Gość: Adam Re: siema syfne centusie IP: *.net.autocom.pl 07.11.02, 07:54 Przed napisaniem tego postu, musiałeś dokonać wyjątkowo dogłębnej analizy poruszonego problemu, a trafność i błyskotliwość Twojej wypowiedzi wręcz powala z nóg. Odwołując się do Twojej wrażliwości i intelektu w imieniu swoim i Forum Kraków błagam NAPISZ COŚ JESZCZE koniecznie, bo czyta się "Ciebie" jednym tchem. (Ch.ci w łeb - gamoniu.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: siema syfne centusie IP: *.ih.utb.hb.se 07.11.02, 12:32 "(Ch.ci w łeb - gamoniu.)" Caly polak ukazal swoja brzydka twarz w twojej wypowiedzi; Juz sie wydawalo ze jestes inteligentny z poczuciem humoru ale wiechcie wyszly z gumiakow(jak to czesto u polakow bywa). Brak stylu. Myslalem ze wy w krakowie potraficie wiecej, niestety, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: siema syfne centusie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 13:10 "polak" powiadasz... i cóż, że ze szwecji... a pierwszy post wujątkowo durnowaty, więc nie dziw się takiej, a nie innej reakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: siema syfne centusie 07.11.02, 14:26 Próbuję rozgryźć to HB. Jeśli możesz to powiedz czy to: A) Helsingborg B) Handelsbanken C) Huvudbyggnad (może centrala jakiejś firmy?) D) Inne Szwedzkie IP bardzo mnie intrygują, więc gdybyś mógł odpowiedzieć to wielkie dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: viking IP: Telia:* / *.telia.com 08.11.02, 13:01 viking73 napisał: > Próbuję rozgryźć to HB. Jeśli możesz to powiedz czy to: > > A) Helsingborg > B) Handelsbanken > C) Huvudbyggnad (może centrala jakiejś firmy?) > D) Inne > > Szwedzkie IP bardzo mnie intrygują, więc gdybyś mógł odpowiedzieć to wielkie > dzięki :-) Viking, czy ty studiujesz skandynawistyke i moze wystapiles w programie o Krakowie dla tV szwedzkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: swarożyc 08.11.02, 13:17 Gość portalu: Swarozyc napisał: Viking, czy ty studiujesz skandynawistyke i moze wystapiles w programie o Krakowie dla tV szwedzkiej? Skandynawistykę studiowałem, owszem, ale już jestem szczęśliwym magistrem. A w programie o Krakowie dla TV szwedzkiej to nie ja. Ale bardzo możliwe, że ktoś kogo znam. O Krakowie to się wypowiadałem raz dla lokalnego radia w Ostergötland. A Ty przypadkiem nie wiesz co to HB oznacza? Bo Twoja Telia nie przysparza mi jakichś szczególnych trudności. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszcz Re: siema syfne centusie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.11.02, 13:21 viking73 napisał: > Próbuję rozgryźć to HB. Jeśli możesz to powiedz czy to: > > A) Helsingborg > B) Handelsbanken > C) Huvudbyggnad (może centrala jakiejś firmy?) > D) Inne > > Szwedzkie IP bardzo mnie intrygują, więc gdybyś mógł odpowiedzieć to wielkie > dzięki :-) no to moze hb.se cos tam nawypisywali, pewnie mozna znalesc czy to domena firmy czy jakiegos regionu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: siema syfne centusie 08.11.02, 13:24 To Szkoła Wyższa w Boras. Nigdy bym na to nie wpadł - jeśli to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 07.11.02, 14:30 ....aj na drzewo czerwona małpo Towarzyszu z Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 07.11.02, 17:12 Gość portalu: to ja napisał(a): > ....aj na drzewo czerwona małpo Towarzyszu z Wawy. alez ty subtelny jestes. a poza tym skąd ta 100% pewność że a)post jest z Warszawy b)jest Towarzyszem??A poza tym nie obrażaj małp! One nie pisza takich głupich postów. Zresztą twoj nie jest lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 07.11.02, 17:22 Nie wtrącaj sie behemot - obronco malpiastych czerwonych Towarzyszy z Warszawy. Pewnie jesteś w połowie jedną z nich i stad to zamilowanie do wysokosciowcow i stad ta obrona Towarzyszy. Towarzyszu behemot! My mamy wysokie góry a oni aby popatrzeć sobie na Wawe muszą budować wysokie budynki (to tak poza tematem) Towarzyszu behemot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 07.11.02, 17:35 Gość portalu: to ja napisał(a): > Nie wtrącaj sie behemot - obronco malpiastych czerwonych Towarzyszy z Warszawy. > > Pewnie jesteś w połowie jedną z nich i stad to zamilowanie do wysokosciowcow i > stad ta obrona Towarzyszy. Towarzyszu behemot! > My mamy wysokie góry a oni aby popatrzeć sobie na Wawe muszą budować wysokie > budynki (to tak poza tematem) > Towarzyszu behemot! Masz jakas obsesje chyba...a behemot i towarzysz sie wykluczaja ...komuchy nie wieza w diabla. W gorach jestem czesto (w koncu stamtad pochodze). I tylko mi nie mow ze krakow lezy w gorach bo to grozi wykladem z geografii regionalnej polski zycze wiekszego dystansu do swiata (moze pojedz w gory?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 07.11.02, 17:47 Zrozum, że W Warszawie 50 metrowe wzniesienie to już wysoka góra. Więc można powiedzieć, że kraków leży w górach - albo przynajmniej u ich podnóża. Można swobodnie spojrzeć na kraka ze wzniesienia. A aluzja do Wawy wyglądała w ten sposób, że u nich aby spoglądnąć na miasto to potrzebny jest właśnie wysokościowiec - to takie ich zboczenie. Jestem bardzo uprzedzony do towarzyszy - masz szczęście że nie jesteś jednym z nich. Aha. Skoro Towarzysze nie wierzą w diabła i nie wierzą w Boga to w co wierzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 07.11.02, 18:02 Gość portalu: to ja napisał(a): > Zrozum, że W Warszawie 50 metrowe wzniesienie to już wysoka góra. Więc można > powiedzieć, że kraków leży w górach - albo przynajmniej u ich podnóża. Można > swobodnie spojrzeć na kraka ze wzniesienia. A aluzja do Wawy wyglądała w ten > sposób, że u nich aby spoglądnąć na miasto to potrzebny jest właśnie > wysokościowiec - to takie ich zboczenie. > > Jestem bardzo uprzedzony do towarzyszy - masz szczęście że nie jesteś jednym z > nich. > Aha. Skoro Towarzysze nie wierzą w diabła i nie wierzą w Boga to w co wierzą? Niektorzy w to ze krakow lezy w gorach nawet uwierzyli ....olimpiade chcieli robic....ten slalom gigant z kopca kosciuszki...skoki z wiezy mariackiej.Zreby tynieckie to nie gory NAPRAWDE. Najblizsze gory w myslenicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 07.11.02, 18:23 Śmieszny jesteś i szydzisz od razu. Za każdym razem poruszasz szyderczo jakiś temat i śmiejesz się mówiąc pół faktami przemieszanymi z ironią. Doucz się najpierw jak miała wyglądać olimpiada w zakopanem a nie słuchaj szyderczych zazdrosnych głosów z innych rejonów naszego kraju które powtarzasz jak papuga. Masz tu link: www.kurierplus.com/issues/k219/kp219-15.htm I nie dyskutuję z Tobą więcej z powyższych powodów na żadne tematy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obłudniku. Mnie np. śmieszy skocznia w Warszawie (którą niedawno zresztą rozebrano). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 07.11.02, 18:40 Gość portalu: to ja napisał(a): > Śmieszny jesteś i szydzisz od razu. > > Za każdym razem poruszasz szyderczo jakiś temat i śmiejesz się mówiąc pół > faktami przemieszanymi z ironią. > Doucz się najpierw jak miała wyglądać olimpiada w zakopanem a nie słuchaj > szyderczych zazdrosnych głosów z innych rejonów naszego kraju które powtarzasz > jak papuga. > Masz tu link: > <a href="www.kurierplus.com/issues/k219/kp219- 15.htm"target="_blank">www > .kurierplus.com/issues/k219/kp219-15.htm</a> > > I nie dyskutuję z Tobą więcej z powyższych powodów na żadne > tematy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Obłudniku. > > Mnie np. śmieszy skocznia w Warszawie (którą niedawno zresztą rozebrano). Dzieki za link ale to nie ta olimpiada! Sam sie doucz. A ze mowie z ironia?? nie wyzywam ludzi od malp obludnikow komuchow itd EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 07.11.02, 19:13 Obłudniku, jak to nie ta olimpiada? Wyimaginowałeś sobie coś. Przestań w końcu zmyślać i tworzyć sobie zasłyszane urojenia tylko daj jakieś konkretne dowody, artykuły lub opisy! W arrtykule który Ci podałem jest mowa o tym, że niektóre, Powatarzam Niektóre z zawodów miały zostać zorganizowane w Krakowie. Ośle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 07.11.02, 20:22 Gość portalu: to ja napisał(a): > Obłudniku, jak to nie ta olimpiada? Wyimaginowałeś sobie coś. Przestań w końcu > zmyślać i tworzyć sobie zasłyszane urojenia tylko daj jakieś konkretne dowody, > artykuły lub opisy! W arrtykule który Ci podałem jest mowa o tym, że niektóre, > Powatarzam Niektóre z zawodów miały zostać zorganizowane w Krakowie. Ośle moze byc?? arch.rp.pl/a/rz/2001/12/20011212/200112120087.html?k=on&t=2001020820021107 wiecej mi sie nie chce szukac EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: 80.48.253.* 08.11.02, 01:34 > moze byc?? > <a href="arch.rp.pl/a/rz/2001/12/20011212/200112120087.html? k=on&t=20010 > 20820021107"target="_blank">arch.rp.pl/a/rz/2001/12/20011212/200112120087.html? > k=on&t=2001020820021107</a> > wiecej mi sie nie chce szukac > EOT A ja Ci powtarzam, że nazwa miasta nie gra roli ponieważ część zawodów byłaby rozegrana w Zakopanem a częśc w Krakowie. Być może poszło/chodziło o to, że nie wspomniano Bielska które niestety siłą wyższą nie leży w Małopolsce. A być może nawet chodziło o to by rozegrały się te zawody pod sztandarem Bielska (bo jak wiemy Warszawa promuje śląsk a Kraków chce zprowincjonalizować, więc ....) A zresztą torpedowanie przez inne miasta olimpiady we właśnym kraju jest tak samo porombane jak to jeśli Kraków by chciał torpedować EXPO 2010 we Wrocławiu. Kraków jest miastem inteligencji i nie przemiawia nim zazdrość jak przez inne miasta. Mógłby swobodnie zbojkotować EXPO we Wrocławiu. Przykłądem jest że wrocław musiał upomnieć nieokrzesany Poznań aby ciemniaki nie kandydowali w tym samym czasie o EXPO 2016 bo w ten sposób mogliby doprowadzić do tego, że ustanowiono by jedno, później i właśnie w Poznaniu. Wrocław zaczął się staraćwcześniej a takie wystartowanie Poznania to ewidentna zazdrość bowiem przecież wiadomo, że jeśli wrocław wygrałby organizację w 2010 to Poznań w 2016 nie dostanie (bo nigdy nie ma pod rząd w tym samym kraju dwa razy). Poznań upomniany przez Wrocław obiecał, że wystąpi z kandydaturą do EXPO 2016 dopiero w momencie gdyby przypadkiem Wrocław nie otrzymał praw organizacji w 2010. Po tym przykłądzie widać najlepiej bezmyślność i głupotę - na pewno każde miasto zazdrości Wrocławowi bowiem każde jest w stanie urządzić takie EXPO które jest prawie w caości fundowane przez państwo (czyli przez nas podatników). Wrocław w przeciwieńtwie do KRakowa jest miastem nieznienawidzonym więc Warszawka nie sieje zamętu by cokolwiek przeszkodzić. Taki zamęt siany przez Warszawę (a głównie przez jej prasę) jest od razy podejmowany przez inne miasta. Europa słuchając naszych kłutnie wewnętrznych po prostu się z nas śmieje i nie ufa by cokolwiek mogło być u nas w zgodzie zorganizowane. Jest jeszcze jeden fakt o którym nie trzeba zapominać, że Polska ma w przeciwieństwie do miejsc gdzie można zorganizować EXPO niweiele miejsc które nadająsię pod olimpiadę. Zdecydowanie najlepszym terenem jest rejon małopolski u trzeba się z tym pogodzić, nie blokować takiej inicjatywy, nie zazdrościć i samemu szukać inicjatyw które odpowiadają regionowi. Jeśli miałaby być zorganizowana olimpiada czy to w Krakowie czy Zakopanem to na pewno nie w jednym mieście lecz w obydwóch po trochu (włączając oczywiście jeszcze kilka innych miast). Sądzę, że jeśli to Bielsko mimo, że również duchem czujące się być w małopolsce i my je również takim uważamy zgłosiłoby kandydaturę do stworzenia igrzysk olimpijskich jako gospodarz, to promująca Śląsk Warszawa nie odezwałaby się ani słowem. Nie śmiałaby się, że jedno miasto nie poradzi sobie z igrzyskami bo przecież to oczywiste, że Bielsko współpracowałoby wtedy z Zakopanem i np z Krakowem. Nawet jeśli ktoś wpadł na nieoficjalny pomysł aby utworzyć igrzyska olimpijskie pod nazwą naszego miasta Krakowa to na pewno nie miał na myśłi zorganizwania tu wszystkich konkurencji - ale złośliwi i zawistni ludzie głosząc ploty doprowadzili do tego, że z ust do ust przekazywane były słowa, iż to z wieży mariackiej będą skoczkowie skakali BZDURA! Igrzyska olimpijske mogą nosić nawet nazwę Wieliczki i tylko pacan pomyśli lub złośliwiec rozgłosi, że wszystkie dyscypliny byłyby zoganizowane włąśnie tam. Dla mnie też EOT. Teraz zgodnie z tym co już o Tobie wiem zaczniesz nowy nie związany z niczym wątek i dyskusja nie będzie miałaby końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: .....aj Czerwony Towarzyszu z Wawy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 20:19 Oj nie drogi kolego, Wrocław, Kraków ani żadne inne miasta nie mają monopolu na kandydowanie do wielu imprez międzynarodowych. Jeżeli Wrocławiowi się to nie uda, to niby dlaczego nie może spróbować ktoś inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGG OFICJALNE PRZEPROSINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.11.02, 19:12 przepraszam wszystkich krakusów za obrazliwe Słowa, ale wczoraj wkurzyłmnie pewien krakowiak!!!!!!!! WIEC WIELKIE SORRY I POZDRAWIAM CAŁY KRAKÓW!!!!!!!! hiws Odpowiedz Link Zgłoś