Dodaj do ulubionych

Salwator na www.skrzywdzeni.pl

IP: *.crowley.pl 22.05.06, 18:56
Wszystkich miłośników firmy Salwator zapraszam na stronę www.skrzywdzeni.pl.
Można tam znaleźć ciekawe opisy tego co spotkało klientów tej firmy. Są np
zdjęcia opadającego sufitu na Ułanów i trochę o niedoszłych mieszkańcach
Bobrzyńskiego w Krakowie czy Mehoffera w Warszawie. Polecam...
Obserwuj wątek
    • Gość: niedoszły klient Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.zarz.agh.edu.pl 23.05.06, 09:27
      Dzięki za podpowiedź, byłem już o krok by podpisywać umowę, dobrze, że ktoś
      rzetelnie i z konktretami pisze o tym co go spotkało, a nie tylko ogolniki.
    • abrzozowska1 Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl 23.05.06, 12:33
      No właśnie tu przynajmniej klienci piszą konkrety
    • Gość: smutny_gosc Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 00:29
      Ja jestem jeszcze bardziej skrzywdzony.
      Mialo byc mieszkanie na Bobrzynskiego/Przemiarki, a nie ma nic.
      Mieszkania zdrozaly, a Salwator pod glupim przetekstem
      odstapil od umowy. Najbardziej denerwuje mnie ich aroganckie
      zachowanie. Szczegolnie Edytki.
      Pewnie za dwa miesiace sprzeda je o 2 tysiace drozej innym frajerom.

• Gość: w11 Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:22
        Niezła ta strona! Najlesze są zdjęcia odpadającego sufitu na Ułanów. Współczuję
        gruzu spadającego na taki ładny parkiet, trochę to musiało kosztować. Czy
        Salwator pokrył straty? Czy były ofiary w ludziach? Ja jestem z Bobrzyńskiego.
        To chyba dobrze że nie wybudowali i musiałem rozwiązać umowę. Strach pomyśleć
        co by było gdyby jednak wybudowali... Mógłym nie przeżyć takiej niespodzianki z
        odpadającym sufitem.
        • Gość: w11 Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.crowley.pl 13.06.06, 21:30
          Mnie się najbardziej podobają zapisy z umowy dla niedoszłych klientów
          Bobrzyńskiego. Umowę z interpretacją prawnika znalazłam na stronie
          www.skrzywdzeni.pl Ciekawe, że każdy kupujący mieszkanie jest nazywany w umowie
          Salwatora "Inwestorem", co skutkuje tym, że jeśli Salwator nie wydoli
          finansowo, każdy kupujący mieszkanie nazwany "Inwestorem" będzie pokrywał długi
          tej firmy. powodzenia.
          • Gość: prawnik Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:30
            Tak sformułowana definicja nie ma praktycznie żadnego znaczenia. Ale ich umowy
            są rzeczywiście "dziurawe", i to raczej nie jest przypadek.Pzdr
        • Gość: ciekawy Re: Salwator na www.skrzywdzeni.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:14
          A juz mialem podpisywac z nimi umowe.
          Ale po tym, co uslyszalem od znajomych, to ciesze sie, ze jednak nie podpisalem.
          Na tym forum ostatnio tylko widze auto-reklame salwatora (skromni
          nie sa).
          Warto sie popytac osobiscie klientow salwatora - raczej poszukam sobie
          innego dewelopera.
    • Gość: wertt o co tu chodzi??? IP: *.reverse.privatedns.com 18.06.06, 15:29
      IP: *.crowley.pl oraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      dlaczego te dwa nr IP powtarzają się najczęściej ?
      Czyżby to ta sama osoba uprawiała sama ze sobą polemike?

i jak tu wierzyc w forum:(

• Gość: szewczyk Re: o co tu chodzi??? IP: *.aster.pl 26.06.06, 20:53
        niedoinformowana..to jest dostarczyciel netu.. tysiace osob moga miec taki
        adres..a nie jedna osoba ja pisze z aster i tez wiele takich adresow
        zauwazysz..a zapewniam ze nie wszyscy pisza z mojego kompa:))) juz wiesz ?:)
      • Gość: ona Re: o co tu chodzi??? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 27.06.06, 19:10
        moze i ja sie tutaj dopisze.....choc wolalabym miec inne zdanie.Jak narazie to
        jestem dosc zmartwiona.Podpisalam umowe z Salwatorem na zakup mieszkania Eko
        Park, czekalam na przyznanie kredytu...i pomimo zdlonosci kredytowej (
        potwierdzonej przez bank) nie dostalam go...poniewaz....bank doszukal sie
        czegos nieprawidlowego w ksiegach wieczystych gruntow pod budowe.Nie wiem tez,
        jak to wyglada, w kazdym razie pierwsza decyzja kredytwoa jest negatywna a
        druga ma byc jutro wiec dowiem sie wiecej...Czy ktos mial juz podobny
        problem?????????????????????pozdrawiam
        • baradziej Re: o co tu chodzi??? 28.06.06, 08:52
          A konkretnie o jakie nieprawidłowości chodzi i jaki to bank? Ja dostałem kredyt
          w Fortisie (na EkoPark oczywiście). Również mieli zastrzeżenia ale udało się
          wszystko wyjaśnić. Generalnie chodziło o to, że Salwator wziął w BZWBK kredyt
          inwestycyjno obrotowy pod zastaw działek, na których buduje EkoPark, w związku
          z czym działki te mają obciążoną hipotekę. W umowie jest zapis, że "lokal
          będzie wolny od praw i roszczeń osób trzecich" no ale to dopiero po oddaniu
          mieszkania. W tej sytuacji Fortis zażądał oświadczenia od BZWBK, że ten wyraża
          zgodę na "bezobciążeniowe ustanowienie własności lokalu" (czy jakoś tak). BZWBK
          wydał takie oświadczenie ale w treści "oświadcza, że WYRAZI zgodę". No i tu się
          w Fortisie czepili, że musi być "WYRAŻA". Chwilę to trwało ale w końcu Salwator
          uzyskał od BZWBK oświadczenie w wymaganej przez Fortis treści.
          Pozdrawiam!
          • Gość: ona Re: o co tu chodzi??? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.06.06, 09:05
            Bank to PKOBP, a jesli chodzi o te nieprawidlowosc to dowiem sie dopiero dzis
            po rozmowie z bankiem...mozliwe, ze to jest to samo...
            • Gość: ona Re: o co tu chodzi??? IP: *.range86-129.btcentralplus.com 28.06.06, 15:21
              Wlasnie dowiedzialam sie po rozmowie z PKO, ze w moim przypadku tez chodzi o
              BZWBK kredyt pod zastaw działek, na których Salwator buduje
              EkoPark.Prawdopodobnie papier z BZWBK pomoze w uzyskaniu pozytywnej decyzji
              kredytowej.Dzieki za pomoc...pozdrawiam,
          • przezorny Re: o co tu chodzi??? 29.06.06, 16:19
            ja dostałem kredyt na Eko-Park z mBanku. do niczego się nie przyczepili
            • Gość: przezorny? Re: o co tu chodzi??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:50
              To Ty ryzykujesz strate pieniedzy, a nie bank.
              Hehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka