Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.09.06, 22:36 Spoko spoko, byłem dziś w Semaco i powiedziano mi że jeszcze mamy czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabella Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.09.06, 06:31 Witam! Poruszony wyżej problem pijaczków również mnie dotyczy. Mieszkam w pobliskim - nazwanym przez użytkowników tego forum "pięknym" różowym bloku Budopolu :-) już od roku i niestety widzę ich codziennie. Jedynym rozwiązaniem byłoby wycięcie tych krzaczków. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:56 Koleżanko Sabella, a co myślisz o poruszanym wcześniej wątku o słupach wysokiego napięcia, mieszkasz tam już zapewne troszkę, jaki jest twoje zdanie, czy ktoś u Was poruszał ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:38 jesli można cos doradzić z pijaczkami, to proponuje rekonesans po najblizszych sklepach, w ktoryms z nich musza byc najtansze " jabole " w okolicy, a towarzystwu nigdy nie chce sie odchodzić daleko od " wódopoji " i dlatego siedzą tam. Walkę należy wytoczyć sklepikowi , donosy na policję i UM może odbiorą im koncesję . Można też otworzyć konkurencyjny monopol zdala od bloku i rozdac menelom kupony rabatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 14.09.06, 18:02 Witam! Ale dlaczego odrazu otwierać sklep monopolowy. Szukamy tu tak skrajnych rozwiązań. Może wystarczy grzecznie do nich podejść i poprosić żeby sobie poszli i nie wracali więcej:) A jak to nie pomoże to wtedy dopiero można stosować bardziej drastyczne środki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabella Do mk IP: *.chello.pl 06.10.06, 07:55 Witam! Nie moglam wcześniej odpowiedzieć na Twoje pytanie. Nikt z naszego bloku nie poruszła tematu słupw wysokiego napięcia. Żaden z sąsidaow nie skarżył się na ich obecność. Ja w tym temacie nie za bardzo mogę się wypowiedzieć z racji tego, że moje okna wychodzą na Płaszowską więc mnie problem bezpośrednio nie dotyczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.09.06, 23:51 Witam po dłużej nieobecności spowodowanej urlopikiem i powrotem i nawałem pracy jak to bywa po urlopie. Widzę że niektórzy mnie tutaj "skrzyczeli" ;) A co tam niech im będzie :P Miałem w ten weekend jechać zrobić fotki ale nie muszę patrzcie strona Semaco :) Pozdrawiam sąsiadów z Olszanickiej. Ktoś tu pisał o jakimś grilu -> co gdzie kiedy jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.09.06, 00:10 Odnośnie wycieczki na budowę to ja z Semaco się tak dogadałem że mogę wejść oglądnąć mieszkanie na parterze bo jest takie samo jak na 4 piętrze a przy zmianie układu ścianek łatwiej się operuje w realu niż na papierze (choć na marginesie już wszystkie mam poprzestawiane :)). Także czekam aż położą strop nad parterem i ruszam do wnętrz :) A sprawa pijaczków myślę że sama się rozwiąże, tak jak część z Was mówi, po tym jak zagospodarują teren. Wjazd, trawka itp. myślę że wszystko co jest w tej chwili przed ogrodzeniem będzie wycięte. Mam natomiast pytanie do osób które ostatnio były na budowie. Czy nie wydaje się Wam że te blok dość wysoko stoją? Będą później chyba dużo ziemi nawozić no chyba że mi się coś pomieszało co jest co :) Pozdrawiam jeszcze raz sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.09.06, 08:25 > Mam natomiast pytanie do osób które ostatnio były na budowie. Czy nie wydaje > się Wam że te blok dość wysoko stoją? Będą później chyba dużo ziemi nawozić no > chyba że mi się coś pomieszało co jest co :) Miałem dokładnie takie samo wrażenie - chyba podniosą sporo poziom terenu. Myslę, ze nie jest to jednak powód do zmartwienia - będsziemy mieli lepszy widok z okien skoro blok jest wyżej ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 15.09.06, 09:48 Pozdrowienia i ukłony! Faktycznie bloki są posadowione dość wysoko a to jak się okazuje z dość prostej przyczyny. Mianowicie głębszy wykop w ziemi zpowodował by utworzenie małego jeziorka z uwagi na wysoki poziom wód podskórnych. Stąd cała ta zabawa z palami itp. Może nie wszyscy wiedzą ale dawniej tamte tereny były terenami zalewowymi Wisły. Dopiero jakieś może 30 40 lat temu a może i wcześniej nawieziono tam ziemię aby podnieść teren i rozpoczęto expansję. Według projektu wykop pod bloki jest głęboki na 183cm od poziomu terenu rodzimego a poziom gruntu po zakończeniu budowy ma być o 122cm wyższy od rodzimego. Wynika zatem że aż tak dużo tej ziemi nie będzie trzeba nawozić bo podniesienie terenu dotyczy tylko zewnętrznych ścian bloków gdyż między blokami dziura z garażami przykryta jest płytą betonową. Parter zatem będzie dość wysoki ale to dobrze bo przy większych deszczach w piwnicy mogło by znaleźć się sporo wody. Można co prawda stosować drenaż wkoło bloków i wkopać je głębiej ale to rozwiązanie które jest obecnie bardziej mi się podoba no i mieszkańcy parteru będa mieli suchsze i cieplejsze mieszkania ooooooo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:37 Przyznaje takze, ze bardzo blisko siebie sa te bloki, chyba bedziemy zerkac co sasiedzi z bloku naprzeciwko gotuja na obiad ;-) Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:00 Tiger mam pytanko, bez problemu Semaco zgodziło sie bys obejrzał mieszkanie na parterze sobie? Fakt zobaczyc mieszkanie w rzeczywistosci a na papierze, to dwie rozne historie... Warto by bylo. Ja mam takie tempo, ze jeszcze nie zrobilam zmian scianek działowych. Z kim trzeba sie dogadywac w temacie mozliwosci wejscia na budowe? Pozdarawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.09.06, 20:43 Co do wysokości budynku to chyba dobrze, bo skoro będzie wyżej to również będzie więcej słońca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.236.spine.pl 16.09.06, 20:06 Taaak i jeszcze jedno! Im wyżej jest parter tym bliżej słońca i będzie cieplej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 20.09.06, 19:17 No witam wszystkich! Właśnie wracam z placu budowy no i muszę przyznać że miło się zaskoczyłem. Od północnej strony budynek B ma juz scianki pierwszego piętra moe niewiele ale zawsze to coś. No ale co dobre szybko się kończy, odjeżdżając z budowy znowu miałem przyjemnoś oglądać towarzystwo w krzakach, oczywiście znowu męczył ich talent :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.09.06, 21:07 To już naprawdę nie jest jakiś problem, poradzimy sobie. Natomiast mam do Was pytanie odnośnie bramy, nie pamiętam czy jest tam coś takiego w planach, tak jak to ma miejsce obok w bloku, mają bramę na pilota? I jeszcze "rzucam" kolejny temat co o tym myślicie: Nasze miejsca postojowe mają dosyć dużą liczbę i są wspólne dla obu bloków, widzę tu jakieś niebezpieczeństwo jeśli chodzi o nasze autka, tochę duży ten parking podziemny... Rozmawiałem jakiś czas temu z prezesem Semaco o tym i podpowiedzia mi, że można zrobić kontrolowane wejścia do pakingów, tak jak rozwiązali to sąsiedzi z obok stojących bloków wybudowanych przez Semaco /ale musielibyśmy to zrobić już w ramach Wspólnoty Mieszkaniowej jaka zapewne powstanie/. Będzie trochę moim zdaniem wejść do garaży i niepowołani ludzie mogą się tam dostać, szczególnie, że będzie można np. wejśc przez klatkę w bloku A a wyjść garażem w bloku B. Prezes mówił mi, że są takie karty magnetyczne, którą miałby każdy, kto wchodzi na dół i czas wejścia oraz osoba byłby odnotowywane /monitorowane/ i wiadomoby było w razie jakieś niespodzianki kto wszedł w danym momencie /z czyjej karty i kiedy/. Co o tym myślicie w końcu chodzi o bezpieczeństwo naszych czterokołowców oraz ewentualnych rzeczach w komórkach lokatorskich????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 21.09.06, 08:52 Tak wszystko się zgadza. Sprawa ogrodzenia z bramą na kartę to jest bardzo dobry pomysł. Z tego co pamiętam w ramach prac budowlanych przewidziane są domofony na klatkach oraz bramy zdalnie sterowane do garaży co powinno ograniczyć dostęp osób niepowołanych. No chyba że ktoś delikwenta wpuści. Pytanie tylko co z ogrodzeniem działki i bramą wjazdową oraz furtką?. Z pewnością będą sytuacje gdzie auta gości będą musiały gdzieś parkować no i tu pojawia się pytanie gdzie? Na terenie działki jest dośc mało miejsca a garaże są zarezerwowane dla właścicieli mieszkań. To samo tyczy się ruchu pieszego który warto byłoby ograniczyć do mieszkańców i gości bo przecież nie chcemy mieć graffiti na ścianach bloków ani pustych butelek po piwku na trawnikach. Także w kwestii zamknięcia działki faktycznie będzie trzeba podjąć działanie o ile nie zajmie się tym inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 21.09.06, 13:38 Z tego co pamiętam, w ofercie wyraźnie było napisane, ż działka ma być ogrodzona - jest to w gestii dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.09.06, 16:56 To ok, natomiast nad garażami trzeba się zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:46 Witam, mysle, ze temat garazy, a w zasadzie ograniczenia lub kontrolowania wejscia do nich bedziemy musieli poruszyc w ramach wspolnoty mieszkaniowej. Nie wiedzialam, ze garaze podziemne sa wspolne dla obu blokow. Skoro tak jest, to faktycznie trzeba cos zadzialac w tej kwestii. A działka z tego co pamietam, ma byc ogrodzona, wiec pijaczki nie beda lezec na naszych trawnikach;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 25.09.06, 08:34 SZUKAM SĄSIADÓW!! Czy na forum niniejszym jest ktoś z bloku B, II klatki, okolice II i III piętra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 25.09.06, 09:36 Aha odnośnie pijaczków. Byłem w niedzielę na budowie popatrzć jak prace postepują no i chcąc nie chcąc musiałem koło żulików przejść. Moja 5letnia córeczka patrezyła na całe to towarzystwo i widziałem jaka jest przestraszona. Akurat trafiliśmy na awanturę między nimi, okładali sie po buziach aż plaskało. Zauważyłem także, że część z nich to bezdomni którzy tam sobie dzionek spędzają a część to ludzie którzy mieszkają w okolicy. Jest tam taki rynsztok że aż strach, pełno odchodów, butelek po trunkach i śmieci. Jest tam także wersalka i jakieś szmaty aby towarzystwo miało wygodnie. Dziwi mnie, że w zasadzie tak blisko osiedli ludzkich taki proceder ma miejsce. Dziwi mnie, że mieszkańcy różowego bloku nie interweniują wszak to całkiem blisko nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 25.09.06, 11:22 Na pijaczków nie interweniujemy bo ich nie widzimy ;) czasmi jeden z nich sobie coś pośpiewa ale nocami jest cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:02 Z tego, co pisze RK problem pijaczkow nie jest małym problemikiem i chyba sam nie zniknie, nawet w momencie jak powstana nasze bloki... Zobaczymy jak bedzie wygladac okolica po oddaniu blokow, tzn ile z krzaków, ktore tam sa, zostanie. Podejrzewam, ze bedzie tak, ze jesli troche krzakow zostanie wykarczowana, pijaczki przeniosa sie troszke dalej, tam gdzie zarosla pozostana... Tak czy owakm chyba trzeba bedzie przedsiewziac jakies kroki, bo niezbyt przyjemnie codziennie takie obrazy ogladac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 25.09.06, 18:27 Witam wszystkich sąsiadów!!! Jeśli chodzi o pijaczków to moim zdaniem nie ma się co martwić bo myślę że ten teren przed naszymi blokami będzie wyrównany i zrobiony zostanie wjazd i zasiana trawka takie jest moje zdanie a jak będzie się okaże. Myślę że będziemy się tym martwić jak już będzie czas bo teraz to nie ma sensu nic robić bo coś zrobimy a później się okaże że i tak teren zrównują z ziemią :) Więc i po co się męczyć :) No i byłem w sobotę na budowie z aparatem :) oto kilka fotek: img6.picsplace.to/img.php?file=img6/26/06_09_23_01.jpg oczywiście zamieniajcie ostatnie cyferki od 01 do 11 :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 25.09.06, 21:19 Fajne zdjęcia - dzięki :o) Na marginesie, nie wiem czy zauważyliście jaka jest różnica poziomów parkingów zewnętrznych i tego pomiędzy blokami. Będzie chyba ponad metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 25.09.06, 21:33 Dzięki Sąsiedzie za fotoreportaż :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.09.06, 20:52 Dzięki za kolejne fotki. Wszyscy wypowiadacie się na temat pijaczków, a ja dalej się pytam co myślicie o pomyśle z garażami?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.09.06, 21:48 Witam! Na początek wielkie dzięki za zdjęcia :) oby tak dalej. Jeżeli chodzi o garaże ja jestem jak najbardziej za zastosowaniem jakichkolwiek dodatkowych zabezpieczeń ograniczająych dostęp osób trzecich. Przecież to chodzi nie tylko o bezpieczeństwo samochodów ale tzkże mieszkań, z araży bedzie można z tego co mi wiadomo dostać się windami czy też schdami na dowolny poziom, tak więc moim zdaniem na tym nie powinniśmy oszcędzać. Warto by się rownież zastanowić nad zgłoszeniem tego wcześniej, tzn przed oddaniem budynków, ponieważ można będzie zrobić wcześniej takie instalacje przed położeniem np tynków. Później może (ale nie musi) to trochę wygladać neestetycznie, no i prace z tym związane mogą wyjść troszke więcej. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.09.06, 22:10 Obawiam się, że nie jest to już sprawa inwestora tylko nasza, im więcej będzie chętnych tym większe szanse na zrobienie czegoś takiego !!! Ja osobiście poddałem taki temat ale odzewu jakiegoś wielkiego narazie nie widać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 26.09.06, 23:45 Witam, jestem za dodatkowym zabezpieczeniem garaży. Raz to bezpieczeństwo pojazdów, dwa - poruszone przez Marcina bezpieczeństwo nas samych, mieszkań. Bramki, karty magnetyczne, klucze, kłódki, cokolwiek, co zabezpieczy wjazd i wyjazd z garażu. I teraz kwestia współpracy wspólnot obu bloków. A z tym różnie bywa, czego doświadczam, a właściwie moi rodzice u siebie, którzy uczestniczą we wspólnocie od bodajże dwóch lat. Także, Sąsiedzi i Sąsiadki, gdzie jesteście. Bo jak na razie to stałe, nieliczne grono się na formu wypowiada. A tak na marginesie, niestety nasze czasy wymuszają na nas takie działanie. To znaczy zamykanie osiedli przed nie-mieszkańcami. Żeby to nasze osiedle było tylko solidnie zabezpieczone, na parterze zamieszkam... Trzeba także wystrzegać się popadania w paranoję. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 28.09.06, 00:02 Witam! No niesety na forum chyba nie znajdziemy wystarczającej liczby mieszkańcow (znaczy się wszystkich) z ktorymi można by było podjąć decyzję. Nie wszyscy mają dostęp do netu, są też tacy, którzy mają ale nie wiedzą o istneniu forum. pozostaje nam jak na razie zgłaszać na forum pomysły a poźniej je przedstawiać po zawiązaniu się wspólnoty mieszkaniowej. Tak więc mamy już projekt eksmisji niechcianych pijaczkow oraz projekt dodatkowych zabezpieczeń garaży. Czy o czymś zapomniałem?? Pozdrawiam sąsiadow sąsiadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:19 Zgadzam się jak najbardziej, piszmy jak najwięcej propozycji, aby potem łatwiej nam było wdrożyć te, które mają naszą akceptację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shs Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 83.238.13.* 31.03.08, 13:49 kiedy oddanie ? wiecie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.10.06, 14:27 Co z wami? Jak znikamy z pierwszej strony to już nie dobrze!!! Przejeżdżałem wczoraj Płaszowską, praca wre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 03.10.06, 20:17 Witam, witam! Ja jestem praktycznie codziennie na budowie, no i postępy widać, tylko że ja juz bym chciał być w tym moim M i sobie je powolutku urządzać. Niestety przyjdzie jeszcze troszke poczekać. Jak na razie pozostaje mi projektowanie instalacji i urzadzanie mieszkanka w 3d :) Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 04.10.06, 10:41 Witam! No właśnie a co do projektów w 3D. Może ktoś ma taki projekt i by się pochwalił. My z żoną z razcj zawodów trochę projektujemy w 3D no i oczywiście nasze M też ma swoją wizualizację. Chętnie obejżelibyśmy takie projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 04.10.06, 20:08 Witam! Właśnie wracam z budowy no i powiem wam że chłopaki z budowlanki pozytywnie mnie zaskoczyli była godzina 20.30 a oni wciąż lali beton. Tak trzymać. A propos projektów 3d RK w czym projektujecie możemy się powymieniać rysunkami i projektami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:30 Witam, mam do Was pytanko i prosbe zarazem: czy macie moze jakies proste programy do projektowania, takie, by laik w tym temacie poradził sobie? :-) Jesli jest taka możliwosc, to bardzo prosze wyslijcie mi na e-mail ( o ile nie sa zbyt duze). Moj e-mail: kinjas@wp.pl Dzieki z góry! Pozdrawiam wszystkich cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 05.10.06, 10:40 Witam! Projekt naszego M robiliśmy w ARCON-ie bo to najbardziej zacny program do tego celu no i najszybszy. Można byłoby także pobawić się SolidWorksem albo Catią ale w tym wypadku Arcon jest niezastąpiony. Pytanie jakich programów dla laików użyć? Hmm... w gazetach o tematyce budowlano-mieszkaniowej nieraz dołączone są Cd z prostymi programami ala Arcon i myślę że nawet mało zaawansowani użytkownicy mogliby z powodzeniem taki projekcik wizualizacyjny wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 10.10.06, 18:45 Będąc na Płaszowskiej dokładnie przyjżałem się odległości jaka jest od bloków do ulicy Płaszowskiej. osobiści nie sądzę aby został tam jakiś wolny teren napewno nie przed blokiem A, natomiast przed blokiem B zostaje trochę miejsca. Natomiast nie znalazłem informacji dotyczącej w jaki sposób inwestor zobowiązuje się zagospodarowa teren /tzn ogrodzenie, brama wiazdowa, trawka, chodniki itd./ Jest tylko ogólnie, że zobowiązuje się zagospodarować teren ale jak ?..... Chyba, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:28 Witam, odnosnie zagospodarowania terenu w w poblizu blokow, to zadnych konkretow w umowie nie ma, jest zapias: "Teren znajdujący się wokół budynku zostanie zagospodarowany przez stronę sprzedającą" i to wszystko - cokolwiek to znaczy... A mam takie pytanko, wewnetrzne drzwi, jakie daje Semaco to drzwi firmy „SĘKPOL”, czy ktos wie co to za firma? I co to za drzwi, czy warto sie nad nimi zastanawiac, czy zrezygnowac i indywidualnie sobie kupic? Co robicie z tym tematem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.10.06, 14:14 Witam, Ja gdzieś widziałem, że było napisane iż w zakresie Semaco jest wykonanie ogrodzenia, chodników, placu zabaw itp. W siedzibie Semaco jest chyba parę przykładowych drzwi z Sękpolu. Nie wyglada to na jakąś rewelację. Najgorzej, że nie ma koloru, który odpowiadałby mojej żonie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.10.06, 10:21 To już mamy wybierać drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:01 Witam, w tej chwili jeszcze nie trzeba drzwi wybierac, ale w pewnym momencie bedzie pytanie, czy sie chce te drzwi, ktore Semaco oferuje, czy sie rezygnuje z nich, stad moje pytanie bylo, czy ktos cos wie na temat firmy Sękpol. Faktycznie przykładowe drzwi stoja w Semaco, tam mozna obejrzec je, ale wygladaja kiepsko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.10.06, 21:01 No właśnie chyba kiepskie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.10.06, 17:47 byłem w semaco i pytałem o zagospodarowanie bloków. Ma być ogrodzenie i brama na pilota !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 24.10.06, 18:21 Witam, są nowe zdjęcia na semaco.ranek.pl/d_plaszowska.php Pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.10.06, 20:36 A ja miałem właśnie w niedzielę jechać zrobić fotoreportarz a tu proszę uprzedzili mnie :) Ale zaniedługo szykuję niespodziankę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.10.06, 22:07 tiger uchyl trochę tajemnicy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:08 Najwyraźniej musi to byc duuuuuuuuuuuża nispodzianka skoto tiger nic nie odpisuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.10.06, 21:34 A widzieliście, że rośnie już pierwsze piętro na bloku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 01.11.06, 11:48 Witam wszystkich! Rzeczywiście prace idą pełna parą chociaż jak byłem ostatnio w Semaco to powedzieli mi że jest jakieś dwa tygodnie opóźninia. Mam nadzieje że ładna pogoda się jeszcze troche utrzyma i chłopaki nadgonią opóźnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.11.06, 20:09 Oby się nie powiększyło. Dwa tygodnie to jest chyba do nadrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:30 Witam! Mi w Semaco powiedziala pani, ze maja trzy tygodnie opoznienia... Oby tylko nie rosło opoznienie, zamiast blokow:-) Pozdrawiam słonecznie w ten deszczowy dzionek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikar Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:17 Czy ktoś mi może powiedzieć co oni realizuja z nowych inwestycji i czy sa zadowolone osoby które juz mieszkanja w ich inwestycjach wybudowanych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.11.06, 20:27 Zaglądnij na www.semaco.com.pl ale chyba w tej chwili nie ma juz nic wolnego, aczkolwiek mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:19 miała być niespodzianka.....tiger Czy ktoś z Was przejażdżał koło budowy, bo nie byłem tam dawno i nie wiem co się obecnie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ists.pl 22.11.06, 23:18 Witam, ja niestety będę miała chwilę wolnego dopiero po nowym roku, żeby wpaść na plac i zobaczyć, co się tam dzieje. Wszelkie informacje o budowie czerpię z forum, które ostatnio zanika... Ruszy ponownie na pewno, gdy będzie bliżej ukończenia inwestycji...:) pozdrawiam ciepło, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.11.06, 23:19 Widziałem jak brali się za strop nad pierwszym piętrem w bloku B. W bloku A stoją ściany pierwszego piętra. Zalali też, wydaje mi się, strop nad parkingiem pomiedzy blokami. Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.11.06, 23:21 No to malutka niespodzianka gotowa :) skoro tak bardzo się domagaliście to zrobiłem ją dzisiaj na szybkiego :) Z wykorzystaniem telefonu :) a nie aparatu : ( Piszcie na maila to otrzymacie odemnie niespodziankę :) Pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.11.06, 23:27 To ja poproszę na maila "gazetowego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:32 Moj mail tez juz poszedl:-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.11.06, 07:41 Mój mail już poszedł do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.11.06, 14:27 Dzięki tiger !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 25.11.06, 15:17 Mam nadzieję że niespodzianka się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:30 Witam! Tiger dzieki za niespodzianke! Bardzo fajna! Prosimy o dalsze fotoreportaze:-) A wiecie, czy w bloku B zaczeli juz budowac drugie pietro? Orientujecie sie moze? Pozdrawiam w mglisty dzionek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.11.06, 08:35 W bloku B jeszcze nie zaczęli budować II piętra. Kończą robić strop nad piętrem pierwszym. Myślę że już jutro albo nawet i dzisiaj zaczną drugie piętro stwiać :) Już 4 dźwigi są na budowie :) Także praca wre. Pozdrawiam i miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.11.06, 18:35 Też o tym słyszałem, że mają się pojawić żurawie, więc może zniwelują opóźnienie Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.12.06, 12:58 Dwa żurawie juz stoją od paru dni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 16:14 Dobrze by było, gdyby nie tylko stały, ale ostro działały :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.12.06, 17:18 Hej K, a nie działają???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:59 Witam, nie wiem, bo nie byłam w tamtym rejonie dawno.... ale Rasko napisal, ze zurwie tam stoja juz od dwoch tygodni:-) zatem mam nadzieje, ze nie tylko stoja, ale buduja:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.12.06, 14:27 Budują budują i to ostro. Stoją 2 duże i 2 małe żurawie. Wszystkie pracują w pocie czoła :) W budynku B stawiają ściany 2 piętra i robią ścianki działowe na parterze. W budynku A robią strop nad 1 piętrem. W międzyczasie coś robią w garażach wieczorami bo jak się już robi ciemno to zawsze się świeci w garażach jakby coś tam robili ale nie wiem co. Pod koniec tygodnia myślę, że będzie jakiś foto i filmo reportażyk :) Pozdrawiam sąsiadki i sąsiadów. P.S. Pogoda nam sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:10 Wow, to super, ze drugie pietro juz zaczelo powstawac:-) Jest cieplo, wiec jeszcze troche moga budowac! Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.12.06, 14:28 Ja tam trochę obawiam się o beton wylewany w mroźne dni. Co prawda tylko w nocy chwyta przymrozek jak dotąd, to moze od tego potem się blok nie zawali ... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.12.06, 15:20 > nie wiem, bo nie byłam w tamtym rejonie dawno.... ale Rasko napisal, ze zurwie > tam stoja juz od dwoch tygodni:-) zatem mam nadzieje, ze nie tylko stoja, ale > buduja:-) Napisałem stoją, bo było za późno na pracę ;-) Domyślam się, że nie robią tylko za dekorację placu budowy ... ;o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 06.12.06, 08:58 Witam Wszystkich O lanie betonu w zimie nie przejmowałbym się zbytnio bo można to robić do -15stopni stosując odpowiednie domieszki. Zatem mrozy rzędu -5stopni to mały problem choć wolałbym aby bloki przed zimą były w stanie surowym ale może zima przyjdzie dopiero w styczniu to czasu jeszcze jest dość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.12.06, 14:23 Zgadzam się, że da się prowadzić prace przy niewielkich przymrozkach, ale wolałbym żeby w tym roku zimy nie było ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 07.12.06, 09:23 Witam!! Ja też wolałbym coby zimy jeszcze nie było na razie bo im dłużej będzie ciepło tym dłużej prace murarsko betoniarskie będzie można prowadzić. Jak już przyjdzie zima to prace przeniosą się zapewne do wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.12.06, 16:37 Racja, zima niech będzie w tym roku w górach, a nie w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.spine.pl 07.12.06, 20:30 Sąsiedzi i Sąsiadki, szybciutko na stronę Semaco - nowe zdjęcia są. :) pozdrawiam ciepło, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.12.06, 22:02 O mam już podłogę, a Wy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:16 Witam:-) ja bede miec mieszkanie na drugim pietrze, wiec tez mam juz podłoge :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 08.12.06, 22:17 My niestety nie mamy jeszcze podłogi - III p. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.12.06, 23:02 Nie mówiąc już o mnie :) 4 piętro :):):) Ale spokojnie wszyscy się doczekamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:44 Co tam na budowie, zanika nam topic, wie ktoś? A tak na marginesie to Wesołych Świąt dla Wszstkich Sąsiadów i oby nasz topic zakończył się życzeniami za rok już z domowych komputerów przy Płaszowskiej !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 18.12.06, 10:17 Jakoś nie mam czasu ostatnio tu zaglądać ale ... byłem na budowie w samym środku (z aparatem) :) chodziłem po mieszkaniach na parterze :) Mam kilka fotek i nawet filmiki. A co do budowy to tak: trzecie piętro w budynku B już ściany praktycznie gotowe a w budynku A strop nad 2 piętrem prawie gotowy. Również wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla wszystkich sąsiadek i sąsiadów! Oby ten nowy rok był lepszy od poprzedniego a gorszy od następnego :) P.S. Tak na marginesie jak chodziłem po budowie to trochę mnie rozśmieszyła sytuacja jak 8 Panów pchało jedną paletę maksów. Wydaje mi się że 2-ch zupełnie by do tego wystarczyło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:14 Tiger, jak odbyłes wycieczke po budowie, to moze podeslesz nam jakis filmik z wnetrza budynku? Jestem ciekawa, jak to wyglada na dzien dzisiejszy... Wszystkim Sąsiadkom i Sąsiadom sle zyczenia wesołych i spokojnych Swiąt, szczesliwego Nowego Roku 2007 - wszystkim nam zycze bysmy kolejne Świeta Bozego Narodzenia obchodzili juz na Płaszowskiej! Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.01.07, 22:50 Witam drodzy sąsiedzi w nowym roku ;-) Prace na budowie postepują, a ja mam do Was pytanko. Czy już coś wymyśliliście w sprawie drzwi wewnętrznych? Wybraliście może jakiś model z Sękpolu czy też przymierzacie się do jakichś innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 09:52 Witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku:-) Zima w tym roku jest jak wiosna:-) dzieki temu budowa postepuje! I super, oby tak cały czas bylo.... Odnosnie drzwi wewnętrznych, to widzialam je w Semaco (stoi tam kilka pokazowych). Wygladaja one nieciekawie - delikatnie powiedziawszy - ja z wewnętrznych raczej rezygnuje. A czy zewnętrzne mamy miec lepsze? Czy tez Sękpol? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 04.01.07, 13:59 Witam, Z tego co pamiętam, to drzwi zewnętrzne mają być antywłamaniowe typu Gerda. Natomiast co do drzwi wewnętrznych, to pewnie trzeba by się jakoś porozumieć w kwestii albo zwrotu ceny drzwi albo jakiejś dopłaty do innych. Czy może ktoś to już przerabiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 04.01.07, 14:21 Ja przerabiałam - napisałam pismo że rezygnuję z ich drzwi wewnętrznych. Kwota ta będzie odliczona od ceny mieszkania - oczywiście będą to grosze, bo Semaco drzwi kupuje hurtowo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.01.07, 21:31 Mam takie samo zdanie, My też na 99% rezygnujemy z tych drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 09.01.07, 22:14 Witajcie w Nowym Roku. Kurcze coś kiepsko u mnie z wolnym czasem ostatnio. Postaram się poprawić ;) Kto chce te filmiki z wnętrza budowy a dokładniej z parteru budynku B to pisać na maila do mnie. Byłem dzisiaj w Semaco i Pani powiedziała, że powoli już wchodzą elektrycy i mają ogólnie wszyscy przyspieszyć prace :) Zobaczymy ile w tym prawdy będzie :) Aha ważna sprawa!! Wiecie na jakiej wysokości mają być okna w naszych mieszkankach?? Bo ja wiem :) Czekam na Wasze propozycje i dopiero powiem jak jest naprawdę :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:25 Witam, bardzo prosze o przesłanie filmiku z budowy. Super, ze jest tak cieplo na polu, to moga budowac:-) Propozycja dotyczaca okien: mysle, ze na wysokosci 1 metra. Tak strzelam. Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 11.01.07, 17:04 90 cm od betonu, 80 cm od wylewki ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.01.07, 20:59 Tiger poproszę na priv. filmik z wnętrza budynku. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.01.07, 21:44 To ja równiez poproszę na maila gazetowego :-) mysia26@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Budowa po drugiej stronie Płaszowskiej 13.01.07, 14:27 Witam, Zauwazyliście, że jednak coś zaczyna się dziać na budowie po drugiej stronie Płaszowskiej? Jednak te szeregówki pewnie powstaną ... ;o) Ciekawe, czy podtrzymali cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa po drugiej stronie Płaszowskiej IP: 85.158.196.* 13.01.07, 17:55 To co buduje się na Płaszowskiej ( szeregówki to nie Semaco ) Jeżeli chodzi o nich to z ja odebrałem mieszanie w terminie i wszystko było OK. Teraz mam tylko problem bo dach przemaka a firmy które dla nich budowały splajtowały. W blokach obok mają non stop problem z zalewaniem piwnic i garaży oraz z elewacją którą malowali z trzy razy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Budowa po drugiej stronie Płaszowskiej 13.01.07, 19:13 Że to nie Semaco, to ja dobrze wiem. Gdzieś wcześniej zapodawałem zdjęcie tablicy informacyjnej. Pamiętam, że cena była kosmiczna. Co do Semaco, to mam nadzieję, że pójdzie im lepiej niż z blokami obok ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.01.07, 15:28 Witam ponownie Wszystkich! Przepraszam, że jeszcze nikt nie dostał ode mnie filmiku z wnętrza budynku ale już naprawiam swój błąd i podaje linki gdzie można ściągnąć i oglądnąć filmiki z wnętrza oraz zdjęcia. 1 filmik: www.sendspace.com/file/84bowh 2 filmik: www.sendspace.com/file/6z3w2o zdjęcia (zmieniając cyferki od 01 do 15): img4.picsplace.to/img.php? file=img4/29/06_12_11_01.jpg Miłego oglądania i poproszę o komentarze :) Jeżeli chodzi o wysokość okna od podłogi to faktycznie jest tylko 80cm. Moim zdaniem troszkę mało. Jak wygląda sprawa z grzejnikiami? Jakie długie nam zamontują i czy pod oknami? A jak wygląda sprawa z oświetleniem możemy sobie zażyczyć doprowadzenie prądu gdziekolwiek i ilekolwiek chcemy? Jeżeli chodzi o budowę to. Budynek A chwilowo stoji tzn. niedokończyli ścian piętra II. A budynek B "pracuje" tzn. kończą strop nad 2 piętrem a zaczynają ściany 3 piętra. No i do niższych pięter podobno weszli elektrycy no i wkońcu stawiają ścianki działowe. Jeżeli chodzi o budowę "na przeciwko" to faktycznie zaczęli budować tzn. narazie wyrównnali i ogrodzili teren. Oni mają jakąś stronę www??? Jak duże mieszkania macie w naszych blokach? Już coś poprzestawialiście ścianki i powoli "urządzacie" wnętrze? Pozdrawiam Wszystkich i przepraszam jeszcze raz. P.S. Może ktoś ma czas znaleźć jakąś fajną stronę gdzie mógłbym umieszczać filmiki i zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.01.07, 15:39 Podaje jeszcze raz link do zdjęć i zmieniajcie numerki od 01 do 16 :) img4.picsplace.to/img.php?file=img4/29/06_12_11_01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 08:34 Jeśli chodzi o filmiki do umieszczania to nie wiem gdzie, ale jeśli chodzi o zdjęcia to proponuję www.photos.yahoo.com Bardzo przyjemna i łatwa obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.spine.pl 14.01.07, 16:49 Dzięki wielkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.01.07, 19:21 Dzięki za zdjęcia. Czy ja dobrze widzę, że ścianki działowe już stoją?? Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 14.01.07, 20:25 Tak w kilku mieszkaniech wtedy już były ścianki działowe akurat to fotografowane i filmowane mieszkanie miało ścianki działowe dokładnie tak jak na projekcie czyli nikt nic nie przestawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.01.07, 21:54 Dzięki za filmiki i foty Co do budowy na przeciwko to było już o tej inwestycji, cena na "tamte" czasy była z tego co pamiętam wysoka, na teraz pewnie nie, ale co to za Deweloper? niewiadomo. pamietam, że w informacji o inwestycji był tylko telefon komórkowy. Mam jeszcze jedna sugestię, bylismy dziś przy bramie budowy i tak się zastanawiamy gdzie dokładnie jest granica naszej działki, gdyż mam pewne obawy, że przed blikiem B jest sporo miejsca i aby komuś się nie zachciało na tym skrawku coś jeszcze w przeszłości postawić /teraz nawet na małym obszarze stawiają co się da/. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 15.01.07, 09:35 Witam!! Granica działki od ulicy Płaszowskiej jest tam gdzie jest obecnie ogrodzenie. Nic się chyba nie zmieni, ja mam nadzieję że nikomu nie przyjdzie do głowy budowanie bloku na tym skwerku pomiędzy dwoma wjazdami na osiedla, z lewej do nas a z prawej na Saską i do Budopolu choć faktycznie tego nigdy nie wiadomo choć myślę że za mało tam miejsca. Co do umieszczania swoich foto i filmoreportaży przez szanownych sąsiadów to polecam serwis GOOGLE. Najlepiej założyć sobie tam skrzynkę user@gmail.com o pojemności 3GB i mieć możliwość przy pomocy programu PICASA do umieszczania swoich filmów i zdjęć BEZPŁATNIE. Sam sobie jakiś czas temu takie konto założyłem i bardzo sobie chwalę. Powodzenia i pozdrawiam wszystkich sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.01.07, 09:41 Oby tak było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:41 Witam Sąsiedzi, porusze kwestie wysokosci okien od podłogi - wysokosc 80 cm od podłogi. Moim zdaniem, jest to bardzo nisko, w kuchni: blat w kuchni jest chyba standardowo wyzej troche? Patrzylam na kuchenki, zmywarki, te sprzety, maja wysokosc ok. 85 cm, wiec nie mam pomysłu jak tu zrobic cos w kuchni z tymi oknami? Czy ktos ma jeszcze kuchnie tak ustawiona, ze okno jest nad blatem kuchennym? Co myslicie o tym? Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 18.01.07, 16:07 No a ja to widziałem na własne oczy będąc na budowie i chodząc po kuchni i pokojach. Dlatego już wcześniej poruszyłem ten temat. Normy mówią, że powinno być min. 85cm a w Semaco powiedzieli, że będzie 80cm + parapet 3cm. Faktycznie jak stanąłem przy takim oknie to byłem w szoku że jest tak nisko. Ja mam okno w kuchni i miał przed nim stać zlewozmywak ale już nie będzie bo poprostu nie może bo jest okno za nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 16:11 Własnie, ja mam ten sam problem, planowalam, ze pod oknem bedzie zlewozmywak - nic z tego. Przesuwam zlew gdzies na bok, ale nastepna kwestia jest taka, ze własnei pytalam i dowiedzialam sie, ze najnizsze zmywarki maja 82 cm, wiec trudno bedzie "wcisnac" zmywarke.... Blat musi byc na całej długosci kuchni na tej samej wysokosci, wiec powiem szczerze, nie bardzo wiem, jak to rozwiazac... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ip24.pl 21.01.07, 10:30 hej, dlugo sie tu nie udzielalem ale nadszedl czas:-) nie mialem okazji byc jeszcze na budowie ale sprawa okien ktora wyplynela mnie zmrozila - odleglosc okien od podlogi jest standardowa we wszystkich mieszkaniach wiec niestety mnie tez to bedzie dotyczyc:-/ szczegolnie jesli chodzi o kuchnie - macie jakis pomysl co z tym zrobic? czy wydaje sie Wam ze w gre wchodziloby wogole jakas poprawka budowlana? czy jesli jest juz projekt zatwierdzony to juz nie ma szans?.. dla mnie tez to bedzie big problem bo zlew mam zaplanowany centralnie przed oknem.. a mialo byc tak pieknie...:) K. czy Ty jestes ta osobka ktora mi kiedys pomogla przy umowie? Jesli tak to witam bardzo serdecznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:50 Witam, tak, problem tak niskich okien dotyczy wszystkich, ktorzy maja kuchnie na scianie z oknami. Widze, ze wiecej osob mialo plan umiescic zlew pod oknem, plan ten odpada... to jedna rzecz, ale zlew mozna przesunac, ale znacznie gorsza sprawa jest ta, ze cala kuchnia musi byc nisko.... :-( i tak jak napisalam zmywarka ma 82 cm, do czego dochodzi blat kuchennny, np. 3 cm.... Tiger był na budowie i pisze, ze nisko te okna sa... Nie wiem, co tu zrobic, moze bysmy sie wybrali w kilka osob do Semaco porozmawiac i od razu zobaczyc ta budowe, dotyczy to nie tylko nas w trojke, ale wiekszej liczby osob. W koncu sa jakies normy i nie bardzo jesli nie sa one zachowane. Dajcie znac, co mysliscie. Pozdrawiam K. Ps. Tak, to ja Ci wyslalam "przemyslenia" dotyczace umowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 10:17 A czy macie moze ten przepis, czy norme, w ktorym jest mowa o tym, na jakiej wysokosci powinno byc okna w kochni? Tiger Ty pisales, ze jest to minimum 85 cm, a gdzie to mozna znalezc? Moze sie uda cos zrobic, by te okna podniesli?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.delphi.com 22.01.07, 10:44 ja tam bede tak czy siak dzwonil wiec dam znac co sie dowiem dzis - jesli zbierze sie grupka to ja tez bym sie chcial dolaczyc do spotkania jesli wyrwe sie z pracy- a w sobote bede na budowie K. masz racje to nie chodzi tylko o zlew ale generalnie o zjawisko niskiego blatu :-/ Tiger piszesz sie na skoordynowana akcje? tudziez ktolwiek jeszcze z forumowiczow, ktoremu grozi i przeszkadza syndrom 80 ? ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:06 Zadzwonilam własnie do Semaco, rozmawialam z Panem Michalem Rozpeda, powiedzial, ze bedzie dzis rozmawiał z inspektorem budowlanym, co z tym "fantem" zrobic. Dowiedzialam sie tyle, ze okien nie podniosa, ewentualnie moga cos z wylewka zrobic, by byla ciensza.... ale nie sadze, by tyle cm nadrobic cienka wylewka.... Podobno juz kilka osob było w tej sprawie. Time Chaser zadzwon tam tez, bo czym wiecej osob bedzie tym tematem zainteresowanych, tym wieksza szansa, ze cos z tym zrobia. Tak, czy owak jestem chetna, by sie przejsc i do porozmawiac i na budowe zobaczyc... A co z reszta naszych Sasiadow? Mysia, MK? Wy nie macie okna na scianie tej samej co kuchnia? Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, ze cos uda sie zdzialac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.delphi.com 22.01.07, 14:19 Hej K. dzwonilem do Semaco do Pana Michala i rzekl ze podobno w firmie jest dyskutowana sprawa wysokosci tych okien i zrozumialem ze jest szansa na poprawke. czy ktos jeszcze z forum moglby zadzwonic i o to zapytac? Lobby nacisku jakies jest bo Pan Michal powiedzial ze faktycznie kilka osob pytalo o te okna... jak mawia moj boss "keep pushing?";-)) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:43 Mam nadzieje, ze ktos jeszcze zadzwoni i chyba tylko tym sposobem mozemy cos zdziałac. Ja dowiadywałam sie o jakies normy i budobno nie ma czegos takiego, jak norma, ze okna w kuchni musi byc na takiej, a takiej wysokosci, wiec jedyna szansa jest, aby wiecej osob sie dołaczylo i prosba, cos z tym zrobili.... Pozdrawiam i czekamy na reakcje innych Sasiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:25 Ja byłem w Piątek w Semaco i poruszałem tą sprawę z P. Michałem. Najpóźniej do jutra ma mi oddzwonić czy da się coś z tym fantem zrobić. Potwierdził mi również, że nie jest to tylko mój problem Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.01.07, 02:06 Oczywiście, że się dołączam do Was. Jeżeli chodzi o normę to wspominał mi o tym mój architekt ale skąd to wziął to nie wiem. Ale jak myślicie jak oni to mogą rozwiązać? Trochę nadmurować na dole a u góry wybić??? Czy zmiejszą okna??? To daliśmy im orzech do zgryzienia :) A co do grzejników coś wiecie? Tzn. długość itp.? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.01.07, 09:22 > A co do grzejników coś wiecie? Tzn. długość itp.? Ja dostałem swego czasu ksero z dokumentacji CO i wod-kwn dla mojego mieszkania. Poproś w Semaco, to pewnie też dostaniesz ;-) Generalnie jak na mój gust, to grzejniki są trochę małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:26 Witam, dzwonil do mnie Pan Michał, mowi, ze temat okien jest poruszony powaznie, ze trwaja rozmowy z architektem i beda sie starali, by te okna były na wysokosci chciaz 85 cm. Nie wiem w jakis sposob to zamierzaja zrobic, gdyz wczoraj Pan Michał mowil, ze na pewno nie nadmuruja od dołu okien, no chyba, ze po rozmowach sie to zmieni... Tak, czy inaczej musimy kontrolowac sytuacje, gdyz wszystko jest tylko powiedzane, ze "beda sie starali zmienic wysokosc tych okien...". Odnosnie kaloryferow nic nie pytalam, moze tez warto ten temat poruszyc, bo np. nie wiem, jakie kaloryfey nam beda montowac? Jak ktos bedzie miał jakies infor "kaloryferowe" to prosze przekazac:-) Pozdrawiam Wszystkich i oczekujemy na efekty rozmow architektów odnosnie okien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 217.96.22.* 26.01.07, 10:45 Witam, kilka dni nie sprawdzałam forum, a tu taka burza... Rozmawiałam przed chwilą z p. Michałem i powiedział mi dokładnie, co Tobie K. Przypuszcza, że uda im się podnieść okna do wysokości 85 cm, czy wyżej nie wiem, bo jeszcze trwają rozmowy. W każdym razie mają gorączkę... Mówił coś, że zrobili większe otwory okienne, na zapas, więc może z tych otworów coś uszczkną. Wielkość samych okien ma się nie zmienić. Jak nas poinformują? P. Michał będzie dzwonił do tych mieszkańców, którzy już z nim rozmawiali i nawet do tych, którzy do niego nie dzwonili. Pozdrawiam i życzę miłego dnia, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 31.01.07, 10:55 No niestety płonne nadzieje :(, jestem właścicielem mieszkania w rózowym Budopolu i wczoraj dostałem z architektury zawiadomienie o rozpoczeciu postepowania w sprawie WZ [mieszkalny z hadlem i garażami podziemnymi] na działkach od ulicy Płaszowskiej !! Jak podejdę do architektury to napiszę coś więcej !! Moze to Semaco chce tam zabudować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:03 Mam pytanko do wszystkich. Czy jest tu może ktoś na forum, kto interesował się ogrzewaniem podłogowym? (od P. Michała Rozpędy wiem, że są takie osoby). Albo może ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat? Zastanawiam się nad sensem montażu takiego ogrzewania w kuchni i w łazience. Proszę o wszelkie opinie na ten temat. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:32 Witam, niestety ja nic nei wiem na temat ogrzewania podłogowego, nie interesowalam sie tym tematem. A czy ktos ma jakies dokładniejsze wiesci od Pana Michala, co planuja z naszymi oknami zrobic?? Czy nadal jest to tylko, ze "cos zrobia" ... Mnie nic wiecej nie poinformowal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.01.07, 23:36 OJ ale burza!!! wrócilismy z urlopu, a tu ZONK! My oczywiście dołączamy się do tematu podniesienia okien. Zaraz w poniedziałek będziemy dzwonić do firmy. Co myślicie o takim rozwiązaniu choć nie jesteśmy z zawodu architektami aby usunąć jeden "pustak" z góry i dołożyć jeden na dolną podstawę otworu okiennego, może to jest rozwiązanie. Co do ogrzewania podłogowego jesteśmy tym rozwiązaniem również zainteresowani, tak, że jezeli ktoś ma jakieś info to czekamy. Z tego co się dowiadywaliśmy to wysokoś wylewki nie ma jakiegoś większego znaczenia bo maty ogrzewające są bardzo cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:41 Dobrze, ze juz jestescie, im wiecej osob "walczacych" - tym lepiej. Moim zdaniem, jesli chodzi o okna wchodzi w gre połozenie np. jednej cegły na dole i tym sposobem skrocenie lekko okna. Od góry na pewno nie da sie wybic dziury, gdyz tam musza byc jakies bele metalowe, na których sie trzyma konstrukcja powyzej okna... Dla mnie mniejsze okno o kilka cm - to zaden problem, dla Semaco tez nie powinien byc, gdyz na pewno na dzien dzisiejszy okien nie maja kupionych, wiec coz za problem zamowic troche nizsze?? P. Michał nic sie nie odezwal, MK moze Ci sie uda dzis cos dowiedziec wiecej... Daj znac. Aha, moze zorganizujemy, w którys dzien wyjscie na budowe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 29.01.07, 22:41 Jestem za - "wycieczką" po budowie. Kto się pisze? Tiger, w jaki dzień tygodnia wszedłeś? Najlepiej byłoby za dnia, kiedy jeszcze jasno, sobota...? 3 czy 10 luty? Mogę zadzwonić do Michała R. i zapytać, czy da radę w najbliższą sobotę, jeśli nie to 10. A może tak w ogóle, warto byłoby się spotkać, poznać, wymienić kontaktami... Co Wy na to, przyszli Sąsiedzi? Pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.01.07, 19:11 Rozmawiałe dziś z Panem Michałem i zapewnił mnie, że będzie wysokośc 85cm ! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.01.07, 20:28 A mówił jak to zamierzają zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.01.07, 20:52 nie powiedział, że będzie napewno 85cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:09 Witam Sąsiadów, pytalam P.Michała w jaki sposób zamierzaja podniesc te okna, mam odp: "Problem rozwiążemy najprawdopodobniej w ten sposób, że nadmurujemy otwory okienne." Nie jest to odpowiedz na 100%, zatem cały czas trzeba monitorowac ten temat. Mam nadzieje, ze uda sie faktycznie to zrobic, lepsze kilka cm nizsze okno, niz brak mozliwosci ustawienia w kuchni czegokolwiek... Tiger dobrze, ze sprawdziłes wysokosc okien i fajnie, ze masowo "zaatakowalismy" semaco:-) Inaczej prawdopodobnie okna byłyby zbyt nisko... Odnosnie wyjscia na budowe, ja jestem "za". Mi pasuje sobote 3 luty, a jak innym? Pozdrawiam wszystkich, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 10:13 zreszta 10 luty tez mi pasuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 69.220.142.* 30.01.07, 12:41 jesli zdaze wrocic do 3go do PL to jak najbardziej rowniez sie dolacze - dajcie znac na forum jak ustalicie termin siakis pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 12:49 Zatem czekamy na informacje od reszty Sąsiadów chetnych na "wycieczke" - jaki termin bardziej pasuje. Moze wiekszosci bedzie lepiej 10 lutego sie wybrac, wiec ustalimy na 10 lutego wyjscie. Zreszta moze sie okazac, ze jest troszke pozno umawiac sie na 3 lutego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.01.07, 13:58 A które piętro teraz budują ? - dawno nie byliśmy na budowie, na stronie Semaco ostatnie zdjęcia z 6 grudnia...chyba mało aktualne. Bo my mamy mieszkanie na 3 piętrze (bud. A) i nie wiemy czy mamy już co oglądać. Ale jak się więcej ludzi zbierze to może też się dołączymy. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.01.07, 15:16 Ostatnio widziałem, że kończą II A i zaawansowane jest III w B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 30.01.07, 17:06 K., rzeczywiście masz rację, na 3 lutego może być za późno. W takim razie ustalmy na 10. lutego. Jutro dzwonię w tej sprawie do Semaco i dam Wam znać. Pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:16 Ok 10.02 to dobra data, rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 09:43 Tak 10 luty to dobra data. Jak dowiesz sie cos Ka to daj znac. Mysle, ze ktos jeszcze z Sąsiadów sie dołączy do wycieczki :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:00 Mi niestety nie pasuje ani 3.02 ani 10.02. Tak więc jeśli pójdziecie 10.02 to mam nadzieję, że napiszecie coś na forum na temat wypadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 13:38 To szkoda, ze nie dasz rady isc - jak tam dotrzemy to na pewno zdamy relacje:-) Zatem kto idzie? Jak na razie idziemy: Ka, K. MK. Rasko, Mysia, Time Chaser, Tiger... i inni Sąsiedzi - wybierzecie sie z nami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.01.07, 13:51 Ja jeszcze nie wiem, jak będzie z sobotą. Może się zdarzyć, że będę musiał pójśc do pracy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 31.01.07, 19:35 Witajcie, to jest nas troje, mamy jeszcze tydzień, żeby zebrało się więcej osób. A z wejściem na budowę sprawa wygląda bardzo prosto - na dzień przed wycieczką zadzwonię do Semaco z informacją o godzinie wejścia. Semaco powiadomi o tym kierownika budowy i wchodzimy. Także pozostaje nam tylko ustalenie godziny (godz. 10? 11? 12? inna?) i zgłoszenie pozostałych chętnych na wycieczkę sąsiadów. Podaję adres email eranis@interia.pl. Myślę, że warto by wymienić się numerami telefonów przed wycieczką. Pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.01.07, 21:28 yd, w którym dokładnie miejscu ma coś "wyrosnąć"?, bo nie bardzo rozumiem dokładnej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 01.02.07, 15:56 Wzdłuż Płaszowskiej na skwerku z pijaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.02.07, 17:59 A kto ma to budować wiesz już? Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 31.01.07, 23:03 Niestety 10 lutego mogę albo o godzinie 8 rano albo o 15. Bo między tymi godzinami jestem w pracy. :( Ja mam numer telefonu do samego kierownika budowy :) No ale ja już byłem na budowie także potrzebny nie będę :) Więc czekam na Wasze wrażenia :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 08:20 To może zmienimy jednak termin aby większość z nas mogła przyjść ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:38 Sąsiedzi, a czy 17 luty lepszy byłby? Jesli tak, to mozemy odłozyc wycieczke, jesli nie zmieni to wiele i wiecej osob nie da rady przyjsc, to wówczas pozostaniemy przy 10 lutym. Zatem zbieramy dane, kto moze 17 lutego? Ja moge :-) Dajcie znac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:21 My mozemy i 10 i 17 Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.02.07, 12:18 Ja również mogę 17 ale od rana do godziny 11 bo potem do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 01.02.07, 12:34 Mi też bardziej pasuje 17 lutego niż 10, może być o godz. 10 rano pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:50 Fajnie, 17 lutego moga isc: Tiger, MK, Mysia, K. czyli grupa rosnie... :-) Czekamy na reszte. Co z Ka.? Rasko? Time Chaser? Inni? 17 luty jest oki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 01.02.07, 20:40 Hej hej, ponieważ większości bardziej pasuje 17ty, niech i tak zostanie. Ja jestem wyjęta z życia w weekend 17-18... W takim razie wystarczy zadzwonić do Semaco dzień wcześniej, albo jeszcze lepiej - Tiger ma numer do samego kierownika... A ja najwyżej w innym terminie się wybiorę. pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.02.07, 18:09 Jeżeli to prawda to problem pijaczków się rozwiązał, ale nie zazdroszczę właścicielom mieszkań z bloku B.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ip24.pl 01.02.07, 21:52 hey Wszystkim, mam 3 kwestie/pytania: 1. jakby co to 17go sie pisze z szanownymi Sasiadami:-)K. dzieki za maila:-) 2. K. Tiger i inni 'oknowicze' ;-) jak tak w koncu ten temat za duzych okien?jutro i tak bede dzwonil do pana Michala ale jestem ciekaw czy niektorym z Was semaco rzeklo ze na bank bedzie 85cm? 3. powaznie maja na pijaczkowym skwerze budowac pawilon handlowy?jest to faza planow czy juz sprawa klepnieta?cieszymy sie Sasiedzi czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:08 Witam Sąsiedzi, 1. zatem grupa jest na 17 luty dosc duza... Szkdoa tylko, Ka. nie dasz rady isc 17 lutego... 2. Kwestia okien ma sie nastepujaco: ma byc na pewno 85 cm, P.Michał powiedzial, ze prawdopodobnie nadbuduja jakas jedna cegłe, ale to nie jest na 100% wiec jak zadzwonisz Time Chaser to moze cos wiecej sie dowiesz. 3. Rany jestem w szoku, jak przeczytałam, ze gdzies tam planuja budowac pawilon?? W którym miejscu to niby ma powstac?? Wiecie cos wiecej? To straszne :-( Ja mieszkac mam w B. czyli bezposrednio na tylach jakiegos sklepu?? Jesli ktos wie cos wiecej na ten temat, to piszcie, piszcie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:13 Yd, mysle, ze wiecej osob wczesniej nie przeczytało Twojego wpisu odnosnie budowy, wiec pozwole sobie go przekopiowac: "No niestety płonne nadzieje :(, jestem właścicielem mieszkania w rózowym Budopolu i wczoraj dostałem z architektury zawiadomienie o rozpoczeciu postepowania w sprawie WZ [mieszkalny z hadlem i garażami podziemnymi] na działkach od ulicy Płaszowskiej !! Jak podejdę do architektury to napiszę coś więcej !! Moze to Semaco chce tam zabudować ??" Jesli ktos cos wie na ten temat, to prosimy o informacje. W zasadzie, nie bardzo wiem, w ktorym miejscu cos tam moze powstac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.02.07, 14:02 > Jesli ktos cos wie na ten temat, to prosimy o informacje. W zasadzie, nie > bardzo wiem, w ktorym miejscu cos tam moze powstac? Pewnie chcą budować coś na wysokosci różowego bloku no i częściowo bloku B. Jest tam trochę miejsca. No więc wypada zawiązać jakiś komitet protestacyjny ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:16 Rany, ale tam bedzie straszna ciasnota. Koniecznie musimy znow cos działac w tym temacie... Skad mozna sie cos wiecej dowiedziec, jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:19 Rasko, idziesz z nami na budowe 17 lutego? Daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.02.07, 14:21 Jeszcze nie wiem, dlatego wolę się nie deklarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:28 Aha, to jeszcze jest czas, wiec zobaczysz, jak bedziesz z czasem... Jak sadzicie, czy mozemy protestowac przeciwko budowie tam czegos, jesli by to był jakis wielki budynek, czy dopoki, nie sa oddane mieszkania, to nie mamy nic do powiedzienia? Czy to Semaco chce tam cos wybudowac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.07, 15:04 Zaczyna być gorąco... Z tego, jakie udało mi się uzyskac informacje to działka jest własnością gminy Kraków, to też stoi przed nami widmo TBS-u. Oby nie .......... Jeżeli ktoś ma z Was kogoś znajomego w architekturze to warto się tym zainteresować na jakim etapie jest postępowanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 02.02.07, 15:20 "Zaczyna być gorąco... Z tego, jakie udało mi się uzyskac informacje to działka jest własnością gminy Kraków, to też stoi przed nami widmo TBS-u." czy piszecie o działce, która jest przed przychodnią, tam gdzie stoją ekologiczne pojemniki????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 02.02.07, 15:14 mieszkam w różowym bloku;) prawdopodobnie musi byc pozwolenie na zmianę wysokości parapetu z 80 na 85, podobno rozwiązaniem nie może być ot tak sobie dołożenie jednej cegły, pilotujcie jak ma byc rozwiązany Wasz problem i dajcie znać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.07, 15:21 Skoro jesteś z różowego to napewno dostałeś zawiadomienie o inwestycji w sąsiedztwie. napisz co tam jest napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 02.02.07, 15:23 nic nie dostałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.07, 15:28 To dziwne, może twoja działka nie sąsiaduje z tym placem, ale wiemy, że napewno coś ma tam powstać, ale oby nie mieszkania socjalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.07, 15:33 To może Wasz blok nie jest bezpośrednio w sąsiedztwie tego skrawka ziemi, pewne jest to, że zawiadomienia dostali już niektórzy i działka jest własnością Gminy Kraków, więc mieszkania socjalne moga tam wyrosnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 02.02.07, 15:36 postaram się zadzwonić w poniedziałek do zarządcy budynku, może on cos będzie wiedział.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.02.07, 15:39 Rozmawiałem i w Semaco tylko wiedzą, to co napisałem poprzednio, napewno trzeba tego pilnować, ma być jakaś zabudowa wielorodzinna z lokalami użytkowymi, Na mój gust my nie mamy prawa głosu, dopóki nie ma Wspólnoty, więc jeżeli coś ma ktoś protestować to tylko sąsiedzi z Płaszowskiej obok z bloków. Ponieważ jest to sąsiedztwo naszj działki to Semaco musi być również informowane co dalej z postępowaniem, więc pytajcie, pytajcie i jeszcze raz pytajcie co dalej !!! Może ktoś ma z Was znajomego w architekturze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:27 Odnosnie okien w zasadzie mamy tylko informacje, ze prawdopodobnie dołoza cegłe, ale czekamy na informacje na 100%. Musimy to pilotowac cały czas... A odnosnie budowy czegos przed naszym blokiem, to wizja TBS-u jest kiepska... Ja nie znam nikogo w architekturze. Chyba, jako przyszli mieszkancy, mamy prawo wypowiedzi na temat budowy. Tylko gdzie szukac jakichs informacji. YD - z rózowego bloku otrzymał informacje, o wszczeciu postepowania o WZ. Nas w tym momencie nikt nie pyta o zdanie, gdyz na razie tam nie mieszkamy. Moze Semaco cos wiecej wie na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 02.02.07, 18:01 Hej hej, oto słowa p. Michała w sprawie okien: "Górna powierzchnia parapetu zgodnie z przepisami bedzie znajdowała sie na wysokości 85 cm. nad poziomem podłogi. W sprawie dokładnych wyjaśnień proszę kontaktować się z inspektorem nadzoru budowlanego". Mam numer, w poniedziałek zadzwonię i dowiem się czegoś więcej. A co do wejścia, w sobotę budowlańcy pracują do godz. 13. pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.02.07, 16:38 Jeśli dobrze dzisiaj zauważyłem to pojawiły się ze 3 okna i drzwi balkonowe na parterze w budynku B. Nie miałem czasu przyglądnąć się ale może próbują coś kombinować z tym podniesieniem okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.02.07, 21:13 To dobrze, myślę że z oknami problem można uważać za zamknięty, ale co sąsiedzi na kolejna budowe przed blokiem B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 05.02.07, 08:38 Witam!! Dziś wybieram się z żoną na naszą budowę. Postaram się zatem rozpytać odnośnie nowego bloku na skwarze bo sprawa jest dość nieciekawa. Zamierzam także zamieścić zdjęcia z wycieczki. Odnośnie okien to sprawa jest taka: Architekt projektując otwór okienny przewiduje wymiary wg norm ale dla stanu SUROWEGO. W związku z tym jeśli do tego dołoży się tynk oraz parapet to od poziomu wylewki półsuchej do krawędzi parapetu mamy 85cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 05.02.07, 12:02 No i już po wycieczce na budowę :-). Dalej w sprawie okien jest tak: to co napisałem w poprzednim poście to się zgadza i dodatkowo okna są zamontowane maxymalnie w górze czyli od nadproża jakieś 10mm, tak aby pianka uszczelniająca weszła. W taki sposób otrzymujemy 85cm od podłogi. Obszedłem dziś wszystkie piętra, środkowej klatki bloku B, praca na budowie wre. Zalany jest już częściowo strop 3 piętra (B) oraz murowane piętro 4. Na dole zauważyłem już kładzione instalacje wodne i elektryczne oraz ściekowe, na piętrach od parteru do 2 piętra murowane są ściany działowe. Muszę przyznać że co poniektórzy ciekawie pozmieniali aranżację wnętrza :-). Jeśli jest z Państwa ktoś zainteresowany zdjęciami mieszkań 51m2 w środkowej klatce to udostępnię jak tylko zgram z aparatu chyba że ktoś chce na maila?. Odnośnie tej nieszczęsnej planowanej inwestycji na skwerku to na razie nikt nic konkretnego nie wie ale jest szansa niestety że może tam powstać coś ala TBS. Dla osób mających okno na Płaszowską to kłopot a pozostali... cóż może troszkę się ciszej zrobi choć wątpię w to. Niestety w Krakowie cenny jest każdy nawet mały kawałek działki tym bardziej w okolicach centrum więc można się spodziewać że niebawem zasiedli się teren dzielący naszą działkę od Nowohuckiej i zostaniemy otoczeni blokami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.02.07, 12:54 Co masz na myśli mówiąc, że ktoś ciekawie pozmieniał aranżację wnętrza mieszkania? Podaj jakiś przykład może skorzystam :) Zdjęcia oczywiście poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.02.07, 15:07 Tiger to zapewne chodzi o zmianę ścianek np. działowych, jeżeli ktoś łączył mieszkaniea to również niektórych ścian nie ma itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 06.02.07, 08:54 Witam! Istotnie chodziło mi o zmieniony układ ścian wewnętrznych mieszkań :-) Zgodnie z obietnicą zamieszczam parę fotek z wycieczki i zaznaczam, że na zdjęciach pokazano mieszkania 51m2 w środkowej klatce. Miłego oglądania :-) picasaweb.google.com/kurnatowski/PASZOWSKA?authkey=ZAs2t_7pvyU picasaweb.google.com/kurnatowski/PASZOWSKA2?authkey=zlUx35KV3V8 picasaweb.google.com/kurnatowski/PASZOWSKA3?authkey=n7WvWv0tOwc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:46 No sympatycznie to wygląda, dziękujemy za foto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:33 mam pewnien pomysł w temacie "inwestycji na skwerku".... oprócz zgłoszenia uwag od Semaco, można by jeszcze zgłosić problem do Rady Dzielnicy XIII, Rynek Podgórski 1. Jest tam nowy przewodniczący Jacek Bednarz, który ostatnio dość krytycznie wypowidał się w Dzienniku Polskim oraz innych mediach na temat gęstej zabudowy Płaszowa. Myślę, że warto by to wykorzystać.... W związku z faktem, iż w różowym bloku jest przychodnia zdorowia, która nie ma żadnego parkingu wartoby zaatakować samorządowców by postarli się zrogranizowac tam parking dla pacjentów a nie kolejny budynek. Jeżeli działka faktycznie należy do miasta myślę, że warto by było... W przeciwnym razie będziemy miec i budynek i samochody pacjentów przychodni tarasujące wyjazd :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 07.02.07, 22:58 A ty skąd jesteś? My chętnie się dołączymy do "protestu", tylko, że jest mały problemik, iż pisałem już wcześniej, że dopóki nie ma Wspólnoty prawdopodobnie nikt o zdanie nie będzie nas pytał. Poparcie mioeszkańców myślę , że na 100% jest. Najlepiej by było, gdyby nic nie ruszyło do września, kiedy zapewne zostanie założona nasza Wspólnota, wtedy będzie na więcej. Teraz możemy się skupić na informacjach i przekazywać je sobie na bierząco. Państwo sąsiedzi jeżeli Wam również zależy to zapraszamy do dyskusji i napewno wwsólnymi siłami coś może zrobimy, jeżeli oczywiście komuś na tym zależy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 08.02.07, 10:13 Ja już uruchomiłem znajomości w architekturze i jak tylko coś będę wiedział to dam znać. Oczywiście w razie czego dołączam się do protestu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:47 A reszta sąsiadów jak się na to zapatruje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 08.02.07, 12:26 myślę, że nie musimy być wspólnotą, wystarczy dobrze sprzedać temat Radzie Dzielnicy. Mam nadzieję, że mieszakńcy bloku rózowego tez nie zostana obojetni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.18.170.* 09.02.07, 11:34 hej, dlugo mnie nie bylo na forum: - czy wycieczka aktualna 17go? - sprawa okien zamknieta jak widze:-) - czy jestescie pewni ze ma to byc tbs? sa jakies dodatkowe szczegoly jesli o to chodzi? pozdrawiam WZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 09.02.07, 19:55 Narazie nie ma ale czekamy na nowe wieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 10.02.07, 10:53 Witajcie, moja koleżanka, która mieszka blisko naszej inwestycji dała mi zawiadomienie, które otrzymali z mężem, jako mieszkańcy okolicy. Jest to zawiadomienie o wszczęciu postępowania. Informuje ono, iż "w dn. 27.12.06 r. zostało wszczęte na wniosek Gminy Miejskiej Kraków działającej przez pełnomocnika z-cę Dyrektora Wydziału Skarbu Miasta UMK, postępowanie w sprawie ustalenia warunków zabudowy dla zamierzenia inwestycyjnego pn. budowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego z lokalem handlowym oraz podziemnym garażem na działkach nr 53/30, 53/32 i 53/15 obr. 17 jedn. ew. Podgórze wraz z wjazdem na działce nr 308/3 obr. 15 jedn. ew. Podgórze przy ul. Płaszowskiej. W związku z powyższym w każdym stadium postępowania strony mogą zapoznać się z materiałem dowodowym zgromadzonym w przedmiotowej sprawie, jak również wypowiedzieć się, co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań w Wydziale Architektury Urzędu Miasta Krakowa Rynek Podgórski 1 pok. 1, w dn.: pon 9.30-16.30, wt-śr 8.00-15.00, pt 8.00-15.00 (...)". Pozdrawiam, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 12.02.07, 09:43 Witam, Nie za dobrze to wygląda. Na miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego dla Trasy Nowopłaszowskiej www.bip.krakow.pl/?dok_id=15444&sub_dok_id=15444 widzę że ta działka nr 53/32 to jest ta działka między Płaszowską a różowym budynkiem i budynkiem B Semaco. Działka nr 53/30 to jest taki mały trójkącik bardziej na wschód który przylega do tej większej 53/32. Trochę mało widać na tym planie, więc nie mogę zlokalizować działki nr 53/15 ani 308/3 - drogi wjazdowej. Czy ktoś w was ma czas żeby się przejść na ten Rynek Podgórski i zobaczyć plany tego budynku? Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 14:25 Witam Wszystkich, nie było mnie troszke na forum, gdyz zaatakowala mnie choroba i powoli staram sie wrocic do swiata "zywych' ;-) Mnostwo informacji. rozumiem, ze temat okien jest zakonczony. Nie wiem, czy do konca nas urzadza te 85 cm od wylewki, gdyz jeszcze dojdzie podłoga... Dziwne, bo najpierw P.Michał pisal, ze beda namurowywac te okna, pewno nie bardzo im sie opłaca to, wiec pozostali na maksymalnym podniesieniu okien. Jesli chodzi o budowe budynku, to prawdopodobnie moja kolezanka dzis podejdzie do Wydziału Architektury, przekazałam jej informacje. Ona tez ma mieszkanie w tych blokach i jest zywo zainteresowana tematem. Jak cos sie dowiem, to napisze oczywiscie. A wybieramy sie w sobote na budowe? Mysle, ze tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.02.07, 15:30 Trzeba na bierząco śledzić co się dzieje z tą inwestycją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:46 Kolezanka jest w Wydziale Architektury, ale by sie cos dowiedziec trzeba miec numer sprawy, ktos kto dostał pismo informujace o budowie przy Płaszowskiej, ma numer. Zatem chyba dzis nic sie nie uda dowiedziec. Jesli bedzie ktos sie wybieral do Wydzialu, to musimy zdobyc numer sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.02.07, 16:12 Napewno ma ten numer ka Ona przepisała od koleżanki całe to pismo kilka wypowiedzi wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:20 Własnie rozmawialm z Ka, ma numer pisma, ale w domu, ale jak cos to numer jest:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.02.07, 16:25 To macie do siebie numerki, a reszta z nas? to co zaspaliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 12.02.07, 16:26 Oczywiście na forum nie będziemy podawać tylko mailowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:53 Mailowo przesłalam numer telefonu do tych osob, do których mam kontakt mailowy. Zatem wymienimy sie numerami telefonów, by miec szybszy kontakt... Kto chetny ten dołaczy:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 12.02.07, 18:18 Witajcie, jedyny numer jaki widnieje na zawiadomieniu to AU-02-5.MTK.7331-4474/06. Jutro je zeskanuję i prześlę Wam na maile, które dostałam od K. Pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 16:14 Sytuacja wyglada tak, wglad w dokumenty maja "strony w sprawie" tzn. w tej chwili ma Semaco, wiec Semaco moze sie dowiadywac szczegołow. Wiem tyle, ze ta działke Gmina chce sprzedac jakiemus deweloperowi, to nie gmina chce budowac. Koncepacja budynku jest taka, ze wysokosc miec 16 m, zaczyna sie na wysokosci rozowego bloku a konczy mniej wiecej jak "A". Moze faktycznie, by sie udalo jakos wyjsc z projektem parkingu do przychodni... jesli działka zostanie sprzedana, to juz bedzie po sprawie... Najgorsze jest to, ze nie mamy prawa w sprawie budowy na razie sie w ogoel wypowiadac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:02 Sąsiedzi drodzy, wybieramy sie w sobote - 17.02 - na budowe, jak to planowalismy? Dajcie znac, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:38 No właśnie jak z tą wycieczką? Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.02.07, 14:44 Witam sąsiadki i sąsiadów. Szybciutki wchodźcie na stronę Semaco są zdjęcia z dzisiaj :) Ja jestem chętny na wyjście na budowę ale w godzinach 10-11:30 bo do 10 i od 12 jestem w pracy. Wrzuciłem Wam na maila telefony 2 :):):) Pozdrawiam i mam nadzieję, że do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.02.07, 16:57 Zobaczcie jak są przymierzane okna na niektórych fotkach, max do góry co świadczy, żę problem został zamknięty, aczkolwiek ciekawe ile teraz jest od wylewki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:45 Witam, no własnie ciekawe ile jest od wylewki, bo jesli to jest 85 cm od wylewki i do tego dojedzie podłoga, to nie wiele nam to wszystko pomoze... Mysle, ze cos sie dowiemy jak pojdziemy na budowe. Dzwonilam dzis do kierownika budowy i mowi, ze mozna przyjsc w sobote, nie potrzeba sie jakos dokładnie umawiac, ale wystarczy podejsc i albo on, albo majster zaprowadzi na budowe, takie mam informacje :-) Zatem proponuje bysmy sie spotkali o 10,00 na placu przed budowa, tam gdzie ma powstac ten "nowy budynek". Ja ide na pewno, zatem do zobaczenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.02.07, 13:36 My na 99% będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:50 No to fajnie:-) Nie wiem co Time Chaser, Mysia, Rasko...? Zobaczymy, dzis dopiero sroda, wiec mysle, ze sie uda spotkac:-) Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 14.02.07, 14:41 Mysia też na 99% ;-) Na 100% będę wiedzieć jutro Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ip24.pl 14.02.07, 22:54 Time Chaser tez powinien zawitac :-)moze nawet z qmplem inzynierem budownictwa, ktory tez tam zakupil lokum i zna sie na temacie :-) nie wiem tylko jeszcze czy bedzie w Krakowie jakis znak rozpoznawczu ustalamy?;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 14.02.07, 23:10 Sąsiedzi, koniecznie poproszę o relację z wizyty - co i jak wygląda w rzeczywistości, no i jak się ma cała prawda o oknach... pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:54 Witam, czyli sie widzimy w sobote. Znak rozpoznawczy? ;-) hmmm mysle, ze nie bedzie szalonych tłumów w sobote o 10,00 przy placu budowy:-) ale mozmy, mozemy, np. kazdy jakas tabliczka informacyjna;-) lub kwiatek w dłoni - zartuje sobie:-) Ka - na pewno zdamy relacje z wizytacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.02.07, 11:31 Zróbcie dużo zdjęć. Ja niestety nie mogę się zjawić, ale chętnie pooglądam jakąś fotorelację ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.02.07, 12:13 Jak nie zapomnę aparatu to wezmę i zrobię dużo fotek :) oooo to może być znak rozpoznawczy :) czyli aparat w dłoni :) ... choć myślę, że i tak żadnego znaku rozpoznawczego nam nie potrzeba na pewno się odnajdziemy :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:28 Tak, znajdziemy sie na pewno. Rasko, a sprawdzales swoj mail "gazetowy"? Zerknij. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:58 A ostatnio jeszcze sąsiad Hudibyk interesowal sie wyjsciem na budowe... Halo, halo, Hudibyk idziesz z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 15.02.07, 15:08 > Rasko, a sprawdzales swoj mail "gazetowy"? Zerknij. Już sprawdzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:11 Bardzo ładnie Rasko:-) Time Chaser - zerkniesz na swoja skrzynke mailowa? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 15.02.07, 17:16 zerknalem :-) przypomnijcie jescze o ktorej godzinie finalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 15.02.07, 17:17 Może trzeba dać znać kierownikowi budowy, aby nie było niespodzieanki /na wszelki wypadek/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:54 Wybieram się, ale nie wiem czy na pewno dotrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:53 Witam, zatem finalnie spotykamy sie o 10,00 na placu, gdzie ma powstac ten nowy budynek... Do kierownika budowy dzwonilam chyba we wtorek i pytalam, czy mozna podejsc mowi, ze nie ma problemu. Ewentualnie, moze jeszcze ktos kontrolnie do niego zatelefonowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.02.07, 11:10 No to spotkanie uważam za bardzo udane :) Mam nadzieję, że Wszyscy sąsiedzi są tak mili jak dzisiejsza grupa :) Pozdrawiam Wszsytkich od tych "dużych" i "małych" mieszkań :) Propozycja spotkania się gdzieś na mieście myślę jest całkiem fajnym pomysłem. Kinia załatw to ;) jako przewodniczka grupy ;) P.S. Poproszę wszelkie fotki na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 17.02.07, 11:28 TAAAAAAAKKKKKKK !!!! Było ok !!! Natomist, wszelkie zdjęcia myślę że rozsądnie będzie przesłać na maila, a nie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 17.02.07, 13:49 To ja się wpisuję na listę wysyłkową :o) Wysyłajcie każdą ilość ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 17.02.07, 17:05 Witam ponownie! Zdjęcia zaraz zgram na dysk, ale wyszło ich jakeś 200 mega. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić ale część moge wysłać na maila albo nagrać na płytki i jak się spotkmy na "mieście" :) to Wam przekazać. Chyba że ktoś z Was zna jakiś sposób umieszczenia takiej ilości na necie to proszę o info. Co do spotkania to było rewelacyjnie. Poproszę bardzo Kinge jako przewodniczki o baze danych teleadresowych na mojego maila turbo80@interia.pl albo po prostu wyślijcie mi na maila swoje namiary to poprzesyłam zdjęcia. Pozdrawiam i mam nadzieje do szybkiego obaczenia. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.zarz.agh.edu.pl 18.02.07, 09:42 Sąsiedzi, ja właśnie siedzę na zajęciach z systemów informatycznych w zzl...:/ Czekam na info o spotkaniu :) pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:52 Witam Wszystkich Sąsiadów! Jako, ze internet mam tylko w pracy - pisze dopiero dzis:-) Spotkanie było swietne:-) Mysle, ze bedzie sie nam fajnie mieszkalo wsrod takich Sąsiadów. Bardzo miłe zaskoczenie, ze wiecej osob uczestniczy w naszym forum, tyle ze "in cognito" - zapraszmy do ujawnienia sie i dołaczenia do naszej bazy teleadresowej. Temat okien wydaje sie "opanowany" czyli jest oki:-) Mysle, ze przy takiej wysokosci okien jak jest teraz damy rade, jakos kuchnie sobie poorobic. Jesli chodzi o spotkanie na miescie to koniecznie trzeba je zorganizowac. Zatem, moze zbierzemy pierwsze opinie, czy wiekszosc woli spotkac sie w tygodniu, czy raczej w weekend, w jakas sobote np? A potem bedziemy dopasowywac termin:-) Odnosnie zdjec, to fajnie byłoby na jakims serwerze umieszczac, ale powiem szczerze, nie znam sie na tym zupełnie. Moze ktos by nam pomogł, by cos takiego zorganizowac... Super, ze zrobilismy zdjecie "wspolnoty" przed brama;-) Jest to pierwsze wspolne, no niektorzy gdzies znikneli wczesniej troszke i nie ma ich uwiecznionych; Time Chaser, Pani i Pan w kurtkach sportowych, Pani w brazowej kurtce, ale mysle, ze nastepnym razem wszyscy sie załapia:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 19.02.07, 11:23 hej :-) mi tez sie podobalo spotkanie- masz racje K. ze nie zalapalem sie na grupowe zdjecie ale rozmarzylem sie za bardzo w moim mieszkaniu dokumentujac rozklad pomieszczen na zdjeciach:) niestety kiedy wyszedlem nie bylo juz nikogo niestety z szanownych Sasiadow:-) ale z tego co pamietam chyba Marcin strzelil nam jedno zdjecie na ktorym jestem pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za moje spoznienie w sobote W Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.02.07, 11:26 Witam, Jeśli chodzi o umieszczenie w sieci zdjęć, to myślę, że najlepszy jest : rapidshare.com/ Spakowane do zip fotki mozna wrzucać w paczkach nawet po 100 Mb. Nie trzeba zakładać żadnego konta - po załadowaniu pliku u dołu strony klika się: "I don't want a collector's account right now. Just give me the download-link." i już jest link do pliku w sieci. Nieraz to trenowałem i działa wyśmienicie. Na początek proponuję zrobic jakiś test a potem wrzucać pliki po kilkadziesiąt Mb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:38 Time Chaser my bylismy pewni, ze juz reszta wycieczki poszła do domow i poszlismy, zatem wyszło, ze to my nie zaczekalismy na Ciebie;-) Odnosnie zdjec przetestujmy pomysl Rasko, ja nie mialam aparatu i nie mam zdjec, ale fotografów było sporo, wiec czekamy na ich proby umieszczenia zdjec na rapidshare.com - dajcie znac, czy sie udalo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 19.02.07, 17:22 Witam wszystkich! właśnie skorzystałem z rady Rasko i umeściłem jedno zdjęcie na: rapidshare.com/files/17233967/DSC_0002.JPG.html powiedzcie mi czy je tam widzicie bo jak tak to pakuje pozostałe i umieszczam bo ja osobiście nie widze go tam. Co do spotkania na mieście bardziej preferuje weekendy wieczorami! Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.02.07, 20:58 Ja widzę zdjątko, które umieściłeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.02.07, 21:34 Spoko, działa. Tylko jak pisałem spakuj fotki w paczki, bo wysyłanie i sciąganie pojedyńczych jest strasznie czasochłonne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 19.02.07, 22:40 Witam! Skoro widzicie zdjęcie to może pierwsza seria rapidshare.com/files/17283601/zdj__281_cia.zip.html druga będzie dopiero jutro bo zczytywało mi to ponad pół godzinki miłego oglądania Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:31 Hej Sąsiedzi! Mi sie tez udało sciagnac fotki zamieszczone przez Marcina:-) Jak ktos jeszcze wrzuci tam zdjecia z wycieczki to prosimy o informacje. Marcin, a czemu Tigerowi odcinales na fotkach glowe? ;-) ;-) Odnosnie spotkania na miescie, to ja tez jestem za wyjsciem weekendowym, a nie w tygodniu, a jak reszta sie zapatruje na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 20.02.07, 14:44 a czy wymyśliliscie może coś ciekawego w temacie bloku na "skwerku"? Jeżeli mamy jakiś kontakt (a z widzę że mamy) z mieszkańcami różowego bloku, moze oni napisaliby pismo do Urzędu Miasta z propozycją by na tym miejscu powstał parking. Myślę, że pismo do Rady Dzielnicy XIII też by nie zaszkodziło. Podpisy mieszakńców rózewgo bloku a moze nawet pracowników przychodni powinny coś zadziałać.... Może też Semaco zrobiłoby cos w temacie, jak na razie samochody pacjentów przychodni parkują przecież wzdłuż drogi dojazdowej zarówno do bloku rózowego jak i wcześniej wybudowanych bloków Semaco. Wprawdzie nie mamy na razie prawa głosu ale później moze być już za późno.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:07 Odnosnie budowy "na skwerku" w zasadzie nic nie wymyslilismy... Ka - Twoja kolezanka mieszka w rozowym bloku, moze wiesz cos, czy mieszkancy "rozowego" cos dzialaja w tej kwestii? My nie mamy jak sie wypowiadac na ten temat - pasowałoby moze bardziej nacisnac Semaco, by sie tym zainteresowalo i moze mieszkancy "rózowca" cos zrobia? Czasem na forum tym odwiedzaja nas Sąsiedzi z rózowego bloku - wiec do Nich prosba i pytanie zarazem; czy cos myslicie o budowie "na skwerku"? czy organizujecie jakies pismo do Urzedu Miasta? Czekamy na jakies info... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 20.02.07, 18:08 Witam! Tak jak obiecałem dzisiaj druga część zdjęć: rapidshare.com/files/17413013/zj__281_cia_2.zip.html Jeżeli chodzi o głowe Tigera to mam nadzieje że się nie obraził :) tak jakoś wyszło to nie było specjalnie. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.02.07, 18:53 To co z ludzmi z różowego są tu też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabella Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.02.07, 19:04 Witam, jestem mieszkanką rózowego bloku. W piątek były zbierane podpisy na proteście w sprawie budowy TBS na skwerze przylegającym do ulicy Płaszowskiej. Zarządca naszej nieruchomości przekaże protest do Wydz.Architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 20.02.07, 22:39 Hej hej, co do spotkania sąsiedzkiego "na mieście" też jestem za weekendem. I niestety jeśli chodzi o weekendowy wieczór, to wolny mam dopiero drugi weekend marca. W najbliższy wyjeżdżam, w pierwszy marcowy mogę w niedzielę. A jak pozostali Sąsiedzi? Mimo wypowiedzi Sabelii, zapytam moją koleżankę o sprawę działań względem budowy "na skwerku". I dzięki wielkie za zdjęcia. Właśnie ściągam dzisiejsze, jeszcze tylko 10% :)) Pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 21.02.07, 16:23 Witam Sasiadki i Sasiadow. Haha ubawilo mnie okreslenie tzw nieznajomych. Jak sie domyslilam z opisu to ja jestem ta pania od pana w sportowej kurtce-dobre. My rowniez nie zalapalismy sie na zbiorowe zdjecie :-( Ale pomysl byl super wiec mysle, ze jeszcze nie jedna taka okazja sie trafi. Mam na dzieje, ze uda mi sie ogladnac zdjecia zrobione przez sasiadow i umieszczone na serwerze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:50 My niestety w tych terminach co podajecie odnośnie spotkania nie możemy Odpowiedz Link Zgłoś