Dodaj do ulubionych

Cracovia Maraton 2006

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.05.06, 09:51
Wedlug mnie ten maraton to byla niezla szopka.
Nie wiem gdzie byly punkty kontrolne, ale ja i inne osoby w autobusie(jadacym
od Mostu Debnickiego) widzielismy okolo godz.11.30 "maratonczykow" biegnacych
prawym chodnikiem Al.Krasinskiego (miedzy Jubilatem i kinem Kijow) w kierunku
kina Kijow. Krotki rzut oka na trase maratonu pozwala przypuszczac, ze
skracali sobie oni trase, bo powinni biec bulwarami (po stronie Jubilata) w
kierunku Salwatora i dopiero tam jakimis uliczkami na Blonia od strony Kopca.
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: Cracovia Maraton 2006 08.05.06, 10:08
      Jeśli to prawda, to musieli być jacyś durnie, oszukujący przede wszystkim
      samych siebie. Wydaje się jednak mało prawdopodobne. Zwycięzca przbiegł na metę
      ok. 11:45. Gdyby zauważeni przez ciebie "maratończycy" biegli bezpośrednio do
      mety, to osiągnęliby ją przed Kenijczykiem.
      A może po drodze wpadli gdzieś na browarek?
      • Gość: kibic sportowy Re: Cracovia Maraton 2006 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.05.06, 10:31
        No wlasnie..wszystko sie zgadza. Bedac na moscie Debnickim widzialem tego
        kenijczyka (gosc jest bardzo charakterystyczny) ktory chyba wygral, biegnacego
        bulwarami w strone salwatora. Pozniej wysiadlem z autobusu pod Cracovia i
        poszedlem dosc syzbko w kierunku mety maratonu. Dochodzac do mety widzialem
        wbiegajacego na nia kenijczyka.
        Rzeczywiscie jesli Ci pseudomaratonczycy tak skracali sobie trase i zostali
        sklasyfikowani to musieli we wlasciwym dla nich momencie wejsc na trase juz po
        kenijczyku. A czy byli na browarku czy w kinie, dla sportu nie jest to juz
        wazne. Ze swej strony jestem ciekaw gdzie w tej okolicy byly punkty kontrolne.
        • krzychut Re: Cracovia Maraton 2006 08.05.06, 10:52
          Szkoda, że nie zauważyłeś numerów startowych, a może to nie byli maratończycy,
          może chłopakom śpieszyło się na piwo?
          • Gość: kibic sportowy Re: Cracovia Maraton 2006 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.05.06, 10:55
            Widzialem ich z boku. Na kibicow to oni nie wygladali.
            • Gość: PP Re: Cracovia Maraton 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:46
              a byli jacys zdyskwalifikowani?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka