Gość: Syla IP: 194.95.74.* 03.11.02, 15:18 sluchajcie, mieszkanie jest w kamienicy 3.5 m wys. i ma 55m kw - mam do was prosbe - jaki jest koszt ogrzewania takowego mieszkanka i jak troche oszczedniej do tego podejs. dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen Re: ogrzewanie centralne gazem 03.11.02, 15:38 1. dobre okna ( albo słabsze, ale dobrze uszczelnione ) 2. dobry piec i nowa instalacja ( w starej mogło być i 200 l wody do ogrzania ) 3. czujnik temperatury na ścianie ( nie w najzimniejszym miejscu, ale i nie najcieplejszym ) 4. regulatory na grzejnikach ( żeby ustawiać temeprature dla każdego pomieszczenia osobno ) 5. przymierz się do kominka i masz kłopot prawie z głowy ( no, ale to też wydatek ) ja, za ogrzanie prawie 200 m musze płacić nawet 800 zł miesięcznie powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 16:33 peteen napisał: > 1. dobre okna ( albo słabsze, ale dobrze uszczelnione ) > 2. dobry piec i nowa instalacja ( w starej mogło być i 200 l wody do ogrzania ) > 3. czujnik temperatury na ścianie ( nie w najzimniejszym miejscu, ale i nie > najcieplejszym ) > 4. regulatory na grzejnikach ( żeby ustawiać temeprature dla każdego > pomieszczenia osobno ) > 5. przymierz się do kominka i masz kłopot prawie z głowy ( no, ale to też > wydatek ) > > ja, za ogrzanie prawie 200 m musze płacić nawet 800 zł miesięcznie > powodzenia ! Masz ogrzewanie gazowe? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: ogrzewanie centralne gazem 03.11.02, 16:40 tak, a jakie miałbym miec, węglowe ??? dodam jeszcze, że mam w paru miejscach podłogowe ( ale wodne, nie elektryczne ) a ciągle, kuna, nie stać mnie na kominek ( wtedy wyeliminuję 75% opłat za gaz ) :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 16:46 peteen napisał: > tak, a jakie miałbym miec, węglowe ??? > dodam jeszcze, że mam w paru miejscach podłogowe ( ale wodne, nie elektryczne ) > a ciągle, kuna, nie stać mnie na kominek ( wtedy wyeliminuję 75% opłat za gaz ) > :c) Nie boisz się, że coś może pier... z tym gazem? Ja tam nie wiem, a piec olejowy nie wychodzi taniej? 800 na miesiąc to trochę dużo:(( Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: ogrzewanie centralne gazem 03.11.02, 16:53 jak się ma chałupę nieszczelną... ale spada co roku, bo doszczelniam olejowee to samo, praktycznie bez różnicy, a pierdyknąć nie ma co, bo to piec bardzo bezpieczny, a w kuchni mam tylko prąd... zresztą, a ja płacę 800 za 200 przez 2 najgorsze miesiące, wcześniej o później mniej, a ile ty płacisz przez cały rok za ogrzewanie mieszkania ? chyba niewiele mniej, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 17:05 peteen napisał: > jak się ma chałupę nieszczelną... ale spada co roku, bo doszczelniam > olejowee to samo, praktycznie bez różnicy, a pierdyknąć nie ma co, bo to piec > bardzo bezpieczny, a w kuchni mam tylko prąd... > zresztą, a ja płacę 800 za 200 przez 2 najgorsze miesiące, wcześniej o później > mniej, a ile ty płacisz przez cały rok za ogrzewanie mieszkania ? za 60m około 50 zł stałej co miesiąc za tzw. gotowość:)) i średnio 80 zł w czasie miesiecy zimowych czyli wychodzi około 1000 zł za rok za całe ogrzewanie. > chyba > niewiele mniej, co ? Nie wiem ile Tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 22:52 na metr ? mniej... za całość - więcej of korz ( co mnie mocno boli ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 22:59 Gość portalu: peteen napisał(a): > na metr ? mniej... Mi za metr miesięcznie wyszo średnio 1,38 miesięcznie co rocznie daje 16,5 za metr. To jak masz taniej to dobrze, mimo tego, że mam z MPEC-u mieszkanie nowe ocieplone szczelne i termostat elektroniczny jest. > za całość - więcej of korz ( co mnie mocno boli ) Wygody niestety kosztują:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syla Re: ogrzewanie centralne gazem IP: 194.95.74.* 05.11.02, 21:31 ok, okna sa nowe, liczniki tez, a jak jest z oplatami? jestem laikiem w tych sprawach bo do tej pory placilam wszystko hurtem w akademiku :( - czy sa jakies konkretne stawki za m3, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ogrzewanie centralne gazem IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 18:59 Jeżeli jest Pani nadal zainteresowana ogrzewaniem to proszę o kontakt pod e- mailem:eco-partner@o2.pl .Wyliczę Pani koszt miesięcznych opłat za prąd oraz cenę zakupu.JEST TO BARDZO KORZYSTNY SYSTEM GRZEWCZY!!!Jeżeli prześle mi Pani e- mailem powierzchnie wszystkich pomieszczeń to obliczę Pani wszytskie koszty. Sam jestem posiadaczem takiego ogrzewania.PROSZĘ O KOTAKT Piotr Odpowiedz Link Zgłoś