Dodaj do ulubionych

Kto dzisiaj focił T4?

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.12.02, 21:18
Motorniczy 110+510 opowiadał mi o dwóch osobnikach polujących na niego pod
wandą i na Ujastku ok 13-14 przyznać się!
A tak poważnie też fociłem i 124+524 i 110+510 z tym ostatnim zrobiłem pełne
kółko , tu bardzo dziękuję panu Motorniczemu za rozmaite opowieści wtym
smutną o poważnym rozważaniu likwidacji torów do Walcowni, jest to teren HTS
i oni nie mają kasy na te remonty a PTS bardziej się opłaca niż tramwaj
Niestety kursów T4 już nie będzie a marzy mi się jeszcze fotka po ciemku na
statywie może strzelę 30-ego
Aha! Motorniczowe zapisują się na odwóz sylwkowy kto chce i ponoć jak
dotychczas chętnych brak!
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Kto dzisiaj focił T4? 27.12.02, 22:06
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Niestety kursów T4 już nie będzie a marzy mi się jeszcze fotka po ciemku na
      > statywie może strzelę 30-ego

Kiedy dokładnie wycofują? 31?

> Aha! Motorniczowe zapisują się na odwóz sylwkowy kto chce i ponoć jak
      > dotychczas chętnych brak!

No, ja się nie dziwię :)
      • Gość: mouset Re: Kto dzisiaj focił T4? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.12.02, 23:31
        Ponoć jeszcze 31-ego dwa składy pojadą
    • pavlack Re: Kto dzisiaj focił T4? 27.12.02, 23:57

> Motorniczy 110+510 opowiadał mi o dwóch osobnikach polujących na niego pod
      > wandą i na Ujastku ok 13-14 przyznać się!

Ja byłem na Ujastku, a pod Wandą byli Michał K. i Michał W. , później ja też
      tam przyjechałem :-)

> A tak poważnie też fociłem i 124+524 i 110+510 z tym ostatnim zrobiłem pełne
      > kółko , tu bardzo dziękuję panu Motorniczemu za rozmaite opowieści wtym
      > smutną o poważnym rozważaniu likwidacji torów do Walcowni, jest to teren HTS
      > i oni nie mają kasy na te remonty a PTS bardziej się opłaca niż tramwaj

No i faktycznie, bo mało osób tam jeździ...
      Ja za to zrobiłem pełne kółko z naszym motorniczym z imprezy na 17, też się
      ciekawych rzeczy podowiadywałem :-)

> Niestety kursów T4 już nie będzie a marzy mi się jeszcze fotka po ciemku na
      > statywie może strzelę 30-ego

Ja też musze na statywie po ciemku coś zrobić koniecznie, chyba też 30 :-)

> Aha! Motorniczowe zapisują się na odwóz sylwkowy kto chce i ponoć jak
      > dotychczas chętnych brak!

:-)
      • Gość: mouset Re: Kto dzisiaj focił T4? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 00:03
        Ogarnęła mnie nostalgia T4walcowniana na wypadek nagłych i głupich pomysłów
        (zastanawiajką się nad pętlą na zajezdni) będę focił "22" na walcowni
        Motorniczy doradził mi wycieczkę na zajezdnię ponieważ z 10 T4 i B4 jeszcze tam
        stoi
        • pavlack Re: Kto dzisiaj focił T4? 28.12.02, 00:07

> Ogarnęła mnie nostalgia T4walcowniana na wypadek nagłych i głupich pomysłów
          > (zastanawiajką się nad pętlą na zajezdni) będę focił "22" na walcowni

:-)

> Motorniczy doradził mi wycieczkę na zajezdnię ponieważ z 10 T4 i B4 jeszcze
          tam
          >
          > stoi

Stoi, stoi, tylko, że już same szkielety :-) Nawet motorniczy z którym dziś
          jeździłem pokazywał mi ich zdjęcia, ale powiedział, że mu nie pozwolili ich w
          necie rozpowszechniać, coby się Niemcy nie dowiedzieli, że ich wagony kasujemy
          (podobno była podpisana jakaś umowa, że one miały jeździć dłużej, a nasze MPK
          się wzięło wcześniej za kasowanie).

Tylko jak zamierzasz się dostać na zajezdnię????
          • Gość: mouset Re: Kto dzisiaj focił T4? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 00:10
            Ups to mogą mi nie dać zgody, to po co szmaciarze kasują , pasażerowie źli,
            Niemcy źli Majchrowski zły a może kasują aby urzeczywistnić nową strategię
            MPK2003 p.t. NIE MA TABORU
            • pavlack Re: Kto dzisiaj focił T4? 28.12.02, 00:23

> Ups to mogą mi nie dać zgody, to po co szmaciarze kasują , pasażerowie źli,

Nawet jakby nie kasowali to by Cię nie wpuścili... myślisz, że to tak mozna
              sobie po prostu wejść na zajezdnię? :-)
              • Gość: Locutus UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 01:21
                Słuchajcie panowie - mam takiego pomysła - musimy znaleźć kogoś, kto by znał
                dobrze język niemiecki, a następnie wysyłamy emila do przedsiębiorstwa
                komunikacyjnego w Norymberdze, mówiącego o naruszeniu umowy i przedwczesnym
                przerabianiu teczwórek na żyletki. Co wy na to?

I druga rzecz: proponuję rozpropagować nowe motto MPK na rok 2003 - było już
                MPK - FAIR PLAY, teraz mamy MPK - TABORU BRAK!
                • Gość: ADAŚ UWAGA!!! INICJATYWA!!! IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:15
                  Gość portalu: Locutus napisał(a):

> I druga rzecz: proponuję rozpropagować nowe motto MPK na rok 2003 - było już
                  > MPK - FAIR PLAY, teraz mamy MPK - TABORU BRAK!

I tak jak napisałem gdzieś wcześniej:
                  "FILOMENA SERWIN - POWINNI TEGO ZABRONIĆ"
              • Gość: mouset jak wejść na zajezdnię IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 10:33
                Pan motorniczy z T4 poradził udać się do kierownika zajezdni, który jest
                całkiem całkiem i takie zgody na foty wydaje, spróbuję i dam Ci znać to
                pójdziemy razem, jeżeli to się nie uda to pójdę z prośbą o zgodę do dyrektora
                komunikacyjnego, zobaczymy
                • Gość: ADAŚ jak wejść na zajezdnię IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:38

> Pan motorniczy z T4 poradził udać się do kierownika zajezdni, który jest
                  > całkiem całkiem i takie zgody na foty wydaje, spróbuję i dam Ci znać to
                  > pójdziemy razem, jeżeli to się nie uda to pójdę z prośbą o zgodę do dyrektora
                  > komunikacyjnego, zobaczymy

Są jeszcze dwa sposoby.
                  1) Przeskoczyć przez płot od strony przystanku Elektromontaż (istotna jest
                  kondycja fizyczna oraz umiejętność przejścia przez chaszcze)
                  2) iść w niedzielę z flaszką do stróża przy drugim wjeździe (tym przy
                  burokach). Dać mu ją i powiedzieć, że "tylko na chwilę".
                  • Gość: ADAŚ jak wejść na zajezdnię IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 10:41
                    A w ogóle wiecie jakie hasło, żeby wejść do obydwu zajezdni?

... "BRAKTABORU"

A Cóż innego mogłoby być !!!
                    • Gość: mouset Hasło IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.12.02, 11:09
                      a odzew nie ma potrzeby
                • pavlack Re: jak wejść na zajezdnię 28.12.02, 11:23

> Pan motorniczy z T4 poradził udać się do kierownika zajezdni, który jest
                  > całkiem całkiem i takie zgody na foty wydaje, spróbuję i dam Ci znać to
                  > pójdziemy razem, jeżeli to się nie uda to pójdę z prośbą o zgodę do dyrektora
                  > komunikacyjnego, zobaczymy

OK :-)
                  Mozliwe, że też bedę miał kontakt z Panem kierownikiem, to się może coś uda
                  załatwić :-)
                  • Gość: kuba203 Ja też chcę!!! :) IP: *.biezanow.net 28.12.02, 11:50
                    pavlack napisał:

> OK :-)
                    > Mozliwe, że też bedę miał kontakt z Panem kierownikiem, to się może coś uda
                    > załatwić :-)

Ja też chcę! :)
                  • Gość: mouset Re: jak wejść na zajezdnię IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 18:05
                    czy chodzi o pana Ciupiała?
                    • pavlack Re: jak wejść na zajezdnię 29.12.02, 18:35

> czy chodzi o pana Ciupiała?

Z tego co wiem to kierownikiem zajezdni w Hucie jest pan Ciaputa :-)
                      • Gość: mouset Re: jak wejść na zajezdnię IP: *.cm-uj.krakow.pl 30.12.02, 12:04
                        no to ten gość tylko źle usłyszałem, on moze dać zgode
                        • maszkara Re: jak wejść na zajezdnię 31.12.02, 12:34
                          Ja bylem w zajezdni w Hucie dwa lata temu, w rocznice utworzenia MPK, bylo
                          bardzo ciekawie, dowiedzialem sie wielu interesujacych rzeczy, a nawet
                          przejechalem sie kawalek tramwajem, jako motorniczy, chetnie bym powtorzyl ta
                          wycieczke.
                          • Gość: mouset Re: jak wejść na zajezdnię IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.12.02, 12:48
                            Ale my chcemy taką półoficjalną wycieczkę
                            • Gość: merphy Re: jak wejść na zajezdnię IP: *.krakow.tdci.pl 31.12.02, 13:00
                              Też bym chciał taką wycieczke ... :) ...
                              • Gość: tomekw74 Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 31.12.02, 13:15
                                Wiecie co? Jak wy się tutaj juz któryś tam dzień z kolei publicznie
                                zastanawiacie, jak by tu wejśc nieoficjalnie na zajezdnię, to może ktoś tam
                                odkrył już wasz spisek i porozstawiał co parę metrów wzdłuz ogrodzenia
                                ochroniarzy z odbezpieczonymi pistoletami? Radziłbym sprawdzić, bo nie daj
                                Boże jeszcze się nieszczęście stanie i nam forum opustoszeje...
                                • Gość: Yzb Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 31.12.02, 14:40
                                  No to wlasnie mamy sposob na sprawdzenie czy w MPK nas czytaja :)
                                  • Gość: mouset Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.12.02, 16:32
                                    Jak? Postawimy nasze atrapy i sprawdzimy czy je poszatkowano?
                                    • Gość: Yzb Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 31.12.02, 16:36

> Jak? Postawimy nasze atrapy i sprawdzimy czy je poszatkowano?

Nie - sprobujecie sie dostac do zajezdni. Jezeli zaczna do was strzelac, tzn.
                                      do nas czytaja :D
                                      • Gość: mouset Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.12.02, 16:41
                                        Zrobimy atak lotniczy
                                        • Gość: ADAŚ Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 16:45

> Zrobimy atak lotniczy

I powiemy, że jesteśmy z FILKA-WAFFE
                                          • Gość: mouset Re: Zajezdnia ufortyfikowana IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 31.12.02, 16:46
                                            Albo zróbmy tekturowy tramwaj i po prostu zjedziemy do zajezdni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka