Dodaj do ulubionych

Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopter

IP: *.crowley.pl 21.09.05, 23:30
Hehe ładna wioska!! Śmigłowiec lata jakiś mający za dużo czasu emeryt
zadzwonił i afera na cale miasto. A co was to gazeto obchodzi?? Nie ma to
ważniejszych tematów w naszym skorumpowanym mieście?/ Na łatwiznę się
chodzi??
Obserwuj wątek
    • ruczaj.x bzdura, widziałem ten helikopter 21.09.05, 23:50
      widziałem ten helikopter, "wisiał" ładne kilka minut nad okolicami Studenckiej/Podwala/Krupniczej, to nie była żadna korekta trasy, i to na 100% nie było 600m nad ziemią!
      No chyba, że taka maszyna potrafi z tej odległości wzburzyć kurz na ulicy (a na Krupniczej było niczym podczas małej burzy piaskowej :), wg mnie wysokość max 100m, może jakiś wojskowy podziwiał sobie w ten nieco ekscentryczny sposób piękno okolic Rynku ;)
      • Gość: tutu Ale afera!Śmigłowiec latał nad redakcjąGW!Skandal! IP: *.crowley.pl 22.09.05, 09:22
        Zajmijcie się jakimiś rzeczywistymi problemami!
        Obudźcie się do cholery! Sezon ogórkowy się skończył.
        "Fakt" zaczyna przy GW wyglądać na poważną gazetę...
        • krkus Re: Kłamcy! 10.01.06, 09:18
          Kłamcy, a tu ktoś film promocyjny sobie kręcił.
          Jak bym był dziennikarzem GW to wybrałbym się do jednostki wojskowej i poprosił do wglądu fakturę za tą usługę, bo coś czuje, że to było na nasz koszt.
          • krkus Re: Korekta lotu 10.01.06, 09:20
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3102069.html
            "- Podczas wrześniowych lotów helikopterem Mi-8 nad miastem nakręciliśmy film o Krakowie i zrobiliśmy zdjęcia z lotu ptaka - mówi Makowicz."
          • Gość: ppor Histerycy i oszczercy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:41
            krkus napisał:

> Kłamcy, a tu ktoś film promocyjny sobie kręcił.

Tak. I ten "ktos" dostal zgode na lot pod warunkiem darmowego udostepnienia
            tych profesjonalnie wykonanych materialow urzedowi miasta. GDZIE TU AFERA?

> Jak bym był dziennikarzem GW to wybrałbym się do jednostki wojskowej i
            poprosił
            > do wglądu fakturę za tą usługę, bo coś czuje, że to było na nasz koszt.

To zle czujesz. Zaplacili. Moze oceniasz innych wlasna miara?
            • krkus Re: fałsz! 10.01.06, 10:56
              Pani rzecznik czy kto tam to komentował twierdziła, że to była korekta trasy, a tu się okazuje, że była umowa z UM, że chodziło o film promocyjny dla jakiegoś prywatnego dewelopera.

> To zle czujesz. Zaplacili. Moze oceniasz innych wlasna miara?
              Wątpię. Nie wiedziałem, że wojsko jest firmą usługową i wynajmuje swoją flotę i to dla takiej śmiesznej sprawy.
              Może wynajmę sobie od nich czołg.
              • Gość: ppor niekompetencja i szukanie na sile afer! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:09
                krkus napisał:

> Pani rzecznik czy kto tam to komentował twierdziła

No wlasnie - kto i co? Gdzies dzwonia...

> że to była korekta trasy, a
                > tu się okazuje, że była umowa z UM, że chodziło o film promocyjny

Jedno drugiego nie wyklucza :-)
                Troche logiki!

> Wątpię. Nie wiedziałem, że wojsko jest firmą usługową i wynajmuje swoją flotę
                i
                > to dla takiej śmiesznej sprawy.

Śmiesznej? Wykonanie po raz pierwszy profesjonalna kamera najwyzszej
                rozdzielczosci (HDTV) zdjec lotniczych Krakowa jest "smieszna sprawa"? Nie
                kompromituj sie...

> Może wynajmę sobie od nich czołg.

Bez problemu. Niestety wylacznie w wersji bez uzbrojenia (zdemontowana
                wiezyczka). Podobnie jak Mi-8, o ktory tyle rejwachu zrobila GW.
                Mozesz sobie nawet taki czolg kupic.
                Jesli nie masz pojecia o sprawach o ktorych piszesz to mniej kategorycznie
                formuluj sady...
                • krkus Re: krętacze! 10.01.06, 12:27
                  > > Pani rzecznik czy kto tam to komentował twierdziła
                  > No wlasnie - kto i co? Gdzies dzwonia...

To ja może troszkę odświeże Ci pamięć:

"Dzięki pracownikom magistratu udało się nam czegoś dowiedzieć. Otóż były to klasyczne loty szkoleniowe na maszynie Mi-8, a ze względu na wietrzne warunki pogodowe i wzmożony ruch lotniczy nad miastem piloci zmuszeni byli do sporej korekty lotu".
                  Teraz ładnie przeproś i przestań się ośmieszać.

Pytania czy za helikopter ktoś zapłacił pozostawiam GW.
      • Gość: Mistyk polityczny Re: To nie helikopter!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.09.05, 22:54
        To duch Partii Demokratycznej!!!
        Kiwał ręka do Frasyniuka, Lityńskiego i x.Bonieckiego.
        Dodawał im ducha!!!
    • Gość: babiński Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopter IP: *.ghnet.pl 21.09.05, 23:53
      Ten wojskowy MI-8 latał nad Krakowem i śledził czujnikami na podczerwień u
      którego psychiatry leczy sie członek zarządu spółki MPL Kraków-Balice
      upchnięty do tej spółki przez prezia Majchrowskiego niejaki Janusz
      Pierzchała!!!. To ten pajac,co paraduje po lotnisku w kanarkowych ubrankach i
      muszkach, a wcześniej zafundował nam w Krakowie szybki tramwaj na Rondzie
      Mogilskim. I za to specjalnie dla niego lotnicze życzenia: "Fokstrot * Oskar"
      czubku!
    • Gość: error [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: max Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.77.classcom.pl 22.09.05, 03:11
      to kłamstwo powinno byc ukarane. jakas przygłupia panienka albo babsztyl nie ma prawa kłamać. Pracuje w państwowej firmie na którą miedzy innymi dajemy podatki. A ta szumowina kłamie bezczelnie. Smigłowiec latał najwyzej 200m nad ziemia robiąc okropny huk. Zawisał w powietrzu w niektórych miejscach krakowa więc po co ta szumowina kłamie. W magistracie tez kłamią ze to był lot szkoleniowy z pewnymi korektami. Jak pilot może sie szkolic nad mistem latając taka maszyną. Przecież w takie bzdety chyba nikt nie wierzy. Lot szkoleniowy przez ponad 2 godziny nad kluczowymi punktami miasta?? Wisiał przez chwile w w powietrzu w różnych miejscach miasta i miał otwarte drzwi.
      • Gość: j Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: 82.160.10.* 22.09.05, 05:58
        nie 800m a 80m jak demokracja to demokracja /po polsku/ jak tacy fachowcy
        kontrolują loty nad Krakowem to tylko patrzeć jak jakś Szwajcar albo Niemic
        skracający lot nad lasem Wolskim wpadnie na oś.Widok albo na stojące cysterny w
        Mydlnikach wieża mu skoryguje wysokość odpowiednio.alw w papierch kontroli
        będzie TAK JAK MA BYĆ zarazili się od koleji gdzie 10min opużnienie nie jest
        traktowane jako opużnienie a jak przyjedzie podmiejski 20min pużniej to i tak
        się zmieścił w 10 mib w statystykach jedzie planowo NAWET SZYNOBUSY
        • Gość: francjosef Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.devs.futuro.pl 22.09.05, 06:28
          "j"- naucz się pisać ( albo i czytać ) najpierw. Potem się tu "produkuj".
          • Gość: j Re: francjosef IP: 82.160.10.* 22.09.05, 15:56
            Ja bardzo przepraszam WASZĄ WYSOKOŚĆ napisałem dokładnie taki tekst jaka była
            informacja z lotniska.I zgodnie z rozkazem JAŚNIE PANA NIE BĘDE SIĘ PRODUKOWAŁ
            W PAŃSKIEJ GAZECIE I KRAJU.
          • Gość: tomek Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:36
            No i co że sobie latał. Przynajmniej coś się dzieje bo nuda w tym miescie!
            • nnike Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt 24.09.05, 01:37
              Nuda powiadasz?
              A ja w pierwszej chwili myślałam, że znów ktoś napadł na bank i szukają w ten
              sposób sprawcy.
              Nawet stanęłam na palcach i już miałam zapytać pilota, ale się zmył :D
    • Gość: ojciec Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.pp.com.pl 22.09.05, 06:50
      Myslalem ze skurczybyka ubije. Dziecko mi nie chcialo zasnac bo sie balo.
      • Gość: Paluch Stasiek Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:50
        Robili zdjęcia do jakiegoś filmu, na bank, zapłacili i mogli sobie polatać, może
        Miś II? Ja jestem za. Jest co obśmiać - szkoda że Barei już nie ma.
        Jeszcze, jeszcze, jeszcze... już już już już już !!!
        • Gość: Ya Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:20
          Ja też myślałam, że kręcą jakiś film i stawiałam na kolejny film o Papieżu, w
          końcu Amerykanów na to stać. A że helikopter wojskowy - hmm, musi jakoś zarobić
          na stanie w hangarze przez cały rok!
    • Gość: b28 Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.crowley.pl 22.09.05, 08:05
      Ale propaganda.

Widzialem ten helikopter z 8go pietra. Latal dokladnie nad centrum Krakowa.
      Robil kolka nad obszarem - Wawel, Kazimierz, Rynek. Zanim zobaczylem kamuflaz
      myslalem, ze to lot widokowy, turystyczny dla bogacza. A to zapewne pulkownik
      spil sie i zarzadzil lot nad Krakowem:)
    • Gość: koko Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.ghnet.pl 22.09.05, 08:45
      ciekawe , kto leciał tym gratem
    • robertpk olbrzymi ??? 22.09.05, 09:38
      ..zwyczajny mi-8,

a co do powodu:
      - pewnie panowie w Balicach mieli gości - to sobie wsiedli do śmigłowca i za
      nasze pieniądze ich "obwieźli" ponad miastem.

wpisując to jako lot szkoleniowy - mogą przecież, a co ich obchodzi czy się to
      komuś podoba czy nie ..
    • Gość: znajomy Mi-6 w stanie wojennym (sowieckie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:47
      A jak nad waszym miastem przeleciałoby (co najmiej) 6 Mi-6 to byłaby katastrofa?
    • Gość: antybolszewik Re: Szukam pracy dla esbeka Skowrońskiego. IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.09.05, 11:32
      do tego helikoptera z nim co latał ostatnio nad Krakowem i wywieżć na
      niedostępne bagna na podlasie a przy okazji wsadzić jeszcze wielu innych esbeków
    • Gość: wychylacz Re: Z czerwonego gangu . IP: w3cache.* / *.2-0.pl 22.09.05, 11:36
      MASZ U MNIE FLACHĘ DOBREJ WÓDKI PRECZ Z CZERWONYMI ZLODZIEJAMI
    • makabi Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt 22.09.05, 14:08
      ćwiczenia ćwiczeniami, ale halas był tak nieznośny, że w szkole muzycznej na
      basztowej mimo zmkniętych okien nie dało się spok0ojnie prowadzić lekcji.
      Czasy ukłądu warszawskiego i proryteów dla wybryków armii chyba już minęły.

Cytująć Pawlaka z "Nie mam mocnych": " a kto mu powzolił na moje niebo
      wlatać"...
      • Gość: kia Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.net.autocom.pl 23.09.05, 20:05
        Prawo lotnicze
        Art. 123.
        Zabrania się wykonywania przez statki powietrzne lotów próbnych i akrobacyjnych
        nad osiedlami i innymi skupiskami ludności. Minister właściwy do spraw
        transportu w porozumieniu z Ministrem Obrony Narodowej i ministrem właściwym do
        spraw wewnętrznych określi, w drodze rozporządzenia, wyjątki od tego zakazu, z
        uwzględnieniem bezpieczeństwa lotów oraz bezpieczeństwa osób zamieszkałych lub
        przebywających w tych osiedlach i skupiskach.
    • Gość: KAROL Odlot "premiera" do stolicy IP: *.chello.pl 22.09.05, 21:11
      To przyszły premier odlatywał do stolicy i oblatywał Kraków na koniec.
      • nnike Re: Odlot "premiera" do stolicy 24.09.05, 01:24
        Gość portalu: KAROL napisał(a):

> To przyszły premier odlatywał do stolicy i oblatywał Kraków na koniec.

Ciekawe czego szukał nad moją wsią. U nas też wisiał nad dachem, aż bullterrier
        trzęsiawki ze strachu dostał ;)
    • Gość: Maro Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: 62.233.163.* 22.09.05, 21:54
      Zabrać pilotowi pensje a wszystkim jego kolegom emerytury zmniejszyć do połowy
      na pewno będzie latał wyżej a może dlatego zę usłyszał co chcą z jego emeryturą
      robić panowie z PO i PIS i pilot pokazał co ich czeka oczywiście tych panó z PO
      i PIS
      • Gość: krotka Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:34
        To ja latalam - a co ;P Zaplacilam - wolno mi :)
        Za halas przepraszam - nastepnym razem chetnych zaprosze :)
        Pozdrawiam Krakowian :)
    • yaa Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt 23.09.05, 19:28
      Jakie 600 metrów ??
      Mam zdjęcia jak ten helikopter latał nad Wawelem - wisiał kilkanaście metrów od
      wieży. Nie chcę nawet myśleć co bo było gdyby nagle uległ awarii...
      Kolejny kretynizm i nieprofesjonalne zachowanie panów w mundurach...
      Pozdrawiam
      Yaa
      • Gość: krotka Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:25
        Ekspert od spraw lotnictwa?
        Prosimy o wypowiedz..... :)
        Udokumentowana, of kors :)
    • nnike My sobie tu... 24.09.05, 01:29
      ...robimy jaja, ale tak naprawdę sprawa tego lotu powinna zostać wyjaśniona,
      a opinia publiczna poinformowana o wynikach.
      Takie szemrane odpowiedzi dają zbyt dużo do myślenia, a człowieka krew zalewa
      gdy jest traktowany jak idiota.
      Jeśli raz się udało, to uda się jeszcze nieraz...
    • szopspacz Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt 24.09.05, 12:54
      Wiocha nie wiocha, kręciło się "to-to" nad moją okolicą, buczało nad kamienicą i
      irytowało odrobinę. Teraz widzę, że należało wygarnąć z legalnie posiadanej
      broni ;) do statku powietrznego, którego nikt nie upoważnił do latania na takiej
      wysokości. Było to dużo, dużo mniej niż minimalne 150 metrów.
    • Gość: robo Re: Nad Krakowem latał olbrzymi wojskowy helikopt IP: *.autocom.pl 25.09.05, 08:50
      haha! A latające boingi Wam nie przeszkadzają, może zamkniemy przestrzeń nad
      Krakowem tylko co zrobią biedne gołąbki?
    • Gość: tak wojsko nie liczy sie z nikim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:58
      jak widac cwiczenia wojskowe sa wazniejsze, nie liczy sie cywilna ludnosc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka