Dodaj do ulubionych

Dien Dobry Krakow!!!

30.11.02, 11:18
Jak codziennie, o ile rano mam czas, zerknelam sobie na Rynek Gl. dzieki
kamerze internetowej magicznego Krakowa. I co widze? Desz pada, 5 stopni, ale
jarmark swiateczny juz stoi. MOze nie uwierzycie, ale tutaj u mnie, pachnie
juz od tygodnia Krakowem!!! Licze dni do przyjazdu!
Pozdrawiam radosnie wszytkich!
Obserwuj wątek
    • Gość: peteen buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 11:28
      chmurno, durno, nieprzyjemnie
      luźna plomba dzwoni w zębie
      a do tego w środku maja(?)
      dudni grad jak strusie jaja

we łbie łupie wciąż niestety
      w kościach łamie, to artretyzm
      tylko usiąść i zapłakać
      że ta dola byle jaka...

ale powiem ci, że w sumie tej jesieni było u nas bardzo ładnie...
      :c)
      • sabba Re: buenos aires, królowo !!! 30.11.02, 12:00
        Ale fajne, skad to jest?:)))

Poweim czy, czy jesien, czy zima, kazda pora roku ma swoje uroki. I choc wiosne
        najchetniej spedzalabym na wsi, lato nad morzem, to jesien i zime, tylko w
        Krakowie:))))
        POzdr. i uklony
        • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:19
          to tylko pierwsza zwrotka piosenki janka kaczmarka ze studia 202,
          rozpropagowana potem przez 60 minut na godzinę i powtórkę z rozrywki...
          • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:22
            łojezu, a możeś ty za mloda, żeby te audycje w ogóle pamiętać ?!
            porka mizeria...
            ;c)
            • sabba Re: buenos aires, królowo !!! 30.11.02, 12:30
              Gość portalu: peteen napisał(a):

> łojezu, a możeś ty za mloda, żeby te audycje w ogóle pamiętać ?!
              > porka mizeria...
              > ;c)
              Hmm...studio 202 i powtorka, pojecia mi nie obce, ale raczej im czegos
              konkretnego przyporzadkowac nie moge. Ale pamietam teatrzyk Zielone Oko np.:)))
              I dzem niskoslodzony ale nie wiem gdzie to bylo:(((( Aha i jeszcze stare
              kabarceiki czarno-biale Lipinskiej pamietam:))) MOze nie jest tak zle...
              Pozdr.
              • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 12:42
                60 - najbardziej kultowy rozrywkowy program radiowy (ale częstochowskie rymy),
                stworzony przez marcina wolskiego przy współudziale jacka fedorowicza i kumpli
                z wrocławskiego studia 202 (waligórski, kaczmarek, niedzielski, skoczylas),
                tudzież warszawiaków: marysi czubaszek, jurka dobrowolskiego
                rewelacyjne godzinne spotkania niedzielne, które zakończyły sie 13.13.81
                potem starych skeczów i piosenek mozna było wysłuchać w audycji powtórka z
                rozrywki, codziennie od 13 do 14 w III programie pr

ale co miał z tym wspólnego dżem niskosłodzony, dalibóg nie wiem...
                • Gość: sabba Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.02, 13:51

> ale co miał z tym wspólnego dżem niskosłodzony, dalibóg nie wiem...
                  > :c)

NO, ze sie go slodzi nisko, tzn dodaje cukru pod stolem, nisko, blisko
                  podlogi:)))
                  • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 13:55
                    ale żeby w programie radiowym ??? :c)
                    a piłas kiedys piwo light, badałem toto w '82 roku na campingu w zakopanem,
                    zasada taka sama jak przy dżemie: stawia się beczkę syfu obok beczki piwa i
                    czeka na wzajemne przenikanie ! toto miało poniżej 2,5 %, czyli było słabsze
                    niz amerykańskie, za to dwa razy droższe...
                    • sabba Re: buenos aires, królowo !!! 30.11.02, 14:25

> ale żeby w programie radiowym ??? :c)
                      > a piłas kiedys piwo light, badałem toto w '82 roku na campingu w zakopanem,
                      > zasada taka sama jak przy dżemie: stawia się beczkę syfu obok beczki piwa i
                      > czeka na wzajemne przenikanie ! toto miało poniżej 2,5 %, czyli było słabsze
                      > niz amerykańskie, za to dwa razy droższe...
                      Dobre, dobre. Ale mam pytanie, pewnie jestes obcykany w Kabarecie Starszych
                      Panow, co to za ich piosenka "Milej panience". O co tam chodzie? Bo ja jej nie
                      kojarze, choc inne znam? Masz pojecie?
                      Pozdr.
                      • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 30.11.02, 14:57
                        no toś mnie zaskoczyła... tego tekstu akurat nie znam, ale poszukam !
                        ;c)
                        • sabba Re: buenos aires, królowo !!! 30.11.02, 23:41

> no toś mnie zaskoczyła... tego tekstu akurat nie znam, ale poszukam !
                          > ;c)
                          Peteenie, i co z tymi panienkami, znalazles cos?

Czekajaca z utesknieniem
                          Sabba wieczorna
                          • Gość: peteen Re: buenos aires, królowo !!! IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 12:20
                            szukałem w necie, spawdziłem swoje płyty ksp, ale tego tytułu nie ma, a i ja go
                            słyszę po raz pierwszy... nie pomyliłaś aby czego ?...
                            • sabba Re: buenos aires, królowo !!! 01.12.02, 13:02

> szukałem w necie, spawdziłem swoje płyty ksp, ale tego tytułu nie ma, a i ja
                              go
                              >
                              > słyszę po raz pierwszy... nie pomyliłaś aby czego ?...

Dzieki za szukanie, nie wiem czy tytul jest wlasciwy, tu poslyma Ci link, ktory
                              byl powodemmojego pytania
                              www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10022&w=3799149
                              No i co Ty na to?
                              Pozdr.

PS. Strasznie mnie to intryguje:)))
    • tomcrac Re: Dien Dobry Krakow!!! 30.11.02, 11:34
      Jarmark jeszcze nigdy nie byl tak swiateczny jak to jest w tym roku, pieknie wyglada wieczorem, gdy swiatelka sa zapalane na choince. Troszke psuje swiateczny nastroj Coca-cola i jej budki, ale to przeciez dzieki niej mamy czerwonego Mikolaja :)
      • wodnik74 Re: Dien Dobry Krakow!!! 30.11.02, 12:01
        Ja n ajarmark dopiero idę za chwilę, chociaż pada i nie mogę się zdecydować,
        czy mi się chce spacerować... Ale pozdrawiam Cię jesiennie - zawsze mówiłam, ze
        jesień wcale nie jest taka zła :)))) I Was tu oobecnych też pozdrawiam
        mocno :))))
    • ixtlilto Re: Dien Dobry Krakow!!! 01.12.02, 13:53
      www.uml.lodz.pl/kamera/s.html
      Dzień dobry Kraków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka