Dodaj do ulubionych

Fotoradary na Krakowskich drogach...

IP: *.del.com.pl 26.11.02, 13:55
Myślę ,że tak jak i ja zainteresowanych tym tematem jest znacznie więcej osób
( tych 4 kołowych - przepraszam 2 i wielo też ). Proszę o informację - jeżeli
to możliwe o lokalizacjach "policyjnych zasadzek stacjonarnych" na terenie
naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Fotoradary na Krakowskich drogach... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 19:05
      Ja też chcę wiedzieć, zatem piszcie riebiata.
      dzięki
      ADAŚ
      • yzb Re: Fotoradary na Krakowskich drogach... 27.11.02, 19:50
        Podobno jest kamera w Lagiewnikach - gdzies tam gdzie infolook.
        Maja instalowac nowe na Wielickiej i gdzies tam jeszcze, podobno R. Grunw.

Aha, jeszcze jedna ciekawostka. Ostatnio na Matecznym stosowali taki patent:
        koles z krotkofalowka stoi sobie na Wadowickiej przy komisie, czy co to tam
        jest, i patrzy, kto przejezdza na czerwonym, po czym donosi kumplom w
        radiowozie stojacym na przyst. pod kwiaciarnia, a tamci sobie lapia...
        • Gość: ADAŚ Fotoradary cz. I IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 11:57
          Oto lista fotoradarów - część pierwsza.

1). BORA KOMOROWSKIEGO - tuż przed rondem Polsadu od strony Geanta, zaraz za
          znakiem ograniczenia do 60.

2). LUBLAŃSKA - przed rondem Polsadu od strony nowej estakady

3). ARMII KRAJOWEJ - jadąc od Makro zaraz za wiaduktem na Widoku.

4). ARMII KRAJOWEJ - jadąc od Makro na łuku "śmierci", gdzie obowiązuje 50.

i podobno jest też na tej nowej estakadzie nad "dwudziestądziewiątą"

ŚMIERĆ FOTORADARAOM !!!
          • pietrek86 Re: Fotoradary cz. I 30.11.02, 17:36
            A gdyby tak amatorzy demolki i pseudo graficiarze przenieśli swe
            zainteresowania z wiat przystanków MPK na te urządzenia?
            • Gość: ADAŚ Fotoradary cz. I IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 19:16
              pietrek86 napisał:

> A gdyby tak amatorzy demolki i pseudo graficiarze przenieśli swe
              > zainteresowania z wiat przystanków MPK na te urządzenia?

Kurde, pomysł zajebioza, jestem zaaaaaaaaaaa?

Niestety do zdyscyplinowanych kierowców nie należę i nia patrzę na ograniczenia
              prędkości. W 97% przypadków te znaki to "debilny debilizm".
          • Gość: kiler Re: Fotoradary cz. I IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.12.02, 00:45
            Hmmm... Zarowno na bora jak i w dwoch miejsach na armii krajowej dosc
            regularnie przekraczam predkosc i poki co nie dostalem zadnego "listu" od
            naszej "kochanej" policji, ciekawe...
            • yzb Re: Fotoradary cz. I 01.12.02, 12:23
              Gość portalu: kiler napisał(a):

> Hmmm... Zarowno na bora jak i w dwoch miejsach na armii krajowej dosc
              > regularnie przekraczam predkosc i poki co nie dostalem zadnego "listu" od
              > naszej "kochanej" policji, ciekawe...

Bo oni tego zdjatka sobie kolekcjonuja, a potem ci przysla 20 naraz, pewnie od
              razu z komornikiem :D
    • Gość: koliber Re: Fotoradary na Krakowskich drogach... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:12
      Typowa akcja bez sensu. Piratów i tak to nie wyłapie. A w tych miejscach w złych warunkach trzeba
      jechać wolniej niż dozwolono a czasem przy małym ruchu można i 100 km/h.
      Zamiast tego lepiej wiecej rozwiazań skrzyżowań bezkolizyjnych, likwidacji lewoskrętów, budowa scieżek
      rowerowych.
      A policji w miejscach rzeczywiscie niebezpiecznych nie ma, a jest tylko tam gdzie są ograniczenia.
      I z fotoradarem nikt się nie dogada.
      To się robi bezduszne państwo policyjne.
    • yzb z sobotniego Dziennika 09.12.02, 20:21
      (...) Na Alejach natomiast zamontowaliśmy kamery i fotoradary, ale niczego nie
      zarejestrowały. (...)
      • Gość: ADAŚ JUŻ STRASZĄ W GAZETACH IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 21:17
        No właśnie, już straszą tymi fotoradarami w gazetach. Zastanawia mnie jednak
        jedno. Jak one są w stanie zrobić zdjęcie pojazdowi, jak już jest ciemno.
        Przecież blask świateł mijania chyba uniemożliwia zrobienie zdjęcia.
        Ponadto, tak jak było w Wawie, szybko się zapychały, bo tak kierowcy nagminnie
        przekraczali prędkość - jaki z tego wniosek?
        Ponad 75 % ograniczeń prędkości to totalna głupota oraz "techniczna
        niemożliwość", no bo jak na takiej Nowohuckiej jechać 60 km/h ?????. Fioła
        można dostać.
        • Gość: Carrot Re: JUŻ STRASZĄ W GAZETACH IP: 194.9.223.* 20.12.02, 10:06
          I bardzo dobrze, że się zapychają. Gdyby miały nieograniczoną pamięć, to
          policja wysyłałaby zdjęcie nawet tym, którzy przekroczyli prędkość o
          symboliczny 1km/h. Mając ograniczoną pojemność, policmajstry będą musieli
          wysoko ustawić próg (np. przy ograniczeniu do 60km/h - próg ustawić na 100km/h)
          i w ten sposób najbardziej rozkangurzonym kierowcom bez wyobraźni przytrze się
          nieco uszu, a tym, którzy przekraczają prędkość "rozsądnie" (np. o 20km/h) da
          się spokój.
          Bo przecież, koniec końców, te fotoradary powinny poprawić bezpieczeństwo nas,
          kierowców, a nie uprzykrzyć nam życie. Skrajnych wariatów powinno się
          eliminować z ruchu - dla naszego dobra.
          • Gość: skafi Re: JUŻ STRASZĄ W GAZETACH IP: 195.150.192.* 23.12.02, 01:02
            Tak.
    • Gość: Yzb Nowe kamery IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 31.12.02, 15:43
      Uprzejmie zawiadamiam ze podobno na wielickiej zamontowano kamery: przy petli
      w prokocimiu, przy kladce do hita, przy cpnie.
      • Gość: ADAŚ Nowe kamery IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 15:45
        Gość portalu: Yzb napisał(a):

> Uprzejmie zawiadamiam ze podobno na wielickiej zamontowano kamery: przy petli
        > w prokocimiu, przy kladce do hita, przy cpnie.

Koło Hita są dwie, koło CPN jedna. Jednak jeszcze nie działają. Muszą to
        wszystko ponastawiać.
        • Gość: Yzb Re: Nowe kamery IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 31.12.02, 15:51
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> > Uprzejmie zawiadamiam ze podobno na wielickiej zamontowano kamery: przy pe
          > tli
          > > w prokocimiu, przy kladce do hita, przy cpnie.
          > Koło Hita są dwie, koło CPN jedna. Jednak jeszcze nie działają. Muszą to
          > wszystko ponastawiać.

Podobno jedna przy Facimiechu jest.
          • Gość: ADAŚ Nowe kamery IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 15:55
            Gość portalu: Yzb napisał(a):

> Podobno jedna przy Facimiechu jest.

Nie widziałem, ale może tak jest.
            Jechałem dziś do pracy i nic nie rzuciło mi się coś "podejrzanego" w oczy.
            Jednak raczej zwracałem uwagę na to, aby nie wpaść w poślizg, więc mogłem nie
            zauważyć.
    • Gość: basiek Re: Fotoradary na Krakowskich drogach... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.01.03, 14:46
      cd fotoradarow:
      - za rondem Kraka w stronę lotniska tuż koło świateł przy ul. Ojcowskiej
      - na tej samej ulicy Radzikowskiego za skrętem w ul. Tetmajera
      - koło hotelu Forum, na mostku, jadąc w strone Matecznego
      A poza tym podobno nie fotografują przekroczenia do 10 km/h oraz powyżej
      prędkości 170 km/h, bo to przeciez tylko aparat... Do czego oni nas zmuszają???
      pozdrov.
      • Gość: ADAŚ Fotoradary na Krakowskich drogach... IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 17:28
        Radarek wyrósł również na Powstańców Wielkopolskich za wiaduktami kolejowymi
        tuż przez Tandetą.
        Kierowcy, strzeżcie się tam jest tylko 40 km/h (co uważam za bezsens dla aut
        osobowych).

Z tego co ja słyszałem można nawet przekroczyć o 2O km/h i radar nie
        zarejestruje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka