Dodaj do ulubionych

rzym- ściany

22.07.05, 11:16
rzym
czy robicie gładź gipsową na ścianach czy malujecie sciany takie jakie są, czy
wystarczy przeczyścić ściany /bez nakładania gładzi/ ?
Obserwuj wątek
    • ferla Re: rzym- ściany 22.07.05, 11:19
      nie robimy gładzi - będziemy tylko zagruntowywać [cokolwiek to oznacza ;))]
      odradzano nam gładź z tego względu, że budynek będzie się osadzał i z pewnością
      będą jakieś pęknięcia.

pzdr.
      • bnm123 Re: rzym- ściany 22.07.05, 11:28
        mnie też doradzono że nie trzeba nic ze ścianami robić, ale miałam wątpliwości
        bo czytałam jakiś czas temu na forum, że raczej trzeba robić gładź, a ci co nie
        zrobili to żałują. dotyczyło to wcześniejszych bloków.
    • ideasnx Re: rzym- ściany 22.07.05, 13:16
      Hej,
      Mieszkam w "Londynie". W swoim mieszkaniu wygładziłem wszystkie ściany i efekt
      jest rewelacyjny. Różnicę widać zwłaszcza gdy ściany nie będą białe(porównywałem
      z mieszkaniem kolegi). Co do pęknięć - to nie miałem problemu - z Warbudu
      przyszli, usunęli pęknięcia i wygładzili miejsce poprawek. Nie ma śladu. Inna
      sprawa, że po 1,5 roku jeszcze pojawiły się drobne pęknięcia. Dlatego z
      malowaniem ścian na kolorek wolałem poczekać kilka miesięcy.
    • bnm123 Re: rzym- ściany 27.07.05, 08:01
      podciągam wątek
      jeszcze raz proszę o podpowiedź, czy robicie gładź na ścianach ?
      • lautremont Labor est etiam ipse voluptas :))))))))))))))))))) 27.07.05, 09:28
        Warto oj warto.. a samo wygładzanie to wspaniała zabawa coś jakby
        smarowanie "masełkiem" taką dużą packą... oobecnie w sypialni testuję gips
        cekol c-45 (dobry, twardy ale drogi) lepszy jest gips francuski nie pamiętam
        dokładnie nazwy paczka po 25kg jest do spoinowania i wygładzania, dwa w jednym
        i do tego tańszy od poprzednika. Niezbędne są narzędzia wspomniana packa,
        szpachla, siateczki, mieszadło do wiertarki, taśmy i folie ochronne na okna i
        inne elementy. Generalnie narzędzia i paczka gipsu (starczyło na sypialnię)
        kosztowały mnie tyle co wygładzenie 3 metrów przez fachowca...

Pozdrawiam wszystkich samodzielnych pracusiów, jak by co służę pomocą
      • e-nick Re: rzym- ściany 27.07.05, 11:03
        Ja mam zrobione gładzie . Te tynki maszynowe wcale nie są takie równe jak miały
        być i ściany po nich tak samo pękają . Wystarczyć wyjść na klatkę schodową i
        zobaczyć . U mnie wykonawca za samo położenie gładzi w mieszkaniu 3-pokojowym
        wziął 3 tys. Ile materiały kosztowały - nie wiem , jakoś nie mam ochoty patrzeć
        w te wszystkie faktury ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka