m635 22.05.06, 22:33 Czy to rodzina Bartosza Szydłowskiego, tego od Łaźni? Może powstanie rodzinne imperium? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hahaha chyba raczej rodzina tego lektora IP: *.autocom.pl 22.05.06, 22:38 janusza szydłowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilo Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.chello.pl 23.05.06, 00:23 następna przepłacona nieruchomość po "Szewskiej".Brawo panie Majchrowski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 00:46 Miasto funduje komus prywatny teatr, za 5 mln zlotych (tyle na poczatek). Kto w miescie pdoejmuje takie decyzje??? Przeciez to skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona baba Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: 81.21.194.* 23.05.06, 09:57 Gość portalu: gosc napisał(a): > Miasto funduje komus prywatny teatr, za 5 mln zlotych (tyle na poczatek). Kto w miescie pdoejmuje takie decyzje??? Przeciez to skandal!!! Jak to kto? Ten co od kilku lat marnuje nasze pieniądze: MAJCHROWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Są komisje w UMK które skutecznie ruszone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 01:37 blokują w związku ze swoimi kompetencjami wiele rzeczy. Z drugiej strony chciałbym wiedzieć czyim znajomym jest ten szczęśliwiec? Nie wierzę w przypadki. Szczególnie w chwili gdy wydaje się miliony z publicznych pieniędzy. Mogę wymienić jednym cięgiem co najmniej 100 przykładów na inwestycje bardziej potrzebne. Ale cóż. Co wolno "wojewodzie" to nie tobie ...... Znacie choć jedną wielką fortunę, która powstała bez udziału publicznych pieniędzy bądź "decyzji"? Pisząc wielka nie mam na myśli gościa, który zarobił milion czy dwa. Tyle to mają często ci, których o to nawet nie podejzewacie. Wiem co piszę jestem księgowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Majcher & Ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 08:33 Majcher to przyrząd włamywacza; nie wiem jak państwo ale ja się czuję okradany! Zróbmy coś! Jakiś wiec albo powstanie. Tradycje mamy, dziada mamy zatem do ATAKUUUUUU!!!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Majcher & Ska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:13 Wystarczy przyjsc i powiedziec: WE WTOREK 23 MAJA O GODZ. 17:00 PREZYDENT KRAKOWA ODWIEDZI PODGÓRZE, ABY W PODGÓRSKIM MAGISTRACIE (RYNEK PODGÓRSKI 1) SPOTKAĆ SIĘ MIESZKAŃCAMI. TO WYJĄTKOWA OKAZJA, ŻEBY OSOBIŚCIE WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE NA TEMAT POSTAWY PREZYDENTA W SPRAWIE FORTU SW. BENEDYKTA I WSZYSTKICH INNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstary Re: Majcher & Ska IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 23.05.06, 13:46 I jeszcze zacznijcie używać mózgu,bo jak dotychczas,to robicie negatywną kampanię wyborczą.Jak będziecie mieć prawicowego prezydenta,to będzie cacy.Lustracja,kłótnie i przekazywanie kk,co tam jeszcze miejskiego zostało. Dowiedzcie się lepiej ile kosztuje miasto i państwo "pielgrzymka" B16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: Majcher & Ska i B16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:28 no chyba nie jest w obecnej dobie otwartości mozliwe utrzymywanie tematów tabu w stylu: nasze koszty tego że ktoś nas "odwiedza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Majcher & Ska - czyżby -potwory i ska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:30 Zrobić, to możesz, -ale kupkę. Dla ciebie Majcher jest przyrządem włamywacza, dla mnie przyborem do wybijania i wyłamywania zębów, może to w sumie jedno i to samo, przyrząd co najmniej. Co osoba to skojarzenia – z majchrem oczywiście. O ile ty możesz, ale kupkę zrobić, inni też mogą, ale się np. w budynku UMK powiesić po tym jak szanowna władza lokalna, a strukturę jej znamy, wymodziła takie schizofreniczne prawo lokalne, że nim właśnie sama w pełni zwolniła się z zobowiązań, jakie jaj poprzedniczka prawna zaciągnęła, nadużyła, zagarnęła i zniweczyła – bez żadnych odszkodowań itp.- a gdzieżby tam. Popatrz na bydło jakie zrobione zostało ludziom, którym szanowna właśnie poprzedniczka prawna gminy -władza mieszkaniowa w czasie kwaterunku –zaciągnęła wobec osób którym najmy administracyjne wskazała i zrealizowała zupełnie poza własna substancja mieszkaniową, a wiec u innych osób w ich mieszkaniach, kamienicach itp. Dzięki temu, później pod pretekstem regulacji prawnych najmów i dla odciążenia gmin i samorządów spod należnych zobowiązaniami obciążeń odszkodowawczych za skuteczne pozbawienie ludzi najmów od miasta (poza ich wolą poza lokalami miejskimi) skrojone zostało prawko tak, by dać sobie możliwość wywalenia przez właścicieli tych lokatorów na pysk, na ulicę, zależy jak kto wyląduje. „Władza” najpierw oszukując lokatorów co do poprawności realizacji najmów i nadużywając na majątku właścicieli lokali, teraz swe zobowiązania wobec właścicieli reguluje i owszem, bo się należy, tyle że robi to pełnym kosztem lokatorów, aktów w te najmach umieściła zamiast należnie i jedynie trwale poprawnie -w lokalach własnych. Wszyscy! lokatorzy z wypowiedzeniami 3-letnimi mają świadomość bezpośredniej grabieży dokonanej na nich, wielu miało naiwnie złudne wrażenie ze miasto chroni lokatorów z tych najmów, ale gdzie tam – najpierw musisz stracić wszystko i stać się bezdomnym, a jak trafisz na ciekawy przypadek właściciela lokalu, ot najpierw wpędzi cię w długi nie dając wypowiedzenia a jedynie b. wysoki najem bieżący, potem wystąpi o eksmisję za długi i się debil odbije na tobie (jeśli komornik oceni ze cokolwiek jest warte co posiadasz) zamiast na komunie, a to ona nie lokator ten lokal zagarnęła. Tych mecyi ni innych, ni jak tępy przybór włamywacza nie ogarnia, nie kuma, nie dźwiga nie ogarnia., itp. Służy przecież do czego innego, do sprawowania innej roli -pewnie taką jaką sobie przypisze. Do niedawna szeroko wypowiadał się w podobnych tematach wytrwale niejaki Henryk, wypalił się chyba trochę, deprecha go dopadła jakaś chwilowa, z jego wpisów sporo byś dowiedział się – do czego przybory służą. Może inaczej :-jeśli przez nikłą chwilę zakładasz ze „władza” służy do czegokolwiek innego jak nie do pożytków w istocie własnych –kosztem wielokrotnie obrazowanego wszelkiego kosztu cudzego, to młody co najmniej jesteś i niewiele spotkałeś. Poszukaj np., w jaki sposób ugotowany został gość pod Wawelem obok seminarium, gdzie w jego budynku poza jego wolą przez lata było przedszkole miejskie. Tematy które poruszam, nie są raczej moim bezpośredmin wątkiem, ale nie sam tu żyję, takich i podobnych dewiacji w regulacjach życia społecznego jest na kopy, trzeba być już ślepym albo jeszcze bardzo młodym by tego nie zobaczyć. Świadomość społeczeństwa obywatelskiego nie jest czymś, do czego dorasta aktualna „władza” w tym mieście, , jak na razie wykonuje ona swe jedynie prawa i to ślepo kosztem wszelkim, najlepiej tych którzy temu nie podskoczą. Osobnicy zobaczyli skuteczność siłowego bolszewizmu, umiłowali przemoc własną wobec innych to i robią co potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y AMEN 23.05.06, 21:27 słowa niewybredne i miejscami przeginasz (jak z tym bolszewizmem), ale zasadniczo masz rację Należałoby dodać, iż prezydent jak na razie jest władzą wykonawczą w Samorządzie. Ustawodawcza jest Rada Miasta. Która to guzik może a nie odwołać prezydenta urzędującego. Ale Czy powrót do poprzedniego systemu, gdy to nie obywatel będzie wybierał prezydenta bezpośrednio jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Majcher & Ska - czyżby -potwory i ska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:38 Maro, zamiast pisać bzdury na kolejnych forach, zastanów sie chłopie - dlaczego mam Ci fundować mieszkanie. W Twoim słowotoku brak sensu, logiki i racjonalnych argumentów. Skoro komuna dała Ci prawo mieszkać za darmo przez wiele lat, trzeba było odkładac na własne. Nie pomyslałeś, że "ameryka" sie skończy? Nie pomyslałeś, że właściciel odzyska prawo do decydowania o swojej własności? Rada na przyszlość: trzeba chlopie mysleć za wczasu, a nie ciskać sie niepotrzebnie. Kilka razy w róznych dyskusjach prosiłam Cie o logiczne (w kilku zdaniach) wytłumaczenie mi i mnie podobnym (czyli wszystkim logicznie myslącym ;)), dlaczego miasto ma Ci dac mieszkanie. I do dzisiaj nie otrzymałam odpowiedzi. A bardzo mnie to interesuje - jako studium przypadku. ! lokatorzy z wypowiedzeniami 3-letnimi mają świadomość bezpośredniej gr > abieży dokonanej na nich. Jak można zagrabic coś, co do kogos nie nalezy. Coś, co jest własnością innej osoby i co najdziwiejsze w tym wszystkim, zostałop im zagrabione przez komune, aby dać tym "ograbionym". Kto tu jest poszkodowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryśka Re: Majcher & Ska - czyżby -potwory i ska ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 02:00 Nie mnie wprawdzie prosiłaś, ale spróbuję Ci wytłumaczyć też logiką i realiami historycznymi się kierując. Był początek lat pięćdziesiątych, moi rodzice pobrali się i dostali (!) przydział na 1,5 pokoju (tak jeden i pół z obcą osobą) we wspólnym już (jeszcze jedna rodzina w kolejnym pokuju) mieszkaniu. W tym 0,5 postawili przepierzenie i zapisali się do spółdzielni mieszkaniowej. Przychodziły kolejne komisje i każdej czarno na białym wychodziło, że przecież mają gdzie mieszkać, a w metrach licząc to nawet jest im (wtedy już nam) za dobrze i na żadne mieszkanie spółdzielcze nie mamy co liczyć. Dodawszy do tego brak właściwego koloru legitymacji, przynależności - kompletne dno. A kamienica? Bez gazu, bez łazienki, za to z przeciekającym dachem. Ojciec doprowadził gaz do mieszkania, zrobił łazienkę, podczas deszczu należało podstawiać i opróżniać różne naczynia na strychu, wymieniłiśmy okna, przestawialiśmy piece, odgrzybialiśmy ściany. Później książeczki mieszkaniowej dorobiłam się ja. I co? Ano to samo. Sąsiadce, tej od 0,5 się zmarło, wdowa z za ściany poszła za mężem i zostałiśmy na cudzych włościach z trzema już książeczkami (międzyczasie wyszłam za mąż za posiadacza - nie uwierzysz książeczki mieszkaniowej). I co ? Zgodnie z zasadami logiki, której się domagasz nic. "Mieliśmy" przecież duże komfortowe (gaz, łazienka) zadbane mieszkanie. Nie trzeba dogłębnej analizy zmian gospodarczych jakie zaszły, aby odkryć że oszczędności tamtych lat pozwoliłyby mojej mamie kupić sobie teraz brelok do kluczy i wycieraczkę do swojego mieszkania, ale mieszkania napewno nie. Domyślam się, że zgodnie z Twoimi zsadami logiki to poprostu głupia baba, która powinna była pomyśleć i urodzić się pięćdziesiąt lat później, zdewastować przydzielone mieszkanie ( zasłużyć na spółdzielcze), albo właściwą legitymacją wymachując "załapać się" na mieszkanie z zasobów gminy, które następnie za symboliczne pieniądze wykupić. "Mieszkać za darmo"? Aniele, kto Ci takich głupstw naopowiadał. Przez te wszystkie lata kamienice remontowali sami lokatorzy, albo gmina. To było błędne koło, bo właściciele pieniędzy na remonty nie mieli. Nie mieli bo na wojnie tylko hitlerowcy i hochsztaplerzy się wzbogacili, zaś reszta społeczeństwa zdecydowanie zubożała. Czynsze nie były wysokie, ale też standart przedwojennych (większość w Krakowie z przed I wojny) kamienic był szczerze mówiąc żałosny. Za ile dzisiaj chciałabyś wynająć 100 metrowe mieszkanie bez gazu, łazienki, z zagrzybioną ścianą i cieknącym sufitem, aha zapomniałabym o przeciekających rurach kanalizacyjnych - też wymienilismy pion, ze zbutwiałymi oknami, piecami wymagającymi przestawienia, bądź założenia ogrzewania bardziej współczesnego (jezeli myślisz o elektrycznym musisz wymienić instalację w całym pionie od ulicy poczynając ? A na jak długo chciałabyś podpisać umowę najmu, aby zdecydować się na te inwestycje? Co podpowiada Ci logika? "Kupuj wegiel latem"? "Myśleć za wczasu"? Wszyscy, tak właściciele jak i najemcy stali się więźniami i ofiarami systemu. Jedni otrzymali już zadość uczynienie - zwrot własności i prawa zarządzania nią. A drudzy? Dlaczego im odmawiasz prawa? Czy zgodnie z zasadą, że są równi i równiejsi. Czy uważasz, że przez te 50 lat realnego socjalizmu (komunizm to ogłosił jedynie towarzysz Mao) nasi rodzice, dziadkowie - niejednokrotni i my - nie wypracowali nic z czego mieliby prawo teraz korzystać? I jeszce raz do logiki się odwołując, wierzę że znajdujesz różnicę w "dać" , a "umożliwić bezpieczny podnajem". A dlaczego, jeśli nie rozumiesz to przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.kompania.net 23.05.06, 09:06 SKANDAL i tyle. Ten pan artysta ma owszem pomysły. ALE ile osób pójdzie na spektakl KOMERCYJNY gdzie za 1 bilet trzeba będzie dać ok 200,00 zł? Pewnie p. Prezydent będzie w ramach akcji socjalnej delegował tam pracowników. Wtedy bilety będą sprzedane w komplecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 09:21 nie to nie ta rodzina, ale chamidło tej samej skali. oczywiście udaje gentlemana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majcher Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: 195.150.18.* 23.05.06, 10:00 pewnie to kolejny przydupas którego Majchrowski foruje podobnie jak Tajstera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus57 Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.veracomp.pl 23.05.06, 14:34 niech miasto dofinansuje najmniej zarabiajacym do biletów na spektakle w istniejących teatrach a nie jednej osobie wkłada do kieszeni takie kwoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:50 To skandaliczna decyzja !!! Czy ktoś policzył ile mamy teatrów, scen teatralnych w Krakowie i ile to kosztuje. A miasto grzęźnie w bałaganie, bylejakości, rozgrzebanych i dziurawych ulicach. To jest poprostu chore. Dlaczego ktoś podejmuje takie decyzje?! Gdyby ten człowiek miał np. kilkuletnią, znakomitą działalność,ośiągnięcia to byłoby może warto się zastanowić jak miasto może pomóc ale tu wystarczyło, że ktoś z układami ma tylko wizję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Miasto "funduje" prywatny teatr -czy nie widzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:18 czy nie widzisz że to wcale nie chodzi o to co miasto funduje a co nie, tylko o to że robi to co chce i jedynie tyle. Nawet zrobi komuś dobrze, ale to tylko dlatego że jest takie przecież wspaniałe, a spróbuj uzyskać cos na mieście jako swe prawo(tzn jako miasta obowiązek), wtedy poznasz ile ważysz dla miasta i co znaczysz. Misto stać wręcz na każdy blichtr, nie jednak że być coś w sporze z nim wskórał. Po prostu brakuje realnego systemu(lub nie funkcjomujue on) sprawowania kontroli nad sposobem wykonywania władzy/obowiazków przez zarząd miasta i to wszystko. Dlatego urzędnik miejski w istocie nie odpowada za żadną szkodę jakiej doznasz w istocie - tak po tym jak się dzieje. Zobacz to wreszcie, że dla urzędnika miejskiego jesteś w sumie niczym ... sorki za taką bezpośredniość wobec Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:26 Jakbyś był chociaż raz pacanie w teatrze to może byś wiedział o kogo chodzi.To nie jest koles , ktory wczoraj skonczył studia a dziasiaj sie na tobie chce dorobic. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y ok 23.05.06, 21:30 ale pytanie jest czy variete się w Krakowie utrzyma z biletów Remonty, rachunki, sprzęt Otóż się nie utrzyma, bo ludzi nie stać na teatr A na variete najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.seminarium.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:36 Super, super, super... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Re: Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:06 Ludzie artykuł był o teatrze a wy jak zwykle w politykę idziecie. I jak zwykle , jak to w Krakowie, OPROTESTOWAĆ !!!!!!!!!!! Ze słowem teatr to wam się kojarzą tylko deski i na tym wasza wiedza sie kończy, nie mówiąc juz o uczęszcaniu do tego miejsca. Jak mozna pisac cokolwiek o facecie nie wiedząc kim jest, jakie ma osiągnięcia. Wy krakusy każdemu potraficie obrzydzic jakis pomysł, więc sie nie dziwcie że jest tak jak jest.A ja się bardzo cieszę i to tego teatru na pewno chodzic będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:25 Całkowicie sie z Tobą zgadzam,wszyscy sie znają na wszystkim ale jak padło hasło teatr to rozumieją polityka.Ja też byłbym za tym aby taki teatr powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 13:56 Po przeczytaniu obżydliwych atykułów Gazety Wyborczej lubujacej się w robieniu bagna w krakowskiem srodowisku,ubolewam że w moim rodzinnym mieście nie może bez rozrabiania dojść do zrealizowania cennych przedswięzięć,Brawo dla radnych i Pana Prezydenta Majchrowskiego,iż dostrzegają potrzebę nowej instytucji artystycznej dla Krakowa i licznych turystów.Po obejżeniu spektakli zrealizowanych przez Pana Szydłowskiego wierze że taki teatr będzie niezwykłym miejscem na kulturalnej mapie Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka PWST Re: Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:19 Jestem absolwentką Krakowskiej P.W.S.T znam osobiscie Pana Profesora Szydłowskiego,który był moim wykładowcą.Bardzo go szanuję za jego osiagnięcia reżyserskie i pedagogiczne.Jest to własciwy człowiek,który może w Krakowie zrobic coś z teatrem rozrywki.To fachowiec,który ma największe doswiadczenie w realizowaniu fars,komedi i spektakli muzycznych.Krytykowanie tej osoby której nie znacie uważam za poniżające i nie mające żadnego uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karakus Re: Super wiadomość - nowy Teatr w Krakowie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:53 Warto miec jednak jeszcze talent do robienia pieniedzy.A tutaj chyba go braknie.Oj-braknie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:50 Tak,to kolejny przykład jakich mamy u władzy "palantów".Tutaj sie urodziłem i tutaj mieszkam,ale coraz bardziej mi wstyd za tych "co na górze".To jest SKANDAL".Nie mam na to innego okreslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Miasto funduje prywatny teatr IP: 83.14.143.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:20 Jestem już osobą starszą. Nie daję się ponosić złym emocjom. To mali ludzie z Gazety Wyborczej przyczyniają się do utwierdzenia powiedzenia, że Kraków to "grajdołek". Przecież to cenna inicjatywa. Jesteśmy już w Europie, a zazdrość i zawiść w naszym mieście niweczy inicjatywy takich ludzi jak pan Szydłowski.Myślę, że inne Miasto doceniłoby jego pomysł. Chwała dla Urzędu Miasta, że pragnie teatru godziwej rozrywki. Całym sercem jestem przy tym projekcie. Kiedyś Gazeta Krakowska z entuzjazmem przyjęła tę propozycję. Nasz piękny Kraków potrzebuje świeższej krwi również w kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:56 JB masz rację. Najlepiej wmówic ludziom, że są do niczego, żyją w szarym i durnym kraju i siedziec z założonymi rekami kręcąc głową i mrucząc pod nosem "o nie, to się nie uda". Czytając Wyborczą ciągle mam takie wrażenie. A może to nie mieszkańcy Krakowa kręcą nosem, tylko dyr. teatrów boją się konkurencji? Kto wie licho nie śpi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrożliwy Re: Miasto funduje prywatny teatr IP: *.chello.pl 25.05.06, 00:18 Zgroza, GW znów pokazuje swój "obiektywizm" - p. Handzlik niech nie leczy swych kompleksów muzyka-nieudacznika, niech nie rozgrywa swoich rodzinnych konfliktów z ojcem na łamach GW. Dziwne, że p. Handzlik - senior jako przewodniczacy Komisji Kultury od ponad dwóch lat jest zanagazowany w powstanie tego potrzebnego miastu teatru, a syn nagle obudzony wrzeszczy, że to skandal, bzdura itp. Już pomijając meritum, ten pozal się boże miałki i tendencyjny artykulik nie miał prawa być napisany przez p. Handzlika juniora, bo musi rodzić podejrzenia, że tu nie o teatr i bzdurne 5 milionopw idzie. GW przedziwnie obniża standardy wszelakie, co nie zminia faktu, że nadal chce wieść prym jako autorytet moralny. Jaki tekst p. Handzlika, taka i reakcja mądrali, co zabrali głos nie wiedząc, kim jest Janusz Szydlowski. Mam nadzieję, że władze miasta się tej hucpie nie dadzą... Odpowiedz Link Zgłoś