma osobnikami tej samej plci jest zly, to na pewno gejem nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewako prawicowiec Re: Krakowskie lokale z tęczową nalepką IP: *.client.insightBB.com 03.06.05, 10:58 Tak na prawde to do konca nie wiadomo co wywoluje homoseksualizm. U niektorych moze byc wynikiem zabuzen hormonalnych w plodzie, a moze i genow, al eu niektorych moze byc kwestia srodowiska, doswiadczen itp. Zalezy czy sie czyta jedynie ksiazki biologiczno-genetyczne, czyli deterministyczne, czy tez socjologiczne albo z psycholgi behawioralnej. Prawd jest pewnie po srodku. Ale co do natury to sie mylisz, bo homosekzualizm wystepuje u zwierzat - mozna czasem zobaczyc homopieski- a u szympansow zdarza sie czesto ale zazwyczaj jest przejawemhierarchi - samiec dominujacy posuwa samice i ine samce aby pokazac kto rzadzi, troche tak jak homoseksualny seks w wieziniu popelniany czasto przez heteroseksualistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx proszę bardzo BARANIE !!! naklej ja sobie na czole IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 11:25 Odpowiedz Link Zgłoś