Dodaj do ulubionych

Widziane 11.01.2003

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.01.03, 21:03
1. Na #444 dwie płaszowskie brygady znowu obsługiwane scaniami CN113ALB, co,
wobec pozostających w zajezdni OmniCity (patrz dalej) jest wkurwiające.

2. Jechałem #123 przez Most Wandy (siakiś taki wypukły ten most...), na
rondzie zaraz za mostem spotkałem jadącą z przeciwka stodwudziestkętrójkę i
razem podjechaliśmy na Lesisko. Sęk w tym, że obydwie na wyświetlaczu miały
napisane "Mistrzejowice". To, co czasami jest po prostu niedbalstwem w tym
wypadku woła o pomstę do nieba - jakaś baba w ostatniej chwili dobiegła do
tej drugiej... ciekawe, jak się poczuła, jak autobus skręcił na Most i
pojechał na Lipską...

3. Rzeczony #123 na odcinku Płaszów - Os. Lesisko jest klasycznym przykładem
tlenowozu.

4. Sprawdziłem wreszcie własnoocznie, jak wygląda sytuacja na Kuźnicy
Kołłątajowskiej - zadupie że szok, a sytuacja komunikacyjna podobna jak w
Starym Bieżanowie, przy nieporównywalnie mniejszym zaludnieniu... innymi
słowy nie tylko, że nie jest źle, ale jest nawet bardzo dobrze.

5. Obejrzałem sobie zajezdnię Płaszów (niestety tylko od zewnątrz) w
okolicach godziny szesnastej... zaskoczyło mnie to, że w środku stały sobie
OmniCity Arctic, podczas gdy na takich liniach jak np. #152 mykały 113ALB...
ktoś tu dupą, nie głową myśli.

6. I sorry, jeżeli napisałem coś, o czym wszysycy już wiecie, ale nie mam na
razie czasu czytać wszystkich dzisiejszych postów, zwłaszcza, że z tego co
widzę, trwa gorączkowe dopisywanie nowych... a ja lubię na spokojne...
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Widziane 11.01.2003 11.01.03, 21:16
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> 1. Na #444 dwie płaszowskie brygady znowu obsługiwane scaniami CN113ALB, co,
      > wobec pozostających w zajezdni OmniCity (patrz dalej) jest wkurwiające.

OmniCity też muszą kiedyś odpocząć (czytaj: przegląd, naprawa drobnych usterek,
      sprzątanie itp.)

> 2. Jechałem #123 przez Most Wandy (siakiś taki wypukły ten most...), na
      > rondzie zaraz za mostem spotkałem jadącą z przeciwka stodwudziestkętrójkę i
      > razem podjechaliśmy na Lesisko. Sęk w tym, że obydwie na wyświetlaczu miały
      > napisane "Mistrzejowice". To, co czasami jest po prostu niedbalstwem w tym
      > wypadku woła o pomstę do nieba - jakaś baba w ostatniej chwili dobiegła do
      > tej drugiej... ciekawe, jak się poczuła, jak autobus skręcił na Most i
      > pojechał na Lipską...

Za to kierowcy powinni beknąć (a w zasadzie ten, który miał źle ustawiony
      wyświetlacz). Jak zapamiętałeś numery, to napisz skargę - formularz jest na
      stronie MPK.

> 3. Rzeczony #123 na odcinku Płaszów - Os. Lesisko jest klasycznym przykładem
      > tlenowozu.

A czego się spodziewałeś? :-)

> 4. Sprawdziłem wreszcie własnoocznie, jak wygląda sytuacja na Kuźnicy
      > Kołłątajowskiej - zadupie że szok, a sytuacja komunikacyjna podobna jak w
      > Starym Bieżanowie, przy nieporównywalnie mniejszym zaludnieniu... innymi
      > słowy nie tylko, że nie jest źle, ale jest nawet bardzo dobrze.

Mouset się chyba wkurzy jak to przeczyta :-)

> 5. Obejrzałem sobie zajezdnię Płaszów (niestety tylko od zewnątrz) w
      > okolicach godziny szesnastej... zaskoczyło mnie to, że w środku stały sobie
      > OmniCity Arctic, podczas gdy na takich liniach jak np. #152 mykały 113ALB...
      > ktoś tu dupą, nie głową myśli.

Wyjaśnienie wyżej.

> 6. I sorry, jeżeli napisałem coś, o czym wszysycy już wiecie, ale nie mam na
      > razie czasu czytać wszystkich dzisiejszych postów, zwłaszcza, że z tego co
      > widzę, trwa gorączkowe dopisywanie nowych... a ja lubię na spokojne...

Ja też lubię na spokojnie :-) Ale nie zawsze się udaje ;-)
      • Gość: Locutus Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.01.03, 00:18
        Kierowcy i tak nie bekną, bo niezmienianie napisów na wyświetlaczu/filmie
        powoli staje się normą... zwłaszcza na filmie facetom się nie chce korbką
        kręcić... a co do spokojnego zgłębiania forum - polecam późne godziny wieczorne
        przechodzące we wczesne poranne (między drugą a czwartą w nocy)...
    • Gość: mouset Widziane tendencyjnie IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.01.03, 22:23

> 1. Na #444 dwie płaszowskie brygady znowu obsługiwane scaniami CN113ALB, co,
      > wobec pozostających w zajezdni OmniCity (patrz dalej) jest wkurwiające.

Czasami są remonty i przeglądy

> pojechał na Lipską...

takie rzeczy to norma , dziś 164 z napisem Piaski Nowe w kierunku Górki i tak
      jest codziennie
      >
      > tlenowozu.

Podobno w porannym powszednim szczycie lud jeździ co nie zmienia faktu że gdyby
      jechał na Bieżanów jeździłoby więcej, pretensje do Szewczyka Litewki
      >
      > 4. Sprawdziłem wreszcie własnoocznie, jak wygląda sytuacja na Kuźnicy
      > Kołłątajowskiej - zadupie że szok, a sytuacja komunikacyjna podobna jak w
      > Starym Bieżanowie, przy nieporównywalnie mniejszym zaludnieniu... innymi
      > słowy nie tylko, że nie jest źle, ale jest nawet bardzo dobrze.

Powiem Ci tak: Nie p.....cie Kolego Locutus! ponieważ identycznie działa i
      myśli zespół MPK i ZDiK ds nowych tras objeżdżąjąc w soboty lub niedziele i
      ustalając tabor, trasy, rozkład, efekty znamy
      A co do porównań, nie przypominam sobie aby na Starym Bieżanowie były bloki,
      dwa: którym autobusem i o której jechałeś?
      trzy: na Stary Bieżanów wiodą przynajmniej jakies ulice z chodnikami o małym
      ruchu , widziałeś jak wyglada 29-ta za skrzyżowaniem z Powstańców?

>
      > 5. Obejrzałem sobie zajezdnię Płaszów (niestety tylko od zewnątrz) w
      > okolicach godziny szesnastej... zaskoczyło mnie to, że w środku stały sobie
      > OmniCity Arctic, podczas gdy na takich liniach jak np. #152 mykały 113ALB...
      > ktoś tu dupą, nie głową myśli.

patrz pkt1
      >
      • Gość: Locutus Re: Widziane tendencyjnie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.01.03, 00:16
        Na Kuźnicy - #177 w okolicach piętnastej... ludu było jak na lekarstwo,
        cokolwiek większego od melona byłoby tlenowozem. Poza tym od Kuźnicy
        Kołłątajowskiej do cywilizowanych linii macie w najgorszym wypadku półtora
        kilometra na butach, mieszkańcy starego Bieżanowa mają do pokonania ponad trzy
        kilosy. No chyba że #143 uznamy za cywilizowaną linię, bo #183 jeździ z deka
        rzadko.
        • Gość: mouset Re: Widziane tendencyjnie IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.01.03, 01:01

> Na Kuźnicy - #177 w okolicach piętnastej..
          Ten kurs jest do likwidacji jako pierwszy bo jedzie kilka minut po 257

Poza tym od Kuźnicy Kołłątajowskiej do cywilizowanych linii macie w najgorszym
          wypadku półtora kilometra na butach
          tak tak ale bez chodnika i złamanej qrwa lampy

, mieszkańcy starego Bieżanowa mają do pokonania ponad trzy
          > kilosy.
          ???????? skąd?

No chyba że #143 uznamy za cywilizowaną linię,
          ano właśnie, więc nie maluj dramatu

bo #183 jeździ z deka
          > rzadko.
          i w soboty o 15 też zapewne wiezie powietrze
          • Gość: Locutus Re: Widziane tendencyjnie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 12.01.03, 01:18
            Bieżanów Potrzask na przykład... albo ul. Stolarza... stamtąd do Bieżanowa
            Nowego miałbyś 3-4 kilosy, a do 143 ponad kilos... i ty mówisz, że na Kuźnicy
            jest źle?

A swoją drogą w sobotę o piętnastej faktycznie wszędzie jest pustawo...
    • yzb Re: Widziane 11.01.2003 17.01.03, 16:51

> pojechał na Lipską...

Tam powinny byc oddzielne przystanki dla kazdego kierunku, tak jak pod DSS dla
      103.

> tlenowozu.

Pomijajac juz kwestie Pollanki, moznaby go puscic przez Rybitwy zamiast Botewa
      i wydluzyc do Getta, a 108 puscic na skroty.
      • Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.01.03, 21:15
        po pętli 103 też ludzie biegają na całego, a poza tym zawsze chrzani im się 103
        kursy z Farmacji po 16 do miasta jak staje na zjeździe
        • yzb Re: Widziane 11.01.2003 18.01.03, 22:30
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> po pętli 103 też ludzie biegają na całego, a poza tym zawsze chrzani im się
          103
          > kursy z Farmacji po 16 do miasta jak staje na zjeździe

No tak, ale po pierwsze mowilem o DSS, a nie o petli. A po drugie - i DSS i
          petle sa zrobione OK, tylko trza umiec czytac. Natomiast Lesisko gorzej. Skoro
          juz pocieli 153, to mogli go tam wydluzyc...
          • Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 13:16
            Po to pocięli żeby nie wydłużać bo nie ma taboru
            • yzb Re: Widziane 11.01.2003 19.01.03, 15:54

> Po to pocięli żeby nie wydłużać bo nie ma taboru

No to moze niech MPK nie kupuje nowych autobusow, skoro to wplywa na
              zmniejszanie taboru?
              • Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 20:22
                Prawda jest taka że brakuje melonów bo powinny obsługiwane być nimi przez cały
                dzień jeszcze 121, 127, 133, 151, a w międzyszczytach 101, 102, 116, 120, 150 i
                157
                • yzb Re: Widziane 11.01.2003 26.01.03, 12:37

> Prawda jest taka że brakuje melonów bo powinny obsługiwane być nimi przez
                  cały
                  > dzień jeszcze 121, 127, 133, 151, a w międzyszczytach 101, 102, 116, 120,
                  150 i
                  > 157

O nie nie! Na 121 i 151 przy obecnej czestotliwosci melon to za malo. 127 i
                  133 jak najbardziej melon starczy. 116 powinien jezdzic do Borku i melon all
                  the time. 120 w weekend powinien jezdzic duzo czesciej na melonach, a co do
                  reszty to nie mam zdania... Jeszcze jesli chodzi o 157 i inne linie z Getta,
                  to moim zdaniem wszystkie powinny zostac skrocone do petli tramwajowej os.
                  Lipska i wtedy melony caly czas na 127, 157 oraz moze tez 158 i 205.
                  • Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 07:51
                    Jak tam bedzie tramwaj to 127 do piachu, 157 też a 108 to ja zostawiłbym do
                    łagiewnik
                    • yzb Re: Widziane 11.01.2003 27.01.03, 12:43

> Jak tam bedzie tramwaj to 127 do piachu, 157 też a 108 to ja zostawiłbym do
                      > łagiewnik

Mozna polaczyc 127 ze 157 na melonie, zeby cos te zadupia tam jednak
                      obslugiwalo. A do 108 nic nie mam, nawet bym go polaczyl ze 166 najchetniej.
                      • Gość: mouset Re: Widziane 11.01.2003 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 20:09
                        A po co dojazd z Węglarskiej do tramwaju , te 500 metrów z końca osiedla to nie
                        tragedia, piękne chodniczki i można spacerować , mam nadzieję że ktoś wymyśli
                        że przedłużenie po tym pustkowiu tramwaju do Biskupińskiej będzie kosztować
                        grosze a oszczędności przyniesie ogromne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka