Dodaj do ulubionych

PR podyplomowe?

IP: *.krakow.pol.pl 09.09.02, 14:02
Polecacie czy odradzacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 15:39
      > Polecacie czy odradzacie?

PR, a co to takiego jest?
      • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 10:57
        Gość portalu: tomCrac napisał(a):
        > PR, a co to takiego jest?

aleś podpadł!

studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy

PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka,
        praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka,
        praktyka, praktyka, praktyka
        • Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:39
          > studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy
          > PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka,

Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej zasadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka.
          • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 11:51
            Powiem Ci tak, swego czasu najlepszym PR-owcem był pan Urban:)))

Tylko żeby tego m.in nie przeczytał:)))
        • Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:44
          > studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy
          > PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka,

Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej zasadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka.
          • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:06
            Gość portalu: tomCrac napisał(a):
            > Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej
            z asadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka.

oj tomCrac, to nie było do ciebie tylko sos! o ile wiem ty nie idziesz na
            studia PR - owskie. mam nadzieję, ze sos tez nie bo to bez sensu
            chodziło mi o to, ze PR-u trudno sie nauczyć w teorii: po prostu trzeba zacząć
            i uczyć się W PRACY. książki, wykłady, cwiczenia uporzadkują wiedze, dadzą
            słownictwo, nazwą techniki. ale to jak z nauka języka: jak nie rozmawiasz na
            nativem to nic nie umiesz. czy wspomniany przez zbigniewa Urban był na studiach
            PR-owskich? podyplomowych? :))
            no i zostajac przy Urbanie. to, ze mówi się, iż był dobrym rzecznikiem czy tez
            piarowcem jest mitem, tak jak mitem jest tzw. profesjonalizm "czerwonych"
            Urban nie miał w latach 80. konkurencji, nie było wolnych mediów, ani jednego!
            robił co tydzień konferencje prasowe na których prawił duby smalone. tym sie
            różnił od innych, ze miał przygotowane texty, bon moty i poczucie humoru -
            skrzywione ale jednak
            ale PR to cos wiecej niz kłamstwa na konferencjach (to sie nazywa propaganda)
            PR to prawda - dobrze "ubrana" i wycelowana "w punkt"
            jeśli skłamiesz, zawsze sie wyda
            czy da się to nadrobić, tak
            ale długo i tylko przez mówienie prawdy ale: dobrze "ubranej" i wycelowanej "w
            punkt"
            etc, etc
            • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:17
              m.in napisał:

> Gość portalu: tomCrac napisał(a):
              > > Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jak
              > iej
              > z asadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka.
              >
              > oj tomCrac, to nie było do ciebie tylko sos! o ile wiem ty nie idziesz na
              > studia PR - owskie. mam nadzieję, ze sos tez nie bo to bez sensu
              > chodziło mi o to, ze PR-u trudno sie nauczyć w teorii: po prostu trzeba
              zacząć
              > i uczyć się W PRACY. książki, wykłady, cwiczenia uporzadkują wiedze, dadzą
              > słownictwo, nazwą techniki. ale to jak z nauka języka: jak nie rozmawiasz na
              > nativem to nic nie umiesz. czy wspomniany przez zbigniewa Urban był na
              studiach
              >
              > PR-owskich? podyplomowych? :))
              > no i zostajac przy Urbanie. to, ze mówi się, iż był dobrym rzecznikiem czy
              tez
              > piarowcem jest mitem, tak jak mitem jest tzw. profesjonalizm "czerwonych"
              > Urban nie miał w latach 80. konkurencji, nie było wolnych mediów, ani
              jednego!
              > robił co tydzień konferencje prasowe na których prawił duby smalone. tym sie
              > różnił od innych, ze miał przygotowane texty, bon moty i poczucie humoru -
              > skrzywione ale jednak
              > ale PR to cos wiecej niz kłamstwa na konferencjach (to sie nazywa propaganda)
              > PR to prawda - dobrze "ubrana" i wycelowana "w punkt"
              > jeśli skłamiesz, zawsze sie wyda
              > czy da się to nadrobić, tak
              > ale długo i tylko przez mówienie prawdy ale: dobrze "ubranej" i
              wycelowanej "w
              > punkt"
              > etc, etc

Taki dobry piarowiec do skarb dla spółki jak tu przekonać inwestorów że warto
              jak nie warto:))) I żeby jeszcze nie skłamać:)))

A pytanie do m.in masz jakiś przykład dobrego piara znanego z jakieś firmy czy
              parti którego wszyscy znają?
              • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:27
                Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
                > Taki dobry piarowiec do skarb dla spółki jak tu przekonać inwestorów że warto
                > jak nie warto:))) I żeby jeszcze nie skłamać:)))

ha i tu cie mam! to reklama Zbigniewie, reklama
                piariowiec nie kłamie, jeśli kłamie nie jest piarowcem
                jeśłi kobieta ma płód w brzuchu jest w ciąży, jeśli pod sukienka nosi poduszkę
                to znaczy, ze chce złapac meza (ale nie jest w ciaży)

> masz jakiś przykład dobrego piara znanego z jakieś firmy czy parti którego
                wszyscy znają?

jesli wszyscy znają to znaczy że nie jest piarem tylko szołmenem (szołłumenką)
                vide: Tymochowicz
                • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:41
                  m.in napisał:

> ha i tu cie mam! to reklama Zbigniewie, reklama
                  > piariowiec nie kłamie, jeśli kłamie nie jest piarowcem
                  > jeśłi kobieta ma płód w brzuchu jest w ciąży, jeśli pod sukienka nosi
                  poduszkę
                  > to znaczy, ze chce złapac meza (ale nie jest w ciaży)

Ale jaka reklama???? Coś nie rozumiem.
                  • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:52
                    jak tu przekonać inwestorów że warto jak nie warto

TO nie jest PR, to reklama

do przekonania, że pranie będzie jeszcze bielsze nie używa się piarów...
                    • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 13:09
                      m.in napisał:

> jak tu przekonać inwestorów że warto jak nie warto
                      >
                      > TO nie jest PR, to reklama
                      >
                      > do przekonania, że pranie będzie jeszcze bielsze nie używa się piarów...

Reklama nie przekona inwestorów, tu potrzebny jest człowiek które ubierze w
                      ładne słowa to co ładne nie jest. Oczywiście nie kłamiąc:)))
                      • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 13:17
                        masz jakas propozycje? kontrakt mi sie kończy... :(((
                        • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 13:20
                          m.in napisał:

> masz jakas propozycje? kontrakt mi sie kończy... :(((

Nie przedłużają?
                          Coś za mało żeś ubarwiał:))
                          • m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 13:23
                            nie wiem, liczyć sie trzeba z każdą ewentualnoscią :(

nie ubarwiam, U B I E R A M
                            • Gość: sos Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.pol.pl 27.09.02, 10:27
                              Dzieki za Wasze opinie :-) Generalnie to jestem PR-owcem praktykiem, wiec nie
                              bedzie to tylko puste nabijanie teorii w glowe. Przy okazji, czy wiecie, ze wg
                              badan europr tylko 6,45% osob zajmujacych sie PR to osoby po studiach
                              specjalistycznych?
                              Ponadto, nie sadze aby tylko praktyka w zawodzie zrobila ze mnie swietnego PR-
                              owca, chyba ze moge sobie pozwolic na doswiadczenie metoda prob i bledow. :-))
                              A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR?
                              Sos (ona) ;-)
                              • Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:39
                                Gość portalu: sos napisał(a):

> A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR?
                                > Sos (ona) ;-)

Ja w ogóle :))

Ale m.in to kto wie?:))
                                • m.in Re: PR podyplomowe? 07.10.02, 13:55
                                  Gość portalu: Zbigniew napisał(a):
                                  > Gość portalu: sos napisał(a):
                                  > > A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR?
                                  > > Sos (ona) ;-)
                                  > Ja w ogóle :))
                                  > Ale m.in to kto wie?:))

na tamat m.in to zapewne m.in wie :))

z doskoku od '96 roku, stale od 2000
                                  ale sie nie przywiazuję do branzy :)
                                  • Gość: Sos Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.pol.pl 10.10.02, 11:28
                                    Jednak rozpoczelam te studia podyplomowe. Jak na razie jestem zadowolona i mam
                                    nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej.

>
                                    > z doskoku od '96 roku, stale od 2000
                                    > ale sie nie przywiazuję do branzy :)

Co warto wg Ciebie czytac aby byc na biezaco (chodzi mi zarowno artykuly i
                                    ksiazki polskie jak i zagraniczne-tj. w jezyku angielskim)
                                    Sos
                                    • m.in Re: PR podyplomowe? 10.10.02, 13:13
                                      ciesze sie, ze ci sie podoba
                                      choć dalej uwazam, ze skoro jesteś praktykiem to teoria niewiele nowego ci da
                                      podobnie jak lektury
                                      chyba, ze chcesz napisac prace naukową z PR :)
                                      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka