Dodaj do ulubionych

Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą!

IP: *.crowley.pl 28.08.05, 23:39
ten sklep ze szmatami jest okropny, a co do szarosci huty to wsystarczy
wyremonotwac elewacje zgodnie z kolorystyka komorowskiego i znow bedzie
piekna i kolorowa, zobaczcie teatr ludowy lub nie ktore juz wyremontowane
bloki w hucie.
Obserwuj wątek
    • Gość: scur Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:44
      slusznie: wyremontowac elewacje zgodnie z kolorami oryginalnymi! (i zrobic cos z
      chodnikami w NH, bo sa najgorsze w Krakowie :-( )
      a sklepow z tania odzieza jest duzo w kazdej dzielnicy, np. na super-modnym
      Kazimierzu...
    • Gość: NH Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.veranet.pl 29.08.05, 00:21
      Szmateksów jest równie wiele w innych dzielnicach, również na starym mieście.
      Poza tym ciekawy jestem czy autor informacji naprawde pytał o tą sprawe
      mieszkańców starego Krakowa czy sobie to wymyślił i napisał jak mu pasowało.
      Podejrzewam że to drugie, bo przecież to GW - czyli wzór marnego dziennikarstwa.
      • Gość: kris nago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:15
        zlikwidujmy szmateksy i bedziemy chidzić nago jestem za, zobaczę sąsiadkę jak
        robi zakupy, ale co w zimie, cienko to widzę
        • koola_w_plot Re: nago 29.08.05, 11:33
          Zauważcie, że najlepiej ubrane krakowianki to klientki szmateksów...
          • Gość: greg Re: nago IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.08.05, 22:09
            hehehe....ty chyba zartujesz
      • Gość: Ewunia 28 Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:54
        Racja-co rusz spotykam szmateks w pobliżu rynku. Roban zresztą tez.
        A o jakiej pogardzie mówi dziennikarka to ja już zupełnie nie mam pojęcia.
        Dramat a nie dziennikarstwo
    • Gość: Elwood Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: 194.150.99.* 29.08.05, 00:34
      "zabytkowe centrum" nie rozwalajcie mnie!!! Dziadek mojego kolegi tam krowy
      pasał...ale mi zabytek!!!
      • Gość: hutnik Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.tampfl.dsl-w.verizon.net 29.08.05, 02:56
        Nowa Huta "zabytek"???? Chyba PRL-u
        • Gość: iffo Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: 213.255.118.* 29.08.05, 13:35
          ale bredzisz! dopiero co wrocilem z berlina i tam karl marx alee -aleja
          komunizmu w niczym nie przypomina szarej architektury komunizmu jak sie
          spodziewalismy- a szkoda bo moi wloscy przyjacieli wlasnie taka chcieli
          ogladac!!!! my mamy cos pieknego - naturalny skansen prlu - im mniej sie tam
          zmienia tym lepiej - nalezy to tylko wykorzystac np. do przyciagniecia turystow-
          no i wielu z nas w pogoni za kapitalizmem ma sentyment do "starych czasow"- ja
          osobiscie wole szarzyzne nowej huty od kolorowych bilbordow na kamienicach przy
          rynku
      • koola_w_plot Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! 29.08.05, 11:34
        A znajoma mojej koleżanki, pasała bobry, tam gdzie dziś stoi Wawel
    • Gość: ////////////////// Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.veranet.pl 29.08.05, 07:36
      pytanie kto pozwolil w centrum Huty otworzyc
      sklep ze starymi szmatami takie sklepy powinny byc na obrzezach a nie w
      centrum strasznie przygnebiajacy widok dolujace
    • Gość: ciuchów cała szafa Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:18
      w Rynku Głównym nie spotkałam sklepu z tanią odzieżą, ale już na Grodzkiej-
      notabene firmy Roban, na Karmelickiej,Grzegórzeckiej, Starowiślnej takich
      sklepów nie brakuje
      • Gość: Ewunia 28 Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:55
        No własnie!
    • Gość: ZIma Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: 193.109.244.* 29.08.05, 09:08
      Hucie już nic nie pomoże ... jest przygodą dla zwiadzających . Weźcie i
      zlikwidujcie sklep głupie krakusy , pewnie , niech bezrobocie będzie jeszcze
      większe, a wy przecież używanych ciuchów kupować nie musicie ...
    • szopspacz Doprawdy? 29.08.05, 09:53
      "Za to mieszkańcy starego Krakowa mają powód do śmiechu, bo dla nich to kolejne
      potwierdzenie, że Nowa Huta jest skansenem."

Zapukam więc dziś do drzwi sąsiadów, mieszkańców staromiejskiej kamienicy i
      spytam się czy to rzeczywiście powód do śmiechu... Skansenem od początku do
      końca można nazwać wszystkie kurdwanowy, bieżanowy i inne blokowska bez
      jakiejkolwiek charakterystycznej cechy.
      Huta, panie Redaktorze, jest "świeżo odkrytą" dzielnicą !!! 10 lat temu
      wycieczka na Kazimierz była postrzegana jako szukanie zguby prawda?
      + + + Po co mi sygnaturka + + +
    • Gość: ?? Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:14
      A mi to sie wydaje ze tutaj chodzi o sama firme Roban moze ktos mu zazdrosci
      tego ze ma tyle sklepow :) ciekawe gdyby tam byl sklep z tania odzieza innej
      firmy czy tez mialoby to taki rozglos...
    • Gość: HN Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: 149.156.56.* 29.08.05, 10:18
      Sklep jak każdy inny. Wolę jakieś tam szmaty niż monopolowy. M. Twarogowi
      wszystko bedzie przeszkadzało żeby tylko było głośno o miłośnikach NH. Dziwie
      się wybiórczej, że robi sensację z byle czego.
      • Gość: lusien Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.chello.pl 29.08.05, 10:39
        Skąd inąd wiem, że ta krucjata przeciw Robanowi jest wynikiem braku zapędów
        sponsorskich jej wlaścieiela do finansowania imprez tzw. "Protestujących"
    • Gość: il tez mi zabytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:44
      ogorki ogorki ogorki - dobrze ze juz koniec wakacji
    • Gość: czytelniczka Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:27
      nie tylko w Hucie są sklepy z tanią odzieżą - popatrzcie na Rynek Dębnicki, Kalwaryjską czy Królewską - bardziej tam razi natłok tych sklepow, niż jeden w ciągu innych
    • gregry Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! 30.08.05, 01:26
      Popyt tworzy podaż.
      Nie rozumiem, w czym przeszkadza Wam szmateks.
      Gdyby inny przedsiębiorca miał ochotę na tą siedzibę, na pewno byłby skłonny i
      w stanie wykupić powierzchnię.
      Lepiej aby stała pusta witryna?

Zupełnie jak za komuny - "to może być tutaj, a tamto tam, prywatnych wyrzucić,
      państwowych stworzyć i zorganizować w ich miejsce"

Przecież do cholerki mamy kapitalizm :)

No chyba, że Ci którzy tak krzyczą mają ochotę na ten lokal, a nie stać ich
      spłacić właściciela - albo po prostu taniej jest to zrobić za pośrednictwem
      stowarzyszenia - wywalajać kogoś za darmo?

Strasznie się panowie wyluzowali :)

A może dla śmiechu nazwiemy szmateks "Moda z zagranicy"?

Myślę, że większą ujmę Nowej Hucie sprawiają takie nawoływania niż samo
      istnienie szmateksu.
      Przypuszczam, że gdyby taki szmateks istniaał na Rynku Głównym pośród setek
      innych sklepów i slepików - nawet nikt by go nei zauważył i nie zwrócił uwagi.
      No właśnie - jaki z tego wniosek?
      Zaścianek mój kochany :)
    • Gość: powoli! Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 03:22
      Nie o to chodzi! Rację maja ci miłośnicy NH - z serwisu nowahuta.org.pl że
      dymią o to, bo to wiocha nie sklep, racje mają, ze nikt nie ma na razie pomysłu
      na NH - Majchrowski otworzył w NH muzeum gdzies w dawnym sklepiku, zamiast
      odwaznie na PC lub w SWICIE lub np. w któryms Watykanie HTS, sklepy w NH puste,
      ROBAN z PC zmakniety nie bedzie generował bezrobocia, w TVN pokazywali jak
      zatrudnia ludzi, chodzi o to, że ktos w UMK ich kryje, i to jest przerażające -
      gonić ten sklep, otwierać coś markowego, obniżać stawki czynszowe
    • Gość: ab Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: 212.160.76.* 30.08.05, 12:59
      to fakt robany maja koszmarne szyldy ktore rzeczywiscie szpeca kamienice co do
      jednak samego artykułu to zakonczenie jest wyssane z palca-mieszkancy "starego
      krakowa" tez maja do czynienia z robanem-paskudem i jemu podobnymi wystarczy
      odwiedzic plac szczepanski czy inne uliczki srodmiescia tak wiec autorze
      artykulu, pomysl zanim cos napiszesz
    • Gość: mieszkanka Krakowa Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 30.08.05, 15:14
      Popieram protest miłosników Nowej Huty. W czsie wakacji jeździłam z wnuczką do
      NCK. Patrząc na Plac i ten sklep można wpaść w depresję.Nie wszystko co kiedys
      to znaczy, że złe. Niech mi ktoś powie, gdzie wybudowano w nowych czasach
      ośrodek kulturalny dla młodzieży????? W Hucie widocznie nie ma kamienic , które
      ktos może odzyskać i trzeba by było je szybko wyremontowac.
    • Gość: matt Re: Nowa Huta: Precz z tanią odzieżą! IP: *.proxyplus.cz / *.raster.krakow.pl 31.08.05, 13:36
      prawda jest taka krakusy, ze najbardziej u innych drażnią własne wady... krakow
      to zapyziale prowincjonalne miasteczko, swiatopogladowo oczyiwscie, bo
      geopolitycznie los sie okazal dla niego, zwlaszcza w xx wieku bardziej laskawy.
      firma roban jest rowniez w krakowie licznie reprezentowana, ot chocby
      mazowiecka lub wroclawska... krakusy powiedza, ze to juz nie krakow, tylko
      krowodrza... i moze to i lepiej dla krowodrzy oczywiscie :)
    • kupsztajn ostra jazda 01.09.05, 18:11
      na żydowskim kazimierzu oczywiscie nie ma zadnych szmateksów. hahahahahahahaha
      ta smieszna dzielnica nawet ze swojego centrum potrafila zrobic szmaciarnie i
      gałganiarnie. No ale koszer cajtung już tak ma. Kiedyś z jej środowisk wypłynęło
      zdanie, że kazimiez jest jaki jest bo tam samee goje i po proznicy bylo by zyda
      szukac. A tak na prawde to strach było przejsc wieczorem jak chandlaze
      "starzyzną" zeszli z placu żydowskiego zostawiając po sobie górę syfa,
      toczących się puszek, pustych butelek, kartonów, zgniłych owoców i co tam kto by
      jeszcze chciał. Nadmienię, że lato było gorące i zapaszek był nie do zniesienia.
      Na koniec zadam retoryczne pytanie: czy jakieś syjonistyczne elementy mają jakiś
      interesik do zmotania, że tak bardzo interesują się centrum huty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka