Dodaj do ulubionych

:::::::opinie o Salwator City :::::::::::

IP: 195.116.43.* 30.05.06, 22:37
proszę o opinie w sprawie inwestycji o nazwie Salwator City :)
Czy warto, czy znacie inne inwestycje które zrealizowali?
Czy warto im zaufać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Łysy Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.05.06, 22:47
      znamy, np. nie zrealizowali bobrzynskiego/przemiarki, a mehoffera w warszawie
      lepiej zeby nie zrealizowali byli, dla ludzi ktorzy za to zaplacili. zaorac, i
      wybudowac od nowa...
      • Gość: kudłaty Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:12
        Znowu mądra opinia o salwatorze od konkurencji. Proponuję łysy żebyś pojechał
        na budowę, zobaczył jaki to fajne miejsce i jak zasuwają a nie chrzanił głupoty!
        • Gość: sąsiad Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ghnet.pl 31.05.06, 08:25
          A którędy będzie dojazd?
          • Gość: uuuu Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:01
            Może i zasuwają na budowie ale przesunęli już termin oddania I etapu z I kw
            2007 na koniec sierpnia 2007. Ponadto przy wypłaci transzy - teraz w czerwcu
            (2ga) mieli już opóżnienie bo miał być stan zero a były fundamenty. Na koniec
            sierpnia ma być 3 kondygnacje - zobaczymy.
        • jana111 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 31.05.06, 17:54
          Zasuwają to przy wieźy, a KFAP stoi jak stał.
          No chyba, że w krzakach coś się dzieje.
          • Gość: żona RK Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 213.134.172.* 31.05.06, 18:16
            Bez przesady, mieszkam przy KFAP i też jadą z budową aż miło.
            • Gość: Jana Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.homedns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:36
              A to być może, patrzyłam z dalsza.
            • Gość: ginter "no grass" Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 213.42.2.* 23.08.06, 10:08
              dokładnie! sporo osób zazdrość ściska. wielko-płytowcy z huty i kurdwanowa są
              najgorsi! a my trzymajmy sie razem bo ciy cały czas rośnie!
              • Gość: hahahaha Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:32
                ales koles przywalił- nie zmaieniłbym mojego krdwanowa na jakies bronowice
        • Gość: tu i tam Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 85.195.119.* 24.07.06, 18:10
          już we wrześniu - zgodnie z planem - wszystko rusza!
          bez opóźnień bez przeszkód!
          ------> to dla wszystkich niedowiarków co tak psioczą tu od miesięcy.
          ale ten się śmieję kto się śmieje ostatni!
          my zarabiamy a oni tracą czas:)
          • Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:15
            jeśli chodzi o stratę czasu to ja akurat go mnóstwo straciłem bo zaufałem
            Salwatorowi. Polecam poszukanie na tym forum wątków o Bobrzyńskiego/Przemiarki;
            powinienem się tam już wprowadzać a chłopaki z Salwatora nawet łopaty w ziemię
            nie wbili. Nie wspomnę już o słabej jakości wykonania w innych blokach Salwatora.
            Aha-jakby ktoś się zastanawiał-nie jestem z konkurencji!!!
            • Gość: włodi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 25.08.06, 10:28
              ale głupi jesteś!
              Ja miałem tekże mieszkać na Bobrzyńskiego ale jak wiesz, jakiś typ który był
              właścicielem ziemi zmarł i musieli szukać spdkobierców. W zamian powiedzieli że
              moge sobie poczekać na swoje Bobrzyńskiego aż uregulują sprawy albo wziąść kase
              z odsetkami albo, co zresztą wybrałem, wziąść mieszkanie na Siewnej (na City
              trza było czekać rok przeszło dłuzej) ze zniżką!
              Wczoraj odebrałem mieszkanie i jest ok. Nie są to może salony Skanskiej ale nic
              nie odpada i wszystko solidnie zrobione. Nawet okna drewniane a nie plastiki
              jakieś.
              Dlatego i owszem straciłeś czas bo teraz nie masz nic, a ja mam ładne
              mieszkanko!
      • Gość: jasiek_login :::::::opinie o Salwator City :::::::::::-klient IP: 64.92.167.* 24.07.06, 18:39
        Ty chyba nie bardzo wiesz, co mówisz.
        Ciekawe czy sam kupiłeś mieszkanie na Borzyńskiego czy jesteś kolejnym, który
        udaje, że coś wie żeby innym mieszać w głowie?!
        Wszyscy, którzy kupili wiedzą, że firma S. miała kłopot, bo właściciel (jeden z
        kilku) gruntu, na którym miało powstać osiedle na Borzyńskiego zmarł.
        Klienci dostali, więc wybór albo czekacie aż załatwimy sprawy spadkowe albo
        odsetki (wynegocjowane po kilku rozmowach).
        Ja wybrałem odsetki i wpłaciłem na City. Bobrzyńskiego ma rusza za niedługo,
        ale ja i tak wole City.
        Póki, co nie mam im nic do zarzucenia!
    • Gość: miron79 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:47
      Mi również bardzo się to spodobało - "miasto przyszłości" hehe
      Nawet kupiłem nieduże mieszkanie na parterze w pierwszym etapie, bo cena była
      niska.
      Teraz mam tylko nadzieje, że zdążą na czas.
      Jak do tej pory idzie im dobrze (odpukać w niemalowane;)
    • Gość: touuudi11 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:55
      jest ok
      dlaczego?
      -do centrum blisko
      -nowocześnie
      -w sąsiedztwie uczelni, wysoki standard - łatwy wynajem

ja sobie kupiłem i póki co wszystko idzie sprawnie.

polecam
      • Gość: kiko Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 01.06.06, 23:32
        hm...
        Czy są państwo pewni, że Salwator ma prawo do gruntu? Chodzą po mieśice słuchy,
        że nie są właścicelami dośc istotnej (bo na środku budowy) dzialki...
        • Gość: stenio Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:47
          spoko spoko....wszystko przewertowałem na 10-ą stronę. To goopia plota, jakich
          wiele przy tego rodzaju inwestycjach;)
          • Gość: Marcel Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:41
            jedyna tej klasy inwestycja która łączy w sobie dwa najistotniejsze atuty
            dobrej lokaty kapitału w nieruchomości. Po pierwsze lokalizacja. Nie znam
            osiedla które by powstawało tak blisko centrum. O tak dobrym dojeździe do
            Rynku, Błoń itp miejsc.
            Druga to jakość i styl. Coś, czego jeszcze nigdzie w kraku nie widziałem.
            Gdybym tylko miał troszkę pieniędzy na zakup na pewno bym się zdecydował.
            póki co akademik hehe.
            • Gość: Pablo.Y37 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.um.krakow.pl 19.06.06, 17:19
              Marcel: ani nie "jedyna" i wcale nie najlepsza - widać znowu krypciocha...
              Dojazd do Plant tramwajką to 25 min., samochodem 20 min. Bronowice to wcale
              nie taka atrakcyjna lokalizacja, a mówienie o jakości przed oddaniem budynku
              mieszkańcom to bezczelność...
      • Gość: es-cetka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:06
        niepokoji mnie tylko ten przyległy wielki budynek - szpeci to niby "misto
        przyszlości"
        • Gość: daniello Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:11
          Oni mają na to nawet fajny pomysł. Chcą go przerobic na podobny do City
          biurowiec (szklane elewacje i takie różne) Widzialem projekt. Wyglada dobrze.
          • Gość: ewsi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:52
            czy ktoś słyszał kiedy zaczynają budowę?
            narazie nie wygląda to dobrze
            • Gość: klienbt Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.aster.pl 02.06.06, 23:57
              Salwator to duże ryzyko. Ja tak jak pozostałe 180 osób czeka nadal na mieszkanie na osiedlu w Warszawie. Salwator przystapił do inwestycji bez uregulowanej sprawy podziału działek, kanalizacji. Trzeci raz zmienia podwykonawców, wyrzucił całe kierownictwo budowy no i dalej jest opóźnienie (już ponad rok).
              Radzę się powaznie zatanowić zanim podejmie się decyzje współpracy z tym deweloperem.
              • Gość: Henryk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:50
                Masz racje - to do Developera należy się zgłaszac gdy coś nie toczy się zgodnie
                z umową. W tym przypadku, który opisujesz mimo iż stroną jest Salwator, winę
                ponoszą wykonawcy. Sam mam złe doświadczenia w tej materii. Mój dom pod
                Warszawą budowały 4 ekipy. Miną rok i kilka miesięcy zanim znalazłem
                pracujących, niepijących w czasie pracy, robotników.
                Myśle że z podobnymi problemami stykają się wszyscy w branży.
                • Gość: dodo11 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:04
                  Z tego co udało mi się ustalić z różnych źródeł grunty mają uregulowane i
                  wszystko idzie zgodnie z planem
            • Gość: gośka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:39
              Wszytko idzie dobrze. Pozwolenie na budowę będzie w ciągu najbliższego miesiąca
              i może nawet uda im się skończyć przed czasem. (informacje od firmy Salwator
              City i studia B2) Oby tak dalej.
              • Gość: martyniuk KS Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.mikolow.net 07.06.06, 14:53
                Ja kupiłem w Geo i teraz żałuje. W prawdzie trochę bliżej - obok jednostki woj.
                ale co z tego jak piękne projekty okazały się zwykłym blokowiskiem!
                Trzeba było czekać na Salwator.
          • Gość: teoś0101 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:29
            No i do tego dochodzi Salwator Tower !!!
            Powoli zaczyna to przypominać prawdziwe miasto przyszłości.
            Taki mały N.Y. w krakowie.
    • Gość: gigig Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:48
      a tak wogóle to dlaczego miasto przyszłości?
      czy poza marketingiem to cokolwiek znaczy?
      • Gość: jooras Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:54
        No ponoć tak. Mają Jak twierdzą "zintegrowany system ochronny" Jakąś galerie
        sztuki nowoczesnej, nowatorską architekturę itp. rzeczy. Gorzej z dostępnością
        mieszkań. Nic juz prawie nie zostało - tak szybko się sprzedają.
        • Gość: matylda Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 193.109.91.* 06.06.06, 15:22
          Wreszcie ktoś kto pomyslał zanim wybudował.
          Czy można sobie cenić coś ponad bezpieczeństwo?

Wydaje mi sie że w Krakowie jest wiecej rodzin które nie chcą się martwić o
          dzieciaki biegajace przed domem.

• Gość: qovidi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 202.54.61.* 23.07.06, 22:04
            to piękne że faktycznie powstaje coś z głową i wreszcie ludzie mają możliwość
            kupić mieszkanie w którym czują się naprawdę bezpiecznie ale to i tak za mało.
            Trzeba by Ci panowie na wysokich warszawskich stołkach coś z tym zrobili!
    • wjdt znowu reklama 05.06.06, 00:50
      To już nieco irytujące, że same pochwalne i wielce gloryfikujące Salwator posty
      pochodzą z jednego adresu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl... No ciekawe. Wszędzie,
      gdzie pojawi sie temat dotyczący bezpośrednio czy pośrednio Salwatora wypowiada
      się ta sama osoba. Reklama?
      Człowiek szuka rzetelności i prawdziwych opinii, a tu ciągle ta kryptoreklama:(
      • Gość: kudłaty Re: znowu reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:34
        Z tego co mi wiadomo to wszyscy z TPSA mają takie same IP, i są dobre i złe
        wątki o salwatorze, ja wpisywałem się raz, jestem zwolennikiem salwatora bo
        kupiłem mieszkanie na pilotów i jestem bardzo zadowolony i wolno mi wyrażać
        pozytywne opinie, a z drugiej strony to mam wrażenie że salwator to ulubiony
        obiekt ataków konkurencji. Budują najwięcej i to innych wkurza! Pozdrawiam
      • Gość: nasa man Re: znowu pseudo specjalista IP: *.4web.pl 06.06.06, 12:27
        Co za gość?
        hehe
        bawi się w szpiega i wydaje mu się ze rozumy zjadł:)
        neostrada zawsze pozostawia ślad : neoplus.adsl.tpnet.pl - co zonacza że firma
        która reklamuje salwator jest sama TEPSA

brawo:) dobry trop
    • wjdt Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 06.06.06, 12:35
      Dlatego po podaniu, że ktoś pisze dzięki neostradzie podaję trzy kropki. Można
      zidentyfikować prawie każdego kompa. Mam podać konkretnie z jakiego ten ktoś
      pisze? Chyba nie mam prawa upubliczniać pewnych danych. Jak ktoś chce niech sam
      sprawdzi. Samo to, że wszyscy piszący pochwlane posty posiadaja li i jedynie
      neostrade też już daje do myślenia.
      • Gość: maestro Re:albo idiota albo konkurencyjna firma IP: *.mikolow.net 06.06.06, 14:40
        Ale identyfkacja "prawie każdego kompa" jest niezwykle trudna i gdybyś to umiał
        to prawdopodobnie pracował byś dla KGB a nie pisął głupie rzeczy na forach.
        Nie lubie ludzi, którzy nie biora odpowiedzialności za własne słowa !
        a może ty dla konkurencji pracujesz?? Cio?
        Bo z tego co sobie sprawdziłem buszujesz po necie i tyłek różnym firmą
        obrabiasz.

ps. dla niedowiarków - neostrada charakteryzuje sie tzw IP dynamicznym i przy
        karzdorazowym logowaniu - zmienia się!!!
    • Gość: SylVia23 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.4web.pl 06.06.06, 22:49

Fajnie, że City sąsiaduje z S.Tower. Słyszałam że będzie dostęp do basenu i
      kortów tenisowych za jakąś symboliczną opłatą.
      Już nie mogę się doczekać, rano bieganie, a potem basenik przed pracą. hihi

• martenba Wazne 08.06.06, 11:39
        PO 1 - widzialem akt notarialny - od strony prwnej jesli chodzi o dzialki wszytko jest ok (uzytkowanie wieczyste)
        2. Wlasnie przyszlo pismo dla osob ktore kupily miedszkania 1 etpaie - presuwaja termin budowy z 1 kawrtalu 2007 czyli z 31 marca 2007 na 31 sierpien 2007 z zastrzezeniam tak jak w umowie ze moga sie spoznic 3 miesiace bez zadnych skutkow prawnych czyli moga go oddac dopiero 31 listopada 2007. Oczywiscie tak bedzie jesli podpisze sie aneks do umowy ktory jest w calosci niekorzystny dla kupujacego, salwator nic nie daje w zamian za zgode na przesuniecie terminu. Dlatego jezeli chcha zebym podpisam ten aneks to musza zaproponowac cos bo nie mam zamiaru rezygnowac z karnych odsetek za to ze sie spozni!!!!
        3. Jesli chodzi o architekture to napewno to nie bedzie(niestety ) wygladac tak jak na wizualkach ( co bardziej spostrezgawczy moga zauwazyc roznice na poszczaegolnych zdjeciach) - mozna tez bylo zobaczyc makiete calej inwestycji- zreszta mozna zobaczyc na inwestycje salwatora i porownac rzeczywistosc z wizualkami - oni po prostu stawiaja na marketicg i sa w tym cholernie dobrzy.
        4. Mimo to mieszkania sa warte pieniedzy - przynajmniej tych ktore byly na poczatku glownie ze wzgledu na lokalizacje - niestety co do wykonczenia lokali bedzie chyba standardowo czyli sporo niedociagniec. natomiast w tym momencie ceny sa na takim poziomieze rzadze sie powanie zastanowic przed kupnem mieszkania w salwator city - za takie pieniadze sa zdecydowanie leprze mieszkania rowniez w dobrej lokalizacji
        • Gość: dixon Re: Wazne - architektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:56
          Wiesz, jeśli chodzi o architekturę to na pewno będzie na bardzo wysokim
          poziomie.
          Gwarantuje to B2 studio - oni na prawdę świetnie znają się na swojej pracy.
          A wizualizacje akurat są bardzo mierne. Znam się trochę na tym i twierdze, że w
          realu będzie dużo lepiej...
        • Gość: klient SC Re: Wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:47
          Nieruchomość i pozwolenie na budowę jest ok, sprawdzał mi prawnik.
          Przesunięcie jest faktem i szkoda że I etap ma obsuwę, ale jak czytam wątki o
          Geo które nie zaczęło żadnej z dwóch planowanych inwestycji od roku, to i tak
          bogu dziękuję że jestem gdzie jestem. Aneks nie zmienia nic oprócz terminu ale
          następne etapy są już sprzedawane powyżej 6 tys więc ja jutro biorę swój w zęby
          i zapieprzam odnieść podpisany, bo jest też punkt w umowie że jak nie będą
          mogli jej wykonać (to dotyczy wybudowania w terminie także), to mogą odstąpić
          od umowy i zwracają kasę z odsetkami. Polecam wątek bobrzyńskiego, tam
          skutecznie rozwiązali umowy, a moje mieszkanie mogą sprzedać za ok 100 tys
          więcej. Aż tak mi się nie spieszy żeby filozofować i ryzykować taką stratę!
          Co do jakości to jestem spokojny - inwestycję robią z WBK więc nie może być
          odstępstw. Zresztą widziałem ostatnio Eko Park koło biura S i wygląda doslownie
          identico jak wizualizacja. Daj znać czy coś wywalczyłeś, czy wyleciałeś?
          Pozdrawiam
      • martenba Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 08.06.06, 11:47
        Umieszcze na Forum > Prywatne > Społeczeństwo > Osiedla, wspólnoty > Małopolskie
        forum o nazwie salawator city dla wszytkich ktorzy kupili tam mieszkanie zapraszam:)
    • Gość: IrC 3000 ::::::: www ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:22
      mają nową - dość fajną stonkę. Cała we flashu !
      • Gość: ufo Re: ::::::: www :::::::: IP: *.chungang.edu 23.06.06, 12:36
        wcele nie cała we fleszu - widać że nie całkiem się na tym znasz...
        Strona jest może i ładna, zwłaszcza motyw zegarka ciekawy - sam kiedyś takie
        coś zrobiłem:)
    • Gość: doda33 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:28
      Myślę, że nie są źli. Byłam u nich w biurze ostatnio. Wszystko wydawało się
      ładnie zorganizowane. Ale to tylko pierwsze wrażenia.
    • klbch Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 12.06.06, 19:16
      Uderz w stół a nożyce się odezwą... :P
    • Gość: jj72 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:14
      mają ładną oprawę
      widziałem ich na targach
      sprawiają wrażenie wiarygodnych
      mam nadzieje że się to potwierdzi bo 4000 przed 15 min opuściły moje konto i
      powędrowały na ich konto
      • Gość: yeTi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 82.160.42.* 14.06.06, 08:57
        Nie ma już wiarygodnych, nie ma uczciwych są tylko lepiej lub gorzej
        ubezpieczeni.

Ale oni już dużo oddali więc pewnie nie będzie źle.
        • Gość: Antyspamer Adminie gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:29
          Adminie gdzie jesteś? Czy nie ma sposobu na wyrobników spółkowni S, którzy
          zasmiecaja fora krakowskie i budowlane pseudoreklama na temat tego
          pseudodevelopera?

Oto próbki ich pseudoporad:

• Re: sm salwator z krakowa - tylko fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: karo77 04.06.06, 22:45 + odpowiedz

Ja jestem zadowolony to fakt, przekrętów nie odnotowałem i nie bardzo rozumiem,
          czemu Ci wszyscy ludzie się czepiają? Czy w tym kraju każdy kto się czegoś
          dorobi jest tym złym?
          Mnie się ten - jak go nazywacie - "Salwi" podoba, bo mi dwa mieszkania oddał,
          bez problemów i o czasie.

• Re: SM Salwator - prawda o konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: ostatnia sprawiedl 01.06.06, 23:30 + odpowiedz

Dziwie się, jak można takie brednie za pieniądze wypisywać?! Na ludzi i firmę
          bezpodstawnie nadawać.
          za to można siedzieć nawet!

• Re: sm salwator z krakowa - przekrety i fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: aga102 01.06.06, 23:08 + odpowiedz

dziwne te opinie
          mieszkam od trzech lat w budynku wybudowanym przez salwator,
          raz jeden miałam awarie ziązaną z odpadającym tynkiem.
          Firma S. usuneła ją w ciągu 3tygodni, bez kosztów i problemów.

Re: :::::::opinie o Salwator City :::::::::::
          Autor: Gość: jj72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Data: 14.06.06, 00:14 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          mają ładną oprawę
          widziałem ich na targach
          sprawiają wrażenie wiarygodnych
          mam nadzieje że się to potwierdzi bo 4000 przed 15 min opuściły moje konto i
          powędrowały na ich konto

• Re: Czy i dlaczego warto na krakowskim Eko-Parku? IP:
          *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: madzia22 31.05.06, 19:41 + odpowiedz

osiedle ładne, firma raczej sprawdzona (są tacy którzy coś tam im zarzucają,
          ale generalnie budują dużo, a wpadki zdarzają się najleprzym).

Ja osobiście preferuje południe kraka - ale to kwestja gustu i przyzwyczajenia

• Gość: on Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!!!!!!! IP: *.ists.pl 14.06.06, 22:10
            Do niedawna bylem pracownikiem jednego z krakowskich deweloperow.
            to co sie dzieje w tym srodowisku to skandal!
            powyższy tekst - Antyspamera którego poznałem osobiście - powstal w jednej z
            firm konkurencyjnej do podawanych. jest nawet cały program przeciwdziałania
            firmą takim jak salwator awim czy Activ !!!
            mam na to świadków w postaci osób które w dalszym ciągu tam praują i które z
            całą odpowiedzialnośią za te słowa są wstanie zeznawać wrazie potrzeby (myśl tu
            o ewentualnym procesie o pomówienie)

to obrzydliwe gierki ludzi którzy wciskają wam kity, manipulują i zgarniają
            kasę i najwayższy czas co poniektórym je przerwać!!!
            • Gość: młotnaczarownice Re: Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:04
              coś nie chce mi się w to wierzyć...jedno jest pewne - tylko ten się nie pomylił
              co jeszcze nic nie zrobił/wybudował.
            • Gość: mania Re: Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!! IP: 193.109.91.* 18.06.06, 15:40
              nie wiem czemu przypomina politykę GEO hehe
              oni zawsze tak serdecznie wypowiadają się o innych z branży

pozdrawiam tą firme serdecznie:)
    • Gość: siwu Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 72.232.20.* 15.06.06, 23:33
      to oni maja logo na zegarkach w centrum

ciekawe ile za to płacą bo nawet plus tak długo się nie utrzymał
    • Gość: jakort Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 208.53.131.* 17.06.06, 11:32
      polecam ze względu na inwestora - WBK ARKA - tam gdzie oni są zwykle można
      dobrze zarobić. Na funduszu (tak przynajmniej reklamowali ) można było
      wyciągnąć 30% prawie. Poza tym jest pewne że w razie niepowodzenia jest
      wypłacalna.
      • Gość: robcio335 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:21
        -> dokładnie, biorąc pod uwagę koniunkturę (nadchodzącą bessę giełdową) duże
        fundusze inwestycyjne - Arka i inne inwestują więcej w nieruchomości.
        To z kolei daje pewność że w razie czego będą wypłacalni
    • Gość: viktor miasto przyszłości? IP: *.dyndns.org / *.aich.nt.ftth4.ppp.infoweb.ne.jp 18.06.06, 23:29
      zastanawiam się jak w przyszłości będzie wyglądała zabudowa Krakowa.
      Ciekawe czy Salwator City to przed-smak tego co bedzie i jak będą to postrzegac
      ludzie za lat 10, lub więcej?
      co sądzicie?
      • Gość: tusia Re: miasto przyszłości? IP: *.ists.pl 19.06.06, 20:38
        ja myślę, że sporo w tym racji. Nawet nie ze względu na projekt arch itp.
        chodzi glownie o ten system alarmowy, który ma być połączony z poritierem.
        Wreszcie jakaś zapora przed dresiarzami!
        • Gość: bubiak Re: miasto przyszłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:29
          ale to w standardzie czy extra płatna sprawa?
          • Gość: arek+ Re: miasto przyszłości? IP: *.ip.fastwebnet.it 20.06.06, 13:54
            płacisz 1900 zeta i masz spokój
            taj jest w umowie
        • Gość: sawio Re: miasto przyszłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:30
          nawet nie chodzi o "dresiarzy". W spokonjym miejscu poprostu przyjemnie się
          mieszka.
          To jeden z powodów dla których zrezygnowałem z mieszkania na Kazimierzu i
          wybrałem Bronowice.
    • Gość: lupa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:21
      Kto wie kiedy oddają kolejne etapy?
      Na planie osiedla sa takie ładne niskie budynki, których wypatruje.
      • Gość: kołontaj Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 207.71.18.* 22.06.06, 14:32
        Są głosy że pod koniec przyszłego roku zaczną to sprzedawać.
        Ale podejrzewam że oni sami dobrze jeszcze nie wiedzą kiedy się to stanie.
        Miejmy nadzieje że cena bardzo nie wzrośnie
    • Gość: janka ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY ::::::::::: IP: *.grg6am.asn / 193.170.41.* 15.07.06, 15:05
      mam ciepluchny news`ik dla wszystkich niedowiarków!!!
      Właśnie dostałam mejla od S.City że jest pozwolenie na budowę na II etap.
      Wreszcie kredyciki można będzie uruchomić:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • Gość: nawojek Re: ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY :::::: IP: 5.6R* / 218.207.24.* 15.07.06, 16:58
        no to fajnie bo gdyby nie to, mógłbym się pożegnać z planami własnego "M".
        Miałem 2 miesiące na podpisanie umowy kredytowej - na zdolność kredytową po 1
        lipca nie było szans i gdyby Salwator nie zdążył wszystko legło by w gruzach.
        trochę szczęścia było w tym wszystkim....
        • Gość: filipo Re: ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY :::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:41
          z tego co ja wiem czas na decyzje miał byś do końca sierpnia...
          nie było się czego bac:)
    • Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 64.92.167.* 17.07.06, 17:58
      jak wygląda pierwsza wpłata na City?
      jest to zwyczajowe 10-20%?
    • Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 64.92.167.* 17.07.06, 17:58
      • Gość: eryk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:58
        najlepiej zadzwoń i zapytaj!
        ale z tego co wiem wystarczy tylko 4000 przynajmniej wystarczyło wtedy gdy ja
        kupowałem.
        super jest to że nie zamrażasz sobie środkow finansowych .
        • Gość: FALAFEL Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:21
          NO PROSTE!
          PRZYNAJMNIEJ NIE ZDZIERAJA Z CIEBIE NA WSTEPIE JAK INNI!
          • Gość: zdziwiony Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.aster.pl 19.07.06, 21:08
            no tak okradają bardziej subtelnie...gratuluje naiwnosci i glupoty.. nic sie
            ludzie nie nauczycie musicie utopic 200 cy 400 tys.. moze wtedy..
            • Gość: darek Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 20.07.06, 19:45
              oj dziecko!
              kupiłem 3 durze mieszkania na Pilotów!
              potem sprzedałem 2 zarabiając na każdym 3tyś zł na jednym metrze.
              Teraz zainwestowałem w marcu w City.
              Jak narazie jestem o 2500zł do przodu a do oddania inestycji jeszcze półtora
              roku!
              Kup ty sobie...sam nie wiem.
              Może rower. Inwestowanie zostaw profesjonalistą.
              • Gość: drR Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 203.115.1.* 20.07.06, 19:48
                ty za to powiniene skupić się na inwestowaniu, bo z ortografią masz problemy:)
            • Gość: ku podsumowując.... ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 18:50
              Na inwestowaniu w mieszkania tego dewelopera najlepiej wychodzą .....kompletni
              ignoranci ortograficzni ...ale jakze zaradni !!Brawo !! Po cholere sraciłam
              tyle lat w szkołach??Zamiast sie uczyc lepiej mieć takiego pod ręką .
        • Gość: syla Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 22.07.06, 11:24
          dzwoniłem do nich właśnie i wygląda to inaczej. Płacisz im 5% do tygodnia czasu
          po podpisaniu umowy przedwstępnej. potem 15% gdy zaczną budowe. potem 15%
          proporcjonalnie do postępu budowy. sądze że to jeden z niewielu uczciwych
          planów spłaty.
    • Gość: Karlo Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 202.54.61.* 23.07.06, 20:05
      To co jest najpiękniejsze w Salwator C. dopiero nadejdzie. 3etap inwestycji,
      prawdopodobnie włączony do sprzedaży w przyszłym roku to niskie budynki z dala
      od ruchu ulicznego, w cichej zielonej okolicy! Jest tylko jeden minus. Cena,
      która z pewnością niemile zaskoczy.
      • Gość: d-ulka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.cd.5746.static.theplanet.com 23.07.06, 20:15
        Cena nie powinna być dużym zaskoczeniem jak piszesz... po 15 tego nie opchną a
        po 7 było by za mało. Przewiduje 10 tyś za metr jako cene średnią.
        • Gość: gassa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.2.1R1D* / 203.146.247.* 23.07.06, 21:53
          no jasne... niby czemu mieli by sprzedawać taniej od innych...
          aktualnie ceny mieszkań są tak wysokie że za mieszkanie klasy Sal.City trzeba
          będzie zabulić przynajmniej 10 do 15 tysiaków.
          • Gość: Asmodeusz Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 24.07.06, 18:52
            65 metrowe mieszkanie za 650 tys. zł? Za 400 -500 tys. można mieć mały domek
            niedaleko od Krakowa i zostanie jeszcze na trzy samochody dla całej rodzinki...
            Póki ceny działek blisko Kraka nie skoczą gwałtownie w górę, będzie to
            naturalna zapora dla dalszego kosmicznego wzrostu cen... Pozdrawiam wszystkich
            ktorzy zdecydowali się na takie rozwiązanie:)
            • Gość: waaaa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:58
              jak kto woli
              ja kupiłem sobie na City bo musze mieć blisko do pracy, a że praca w centrum
              musze mieć dobry dojazd.
              Poza tym nigdy nie wiem czy np nie wyjadę. Mieszkanie wynajmę w dwa tygodnie a
              z domem w dwóch miesiącach się nie zmieszczę.
              wszystko ma swoje +i-
              ja wybrałem Bronowice
              • Gość: Asmodeusz Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 25.07.06, 18:00
                No tak, ale nie kupowałeś tam mieszkania po 15 tys./m2. Przy takiej cenie (za
                normalne mieszkanie, jak by nie było) zaczyna się jednak rozpatrywać inne
                możliwości...
                • Gość: wooooo Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:45
                  a skąd tyś wzioł taką cenę?? <wow>
      • Gość: Olgierd Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 26.07.06, 15:19
        ja na to czekam od momentu gdy zobaczyłem plany osiedla
        Odpowiednie pieniążki leżakują na dobrych procentach więc nie ma się o co bać !
        Pozdrawiam koneserów pięknych rzeczy, a zwłaszcza pięknych mieszkań
        • Gość: wig Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:58
          a co to za % - w banku czy obligacje - żaden zysk...frajerzy
          • Gość: fix77 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:01
            sprawdź sobie fundusze rynków azjatyckich...
            a jak nie wtemacie to się nie udzielaj koleś.
            • Gość: waQ Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 200.1.10.* 28.07.06, 14:12
              Nie sądze żeby dużo osób się o to pokusiło, ostatecznie mało kto się na tym zna.
              Moze z pomocą OpenFinance, albo innego doradcy - inaczej ciężko.
              • Gość: waQ Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 200.1.10.* 28.07.06, 14:16
                Po zatym wartość nieruchomości wzrasta z każdym rokiem o 10-30% i są super
                pewną inwestycją!
                Lepiej było by Ci wziąść inny lokal na City, potem cedować prawa przed
                założeniem KW. I kupić ostatni etap jak tylko się pojawi - może jeszcze zniżkę
                byś u nich dostał a kasa tak czy siak by pracowała!
      • Gość: damian22 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:35
        ja już sobie upatrzyłem tam budyneczek i kupie w nim coś jak tylko $$ pozwoli
    • Gość: witek102rudy Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:52
      jedna z lepszych w kraku,
      nie patrząc nawet na bryłe archit. bo mody się zmieniają to co jest genialne i
      co będzie procentowa na przyszłoś to lokalizacja.
      Serdecznie polecam Salwator City i wszystko w tamtym rejonie.
    • Gość: Gaba77 : ::::::: szukam sąsiadów!!!!!!!!!!!!! ::::::::::: IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 28.07.06, 14:04
      hajka
      będę zamieszkiwała S.City
      Mieszkanie numer 33 w drugim etapie i bardzo chciała bym prosić o kontakt
      forumowiczów którzy kupili mieszkania w moim pionie (tj. 3/9/15/21/27)
      czyli o takim samym rozkładzie.
      Macie jakieś sugestie co do urządzenia i ewentualnych przekształceń ścian
      działowych?

XXX for all:)
      • Gość: tereska Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:21
        Czytałam ostatnio w jednym z babskich piśmideł że nawet Wilczak i Brodzik
        kupili sobie mieszkanko na City!
        Fajnie mieć sąsiadów z kolorowego ekranu:D
        • Gość: żdzichu Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: 200.209.122.* 02.08.06, 15:22
          no proste!
          nie byle kto bedzie tam mieszkał
          znajomy adwokat kupił u nich trzy mieszkania - 2 na inwestycje i jedno do
          zamieszkania!
          • Gość: ja Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:24
            ja też będe mieszkać na City :D
            • Gość: ewangelista Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:13
              a ja mam paszport polsatu
            • Gość: zbok Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:17
              ciekawe w którym etapie...:D
              mam nadzieje że Pani Joanna lubi nago po mieszkaniu chodzić..hehe
              • Gość: obek67 Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:07
                chyba wam sie cos popierniczyło jak tutaj Joanna B. zamieszka--hahaha, przeciez
                ona mieszka w wawie i stamtad nie ma po co wyjezdzac- zwłaszcza do krakowa-
                nie wiem skad takie plotki ale ludzie tuta same buraki mieszkaja więc ktoś
                sławny by się przydał -ale niestety nie ma szans

za to słyszałem ze taki cieć sod rydla sobie tam kupił lokal- i tego się
                cieszcie dzieci
              • Gość: zainteresowany Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.embc.org.uk / 213.249.155.* 08.08.06, 11:04
                Ponoć w pierwszym. Ale ja szczerze wątpie żeby sami chcieli tam mieszkać! Za
                dużo ludzi by się nimi tam interesowało. To raczej kupili jako inwestycje.
                Zresztą sporo "warszawki" tak właśnie lokuje kapitał - w krk na nowych
                osiedlach.
                • Gość: magusia Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:26
                  hihihi ja ostatnio słyszałam że Grabowski-aktor Słowackiego-dla dziecka kupił
                  na City. Wygląda na to że to jakaś nowa moda:)
                  • Gość: kolega Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:21
                    chichi- co ty dziecko jestes ze sie chichasz- a ja słyszałem ze tam same buraki
                    kupiły- i nawet aktorzy juz nie pomogą
                    • Gość: grzesio Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 23:20
                      ja może zachwytu koleżanki nie podzielam ale sceptycyzm kolegi to głupota!
                      Takie, obojętne jakiej rzeczywistej wartości, znane persony działają jak magnes
                      i sprawiają że ludzie dużo chętniej kupują lub najmują lokale. Nie
                      bagatelizował bym jakiegoś tam Grabowskiego i jakąś tam Brodzik. Ludzie to
                      kupią. Ludzie nawet Kaczorów kupią:)
                      • Gość: wiślak Sobolewski też bedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:00
                        Słyszałem że Sobolewski kupił sobie tym budynku z wierzą na ostatnim piętrze:D
                      • Gość: martusia Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.eranet.pl 22.02.07, 10:27
                        hehe ja słyszałam że nie układa im się za dobrze i Wilczak będzie tam sam
                        mieszkał. Jak tylko się wprowadzimy pójdę do niego po szczyptę soli:)
    • Gość: wiktor4 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.5R* / *.cache.telstra.net 10.08.06, 12:58
      co bardziej sie opłaca jako inwestycja?
      większe mieszkanie na pierwszym pietrze czy mniejsze na ostatnim?
      Mam do zainwestowania 350 000 i zastanawiam sie którą z opcji wybrać by na tym
      jak najlepiej zarobić.
      • Gość: indyk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 10.08.06, 19:37
        z punktu widzenia posrednika: w dłuższj perspektywie ceny za metr na pierwszym
        i osatnim będą bardzo zbliżone, a napewno nie będą różniły się tak bardzo jak
        te obecne. Zawsze znajdziesz amatora niskiej kondygnacji (bo np boji się windy)
        i bezproblemu sprzedaż za taką samą cene jak Twój potenjalny sąsiad z góry .
        Zresztą Sal.City broni się samo i wogóle nie powinno być problemów.
        • Gość: adziorka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:19
          a prawda jest taka że ceny cały czas idą w góre i nie ma znaczenia czy parter
          czy które kolwiek piętro.i tak na tym zarobisz.i o to chodzi.
          • Gość: wojtek ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadów ! IP: *.redarauca.edu.co / 200.21.219.* 20.08.06, 15:53
            witam serdecznie
            kilka miesiecy temu zakupiel calkiem fajne meszkanko w pierwszym etapie

mam 38 lat i jestem lekarzem

napiszcie cos o sobie - fajnie tak po poznawac sie i wiedziec kto za sciana
            zamieszka
            • Gość: Tomek Re: ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:59
              a czy maja mieszkania z tarasami na 1 pietrze?
              po ile chca za metr i kiedy odbior?
              dzieki
              • Gość: ginter "no grass" Re: ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:43
                Na pierwszym to może nie ale na 6 napewno - wiem bo jest nad moim (nr33) taki
                własnie taras...
                pozdrawiam sąsiadów tylko hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka