Dodaj do ulubionych

LO- dobre!!!!

IP: *.cache 02.12.02, 14:50
Ludzie, gdzie jest jakieś fajne L.O.??? Chodzi mi nie tylko o poziom, ale i o
atmosferę. Waham się, które wybrać- I, II, VIII, KLOPa(Pijarów) czy może coś
innego??? Napiszcie, gdzie jest fajnie.
Obserwuj wątek
    • akgb Re: LO- dobre!!!! 06.12.02, 12:26
      Gość portalu: ja napisał(a):

> Ludzie, gdzie jest jakieś fajne L.O.??? Chodzi mi nie
      tylko o poziom, ale i o
      > atmosferę. Waham się, które wybrać- I, II, VIII,
      KLOPa(Pijarów) czy może coś
      > innego??? Napiszcie, gdzie jest fajnie.

A V LO to co? Buba zezarła? Dostać się nie jest wbrew
      pozorom aż tak trudno ;)
      • Gość: ja Re: LO- dobre!!!! IP: *.cache 06.12.02, 16:34
        Nie, V jest- z dostaniem sie nie powinnam mieć żadnego problemu,
        ale...słyszałam różne opinie odnośnie tej szkoły i przyznam, ze z tego co
        słyszałam to V nie wydaje mi się wymarzoną szkołą...Podobno jest klasa matołków
        i olimpijczyków. Co by było gdybym przez przypadek trafiła do tej pierwszej???
        Poza tym to takze kwestia atmosfery, a wiem, ze w VIII, I i KLOPie jest bardzo
        fajna. O II nie posiadam takich informacji- o V też nie jeśli chodzi o
        atmosferę.
        • aagniecha Re: LO- dobre!!!! 07.12.02, 19:02

> a wiem, ze w I jest bardzo fajna

tak, u nas jest bardzo fajnie ;-)
        • Gość: Gwendal Re: LO- dobre!!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.12.02, 17:51
          Nie wiem jak jest teraz, piątkę kończyłem pięć lat temu i atmosfera była super.
          Z tym podziałem na olimpijczyków i matołków to też raczej przesada (choć sam
          może nie jestem zbyt uprawniony do wydawania sądów na ten temat, bo kończyłem
          klasę uniwersytecką), ale układy w szkole wyglądały następująco: olimpijczycy
          sobie, a zwykli ludzie sobie. Olimpijczycy są oczywiście oczkiem w głowie dyra
          i to oni pracują na renomę szkoły, ale na atmosferę pracują zwykli ludzie. Poza
          tym, w moich czasach w piątce panował fajny układ, w myśl którego jeśli
          stwierdzono, że masz jakieś wyraźnie ukształtowane zainteresowania i jesteś w
          tej dziedzinie dobry (wcale nie oznaczało to udziału w prestiżowych konkursach
          i innych tego typu pierdółkach), to nauczyciele patrzyli czasem przez palce na
          okazjonalne niedociągnięcia w innych dziedzinach. Oczywiście pewne minimalne
          wymagania musiały być spełnione, ale promowano umiejętność i chęć rozwijania
          własnych zainteresowań.

Zaraz potem, jak skończyłem szkołę sytuacja trochę się zepsuła, bo piątka
          zaczęła być modna wśród lokalnych prominentów, a jak wiadomo, zawartość
          portfela rodziców nader często nie idzie w parze z zawartością czaszki ich
          pociech, więc w szkole pojawiło się trochę ludzi ... hmmm, przypadkowych.

Jeśli chodzi o najlepsze aspekty szkoły, to są to niewątpliwie klasy ścisłe
          (mat-fizy, fiz-chemy uniwersyteckie, takież biol-chemy oraz klasy
          matematyczne). Z dziedzin bardziej humanistycznych dobrymi klasami są klasy
          hiszpańskie (dzięki prof. Sokólskiej) oraz klasy humanistyczne, jeśli uczy w
          nich prof. Pasieka (mój wychowawca zresztą). Trudno mi coś powiedzieć o klasach
          francuskich, ale np. prof. Szewczyk uchodzi za b. dobrą nauczycielkę, choć o
          konkrety trzeba pytać ich absolwentów. Klasy angielskie to względna nowość w
          historii szkoły a dodatkowo pojawiły się już po moim tam pobycie, więc trudno
          mi coś konkretnego powiedzieć.

To tyle, z chęcią odpowiem na dalsze pytania,

Pozdr.

Gwendal
    • Gość: Dziefczynka:) Re: LO- dobre!!!! IP: *.veranet.pl / 192.168.8.* 18.12.02, 16:05
      Ja chodzę do II L.O. i szczerze się przyznam, że czegos takiego się nie
      spodziewałam po mojej szkole... jest super!!! Wiem, że teraz zgraja ludzi
      zaczyna się śmiać, czytając te słowa, ale ja słysząc coś takiego tesh rok temu
      zalewałam się łzami śmiechu... No cóż... atmosferę mamy wspaniałą.. nikt nikogo
      nie dręczy, nie ma niezdrowej współrywalizacji, nauczciele są w większości
      młodzi, pełni życia, bardzo serdeczni i zdarza się tak, że odpuszczają czasami
      i dają np. wolną lekcję, a nawet Ci "sędziwi" są ogromnie mili i przyjacielscy,
      na pewno nikogo nie gnębią... no a uczyć się trzeba, jak w każdej szkole. Mamy
      także bardzo fajne imprezy, w ciągu jednego semestru mieliśmy kilkakrotnie
      skrócone lekcje (z okazji: Dnia Niepodległości, Dnia Szkoły, Dnia Wszystkich
      Świętych, Dnia Nauczyciela, a w tym tygodniu mieliśmy z okazji Turnieju
      Gwiazdkowego - dzisiaj!!! - oraz w czwartek i piątek - 19, 20 grudnia z okazji
      świąt:)Zastanów się oczywiście nad tą jaką szkołę chcesz wybrać, ja gorąco
      polecam II L.O. bo mile się zaskoczysz:) Pozdrawiam i mam nadzieję, że dokonasz
      słusznego wyboru!
      P.S. Co do V L.O. oraz I L.O., w V mam przyjaciela - narzeka, że musi się
      duuużo uczyć, a i tak nie jest najlepszy w klasie, do I chciałam sama iść, ale
      nie podoba mi się atmosfera w tamtej szkole - za wszelką cenę próbują utrzymać
      zdanie, iż to szkoła z tradycjami!!! No ale wybór należy do Ciebie.
      • Gość: beata Re: LO- dobre!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 16:13
        Hmmm... czy Twoim zdaniem ponad 400 lat istnienia szkoły nie daje prawa do
        stwierdzenia, że jest to szkoła z tradycjami? Matejko, Wyspiański, Sobieski,
        Śniadecki, Mrożek, Holoubek, i inni absolwenci też nie pozwalają na takie
        stwierdzenie?

pozdrawiam
      • Gość: kfiatuszek Re: LO- dobre!!!! IP: *.w.psxextreme.pl 18.12.02, 17:48
        Co do dni wolnych to V tez ma sie czym pochwalic (np. turniej gwiazdkowy
        wspomniany przez Dziefczynke - btw, V WITKOWSKI RULEZ!!! :D )

A co do tej nauki, wkuwania i ciagniecia sie w ogonku klasy... Jakby mniej
        spedzal (znajomy Dziefczynki) czasu na obliczaniu sredniej ocen w stosunku do
        reszty klasy i mniej sie tym wszystkim przejmowal to moze by lepiej szlo? :D Z
        mojego pktu widzenia V jest swietna szkola, trzeba sie uczyc tyle samo co i
        wszedzie, przeciez program nauczania wszedzie taki sam (czyli tragiczny ale to
        inna sprawa...) , za to (porownujac z historiami, ktore czasem slysze od
        znajomych z roznych szkol) kontakt nauczyciel-uczen o niebo lepszy. Nie mowie
        ze nie zdarzaly sie jakies nieporozumienia, ale sie przewaznie wszystko konczy
        dobrze dla ucznia :D
        Ogolnie atmosfera jest naprawde przyjazna... Wszystko i tak pewnie zalezy od
        klasy, od ludzi na jakich sie trafi, ale w tych 30paru mozna zawsze kogos
        fajnego sobie wyszperac :D

pozdrowienia.
        PS. V GORA!!!
      • mikolaj7 Re: LO- dobre!!!! 19.12.02, 14:06

> P.S. Co do V L.O. oraz I L.O., w V mam przyjaciela - narzeka, że musi się
        > duuużo uczyć, a i tak nie jest najlepszy w klasie

to mu wspolczuje..... hehehe
    • Gość: Renia Tylko V !!! IP: *.tele2.pl 25.12.02, 22:13
      dobre liceum i świetna atmosfera- tylko V LO!!! Moze to głupio zabrzmi, ale w
      niedziele nie moge doczekać sie poniedziałku, tylko dlatwgo, ze znowu szkola...
      Nie wiem, jak funkcjonowałam dawniej, bo dopiero tu, wiem ze zyje... Wchodząc
      do szkoły krzyczę, że życie jest piękne!
      Co do wczesniejszego stwierdzenia, ze istnieje podzial na matolków i
      olimpijczykow oraz ze klasy uniwersyteckie sobie, a reszta sobie... Tu musze
      sie nie zgodzić- sama jestem w klasie humanistycznej, a najlepszych znajomych i
      towarzyszy imprez mam w klasie mat-inf. (własnie uniwersytecka- pozdrowionka
      dla kolegow z Ie). generalnie spotyka sie tu swietnych ludzi- z wlasnymi
      pogladami, z wlasnym zdaniem, z ciekawa osobowoscia- takich, ktorych sie lubi i
      ceni...
      Szanowne Grono Pedagogiczne- jak wszedzie jest rozne. Bywaja genialni
      profesorowie (jak wspomniany wczesniej prof. Pasieka czy prof. Jaworski, dzieki
      ktoremu pokochalam wos i mam zamiar zdawac z niego maturę), a istnieje tez taka
      czesc, ktorej nie trawie (na fizyce czuje sie jak glupek, choc wiem, ze ja
      umiem...).
      drugiej takiej szkoly nie znajdziesz- porownuje opinie ze znajomymi z II i I-
      nauki podobnie (jesli nie mniej), ale przynajmniej ucze sie w bardziej
      przystepny sposob- nie kuje na pamiec, a staram sie zrozumiec dzieki wspanilym
      rysunkom prof. Wolff... Ludzie- jak powiedzialam- swietni, choc zdarzaja
      sie 'szczurki', ktorych jedynym celem jest pierwsze miejsce w wyscigu.
      Szkole polecam bartu (jest teraz w III klasie gimnzjum), polecam i Tobie.
      Pozdrawiam goraco.
      • Gość: ja Re: Tylko V !!! IP: *.cache 27.12.02, 14:48
        Gwendal- mam pytanie: co teraz studiujesz? Jeśli możesz, napisz mi coś o
        nauczycielach chemii i biologii ( tych sprzed 5 lat, moze dzisiaj też uczą).
        Renia- dla mnie fajny nauczyciel, to niekoniecznie nauczyciel, z którym pójdę
        na piwo. Fajny nauczyciel to człwiek, który potrafi zainteresować przedmiotem i
        z którym mozna o wszystkim pogadac. Coś w stylu większości nauczycieli w mojej
        szkole.
        Dzięki za informacje!

P.S. Jeśli można to proszę o jakieś wiadomości o profilach biol.-chem. w VIII i
        II...
        • mikolaj7 Re: Tylko V !!! 27.12.02, 16:53

> Gwendal- mam pytanie: co teraz studiujesz? Jeśli możesz, napisz mi coś o
          > nauczycielach chemii i biologii ( tych sprzed 5 lat, moze dzisiaj też uczą).

ja ci moge troche napisac o obecnych nauczycielach chemii i
          biologii z piatki

chemii uczyla mnie od poczatku prof. reiser i trzeba
          przyznac, ze robila to niezle. wiele osob na nia narzekalo /
          ja zreszta tez/, moze dlatego, ze wysoko podnosila
          poprzeczke, a my nie jestesmy biol-chemem. teraz uczy
          mnie prof. ceckiewicz. smiech na sali :)
          a od biologii znam prof. opozde, zreszta w piatce jest tylko
          trzech biologow, wiec mozliwe, ze na nia bys trafila.

podrzuc jakiegos maila, nie mam dobrych doswiadczen z
          pisaniem o nauczycielach na forum.

> Renia- dla mnie fajny nauczyciel, to niekoniecznie nauczyciel, z którym pójdę
          > na piwo. Fajny nauczyciel to człwiek, który potrafi zainteresować przedmiotem i
          >
          > z którym mozna o wszystkim pogadac.

sa tacy w piatce, mowiac ogolnie, sa tez tacy, chca byc
          'fajnymi' nauczycielami, tylko zabierajas ie do tego od d..
          strony, za przeproszeniem
          • Gość: Gwendal Re: Tylko V !!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.12.02, 23:11
            mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: ja napisał(a):
            >
            > teraz uczy
            > mnie prof. ceckiewicz. smiech na sali :)

W pełni popieram :-) Prof. Cęckiewicz była w komisji maturalnej kiedy zdawałem
            ustnie chemię. Miałem pytanie dotyczące wpływu grupy hydroksylowej w związkach
            organicznych na konfigurację elektronową związku (a co za tym idzie,
            elektroujemność, moc wiązań i skłonność do wchodzenia w określone reakcje).
            Kiedy odpowiadałem prof. Grabczak, Cęckiewiczowa zrobiła wielkie oczy i chyba
            bała się zadawać jakichkolwiek pytań :-). Ubawiłem się jak pszczółka.

Pozdr.

Gwendal
            • Gość: seven Re: Tylko V !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 23:51
              Gość portalu: Gwendal napisał(a):

> mikolaj7 napisał:
              >
              > > Gość portalu: ja napisał(a):
              > >
              > > teraz uczy
              > > mnie prof. ceckiewicz. smiech na sali :)
              >
              > W pełni popieram :-) Prof. Cęckiewicz była w komisji maturalnej kiedy zdawałem
              > ustnie chemię. Miałem pytanie dotyczące wpływu grupy hydroksylowej w związkach
              > organicznych na konfigurację elektronową związku (a co za tym idzie,
              > elektroujemność, moc wiązań i skłonność do wchodzenia w określone reakcje).
              > Kiedy odpowiadałem prof. Grabczak, Cęckiewiczowa zrobiła wielkie oczy i chyba
              > bała się zadawać jakichkolwiek pytań :-). Ubawiłem się jak pszczółka.

no wiesz - tyle, co Ty powiedziale w pare minut jej zajeloby
              z miesiac... zrobilismy przez caly semestr 3 (trzy) tematy.
              zalosne, dobrze, ze ja nie mialem nigdy w planach zdawac
              chemii na maturze, ale niektorzy sie faktycznie przy niej
              cofaja...
        • Gość: Renia Re: Tylko V !!! IP: *.tele2.pl 27.12.02, 20:42
          dla mnie tez fajny nauczyciel to ten, ktory mnie inspiruje, potrafi
          zainteresowac przedmiotem- taki, ktory uczy, ale uczy madrze... dlatego lubie
          wos (dla mnie wazny,bo sie wybieram na prawo) prowadzony przez prof.
          Jaworskiego, ktory pozwala nam na dyskusje i wyrazanie opinii o wszlekich
          aktualnych problemach spoleczno- gospodarczo- politycznych. Podobnie rzecz ma
          sie z prof. Dyrkiem- piwnieczne warsztaty olimpijskie (stad wlasnie to piwo) to
          dla mnie szansa na poglebienie mojej wiedzy z informatyki (potrzebna mi
          rowniez, poniewaz planuje studiowac informatyke zaocznie...), ale poprzez
          polaczenie przyjemnego z pozytecznym- milo sie uczy, sluchajac dowcipow...
          Co do nauczycieli biologii i chemii. Chemii uczy mnie dr. Maciejowska- sama
          powiedziala nam, ze nie wymaga za wiele od klasy z poszerzona historia i wosem-
          bardzo mi sie to podoba, bo chemia na wiele mi sie nie przyda- jednoczesnie
          umiem i rozumiem chemie (to wlasnie dzieki pani profesor, bo b. dobrze
          tlumaczy) i wiem, ze dla mnie chemia nie konczy sie na etanolu;)
          biologii uczy mnie pani prof. Zuchmanska-sporo wymaga, testy robi...trudne
          (brzmi to jak eufemizm, ale nie moge znaleźć innego określenia), ale mimo tego
          da sie biologie przezyc... dla mnie to wazne,bo biologii nie lubie i chce ja
          tylko zaliczyc.
          pozdrawiam:)
          • Gość: seven Re: Tylko V !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 22:40

> biologii uczy mnie pani prof. Zuchmanska-sporo wymaga, testy robi...trudne
            > (brzmi to jak eufemizm, ale nie moge znaleźć innego określenia), ale mimo tego
            > da sie biologie przezyc... dla mnie to wazne,bo biologii nie lubie i chce ja
            > tylko zaliczyc.

no, czyli uczy nas ta sama nauczycielka ;-) nie jest trudno
            miec czworki, przy jednoczesnym stanie wiedzy na
            niedostateczny /ja/. niemniej jednak .. a zreszta co bede tu
            marudzil ;-))
        • Gość: Gwendal Re: Tylko V !!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.12.02, 22:59

> Gwendal- mam pytanie: co teraz studiujesz? Jeśli możesz, napisz mi coś o
          > nauczycielach chemii i biologii ( tych sprzed 5 lat, moze dzisiaj też uczą).

Ukończyłem biol-chem UJ, ale skończyłem anglistykę. Chemii uczyła mnie profesor
          Grabczak (teraz uczy gdzieś w prywatnym gimnazjum na Grodzkiej, a szkoda bo to
          ideał nauczyciela, nikt tak, jak ona nie wyuczył mnie nauczycielskiego fachu,
          choć chemii też uczyła niesamowicie - kiedyś miała też zajęcia z metodyki na
          Wydziale Chemii UJ) a biologii prof. Tyszkiewicz. Pani Tyszkiewicz trochę nas
          przeceniała, bo nie wzięła pod uwagę faktu, że większośc ludzi w klasie była
          raczej zainteresowana chemią niż biologią, ale z cytologii, embriologii i
          genetyki molekularnej była niesamowita, nie ma się, zresztą, co dziwić, bo to
          jej prywatne i naukowe hobbies.

> Renia- dla mnie fajny nauczyciel, to niekoniecznie nauczyciel, z którym pójdę
          > na piwo. Fajny nauczyciel to człwiek, który potrafi zainteresować przedmiotem
          > i z którym mozna o wszystkim pogadac.

Wypisz, wymaluj prof. Pasieka. Pozdro Reniu :-)

Pozdrowienia dla wszystkich,

Gwendal
        • Gość: krakuska Tylko VIII !!! IP: 80.48.253.* 30.04.03, 10:49
          a ja chodze do VIII ... i nie zmienilabym tej szkoly ... slyszalam ze w II
          trzeba bardzo bardzo ostro ryc ... u nas .. tak srednio z tym jest ... ale jest
          za to prze swietna atmosfera ...

a co do prof biol-chem ... nie wiem jak w tym roku ... ale w zeszlym bylo tak
          duzo kandydatow ze mimo ze na poczatku miala byc tylko jedna klasa o tym
          profilu ... ostatecznie zrobili dwie ... i chyba wszyscy sa zadowoleni
    • Gość: Renia Re: LO- dobre!!!! IP: *.tele2.pl 25.12.02, 23:28
      to jeszcze raz ja- zapomniałam w poprzedniej wypowiedzi wspomniec o jeszcze
      jednym 'czynniku', ktory buduje atmosfere w mojej szkole kochanej- jest to
      Szanowny Pan Profesor Andrzej Dyrek- bez niego nie byloby PIWA, nie byloby
      wielu pasjonatow informatyki, nie byloby tak wybitnych klas mat fiz info, bo
      przeciez to on jest Ojcem Chrzęstnym tych klas... A Jego dekrety, Jego
      powiedzonka, Jego Osoba- tego sie nie zapomni... I choc nie mam z nim lekcji,
      jedynie PIWO, to jednak Człowieka uwielbiam całym serduszkiem:)
      • Gość: ... Re: LO- dobre!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.12.02, 20:38
        Gość portalu: Renia napisał(a):

> to jeszcze raz ja- zapomniałam w poprzedniej wypowiedzi wspomniec o jeszcze
        > jednym 'czynniku', ktory buduje atmosfere w mojej szkole kochanej- jest to
        > Szanowny Pan Profesor Andrzej Dyrek- bez niego nie byloby PIWA, nie byloby
        > wielu pasjonatow informatyki, nie byloby tak wybitnych klas mat fiz info, bo
        > przeciez to on jest Ojcem Chrzęstnym tych klas... A Jego dekrety, Jego
        > powiedzonka, Jego Osoba- tego sie nie zapomni... I choc nie mam z nim lekcji,
        > jedynie PIWO, to jednak Człowieka uwielbiam całym serduszkiem:)

Bo się zaraz rozpłaczę...
        • Gość: Renia Re: LO- dobre!!!! IP: *.tele2.pl 01.01.03, 17:08
          Nie musisz być taki złośliwy... Z tego co wiem, forum jest po to, by wyrażać
          własne opinie- a moja, owszem jest pochlebna, ale też jest szczera... Każdy
          odbiera pewne sytuacje czy osoby inaczej- dla mnie osoba Prof. Dyrka jest kimś
          szczególnym w tej szkole- i zapewniam Cię, że nie tylko dla mnie. Pozdrawiam.

> Bo się zaraz rozpłaczę...
          • Gość: gini Re: LO- dobre!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 13:25
            Gość portalu: Renia napisał(a):

> Nie musisz być taki złośliwy... Z tego co wiem, forum
            jest po to, by wyrażać
            > własne opinie- a moja, owszem jest pochlebna, ale też
            jest szczera... Każdy
            > odbiera pewne sytuacje czy osoby inaczej- dla mnie
            osoba Prof. Dyrka jest kimś
            > szczególnym w tej szkole- i zapewniam Cię, że nie tylko
            dla mnie. Pozdrawiam.
            >

Renia-> a moze to napisal wzruszony prof. Dyrek we
            wlasnej osobie? ;))
            • Gość: seven Re: LO- dobre!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.01.03, 18:04
              niewiarygodne, ale jednak to nie byl on..
    • Gość: OPTYMIZM Warsztaty PRZED EGZAMINAMI IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.01.03, 14:03
      Warsztaty „Przed egzaminem”

Złam stres i tremę, zwiększ koncentrację i pamięć, naucz się technik
      autoprezentacji!

Proponujemy zajęcia na których poznasz:
      - techniki radzenia sobie ze stresem
      - sposoby poprawy koncentracji
      - szybkie metody zapamiętywania
      - sposoby autoprezentacji i komunikacji.

Warsztaty trwają 5 godzin.

Zajęcia są prowadzone przez psychologów.

Klub Pod Ogrodami, ul. Radziwiłłowska 12, Kraków, tel. 422 58 95
    • aga1701 Re: LO- dobre!!!! 28.01.03, 15:58
      Bardzo Ci polecam III lo, jeżeli sie dobrze uczysz to napewno sie dostaniesz.
      Szkoła jest naprawde bardzo dobra, jest super atmosfera, bardzo fajni
      nauczyciele i w ogóle spoko. Jest duże zróżnicowanie profilów, więc na pewno
      znajdziesz coś dla siebie. Są częste wyjazdy, wymiany zagraniczne i dużo
      języków do wyboru. Poza tym masz dobry dojazd właściwie z każdego mniejsca w
      Krakowie. Plusem jest też to że klasyfikacja semestralna jest tydzień wcześniej
      niż w innych liceach, dzięki czemu (jak łatwo sie domyśleć nie jesteś przez
      tydzień, kiedy inni zakuwają pytana). Naprawde polecam to dobra szkoła.
      Pozdrawiam
    • Gość: sun Re: LO- dobre!!!! IP: *.interklub.pl 29.01.03, 19:52
      I dzisiaj ja staje przed wyborem LO, chciałbym V,VI,VIII może II, moge tylko do
      3 szkół. O VILo juz sie na tym forum naczytałem, do V LO chodziła moja znajoma,
      mile wspomina, ale jednak interesuje mnie atmosfera pomiędzy uczniami i
      kontakty z nauczycielami. Nie mam ochoty spędzić 3 lat w szkole ucząc się z
      ludxmi którzy to lubia i nauczycielami ktorzy co chwila pytaja, o II wiem
      najmniej, o VIII ze nie mila atmosfera ze duzo ludzi, za dużo klas. Ile ludzi
      tyle opinii, komentuje, zaprzeczajcie lub potwierdzajcie. Dlaczego właśnie tą
      właśnie szkołę powinniem wybrać ? dzięki za pomoc
      • mikolaj7 Re: LO- dobre!!!! 30.01.03, 12:03
        do V LO chodziła moja znajoma,
        >
        > mile wspomina, ale jednak interesuje mnie atmosfera pomiędzy uczniami i
        > kontakty z nauczycielami. Nie mam ochoty spędzić 3 lat w szkole ucząc się z
        > ludxmi którzy to lubia i nauczycielami ktorzy co chwila pytaja,

to masz maly wybor - moze jakas zawodowka?? z nauki
        chyba mozna zrezygnowac juz po gimnazjum, wiec jak nie
        chcesz znac ludzi, ktorzy sie ucza i nauczycieli, ktorzy
        pytaja to nie widze wyjscia
    • agaton16 Re: LO- dobre!!!! 12.02.03, 21:06
      najlepsze jest XXVII lo tyle ze chca nas teraz zlikwidowac!!!! Bedziemy walczyc
      do ostatniej kropli krwi!!! Nie poddamy się!! Liceum jest super!! Atmosfera
      swietna, kameralne, poziom całkiem, całkiem.... Agata
    • Gość: kaska Re: LO- dobre!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.03, 20:00
      nie chcialo mi sie czytac wszystkich textow ale powtarzam za wiekszoscia: TYLKO
      V LO!!! mam nadzieje ze podejmiesz wlasciwa decyzje:)
    • xavier11 Re: LO- dobre!!!! 05.05.03, 17:25
      Nowe forum o LO:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13235

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka