zielonki 14.10.05, 14:15 Wykorzystałem kalkulator podatkowy PIS-u i oto co mi wyświetlił na przykładzie ub. roku: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiko Nier rób ludziom z mózgu wody jak to całe PO IP: *.net.autocom.pl 14.10.05, 14:57 Ty, zieloniutki zdecyduj się, miesięcznie czy rocznie, bo to zasadnicza różnica Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Nie rób ludziom z mózgu wody 14.10.05, 15:10 drogi wodomózgowiu. Na przykładzie PITa za ub. rok wpisałem dane średnie (suma/12), podając szacowane wydatki bieżące, bez zakupu lodówek. co wychodzi: W propozycji Prawa i Sprawiedliwości miesięcznie wydasz 2613, co daje 31356 złotych rocznie. W propozycji Platformy Obywatelskiej miesięcznie wydasz 2598.81, co daje 31185.72 złotych rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Nie rób ludziom z mózgu wody 14.10.05, 15:16 Zresztą charakterystyczny dla wszystkich socjalistów jest taki oto przypisek na stronie: -- * - Jest to różnica pomiędzy zarobkami, a wydatkami. Wynik ujemny oznacza, iż wydasz więcej, niż zarobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Nie róbcie ludziom z mózgu wody 14.10.05, 19:38 W 2006 roku zarobki w skali światowej wzrosną o 2,4 proc. ponad inflację, a w Polsce zaledwie o 0,5 proc. – wynika z badań firmy konsultingowej Mercer Human. Mniejsze podwyżki w Polsce to efekt wolniej rozwijającej się gospodarki i bardzo dużego bezrobocia – czytam w „Życiu Warszawy". Wzrost płac w Polsce jest na jednym z najniższych poziomów w UE i na świecie. Eksperci z Mercer Human szacują, że w 2006 roku największe podwyżki czekają pracowników w takich krajach jak Chiny (o 7,3 proc.) czy Indie (o 4,8 proc.) Szybko będą rosnąć także wynagrodzenia w nowych krajach członkowskich UE – Litwie, Łotwie, Estonii i Słowacji. Wszystkie te kraje wprowadziły podatek liniowy. Odpowiedz Link Zgłoś