Dodaj do ulubionych

Solak Invest

IP: *.chello.pl 27.02.06, 14:41
Czy ktos mial moze do czynienia z ta firma lub slyszal jakies opinie na ich temat?
Jesli tak prosze o info.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Solak Invest IP: .1P1D* / 151.193.220.* 27.02.06, 17:48
      Proponuje pojechac na Kliny, Wicherkiewicza 23 to chyba ich ostatnia inwestycja...
      • Gość: ataman Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:06
        Pod firmą PB Solak zbudowali domki przy Komuny Paryskiej i bloki w tej okolicy
        (www.solak.pl). Czy planujesz zakup mieszkania przy Zdunów? ja właśnie się
        zastanawiam nad rezerwacją bo okolica mi bardzo odpowiada. Z tego co się
        dowiadywałem to na koniec marca początek kwitnia ma być pozwolenie na budowę.
        • Gość: skrzeli Re: Solak Invest IP: *.chello.pl 28.02.06, 10:35
          Witam!
          My zastanawiamy sie nad oferta z ulicy dekarzy wiec po sasiedzku:)Umowilismy sie
          nawet na podpisanie umowy rezerwacyjnej.Miedzyczasie jednak doszly nas
          niepokojace sluchy na temat firmy,ktora jakoby nie wywiazala sie z zobowiazan
          wlasnie na ulicy komuny paryskiej.Wiecej moge napisac na maila.
          • Gość: ataman Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 11:58
            byłbym wdzięczny: morszczak@poczta.fm
            z góry dziękuje
            • katherine23 Re: Solak Invest 28.02.06, 12:46
              Ja rowniez prosze o informacje: kasiazzz@vp.pl
    • Gość: magda Re: Solak Invest IP: *.ghnet.pl 02.03.06, 21:38
      Zainteresowalismy sie z mezem inwestycja na Dekarzy - cicha okolica, niska
      zabudowa, ciekawe mieszkania, na pewno nie powstanie tam jakies
      blokowisko...ceny moze troche wygorowane ale co tam - spodobalo nam sie.
      Upatrzylismy sobie mieszkanko, ale poniewaz biuro jest czynne tylko w godzinach
      naszej pracy, Pani oznajmila, ze specjalnie dla nas moze przyjechac w sobote.
      Pani niby rzeczowa, ale sprawiala wrazenie troszke "agresywnej" kiedy
      zadawalismy "niewygodne pytania". Na przyklad, na pytanie: "twierdzicie
      panstwo, ze budowa zostanie ukonczona w drugim kwartale 2007, podczas gdy nie
      macie nawet pozwolenia na budowe, a na dzialce stoi jeszcze jakis dom,
      wygladajacy na zamieszkaly" uzyskalismy odpowiedz "no wie pan, a coz TO (tutaj
      Pani wskazala na kartke z wizualizacja) jest za budowla, zeby nie zdazyc". Ale
      najlepsze dopiero przed nami.
      Po okolo 30 minutach wpadaja do biura Starsi Panstwo (wiek 50-60) i krzycza od
      drzwi "Dzien dobry! My przyszlismy powiedziec ze kupujemy to mieszkanie.
      Przejezdzalismy przypadkiem i stwierdzilismy ze przyjedziemy podpisac
      umowe". ????!!!!! Spojrzelismy z mezem na siebie, a Pani pyta "aaa to panstwo
      maja na mysli TO mieszkanie (dokladnie to, ktorym my bylismy zainteresowani)".
      Starsza Pani potwierdza, nam miny zrzedly, po czym slyszymy "no to przykro mi
      drodzy panstwo, ale tamci panstwo byli pierwsi"....hmmmm
      Po chwili dezorientacji poprosilam o pokazanie innych wolnych mieszkan o
      podobnym metrazu. Wiec od nowa zaczelismy ogladac plany i nagle o dziwo -
      mieszkanie, ktore bylo wczesniej zarezerwowane nagle okazuje sie wolne, wiec ja
      zdziwienie i nagle Pani krzyczy do Starszych Panstwa "a Panstwo to na pierwszym
      pietrze chcieli to mieszkanie tak??". Pada odpowiedz twierdzaca, po czym Pani
      oznajmia "drodzy Panstwo, co za ulga, wszystko sie swietnie sklada, Panstwa
      mieszkanie jest wolne (dodam ze "nasze" bylo na poddaszu)". Powrocilismy wiec
      do "naszego" mieszkania, Pani zaproponowala ze je dla nas wstepnie zarezerwuje
      do poniedzialku, pozegnalismy sie, a jak emocje opadly, zaczelismy analizowac
      sytuacje.

Moze to niesamowity zbieg okolicznosci, ale scenka ze Starszym Panstwem byla
      tak groteskowa, ze jestesmy pewni, ze wszystko bylo zaaranzowane. Polaczylismy
      powszechnie stosowane socjotechniki sprzedazy z faktami i troche sie tego
      nazbieralo:
      - biuro jest nieczynne w sobote, a Pani umowila sie tylko z nami
      - Starsi Panstwo "przypadkiem" przejezdzali obok biura (dodam, ze biuro miesci
      sie na Klinach i jest zupelnie nie po drodze do zadnego cywilizowanego miejsca)
      - Pani caly czas kierowala rozmowa, i zadawala pytania tak, zeby uzyskac od
      Starszych Panstwa oczekiwana odpowiedz
      - Starsi Panstwo caly czas wtracali zdania typu "no no to sie tak panstwa firma
      rozwinela ostatnio" na co Pani skromnie odpowiadala w stylu "no wiecie panstwo,
      sa inne firmy wieksze, z kapitalem zagranicznym, szybciej sie rozwijajace"
      - uslyszelismy tez tekst w stylu "oo to panstwo byli na targach i dopiero teraz
      sie panstwo do nas wybieraja??!! dlugo sie panstwo zastanawiacie"

We wtorek zadzwonilismy i powiedzielismy Pani ze dziekujemy ale rezygnujemy.
      Nawet nie spytala dlaczego.

Moze ktos z Was spotkal sie z podobna sytuacja?
      • Gość: Inwestor Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:18
        Szanowna Pani!
        Nie mam zwyczaju komentować publicznie informacji na temat naszej firmy, ale
        chciałbym stanowczo zaprzeczyć takim bezpodstawnym pomówieniom. Widzę, że
        doszukuje się Pani spisku, ale my nie zwykiśmy aranżować spektakli aby przkonać
        kogoś do zakupu u nas mieszkania. Mamy klientów dla których budowaliśmy od 1989
        roku i polecali nas swoim znajomym, którzy porównując malutką rodzinną firmę z
        początków jej działalności mają prawo dokonać własnej oceny. Jak sama Pani
        zauważyła są to osoby z targów budowlanych, a już na targach trafiają się osoby
        zainteresowane konkretnymi lokalami, z którymi omawia się szczegóły i nie są już
        później dla pracowników firmy anonimowe. Szanuję Państwa wybór, od tego jest
        wolny rynek aby każdy zrobił zakup tam gdzie mu najbardziej odpowiada, ale też
        własne odczucia nie poparte żadnymi dowodami nie powinny prowadzić do
        publicznego ferowania wyroków, które oczerniają taką czy inną firmę.
        Co do meritum i faktów odnośnie budowy to my nie boimy sie odpowiadac na zadne
        pytania, a wrecz przeciwnie staramy sie wszystko dokładnie wyjasnic, a zatem:
        - tak nie ma dziś pozwolenia na budowę, ale w najbliższych dniach zostanie
        złożony komplet dokumentów do Wydziału Architektury (posiadamy WZ i wszelkie
        niezbędne dokumenty oraz gotowe projekty) i szacujemy że postępowanie
        adminstracyjne w tej gestii zakończy się do końca kwietnia bierzącego roku.
        - tak na działce stoi dom, nawet jak słusznie Pani zauważyła zamieszkały i
        będzie tam stał (zamieszkały) aż do zakończenia pierwszego etapu budowy, kiedy
        mieszkanicy zostaną przeniesieni w inne miejsce a dom zostanie rozebrany.
        Na wybudowanie budynku dwukondygnacyjego 14 miesięcy jest czasem wystarczającym.
        PS. Starsi państwo podpisali umowę rezerwacyjną i są zadowoleni.
        Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: magda Re: Solak Invest IP: *.ghnet.pl 03.03.06, 01:15
          Witam,
          Moj komentarz absolutnie nie mial na celu oczerniania firmy. Sam fakt, ze
          zainteresowalismy sie Panstwa oferta swiadczy o tym, ze jest godna
          zainteresowania, a nasz wybor poprzedzony byl gruntownymi i dlugotrwalymi
          poszukiwaniami.

Pragne zapewnic, ze nadal uwazamy, ze inwestycja na Dekarzy jest w chwili
          obecnej jedna z niewielu (co najwyzej trzech) inwestycji w Krakowie, na ktora
          warto zwrocic uwage, a opisana sytuacja nie wplynela bezposrednio na nasza
          decyzje.
          • Gość: skrzeli Re: Solak Invest IP: *.magma-net.pl 08.03.06, 22:18
            Pani Magdo inwestycja na Dekarzy rzeczywiscie godna uwagi!Niestety nas w pewnym
            sensie rowniez zrazila rozmowa z pania w biurze oraz forma umowy!Opisana przez
            Pania sytuacja nie jest dla mnie zaskoczeniem.rowniez
            zrezygmowalismy.Zastanawiamy sie jednak dlaczego tak dobra inwestycja cieszy sie
            nieduzym jednak powodzeniem?
            chyba sa do tego powody.
            • Gość: Gosława Re: Solak Invest IP: *.net.autocom.pl 09.03.06, 13:42
              ja rowniez sie nad tym zastanawiam. nie sadze jednak, zeby powodem tego miala
              byc pani w biurze oraz jej sposob bycia. czy ktos z Panstwa byl juz moze w
              Sadzie po odpis z ksiag wieczystych dzialki np. na Zdunow ewentualnie po odpis z
              KRS spolki albo widzial jakies sprawozdania finansowe?
              Nie sugerowalabym sie jednak lokalizacja (Kliny) i rozmachem samego biura
              sprzedazy. Zapewniam ze oslawione Univers ma bardzo ladne biuro lecz niewiele z
              tego wynika.
              Pozdrawiam
              • Gość: skrzeli Re: Solak Invest IP: *.magma-net.pl 09.03.06, 15:16
                Oczywiscie ze nie chodzi o niczyj sposob bycia! Tylko o to na ile mozna
                poprowadzic z taka osoba konkretna rozmowe na powazny temat:) Ale umowa naszym
                zdaniem kiepska.Zamierzalismy prosic w firmie o papiery z bilansem ale nie
                doszlo do tego jako ze zrezygnowalismy.A mysle ze warto by bylo zajrzec w Krsy i
                papiery finansowe.Pozdrawiam!
              • katherine23 Re: Solak Invest 09.03.06, 15:32
                Ja sie zamierzam wybrac, aczkolwiek nie jestem kompetentna w tych sprawach, wiec
                nie wiedzialabym czego tam szukac. A za ta przyjemnosc trzeba niestety zaplacic.
                Gdyby ktos byl zainteresowany wspolnym wypadem do sądu i jest bardziej
                kompetentny w sprawach prawniczo-ekonomiczno-finansowych to prosze o kontakt na
                maila na gazete lub na GG 1741506(zawsze niewidoczny).
                • Gość: xx Re: Solak Invest IP: *.chello.pl 20.08.06, 22:24
                  Przymierzam się do mieszkania na Zdunów ale niepokoi mnie co czytam, proszę o
                  wypowiedzi......
                  • Gość: Pan X Re: Solak Invest IP: *.ghnet.pl 27.11.06, 21:21
                    Nie kupuj...
                    • Gość: xx Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:49
                      a coś konkretniej?
                      • Gość: Pan X Re: Solak Invest IP: *.ghnet.pl 29.11.06, 17:23
                        Poprostu kłamią byłem u nich i chciałem podpisać umowę rezerwacyjną okazuje się
                        że nie można pieniędzy wycofać nawet jeśli cena metra ulegnie zmianie, nie ma
                        terminu do kiedy jest rezerwacja, pisze tylko jak otrzymają pozwolenie itd...
                        Oczywiście mi mówili że będą mieli pozwolenie pod koniec miesiąca a jak kumpel
                        zadzwonił okazało się że jeszcze nie złożyli papierów.

Kłamią jak z nut.

Umowy takie mają że klient nie ma szans potem odzyskać pieniędzy.

• Gość: xx Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 20:01
                          coś bzdury gadasz, nie wiem jak tam z pozwoleniami, ale z tego co się
                          orientowałem to w przypadku zmiany ceny pieniądze są przez firmę zwracane, chyba
                          że klient akceptuje zmianę ceny i podpisuje umowę przedwstępną, wtedy opłata
                          rezerwacyjna zaliczana jest na poczet ceny.
                          • Gość: Pan X Re: Solak Invest IP: *.ghnet.pl 29.11.06, 20:59
                            Masz rację tylko co jeśli bedziesz czekać na podpisanie umowy przedwstępnej w
                            nieskączoność. Nie odzyskasz pieniędzy dopółki nie dojdzie do podpisanie (lub
                            nie ) umowy przedwstępnej, która będzie podpisana jeśli będą mieli pozwolenie
                            na budowę. A jak pisałem wcześniej kłamią iż już złożyli papiery o przyznanie
                            pozwolenia na budowę a innej osobie mówią że jeszcze nie.
                            • Gość: xx Re: Solak Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 01:08
                              możliwe że tak jest, nie wiem.
                              Osobiście interesuje mnie inwestycja przy dekarzy która już się buduje, dlatego
                              problem umowy rezerwacyjnej i czekania na pozwolenie mnie nie dotyczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka