panna.jak.z.obrazka 13.02.06, 13:39 czy ktoś wie kiedy ma być otwarty i co tam ma się mieścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna.jak.z.obrazka Re: pasaż ruczaj 14.02.06, 13:41 marekjkt napisał: > A co to takiego ten pasaż?? to to cuś co sie na raciborskiej buduje.... a napis już jest...wielgachny na dachu! Odpowiedz Link Zgłoś
janosik47 Re: pasaż ruczaj 14.02.06, 15:22 slyszalem ze sklep typu 'leviatan' taki jak na Polanie Zywieckiej lub Lokietek przy Kobierzynskiej - badz co badz oba sa p.Lukasika a pasaz tez buduje jego InterBud ... Odpowiedz Link Zgłoś
zosiewa Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 09:17 słszałam że mają tam być jakeis gabinety lekarskie, Lewiatan, aptek i cos dla dzieci typu anikino.Kiedys były jeszcze przymiarki do jakies knajpki. Odpowiedz Link Zgłoś
marekjkt Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 17:39 kurcze, jesli chodzi o nowy blok na raciborskiej, to nie zauwazylem tam zadnego napisu (a mam tam meiszkac...) hehehe w kazdym razie w tym nowym bloku (nr17) ma byc lewiatan, sklepy, sklepiki i inne bedzie w papuckach do sklepu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
frogi5 Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 18:44 marekjkt napisał: > kurcze, jesli chodzi o nowy blok na raciborskiej, to nie zauwazylem tam zadnego > napisu (a mam tam meiszkac...) hehehe :) Napis jest widoczny od ul. Grota Roweckiego. Na samej górze po lewej(chyba) stronie :) Niebieski :) Odpowiedz Link Zgłoś
ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 12:51 marekjkt napisał: > w kazdym razie w tym nowym bloku (nr17) ma byc lewiatan, sklepy, sklepiki i inn > e > bedzie w papuckach do sklepu ;P Tak, w Pasażu będzie Lewiatan (Market Punkt). Ja aż tak bardzo się nie cieszę - ze względu na podstawową rzecz, czyli brak dojazdu i parkingu koło "Pasażu". A tym samym jedyny dojazd do tego cuda będzie możliwy przez wąską osiedlową ulicę Raciborską (gdzie z trudem mijają się 2 samochody). Pomijając już fakt, że zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli, żeby nie powodować nadmiernego ruchu samochodów wewnątrz, a w tym wypadku będzie dokładnie odwrotnie - z 1 strony osiedle Inter-Budu "Szuwarowa", z drugiej również osiedle Inter-Budu - "Bobrzyńskiego", a w środku centrum handlowe... Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 13:07 no i podobno ma tam być przedszkole? przynajmniej tak mi się wydaje sądząc po tablicy umieszczonej obok pasażu :) Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 13:43 > Pomijając już fakt, że > zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli, żeby tutaj akurat chyba się nie zgodzę, w tym cały urok miasta - mixed used, usługi, knajpki, mieszkaniówka wszystko wymieszane Odpowiedz Link Zgłoś
ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 22:45 emrg napisał: > > Pomijając już fakt, że > > zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli, > żeby > tutaj akurat chyba się nie zgodzę, w tym cały urok miasta - mixed used, usługi, > knajpki, mieszkaniówka wszystko wymieszane > ok, małe knajpki i sklepiki wewnątrz osiedla jak najbardziej tak, ale raczej nie supermarket, a jeśli już, to należałoby pomyśleć o zapewnieniu odpowiedniego dojazdu i parkingu. Myślę, że mieszkańcom Raciborskiej nie za bardzo uśmiecha się, że tą wąską ulicą będzie poprowadzony dojazd do Pasażu. Wydaje mi się, że gdyby obowiązywały plany zagospodarowania przestrzennego (jak chociażby dla terenów po drugiej stronie ul. Bobrzyńskiego), to coś takiego byłoby niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wenecjaa Re: pasaż ruczaj 01.03.06, 16:11 zgadzam sie z przedmowca calkowicie , plan zagosp to jedna sprawa ale ktos tez zatwierdzal projekt budowlany a za chwile wyda pozwolenia na uzytkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
raciborek144 Re: pasaż ruczaj 01.03.06, 16:49 A ja tam odnosze wrażenie, że Łukasik robi to nam na złość ( nam, tzn. mieszkańcom osiedli Proinsowych ) Bo najpierw zrobił połączenie z Raciborską tak sprytnie że cała nowa Raciborska i pół Szuwarowej jeździ Raciborską Wybudował blok nr 13 który nie ma parkingu licząc, że mieszkańcy jakoś sobie poradzą ( będą parkować na parkingu bloku 18/20 co też czynią ) Wybudował Pasaż i wejścia z niego zrobił wprost na Raciborską na wprst parkingu bloku 18/20 Nie wybudował parkingu przy Raciborskiej obok wejśc do Pasażu, a zrobił w tym miescu chodnik mimo, że skoro powstał Pasaż i tam będą wejścia aż się prosi, aby tam był parking dla klientów ( chdnik można bło przesunąc bliżej ściany bloku ) Nie zrobił połączenia "nowej Szuwarowej" z Kobierzyńską od strony bloku 15 F mimo że do ulicy jest raptem ok 30 - 40 m, bo rzekomo na przeszkodzie stoi właściel opuszczonego domku a przecież wiadomo wszem i wobec, że INTER-BUD może wiele jeśli tylko chce. Ciekawy jestem jak to wszystko będzie wyglądało jak wprowadzą się do PASAŻA wszystkie firmy a pamiętajcie też że dopiero częśc mieszkańców bloku nr 17 się wprowadziła A propos wie ktoś gdzie jest numer Raciborska 15 ? Jest 13, jest 17, jest 15 A, a 15-stki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 02.03.06, 00:09 raciborek144 napisał: > A ja tam odnosze wrażenie, że Łukasik robi to nam na złość ( nam, tzn. > mieszkańcom osiedli Proinsowych ) No i przy okazji wykorzystuje infrastrukturę wybudowaną przez Proins, która była projektowana na całkiem inne natężenie ruchu. Z kolei w Inter-Budzie twierdzą, że skoro pasaż będzie miał adres "Raciborska", to przecież logiczne, że dojazd będzie ulicą Raciborską. Chyba z tego samego powodu nowe bloki Inter-Budu, zbudowane na tyłach bloku Proinsu 7-11 oficjalnie należą do Raciborskiej, chociaż bardziej logiczne byłoby, gdyby należały do Szuwarowej (stoją dokładnie pomiędzy ulicami Raciborską a Szuwarową, ale są częścią osiedla "Szuwarowa").Można też było nazwać jakoś tą uliczkę pomiędzy Raciborską a Szuwarową - ale wtedy nie byłoby argumentów dla przebicia przejazdu z osiedla Inter-Budu do ul. Raciborskiej. Odpowiedz Link Zgłoś