Dodaj do ulubionych

Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:35
Sony ERIKSON?! Co za ciemnogród w tej wyborczej...
Co na to inni producenci; Nokja, Sażem, Tosziba, Panasonik, Filips...
Obserwuj wątek
    • Gość: teq Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 00:01
      chciałbym zauważyć że sprzedawcę obowiązuje rękojmia za wady, która może być
      realizowana niezależnie od gwarancji i przysługuje klientowi zwrot pieniędzy
      jeśli sprzedawca nie wymieni niezwłocznie towaru lub wymieniony towar będzie
      posiadał wady. W stosunkach z konsumentami rękojmi ograniczyć ani wyłączyć nie
      można.
      • Gość: ela Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.kfap.com.pl 08.12.05, 07:35
        Nie tak do końca w przypadku kientów indywidualnych istnieje takie coś jak
        niezgodnośc towaru z umową a nie rękojmia. I prosze nie korzytsc z gwarancji
        tylko reklamować na niezgodnośc z umową. I muszą dać nowy telefon, mozna żadać
        innego typu bo do tego straciliśmy zaufanie, lub zwrócic pieniązki.
        • mokumek Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu 08.12.05, 08:34
          Wszystko fajnie, tylko nie wiadomo, w jakim trybie (czy gwarancyjnym, czy też
          niezgodności towaru z umową) została złożona reklamacja. Znając życie był to
          tryb gwarancyjny, bo taki jest najczęściej sugerowany przez sprzedawców.
        • Gość: teq Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.technika.net.pl 08.12.05, 11:23
          takie coś jak niezgodnośc toawru z umową nazywa się właśnie rękojmią za wady,
          obejmuje ona też brak cech o których zapewniał sprzedawca lub producent.
          Polecam sprawdzić sobie w KC.
          • Gość: ela Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.kfap.com.pl 08.12.05, 12:55
            czytaj! Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży
            konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (Dz.U. Nr 141 z 5 września
            2002r., poz. 1176)
    • Gość: kraktak Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: 80.50.167.* 08.12.05, 14:24
      heh bes sensu nie spodziewałem sie tego po plusie takie jaja i jeszcze kara to
      jakis absurd i zaoze sie ze nie zaproponumą gosciowi nic opłacalnego i
      ciekawego a jak tak to zapłaci słono
      • Gość: własciciel Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.citynet.pl 08.12.05, 16:36
        Można tylko podziękować red. Skowrońskiej. Sam napisałem skargi do Polkomtela,
        do salonu na sprzedaż bubli, do firmy serwisującej, która czterokrotnie
        oddawała mi telefon w takim stanie w jakim do oddawałem do naprawy, oraz
        napisałem też do meila do fabryki SONY ERICSSON. Gdyby nie Skowrońskia to pewnie
        mugłbym jeszcze pisać do Al Kaidy i też bez sądu by się nie obeszło. Ale dziś
        otrzymałem pierwszą propozycję, że mi anulują karę, przedłużą umowę, zachowam
        numer ( co było ważne), łaskawie pozwolą na zakup nowego telefonu, pod drobnym
        warunkiem, ze zasilę konto za okres, gdy nie korzystałem z telefonu. Propozycja
        zostałą przeze mnie wyśmiana i, gdy już miałem napisany prawie w całości pozew
        do sądu, w którym dopominałem się zapłaty przez Polkomtel kary umownej (600 zł),
        rozwiązania umowy na ten numer, pokrycia kosztów sądowych itp otrzymałem
        propozycję natępną, że już nie muszę doładowywać konta za okres niedzwonienia,
        czyli od września do dziś, że telefon mi odblokują - co jużsię stało za godzinę,
        że nie muszę doładowywać konta do 9 stycznia 2006r. Zgodziłem się na to,
        ponieważ mam nowy a niewykorzystywany aparat. A za całe zamieszanie sam siebie
        przeprosiłem - no bo kto to miał zrobić? - salon? Polkomtel, naprawiacz, (a
        raczej nienaprawiacz) z Janek czyli firma CRC CommunicA SP z o.o. ?
        Jeszcze chciałem za pomoc prawną i pierwsze wystapienie podziękować P. Marzenie
        z Biura Recznika Praw Konsumenta przy Prezydencie Miasta Krakowa.
    • Gość: ja Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 01:02
      nie wiem , ja mam Samsónga, a siostra Zimensa więc nie interesuje mnie to ;)
    • Gość: piotr Re: Interwencja: nie potrafią naprawić telefonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:01
      mnie tez padł tylko sony erikson k700i wymienili baterje potem przestał
      dzialac zestaw sluchawkowy oraz ładowarka kiedy oddałem telefon następnym razem
      srwierdzili ze to z mojej winy napisalem odwolanie i czekam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka