Gość: Marian IP: 195.116.43.* 30.05.06, 22:37 proszę o opinie w sprawie inwestycji o nazwie Salwator City :) Czy warto, czy znacie inne inwestycje które zrealizowali? Czy warto im zaufać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łysy Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.05.06, 22:47 znamy, np. nie zrealizowali bobrzynskiego/przemiarki, a mehoffera w warszawie lepiej zeby nie zrealizowali byli, dla ludzi ktorzy za to zaplacili. zaorac, i wybudowac od nowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:12 Znowu mądra opinia o salwatorze od konkurencji. Proponuję łysy żebyś pojechał na budowę, zobaczył jaki to fajne miejsce i jak zasuwają a nie chrzanił głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ghnet.pl 31.05.06, 08:25 A którędy będzie dojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:01 Może i zasuwają na budowie ale przesunęli już termin oddania I etapu z I kw 2007 na koniec sierpnia 2007. Ponadto przy wypłaci transzy - teraz w czerwcu (2ga) mieli już opóżnienie bo miał być stan zero a były fundamenty. Na koniec sierpnia ma być 3 kondygnacje - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 31.05.06, 17:54 Zasuwają to przy wieźy, a KFAP stoi jak stał. No chyba, że w krzakach coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona RK Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 213.134.172.* 31.05.06, 18:16 Bez przesady, mieszkam przy KFAP i też jadą z budową aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.homedns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:36 A to być może, patrzyłam z dalsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginter "no grass" Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 213.42.2.* 23.08.06, 10:08 dokładnie! sporo osób zazdrość ściska. wielko-płytowcy z huty i kurdwanowa są najgorsi! a my trzymajmy sie razem bo ciy cały czas rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:32 ales koles przywalił- nie zmaieniłbym mojego krdwanowa na jakies bronowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu i tam Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 85.195.119.* 24.07.06, 18:10 już we wrześniu - zgodnie z planem - wszystko rusza! bez opóźnień bez przeszkód! ------> to dla wszystkich niedowiarków co tak psioczą tu od miesięcy. ale ten się śmieję kto się śmieje ostatni! my zarabiamy a oni tracą czas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 10:15 jeśli chodzi o stratę czasu to ja akurat go mnóstwo straciłem bo zaufałem Salwatorowi. Polecam poszukanie na tym forum wątków o Bobrzyńskiego/Przemiarki; powinienem się tam już wprowadzać a chłopaki z Salwatora nawet łopaty w ziemię nie wbili. Nie wspomnę już o słabej jakości wykonania w innych blokach Salwatora. Aha-jakby ktoś się zastanawiał-nie jestem z konkurencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.6.2R* / 202.159.212.* 25.08.06, 10:28 ale głupi jesteś! Ja miałem tekże mieszkać na Bobrzyńskiego ale jak wiesz, jakiś typ który był właścicielem ziemi zmarł i musieli szukać spdkobierców. W zamian powiedzieli że moge sobie poczekać na swoje Bobrzyńskiego aż uregulują sprawy albo wziąść kase z odsetkami albo, co zresztą wybrałem, wziąść mieszkanie na Siewnej (na City trza było czekać rok przeszło dłuzej) ze zniżką! Wczoraj odebrałem mieszkanie i jest ok. Nie są to może salony Skanskiej ale nic nie odpada i wszystko solidnie zrobione. Nawet okna drewniane a nie plastiki jakieś. Dlatego i owszem straciłeś czas bo teraz nie masz nic, a ja mam ładne mieszkanko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek_login :::::::opinie o Salwator City :::::::::::-klient IP: 64.92.167.* 24.07.06, 18:39 Ty chyba nie bardzo wiesz, co mówisz. Ciekawe czy sam kupiłeś mieszkanie na Borzyńskiego czy jesteś kolejnym, który udaje, że coś wie żeby innym mieszać w głowie?! Wszyscy, którzy kupili wiedzą, że firma S. miała kłopot, bo właściciel (jeden z kilku) gruntu, na którym miało powstać osiedle na Borzyńskiego zmarł. Klienci dostali, więc wybór albo czekacie aż załatwimy sprawy spadkowe albo odsetki (wynegocjowane po kilku rozmowach). Ja wybrałem odsetki i wpłaciłem na City. Bobrzyńskiego ma rusza za niedługo, ale ja i tak wole City. Póki, co nie mam im nic do zarzucenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miron79 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:47 Mi również bardzo się to spodobało - "miasto przyszłości" hehe Nawet kupiłem nieduże mieszkanie na parterze w pierwszym etapie, bo cena była niska. Teraz mam tylko nadzieje, że zdążą na czas. Jak do tej pory idzie im dobrze (odpukać w niemalowane;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: touuudi11 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:55 jest ok dlaczego? -do centrum blisko -nowocześnie -w sąsiedztwie uczelni, wysoki standard - łatwy wynajem ja sobie kupiłem i póki co wszystko idzie sprawnie. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 01.06.06, 23:32 hm... Czy są państwo pewni, że Salwator ma prawo do gruntu? Chodzą po mieśice słuchy, że nie są właścicelami dośc istotnej (bo na środku budowy) dzialki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenio Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:47 spoko spoko....wszystko przewertowałem na 10-ą stronę. To goopia plota, jakich wiele przy tego rodzaju inwestycjach;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 15:41 jedyna tej klasy inwestycja która łączy w sobie dwa najistotniejsze atuty dobrej lokaty kapitału w nieruchomości. Po pierwsze lokalizacja. Nie znam osiedla które by powstawało tak blisko centrum. O tak dobrym dojeździe do Rynku, Błoń itp miejsc. Druga to jakość i styl. Coś, czego jeszcze nigdzie w kraku nie widziałem. Gdybym tylko miał troszkę pieniędzy na zakup na pewno bym się zdecydował. póki co akademik hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo.Y37 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.um.krakow.pl 19.06.06, 17:19 Marcel: ani nie "jedyna" i wcale nie najlepsza - widać znowu krypciocha... Dojazd do Plant tramwajką to 25 min., samochodem 20 min. Bronowice to wcale nie taka atrakcyjna lokalizacja, a mówienie o jakości przed oddaniem budynku mieszkańcom to bezczelność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es-cetka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:06 niepokoji mnie tylko ten przyległy wielki budynek - szpeci to niby "misto przyszlości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniello Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:11 Oni mają na to nawet fajny pomysł. Chcą go przerobic na podobny do City biurowiec (szklane elewacje i takie różne) Widzialem projekt. Wyglada dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewsi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:52 czy ktoś słyszał kiedy zaczynają budowę? narazie nie wygląda to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klienbt Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.aster.pl 02.06.06, 23:57 Salwator to duże ryzyko. Ja tak jak pozostałe 180 osób czeka nadal na mieszkanie na osiedlu w Warszawie. Salwator przystapił do inwestycji bez uregulowanej sprawy podziału działek, kanalizacji. Trzeci raz zmienia podwykonawców, wyrzucił całe kierownictwo budowy no i dalej jest opóźnienie (już ponad rok). Radzę się powaznie zatanowić zanim podejmie się decyzje współpracy z tym deweloperem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:50 Masz racje - to do Developera należy się zgłaszac gdy coś nie toczy się zgodnie z umową. W tym przypadku, który opisujesz mimo iż stroną jest Salwator, winę ponoszą wykonawcy. Sam mam złe doświadczenia w tej materii. Mój dom pod Warszawą budowały 4 ekipy. Miną rok i kilka miesięcy zanim znalazłem pracujących, niepijących w czasie pracy, robotników. Myśle że z podobnymi problemami stykają się wszyscy w branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo11 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:04 Z tego co udało mi się ustalić z różnych źródeł grunty mają uregulowane i wszystko idzie zgodnie z planem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:39 Wszytko idzie dobrze. Pozwolenie na budowę będzie w ciągu najbliższego miesiąca i może nawet uda im się skończyć przed czasem. (informacje od firmy Salwator City i studia B2) Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyniuk KS Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.mikolow.net 07.06.06, 14:53 Ja kupiłem w Geo i teraz żałuje. W prawdzie trochę bliżej - obok jednostki woj. ale co z tego jak piękne projekty okazały się zwykłym blokowiskiem! Trzeba było czekać na Salwator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teoś0101 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:29 No i do tego dochodzi Salwator Tower !!! Powoli zaczyna to przypominać prawdziwe miasto przyszłości. Taki mały N.Y. w krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigig Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:48 a tak wogóle to dlaczego miasto przyszłości? czy poza marketingiem to cokolwiek znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooras Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 23:54 No ponoć tak. Mają Jak twierdzą "zintegrowany system ochronny" Jakąś galerie sztuki nowoczesnej, nowatorską architekturę itp. rzeczy. Gorzej z dostępnością mieszkań. Nic juz prawie nie zostało - tak szybko się sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 193.109.91.* 06.06.06, 15:22 Wreszcie ktoś kto pomyslał zanim wybudował. Czy można sobie cenić coś ponad bezpieczeństwo? Wydaje mi sie że w Krakowie jest wiecej rodzin które nie chcą się martwić o dzieciaki biegajace przed domem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qovidi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 202.54.61.* 23.07.06, 22:04 to piękne że faktycznie powstaje coś z głową i wreszcie ludzie mają możliwość kupić mieszkanie w którym czują się naprawdę bezpiecznie ale to i tak za mało. Trzeba by Ci panowie na wysokich warszawskich stołkach coś z tym zrobili! Odpowiedz Link Zgłoś
wjdt znowu reklama 05.06.06, 00:50 To już nieco irytujące, że same pochwalne i wielce gloryfikujące Salwator posty pochodzą z jednego adresu: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl... No ciekawe. Wszędzie, gdzie pojawi sie temat dotyczący bezpośrednio czy pośrednio Salwatora wypowiada się ta sama osoba. Reklama? Człowiek szuka rzetelności i prawdziwych opinii, a tu ciągle ta kryptoreklama:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: znowu reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:34 Z tego co mi wiadomo to wszyscy z TPSA mają takie same IP, i są dobre i złe wątki o salwatorze, ja wpisywałem się raz, jestem zwolennikiem salwatora bo kupiłem mieszkanie na pilotów i jestem bardzo zadowolony i wolno mi wyrażać pozytywne opinie, a z drugiej strony to mam wrażenie że salwator to ulubiony obiekt ataków konkurencji. Budują najwięcej i to innych wkurza! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasa man Re: znowu pseudo specjalista IP: *.4web.pl 06.06.06, 12:27 Co za gość? hehe bawi się w szpiega i wydaje mu się ze rozumy zjadł:) neostrada zawsze pozostawia ślad : neoplus.adsl.tpnet.pl - co zonacza że firma która reklamuje salwator jest sama TEPSA brawo:) dobry trop Odpowiedz Link Zgłoś
wjdt Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 06.06.06, 12:35 Dlatego po podaniu, że ktoś pisze dzięki neostradzie podaję trzy kropki. Można zidentyfikować prawie każdego kompa. Mam podać konkretnie z jakiego ten ktoś pisze? Chyba nie mam prawa upubliczniać pewnych danych. Jak ktoś chce niech sam sprawdzi. Samo to, że wszyscy piszący pochwlane posty posiadaja li i jedynie neostrade też już daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maestro Re:albo idiota albo konkurencyjna firma IP: *.mikolow.net 06.06.06, 14:40 Ale identyfkacja "prawie każdego kompa" jest niezwykle trudna i gdybyś to umiał to prawdopodobnie pracował byś dla KGB a nie pisął głupie rzeczy na forach. Nie lubie ludzi, którzy nie biora odpowiedzialności za własne słowa ! a może ty dla konkurencji pracujesz?? Cio? Bo z tego co sobie sprawdziłem buszujesz po necie i tyłek różnym firmą obrabiasz. ps. dla niedowiarków - neostrada charakteryzuje sie tzw IP dynamicznym i przy karzdorazowym logowaniu - zmienia się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SylVia23 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.4web.pl 06.06.06, 22:49 Fajnie, że City sąsiaduje z S.Tower. Słyszałam że będzie dostęp do basenu i kortów tenisowych za jakąś symboliczną opłatą. Już nie mogę się doczekać, rano bieganie, a potem basenik przed pracą. hihi Odpowiedz Link Zgłoś
martenba Wazne 08.06.06, 11:39 PO 1 - widzialem akt notarialny - od strony prwnej jesli chodzi o dzialki wszytko jest ok (uzytkowanie wieczyste) 2. Wlasnie przyszlo pismo dla osob ktore kupily miedszkania 1 etpaie - presuwaja termin budowy z 1 kawrtalu 2007 czyli z 31 marca 2007 na 31 sierpien 2007 z zastrzezeniam tak jak w umowie ze moga sie spoznic 3 miesiace bez zadnych skutkow prawnych czyli moga go oddac dopiero 31 listopada 2007. Oczywiscie tak bedzie jesli podpisze sie aneks do umowy ktory jest w calosci niekorzystny dla kupujacego, salwator nic nie daje w zamian za zgode na przesuniecie terminu. Dlatego jezeli chcha zebym podpisam ten aneks to musza zaproponowac cos bo nie mam zamiaru rezygnowac z karnych odsetek za to ze sie spozni!!!! 3. Jesli chodzi o architekture to napewno to nie bedzie(niestety ) wygladac tak jak na wizualkach ( co bardziej spostrezgawczy moga zauwazyc roznice na poszczaegolnych zdjeciach) - mozna tez bylo zobaczyc makiete calej inwestycji- zreszta mozna zobaczyc na inwestycje salwatora i porownac rzeczywistosc z wizualkami - oni po prostu stawiaja na marketicg i sa w tym cholernie dobrzy. 4. Mimo to mieszkania sa warte pieniedzy - przynajmniej tych ktore byly na poczatku glownie ze wzgledu na lokalizacje - niestety co do wykonczenia lokali bedzie chyba standardowo czyli sporo niedociagniec. natomiast w tym momencie ceny sa na takim poziomieze rzadze sie powanie zastanowic przed kupnem mieszkania w salwator city - za takie pieniadze sa zdecydowanie leprze mieszkania rowniez w dobrej lokalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixon Re: Wazne - architektura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:56 Wiesz, jeśli chodzi o architekturę to na pewno będzie na bardzo wysokim poziomie. Gwarantuje to B2 studio - oni na prawdę świetnie znają się na swojej pracy. A wizualizacje akurat są bardzo mierne. Znam się trochę na tym i twierdze, że w realu będzie dużo lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient SC Re: Wazne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:47 Nieruchomość i pozwolenie na budowę jest ok, sprawdzał mi prawnik. Przesunięcie jest faktem i szkoda że I etap ma obsuwę, ale jak czytam wątki o Geo które nie zaczęło żadnej z dwóch planowanych inwestycji od roku, to i tak bogu dziękuję że jestem gdzie jestem. Aneks nie zmienia nic oprócz terminu ale następne etapy są już sprzedawane powyżej 6 tys więc ja jutro biorę swój w zęby i zapieprzam odnieść podpisany, bo jest też punkt w umowie że jak nie będą mogli jej wykonać (to dotyczy wybudowania w terminie także), to mogą odstąpić od umowy i zwracają kasę z odsetkami. Polecam wątek bobrzyńskiego, tam skutecznie rozwiązali umowy, a moje mieszkanie mogą sprzedać za ok 100 tys więcej. Aż tak mi się nie spieszy żeby filozofować i ryzykować taką stratę! Co do jakości to jestem spokojny - inwestycję robią z WBK więc nie może być odstępstw. Zresztą widziałem ostatnio Eko Park koło biura S i wygląda doslownie identico jak wizualizacja. Daj znać czy coś wywalczyłeś, czy wyleciałeś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martenba Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 08.06.06, 11:47 Umieszcze na Forum > Prywatne > Społeczeństwo > Osiedla, wspólnoty > Małopolskie forum o nazwie salawator city dla wszytkich ktorzy kupili tam mieszkanie zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrC 3000 ::::::: www ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:22 mają nową - dość fajną stonkę. Cała we flashu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: ::::::: www :::::::: IP: *.chungang.edu 23.06.06, 12:36 wcele nie cała we fleszu - widać że nie całkiem się na tym znasz... Strona jest może i ładna, zwłaszcza motyw zegarka ciekawy - sam kiedyś takie coś zrobiłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda33 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:28 Myślę, że nie są źli. Byłam u nich w biurze ostatnio. Wszystko wydawało się ładnie zorganizowane. Ale to tylko pierwsze wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
klbch Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: 12.06.06, 19:16 Uderz w stół a nożyce się odezwą... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj72 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:14 mają ładną oprawę widziałem ich na targach sprawiają wrażenie wiarygodnych mam nadzieje że się to potwierdzi bo 4000 przed 15 min opuściły moje konto i powędrowały na ich konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeTi Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 82.160.42.* 14.06.06, 08:57 Nie ma już wiarygodnych, nie ma uczciwych są tylko lepiej lub gorzej ubezpieczeni. Ale oni już dużo oddali więc pewnie nie będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyspamer Adminie gdzie jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:29 Adminie gdzie jesteś? Czy nie ma sposobu na wyrobników spółkowni S, którzy zasmiecaja fora krakowskie i budowlane pseudoreklama na temat tego pseudodevelopera? Oto próbki ich pseudoporad: • Re: sm salwator z krakowa - tylko fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: karo77 04.06.06, 22:45 + odpowiedz Ja jestem zadowolony to fakt, przekrętów nie odnotowałem i nie bardzo rozumiem, czemu Ci wszyscy ludzie się czepiają? Czy w tym kraju każdy kto się czegoś dorobi jest tym złym? Mnie się ten - jak go nazywacie - "Salwi" podoba, bo mi dwa mieszkania oddał, bez problemów i o czasie. • Re: SM Salwator - prawda o konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: ostatnia sprawiedl 01.06.06, 23:30 + odpowiedz Dziwie się, jak można takie brednie za pieniądze wypisywać?! Na ludzi i firmę bezpodstawnie nadawać. za to można siedzieć nawet! • Re: sm salwator z krakowa - przekrety i fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: aga102 01.06.06, 23:08 + odpowiedz dziwne te opinie mieszkam od trzech lat w budynku wybudowanym przez salwator, raz jeden miałam awarie ziązaną z odpadającym tynkiem. Firma S. usuneła ją w ciągu 3tygodni, bez kosztów i problemów. Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: Autor: Gość: jj72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 14.06.06, 00:14 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- mają ładną oprawę widziałem ich na targach sprawiają wrażenie wiarygodnych mam nadzieje że się to potwierdzi bo 4000 przed 15 min opuściły moje konto i powędrowały na ich konto • Re: Czy i dlaczego warto na krakowskim Eko-Parku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: madzia22 31.05.06, 19:41 + odpowiedz osiedle ładne, firma raczej sprawdzona (są tacy którzy coś tam im zarzucają, ale generalnie budują dużo, a wpadki zdarzają się najleprzym). Ja osobiście preferuje południe kraka - ale to kwestja gustu i przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!!!!!!! IP: *.ists.pl 14.06.06, 22:10 Do niedawna bylem pracownikiem jednego z krakowskich deweloperow. to co sie dzieje w tym srodowisku to skandal! powyższy tekst - Antyspamera którego poznałem osobiście - powstal w jednej z firm konkurencyjnej do podawanych. jest nawet cały program przeciwdziałania firmą takim jak salwator awim czy Activ !!! mam na to świadków w postaci osób które w dalszym ciągu tam praują i które z całą odpowiedzialnośią za te słowa są wstanie zeznawać wrazie potrzeby (myśl tu o ewentualnym procesie o pomówienie) to obrzydliwe gierki ludzi którzy wciskają wam kity, manipulują i zgarniają kasę i najwayższy czas co poniektórym je przerwać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotnaczarownice Re: Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:04 coś nie chce mi się w to wierzyć...jedno jest pewne - tylko ten się nie pomylił co jeszcze nic nie zrobił/wybudował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Adminie gdzie jesteś? - Dość Obłudy !!!!!!!!! IP: 193.109.91.* 18.06.06, 15:40 nie wiem czemu przypomina politykę GEO hehe oni zawsze tak serdecznie wypowiadają się o innych z branży pozdrawiam tą firme serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwu Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 72.232.20.* 15.06.06, 23:33 to oni maja logo na zegarkach w centrum ciekawe ile za to płacą bo nawet plus tak długo się nie utrzymał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakort Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 208.53.131.* 17.06.06, 11:32 polecam ze względu na inwestora - WBK ARKA - tam gdzie oni są zwykle można dobrze zarobić. Na funduszu (tak przynajmniej reklamowali ) można było wyciągnąć 30% prawie. Poza tym jest pewne że w razie niepowodzenia jest wypłacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio335 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:21 -> dokładnie, biorąc pod uwagę koniunkturę (nadchodzącą bessę giełdową) duże fundusze inwestycyjne - Arka i inne inwestują więcej w nieruchomości. To z kolei daje pewność że w razie czego będą wypłacalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viktor miasto przyszłości? IP: *.dyndns.org / *.aich.nt.ftth4.ppp.infoweb.ne.jp 18.06.06, 23:29 zastanawiam się jak w przyszłości będzie wyglądała zabudowa Krakowa. Ciekawe czy Salwator City to przed-smak tego co bedzie i jak będą to postrzegac ludzie za lat 10, lub więcej? co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusia Re: miasto przyszłości? IP: *.ists.pl 19.06.06, 20:38 ja myślę, że sporo w tym racji. Nawet nie ze względu na projekt arch itp. chodzi glownie o ten system alarmowy, który ma być połączony z poritierem. Wreszcie jakaś zapora przed dresiarzami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubiak Re: miasto przyszłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:29 ale to w standardzie czy extra płatna sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek+ Re: miasto przyszłości? IP: *.ip.fastwebnet.it 20.06.06, 13:54 płacisz 1900 zeta i masz spokój taj jest w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawio Re: miasto przyszłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:30 nawet nie chodzi o "dresiarzy". W spokonjym miejscu poprostu przyjemnie się mieszka. To jeden z powodów dla których zrezygnowałem z mieszkania na Kazimierzu i wybrałem Bronowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:21 Kto wie kiedy oddają kolejne etapy? Na planie osiedla sa takie ładne niskie budynki, których wypatruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołontaj Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 207.71.18.* 22.06.06, 14:32 Są głosy że pod koniec przyszłego roku zaczną to sprzedawać. Ale podejrzewam że oni sami dobrze jeszcze nie wiedzą kiedy się to stanie. Miejmy nadzieje że cena bardzo nie wzrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY ::::::::::: IP: *.grg6am.asn / 193.170.41.* 15.07.06, 15:05 mam ciepluchny news`ik dla wszystkich niedowiarków!!! Właśnie dostałam mejla od S.City że jest pozwolenie na budowę na II etap. Wreszcie kredyciki można będzie uruchomić:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawojek Re: ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY :::::: IP: 5.6R* / 218.207.24.* 15.07.06, 16:58 no to fajnie bo gdyby nie to, mógłbym się pożegnać z planami własnego "M". Miałem 2 miesiące na podpisanie umowy kredytowej - na zdolność kredytową po 1 lipca nie było szans i gdyby Salwator nie zdążył wszystko legło by w gruzach. trochę szczęścia było w tym wszystkim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipo Re: ::::::: Pozwolenie Na Budowę dla CITY :::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:41 z tego co ja wiem czas na decyzje miał byś do końca sierpnia... nie było się czego bac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 64.92.167.* 17.07.06, 17:58 jak wygląda pierwsza wpłata na City? jest to zwyczajowe 10-20%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 64.92.167.* 17.07.06, 17:58 jak wygląda pierwsza wpłata na City? jest to zwyczajowe 10-20%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:58 najlepiej zadzwoń i zapytaj! ale z tego co wiem wystarczy tylko 4000 przynajmniej wystarczyło wtedy gdy ja kupowałem. super jest to że nie zamrażasz sobie środkow finansowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FALAFEL Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:21 NO PROSTE! PRZYNAJMNIEJ NIE ZDZIERAJA Z CIEBIE NA WSTEPIE JAK INNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.aster.pl 19.07.06, 21:08 no tak okradają bardziej subtelnie...gratuluje naiwnosci i glupoty.. nic sie ludzie nie nauczycie musicie utopic 200 cy 400 tys.. moze wtedy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 20.07.06, 19:45 oj dziecko! kupiłem 3 durze mieszkania na Pilotów! potem sprzedałem 2 zarabiając na każdym 3tyś zł na jednym metrze. Teraz zainwestowałem w marcu w City. Jak narazie jestem o 2500zł do przodu a do oddania inestycji jeszcze półtora roku! Kup ty sobie...sam nie wiem. Może rower. Inwestowanie zostaw profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drR Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 203.115.1.* 20.07.06, 19:48 ty za to powiniene skupić się na inwestowaniu, bo z ortografią masz problemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku podsumowując.... ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 18:50 Na inwestowaniu w mieszkania tego dewelopera najlepiej wychodzą .....kompletni ignoranci ortograficzni ...ale jakze zaradni !!Brawo !! Po cholere sraciłam tyle lat w szkołach??Zamiast sie uczyc lepiej mieć takiego pod ręką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 22.07.06, 11:24 dzwoniłem do nich właśnie i wygląda to inaczej. Płacisz im 5% do tygodnia czasu po podpisaniu umowy przedwstępnej. potem 15% gdy zaczną budowe. potem 15% proporcjonalnie do postępu budowy. sądze że to jeden z niewielu uczciwych planów spłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlo Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 202.54.61.* 23.07.06, 20:05 To co jest najpiękniejsze w Salwator C. dopiero nadejdzie. 3etap inwestycji, prawdopodobnie włączony do sprzedaży w przyszłym roku to niskie budynki z dala od ruchu ulicznego, w cichej zielonej okolicy! Jest tylko jeden minus. Cena, która z pewnością niemile zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-ulka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.cd.5746.static.theplanet.com 23.07.06, 20:15 Cena nie powinna być dużym zaskoczeniem jak piszesz... po 15 tego nie opchną a po 7 było by za mało. Przewiduje 10 tyś za metr jako cene średnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gassa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.2.1R1D* / 203.146.247.* 23.07.06, 21:53 no jasne... niby czemu mieli by sprzedawać taniej od innych... aktualnie ceny mieszkań są tak wysokie że za mieszkanie klasy Sal.City trzeba będzie zabulić przynajmniej 10 do 15 tysiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asmodeusz Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 24.07.06, 18:52 65 metrowe mieszkanie za 650 tys. zł? Za 400 -500 tys. można mieć mały domek niedaleko od Krakowa i zostanie jeszcze na trzy samochody dla całej rodzinki... Póki ceny działek blisko Kraka nie skoczą gwałtownie w górę, będzie to naturalna zapora dla dalszego kosmicznego wzrostu cen... Pozdrawiam wszystkich ktorzy zdecydowali się na takie rozwiązanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waaaa Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:58 jak kto woli ja kupiłem sobie na City bo musze mieć blisko do pracy, a że praca w centrum musze mieć dobry dojazd. Poza tym nigdy nie wiem czy np nie wyjadę. Mieszkanie wynajmę w dwa tygodnie a z domem w dwóch miesiącach się nie zmieszczę. wszystko ma swoje +i- ja wybrałem Bronowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asmodeusz Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.chello.pl 25.07.06, 18:00 No tak, ale nie kupowałeś tam mieszkania po 15 tys./m2. Przy takiej cenie (za normalne mieszkanie, jak by nie było) zaczyna się jednak rozpatrywać inne możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooooo Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:45 a skąd tyś wzioł taką cenę?? <wow> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olgierd Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 26.07.06, 15:19 ja na to czekam od momentu gdy zobaczyłem plany osiedla Odpowiednie pieniążki leżakują na dobrych procentach więc nie ma się o co bać ! Pozdrawiam koneserów pięknych rzeczy, a zwłaszcza pięknych mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wig Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 16:58 a co to za % - w banku czy obligacje - żaden zysk...frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix77 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:01 sprawdź sobie fundusze rynków azjatyckich... a jak nie wtemacie to się nie udzielaj koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waQ Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 200.1.10.* 28.07.06, 14:12 Nie sądze żeby dużo osób się o to pokusiło, ostatecznie mało kto się na tym zna. Moze z pomocą OpenFinance, albo innego doradcy - inaczej ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waQ Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 200.1.10.* 28.07.06, 14:16 Po zatym wartość nieruchomości wzrasta z każdym rokiem o 10-30% i są super pewną inwestycją! Lepiej było by Ci wziąść inny lokal na City, potem cedować prawa przed założeniem KW. I kupić ostatni etap jak tylko się pojawi - może jeszcze zniżkę byś u nich dostał a kasa tak czy siak by pracowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian22 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:35 ja już sobie upatrzyłem tam budyneczek i kupie w nim coś jak tylko $$ pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek102rudy Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:52 jedna z lepszych w kraku, nie patrząc nawet na bryłe archit. bo mody się zmieniają to co jest genialne i co będzie procentowa na przyszłoś to lokalizacja. Serdecznie polecam Salwator City i wszystko w tamtym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaba77 : ::::::: szukam sąsiadów!!!!!!!!!!!!! ::::::::::: IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 28.07.06, 14:04 hajka będę zamieszkiwała S.City Mieszkanie numer 33 w drugim etapie i bardzo chciała bym prosić o kontakt forumowiczów którzy kupili mieszkania w moim pionie (tj. 3/9/15/21/27) czyli o takim samym rozkładzie. Macie jakieś sugestie co do urządzenia i ewentualnych przekształceń ścian działowych? XXX for all:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:21 Czytałam ostatnio w jednym z babskich piśmideł że nawet Wilczak i Brodzik kupili sobie mieszkanko na City! Fajnie mieć sąsiadów z kolorowego ekranu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żdzichu Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: 200.209.122.* 02.08.06, 15:22 no proste! nie byle kto bedzie tam mieszkał znajomy adwokat kupił u nich trzy mieszkania - 2 na inwestycje i jedno do zamieszkania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:24 ja też będe mieszkać na City :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewangelista Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:13 a ja mam paszport polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbok Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:17 ciekawe w którym etapie...:D mam nadzieje że Pani Joanna lubi nago po mieszkaniu chodzić..hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obek67 Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:07 chyba wam sie cos popierniczyło jak tutaj Joanna B. zamieszka--hahaha, przeciez ona mieszka w wawie i stamtad nie ma po co wyjezdzac- zwłaszcza do krakowa- nie wiem skad takie plotki ale ludzie tuta same buraki mieszkaja więc ktoś sławny by się przydał -ale niestety nie ma szans za to słyszałem ze taki cieć sod rydla sobie tam kupił lokal- i tego się cieszcie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.embc.org.uk / 213.249.155.* 08.08.06, 11:04 Ponoć w pierwszym. Ale ja szczerze wątpie żeby sami chcieli tam mieszkać! Za dużo ludzi by się nimi tam interesowało. To raczej kupili jako inwestycje. Zresztą sporo "warszawki" tak właśnie lokuje kapitał - w krk na nowych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magusia Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:26 hihihi ja ostatnio słyszałam że Grabowski-aktor Słowackiego-dla dziecka kupił na City. Wygląda na to że to jakaś nowa moda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:21 chichi- co ty dziecko jestes ze sie chichasz- a ja słyszałem ze tam same buraki kupiły- i nawet aktorzy juz nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesio Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 23:20 ja może zachwytu koleżanki nie podzielam ale sceptycyzm kolegi to głupota! Takie, obojętne jakiej rzeczywistej wartości, znane persony działają jak magnes i sprawiają że ludzie dużo chętniej kupują lub najmują lokale. Nie bagatelizował bym jakiegoś tam Grabowskiego i jakąś tam Brodzik. Ludzie to kupią. Ludzie nawet Kaczorów kupią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiślak Sobolewski też bedzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:00 Słyszałem że Sobolewski kupił sobie tym budynku z wierzą na ostatnim piętrze:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: Joanna Brodzik i Wilczak na City IP: *.eranet.pl 22.02.07, 10:27 hehe ja słyszałam że nie układa im się za dobrze i Wilczak będzie tam sam mieszkał. Jak tylko się wprowadzimy pójdę do niego po szczyptę soli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor4 Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: 5.5R* / *.cache.telstra.net 10.08.06, 12:58 co bardziej sie opłaca jako inwestycja? większe mieszkanie na pierwszym pietrze czy mniejsze na ostatnim? Mam do zainwestowania 350 000 i zastanawiam sie którą z opcji wybrać by na tym jak najlepiej zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indyk Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.ists.pl 10.08.06, 19:37 z punktu widzenia posrednika: w dłuższj perspektywie ceny za metr na pierwszym i osatnim będą bardzo zbliżone, a napewno nie będą różniły się tak bardzo jak te obecne. Zawsze znajdziesz amatora niskiej kondygnacji (bo np boji się windy) i bezproblemu sprzedaż za taką samą cene jak Twój potenjalny sąsiad z góry . Zresztą Sal.City broni się samo i wogóle nie powinno być problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziorka Re: :::::::opinie o Salwator City ::::::::::: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:19 a prawda jest taka że ceny cały czas idą w góre i nie ma znaczenia czy parter czy które kolwiek piętro.i tak na tym zarobisz.i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadów ! IP: *.redarauca.edu.co / 200.21.219.* 20.08.06, 15:53 witam serdecznie kilka miesiecy temu zakupiel calkiem fajne meszkanko w pierwszym etapie mam 38 lat i jestem lekarzem napiszcie cos o sobie - fajnie tak po poznawac sie i wiedziec kto za sciana zamieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:59 a czy maja mieszkania z tarasami na 1 pietrze? po ile chca za metr i kiedy odbior? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginter "no grass" Re: ::::::opinie o Salwator City -szukam sąsiadó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:43 Na pierwszym to może nie ale na 6 napewno - wiem bo jest nad moim (nr33) taki własnie taras... pozdrawiam sąsiadów tylko hehehe Odpowiedz Link Zgłoś