Gość: sos IP: *.krakow.pol.pl 09.09.02, 14:02 Polecacie czy odradzacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 15:39 > Polecacie czy odradzacie? PR, a co to takiego jest? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 10:57 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > PR, a co to takiego jest? aleś podpadł! studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:39 > studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy > PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej zasadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 11:51 Powiem Ci tak, swego czasu najlepszym PR-owcem był pan Urban:))) Tylko żeby tego m.in nie przeczytał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: PR podyplomowe? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 11:44 > studia PR szczerze odradzam, chyba, ze sie nudzisz w domu i masz za dużo kasy > PR to praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, praktyka, Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej zasadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:06 Gość portalu: tomCrac napisał(a): > Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jakiej z asadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka. oj tomCrac, to nie było do ciebie tylko sos! o ile wiem ty nie idziesz na studia PR - owskie. mam nadzieję, ze sos tez nie bo to bez sensu chodziło mi o to, ze PR-u trudno sie nauczyć w teorii: po prostu trzeba zacząć i uczyć się W PRACY. książki, wykłady, cwiczenia uporzadkują wiedze, dadzą słownictwo, nazwą techniki. ale to jak z nauka języka: jak nie rozmawiasz na nativem to nic nie umiesz. czy wspomniany przez zbigniewa Urban był na studiach PR-owskich? podyplomowych? :)) no i zostajac przy Urbanie. to, ze mówi się, iż był dobrym rzecznikiem czy tez piarowcem jest mitem, tak jak mitem jest tzw. profesjonalizm "czerwonych" Urban nie miał w latach 80. konkurencji, nie było wolnych mediów, ani jednego! robił co tydzień konferencje prasowe na których prawił duby smalone. tym sie różnił od innych, ze miał przygotowane texty, bon moty i poczucie humoru - skrzywione ale jednak ale PR to cos wiecej niz kłamstwa na konferencjach (to sie nazywa propaganda) PR to prawda - dobrze "ubrana" i wycelowana "w punkt" jeśli skłamiesz, zawsze sie wyda czy da się to nadrobić, tak ale długo i tylko przez mówienie prawdy ale: dobrze "ubranej" i wycelowanej "w punkt" etc, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:17 m.in napisał: > Gość portalu: tomCrac napisał(a): > > Nie nudze sie, kasy tez duzo nie mam, ale dalej nic nie rozumiem :( Na jak > iej > z asadzie odbywaja sie te studia? Przeciez na dziennych tez jest praktyka. > > oj tomCrac, to nie było do ciebie tylko sos! o ile wiem ty nie idziesz na > studia PR - owskie. mam nadzieję, ze sos tez nie bo to bez sensu > chodziło mi o to, ze PR-u trudno sie nauczyć w teorii: po prostu trzeba zacząć > i uczyć się W PRACY. książki, wykłady, cwiczenia uporzadkują wiedze, dadzą > słownictwo, nazwą techniki. ale to jak z nauka języka: jak nie rozmawiasz na > nativem to nic nie umiesz. czy wspomniany przez zbigniewa Urban był na studiach > > PR-owskich? podyplomowych? :)) > no i zostajac przy Urbanie. to, ze mówi się, iż był dobrym rzecznikiem czy tez > piarowcem jest mitem, tak jak mitem jest tzw. profesjonalizm "czerwonych" > Urban nie miał w latach 80. konkurencji, nie było wolnych mediów, ani jednego! > robił co tydzień konferencje prasowe na których prawił duby smalone. tym sie > różnił od innych, ze miał przygotowane texty, bon moty i poczucie humoru - > skrzywione ale jednak > ale PR to cos wiecej niz kłamstwa na konferencjach (to sie nazywa propaganda) > PR to prawda - dobrze "ubrana" i wycelowana "w punkt" > jeśli skłamiesz, zawsze sie wyda > czy da się to nadrobić, tak > ale długo i tylko przez mówienie prawdy ale: dobrze "ubranej" i wycelowanej "w > punkt" > etc, etc Taki dobry piarowiec do skarb dla spółki jak tu przekonać inwestorów że warto jak nie warto:))) I żeby jeszcze nie skłamać:))) A pytanie do m.in masz jakiś przykład dobrego piara znanego z jakieś firmy czy parti którego wszyscy znają? Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:27 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Taki dobry piarowiec do skarb dla spółki jak tu przekonać inwestorów że warto > jak nie warto:))) I żeby jeszcze nie skłamać:))) ha i tu cie mam! to reklama Zbigniewie, reklama piariowiec nie kłamie, jeśli kłamie nie jest piarowcem jeśłi kobieta ma płód w brzuchu jest w ciąży, jeśli pod sukienka nosi poduszkę to znaczy, ze chce złapac meza (ale nie jest w ciaży) > masz jakiś przykład dobrego piara znanego z jakieś firmy czy parti którego wszyscy znają? jesli wszyscy znają to znaczy że nie jest piarem tylko szołmenem (szołłumenką) vide: Tymochowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 12:41 m.in napisał: > ha i tu cie mam! to reklama Zbigniewie, reklama > piariowiec nie kłamie, jeśli kłamie nie jest piarowcem > jeśłi kobieta ma płód w brzuchu jest w ciąży, jeśli pod sukienka nosi poduszkę > to znaczy, ze chce złapac meza (ale nie jest w ciaży) Ale jaka reklama???? Coś nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 12:52 jak tu przekonać inwestorów że warto jak nie warto TO nie jest PR, to reklama do przekonania, że pranie będzie jeszcze bielsze nie używa się piarów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 13:09 m.in napisał: > jak tu przekonać inwestorów że warto jak nie warto > > TO nie jest PR, to reklama > > do przekonania, że pranie będzie jeszcze bielsze nie używa się piarów... Reklama nie przekona inwestorów, tu potrzebny jest człowiek które ubierze w ładne słowa to co ładne nie jest. Oczywiście nie kłamiąc:))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 13:17 masz jakas propozycje? kontrakt mi sie kończy... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 13:20 m.in napisał: > masz jakas propozycje? kontrakt mi sie kończy... :((( Nie przedłużają? Coś za mało żeś ubarwiał:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.09.02, 13:23 nie wiem, liczyć sie trzeba z każdą ewentualnoscią :( nie ubarwiam, U B I E R A M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.pol.pl 27.09.02, 10:27 Dzieki za Wasze opinie :-) Generalnie to jestem PR-owcem praktykiem, wiec nie bedzie to tylko puste nabijanie teorii w glowe. Przy okazji, czy wiecie, ze wg badan europr tylko 6,45% osob zajmujacych sie PR to osoby po studiach specjalistycznych? Ponadto, nie sadze aby tylko praktyka w zawodzie zrobila ze mnie swietnego PR- owca, chyba ze moge sobie pozwolic na doswiadczenie metoda prob i bledow. :-)) A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR? Sos (ona) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 19:39 Gość portalu: sos napisał(a): > A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR? > Sos (ona) ;-) Ja w ogóle :)) Ale m.in to kto wie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 07.10.02, 13:55 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: sos napisał(a): > > A tak przy okazji to jak dlugo pracujecie w branzy PR? > > Sos (ona) ;-) > Ja w ogóle :)) > Ale m.in to kto wie?:)) na tamat m.in to zapewne m.in wie :)) z doskoku od '96 roku, stale od 2000 ale sie nie przywiazuję do branzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sos Re: PR podyplomowe? IP: *.krakow.pol.pl 10.10.02, 11:28 Jednak rozpoczelam te studia podyplomowe. Jak na razie jestem zadowolona i mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej. > > z doskoku od '96 roku, stale od 2000 > ale sie nie przywiazuję do branzy :) Co warto wg Ciebie czytac aby byc na biezaco (chodzi mi zarowno artykuly i ksiazki polskie jak i zagraniczne-tj. w jezyku angielskim) Sos Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: PR podyplomowe? 10.10.02, 13:13 ciesze sie, ze ci sie podoba choć dalej uwazam, ze skoro jesteś praktykiem to teoria niewiele nowego ci da podobnie jak lektury chyba, ze chcesz napisac prace naukową z PR :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś