c.v odstąpię rezerawację na mieszkanie, Okulickiego 09.02.07, 20:33 Nowa Huta, ul. Okulickiego- 22, 7 m2, parter wysoki/VII, duży taras, jednopokojowe z aneksem kuchennym, pustak, hipoteczne, wystawa zachodnia, mieszkanie w budowie, termin odbioru II kwartał 2008 roku. Inwestycja w trakcie realizacji !!!!!!! Standard wykończenia: - wylewki - tynki - stolarka okienna PCV - parapety z mozaiki marmurowej - grzejniki płytowe z głowicami termostatycznymi, w łazience grzejniki rurowe - biały osprzęt elektryczny - drzwi wejściowe wzmocnione PORTA CENA: 139 000 PLN !!!!!!!!!!!! Nowa Huta, ul. Okulickiego- 46,4 m2, parter wysoki/VII, duży taras 21,2 m2, dwupokojowe z aneksem kuchennym, pustak, hipoteczne, wystawa północno- wschodnia, mieszkanie w budowie, termin odbioru II kwartał 2008 roku. Standard wykończenia: - wylewki - tynki - stolarka okienna PCV - parapety z mozaiki marmurowej - grzejniki płytowe z głowicami termostatycznymi, w łazience grzejniki rurowe - biały osprzęt elektryczny - drzwi wejściowe wzmocnione PORTA - rolety zewnętrzne Inwestycja w trakcie realizacji !!!!!!! CENA: 248 000 PLN !!!!!!!!!!!! /Cena promocyjna tylko do końca lutego !!/ tel. 694 085 339 c.v@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.markom.krakow.pl 17.02.07, 19:58 Witam! Czy ktoś się orientuje jak jest z dostawcami telewizji i Internetu? jakie mają ceny i co bardziej się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.bph.pl 26.02.07, 14:07 telewizja UPC pewnie jeszcze długo nie, internet z Balmontu już mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.markom.krakow.pl 19.02.07, 17:30 A co na to wszystko pan Sikora? Czy w pierwszej klatce działa winda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.ver.airbites.pl 25.02.07, 16:11 Cześć, mam pytanie do sąsiadów z I etapu. Czy po uprawomocnieniu pozwolenia i wpłatach I transzy podpisywaliście nowe umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁĄDEK defekty I IP: *.markom.krakow.pl 21.02.07, 20:43 PILNE! Napiszcie jak jest z ogrzewaniem w waszych mieszkaniach jaka panuje temperatura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: ACTIV III etap IP: *.chello.pl 25.02.07, 15:30 Witam Mam pytanie do sąsiadów z III etapu, czy dostaliście juz powiadomienie o rozpoczęciu budowy w celu wpłacenia drugiej raty ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek media I etap IP: *.markom.krakow.pl 25.02.07, 20:00 Witam! Jak jest z dostawcami tv i internetu jakie są propozycje i ile się czeka na podłączenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja plytkarz i hydraulik IP: 194.125.86.* 26.02.07, 13:52 Potrzebuje namiary na dobrego plytkarza i hydraulika w krakowie. Jesli ktos zna kogos godnego polecenia prosilabym o kontakt na email maja99@o2.pl. z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: media I etap IP: *.bph.pl 26.02.07, 14:09 napisałem w poprzednim pości. Internet z Balmontu już mam - można powiedzieć od ręki. Telewizji i internet z UPC to jeszcze długo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: media I etap IP: *.markom.krakow.pl 26.02.07, 20:24 czym tłumaczona jest sprawa oczekiwania na telewizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: media I etap IP: 149.156.189.* 27.02.07, 12:47 W regulaminie mieszkańców jest informacja, że ma być antena zbiorcza (nie każdy chce mieć kablówkę), ale któryś z panów inżynierów powiedział, że nie będzie. Poza tym blok jest w takim miejscu,że nawet bardzo dobra antena pokojowa nie chce odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: media I etap IP: *.devs.futuro.pl 27.02.07, 13:37 A ja mam małą antenę pokojową chyba za jakieś 30 zł, kupiona kilka lat temu i daje radę :) Mam 6 kanałów ;) A co do UPC, to też nie wiem jak to jest; ponoć blok miał być przez nich okablowany (taki jest zapis w umowie z Activem), potem okazało się, ze nie jest, ale że będą to robić i mam już mętlik. A internet mam z Balmontu od 2 tygodni :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgz Re: Odsetki 28.02.07, 21:11 Moje pytanie dotyczy odsetek od nieterminowej wplaty. Czy komus sie zdarzylo, ze Activ je naliczyl i czy musial doplacac, a jesli tak to wg jakiej stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole termin oddania IV klatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:59 witam, czy może jeszcze sąsiedzi z 4 klatki tu zaglądają? macie jakieś wieści kiedy planowane jest podpisywanie aktów notarialnych i odbiór mieszkań? z tego co widziałem to prace na klatce idą w dobrym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: termin oddania IV klatka IP: *.cust.iol.ie 07.03.07, 22:32 mnie powiedziano w activie ze moge odebrac mieszkanie w kazdej chwili a wizyta u notariusza jest w ciagu kilku dni od oddania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Centrum Administracyjnemu „Partner” Aleksander IP: *.zax.pl 07.03.07, 23:37 dot. mieszkańców Okulickiego 57 PRAWA I OBOWIĄZKI WŁAŚCICIELI LOKALI ORAZ ZARZĄD NIERUCHOMOŚCIĄ WSPÓLNĄ "Zarząd powierza się Centrum Administracyjnemu „Partner” Aleksander Fiszer do roku 2016" (!!!!!) Piszcie wszystko co wiecie o tym tworze czy to fatamorgana? I o partaczach i niechujach z Activu także... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: kto zapłaci za prąd IP: *.zax.pl 08.03.07, 00:18 montaż szyldu reklamowego lub/i reklamy świetlnej, na dachu lub/i elewacji budynku oznaczonego numerem 57, położonego przy ulicy Okulickiego w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Centrum Administracyjnemu „Partner̶ IP: 149.156.189.* 08.03.07, 09:29 Sądząc po bałaganie (delikatnie mówiac) wokoło bloku i na klatkach zarządca nie zaczął jeszcze zarządzać. W umowie przedwstepnej mam zapis, że zarzadcą ma być TBS Południe, widać coś im sie zmieniło, ale dowiedzieliśmy się o tym dopiero przy podpisaniu aktu notarialnego. Podobno wspólnote mieszkaniową możemy o wiele wcześniej utworzyć, r. 2016 to chyba ostateczny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOCHA Re: Centrum Administracyjnemu „Partner̶ IP: 80.50.69.* 12.03.07, 13:25 Zgodnie z prawem własnościowym nawet kiedy 2 mieszkania wykupią w danym bud. (akt.not.) stanowią wspólnote...mysle że po oddaniu budynku nastapi nasze zebranie - wszystkich członków mieszkan tzn.właśćicieli wszystkich mieszkan..na którym muszą zapaść decyzje o wysokości st.eksploatacyjnej i innnych kwestiach..zarządca zaś ma sprawe prowadzić kontrolować rozliczać...też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl 12.03.07, 23:31 na jakim etapie są windy w I, II, III klatce. W IV nie ma nawet szyn. Piszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.devs.futuro.pl 13.03.07, 01:29 W I klatce winda już działa. Co do pozostałych klatek, to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 62.29.136.* 13.03.07, 06:18 W II klatce również już też działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 13.03.07, 10:47 W zeszłym tygodniu coś wiercili w szybie windy w III klatce, pewnie już jeździ lub ruszy na dniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 80.51.255.* 19.04.07, 23:19 Mieszkańcy pierwszego bloku, jak wam się mieszka? Co z tą pleśnią na ścianach, płytakach na balkonach, dzrwiach i dachu o którym była mowa wcześniej na tym forum???? Odpowiedz Link Zgłoś
domka110 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 20.04.07, 12:02 hej! my kupiliśmy mieszkanie w III etapie...i narazie czekamy.. i widzę, ze ty coś piszesz o pleśni na ścianach..Fuszerka ze strony activ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 20.04.07, 12:18 Spady na balkonach właśnie się robią :) Płytki skute, od nowa robią wylewki betonowe i ma być dobrze. Odnośnie grzyba to nie jest to raczej fuszerka Activu. Wszystko w mieszkaniach schło, a okna były pozamykane więc z nadmiaru wilgoci na ścianach pojawił się grzyb. U mnie było to w jednym miejscu, mała plamka, po naszym zgłoszeniu od razu została usunięta i mam nadzieję że to się nie powtórzy. Mam pytanie, czy ktoś zgłaszał porysowane szyby w oknach? U nas sa pojedyncze ryski na szybach, niektóre minimalne, prawie niewidoczne, co robić w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 20.03.07, 22:43 Czy mieszkańcy z I-go etapu (bloku) widzą jak się posuwają prace przy II i III etapie? Ponoć bloki są bardzo blisko siebie, czy ktoś wie jaka to odległość i na jakim etapie są prace? Co ze wspólnotą mieszkaniową i opłatami, proszę dzielmy się opiniami i wiadomościami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 20.03.07, 23:06 II etap-stoi już parter i część I pietra, III etap-coś się tam dzieje, ale ciężko mi powiedzieć czy zaczynają prace przy fundamentach, czy raczej przygotowują teren do przeniesienia baraków, które teraz stoją przy I etapie. Odległości miedzy blokami są masakrycznie małe!! Zaledwie 20 metrów! To najmniejsza dopuszczalna przepisami odległość. Póki co, cieszę się jeszcze bezpośrednim słońcem w pokoju, ale już niedługo. Niestety, zabudują nas dokładnie, bo przecież kasa najważniejsza... Kto by tam myślał o takich pierdołach, jak plac zabaw dla dzieci, czy kawałek trawnika... Co do wspólnoty, to 29. marca jest pierwsze zebranie i pewnie tam będą ustalane wszystkie szczegóły. Ja póki co, dostałem jedynie rachunki za prąd. Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:47 witam jutro odbieram mieszkanie jakieś porady? uwagi? co do odległości bloków to niestety przepisy sa takie a nie, coraz bardziej doceniam wysokie piętro:/ naprawde już 29? jest gdzieś taka oficjalna informacja? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 21.03.07, 08:36 Ja odbieram mieszkanie w czwartek, proszę dajcie jakieś wskazówki na co powinniśmy zwrócić uwagę, co sprawdzić, zmierzyć.. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:32 Sprawdzić przedwszytkim ściany tzn: czy są kąty, i wmiare proste . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 20:23 odnośnie odbioru mieszkania: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2080089.html informację o zebraniu dostałem 2 dni temu pocztą. Lokatorzy z innych klatek nie dostali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 22.03.07, 10:45 Dzięki za informacje. Gdzie ma się odbyć to spotkanie i o której godzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 62.29.136.* 22.03.07, 12:59 29 marca, godz. 18.00 w zespole szkół HTS - os. Złota Jesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, 29 marca, g.18.00 HTS IP: *.zax.pl 24.03.07, 22:43 Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym spotkaniem: kto je organizuje, jaki jest cel tego spotkania??? U nas w IV klatce żadna informacja na ten temat nie dotarła. P.S.Zamontowali w końcu dwie "lampki" przed wejściem do klatki od pola. Ucieli trzeci kabel który miał być pierwotnie przeznaczony do zamontowania lampy na czujnik ruchu. Na każdym kroku poraża niekompetencja i aragogancja Activu. A windy nadal brak choć miała być gotowa na 7 marca 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON...... Re: ACTIV ul. Okulickiego, 29 marca, g.18.00 HTS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:12 Jak pewnie wiekszość mieszkańców bloku I dostałem protokół ze zebrania wspólnoty z dnia 29-03-2007. Ciekawi mnie wasza opinia odnośnie zgłoszonego wolnego wniosku odnośnie sprzedaży ALKOHOLU w lokalu usługowym w bloku. Zgodnie z informacją w protokole wypowiedziło się 51 osób z czego 30% było przeciwne czyli 15 osób .Pozostałe 35 było ZA. Na szczęście uchwała jest NIEPRAWOMOCNA. Ja głosowałem PRZECIW , gdy podpisywałem się pod uchwałą praktycznie wszyscy byli przeciw . Wyniki głosowania dziwią mnie i to bardzo. Ja osobiście nie chcę sklepu monopolowego w bloku - zawsze po piwo można przecież podejść parę kroków!!!! Czy ktoś z Was głosował ZA ? A któ głosował PRZECIW. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 22.03.07, 13:01 29 marca, godz. 18.00, w zespole szkół HTS - Złota Jesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:13 ciekawe ja nic nie dostałem a kto to wogóle organizuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:21 Mam prośbe do sąsiadów z pierwszego etapu, o udostępnienie zdjęć z bloku nr 1 i może jakieś robione z okien na to co sie dzieje na placu w sprawie następnych etapów. A tak wogóle to jak Wam się mieszka??? Jak parking pod blokiem i dojazd do centrum. Życze udanego spotkania 29-go, mam nadzieję że uda się ustalić same dobre rzeczy. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: domofon - pytanie IP: *.zax.pl 22.03.07, 23:13 Czy do domofonów przypisane są jakieś kody wejściowe; mam tu na myśli do każdego mieszkania inny kod dostępu do otwarcia drzwi, czy może oprócz klucza będzie możliwość dostawienia karty magnetycznej. Jeśli coś wiecie to napiszcie tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: domofon - pytanie IP: *.devs.futuro.pl 22.03.07, 23:43 w I klatce domofon w ogóle nie działa :/ A poza tym mogliby się w końcu wziąć za zbieranie baraków i układanie kostki, bo chodzenie po tej brei średnio mi się uśmiecha... Trzeba będzie trochę znowu podręczyć telefonami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anialad Garaz 11.04.07, 10:06 Hej, chcialabym wynajac miejsce postojowe w podziemiach. Moj telefon 606 340 407. Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 62.29.136.* 23.03.07, 08:24 Co do parkingu - to można napisać tylko jedno - bardzo ciasno. Chyba trzeba kupić "malucha". Jak sąsiad zle zaparkuje to wjazd na moje miejsce jest pod dużym znakiem zapytania. A drzwi to można tylko lekko otworzyć. Osoby otyłe będą miały problem. Generalnie kolejny niewypał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 23.03.07, 19:14 Czy ktos w I-wszym etapie chce wynajac garaz, a moze ktos wie za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:29 Wracając do Administratora...Aleksander Fiszer - wcześniej współpracownik i (pewnie wciąż)kolega Podstawskiego. Więcej chyba nie muszę dodawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ono Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 29.03.07, 15:57 czy ktoś wie co dzieje się na III teapie co tam kopią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:12 Raczej nic sensownego - jakies male podpkopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:34 nie małe podkopy tylko archeolodzy dokopali się tam szieletu i jakiś monet więc III etap z tego co wiem może liczyć na min 6 miesięcy opóźnienia tylko z tego powodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 29.03.07, 22:34 Jaki szkielet? Ole, co Ty mowisz? Skad to wiesz, 6 miesięcy opóźnienia??? Z tego co mowili w Activie to za 2 miesiace ma być stan zerowy w III etapie i wpłata kolejnej raty. A kto z Was był dziś na spotkaniu wspólnoty? Ustaliliście coś? - pytanie do mieszkańców pierwszego bloku. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 29.03.07, 23:00 To już nie małe podkopy ale kopara wjechała dziś na trzeci etap i pracuje równo! Mnie też interesują losy spotkania w HTS.Proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka spotkanie w HTS IP: *.devs.futuro.pl 30.03.07, 15:12 czynsz- 1,83 od m2 w cene tego wchodzi bieżąca konserwacja budynku, media części wspólnej, ubezpieczenie, winda, podatki i opłaty, utrzymanie porządku i wynagrodzenie zarządcy. Zaliczka na centralne ogrzewanie- stała(zł/m2) 0,22; zaliczka na centralne ogrzewanie- zmienna(zł/m2) 0,80; zaliczka na ciepłą wodę (zł/m3)19,00; zaliczka na zimna wodę i kanalizację(zł/m3)5,10; zaliczka na wywóz nieczystości(zł/os) 2,10. Czynsz jest płatny do 10go każdego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: spotkanie w HTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:14 wiem to od Activu wam przecież oficjalnie nie powiedzą :) teraz zostaje wam liczyć że nic więcej nie odkopią:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 30.03.07, 21:40 Hehe z tym szkieletem to niezly bajer wychodzi. Moze faktycznie tak jest - wtedy wpspolczuje. A tak w ogole to sciagali juz od Was z III etapu druga rate (pierwsza byla 10 procent przy umowie przedwstepnej). Bo jak sciagali to nie wiem za co jak nic tam nie jest zrobione..... Pozdrawiam S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:36 jeśli ktoś nie wierzy to polecam się przejść i zobaczyć ja dziś miałem piękny widok z balkonu na male ludki zamiatające miotełkami dziury w ziemi:), myśle że skoro ludzie zamiekszują ten teren od wieków :) to i nam będzie się dobrze mieszkać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:49 Ole porób zdjęcia z balkonu, bedzie niezła pamiątka. Ciekawe co to za lud zamieszkiwał te tereny :-). Mam nasdzieję że tym z tymi miotełkami szybko pójdzie. A jeszcze odnośnie spotkania wspólnoty to ktoś wię czy dalej zarządcą będzie TBS Południe czy nie???? No i jak te stawki? Co sądzicie ? Wysokie czy raczej standardowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:07 oki zrobie wam kilka fotek na dniach, co do ludu to jakiś bogaty skoro miała kobitka :) przy sobie złote monety, co do zarządcy to jest to firma Centrum Administracyjne "PARTNER" Aleksander Fiszer, a wysokość stawek to kwestia oceny za 6 miesięcy, narazie ciężko powiedzieć co sobą reprezentują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.ver.airbites.pl 31.03.07, 16:25 Cześć Poniżej zamieszkam kilka linków do naszego II bloku. Zdjęcia zrobione tydzień temu. Chyba niedługo dostaniemy wezwanie do zapłaty :-) img103.imageshack.us/img103/4899/dsc05142pb9.jpg img478.imageshack.us/img478/6610/dsc05145wy9.jpg img61.imageshack.us/img61/5896/dsc05147uy5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:50 Pewnie trzeba niedlugo wplacac 3-cia rate za stan zerowy. dzieki za fotki....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.itn.com.pl 02.04.07, 14:39 Witam, mam pytanie do przyszłych mieszkańców 3-go etapu. Czy już wpłaciliście drugą ratę? Ja jestem w trakcie załatwiania kredytu i na razie drugiej transzy nie przelałam, ale zastanawiam się co robić, bo skoro ma być takie opóźnienie i niewiele tam jest zrobione to może by się wstrzymać z tą drugą ratą? Kwestia kilku miesięcy to spora oszczędność na różnych opłatach bankowych, chociaż z drugielj strony list z Activu z prośbą o wpłatę przyszedł już jakiś czas temu... Co robicie? Czy ktoś ma jakieś oficjalne informacje o opóźnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 80.51.255.* 02.04.07, 19:20 Eva, jesli chodzi o wplate II-giej transzy to wydaje mi sie że trzeba wpłacać. Druga rata miala byc wplacona przy poczatku inwestycji,,, czyli Activ moze powiedziec że przygotowanie terenu pod budowe to jest jednoznaczne z zaczeciem budowy. Bank to uzna bo jaby nie bylo Activ cos zaczał na dzialce robic. To nie znaczy ze musza np. wylac fundamenty. Zgodnie z umowa Activu na wplate mamy 7 dni od momentu powiadomienia pismem poleconym,,,, 1 miesiac poczekaja na opóźnienie (naliczajac karne odsetki) powyzej miesiaca maja prawo rozwiazac umowę. Sadze ze im sie to opłaci,, bo sama wiesz ile teraz stoi 1m2 w Krakowie. Pozdrawiam,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.devs.futuro.pl 04.04.07, 07:31 Witam A jak tlumaczy Activ takie opoznienie III etapu dzwonil ktos moze do nich ? Bylam wczoraj na budowie, II etap juz I piętro zaczynaja od strony trzeciej klatki. Pozdrawiam Eska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama kontakt z "Partnerem" IP: 149.156.189.* 04.04.07, 10:29 Czy ktoś z mieszkańców I etapu ma może nr telefonu do naszego zarządcy? Albo wiecie może, czy blok ma ubezpieczone mury, czy każdy z mieszkańców ma to załatwić indywidualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: kontakt z "Partnerem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:59 Witam . mam takie pytanie czy nie zastanawia was wysokość stawki za ciepłą wodę ... bo z tego co się zorientowałam to koszt jest około 10,00 zł a my mamy 19,00... zastanawiam się skąd się to wzięło i czy na tym etapie możemy to zmienić. Co o tym myślicie? Mam też prośbę o kontakt telefoniczny do PARTERA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMIKE Re: kontakt z "Partnerem" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:29 Witam. Jesli chodzi o cene cieplej wody, to znajomy placi bardzo podobna stawke (cos w granicach 18,5 PLN) u zupelnie innego zarzadcy, takze nie podjerzewam, aby cena byla jakas nadzwyczajna. Numer do "PARTNERA" tez by mi sie przydal. Podobno mielismy przelac im za czyns do 10 kwietnia, ale do dzis nie trafil do mnie zaden rachunek od nich. Czy ktos juz moze dostal od nich jakies pismo ? Pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: kontakt z "Partnerem" IP: *.zax.pl 17.04.07, 23:28 Prośba do mieszkańców I i II klatki dajcie nam jakies namary telefonivzne, adresowy czy mailowe do Partnera. Waszymi klatkami administruje już Partner (czytaj byłe TBS Południe inaczej sie tylko nazywa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: winda Dźwigarex - robią jakby łaskę robili IP: *.zax.pl 17.04.07, 23:37 PRZEDSIĘBIORSTWO DŹWIGOWE "DŹWIGAREX" BOGUSŁAW PLETTY Siedziba: ul. Krakowska 38, 32-700 Bochnia Tel. (+4814) 612 21 71 BIURO KRAKÓW: ul. Gliniana 15 tel./fax. (+4812) 653 15 50 tel. (+4812) 653 08 44 e-mail: biuro@dzwigarex.pl www.dzwigarex.pl Normalnie mnie trafia jak widzę tą paranoję z montażem windy w IV klatce. Nic się nie dzieje. Dwóch gostków zamontowało szyny w kanale i nic więcej... roboty stanęły. Tak to jest jak wybiera sie najtańsza ofertę z pośród firm montujących windy. Proszę każdego komu zależy na tym aby dźwig był w najszej klatce jak najszybciej o telefonowanie i mailownie na ww. kontakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.itn.com.pl 04.04.07, 11:46 Dzwoniłam do Activu w sprawie opóźnienia, powiedziałm że mam takie nieoficjalne informacje, czy to prawda. Pan powiedział że żadnego nieplanowanego opóźnienia nie ma, trwają wykopy i wszystko idzie zgodnie z planem. W sumie innej odpowiedzi się nie spodziewałam, dlaczego mieliby się przyznać że coś jest nie tak, to nie Activ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 80.51.255.* 09.05.07, 09:50 Czy ktos z III etapu wie co z budową? Zaczynają wylewać jakiś beton pod fundament czy dalej nic? II etap już ma ponoć pierwsze piętro a co z III-cim? Cy ktoś wie kiedy można się spodziewać następnej wpłaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 88.220.112.* 09.05.07, 14:27 2 dni temu jedynie ziemie wykopywali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:32 Budowa III etapu rozpoczeta juz zaczeli fundamenty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 80.51.255.* 12.05.07, 23:21 No, wreszcie. Myślałem że będą czekać na skończenie IIgo bloku. Ciekawe kiedy skończą wylewanie fundamentów? S masz jakieś zdjęcia z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 13.05.07, 08:01 Dzis pojdziemy i zrobimy aktualne - na razie to tylko betonowa podsypka na ziemii ale jak to zrobili to dalej juz szybko pojdzie. Tab bylo z II etapm - fundamenty i parter zrobili szybko a dalej im idzie jak krew z nosa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 13.05.07, 19:45 Zdjecia z placu budowy: - pierwsze wylewki pod III etap: img180.imageshack.us/my.php?image=dscn4470ha8.jpg img130.imageshack.us/my.php?image=dscn4476jg2.jpg - przyklady niedbalstwa przy budowie II etapu: img487.imageshack.us/my.php?image=dscn4461xb1.jpg img266.imageshack.us/my.php?image=dscn4500dg9.jpg img413.imageshack.us/my.php?image=dscn4459uy1.jpg Pozdrawiam, S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 13.05.07, 19:51 - wylewki pod III etap: img180.imageshack.us/my.php?image=dscn4470ha8.jpg img130.imageshack.us/my.php?image=dscn4476jg2.jpg - przyklad niedbalstwa w II etapie img413.imageshack.us/my.php?image=dscn4459uy1.jpg img487.imageshack.us/my.php?image=dscn4461xb1.jpg img48.imageshack.us/my.php?image=dscn4500bo7.jpg Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 80.51.255.* 13.05.07, 20:54 Przede wszystkim dzieki S za zdjęcia. Miło zobaczyć że coś tam robią i że wreszcie coś się dzieje w III etapie. Co do niedbalstwa w IIgim etapie to faktycznie trochę osłabiajacy widok. Tak jakby nie było nadzoru nad zwykłymi robotnikami, ale może nie bedzie już tak źle. Na zdjęciach widać że bloki są bardzo blisko siebie, a może to tylko złudzenie na zdjęciu. Pewnie nie będzie gdzie postawić samochodu pod blokiem jeśli ktoś nie ma miejsca postojowego w piwnicy. Czy ktoś może wie czy wszystkie trzy bloki są budowane na jednym poziomie tzn. czy któryś blok nie będzie wyżej ze względu na ukształtowanie terenu??? Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje Ci S za widoczki, postaram się w przyszłości odwdzięczyć tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 13.05.07, 21:05 Sa blisko siebie ale samochod sie zmiesci - tam jeszcze bedzie przeciez strop nad miejscami postojowymi. Mam tylko nadzieje ze tego skrawka ziemi miedzy II i III etapem nie wykopia i bedzie tam mozna posadzic jakies syboliczne drzewko. Niestety nie sa na tym samym poziomie - I etap jest najnizej - kazdy nastepny jest mniej wiecej o 1 pietro wyzej. Postaram sie jeszcze wskanowac plan - rzut tych 3 budynkow. Co do zdjec to hmm jestem tam kilka razy w tygodniu wiec mam na biezaco zdjecia - mieszkamy jakies 400 metrow od placu budowy :) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:59 Dzieki S za informacje. Fajnie że możesz dogladać budowe z bliskiej odległości ja nie jestem z Krakowa, mieszkam 250 km od budowy :-). Tak że pewnie nie bedę miał okazji tak często zagladać na budowę. Pozdrawiam gorąco z podkarpacia. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijes Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: 213.134.183.* 14.05.07, 06:52 Szczerze mówiąc to ja byłam bardzo pozytywnie zaskoczona odległością między blokami. Spodziewałam się że będzie gorzej a jak się okazało nie jest źle :) - przynajmniej takie jest moje zdanie. Nas Pan w Activie bardzo namawiał na kupno miejsca postojowego. Można było wywnioskować że z parkowaniem może być ciężko. Mimo, że miejsce teoretycznie będzie to wszystko tak naprawdę zależy od planów zagospodarowania terenu wokół bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 17:59 Wie ktoś może kiedy wreszcie ruszy winda w 4 klatce? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 14.05.07, 21:36 jeszcze nie działa??? nie żartuj... a 31 marca miało być wszystko na tip top. ależ im wszystkim się chce, fiu fiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - odp IP: *.zax.pl 14.05.07, 23:06 Winda miała ruszyć od dzisiaj ale nie ruszyła! Nadal nie jest udostępniona ludziom. Wnet ma się odbyć odbiór techniczny windy. Zatem aby się już nie dołować - trzeba być dobrej myśli. IV klatce to nadal plac budowy: - popalone żarówki na klatce (łaskowie włączyli ostatnio włącznik czasowy na klatce ale teraz jest ubaw bo jak zaświecisz światło to świeci się przez 20 sekund i znów hop do kontaktu - tak pracuje firma Kobyłecki do spółki z Activem; a żeby kto uzupełnił przepalone żarówki należy sobie tylko jak na razie pomarzyć - uzupełniają brakujące płytki na klatce tyle, że już nie w takim samym kolorze bo niby nigdzie takowych w hurtowniach już nie mogą dostać - balkony od południa nadal nie wykończone - moja ulubiona rynna nadal między parterem i piętrem odpięta i woda sączy się po elewacji - drzwi od klatki nadal się nie domykają (jest to też wina tych lokatorów), którzy podkładają jakieś kamieniuchy przed drzwiami i w ten sposób niszczą dopychacz od drzwi - wejście na dach nie zabepieczone - trawki z wiadomych wyżej względów brak - nadal podkreślam, iż oświetlenie zewnętrzne przed IV klatce jest za słabe!!! (kicha) Dart, aaaaaaa jest wogóle jakiś administrator tego budynku dałbyś jakie namiary na niego. Gdzie te Partnery Fiszery mieszkają mają jakiś adres, mail etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap - odp IP: *.itn.com.pl 15.05.07, 07:58 A ja zauważyłam, że po remoncie na balkonie dalej nie ma spadu i woda stoi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: I etap - odp IP: 62.29.136.* 15.05.07, 08:16 Nie przesadzaj, jak się chce ponarzekać to każdy powód jest dobry. U mnie balkon wykończony super - III klatka, żadnych usterek w mieszkaniu nie mam, przeciwnie wylewka gładka, ściany równe itp. Jeśli chodzi o słowność i terminowość Activu, to na słowo niczego się nie załatwi to było wiadomo od dawna. Zamiast zgłaszać po sto razy trzeba napisać pismo do Activu, złożyć na dziennik podawczy i sprawa do 14 dni ma być załatwiona. To jak to wreszcie jest u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: I etap - odp IP: 62.29.136.* 15.05.07, 08:26 Acha. A co do super wykończonego balkonu - to pewnie wystające śruby też są powodem Twojego zachwytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap - odp IP: *.itn.com.pl 15.05.07, 12:04 Dopóki nie padał deszcz to wyglądało to ładnie na pierwszy rzut oka,teraz stoi woda więc widać że jest coś nie tak. Do tej pory nie miałam powodów do narzekań, poza tym nie należę do tych narzekających na wszystko więc się nie czepiam bez powodu jesli jest dobrze. Nawet te śruby (których nie zauważyłam) mi nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: I etap - odp IP: *.171.134.250.crowley.pl 15.05.07, 15:54 mdm, kontakt do administratora: Aleksander Fiszer Centrum Administracyjne "Partner" 30-611 Kraków, ul. Wysłouchów 30A/44 tel. 012-650-42-41, fax. 012-650-43-42 b.grzesiek@tbspoludnie.pl Co do prac w bloku i wokół, to w I klatce robią balkony (malowanie, skuwanie posadzki). Mieli to skończyć pod koniec kwietnia, a zanosi się że najwcześniej ukończą w czerwcu (i to pod koniec).... Wreszcie wywalili baraki. Od poniedziałku mieli kłaść kostkę na wjeździe do bloku... Kolejny raz widać, że to co mówi pan Sikora i sytuacja rzeczywista to to dwa, baaardzo odległe bieguny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - odp IP: *.zax.pl 15.05.07, 23:26 Dart, dzięki za dane adresowe administratora. Jak widzę nazwę tbs południe to mi się robi nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: I etap IP: *.chello.pl 17.05.07, 21:01 Witam Mam pytanie do mieszkańców I bloku: ile realnie mieliscie opóźnienia pomiędzy obiecywanym oddaniem bloku, a faktycznym podpisaniem umowy notarialnej ? Pytam z tego względu gdyż w II bloku obiecywany (podawany we wszyskich ulotkach i ogłoszeniach) termin oddania mieszkań to IV kwartał 2007 (w umowie jest marzec 2008, ale Pani z Acivu zapewniła ze to termin kompletnego wykończenia całości: podjazdy itp. - to co u Was jest robione teraz) Niestety, już widać, ze termin IV kw. jest niemożliwy do zrealizowania nawet przy normalnej pracy. Kiedy obstawiacie zakończenie drugiego etapu (II bloku) ? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:17 nam obiecywano skonczenie na sierpień 2006 (w umowie był marzec 2007) jak widać jest maj 2007 a przy tym tempie prac to mysle że koniec lipca może sierpnia powiino być wszystko skonczone, a wasz II blok to nie sądze żeby wcześniej niż sierpien 2008 mowie o całości, ale kto wie moze sie myle czego wam życze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: I etap IP: *.ver.airbites.pl 17.05.07, 21:52 Trzeba naprawdę zaczekać jeszcze chwilę, II, III i IV etap realizuje całkowicie inna ekipa ściągnięta z Warszawy, I był małym niewypałem. Już dostawili drugi dźwig więc poczekajmy jakieś 3miesiące i wtedy będzie widać postęp robót. PRzy ilości osób jakie tam dziś były na budowie terminy oddania podawane są naprawdę realne, w II bloku jedno skrzydło już jadą 3 piętro, w III bloku fundamenty gotowe i na dniach ruszają. Trzeba być dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: I etap IP: *.ver.airbites.pl 17.05.07, 23:26 witam, mam pytanie dotyczące wysokości czynszu w I bloku, kupiłam (taką mam nadzieję:) małe M w IV etapie. Ile wynosi czynsz w M ok. 35m? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: I etap IP: *.itn.com.pl 18.05.07, 07:01 Eva napisz ile kosztuje m2 w IV etapie i czy mają jeszcze wolne mieszkania, też jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: I etap IP: *.devs.futuro.pl 18.05.07, 07:42 Eva skoro kupilas tam mieszknie to mozesz zdradzic jak bedzie usytuwany czwarty blok w stosunku do tych ktore wlasnie powstaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: I etap IP: 212.244.59.* 18.05.07, 09:29 Jesli chodzi o wygląd IV bloku, to jeśli patrząc od os. Złotej Jesieni postawi Pani 3 pionowe kreski to czwarty będzie na ksztatł litery u (coś podobnego do: |____| [ | ] IV blok IIIblok II blok I blok Oczywiście proszę nie patrzeć na odstępy - to wizualizacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: I etap IP: *.devs.futuro.pl 18.05.07, 10:58 Krak , ilu pietrowy bedzie ten czwarty blok i za ile jest sprzedawany za m2 ? Bo widze ze masz spore inforamcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: I etap IP: 212.244.59.* 18.05.07, 12:26 Blok VIIp; cena ok 5600m ale miała chyba coś wzrosnąć, trzeba zadzwonić do biura do nich www.activ.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt Re: I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 21:30 Czy ktoś z I etapu chce wynając garaż tzn miejsce parkingowe pod budynkiem i za ile? A może znacie kogoś kto chce sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 21.05.07, 10:18 Ja mogę wynająć miejsce na jakieś 3-4 miesiące. Jesli Cię urządza to napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtav Re: I etap IP: *.dns.com.pl 21.05.07, 12:56 Hej, Jak jestes zaintersowany wynajmem miejsca naziemnego to pisz gtav@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON... Re: I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:59 Miejsce postojowego napewno nie kupisz oddzielnie bez mieszkania ponieważ Activ "poszedł" na łatwizne i nie ma możliwości sprzedaży miejsca bez mieszkania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 21.05.07, 14:30 No chyba żeby ktoś kupił z mieszkaniem i teraz chciał odsprzedać. Swoją droga to szczyt chamstwa sprzedawać kawałek miejsca pod blokiem za 5 tysięcy. Czy to normalne czy tylko activ tak robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:47 Jakie 5 tys. Nasze miejsce w II etapie kosztowało 14 tysięcy. Ciekawe czy te matoły przewidzieli że trochę zmotoryzowanych będzie i gdzie te auta będą stać? Ja nie wyobrażam sobie stawiać auta ma Okulickiego. Gratuluje Pacanom z Activa że nie wszystko nam na początku powiedzieli. Os. Złotej Jesieni RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 21.05.07, 15:09 Mówisz o miejscu przed lub za blokiem? Bo w pierwszym etapie kosztowało 5 tys., 14 tysięcy to już przegięcie pały, chyba ich powaliło. Chyba że mówisz o garażu podziemnym to się nie dziwię. Cóż liczą że ludzi nie będą mieli wyjścia i będa musieli kupić, tak do końca to nie wiem czy to legalne ale szkoda mi się z nimi użerać. Ciekawe jak jacyś goście przyjadą, co wtedy? Nie słyszałam do tej pory żeby ktoś zdzierał od ludzi forsę za możliwość parkowania pod własnym blokiem, tym bardziej tyle i to wtedy kiedy każdy grosz się liczy jak się wykańcza mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: I etap IP: *.nfz-krakow.pl 21.05.07, 15:38 Wszystko jest powodem tego ze ceny mieszkan i gruntow sa takie wysokie i ze i jednego i drugiego brakuje.... Nie oplaca sie im robic normalnego parkingu przed blokiem - lepiej dac drugi blok. Sprzedaz miejsc naziemnych postojowych to niestety popularna praktyka na takich osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:17 orjentuje się może ktoś kiedy wreszcie zostaną rozdane piloty do bramy od garażu i zamykanie zacznie funkcjonować na normalnych zasadach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKE Re: I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 21.05.07, 19:40 Piloty juz rozdaja. Trzeba tylko sobie podejsc do biura budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:13 A ja nie mam miejsca Parkingowego i właśnie się zastanawiam gdzie ja będę parkował :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 22.05.07, 07:19 Faktycznie jest problem bo sprzed lokali uzytkowych będą przeganiać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:46 To nieźle bo ja tego nie słyszałem że pod blokiem jest płatne.14 tys miałem za miejsce pod blokiem. W zasadzie nikt mnie nie poinformował że musze zapłacić za miejsce pod blokiem zeby je miec.No przeciez mnie to rozwala.To gdzie mam postawić auto jak już wybudują. Pozastawiamy im wyjazd to sie zdziwią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 22.05.07, 14:02 Ale zamotałeś, pod blokiem czyli na parkingu podziemnym czy przed blokiem - naziemny. W I etapie 5 tys. kosztuje przed i za blokiem, na parkingu naziemnym, podziemny był droższy - chyba 17 tys. czy jakoś tak. Ja nie wiem co zrobią ci co nie mają żadnego miejsca, gdzie będą parkować? Gdzieś muszą przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: I etap IP: *.nfz-krakow.pl 22.05.07, 14:15 Tu bedzie sporty problem z tym parkowaniem - jesli miejsca naziemnie nie beda mialy jakis mechanicznych blokad na parkowanie to pewnie czesto te miejsca beda zajmowane przez ludzi, ktorzy przyjada tu kogos odwiedzic itp.... A co do na niewykupionych miejscach - czyli gdzies w poblizu to moze byc problem. W okolicy sa 2 duze parkingi ale platne - jedynie jest jeden maly marking pod przychodnia.... ale to jest 200-300 metrow od bloku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 22.05.07, 14:48 Miejsca naziemne będą mieć blokady, tak mówią w activie. Tylko nie wiem czy samemu trzeba sobie założyć czy activ zapewni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 09:46 W podziemnym parkingu kosztowało 14 tys. A jak kupowałem mieszkanie w II etapie nikt mnie nie poinformował że bede musiał zapłacić 5 tys a miejsce postojowe. Tylko mówili że takowe będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 23.05.07, 11:00 No to lepiej się dowiedz czy te miejsca pod blokiem jeszcze są, bo u nas było kilkanaście i szybko się rozeszły. Z perspektywy czasu widzę że podziemny parking to jadnak najlepsze rozwiązanie. A jeśli chodzi o te śmieci, to czy przewidziany jest jakiś śmietnik z prawdziwego zdarzenia, czy ten syfny kontener będzie straszył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:14 Właśnie dzwoniłem do activu i powiedzieli mi że narazie nie mają w sprzedaży tych miejsc po 5 tys więc ktoś tu kłamie :-) Narazie rozważają czy będą sprzedawać. Może być taka sytuacja że część sprzedadzą a część zostawią jako bezpłatne. Miejsca pod budynkami są sprzedane wszystkie. Nie wiem jak to jest ale jak activ będzie fer to zostawią albo wybudują jakiś parking do cholery jasnej. Panowie i Panie może jakaś petycja .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap IP: *.itn.com.pl 23.05.07, 13:45 Na razie nie sprzedają bo może nie wiedzą jak to wyjdzie z powierzchnią pod blokiem, w I etapie te miejsca zaczęli sprzedawać dopiero pod koniec ubiegłego roku, czyli jak budynek już był i wokół była kostka ułozona, może dopiero wtedy wytyczają te miejsca. Na miejsca bezpłatne bym raczej nie liczyła, to zresztą byłoby nie fair w stosunku do tych co musieli za te miejsca zapłacić min. mnie:) też wolałabym parkować bezpłatnie. W I etapie wszystkie miejsca przed i za blokiem zą przypisane do konkretnych lokali i mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - opinie o administratorze "Partner" IP: *.zax.pl 24.05.07, 23:05 Proszę o Wasze pierwsze opinie o administratorze firmie Partnet (b. TBS Południe) budynku przy ul. Okulickiego 57. Szczególnie zwracam się do mieszkańców I i II klatki. Piszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: I etap - opinie o administratorze "Partner" IP: 62.29.136.* 25.05.07, 08:06 Trudno oceniać, bo nie widzę efektów ich działalności. Jednak może to być spowodowane tym, że blok w dalszym ciągu jest jeszcze nie oddany. To, że w II klatce jest czysto to zasługa osoby sprzątającej a nie administratora, chociaż on tą osobę zatrudnił, więc może i to jego zasługa. Myślę, że za wcześnie na opinie. Natomiast ciekawą rzeczą jest pazerność naszego admina. Dostałem pismo dotyczące czynszu. I ku mojemu zdziwieniu powiększył mi się metraż o 2,8 m2, ale jak się okazało po telefonie do zarządcy to nie mieszkanie mam większe, tylko to czynsz za komórkę lokatorską. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi i u żadnego z nich nie jest naliczana opłata za komórkę. Dziwna sprawa z tym czynszem. Mam zamiar w niedługim czasie uruchomić stronę internetową dotyczącą naszego bloku - to tam będziemy mogli sobie spokojnie omawiać nasze problemy. Póki co pozdrawiam sąsiadów zwłaszcza tych z większą kulturą, ale tych co wycierają buty z błota o schody również. Aha, jakby kto pytał to przed naszym blokiem będzie budowany kolejny blok, ale już nie przez ACTIV - ktoś inny wykupił ten teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I etap - opinie o administratorze "Partner" IP: *.itn.com.pl 25.05.07, 08:20 Acha, to super z tym blokiem z przodu, pewnie odległość między nimi będzie najmniejsza z dopuszczalnych, obstawią nas z każdej strony. Widać właśnie że coś kopią z przodu, a Pan Marek z Activu powiedział że to nie ich teren i bloku tam nie postawią. Ale niespodzianka. Mam pytanie do sąsiadów- czy, i kiedy dostaje się jakąś książeczkę opłat za czynsz, lub jakąś informację o kwocie do zapłaty od administratora?Odebraliśmy mieszkanie 19 kwietnia i na razie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: I etap - opinie o administratorze "Partner" IP: *.nfz-krakow.pl 25.05.07, 08:46 A czy wiadomo kto i co tam bedzie budowal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - co z daszkami nad wejściami? IP: *.zax.pl 28.05.07, 00:04 Czy planowane są daszki nad wejciami do klatek. Jeszcze w zeszłym roku na II klatce przez z jakiś czas takowy był zamocowany (jeszcze grubo przed wykonywaniem elewacji). Jeśli kto ma wieści na ten temat niech pisze...albo zapyta właściwe osoby. Z góry dzięki za aktywność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva III etap IP: *.itn.com.pl 28.05.07, 06:48 Jeśli chodzi o trzeci etap to dzwoniłam do Activu i w tym tygodniu mają być już rozsyłane wezwania do zapłaty kolejnej transzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 17:07 Jak to następna transza? Już? Przecież jeszcze nie skończyli fundamentów. Na jakim etapie jest budowa? Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: III etap 28.05.07, 21:30 III etap jest na etapie fundamentów- są zrobione zbrojenia.( bylismy w piątek) Mysle ze jeszcze za wczesnie na kolejną ratę!!!!! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 22:10 No właśnie, chyba zbyt wcześnie!!! Tzn. Activ powinien już wcześniej coś wybudować i ściągać pieniądze a tak to nie ma się co wygłupiać i wysyłać rzeczoznawcę z banku aby zobaczył niby stan zerowy, który nie ma jeszcze wylanych fundamantów. I tak, jakby nie było wpłaciliśmy 40% całości następna transza to kolejne 20% a na budowie to do półmetka inwestycji jeszcze sporo roboty. Miejmy nadzieję że jakoś to pójdzie. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i zainteresowanych :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: III etap IP: *.itn.com.pl 29.05.07, 07:40 Słuchajcie, dzwońcie do Activu i się pytajcie. Ja odpowiadam to co wiem, tak mi powiedziała Pani Pietrzak w ubiegłym tygodniu: pod koniec tego tygodnia czyli około 1 czerwca i w przyszłym mają być rozsyłane listy. Znając terminowość Activu to moze być to trochę później ale na 100% w czerwcu. A jak jest w umowie, bo akurat nie mam przy sobie, kiedy powinna być ta wpłata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: III etap IP: *.itn.com.pl 29.05.07, 09:46 Będę dziś w Activie i spróbuję się dowiedzieć dokładnie jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: III etap IP: *.itn.com.pl 29.05.07, 12:10 Potwierdzam, w czerwcu na pewno zażądają kolejnej wpłaty. Ponoć są juz przywiezione materiały i do końca czerwca na pewno zakończą wymagany etap - słowa Pani Pietrzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: III etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 29.05.07, 15:37 Mieszkam w I etapie i słowo "na pewno" wypowiedziane z ust jakiegokolwiek pracownika Activu nabiera zupełnie nowej wartości. Wiem tylko, że jeśli tak mówią, to z pewnością nie dotrzymają słowa :) Nasz blok miał być oddany "na pewno" do połowy listopada 2006, o innych rzeczach nie wspominając. Choć, jeśli chodzi o kasę dla nich, to może faktycznie będą chcieli dotrzymać terminu. Sorki za takie czarnowidztwo, ale zbyt wiele plam dał Activ i spółka, żebym miał jakiekolwiek podstawy, aby im wierzyć. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: III etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 15:57 Potwierdzam słowa "dart". Jako mieszkaniec I etapu na słowo "na pewno" zbiera mnie na ... Ale życzymy Wam jak najlepiej i abyście nie musieli wykazywać tyle cierpliwości co my. Pozdrawiam mieszkańców wszystkich etapów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: III etap IP: *.n4u.krakow.pl 29.05.07, 19:28 Tak się składa że mam mieszkanie również w I etapie więc wiem o czym mówicie : ( Jeśli w przypadku wezwań do zapłaty Activ będzie nieterminowy do bardzo dobrze, chyba nikt nie chce płacić większych odsetek bankowi. Chociaż w sumie im wcześniej ściągną kolejną ratę tym szybciej wybudują. Podobno za wszystkie swoje "niedociągnięcia" Pan Sikora stracił pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: III etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 29.05.07, 19:35 Tak? A ja dziś z nim rozmawiałem. Notabene nie była to specjalnie przyjacielska rozmowa, bo czasami przeginają i trzeba im parę gorzkich słów powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 00:42 nie wie ktoś gdzie kupić taniego geberita duofix?:) ciekawe czy ta budowa się kiedyś skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: I etap IP: *.itn.com.pl 30.05.07, 07:47 Najtańsze geberity są w marketach budowlanych, z tym że to podobno starsze modele. Różnica polega ponoć na wyglądzie przycisku, który w tych modelach jest większy, jesli chodzi o jakość i gwarancję to nie różnią się one od tych droższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:05 mam pytanko wie ktoś kiedy dotrze do nas telewizja kablowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: kablówka IP: *.171.134.250.crowley.pl 01.06.07, 17:12 Z tego co się dowiedziałem, to UPC miało jakieś problemy formalne z przeciągnięciem kabla pod ulicą, związane z planami przebudowy tejże. ponoć do końca czerwca ma sie już pojawić sygnał. Byłoby fajnie, ale ja jestem nauczony ostrożności co do wszelkich deklaracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: III etap IP: *.devs.futuro.pl 01.06.07, 09:40 Witam Bylam wczoraj popoludniemna budowie Własnie wylewali beton na zbrojenia w fundamentach dla III etapu (to info dla zainteresowanych) Ale niestety w II niewiele sie zmienilo ;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domka110 III etap 12.06.07, 11:16 Hej! Nie podoba mi się tempo z jaką buduja nasze bloki....II etap stoi, III(w którym kupiłam mieszkanie) też powoli idzie. Mieszkam teraz na Zlotym Wieku i buduje tu dom-bud mały bloczek, niedawno zaczęli, a już prawie cały blok stoi...nierozumiem tego. A co do kolenej transzy to gadałam dzis z Activem i powiedszieli mi że że do końca czerwca będzie wybudowany etap 0, zobaczymy. i do ok 15 lipca będziemy musieli wpłacic kolejną transzę. Pozdrawiam evrybady:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: III etap IP: 80.51.255.* 19.06.07, 22:12 Czy ktoś wie co się dzieje na budowie czy coś robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: III etap IP: *.itn.com.pl 21.06.07, 14:19 Na "dwójce" chłopaki jadą z robotą do wieczora, a "trójka" raczej odłogiem stoi :( Wczoraj patrzyłam to na razie tylko fundamenty są i zbrojenie sterczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek horror na budowie IP: 62.29.136.* 22.06.07, 08:31 wczoraj podczas burzy można było sobie popatrzeć na obracające się ramiona dzwigów. Wiatr pokręcił sobie ramionami, zwłaszcza przy dzwigu pracującym przy II etapie. Można śmiało stwierdzić, że to że nie doszło do tragedii to tylko zawdzięczamy temu iż ramię to było usytuowane lekko nad I blokiem. W pewnym momencie, gdy zerwał się wiatr, ramię to nabrało dość dużej prędkości, zmierzając w stronę bloku. Zatrzymało sie nad naszym blokiem, co pozwoliło na stwierdzenie jak nie wiele brakowało do tragedii. Uważam to za skandal i kompromitację budowniczych kolejnych etapów. Wczorajsze zdarzenie zasługuje na zgłoszenie do nadzoru budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: horror na budowie IP: 212.244.59.* 22.06.07, 09:28 Nie wiem człowieku że wiesz, że właśnie dzięki temu że ramiona dźwigów mogą się swobodnie obracać nic na żadnej budowie się nie dzieje. Dziwię się niedoinformowaniu ludzi takich panikarzy jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: horror na budowie IP: 88.220.112.* 22.06.07, 09:41 potwierdzam tak powinno byc - musza sie obracac inaczej byle wiaterek by go powalil... jedyne co to nie powinny na siebie zachodzic ramiona dzwigow obok i bydynkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: horror na budowie IP: *.itn.com.pl 22.06.07, 11:18 No a jak miało być usytuowane to ramię, jesli nie nad blokiem? Chyba nikt nie jest ograniczony i nie ustawia go na wysokości piątego piętra. Nie ma to jak siać panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap IP: *.zax.pl 22.05.07, 23:23 jeszcze to pewnie potrwa bo nawet drzwi od klatek nie zamykaja się, nie ma kto wyregulować dopychaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 23.05.07, 09:01 Mnie zastanawia, gdzie te miejsca parkingowe pod blokiem są - bo bardzo często samochody zastawiają wejście do np. III klatki. Ani zakupów wnieśc nie można, nie mówiąc już o jakimś wiekszym sprzęcie. Mam też prośbę do co niektórych mieszkańców - ludzie, wykrzesajcie z siebie odrobinę kultury i chęci i zanoście swoje śmieci tam, gdzie należy, a nie rzucajcie pod lokiem, lub co gorsza pod nie swoimi drzwiami. Idąc do pracy często potykam się o czarne worki pełne śmieci. Nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby wyrzucić je pod blok a nie do śmietnika. Niestety niektórym jednostkom jednak przychodzi coś takiego do głowy. To jest nasze mieszkanie, nasze sąsiedztwo, więc nie róbmy wiekszego syfu niż jest. Bez urazy ze strony tych, co targają swe śmieci do prowizorycznego śmietnika. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:24 Ktoś widział albo wie co tam na budowie w III etapie? Zrobili coś więcej niż tą wylewkę pod fundament? Jak prognozujecie kiedy może być stan zerowy i następna transza opłaty? Pytam bo od tej transzy będę płacił z kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, III etap IP: *.chello.pl 27.05.07, 00:06 Nie ma jeszcze wylewki ale jest juz zbrojenie. Dzis dowiedzialem sie od jednego z robotnikow, ze III etap robi zupelnie inna ekipa od pozostalych. A podobno mialo byc juz przy II etapie inna ekipa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Luca Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.ramtel.pl 02.04.07, 21:46 Dziękujemy za zdjęcia! Też byłem niedawno na budowie, II Etap jest w tej chwili na wysokości parteru i co zresztą widać na zdjęciach, jest to dosyć wysoko. Ciekawi mnie to o ile wyżej będzie stał blok III Etapu. przyglądałem się mieszkaniom na parterze w gotowym bloku i szczerze mówiąc nie wygląda to wesoło - prosto z ulicy zagląda się komuś do środka :/ Ja coprawda będę na I piętrze, ale wolałbym być jak najwyżej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 03.04.07, 13:42 Don Luca, odechce Ci sie mieszkania wyżej jak będziesz musiał wnosić cały materiał do wykończenia mieszkania po schodach, bo winda to luksus, na który trzeba czekać miesiącami :) Pozdrawiam (mieszkaniec I piętra I etapu) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 88.220.112.* 11.04.07, 08:12 Nie wiecie kiedy bedzie kolejna rata dla II etapu (ta po wykonaniu stanu zerowego) Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 12.04.07, 21:54 czesc, rozumiem ze masz garaz i chcesz go wynająć komuś:) tak? bo ja bym była zainteresowana-ale za ile??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 15.04.07, 20:51 Mam pytanie czy ktoś z IIetapu dostał juz wezwanie do wpłacenia następnej raty (tej przy stanie zerowym)? Pońoć już jest Isze pietro, a Activ nie chce kasy??? Dziwne, a może szykuja się do rozwiazania umów, wypłacenia wpłaconej kasy i spredania po obecnych cenach? A co z III etapem,,, mieszkańcy pierwszego bloku - widzicie coś tam z wyższych pieter???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.kolornet.pl 15.04.07, 22:04 Hej, Własnie w piątek dostałam wezwanie do zapłaty kolejnej raty w związku z osiągnieciem stanu zerowego :)(II etap) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 16.04.07, 07:31 Nie no trad, ale czarne wizje tworzysz, chyba przesadzasz. Jak widzisz niektórzy już dostali wezwanie do zapłaty więc się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 88.220.112.* 16.04.07, 08:38 potwierdzam tez dostalismy wezwanie do zaplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijes Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 213.134.183.* 16.04.07, 14:46 My rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 16.04.07, 21:56 Dzięki Eva że odganiasz moje czarne wizje :-). Tak tylko sobie pomyslałem,,,, bo chyba wszyscy wiedzą że w budowlance ceny materiałów poszły strasznie w górę. Acitiv sprzedaje następne mieszkania w IV etapie ponoć za 5600-6000zł. Eva wiesz na jakim etapie jest budowa? Które piętro drugiego etapu juz wybudowane i co z trzecim etapem? Budują jednocześnie dwa bloki czy nie? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 17.04.07, 07:26 Ja mam mieszkanie w III etapie, więc jestem trochę w tyle :) w porównaniu z Wami. Ja dopiero uporałam się z bankiem i kredytem, wpłaciłam drugą transzę - płatną po rozpoczęciu budowy, trzeciej na razie nie chcą. W czwartek będę na budowie to się rozejrzę. Jesli chodzi o ceny, to już 3 etap był dosyć drogi - 5200 za metr, mam nadzieję że ceny nie zaczną spadać po tym szale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena problemy III etapu?? IP: 212.244.59.* 17.04.07, 09:36 Czy ktoś kupił mieszkanie w III etapie jak ja? Mają problemy "geologiczne" bo coś wykopali cennego i czarna wizja jest taka że nawet w tym roku nie zaczną!!! Dlatego tyle ludzi odsprzedaje a nawet oddaje rezerwacje, sama nie wiem co mam robić????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: problemy III etapu?? IP: 88.220.112.* 17.04.07, 11:54 Bylismy w niedziele na budowie - sporo ziemi juz wybrala koparka pod fundamenty wiec chyba niedlugo (miesiac) rusza z wylewniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: problemy III etapu?? IP: 212.244.59.* 17.04.07, 12:34 O to chodzi że za miesiąc nie ruszą, dzwoniłam tam i dopóki geolodzy nie wyjdą to nie mogą budować, na rynku od 2 lat siedzą to i tu mogą 1-2 lata siedzieć, chyba spróbuję sprzedać niezorientowanym umowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: problemy III etapu?? IP: *.zax.pl 17.04.07, 15:38 Hej! Ja też kupiłam mieszkanie w III etapie i rzeczywiście coś tam wykopali... ale ja nie mam zamiaru czekać rok na rozpoczęcie budowy...i bardzo chce sie tam wprowadzić w miare w czasie określonym przez nich. Zaraz tam dzwonie.. no nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: problemy III etapu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:03 Dzwoniłem do activu i powiedzieli mi że były a raczej że są prowadzone prace arheologiczne na III bloku ale juz ponoć arheolodzy schodzą. Za 2 miesiące ma ponoć stanąć stan zerowy. Powiedzieli jeszcze że firma płaci arheologom za pieczołowitą prace,,, firma a raczej są to pieniądze które wpłacamy. Mam nadzieję że nie braknie im na cegły a arheolodzy przeniosą się w ciekawsze miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: problemy III etapu?? IP: *.zax.pl 18.04.07, 12:06 Arheolodzy????Polecam słownik ortograficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: problemy III etapu?? IP: *.zax.pl 18.04.07, 12:07 Arheolodzy?? Polecam słownik ortograficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: problemy III etapu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:16 G, masz rację,,,, mój sromotny błąd,,, mam nadzieję że od tego nie zawali się nasz blok :-). Oczywiście przyznaję rację "archeolodzy", a ja już myślałem że nasz język tak ewaluował, że "ch" to archaizm. Pozdrowionka dla Ciebie G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: problemy III etapu?? IP: *.itn.com.pl 18.04.07, 13:46 Tak niestety, kupiłam za 5200, tyle że w styczniu 2007, jedno z ostatnich mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: problemy III etapu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:32 Czy ktoś wie jak wygląda budowa, w jakim stadium jest II etap? Dalej siedzą tam tylko archeolodzy? A II etap które ma już piętro??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: problemy III etapu?? IP: 62.29.136.* 07.05.07, 07:51 III etap - teren jest wyrównany, archeologów już nie widziałem, natomiast II etap - aktualnie dobiega końca stawianie I piętra. I etap to w dalszym ciągu jedna wielka porażka ACTIV-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: problemy III etapu?? IP: *.itn.com.pl 07.05.07, 08:28 Co masz konkretnie na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: problemy III etapu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:33 K dlaczego piszesz że I etap to porażka Activu? Myślisz że II i III etap nie będą porażką? Chyba nikt z właścicieli mieszkań z pierszego etapu nie stracił. Obecnie cena metra kwadratowego na rynku jest prawie dwukrotnie wyższa niż te pieniadze które zapłacili dla Activ-u. Widziałem że ludzie w II i III etapie sprzedają niewybudowane mieszkania z dużym zyskiem. Fakt że gdyby Activ budował szybciej i lepiej mozna by zarobić więcej ale czy jest aż tak źle że I etap to porażka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: problemy III etapu?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:37 Ma któś może nowe zdjęcia z budowy? Nie jestem z Krakowa a fajnie by było zobaczyć co się tam dzieje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: problemy III etapu?? IP: 62.29.136.* 07.05.07, 11:33 Cena mieszkań to oczywiście osobna sprawa i z całą pewnością korzystna dla nas. Natomiast samo wykończenie pozostawia wiele zastrzeżeń, zarówno do terminowości jak i jakości. Wielokrotne zgłaszanie pewnych braków, pozostało bez odzewu, i tak prosty przykład - rusztowanie które ostatnio stało przy balkonach klatki II i III miało służyć wykończeniu balkonów /tak zapewniał kierownik budowy i taki zapis istnieje również w protokole ze spotkania z administratorem/. Efekt jest taki, że rusztowanie zostało przeniesione na kolejne klatki, a u mnie w dalszym ciągu nie ma wykończonego balkonu - brak terakoty, mimo, że 8 razy zgłaszałem ten fakt. Kolejna sprawa to komórki lokatorskie - w dalszym ciągu brak zainteresowania, aby je udostępnić - źle zamontowane drzwi lub w ogóle ich brak. Ciekawostką natomiast jest to, że metraż komórki wliczony jest do czynszu. Garaże mimo obietnic dalej nie ukończone. Można parkować, ale ostatnio zauważyłem sporą ilość wody, co może oznaczać, że ze szczelnością coś jest nie tak. Jest jeszcze wiele drobnych mankamentów, którymi i tak nikt się nie zajmuje, a przypominam, że oddanie bloku zgodnie z umową miało nastąpić w dniu 31 marca. W tym momencie nawet trudno określić, kiedy takowe oddanie nastąpi. Czy to nie jest porażka? Co do dalszych etapów to myślę, że będzie zdecydowanie lepiej. Ten pierwszy blok powstawał od samego początku w bólach i tak już będzie pewnie do końca. Patrząc na budowę II etapu można przypuszczać, że będzie lepiej, czego oczywiście Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: problemy I etapu?? IP: *.itn.com.pl 07.05.07, 12:15 Nie przesadzaj, jak się chce ponarzekać to każdy powód jest dobry. U mnie balkon wykończony super - III klatka, żadnych usterek w mieszkaniu nie mam, przeciwnie wylewka gładka, ściany równe itp. Jeśli chodzi o słowność i terminowość Activu, to na słowo niczego się nie załatwi to było wiadomo od dawna. Zamiast zgłaszać po sto razy trzeba napisać pismo do Activu, złożyć na dziennik podawczy i sprawa do 14 dni ma być załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska6817 Re: pytanie etap I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:25 od kiedy można juz mieszkac w bloku(etap I) błagam o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:08 Eva Ty kupowałaś w III etapie m2 po 5200zł????? Czy pomyliłaś się o 1000zł. Bo ja kupowałem z ostatnich mieszkan na targach mieszkaniowych w Krakowie w pażdzierniuku 2006 i płaciłem za m2 4200zł (brutto tj 7%Vat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: *.chello.pl 18.04.07, 18:59 Witam wszystich Dziś na serwisie dominium znalazłam ofertę ACTIVU na IV etap mieszkań przy Okulickiego Nie orientujecie sie może gdzie ma być położony ten 4 blok względem poprzednich etapów ? A swoja droga to ładne maja przyspieszenie z ta sprzedażą jeszcze 3 nie zaczęli budować a już 4 sprzedają :) Pozdrawiam Eska Odpowiedz Link Zgłoś
domka110 Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap 18.04.07, 22:43 hej! ja słyszałam,że czwarty blok ma powstać przed trzecim, a potem jeszcze piąty w poprzeg pozostałych czterech. a tam wogóle to ponoć ma tam stanąć 9 bloków... nie wiem czy to prawda... A nie orientujecie się czy czy ma być w pobliżu plac zabaw albo coś w tym stylu; bloki ogrodzone? Ja mam mieszkanko na VI piętrze w segmencie blizej okulickiego- jacyś sąsiedzi:D Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: *.itn.com.pl 19.04.07, 07:29 Jaka jest cena m2 w 4 etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: *.devs.futuro.pl 19.04.07, 08:35 prawie po 5800/m2 i miejsce postojowe po 20 tys., a odnosnie placu zabaw to podobno ma byc jakis pomiedzy 2 i 3 blokiem, ale jak ich znam to pewnie tylko jakas jedna hustawke postawia i nazwia to szumnie "placem zabaw" POzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: 80.51.255.* 19.04.07, 07:34 Czwarty blok ma być wybudowany przed trzecim? Znaczy szybciej oddany niż trzeci???? To coś nowego, z tego co wiem to dopiero zaczęli sprzedawać mieszkania w czwartym bloku. To że bloki będą blisko, bardzo blisko siebie to słyszałem ale że czwarty ma być przed trzecim o tym słysze pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijes Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: 213.134.183.* 19.04.07, 09:19 PRZED trzecim czyli na przeciwko, a nie PRZED trzecim ma zostac oddany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
domka110 Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap 19.04.07, 11:12 Trad, kijes ma racje. czwarty blok ma stanąć przed trzecim, jako czwarty z kolei, ale nie wcześniej, tylko na bank później hehehe! A ceny nie znam, ale teraz moga jeszcze w górę pójść, bo wygraliśmy euro!to pewnie znowu wszystko pójdzie w górę, może nie jakoś radykalnie, ale pewnie się ceny mieszkań podniosą i tych nowych i starych. zaczną zjeżdżać sie firmy dubowlane itp, trzeba im będzie dach nad głowa sprawić... tak mi sie wydaje, nie? Pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap IP: 195.75.207.* 19.04.07, 11:54 Hej, odnosnie 4 bloku, rozmawialm kiedys z P. Bielskim odnosnie ich przyszlych planow (jakies 1.5 mies temu) i powiedzial mi ze chca zbudowac 4 blok w takim "klinie" wzdluz Okulickiego, troszke wyzej niz wszystkie bloki, czyli wydaje mi sie troszke wzdluz innych blokow. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze zmiesci sie tam az 9 blokow... Jest troche miejsca ponizej 1 bloku ale ta dzialke ma podobno inny developwer i nie chce jej sprzedac Activowi a od strony Zlotej Jesieni na razie rolnik sieje pszenice :))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on........ Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 15:16 Jak pewnie wiekszość mieszkańców bloku I dostałem protokół ze zebrania wspólnoty z dnia 29-03-2007. Ciekawi mnie wasza opinia odnośnie zgłoszonego wolnego wniosku odnośnie sprzedaży ALKOHOLU w lokalu usługowym w bloku. Zgodnie z informacją w protokole wypowiedziło się 51 osób z czego 30% było przeciwne czyli 15 osób .Pozostałe 35 było ZA. Na szczęście uchwała jest NIEPRAWOMOCNA. Ja głosowałem PRZECIW , gdy podpisywałem się pod uchwałą praktycznie wszyscy byli przeciw . Wyniki głosowania dziwią mnie i to bardzo. Ja osobiście nie chcę sklepu monopolowego w bloku - zawsze po piwo można przecież podejść parę kroków!!!! Czy ktoś z Was głosował ZA ? A któ głosował PRZECIW. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijes Re: Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: 213.134.183.* 19.04.07, 15:23 Ja nie głosowałam ani ZA ani PRZECIW ponieważ jestem z II etapu ale zainteresował mnie temat ponieważ nie wiedziałam że w Waszym bloku będą lokale usługowe. Wiecie już jakiego typu będą to usługi? Fajnie byłoby mieć jakiś sensowny spożywczy pod nosem :) - niekoniecznie z alkoholem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.04.07, 15:32 mam pytanko ...bo ja nie bedzie tak tego sklepu u nas w bloku to gdzie jest najblzszy z piwem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: *.171.134.250.crowley.pl 21.04.07, 02:18 A ja nie dostałem żadnego protokołu (I klatka). Serio jest zgoda na alkohol? Na zebraniu nie widziałem chyba żadnego podpisu na "tak", więc to co piszesz również bardzo mnie dziwi... Mam nadzieję, że nikt wałków nie kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On.... Re: Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 14:06 Na szczęcie uchwała jest nieprawomocna - nie było więkoszosci za lub przeciw. Natomiast mnie bardzo zastanowiło skąd się wzioło 49% ZA z 51 osób - tak jak ty byłem na zebraniu i podpisywałem się gdzieś przy połowie i nie było nikogo ZA . ...........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Iblok- spotkanie HTS - zgoda na alkohol!!!!! IP: *.fdk.airbites.pl 22.04.07, 00:15 Ja podpisywałem przedostatni lub ostatni ostatni i był jeden za i jeden wstrzymujący się. te 43.5% wynika z tego że ACTIV głosował ZA a miał na ten dzień około 43% udziału w nieruchomości (nie oddane mieszkania). Ustawa o własności lokali z dnia 24 czerwca 1994 r. Art. 23 Rozdział 4 punkt 2. Uchwały zapadają większością głosów właścicieli lokali, liczoną według wielkości udziałów, chyba że w umowie lub w uchwale podjętej w tym trybie postanowiono, że w określonej sprawie na każdego właściciela przypada jeden głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.zax.pl 22.04.07, 23:56 Mieszkańcy IV klatki wogóle nie zostali powiadomieni o spotkaniu wspólnoty w HTS. Nikt z nas nie otrzymał dotąd żadnej korespondencji od Activu czy jakiegoś tam Partnera. Jesteśmy przeciwko umieszczaniu sklepu monopolowego w naszym budynku. Nie dość że wieczorami i nocą wracają menele i podpita chołota od strony Os. Złotej Jesieni przechodząc wokół bloku na skróty to jeszcze Activ chce upchnąć niesprzedany lokal na sklep monopolowy tak aby wszystkie menele zrobiły sobie noclegownie alkoholową w budynku. Wystarczy doprawda to co widzimy od strony Złotej Jesieni i za HTS. NIE DLA SKLEPU MONOPOLOWEGO!!! Niech Activ zajmie się ważniejszymi problemami: - BRAK WINDY - SŁABE OŚWIETLENIE OD STRONY IV KLATKI - ZEPSUTE ŚWIATŁO W IV KLATCE - NIE STARANNIE WYKAŃCZANA IV KLATKA - NIE PRZEKAZANE DOTĄD KLUCZE DO PIWNIC I GARAŻÓW (A W GARAŻU SĄ MIEJSCA GDZIE CIEKNIE WODA - OSTATNIO MOŻNA BYŁO TO ŁADNIE ZAOBSERWOWAĆ) - ŻLE POŁĄCZONE RYNNY - WODA KAPIE Z DACHU NA BALKONY I BAKONY ROBIĄ ZA RYNNY; A MIEDZY PARTEREM A PIERWSZYM PĘITREM NAWET PO ELEWACJI WODA CIEKNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.itn.com.pl 23.04.07, 09:32 Nas też nikt o zdanie nie pytał, a chyba powinni zebrać głosy od wszystkich mieszkańców. Jeśli sklep przejdzie to musimy ostro się temu sprzeciwić, bo będziemy oglądać meneli z połowy osiedla:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.171.134.250.crowley.pl 23.04.07, 10:26 MDM to spotkanie było dla tych którzy mieli już podpisane akty notarialne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.devs.futuro.pl 23.04.07, 10:37 nie powiadomienie czesci lokatorów o zebraniu nie wynikało z jakiegoś przeoczenia czy niechciejstwa ....zaproszone były tylko osoby które miały podpisane umowy notarialne na tamten moment , razem z zona uczestniczylismy w zebraniu i moglismy głosowac a wy macie już podpisane takie umowy ???? jesli nie to nie macie sie co strzepić mam pytanko do lokatorów z 7 pietra bo cos mi sie nie za bardzo podoba moj sufit to znaczy jakos taki dziwny niestbilny i jeszcze jedno jak powieje mocniej to cos mi tam łopocze - czy ktoś z was ma może z czyć takim do czynienie ? oczywiscie fachowcy na budowie mowią ze wszystko ok ..hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.itn.com.pl 23.04.07, 12:12 Ja się nie "strzępię" tylko uważam że powinni pytać o zdanie wszystkich. Skoro jeszcze nie ma wszystkich aktów notarialnych, to niech się wstrzymają z decyzją. W końcu to wazna kwestia i dotyczy wszystkich mieszkańców, a nie tylko tych którym się udało wprowadzić. To nie moja wina że Activ uniemozliwił mi wcześniejszy odbiór mieszkania, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.171.134.250.crowley.pl 23.04.07, 12:51 Witam! Jeżeli chodzi o sufit to z 23/24.03.2007 podczas silnego wiatru panował w mieszkaniu straszny hałas, skrzypiał sufit. Po piśmie skierowanej do Activ był tylko wykonawca i nadal nic. Obawiam się że samie nie wiedzą jak się za to zabrać. Na pewno muszą coś z tym zrobić, a ja ze swojej strony będę ich niepokoił w Activ, bo Pan Sikora to nadal tylko obiecuje. Jeżeli chodzi o meneli to najlepszym dowodem nich będzie z Wielkiego piątku na Wielką sobotę w windzie w II klatce „kupa” czy coś jeszcze więcej potrzeba. Gdy pojawi się ten sklep to ..., a kolejne bloki będą powstawały z bardzo dużym opóźnieniem i na pewno z jeszcze większymi usterkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.itn.com.pl 23.04.07, 13:17 A jak myslicie, czy będzie kiedyś możliwość ogrodzenia bloków? Kiedyś Activ wspominał o takiej mozliwości, a widzę że okolica jest niespecjalna skoro takie rzeczy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja internet bezprzewodowy IP: 82.177.11.* 23.04.07, 15:39 Drodzy mieszkańcy. Od jakich dostawców macie internet? Poszukujemy dostawcy intenetu bezprzewodowego. Czy oprócz Belmontu są w tej okolicy jakies inne możliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.zax.pl 23.04.07, 19:44 Tak, nie strzępi się tu nikt bo umowę to mieliśmy podpisaną już dawno i nic to nie zmieniło. Widocznie jesteśmy z tych "upierdliwsych" i bardziej nieporządanych na wszelkich dyskusjach. Z ludzmi z Activu czy Fiszera ( ktokolwiek by to nie był na 100% jest powiązany z Activem) się nie da dyskutować, nie mówiąc już o wspomnianym wcześniej panu sikorze. Brak mi słów ile temu człowiekowi wbliliśmy do łba - chyba jest puusty bo odzewu nie ma. Za każdym razem coś notuje w zeszycie ale chyba później ma go na rozpałkę bo efektów żadnych niet! Kawał CHAMA i IMPERTYNENTA!!! Mam nadzieję że Prezes Wszechmnogący w końcu i z nim zrobi porządek tak jak z Marcinem K. Olewa wszystko co się do niego mówi i udaje że coś załatwia ale przy kliencie nie zatalefonuje tylko mówi że później czyli nigdy! Generalnie niem a z nim co rozmawiać trzeba się udać do firm podwykonawców i montujących wszystko. Jedynie z nimi także po bojach można coś osiągnąć. Co do menelstwa to zawsze dosłownie nonstop są imprezki w krzakach za szkołą. JEśli damy otworzyć monopolowy to będzie zatrzęsienie, razem ze wspomnianym ? zasraniem" i "zaszczaniem" WSZYSTKIEGO! Przepraszam za dosłowność ale tak to będzie wyglądać. Ludzie, piwko możecie kupić przy okazji zakupów w normalnym sklepie a Monopolowy w tej okolicy będzie żył jedynie z "Jaboli". Myślę, że jest możliwość postawienia ogordzenia na tych murkach co są zrobione dookoła ale to musi zrobić(czyt. zapłacić) wspólnota mieszkańców ja jestem rękami i nogami ZA! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁADEK Re: I blok nie dla menelstwa IP: *.171.134.250.crowley.pl 23.04.07, 21:16 Witam! Jeżeli chodzi o Pana Sikorę to od dawna żadnej sprawy nie załatwiam z nim tylko kieruję pismo do firmy Activ i zgodnie z zawartą umową mają 14 dni na usunięcie usterki. Efekt jest taki że szybko pojawia się wykonawca i ustala termin usunięcia usterki lub niedoróbki. Na pocieszenie dodam że zmienił się Dyrektor działu inwestycji, a Pan Kurpacz albo zrezygnował sam albo zwolnili Go. Jestem za ogrodzeniem ale poczekajmy na kolejne bloki będzie chyba taniej. Jest pewnie jeszcze kilka spraw ale szkoda moich słów i czasu. Z naszego spotkania z administratorem to Activ wywiązał się chyba tylko z ponumerowania miejsc postojowych w terminie dwóch tygodni bo reszta to nadal tylko obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalos KUPIĘ IP: *.veranet.pl 23.04.07, 21:34 Kupię mieszkanie II-pokojowe w bloku 1, ewentualnie 2-gim oprócz parteru - proszę o oferty na kalos@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Porysowane szyby IP: *.itn.com.pl 27.04.07, 09:45 Witam, ponawiam swoje pytanie: czy ktoś z mieszkańców zgłaszał porysowane szyby w oknach? Czy są jakieś problemy z ich wymianą przez Activ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domka110 Re: ACTIV ul. Okulickiego, IVetap 19.04.07, 15:30 odnoście tych 9 bloków, to też uważam ze nuie ma tam miejsca... ale tylko tak słyszałam. oby nie powstało ta tyle... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart kablówka-I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 20.05.07, 18:53 Czy ktoś się orientuje jak sie ma sprawa z kablówką z UPC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 04.06.07, 10:14 Witam, czy ktoś posiada jakieś bardziej szczegółowe informacje na temat zmian w umowie jakie szykuje nam Activ niestety nie chca powiedzieć dokładnie czego dotyczyć mają zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.pliva.pl 04.06.07, 11:10 Jejku, jakie zmiany???!!!!!! skąd ma Pan/Pani taką informację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 88.220.112.* 04.06.07, 11:16 hmm nawet nie mow, ze cos szykuja..... S. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20066 Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 05.06.07, 10:47 Hej! ma ktos jakies wiesci o tych zmianach w umowie? Piszcie jak tylko cos bedziecie widzieli! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.actaris.com 05.06.07, 11:26 Jestem zdziwiony. nie podpisaliście umowy w formie aktu notarialnego?!!! Takiej umowy niemożna zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 05.06.07, 12:12 no wlasnie chcelismy taka umowe podpisac i dowiedzielismy sie ze niestety nie mozemy poniewaz prawnicy pracuje w chwili obecnej nad aneksem do umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 88.220.112.* 05.06.07, 12:18 Nikt nie moze zmusic nas do podpisania aneksu.... Jedynie co moga zrobic to rozwiazac stara umowe zwracajac kase + procenty (co dla nas jest nie korzystne) a w uzasadnieniu podac ze nie moge sie wywiazac z terminu bo ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 05.06.07, 12:25 no wlaśnie bo co?? ciekawi mnie co te durnoty z Activu znowy wymyśliły. Jak mam tam dzwonić to mnie, aż skręca bo wiem, że się będe poźniej dlugo denerwował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.actaris.com 05.06.07, 15:07 do umowy ACTIV doda zapis zeby sie zabezpieczyc przed wzrostem cen materiałow budowlanych, taki zapis jest juz w IV etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 88.220.112.* 05.06.07, 15:26 tak a co z gwarancja ceny...... tylko vat + inflacja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.actaris.com 05.06.07, 16:02 teraz VAT + inflacja + wskażnik GUS wzrostu cen materiałów budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 05.06.07, 16:31 Wiec co jesli nie zgodzimy sie na aneks do umowy? To rozwiązą z nami te stara? czyli co jesli teraz się zgodzimy to cena m2 za mieszkanie podskoczy? Przeciez my juz wplaciliśy kase duzo wcześniej wtedy materiały nie byly takie drogie. I teraz co wyjdzie że cena za m2 rosnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.51.255.* 05.06.07, 17:00 Dzwoniłem do activu, nie potwierdzili ze beda zmiany w umowach. powiedzieli że te umowy w II i III etapie pozostaja bez zmian tak jak było. Cos takiego planowali ponoć w IV. Pozdrawiam. Nastepna wpłata w III etapie ponoć za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbygro Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 07.06.07, 09:53 Znalazłem na stronie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów rejestr klauzul zakazanych zawierający takie postanowienia. Postanowienia, które nie zostały uzgodnione indywidualnie nie wiążą konsumenta, jeżeli kształtują jego prawa i obowiązki w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami i rażąco naruszający jego interesy. Wśród nich jest coś takiego: „Koszty budowy 1 m2 powierzchni całkowitej może się zmienić w zależności od wzrostu czynników cenotwórczych i budowlanych mających wpływ na koszt budowy” Wyrok z dnia 21/12/2004 Sygn. akt XVII Amc 69/03 Sąd Okręgowy w Warszawie Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:24 jakie są postępy w II etapie, proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:29 jak postępują prace w II etapie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.ver.airbites.pl 23.06.07, 22:38 W tym tygodniu rozpoczęli V piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 09:55 Czy ma ktos moze zdjecia z budowy? Fajnie by bylo gdybyscie podali linki do zdjec:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.ver.airbites.pl 24.06.07, 12:01 Witam wszystkich. Od dziś funkcjonuje strona z forum całej inwestycji na Okulickiego. Proszę o aktywne włączenie się w dyskusje na forum. Czekam na sugestie dotyczące działania forum, nowych kategorii, itp. Myślę że wszyscy się włączą w dodawanie zdjęć, dokumentów, oraz pomoc swojemu sąsiadowi. www.activokulickiego.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 25.06.07, 07:58 super robota tomekgr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:13 Dziękuje za uznanie ale mam nadzieje że na tym się nie skończy. Proponuję przenieść całkowicie na forum. Niech rozgorzeje dyskusja. Żeby coś napisać nie trzeba się rejestrować ale proponuję jednak to zrobić ponieważ planuję uruchomić kilka tematów "dla wtajemniczonych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTAV Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.dns.com.pl 25.06.07, 15:26 Popieram i apeluje do Grupowiczow o przeniesienie sie na nowe super forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:38 Nowe zdjęcia II Etapu jak świeże bułeczki zrobione dziś przez kolegę z I etapu zamieściłem na forum. ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 30.06.07, 00:26 Bardzo dobry pomysł z forum Okulickiego. Ja także zapraszam na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 02.07.07, 00:33 www.activokulickiego.fora.pl - piszcie, piszcie...czekamy na Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:32 Na naszym forum www.activokulickiego.fora.pl - NOWE ZDJĘCIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 11.07.07, 00:23 dzisiaj przerwa w funkcjonowaniu forum od 23.00 - 9.00. Później juz bedzie ok i ma szybciej działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazetowy Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.autocom.pl 25.07.07, 20:58 To o Waszej budowie? Będzie wstrzymana? wiadomosci.onet.pl/1578330,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
okulia Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 08.08.07, 16:21 Ja slyszałam, że mają wyburzyć te budynki, gdyż archeolodzy niedokładnie zbadali teren Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.ver.airbites.pl 08.08.07, 19:47 a ja słyszałam że tobie klepki mają w mózgu wyburzyc bo ci przeszkadzają i uciskają go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 23.08.07, 00:28 www.activokulickiego.fora.pl - zapraszamy na nasze forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 31.08.07, 00:01 www.activokulickiego.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 05.06.07, 12:23 do kazdej umowy mozna sporządzić aneks. Do umowy podpisanej aktem notarialnym również, tylko w przypadku umowy pospianej aktem notarialnym w przypadku gdy nie zgodzisz sie na podpisanie aneksu, a deweloper odmówi wywiązania się z warunków umowy możesz domagać się wydania przedmiotu umowy. Natomiast przy podpisaniu zwyklej umowu w praypadku gdy deweloper nie wywiąże się z umowy masz prawo domagać się pokrycia wszelkich kosztów jakie poniosłeś w związku z podpisaną umową. Dodatkowo w sytuacji kiedy budowa zostala rozpoczęta nie tak łatwo jest "niewywiązać się z warunków umowy". Przynajmniej tak twierdzą prawnicy :) wiec głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska6817 pytanie etap I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:39 czy wie ktos moze od kiedy mozna miezkac w I etapie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:46 nie wie ktoś może gdzie można kupić takie grzejniki jak są w mieszkanaich? firmy RADSON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska 6817 Re: I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:52 prosze odp mi od kiedy juz mozna mieszkac w etapie I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska 6817 Re: I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:56 od kiedy mieszkasz w bloku (etap I) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 22:58 ja jeszcze nie mieszkam, jestem w trakcie urządzania, ale z tego co pamietam to ludziska juz od jakiś 4 moze 5 miesięcy mieszkaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - kiedy klucze miedzy ... IP: *.171.134.250.crowley.pl 12.06.07, 00:06 Kiedy będą do odbioru klucze między garażem a klatkami. Budowa wjazdu od Okulickiego to normalnie katastrofa. To samo z wykończeniem balkonów i terenu wokół budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp kablówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:05 Wie ktoś kiedy wreszcie podłączą kablówkę w naszym bloku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: kablówka IP: *.171.134.250.crowley.pl 12.06.07, 17:23 Podobno do końca czerwca, ale ja jestem bardzo sceptyczny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nknrp Forum ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 08.06.07, 23:24 Witam Ktos kiedys wspominal o zalozeniu strony o naszym powstajacym osiedlu. Zastanawiam sie czy pomysl nadal aktualny - bo bardzo by sie przydala. Sluze pomoca... Posiadam bardzo duzo zdjec z budowy i chetnie sie nimi podziele, szczegolnie z tymi osobami, ktore chca dochodzic swoich praw odnonise nie fachowego podejscia podwykonawcy do kluczowych elementow budynku - sciany nosne, fundamenty, odplywy itp. Dotyczy to rowniez I etapu... Fotki byc moze przydadza sie pracownikom developera do monitorowania swoich podwykonawcow - z tego co wiem przytoczone poprzednio usterki na zdjeciach zostaly usuniete - lub uktryte pod warstwa cemetnu... A niestety ostatnio developer nie ma szczescia... - rozne wpadki z I etapem, wady zadaszenia w innych budynkach (Borowinowa) itp. Jakos tlumaczenie z cyklu nie ma co narzekac bo teraz jest drozej mnie nie przekonuja... Czesto bierzemy kredyty na cale dziesieciolecia i chcemy, zeby produkt koncowy byl dobrej jakosci - a ostatnio mam wrazenie ze wracamy do ery lat 70 i budowania byle szybko i byle duzo.... (nie wazne ze sciany sa krzywe, ze cegly wypadaja itp...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trad Re: Forum ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:32 Mam prosbę nknrp, jesli możesz to przeslij zdjęcia na mój adres: karmin32@o2.pl albo może podaj linki w sieci do tych zdjęć to wiecej ludzi będzie mogło je obejrzeć. Odnosnie strony o osiedlu to fajnie by było gdyby powstała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.171.134.250.crowley.pl 11.06.07, 16:55 Witam! Jestem za wprowadzeniem strony internetowej, jeżeli są potrzebne środki to może otworzyć należy konto na które kto będzie mógł będzie wpłacał symboliczną złotówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomP Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.14, 17:08 Zapraszam wszystkich na Forum Mieszkańców Okulickiego (Złotych Orłów) www.okulickiego.pl Odpowiedz Link Zgłoś